Noors

Zoek naar Noors in jouw eigen kookboeken

Noors koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / buffet / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gravet laks

Ingrediënten:
azijn, eidooier, grof zout, mosterd, olie, suiker, verse dille, witte peper, zalm en zout

Keuken:
Europees / Noors
Soort:
vis / pekel en marinades
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gegrilde zalm - ristet laks

Ingrediënten:
boter, olie, zalmfilet en zout

Keuken:
Europees / Noors
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Gravlax vinaigrette

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroen, dijonmosterd, dille, limoen, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Noors
Soort:
vinaigrette
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Gravlax op z'n Noors

Ingrediënten:
aquavit, bruine kandijsuiker, dille, gravlax vinaigrette, grof zeezout, limoen, zalm en zwarte peper

Keuken:
Noors
Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gegratineerde klipvis - klippfiskegratin

Ingrediënten:
boter, ei, klipvis, meel, melk, nootmuskaat en peper

Keuken:
Europees / Noors
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kabeljauwtong - torsketunge

Ingrediënten:
boter, citroen, kabeljauwtong, kerriesaus, paneermeel, peper en zout

Keuken:
Europees / Noors
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Palesuppe - Noorse vissoep

Ingrediënten:
bieslook, bladselderij, bloem, boter, kruidnagel, melk, peperkorrels, peterselie, prei, raap, schelvisfilet, schelvisgraten, schelviskop, ui, water, wortel, zout en zure room

Keuken:
Noors
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Kringle - Krakelingen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, ei, eiwit, gemalen kardamon, gist, melk, rozijnen, sinaasappelsnippers, suiker, vruchtensuiker en zout

Keuken:
Noors
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Lutefisk

Ingrediënten:
gedroogde vis, soda en zout

Keuken:
Europees / Noors
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gepocheerde zalm

Ingrediënten:
ui, verse gemengde kruiden, wortel, zalm en zwarte peperkorrels

Keuken:
Europees / Noors
Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Rendierragout van de Samen - Bidos

Ingrediënten:
aardappel, azijn, boter, kruidnagelpoeder, laurierblad, rendiervlees, ui, vleesbouillon, wildfond, witte peper en zout

Keuken:
Europees / Noors
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gerookt rendierhart in roomsaus

Ingrediënten:
appelsap, boter, gemalen witte peper, hickory-rookzout, meel, mosterd, rendierhart, room, ui en zout

Keuken:
Europees / Noors
Soort:
wild / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Vlaaienbrood - lefse

Ingrediënten:
aardappelpuree, roggemeel, suiker en zout

Keuken:
Europees / Noors
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht / aardappelgerecht
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Vispudding - fiskepudding

Ingrediënten:
boter, kreeftensaus en vispuree

Keuken:
Europees / Noors
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Visballetjes - fiskeboller

Ingrediënten:
kreeftensaus en vispuree

Keuken:
Europees / Noors
Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht / basisrecept uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Vispuree ook voor fiskeboller en fiskepudding ofwel vispudding

Ingrediënten:
aardappelmeel, ei, melk, nootmuskaat, schelvis, ui en zout

Keuken:
Europees / Noors
Soort:
vis
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Scandinavische lamsragoût

Ingrediënten:
champignons, citroenrasp, citroensap, dille, griekse roomyoghurt, kristalsuiker, lamsbout, lamslende, laurier, magere melk, maïzena, milde mosterd, ui, venkelknol, witte peper, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Zweeds / Noors
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees