Terug naar Moleculair koken.

Moleculair koken recepten

kooktechnieken uit de wetenschap voor thuis

Jozef Youssef

Overzicht van alle recepten

Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Zeevruchtenpasta met kruidige garnalenworstjes

Ingrediënten:
cayennepeper, gekarameliseerde sjalot, gepelde rauwe garnalen, gerookt paprikapoeder, knoflookpasta, tijm, transglutaminase (activa®), worcestershiresaus, zeevruchtenpasta en zout

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / nagerecht uit Moleculair koken:

Warme vanille-ijs

Ingrediënten:
banaan, chocoladesaus, honing, mascarpone, methylcellulose, noten, slagroom, vanillepeul en water

Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / nagerecht uit Moleculair koken:

Warme vanille-ijs

Ingrediënten:
banaan, chocoladesaus, crème fleurette, honing, honingkaramel, mascarpone, methylcellulose, vanillepeul en water

Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Sous-vide zalm met boerenkool em sauce vierge

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boerenkool, citroenrasp, citroensap, dragon, extra vierge-olijfolie, gemalen koriander, knoflook, koriander, olijfolie, peper, peterselie, poedersuiker, tomaten, zalmfilet en zout

Soort:
vis
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Amuse / diner / nagerecht uit Moleculair koken:

Mangobollen

Ingrediënten:
calciumlactaat, mangosap, natriumalginaat en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Pasta met sous-vide ossenstaart

Ingrediënten:
jeneverbes, knoflook, laurier, ossenstaart, pappardelle, parmezaanse kaas, peterselie, rode wijn, runderbouillon, rundvlees en zout

Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Krabmousse met mango, spaanse peper en waterkers

Ingrediënten:
bieslook, bladgelatine, chilipeper, citroensap, krabconsommé, mango, mayonaise, slagroom, tabasco, water, waterkers, wit krabvlees, worcestershiresaus, zout en zwarte peper

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Sous-vide zalm

Ingrediënten:
citroenrasp, olijfolie, poedersuiker, zalmfilet en zout

Soort:
vis
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Ossenstaartburger

Ingrediënten:
augurk, barbecuesaus, hamburgerbroodje, jeneverbes, knoflook, laurier, mayonaise, ossenstaart, rode wijn, runderbouillon, rundvlees, sla, tomaat en zout

Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / voorgerecht uit Moleculair koken:

Krabmousse

Ingrediënten:
bieslook, bladgelatine, citroensap, krabconsommé, mayonaise, slagroom, tabasco, water, wit krabvlees, worcestershiresaus, zout en zwarte peper

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / voorgerecht uit Moleculair koken:

Kruidige garnalenworstjes

Ingrediënten:
cayennepeper, gekarameliseerde sjalot, gepelde rauwe garnalen, gerookt paprikapoeder, knoflookpasta, tijm, transglutaminase (activa®), worcestershiresaus en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren