16 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroensapgembergroene spaanse peperkaneelstokjekippenbouillonknoflookkokosmelkkomijnpoederkomijnzaadkorianderpoederkorianderzaadolijfoliepeperrijstuiwateryoghurtzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kosheri

Ingrediënten:
appelazijn, basmatirijst, boter, gemalen komijnzaad, groene linzen, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, rode chilipeper, tomaat, vermicellinoedels, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Zoete rijst met heet-zure kikkererwten

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gedroogde kikkererwten, geklaarde boter, gemalen fenegriek, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, groene spaanse peper, kardemompeul, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, gember, verse koriander, peper, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Gekruid lamsvlees met abrikozen en bonenrijst

Ingrediënten:
abrikozen, basmatirijst, boter, cayennepeper, chana dhal, citroensap, fenegriek, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelpijpje, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lamsboutfilet, ui, gember, verse koriander, versgemalen zwarte peper, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Korma met saffraanrijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, chilipoeder, citroenrasp, garam masala, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelpijpje, kardemompeul, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, limoensap, pappadums, room, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / rijst / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rundvleesbiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, ei, gemalen fenegriek, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kurkuma, groene spaanse peper, kaneel, kippenbouillon, knoflook, runderstoofvlees, sultanarozijnen, ui, gember, verse koriander, water, yoghurt en zonnebloemolie

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Garnalencurry uit Goa met rijst in zuidelijke stijl

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, boter, bruin mosterdzaad, cashewnoten, cayennepeper, gemalen kurkuma, gemengde peperkorrels, kaneelpijpje, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, mosterdzaad, garnaal, rode spaanse peper, ui, urad dhal, venkelzaad, visbouillon en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste kipbiryani - basisrecept

Ingrediënten:
amandelen, basmatirijst, boter, citroensap, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, melk, olie, rozijnen, saffraandraadjes, specerijen, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Geurige rijst met madrascurry

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, geklaarde boter, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, groene paprika, groene spaanse peper, kaneelpijpje, kardemompeul, kippenbouillon, knoflook, kruidenpasta, plantaardige olie, rode paprika, runderbouillon, runderstoofvlees, ui, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / curry / vlees / rijst
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Pilav met aubergine en tomaten

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, boter, gemengde specerijen, kerstomaat, knoflook, olijfolie, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
rijst / vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lamspilav met kool en karwij

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, gemengde specerijen, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse bladpeterselie, witte kool, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kosheri

Ingrediënten:
appelazijn, basmatirijst, boter, gemalen komijnzaad, groene linzen, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, rode chilipeper, tomaat, vermicellinoedels, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Curry met gehanktballetjes recept - Food and Friends

Ingrediënten:
bakpoeder, foelie, gemberwortel, ghee, groene kardemompeulen, kaneelstokje, knoflook, komijnpoeder, komijnzaad, koolzaadolie, korianderpoeder, korianderzaad, kruidnagels, kurkumapoeder, lamsgehakt, laurierblaadjes, maïsmeel, paprikapoeder, rijst, rode chilipepers, saffraan, kruidnagelpoeder, zout, uien, venkelpoeder, venkelzaad, versgemalen zwarte peper, yoghurt, zout en zwarte peperkorrels

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Curry met gehanktballetjes

Ingrediënten:
bakpoeder, foelie, gemberwortel, ghee, groene kardemompeulen, kaneelstokje, knoflook, komijnpoeder, komijnzaad, koolzaadolie, korianderpoeder, korianderzaad, kruidnagels, kurkumapoeder, lamsgehakt, laurierblaadjes, maïsmeel, paprikapoeder, rijst, rode chilipepers, saffraan, kruidnagelpoeder, zout, uien, venkelpoeder, venkelzaad, versgemalen zwarte peper, yoghurt, zout en zwarte peperkorrels