98 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercayennepepercitroensapeiwitgemberkaneelknoflookkomijnkorianderzaadnootmuskaatolieolijfoliepeterselieplantaardige oliepreisuikeruiwaterwitte peperzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gevulde pepers - pergadel lombok

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, citroensap, djinten, ei, groene spaanse peper, ketoembar, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, limoensap, peper, rode spaanse peper, sambal oelek, ui, wijtingfilet, zeevisfilet en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gevulde pepers met garnalen - lombok dan oedang

Ingrediënten:
arachideolie, djinten, dunne kokosmelk, ei, eiwit, gedroogde kokos, gemalen komijn, gemalen koriander, ketoembar, klapper, knoflook, maïzena, melk, noorse garnalen, peper, rode spaanse peper, sambal trassi, steurgarnaal, suiker, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken rijst, met of zonder ei

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, doperwten, ei, gember, knoflook, koriander, lente ui, neutrale olie, pandanrijst, paprika, peper, sesamolie, shaoxingwijn, sherry, sojasaus, tofu, ui, witte rijst, witte wijn, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Kardemomrijst met gepocheerde eieren en yoghurt

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, ei, geelwortelpoeder, griekse yoghurt, groene chilipeper, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, korianderzaad, limoensap, peterselie, ui, water, witte wijnazijn, zeezoutvlokken en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met ei (omelet) - tahoe dadar

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, krulpeterselie, limoensap, olie, peper, prei, sambal oelek, tahoe, verse koriander, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalen met eieren in kruidige saus - goelai oedang dan telor

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, ei, gemberwortel, goela djawa, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, noorse garnalen, peper, sambal oelek, steurgarnaal, tomaat, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Ducky rolls

Ingrediënten:
arachideolie, chilivlokken, chinese kool, eendenborst, eiwit, sesamzaad, koriander, lente-uitjes, lichte sojasaus, loempiavellen, peper, maïzena, vijfkruidenpoeder, wortels en zout

Soort:
wild en gevogelte / hartige hapjes
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Roergebakken garnalen met mango

Ingrediënten:
arachideolie, droge sherry, eiwit, gemberwortel, knoflook, knoflookbieslook, mango, sesamolie, tijgergarnalen, verse koriander en vierseizoenenpeper

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Rempejek met vlees - rempejek daging

Ingrediënten:
arachideolie, djinten, ei, ketoembar, knoflookpoeder, komijn, koriander, mager rundvlees, olie, peper, rijstebloem, uienpoeder en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / hartige hapjes
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Rempejek met vlees en pinda's - rempejek daging dan katjang

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, ei, gedroogde kokos, gemberwortelpoeder, ketoembar, klapper, knoflookpoeder, koenjit, koriander, kurkuma, mager lamsvlees, mager rundvlees, olie, peper, pinda, rijstebloem en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / hartige hapjes
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Tempé-beignets - tempe goreng tepoeng

Ingrediënten:
arachideolie, djinten, ei, ketoembar, knoflook, komijn, koriander, krulpeterselie, maïzena, olie, peper, prei, rijstebloem, tempé en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / frituur / soja
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Libanese gehaktballetjes met pijnboompitten

Ingrediënten:
arachideolie, ei, kaneel, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, pijnboompitten, pimentpoeder, pitabrood, rundergehakt, saus bij libanese gehaktballetjes, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
rundvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gefrituurde tahoeballetjes - perkedel tahoe

Ingrediënten:
arachideolie, ei, groene paprika, knoflook, maïzena, nootmuskaat, olie, peper, prei, tahoe, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / frituur / soja
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Pikante zwartebonenkroketten

Ingrediënten:
arachideolie, bonen, chilipeper, ei, grof maismeel, jalapeños, koriander, paneermeel, peper, ui, wit maismeel, zout en zwarte bonen

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Pastilla au poisson - Vispastei van filodeeg

Ingrediënten:
arachideolie, champignons, ei, eidooier, filodeeg, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, peper, plantaardige olie, suiker, tomaten, ui, witvisfilet en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudig gebakken rijst op z'n Thais

Ingrediënten:
arachideolie, doperwt, ei, gember, knoflook, koriander, lente ui, neutrale olie, paprika, peper, rode currypasta, sesamolie, shaoxingwijn, sojasaus, tofu, ui, witte rijst, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Thais / Chinees
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise maispannenkoekjes met korianderpuree of chimichurri

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, cayennepeper, chilivlokken, chimichurri, druivenpitolie, eidooier, eiwit, jalapeñopeper, korianderpuree, lente-ui, maïskorrels, maïsolie, sojasaus, thaise peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Haal meer recepten op...