Recept uit Kochen für zwei:
Terug naar Eckart Witzigmann.
Recepten van Eckart Witzigmann
Overzicht van de recepten
Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Zucchiniteller mit süss-saurer Tomatensauce und Knuspergemüse / Courgetteschotel met zoetzure tomatensaus en knapperige groente
- Ingrediënten:
- acaciahoning, aubergine, balsamicoazijn, bleekselderij, courgette, fruitazijn, gefrituurde groente, gele paprika, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peper, prosecco, rode chilipeper, rode paprika, tomaten, tomatensaus, venkel, witte ui en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan / groente
Recept uit Kochen für zwei:
Garnituur bij kapoen
- Ingrediënten:
- boter, champignonhoedjes, doorregen buikspek, geklaarde boter, peper, peterselie, sjalotten, suiker, witte wijn en zout
- Soort:
- garnituur
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Möhren-Trauben-Salat mit roten Zwiebeln und gebratenem Ziegenkäse / Wortel-druivensalade met rode ui en gebakken geitenkaas
- Ingrediënten:
- crottin de chavignol, gedroogde chilipeper, karwij, kerrie, kervel, korianderkorrels, kropsla, limoensap, passievruchten, peper, pitloze druiven, rode ui, romeinse sla, sinaasappel, suiker, wortel, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- salade / vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Erbsencurry mit Kokosmilch / Erwtencurry met kokosmelk
- Ingrediënten:
- aubergine, babywortels, chilisaus, doperwten, groene thaise asperges, knoflook, kokosmelk, koriander, maïskolven, peultjes, plantaardige olie, poedersuiker, rijst bij erwtencurry, shii-takes, sjalot, taugé, thaise gele currypasta, thaise vissaus, tuinbonen en witte aspergepunten
- Keuken:
- Thais / Duits
- Soort:
- curry
Bijgerecht uit Kochen für zwei:
Chorizodadels
- Ingrediënten:
- chorizo, dadels en rookspek
Recept uit Junges Gemüse:
Rösti von rohen Kartoffeln mit Tomme de Savoie und Lauchgemüse / Rösti van rauwe aardappel met tomme de Savoie en prei
- Ingrediënten:
- bieslook, bloemige aardappel, gruyère, mosterdboter, peper, plantaardige olie, prei, tomme de savoie en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Reejus
- Ingrediënten:
- bloem, jeneverbessen, knolselderij, kruidnagel, laurierbes, olijfolie, peper, port, ree-afsnijsel, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Junges Gemüse:
Paddenstoelenragout
- Ingrediënten:
- bladpeterselieblaadjes, bospaddenstoelen, boter, champignons, chaource, shii-takes, sjalot, witte peper, witte wijn en zachte kaas
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch / paddenstoelen
Recept uit Kochen für zwei:
Mascarpone-crème
- Ingrediënten:
- limoensap, mascarponeijs, room en suiker
- Soort:
- pudding / vegetarisch
Snack of tussendoortje uit Kochen für zwei:
Biergartenmenu: Roter Obazda / rode obazda
- Ingrediënten:
- boter, jonge verse kaas, karwijzaad, knoflook, magere kwark, mosterd, paprikapoeder, peper en pretzel
- Soort:
- vegan / kaas
Recept uit Junges Gemüse:
Pilzgulasch mit Kartoffelsoufflé / Paddenstoelengoulash met aardappelsoufflé
- Ingrediënten:
- aardappelsoufflé, bieslook, boter, cantharellen, champignons, citroensap, eekhoorntjesbrood, karwijzaad, knoflook, paddenstoelenfond, paprikapoeder edelsusz, peper, peterselie, shii-takes, sjalotten, slagroom, witte wijn en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- aardappelgerecht / paddenstoelen
Bijgerecht uit Junges Gemüse:
Rote Bete mit weissen Rübchen und Gnocchi / Rode bietjes met witte knolraap en gnocchi
- Ingrediënten:
- boter, bruine boter, gnocchi, groente, olijfolie, parmezaanse kaas, poedersuiker, rode biet, tijm, witte knolraap en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch / noedels
Recept uit Kochen für zwei:
Kruidensinaasappel
- Ingrediënten:
- grenadine, kaneel, nootmuskaat, sinaasappel, steranijs en suiker
- Soort:
- vegan
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Biergartenmenu: Zwetschendatschi / Kwetsentaart
- Ingrediënten:
- gistdeeg, korstdeeg, kwetsen en strooisel
- Soort:
- gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Bijgerecht uit Kochen für zwei:
Geglaceerde rettich
- Ingrediënten:
- boter, suiker, zout en zwarte rettich
- Soort:
- vegan
Recept uit Kochen für zwei:
Briochekruim
- Ingrediënten:
- boter, oud briochebrood en suiker
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Vinaigrette voor sinaasappelsalade
- Ingrediënten:
- appelazijn, moutarde de meaux, olijfolie, peper, poedersuiker, sinaasappelsap en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan
Recept uit Junges Gemüse:
Tempuradeeg
- Ingrediënten:
- bloem, cayennepeper, ijswater, maïzena, sesamolie, witte wijn en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan / beslag/deeg
Recept uit Junges Gemüse:
Zucchininudeln mit Tomaten-Oliven-Sugo / Courgettenoedels met tomaten-olijvensaus
- Ingrediënten:
- arachideolie, boter, courgette, knoflook, lente-ui, olijfolie, parmezaanse kaas, penne rigate, peper, rozemarijn, rucola, sjalot, tijm, tomaten, tomatenpassata, witbroodkruim, zout en zwarte olijven
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch / noedels
Bijgerecht uit Kochen für zwei:
Kastanjecrème
- Ingrediënten:
- kastanjes, kirsch, suiker en vanillemerg
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Süsser Auberginen-Strudel / Zoete auberginestrudel
- Ingrediënten:
- amandelschaafsel, aubergine, boter, geklaarde boter, kaneel, orzo, poedersuiker, sinaasappelsaus, strudeldeeg, tijmhoning, venkelzaad en roomkaas
- Soort:
- vegetarisch / groente
Recept uit Kochen für zwei:
Sinaasappeldressing
- Ingrediënten:
- olijfolie, peper, rozemarijn, sinaasappelsap, suiker en zout
- Soort:
- vegan
Bijgerecht uit Kochen für zwei:
Truffel
- Ingrediënten:
- boter, madeira en zwarte truffel
Recept uit Kochen für zwei:
Couscous
- Ingrediënten:
- kippenbouillon, middelfijne couscous, olijfolie, peper en zout
- Soort:
- pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Recept uit Junges Gemüse:
Spinazie-paddenstoelenmengsel
- Ingrediënten:
- knoflook, olijfolie, peper, populierleemhoeden, sjalot, spinazie en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Geräucherter Saibling mit Gemüsevinaigrette / Gerookte bronforel met groentevinaigrette
- Ingrediënten:
- bronforel, groentevinaigrette en marinade voor bronforel
- Soort:
- vis
Recept uit Kochen für zwei:
Griesmeelpudding
- Ingrediënten:
- gelatine, harde tarwegriesmeel, melk, room, sinaasappellikeur, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker, vanillepeul en zout
- Soort:
- pudding
Recept uit Kochen für zwei:
Kastanjenoedels
- Ingrediënten:
- bloem, ei, kastanjemeel, olijfolie en zout
- Soort:
- beslag/deeg / vegetarisch
Picknick / diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Geflügelterrine / Gevogelteterrine
- Ingrediënten:
- boerenkip, cognac, foie gras d'oie, jeneverbessen, korianderkorels, kruidnagel, nürnberger braadworst, pancetta, pekelzout, suiker, witte peperkorrels en witte port
- Soort:
- gevogelte / paté/terrine
Recept uit Kochen für zwei:
Frambozenpuree
- Ingrediënten:
- diepvriesframbozen en suiker
- Soort:
- vegan
Recept uit Junges Gemüse:
Tempuradeeg
- Ingrediënten:
- aardappelzetmeel, bloem, ijswater, sesamolie en witte wijn
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan / beslag/deeg
Recept uit Junges Gemüse:
Pizza mit Fenchel und Tomaten / Pizza met venkel en tomaat
- Ingrediënten:
- azijn, citroensap, courgette, gistdeeg, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rozemarijn, suiker, tijm, tomaat, venkel, witte ui, zout en zwarte olijven
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- pizza / vegetarisch
Picknick / diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Rotbarbe auf gefüllten Auberginen / Zeebarbeel op gevulde aubergine
- Ingrediënten:
- aubergine, basilicum, chilipeper, citroensap, courgette, knoflook, olijfolie, peper, rucola, tomaten, zeebarbeel en zout
- Soort:
- vis
Snack of tussendoortje uit Kochen für zwei:
Biergartenmenu: Weisser Obazda / Witte obazda
- Ingrediënten:
- bier, bieslook, boter, bladpeterselie, pretzel, rijpe camembert en ui
- Soort:
- vegan / kaas
Recept uit Junges Gemüse:
rode wijnboter
- Ingrediënten:
- peper, rode wijn, room, suiker en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch / samengestelde boter
Diner / voorgerecht uit Junges Gemüse:
Lauchsalat mit Trüffelvinaigrette / Preisalade met truffelvinaigrette
- Ingrediënten:
- bieslook, crosne, ei, peterselie, prei, rode wijnboter, truffelvinaigrette en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- salade / vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Noedeldeeg
- Ingrediënten:
- bloem type 405, eidooier, griesmeel, olijfolie en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- pasta/noodles / beslag/deeg / vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Zelfgemaakte brioche
- Ingrediënten:
- bloem, boter, eidooier, gist, melk, suiker en zout
- Keuken:
- Romeins
- Soort:
- brood en broodgerecht / vegetarisch
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Vanillecreme mit Erdbeeren und karamelisiertem Blätterteig / Vanillecrème met aardbeien en gekarameliseerd bladerdeeg
- Ingrediënten:
- aardbeien, bladerdeeg, bloem, eidooier, fruit, maïzena, melk, suiker en vanillemerg
- Soort:
- pudding / vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Rabarbercompote
- Ingrediënten:
- citroensap, citroenschil, rabarber en suiker
- Soort:
- vegan / chutney/pickle/jam/compote
Amuse / diner / snack of tussendoortje uit Junges Gemüse:
Konfitüre von grünen Tomaten mit frischem Ziegenkäse / Confiture van groene tomaten met verse geitenkaas
- Ingrediënten:
- baguette, citroen, groene tomaten, korianderzaad, laurier, olijfolie, peper, sherryazijn, suiker, verse geitenkaas, witte ui en zeezout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Truffelmenu: Trüffel-Crème-Brûlée
- Ingrediënten:
- met witte truffel gearomatiseerde eieren, room, suiker en truffelolie
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Vinaigrette bij romeinse salade
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, olijfolie, oude rode wijnazijn, peper, peterselie, sjalotten, suiker en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan / vinaigrette
Recept uit Junges Gemüse:
Spinazievulling
- Ingrediënten:
- groente, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, sjalot, spinazie en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan
Snack of tussendoortje uit Kochen für zwei:
Rabarberchips
- Ingrediënten:
- rabarber en suikersiroop
- Soort:
- vegan
Recept uit Kochen für zwei:
Olijfvinaigrette
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, dille, gereduceerd kookvocht van oktopus, griekse olijfolie, koriander, olijven en postelein
- Soort:
- vinaigrette
Recept uit Junges Gemüse:
Croutons
- Ingrediënten:
- boter en witbrood
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- garnituur / vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Gemengde bonen
- Ingrediënten:
- boter, daslook, gedroogde tomaten, keniabonen, knoflook, olijfolie, peper, bladpeterselie, sjalotten, snijbonen, tuinbonen en zout
Recept uit Junges Gemüse:
Gebakken courgette
- Ingrediënten:
- courgette, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Reerug voor haastigen
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, jeneverbessen, knolselderij, laurier, reeafsnijsel, reerugfilet, rode wijn, sauce à la minute, sjalotten, tijm, wild, wildfond en wortel
Recept uit Junges Gemüse:
Grüner Spargel mit Gefülltem Kohlrabi / Groene asperges met gevulde koolrabi
- Ingrediënten:
- bosui, boter, casinobrood zonder korst, gevogeltefond, groene asperge, groentefond, ijswater, kervel, knoflook, koolrabi met blad, nootmuskaat, olie, olijfolie, peper, peterselie, poedersuiker, room, shii-takes, suiker, wortel en zout
- Keuken:
- Duits
Diner / voorgerecht uit Junges Gemüse:
Gefüllte Zwiebeln mit Sommertrüffeln / Gevulde uien met zomertruffel
- Ingrediënten:
- boter, bruine boter, groentefond, grof zeezout, nootmuskaat, poedersuiker, room, ui, witte ui, zomertruffel en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch / groente
Picknick uit Kochen für zwei:
Ingelegde olijven
- Ingrediënten:
- citroenschil, knoflook, laurier, olijfolie, olijven, peperoncini, tijm en venkelzaad
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Rascasse und Muscheln aus dem Backofen / Schorpioenvis met mosselen uit de oven
- Ingrediënten:
- citroen, knoflook, laurier, olijfolie, peper, scheermessen, schorpioenvis, tijm, trostomaten, venkel, venkelgroen, venkelzaad, venusmosselen en zout
- Soort:
- vis
Bijgerecht uit Junges Gemüse:
Rijst bij erwtencurry
- Ingrediënten:
- basmatirijst, boter, kruidnagel, laurier, plantaardige olie, witte ui en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- rijst / vegetarisch
Picknick / diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Roastbeef in der Meersalzkruste / Rosbief in zeezoutkorst
- Ingrediënten:
- aardappelchips, bloem, dijonmosterd, eidooier, eiwit, fijn zout, grof zeezout, lardo, remouladesaus, rosbief, tijm, waterkers en zwarte peper
- Soort:
- rundvlees
Recept uit Kochen für zwei:
Marinade voor haas
- Ingrediënten:
- bleekselderij, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterseliestengels, port, pruimedant, rode wijn, sjalot, tijm en wortel
- Soort:
- vegan / marinade
Recept uit Junges Gemüse:
Bohnensalat mit Pellkartoffeln und Thunfisch / Bonensalade met aardappel in de schil en tonijn
- Ingrediënten:
- aardappels in de schil, ansjovisfilet in olie, balsamicoazijn, basilicum, bleekselderij, bonenkruid, citroensap, dijonmosterd, dragon, ei, fruitazijn, gele paprika, gladde peterselie, kappertjes, keniabonen, knoflook, komkommer, kropsla, lente-ui, olijfolie, plantaardige olie, rode paprika, rucola, selderijblad, tomaten, tonijn in water, venkelknol, witte ui, zwarte olijven en zwarte peper
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- salade / groente / vis
Recept uit Kochen für zwei:
Duivenjus
- Ingrediënten:
- donker gevogeltefond, duivenkarkas, gevogeltekarkas, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, prei, rozemarijn, selderij, sjalot en wortel
- Soort:
- saus/dressing/jus
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Zitronengras-Sabayon mit Litschi, Mango und Ananas / Citroengrassabayon met lichees, mango en ananas
- Ingrediënten:
- ananas, citroengras, eidooier, gekaramaliseerde kokoschips, gember, lichees, limoensap, mango, suiker, szechuanpeperkorrels en witte wijn
- Soort:
- vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Hummer mit Steinpilzen / Kreeft met eekhoorntjesbrood
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bloem, boter, champagneazijn, citroensap, cocktailtomaten, cognac, dragon, eekhoorntjesbrood, knoflook, kreeft, olijfolie, paddenstoelen, peper, peterselie, schorseneren, sjalot, tomatenpuree, visfond, witte wijn, witte wijnazijn, wortel en zeezout
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Recept uit Kochen für zwei:
Korstdeeg
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroenrasp, sinaasappelrasp, suiker, vanillemerg en zout
- Soort:
- beslag/deeg / vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Aardappelsoufflé
- Ingrediënten:
- bloemige aardappelen, boter, ei, nootmuskaat, ricotta, slagroom en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- aardappelgerecht / vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Aardbeisaus en rabarber
- Ingrediënten:
- aardbeien, grand marnier, limoensap, rabarber, suiker en witte wijn
- Soort:
- fruit
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Gebeitzter Lachs und Stör mit Kaviar / Gebeitste zalm en steur met kaviaar
- Ingrediënten:
- bieslook, bloemige aardappelen, citroen, crème fraîche, dille, gember, jeneverbessen, kaviaar, korianderkorrels, limoensap, mosterdzaad, olijfolie, peper, peperkorrels, steurfilet met huid, suiker, zalmfilet met huid en zout
- Soort:
- vis
Recept uit Kochen für zwei:
Gistdeeg
- Ingrediënten:
- bloem, boter, gist, kaneel, kruim van lange vingers, melk, rum, suiker en zout
- Soort:
- beslag/deeg / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Kalbsbries mit Trüffeln, Artisjocken und Steinpilzen / Kalfszwezerik met truffel, artisjok en eekhoorntjesbrood
- Ingrediënten:
- artisjokken, boter, eekhoorntjesbrood, kalfsjus, kalfszwezerik, knoflook, olijfolie, peterselie, sjalot, tijm, trompettes de la mort, witte wijn, zout en zwarte truffel
- Soort:
- kalfsvlees / orgaanvlees
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Kalbsstelze auf eisenkrautrisotto / Kalfsschenkel op risotto met verveine
- Ingrediënten:
- boter, citroenschil, geklaarde boter, kalfsjus, kalfsschenkel, knoflook, ongepelde sjalot, paprikapoeder, peper, peterselie, rode paprika, rozemarijn, verveinerisotto en zout
- Soort:
- kalfsvlees
Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Limettenrisotto mit glasierten Möhren / Limoenrisotto met geglaceerde wortel
- Ingrediënten:
- boter, geglaceerde worteltjes, gevogeltefond, gezouten boter, knoflook, limoensap, limoenzest, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, risottorijst, room, ui, witte wijn, wortel en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- risotto
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Christstollen-Mandel-Parfait mit Apfel / Kersstol-amandelparfait met appel
- Ingrediënten:
- amaretto, appel in grenadinesiroop, boter, eidooier, gelatine, kerststol, marsepein, melk, pistaches, room en suiker
Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Geschmorter Chicorée mit Kalbshaxe und Kalbsschwanz / Gesmoord witlof met kalfsschenkel en kalfsstaart
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroensap, fruitazijn, kalfsschenkel, poedersuiker, spruitjespuree, suiker, witlof en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- kalfsvlees / groente
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Gekochter Schweinebauch auf Japanische Art / Gekookte varkensbuik op Japanse manier
- Ingrediënten:
- bonitovlokken, daslook, gember, knoflook, koriander, lente-ui, rettich, sake, shii-takes, speenvarkenbuik, suiker, varkensbuik en zoutloze donkere sojasaus
- Keuken:
- Japans
- Soort:
- varkensvlees
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Erdbeersüppchen / Aardbeiensoepje
- Ingrediënten:
- aardbeien, citroensap, gelatine, lievevrouwebedstrotakje, melkgnocchi, rabarbercompote, suiker en witte wijn
- Soort:
- fruit
Recept uit Junges Gemüse:
Koriandermayonaise
- Ingrediënten:
- citroensap, dijonmosterd, ei, koriander, peper, room, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- saus / vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Truffelvinaigrette
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, ingelegde zwarte truffel, lente-ui, madeira, olijfolie, peper, sjalot, tawny port, walnootolie en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan / vinaigrette
Bijgerecht uit Kochen für zwei:
Aardappelpuree
- Ingrediënten:
- bloemige aardappel, boter, melk, nootmuskaat en zout
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Taco-vulling
- Ingrediënten:
- citroensap, crème fraîchesaus, gladde peterselie, prei, witte peper en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch
Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Kartoffel-Baumkuchen mit Ragout von Shiitake-Pilzen / Baumkuche van aardappel met ragout van shii-takes
- Ingrediënten:
- aardappelpuree, bloem, boter, ei, gekookte aardappel in de schil, nootmuskaat, paddenstoelenragout, parmezaanse kaas, peterselie, tarwezetmeel en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- aardappelgerecht / vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Rivierkreeftjes
- Ingrediënten:
- citroensap, gedroogde chilipeper, karwij, maïskiemolie, peper, yabbies en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Recept uit Kochen für zwei:
Frambozenvinaigrette
- Ingrediënten:
- frambozenazijn, olijfolie, peper, peterselie, suiker, truffelsap, witte balsamicoazijn en zout
- Soort:
- vegan / vinaigrette
Recept uit Junges Gemüse:
Crosne
- Ingrediënten:
- citroensap, crosne, grof zout, nootmuskaat, olijfolie, peper, topinamburpuree en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan / groente
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Beerentörtchen / Bessentaartje
- Ingrediënten:
- aalbessen, aardbeien, bosaardbeien, frambozen, frambozensaus, fruit, limoenzest, mascarponecrème, munt, pijnappelpitten en pijnboompitcake
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Recept uit Junges Gemüse:
Gnocchi
- Ingrediënten:
- bloemige aardappel, boter, ei, nootmuskaat, olijfolie, peper, ricotta en tarwebloem t405
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch / noedels
Recept uit Kochen für zwei:
Pruimen en perzikken
- Ingrediënten:
- honing, pruimen, pruimenbrandewijn, suiker, vlierbesschermen en witte perzikken
- Soort:
- vegan / fruit
Recept uit Junges Gemüse:
Mosselen
- Ingrediënten:
- groen van lente-ui, laurier, mosselen, olijfolie, peper, peterseliestengels, tijm, venkel, venkelgroen, witte wijn en wortel
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Recept uit Junges Gemüse:
Appel-Selderijvulling
- Ingrediënten:
- bleekselderij, citroensap, granny smith, knolselderij, mayonaise en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Snijbiet
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bosui, boter, cantharellen, doorregen spek, gevogeltefond, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, snijbietblad, tijm, wortel en zout
- Keuken:
- Duits
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Truffelmenu: Wildhasenrücken mit Topinambur und schwarzem Trüffel / Wilde hazenrug met topinambur en zwarte truffel
- Ingrediënten:
- boter, cognac, ganzenleverterrine, jeneverbessen, laurier, marinade voor hazenrug, olijfolie, peper, sinaasappelrasp, tijm, topinamboer, truffel, wilde hazenrug met bot en zout
- Soort:
- wild
Recept uit Kochen für zwei:
Champagnesoep
- Ingrediënten:
- champagne, gelatine, limoensap en perzikfond
- Soort:
- saus
Recept uit Kochen für zwei:
Deegkruimels
- Ingrediënten:
- amandelmeel, bloem, boter en vanillemerg
- Soort:
- beslag/deeg / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Biergartenmenu: Braten von Schweinebauch / Varkensbuikgebraad
- Ingrediënten:
- karwij, knoflook, paprikapoeder, peper, selderij, sjalot, varkensbotten, varkensbuik, wortel, zonnebloemolie en zout
- Soort:
- varkensvlees
Recept uit Kochen für zwei:
Appel in grenadinesiroop
- Ingrediënten:
- appelsap, grenadinesiroop, kaneelstokje en zure appel
- Soort:
- vegan / siroop
Recept uit Kochen für zwei:
Champagnesabayon
- Ingrediënten:
- champagne, eidooier, limoensap, room en suiker
- Soort:
- saus
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Maïskolben mit gebratenen Gambas / Maïskolven met gebakken gamba's
- Ingrediënten:
- chilipeper, courgette, gamba's, gezouten boter, maïskolven met blad, olijfolie, pancetta, peper, pompoen en zout
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Picknick uit Kochen für zwei:
Gekühlte Blumenkohlsuppe / Koude bloemkoolsoep
- Ingrediënten:
- bieslook, bloemige aardappels, bloemkoolroosjes, boter, citroensap, gevogeltebouillon, peper, room, sjalot, tobikko-kaviaar en zout
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Junges Gemüse:
Mayonaise
- Ingrediënten:
- cayennepeper, citroensap, dijonmosterd, peper, slagroom, worcestershiresaus, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- saus / vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Mosterdboter
- Ingrediënten:
- boter, grove mosterd en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch / samengestelde boter
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Kürbissuppe mit Zimtcroûtons / Pompoensoep met kaneelcroutons
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, gedroogde chilipeper, gember, gembersiroop, gevogeltefond, groentefond, kaneelcroutons, kerrie, knoflook, kokosmelk, muskaatpompoen, paprikapoeder edelsusz, peper, rode paprika, room, suiker, tomatenketchup, witte ui, wortel en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Junges Gemüse:
Aardappelrozzet
- Ingrediënten:
- karwij, vastkokende aardappels en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan
Recept uit Junges Gemüse:
Linsen-Reis-Tacos / Linzen en rijsttaco's
- Ingrediënten:
- basmatirijst, cayennepeper, crème fraîchesaus, groene linzen, plantaardige olie, rode ui, vulling voor tacos, water, zout en zure room
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- salade / tortilla / vegetarisch
Bijgerecht uit Junges Gemüse:
Karamelisierter Chicorée mit Trüffeln / Gekarameliseerde witlof met truffel
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, champignons, citroensap, eekhoorntjesbrood, kalfsjus, kastanjechampignons, peper, poedersuiker, port, witlof, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groente
Diner / voorgerecht uit Junges Gemüse:
Spinatsalat mit Mango und Krebsen / Spinaziesalade met mango en rivierkreeft
- Ingrediënten:
- champignons, dille, gladde peterselie, kervel, mango, pijnappelpitten, radijsspruiten, rivierkreeftjes, sjalot, spinazie en vinaigrette voor spinaziesalade
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- salade / schaal- en schelpdieren
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Reerug zonder bot
- Ingrediënten:
- olie, ontbeende reerug, peper en zout
- Soort:
- wild
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Gefüllter Chicorée mit einer Nussöl-Trüffel-Vinaigrette / Gevulde witlof met vinaigrette van notenolie en truffel
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, champignons, citroensap, grove griesmeel, jeneverbessen, nootmuskaat, notenolievinaigrette, peper, poedersuiker, rode port, selderijblad, sjalot, slagroom, walnootolie, walnoten, witbrood, witlof, wortel en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groente
Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Gebratene wirsingblätter mit Püreefüllung / Gebakken savooiekool met pureevulling
- Ingrediënten:
- bloemige aardappelen, boter, cantharellen, ganzenvet, knoflook, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, savooiekool, ui en zonnebloemolie
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groente
Recept uit Junges Gemüse:
Kartoffelsuppe mit Knoblauch und Pilzen / Aardappelsoep met knoflook en paddenstoelen
- Ingrediënten:
- aardappels, bieslook, gevogeltebouillon, groentebouillon, knoflook, lente-ui, olijfolie, peper, saffraan, slagroom, wilde paddenstoelen, witte peper en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Kochen für zwei:
Milch-Nocken / Melkgnocchi
- Ingrediënten:
- melk, suiker, tapioca, vanillesuiker en zout
- Soort:
- vegetarisch / noedels
Recept uit Junges Gemüse:
Rijstdeeg
- Ingrediënten:
- ijswater, rijstmeel, suiker en zout
- Keuken:
- Duits
Recept uit Junges Gemüse:
Fritierter Kranz aus Zucchiniblüten mit geschmorten Tomaten / Gefrituurde krans van courgettebloemen met gesmoorde tomaat
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, courgettebloemen, frituurolie, gebakken courgette, gesmoorde courgette, gesmoorde tomaten, knoflook, olijfolie, peper, rijstdeegvellen, rozemarijn, tomatensaus, veganaise en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan / groente
Recept uit Junges Gemüse:
Rode bieten
- Ingrediënten:
- boter, frambozenazijn, gekookte rode bieten en sinaasappelmarmelade
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan / groente
Recept uit Kochen für zwei:
Bouquet garni
- Ingrediënten:
- dragon, laurier, peterselie, prei en tijm
- Soort:
- vegan / kruiden
Recept uit Junges Gemüse:
tomatensaus
- Ingrediënten:
- bleekselderij, kaneel en poedersuker, knoflook, olijfolie, peper, rozemarijn, sjalot, tijm, tomaten, witte peperkorrels en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan
Recept uit Junges Gemüse:
Vinaigrette voor russische salade
- Ingrediënten:
- ansjovisfilet, bouillon, dijonmosterd, fruitazijn, peper, sjalot, suiker, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Duits
Recept uit Kochen für zwei:
Pijnboompitcake
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroenschil, pijnboompitmeel en suiker
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Preiselbeer-Crêpes / Flensjes met vossenbessen
- Ingrediënten:
- bloem, eidooier, geklaarde boter, melk, poedersuiker, suiker, vanillepeul en vossenbessen
- Soort:
- pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Samtsuppe mit Fenchel und Miesmuscheln / Gebonden soep met venkel en mosselen
- Ingrediënten:
- bloemige aardappel, knoflook, lente-ui, madraskerrie, mosselen, olijfolie, peper, preiwit, rode chilipeper, saffraan, slagroom, venkel, venkelgroen, visfond en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Geschmortes Eisbein auf Möhren, Petersilienwurzeln und Kartoffeln / Gesmoord eisbein op wortel, peterseliewortel en aardappel
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bloemige aardappel, bruine suiker, eisbein, gladde peterselie, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, peper, peterseliestengels, peterseliewortel, prei, tijm, ui, varkensvet, water, wortel en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- varkensvlees
Recept uit Kochen für zwei:
Taschenkrebs auf Wasabi-Mousse / Noordzeekrab op wasabimousse
- Ingrediënten:
- cayennepeper, koriander, korianderblaadjes, laurier, limoensap, mayonaise, noordzeekrab, peperkorrels, rettich, schaaldierenfond, sojasaus met zout, sojasaus zonder zout, thaise asperges, wasabimousse, witte wijnazijn en zout
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Picknick / diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Kullerpfirsich / Bruisende perzik
- Ingrediënten:
- bessen, champagnesabayon, champagnesoep, kersen, limoensap, perzik, suikersiroop en vanillepeul
- Soort:
- vegan / fruit
Recept uit Junges Gemüse:
Coquillespies
- Ingrediënten:
- citroengras, coquilles, kreeftvlees, peper, zoete aardappel en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Gegrillte Meeresfrüchte
- Ingrediënten:
- calamaretti, citroensap, cocktailtomaten, gekookte aardapelen, olijfolie, peper, peterselie, tarbot, venkel, venusschelpen, zout en zwarte olijven
- Soort:
- schaal- en schelpdieren / vis
Recept uit Junges Gemüse:
Gesmoorde tomaten
- Ingrediënten:
- knoflook, laurier, olijfolie, peper, rozemarijn, sjalot, suiker, tijm, tomaten en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Arme Ritter / Wentelteefje
- Ingrediënten:
- appel, appelsap, boter, calvados, ei, fijne kristalsuiker, grenadinesiroop, kaneel, limoensap, melk, oudbakken brioche, rum en vanillesaus
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Paddenstoelenfond
- Ingrediënten:
- boter, cantharellen, champignons, eekhoorntjesbrood, gevogeltefond, knoflook, paprikapoeder edelsusz, peper, plantaardige olie, sjalotten, witte ui en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- soep/bouillon
Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Kürbischutney mit einem Spiess von Jakobsmuscheln / Pompoenchutney met een spies van coquilles
- Ingrediënten:
- ananas, appel, basilicum, bruine suiker, coquillespies, fruitazijn, gedroogde chilipeper, gefrituurde prei, gefrituurde zoete aardappel, gele paprika, gember, knoflook, kruidnagel, kumquats, laurier, mango, peer, peper, pompoen, rode paprika, rode ui, salade, steranijs, tempuradeeg, tomatenpuree en zeezout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- chutney / schaal- en schelpdieren
Recept uit Kochen für zwei:
Guacamole
- Ingrediënten:
- avocado, chilipeper, knoflook, koriander, lente-ui, limoensap, peper, tomaat en zout
- Soort:
- saus
Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Junges Gemüse:
Frühlingsrollen mit Lauch und Graupenrisotto / Voorjaarsrol met prei en gortrisotto
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, citroengras, eiwit, groente, groentefond, lente-ui, nootmuskaat, parelgort, peper, plantaardige olie, prei, rijstvellen, sjalot, witte wijn en wortel
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- saus / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Recept uit Kochen für zwei:
Kalfsjus
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, jeneverbessen, kalfsborst, kalfsbotten, kruidnagel, maïzena, peperkorrel, rozemarijn, tijm, tomaten, ui, witte wijn en wortel
- Soort:
- saus/dressing/jus
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Maronensamtsuppe mit Steinpilzen, Knollensellerie und Walnüssen / Gebonden kastanjesoep met eekhoorntjesbrood, knolselderij en walnoten
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, citroensap, eekhoorntjesbrood, gepelde kastanjes, gevogeltefond, gevogelteglace, hamspek, knoflook, knolselderij, laurier, madeira, olijfolie, peper, peterseliestengel, prosecco, selderijblad, slagroom, suiker, suikerklontjes, tijm, truffeljus, walnoten, wildfond, wortel en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Kochen für zwei:
Tomatenvinaigrette
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, basilicum, grof zeezout, olijfolie, peper, sjalot, tijm, tomaten en zout
- Soort:
- vegan / vinaigrette
Diner / voorgerecht uit Junges Gemüse:
Römersalat mit Artischocken, Champignons und Parmesan / Romeinse sla met artisjokken, champignons en parmezaanse kaas
- Ingrediënten:
- champignons, citroen, citroensap, eekhoorntjesbrood, artisjok, kleine artisjokken, knoflook, koriandermayonaise, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, romeinse sla, vinaigrette voor romasalade en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- salade / vegetarisch
Bijgerecht uit Kochen für zwei:
Tomaten-gemberjus
- Ingrediënten:
- djeroek poeroet, gember, knoflook, olijfolie, rode chilipeper, sjalotten, suiker, tomaten en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Kochen für zwei:
Citroencrème
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, citroenschil, eidooier, room en suiker
- Soort:
- vegetarisch
Amuse / diner / voorgerecht uit Junges Gemüse:
Gelee von roter Bete mit Crème fraîche und Kaviar / Rode bietengelei met crème fraîche en kaviaar
- Ingrediënten:
- bieslook, bleekselderij, cayennepeper, crème fraîche, dille, gekookte rode bieten, gelatine, gevogeltefond, runderbouillon, sevrugakaviaar en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groente
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Pochiertse Kalbsfilet mit Frülingsgemüse und Kräutersauce / Gepocheerde kalfsfilet met voorjaarsgroente en kruidensaus
- Ingrediënten:
- basilicum, bieslook, dragon, dragonazijn, ei, grof zeezout, kalfsfilet, kervel, olijfolie, peper, peterselie, suiker, voorjaarsgroenten, wortelaftreksel, zout en zuring
- Soort:
- kalfsvlees
Recept uit Junges Gemüse:
Vinaigrette voor rode bietensalade
- Ingrediënten:
- appelazijn, lente-ui, suiker en zonnebloemolie
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan / vinaigrette
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Lammkotelett und -Frikadellen mit Couscous und Gegrilltem Gemüse / Lamskotelet en -gehaktballen met couscous en gegrilde groente
- Ingrediënten:
- chorizodadels, citroensap, couscous, gegrilde groente, gemalen koriander, lamsgehaktballen, lamskoteletten, olijfolie, peper, tijm en yoghurtsaus
- Soort:
- lamsvlees
Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Orecchiette mit Röschen vom grünen Blumenkohl / Orechiette met groene bloemkoolroosjes
- Ingrediënten:
- chilipeper, gekookte ham, gerookte kalkoenham, gladde peterselie, groene bloemkool, groentebouillon, knoflook, lente-ui, olijfolie, orecchiette, pacorino, pancetta, peper en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- pasta/noodles / groente
Recept uit Kochen für zwei:
Korstdeeg
- Ingrediënten:
- bloem, boter, eidooier en poedersuiker
- Soort:
- beslag/deeg / vegetarisch
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Monts Blancs / Witte bergen
- Ingrediënten:
- eiwit, kastanjecrème, suiker, vanillesuiker en vossenbesroom
- Soort:
- vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Kaninchen mit Bulgur / Konijn met bulgur
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bulgur, citroensap, citroenschil, dille, gedroogde abrikozen, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelstokjes, konijnenbotten, konijnenbout, konijnenpoten, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, bladpeterselie, rode chilipeper, ui, walnoten, witte wijn, wortel, yoghurt, zout en zwarte peper
- Soort:
- wild
Diner / voorgerecht uit Junges Gemüse:
Aufgeblätterte Artischocken / Artisjokkrans
- Ingrediënten:
- artisjokken, citroen, citroenparten, citroensap, kervel, olijfolie, vinaigrette voor artisjokken en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan / groente
Recept uit Kochen für zwei:
Korstdeeg
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroenrasp, eidooier, sinaasappelrasp, suiker, vanillepeul en zout
- Soort:
- beslag/deeg / vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Salat von Kaisergranat und Weinbergpfirsichen / Salade van langoustine en wijnbergperzikken
- Ingrediënten:
- basilicum, cantharellen, frisée, gele tomaat, grof zeezout, kerstomaat, langoustine, olijfolie, parmezaanschilfers, peper, romeinse sla, rucola, sinaasappeldressing, sinaasappelpartjes, wijnbergperzikken, witte perzik en zout
- Soort:
- salade / schaal- en schelpdieren
Recept uit Kochen für zwei:
Kabeljau mit Oktopus und Olivenvinaigrette / Kabeljauw en oktopus met olijfvinaigrette
- Ingrediënten:
- chilipeper, citroensap, kabeljauw, knoflook, laurier, oktopus, olijfolie, olijfvinaigrette, peperkorrels, preiwit, venkel, venkelzaad, witte ui en witte wijn
- Soort:
- vis
Picknick uit Kochen für zwei:
Focaccia
- Ingrediënten:
- bloem, gist, grof zeezout, knoflook, olijfolie, rozemarijn, tijm en zout
- Soort:
- vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Weißer Spargel mit Blumenkohl und Brokkolimus / Witte asperges met bloemkool en brokkolimoes
- Ingrediënten:
- bloemkool, boter, broccoli, citroensap, ei, groene asperges, ijswater, kervel, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, room, suiker, witbroodkruim, witte asperge, witte peper en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch / groente
Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Filderkraut mit Fleckerln / Spitskool met deegruiten
- Ingrediënten:
- boter, doorregen spek, fruitazijn, ganzenvet, groente, karwijzaad, knoflook, noedeldeeg, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, spitskool, suikerklontjes, ui, varkensbraadsaus, varkensvet, witte wijn, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groente
Bijgerecht uit Junges Gemüse:
Spuitjespuree
- Ingrediënten:
- boter, gevogeltefond, nootmuskroom, peterselie, spruitjes en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groente
Recept uit Junges Gemüse:
Paprika-knoflooksaus
- Ingrediënten:
- cayennepeper, citroensap, crème fraîche, eidooier, gevogeltefond, knoflook, noilly prat, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, plantaardige olie, polenta, witte wijn en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- saus
Recept uit Junges Gemüse:
Broccolignocchi
- Ingrediënten:
- boter, broccoli, groentebouillon, nootmuskaat, peper, peterselie, sjalot en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch / noedels
Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Steinpilze und Pfifferlinge mit Ofenkartoffeln / Eekhoorntjebrood en cantharellen met aardappelen uit de oven
- Ingrediënten:
- bieslook, cantharellen, citroensap, eekhoorntjesbrood, ei, grof zeezout, lente-ui, licht gerookt doorregen spek, nootmuskaat, peper, peterselie, plantaardige olie, vastkokende aardappelen en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- paddenstoelen
Recept uit Kochen für zwei:
Topinambur
- Ingrediënten:
- boter, topinamburpuree, witte peper en zout
- Soort:
- vegetarisch / groente
Diner / voorgerecht uit Junges Gemüse:
Rahmsuppe von Erbsen und Zuckerschoten mit Minze / Roomsoep van doperwten met munt
- Ingrediënten:
- boter, croutons, doperwten, gevogeltebouillon, knoflook, munt, nootmuskaat, peterselie, peultjes, poedersuiker, rode munt, room, witte peper, witte ui en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- soep/bouillon
Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Kürbisravioli mit Amarettibrösel / Pompoenravioli met amarettikruim
- Ingrediënten:
- amaretti, bloemige aardappelen, bloem type 405, boter, cantucci, gedroogde chilipeper, gevogeltefond, groentefond, kaneelstokje, kruidnagel, mostarda di frutta, muskaatpompoen, nootmuskaat, olijfoliebrood, parmezaanse kaas, peper, sinaasappelrasp, siroop van mostarda di fruta en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groente
Recept uit Junges Gemüse:
Truffelsaus
- Ingrediënten:
- boter, bruine boter, cognac, gevogeltefond, kalfsjus, knolselderij, kwartelei, madeira, peper, zout en zwarte truffel
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- saus
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Rehrücken mit Kastanien und Steinpilzen / Reerug met kastanjes en eekhoorntjesbrood
- Ingrediënten:
- bloemkoolroosjes, eekhoorntjesbrood, gerookt buikspek, kastanjes, knoflook, knolselderij, laurier, milde olijfolie, parelui, peper, reefond, reejus, reerug met bot, suiker, tijm en zout
- Soort:
- wild / boter en olie
Recept uit Kochen für zwei:
Bouquet garni
- Ingrediënten:
- peterseliestengel, rozemarijn en tijm
- Soort:
- vegan / kruiden
Recept uit Kochen für zwei:
Kalfsjus
- Ingrediënten:
- bleekselderij, kalfsbotten, knolselderij, kruidnagels, laurier, madeira, rozemarijn, tijm, tomaten, ui, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper
- Soort:
- saus/dressing/jus
Recept uit Junges Gemüse:
Blumenkohl in Curry-Kokosnuss-Sauce / Bloemkool in kerrie-kokosssaus
- Ingrediënten:
- arachideolie, bloemkool, bruin suikerklontje, champignons, chili-ketchup, chilipeper, citroensap, groentefond, kokosmelk, koriander, korianderzaad, lente-ui, limoen, madraskerrie, peper, poedersuiker, rode thaise currypasta, water en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan / groente
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Zickleinkrone mit Bohnengemüse / Kroon van geitenlam met gemengde bonen
- Ingrediënten:
- bleekselderij, geitenbotten, geitenlamscarré, bonen, knoflook, laurier, olijfolie, peper, sjalot, wortel en zout
- Soort:
- geitenvlees
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Schokoladen-Ingwer-Eis mit Gewürz-Orangen / Chocolade-gemberijs met gekruide sinaasappel
- Ingrediënten:
- cacaopoeder, ei, eidooier, gember, kruidensinaasappel, melk, room, sinaasappelsap en suiker
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Biergartenmenu: Fleischpanzler / Gehaktballen
- Ingrediënten:
- boter, gekookte ham, hamspek, kalfsvlees, knoflook, majoraan, melk, nootmuskaat, olie, olijfolie, oud witbrood, peper, bladpeterselie, scherpe mosterd, ui, varkensvlees en zout
- Soort:
- kalfsvlees / varkensvlees
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Geschabtes Kalbsfleisch / Geschaafd kalfsvlees
- Ingrediënten:
- citroensap, fleur de sel, frisee, kalfsfilet, kervel, kruidenblaadjes, olijfolie, peterselie, radicchio, rucola, slablaadjes, witte truffel en zwarte peper
- Soort:
- kalfsvlees
Recept uit Junges Gemüse:
Zwiebel-Orangen-Salat / Ui-sinaasappelsalade
- Ingrediënten:
- citroensap, fetakaas, munt, peper, rode voorjaarsui, sinaasappel, venkel, venkelgroen, vinaigrette voor sinaasappelsalade, zoete witte ui, zout en zwarte olijven
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- salade / vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Grand-Marnier-Parfait mit Rhabarber und Erdbeersauce / Grand-Marnier-Parfait met aardbeisaus en rabarber
- Ingrediënten:
- aardbeisaus en rabarber, citroenrasp, eigeel, eiwit, grand marnier, melk, sinaasappelrasp, slagroom en suiker
- Soort:
- pudding / vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Vinaigrette voor artisjokken
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, extra vergine olijfolie, grof zeezout, peper, sjalot, suiker en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan
Recept uit Kochen für zwei:
Marinade voor hazenrug
- Ingrediënten:
- afsnijsel van haas, bleekselderij, bloem, citroensap, cognac, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peper, peterselie, plantaardige olie, port, pruimedanten, rode wijn, sjalot, tijm, tomatenpuree, wortel, zout en zwarte peperkorrels
- Soort:
- marinade
Recept uit Kochen für zwei:
Aardappelkoekjes
- Ingrediënten:
- bloem, bloemige aardappel, crème fraîche, eiwit, geklaarde boter, nootmuskaat en zout
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Reefond
- Ingrediënten:
- jeneverbessen, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, olijfolie, peperkorrels, port, reebotten, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout
- Soort:
- bouillon
Recept uit Junges Gemüse:
Tomatensaus
- Ingrediënten:
- basililcum, chilipeper, citroenschil, griekse olijfolie, kaneelstokje, kerrie, knoflook, kruidnagel, laurier, peper, peterselie, rozemarijn, salie, steranijs, suikerklontjes, tijm, tomaten, tomaten uit blik, venkelzaad, witte ui en zeezout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan / saus
Recept uit Junges Gemüse:
Crème frâichesaus
- Ingrediënten:
- cayennepeper, citroensap, crème fraîche, witte peper, zout en zure room
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- saus / vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Prei
- Ingrediënten:
- boter, gladde peterselie, knoflook, nootmuskaat, peper, prei, sjalot, slagroom en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groentevulling / vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Frühlingshafter Gemüserisotto / Risotto met voorjaarsgroente
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, doperwten, droge witte wijn, groene asperge, kervel, kippenbouillon, kleine artisjokken, lente-ui, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst, tuinbonen, ui, witte asperge, witte peper en zout
- Keuken:
- Italiaans
Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Zwiebeln mit orientalischer Füllung / Ui met orientaalse vulling
- Ingrediënten:
- amandelschaafsel, basilicum, basmatirijst, boter, chinese kruiden, gedroogde chilipeper, gele tomaat, groentefond, koriander, kurkuma, milde kerriepoeder, olijfolie, peper, peterselie, poedersuiker, rode tomaat, rozijnen, witte ui, wortelgroente, zeezout en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Gebackene Sardellen / Gebakken ansjovis
- Ingrediënten:
- ansjovis, boter, chilipeper, ciabatta, citroensap, eiwit, gevogeltebouillon, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, komijn, olijfolie, oud broodkruim, peper, peterselie, piment d'espelette, rucola, sjalot, worcestershiresaus, zout en zwarte olijven
- Soort:
- vis
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Pot-au-feu mit Spargel und Flusskrebsen / Pot-au-feu met asperges en rivierkreeftjes
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, doperwten, gevogeltefond, kervel, koolrabi, morieljes, peper, rivierkreeftjes, tuinkruiden, wijnazijn, witte asperges, wortel en zeezout
- Soort:
- groente / eenpansgerecht / schaal- en schelpdieren
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Tunfisch-Tatar auf Guacamole / Tonijntartaar op guacamole
- Ingrediënten:
- aziatische vinaigrette, basilicum, basilicumolie, chilipeper, enoki, gele paprika, gember, guacamole, kerriepoeder, knoflook, koriander, kwartelei, lente-ui, limoensap, olijfolie, peper, rode paprika, sojasaus, tomatensaus, tonijn, wasabimayonaise en zeezout
- Soort:
- vis
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Heilbutt im Tomaten-Ingwersud / Heilbot in tomaten-gemberjus
- Ingrediënten:
- basilicum, chilipeper, gember, heilbot, knoflook, koriander, limoensap, olijfolie, tomaten-gemberjus, zout en zwarte peper
- Soort:
- vis
Recept uit Junges Gemüse:
Tomatencouscous mit Zucchini, Okra und Aubergine / Tomatencouscous met courgette, okra en aubergine
- Ingrediënten:
- aubergine, chilipeper, citroensap, courgette, couscous, groentefond, munt, okra, olijfolie, peper, preigroen, tomatensaus, ui en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan / couscous
Recept uit Junges Gemüse:
Salade
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, bladcichorei, chutneyfond, citroensap, frisee, olijfolie, paardenbloemblad, peper, radicchio en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- salade / vegan
Recept uit Junges Gemüse:
Bouquet garni voor tomatengratin
- Ingrediënten:
- groen van bosui, laurier, peterselie en tijm
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan / kruiden
Bijgerecht uit Junges Gemüse:
Karamelisierter Chicorée mit Möhren-Orangen-Sauce / Gekarameliseerde witlof met wortel-sinaasappelsaus
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, champignons, citroensap, eekhoorntjesbrood, gember, kalfsjus, kastanjechampignons, peper, poedersuiker, port, sinaasappel, suikerklontjes, witlof, wortel, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch / groente
Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Junges Gemüse:
Spargelterinne mit pochierten Wachteleier / Aspergeterrine met gepocheerde kwarteleieren
- Ingrediënten:
- bleekselderij, gelatine, groene asperge, ijswater, kervel, kwarteleieren, olijfolie met citroenaroma, peper, selderijblad, sherryazijn, suiker, waterkers, witte wijnazijn en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groente / paté/terrine
Bijgerecht uit Kochen für zwei:
Verveinerisotto
- Ingrediënten:
- boter, gedroogde verveineblaadjes, kippenbouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst, slagroom, witte ui en witte wijn
- Soort:
- rijst
Recept uit Junges Gemüse:
Salade bij linzen-rijsttaco's
- Ingrediënten:
- kerstomaat, koriander, olijfolie, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Feigen-Ziegenkäse-Tarte / Vijgen-geitenkaastaart
- Ingrediënten:
- bruine suiker, ei, korstdeeg, maïzena, melk, olijfolie, suiker, verse geitenkaas, vijgen en zout
- Soort:
- vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Schweinsbraten mit Löwenzahn / Varkensgebraad met paardenbloem
- Ingrediënten:
- aardappelen, distelolie, geklaarde boter, grove mosterd, honing, knoflook, olijfolie, paardenbloemblad, paardenbloemen, peper, rode wijnazijn, sjalot, spek, varkenscarré, witte wijnazijn, wortel en zout
- Soort:
- varkensvlees
Recept uit Junges Gemüse:
Artischockenböden mit Gemüsepanaché / Artisjokbodem met groentepanaché
- Ingrediënten:
- artisjokken, basilicum, bleekselderij, bloemkoolroosjes, champignons, citroensap, groene bonen, knoflook, koriander, korianderzaden, laurier, lente-ui, nootmuskaat, olijfolie, peterseliewortel, poedersuiker, rode chilipeper, saffraandraadjes, suiker, tijm, tomaten, witte koolraapjes met lof, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan
Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Junges Gemüse:
Salat von Keniabohnen im Tomatenrondell / Salade van Keniabonen met een tomatenrozet
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, champignons, dragon, fruitazijn, keniabonen, knoflook, kropsla, middelscherpe mosterd, olijfolie, peterselie, rozemarijn, tijm, tomaten, witte voorjaarsuien, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- salade / groente
Recept uit Junges Gemüse:
Gesmoorde courgette
- Ingrediënten:
- courgette, knoflook, olijfolie, peper, rozemarijn, sjalot, tijm, witte ui, zout en zwarte olijven
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan
Recept uit Kochen für zwei:
Wortelaftreksel
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bouquet garni, dragonazijn, peperkorrels, prei, sjalot, witte wijn, wortel en zout
- Soort:
- vegan / bouillon
Recept uit Junges Gemüse:
Varkensbraadsaus
- Ingrediënten:
- prei, selderij, varkensbraadvlees, water en wortel
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- saus
Recept uit Junges Gemüse:
Notelolievinaigrette
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, madeira, muskaatdruiven, olijfolie, peper, suiker, walnootolie, walnoten, zonnebloemolie, zout, zwarte truffel en zwarte walnoot
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vinaigrette
Recept uit Kochen für zwei:
Gekarameliseerde kokoschips
- Ingrediënten:
- kokos, suiker, szechuanpeper en water
- Soort:
- vegan
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Trüffel-Consommé
- Ingrediënten:
- baguette, bleekselderij, boter, citroensap, fleur de sel, foie gras d'oie, kervel, peper, runderconsommé, truffelboter, wortel, zout en zwarte wintertruffel
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Kochen für zwei:
Gedroogde tomaten
- Ingrediënten:
- olijfolie, peper, poedersuiker, rozemarijn, tijm, tomaten en zout
- Soort:
- vegan / groente
Recept uit Junges Gemüse:
Geglaceerde worteltjes
- Ingrediënten:
- boter, mineraalwater, suiker en wortel
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan / groente
Recept uit Junges Gemüse:
Russischer Salat à la Witzigmann / Russische salade op de manier van WItzigmann
- Ingrediënten:
- aardappelrozet, augurk, citroensap, cress, dijonmosterd, doperwten, ei, fruitazijn, granny smith, groene bonen, kappertjes, knolselderij, komkommer, mayonaise, peper, peterseliewortel, radijs, sjalotten, vinaigrette voor russische salade, worcestershiresaus, wortel en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- salade / vegetarisch / groente
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Holundersuppe mit Griessflammeri / Vlierbessensoep met griesmeelpudding
- Ingrediënten:
- briochekruim, gelatine, griesmeelpudding, kaneel, kruidnagel, pruimen en perzikken, sinaasappelschil, steranijs, suiker en vlierbessensap
Recept uit Junges Gemüse:
Saus bij lenterol
- Ingrediënten:
- gember, koriander, lichte sojasaus, plantaardige olie en zoete chilisaus
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- saus
Recept uit Junges Gemüse:
Fenchel mit Polenta in Tempurateig / Venkel met polenta in tempuradeeg
- Ingrediënten:
- bloemige aardappels, citroengras, citroensap, fijne polenta, gele paprika, gevogeltefond, groene paprika, knoflook, noilly prat, olijfolie, paprika-knoflooksaus, peper, plantaardige olie, preiwit, rode paprika, sesamolie, sjalotten, tempuradeeg, venkelgroen, venkelknol, vijfkruidenpoeder, witte wijn, zetmeel en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groente
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Feine Pfannkuchen mit Spinatfüllung
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bruine boter, ei, eidooier, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sauce royale, sjalot, spinazie, spinazievulling, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Aardappelpuree
- Ingrediënten:
- bloemige aardappels, melk, nootmuskaat, peper en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- aardappelgerecht / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Gebratene Ente mit Rotkohlsalat und Kartoffelküchlein / Gebakken eend met rode koolsalade en aardappelkoekjes
- Ingrediënten:
- aardappelkoekjes, bruine eendenfond, eend, eendenafsnijsel, eendeningewanden, eendenvet, geglaceerde rettich, gevogeltefond, honing, knoflook, majoraan, peper, rode koolsalade, sjalot met schil, szechuanpeper, tijm, ui, witte wijnazijn, wortel, zout en zure appel
- Soort:
- gevogelte
Recept uit Kochen für zwei:
Marinade voor bronforel
- Ingrediënten:
- beukenspaanders, boter, citroenschijfjes, dillestelen, jeneverbessen, knoflook, korianderzaad, laurier, mosterdzaad, peterseliestelen, suiker en zout
- Soort:
- vegetarisch / rookmot
Recept uit Junges Gemüse:
Rote-Bete-Salat mit frischem Meerretitich / Rode bietensalade met mierikswortel
- Ingrediënten:
- appelazijn, appel-selderijvulling, bieslook, dille, karwijzaad, mierikswortel, peper, rode biet, suiker, vinaigrette voor rode bietensalade en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- salade / vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Junges Gemüse:
Geeiste Suppe mit Blumenkohl und Brokkoli / Gekoelde soep met bloemkool en broccoli
- Ingrediënten:
- bloemkool, boter, broccolignocchi, broccoliroosjes, crème fraîche, dragonazijn, groentebouillon, koolrabi, lente-ui, nootmuskaat, room en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Kalfsschenkel
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, champignons, kalfsbotten, kalfsschenkel, kalfsstaart, knoflook, laurier, peper, rozemarijn, sjalot, ui, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- kalfsvlees
Recept uit Kochen für zwei:
Gegrilde groente
- Ingrediënten:
- aubergine, courgette, lente-ui, olijfolie, peper, rode paprika en zout
- Soort:
- vegan / groente
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Truffelmenu: Landbrot mit Kaiserling, Brillat-Savarin und Weissem Trüffel / Boerenbrood met keizeramaniet, Brillat-Savarin en witte truffel
- Ingrediënten:
- bruine champignons, citroensap, fleur de sel, frisee, italiaans boerenbrood, jonge brillat-savarin, keizeramaniet, kervel, knoflook, olijfolie, oude balsamicoazijn, parmezaanse kaas, radicchio di treviso, rucola, truffelolie, witte truffel en zwarte peper
Recept uit Kochen für zwei:
Marinade bij kapoen
- Ingrediënten:
- bleekselderij, laurier, olijfolie, peterseliestengel, rode wijn, suiker, tijm, ui en wortel
- Soort:
- vegan / marinade
Recept uit Junges Gemüse:
Slakkenragout
- Ingrediënten:
- bieslook, boter, dille, fijne dijonmosterd, gladde peterselie, grove dijonmosterd, knoflook, noilly prat, populierleemhoeden, room, sjalot, slakkenfond uit blik, slakken uit blik, tomaten, waterkers, witte wijn en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Spinatsavarin mit Schneckenragout / Spinaziesavarin met slakkenragout
- Ingrediënten:
- boter, ei, geroosterd paneermeel, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, room, sjalot, slakkenragout, spinazie, spinazie-paddenstoelenmengsel, waterkers en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groente / paddenstoelen
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Schnee-Eier in Zitronencreme / Sneeuweieren in citroencrème
- Ingrediënten:
- citroencrème, eiwit, frambozen, frambozenpuree, melk, poedersuiker, suiker, vanillemerg en zout
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Gefrituurde groente
- Ingrediënten:
- arachideolie, aubergine, basilicum, bleekselderij, courgette, ijswater, rijstmeel, suiker en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan
Recept uit Kochen für zwei:
Yoghurtsaus
- Ingrediënten:
- chilipeper, koriander, olijfolie, peper, sinaasappelsap, suiker, yoghurt en zout
- Soort:
- saus / vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Groentevulling voor lenterol
- Ingrediënten:
- citroengras, gember, oestersaus, peper, plantaardige olie, prei, sesamolie, shii-take, wortel, zoete chilisaus en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groente
Bijgerecht uit Kochen für zwei:
Bladerdeegpunten
- Ingrediënten:
- bladerdeeg, geklaarde boter, poedersuiker en vanillemerg
- Soort:
- vegetarisch
Diner / nagerecht uit Kochen für zwei:
Apfelstreusel / Appel-kruimeltaart
- Ingrediënten:
- deegkruimels, kaneel, korstdeeg, poedersuiker, room, walnoten en zure appel
- Soort:
- gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Wortelgroente
- Ingrediënten:
- knoflook, olijfolie, oude wijnazijn, peper, peterseliewortel, suikerklontjes, wortel en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Biergartenmenu: Marinierte Renke / Gemarineerde houting
- Ingrediënten:
- bleekselderij, champignons, dille, dragon, houtingfilet, jeneverbessen, knoflook, laurier, peperkorrels, peterseliestengel, pimentkorrels, rode chilipeper, rode ui, rode wijn, rode wijnazijn, suikerklontjes, tijm, wortel en zeezout
- Soort:
- vis
Recept uit Kochen für zwei:
Frambozensaus
- Ingrediënten:
- frambozen en suiker
- Soort:
- vegan / saus
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Gefüllte Morcheln /Gevulde morieljes
- Ingrediënten:
- aardappelpuree, boter, champignons, knoflook, madeira, morieljes, nootmuskaat, oud witbroodkruim, paddenstoelen, peper, peterselie, room, sjalot en zout
- Soort:
- vegetarisch
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Blätterteigpastete mit Maronenpüree und Trüffelsauce / Bladerdeegpastei met kastanjepuree en truffelsaus
- Ingrediënten:
- bladerdeeg, bleekselderij, bruine boter, eidooier, gevogeltefond, kastanje, kirsch, melk, nootmuskaat, peterseliestengels, slagroom, suikerklontjes, truffelsaus en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- pastei
Recept uit Junges Gemüse:
Gistdeeg
- Ingrediënten:
- bloem, gist, melk, olijfolie, venkelpoeder en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- beslag/deeg / vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Gepocheerd ei
- Ingrediënten:
- witte wijnazijn en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Recept uit Kochen für zwei:
Strooisel
- Ingrediënten:
- amandelmeel, bloem, boter, citroenschil, suiker, vanillemerg en zout
- Soort:
- vegetarisch / condiment
Recept uit Junges Gemüse:
Graupenpilaw mit Pfifferlingen im Mangoldwickel / Gortpilav met cantharellen gewikkeld in snijbietblad
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, cantharellen, gevogeltefond, gort, knoflooksap, laurier, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, prei, snijbiet, tijm, wortel en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- pasta, rijst, granen en deegwaren / groente / paddenstoelen
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Süss-Sauer marinierte Seezunge / Zoetzuur gemarineerde zeetong
- Ingrediënten:
- ananas, bouquet garni, cognac, kruidnagel, laurier, olijfolie, peper, peterselie, pijnboompitten, prei, rode chilipeper, rozijnen in grappa, rucola, sinaasappel, sjalot, tempurabloem, ui, venkel, visfond, witte aceto balsamico, wortel en zeetong
- Soort:
- vis
Recept uit Kochen für zwei:
Frühlingsgemüse / Voorjaarsgroente
- Ingrediënten:
- bloemkool, doperwten, groene asperge, kerstomaat, koolrabi, lente-ui, radijs, rode rettich, romanesco, witte asperge, witte rettich en wortel
- Soort:
- vegan / groente
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Täubchen auf jungem Spinat mit Pinienkernen / Duif op jonge spinazie met pijnappelpitten
- Ingrediënten:
- boter, duif, duivenjus, gevogeltefond, knoflook, olijfolie, peper, pijnappelpitten, spinazie en zout
- Soort:
- gevogelte
Recept uit Kochen für zwei:
Asiatische Vinaigrette / Aziatische vinaigrette
- Ingrediënten:
- gember, lichte sojasaus, limoensap, oestersaus, sherryazijn, sjalot en zonnebloemolie
- Soort:
- vinaigrette
Recept uit Kochen für zwei:
Vossenbesroom
- Ingrediënten:
- room, suiker, vanillesuiker en vossenbessen
- Soort:
- saus
Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Bohnen-Allerlei mit Dill parfümiert / Met dille geparfumeerde allerlei van bonen
- Ingrediënten:
- bonenkruid, boter, dille, dille-azijn, gele boterbonen, gerookte doorregen spek, groentefond, haricots verts, knoflook, nootmuskaat, peper, plantaardige olie, prinsessenbonen, pronkbonen, sperziebonen, vastkokende aardappels en witte ui
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch / groente
Recept uit Junges Gemüse:
Vinaigrette voor spinaziesalade
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, extra vergine olijfolie, gembersiroop, kerriepoeder, knoflook, lichte sojasaus, mango, mangosap, peper, rode wijnazijn, sherryazijn, sjalot, zout en suiker
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegan / vinaigrette
Recept uit Kochen für zwei:
Wasabimousse
- Ingrediënten:
- cayennepeper, crème fraîche, gelatine, limoensap, slagroom, wasabipoeder, zout en zure room
- Soort:
- schuim/mousse/gelei
Recept uit Kochen für zwei:
Groentevinaigrette
- Ingrediënten:
- augurk, bieslook, bleekselderij, bloemkoolblad, bloemkoolroosjes, dille, dragon, kervel, koolrabi, mierikswortel, olijfolie, prei, radijs, sjalot, suiker, witte peper, witte wijnazijn, wortel en zout
- Soort:
- vegan
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Brotsalat mit Serrano-Schinken und Gambas / Broodsalade met Serranoham en gamba's
- Ingrediënten:
- babyartisjok, baguette, basilicum, fetakaas, frisée, gamba's, gedroogde tomaten, jonge spinazie, knoflook, olijfolie, peper, rode ui, rucola, serranoham, tomaten, tomatenvinaigrette, zout en zwarte olijven
- Soort:
- salade / varkensvlees / schaal- en schelpdieren
Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Gratin von Tomaten mit Pfifferlingen und Lauch / Gegratineerde tomaten met cantharellen en prei
- Ingrediënten:
- bosui, bouquet garni voor tomatengratin, cantharellen, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, prei, rundermerg, suikerklontjes, vleestomaten, witbroodkruim, witte ui en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groente / paddenstoelen
Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Kartoffeltörtchen mit Steinpilzen / Aardappeltaartje met eekhoorntjesbrood
- Ingrediënten:
- bloemige aardappel, boter, eekhoorntjesbrood, geklaarde boter, pancetta, peper, peterselie en zout
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Coq au vin vom Kapaun / Coq au vin van kapoen
- Ingrediënten:
- bloem, boter, ganzenleverterrine, garnituur bij kapoen, geklaarde boter, gevogeltefond, kapoen, maïskip, marinade voor kapoen, peper, rode port en zout
- Soort:
- gevogelte
Recept uit Junges Gemüse:
Sauce Royal
- Ingrediënten:
- crème fraîche, melk, nootmuskaat, peper, room en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- saus / vegetarisch
Recept uit Junges Gemüse:
Chilisaus
- Ingrediënten:
- bruine suiker, groene chilipeper, knoflook, koriander, limoensap, rode chilipeper en vissaus
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- saus
Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Spitzkohl mit Nudelschnecken / Deegrol met spitskoolvulling
- Ingrediënten:
- bieslook, bloem, bloemige aardappel, boter, fruitazijn, ganzenvet, gruyère, karwijzaad, knoflook, noedeldeeg, peper, spitskool, suikerklontjes, ui, witte wijn, zonnebloemolie, zout en zure room
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groente / noedels
Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:
Gebratene Jakobsmuscheln mit Radicchio und Rote-Bete-Salat / Gebakken coqulles met radicchio en rode bietensalade
- Ingrediënten:
- coquilles, fleur de sel, frambozenvinaigrette, karwij, kruidnagel, laurier, olijfolie, peper, radicchio rosso tardivo di treviso, radicchio variegato di castelfranco, rode biet, rode wijndruiven, ui, vruchtenazijn, walnoten, zout en zwarte truffel
- Soort:
- salade / schaal- en schelpdieren
Recept uit Kochen für zwei:
Aardbeien
- Ingrediënten:
- aardbeien, citroensap, diepvriesframbozen en suiker
- Soort:
- vegan / fruit
Recept uit Kochen für zwei:
Sinaasappelsaus
- Ingrediënten:
- sinaasappelsap, sinaasappelzest, suiker en venkelzaad
- Soort:
- vegan / saus
Recept uit Junges Gemüse:
Venkelpuree
- Ingrediënten:
- bloemige aardappel, boter, gevogeltefond, groentefond, peper, preiwit, slagroom, venkelknol en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- groente
Recept uit Kochen für zwei:
Lamsfrikadellen
- Ingrediënten:
- doorregen lamsvlees, gemalen karwijzaad, gemalen koriadner, knoflook, koriander, peper, pijnappelpitten, rode ui en zout
- Soort:
- lamsvlees
Diner / voorgerecht uit Junges Gemüse:
Gedämpfte Salatherzen mit Zuckererbsen / Gestoomde slaharten met peultjes
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bosui, boter, crème fraîche, doperwten, knoflook, krielaardappel in de schil, kropsla, nootmuskaat, peper, peterselie, peterseliestengel, poedersuiker, rookspek, witte ui, wortel en zout
- Keuken:
- Duits
Recept uit Junges Gemüse:
Kaneelcroutons
- Ingrediënten:
- boter, kaneelpoeder en witbrood
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch / condiment
Recept uit Kochen für zwei:
Rode koolsalade
- Ingrediënten:
- konfiture, olijfolie, peper, rode kool, rode wijndruiven, suiker, verse walnoten, vossenbessen, walnootolie, witte wijnazijn en zout
- Soort:
- salade
Diner / tussengerecht uit Junges Gemüse:
Portweinfeige auf Fenchelpüree / Vijgen in port op venkelpuree
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, citroenschil, crème de cassis, kruidnagel, laurier, peper, plantaardige olie, port, rode wijn, venkelgroen, venkelknol, venkelpuree, vijgen en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- fruit / vegetarisch / groente
Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:
Wildhasenragout mit Kastaniennudeln / Ragout van wilde haas met kastanjenoedels
- Ingrediënten:
- aardappelen, bloem, cantharellen, citroensap, cognac, eekhoorntjesbrood, hazenpoten, kastanjenoedeldeeg, marinade voor haas, peper, plantaardige olie, port, tomatenpuree, wild en zout
Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:
Glasierte Maronen mit Rosenkohl und Wurzelgemüse / Geglaceerde kastanjes met spruiten en wortelgroente
- Ingrediënten:
- boter, champignons, doorregen spek, ganzenvet, gevogeltefond, groente, kasstanjes, nootmuskaat, peper, peterselie, peterseliewortel, spruiten, suiker, suikerklontjes, ui, wortel en zout
- Keuken:
- Duits

