146 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: balsamicoazijnbasilicumbotercitroencourgetteeiextra vierge olijfoliekaasknoflookolieolijfoliepecorinopestopeterseliericottarucolaspinazieuiwalnotenwaterzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Romainesla met zeewier

Ingrediënten:
arame bruinwier, basilicum, dulse, rode paprika, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino romano, pijnboompitten, ricotta, rode wijnazijn, romainesla, wakame, zongedroogde tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Meditteraan
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Recept uit De dikke vegetariër:

Brood en kruidenvulling met noten

Ingrediënten:
amandel, bieslook, boter, broodkruim, croutons, dille, dragon, kervel, knoflook, koriander, olijfolie, parmezaanse kaas, pecannoten, peterselie, pijnappelpitten, pinda's, rozemarijn, salie, tijm, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groentevulling / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty:

Salade van nieuwe aardappeltjes

Ingrediënten:
basilicum, diepvriesdoperwtjes, jonge krieltjes, knoflook, kwartelei, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, witte wijnazijn, zout, zuring en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gevulde kool

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, fijne kristalsuiker, groentebouillon, knoflook, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, ricotta, vermicellinoedels, water, witte kool, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Lente-uitjes pesto

Ingrediënten:
knoflook, lente-ui, olijfolie, oude hollandse kaas, parmezaanse kaas, pecannoten, peper, pijnboompitten, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Pesto di carciofi

Ingrediënten:
artisjokken, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Paddenstoelenpesto

Ingrediënten:
champignons, gedroogde porcini, knoflook, oesterzwammen, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, tijm, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Truffelpesto

Ingrediënten:
boter, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, walnoten, witte truffel, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Rode pesto

Ingrediënten:
hazelnoten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, rode paprika's, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Gevulde pasta met gemengd groen

Ingrediënten:
broodkruim, ei, extra vierge olijfolie, groene groente, griekse yoghurt, knoflook, marjoraan, parmezaanse kaas, pastadeeg, peper, pijnboompitten, ricotta, tijm, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Gevulde lamsborst

Ingrediënten:
broodkruim, ei, knoflook, lamsborst, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, pijnboompitten, rozijnen en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Napolitaanse vleessaus met penne

Ingrediënten:
bovenbil van rund, knoflook, parmezaanse kaas, penne, peper, peterselie, pijnboompitten, provola, rode wijn, sultana's, tomatenpuree, vetspek, vet van parmaham en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Gevulde uien

Ingrediënten:
bitterkoekjes, ei, kaneel, luganega, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, rozijnen, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Ricottagnocchi in aubergine met salieboter

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bloem, boter, citroen, eidooier, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, ricotta, salie, zout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Pompoensformato - sformato di zucca

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, eierdooier, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, pompoen, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / ei/omelet/frittata / vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Pesto

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook, parmezaanse kaas, pecorino, peper, pijnboompitten, verse basilicum en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Visrolletjes uit de oven - involtini di san pietro al forno

Ingrediënten:
ansjovis op zout, citroensap, knoflook, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, verse tijm, water, zonnevisfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / hoofdgerecht uit Heerlijke gerechten om te delen:

Pastataart met flespompoen

Ingrediënten:
basilicum, chilivlokken, ei, feta, flespompoen, knoflook, lasagnevellen, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, ricotta, romatomaten, spinazieblad, verse tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Boekweitflensjes

Ingrediënten:
boekweitmeel, boter, eieren, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, rucola, trostomaten, water, zongedroogde tomaten en zout

Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit Pasta:

Klassieke pesto

Ingrediënten:
basilicum, boter, gedroogde pasta, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitjes, spaghetti en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Broccoli-pijnboompittenpesto

Ingrediënten:
broccoli, citroen, fusilli, gedroogde pasta, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, penne, pijnboompitjes, rode chilipeper, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Pesto

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnappelpitten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Haal meer recepten op...