Oosters

Zoek naar Oosters in jouw eigen kookboeken

Oosters koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Oosterse rijstschotel met kip

Ingrediënten:
ananas uit blik, babymais, doperwten, garnalen, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, olie, peultjes, rijst, rode paprika ½, tomaat uit blik, ui, vijfkruidenpoeder, witte wijn en zongedroogde tomaat

Keuken:
Oosters
Soort:
rijst
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht uit Marie Claire Crispy:

Sint-Jacobsschelpen met gember en citroengras

Ingrediënten:
citroengras, gemberwortel, koriander, limoen, mirin, sesamolie, sint-jakobsschelp, spaanse peper en vissaus

Keuken:
Oosters
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Aziatische gehaktballetjes

Ingrediënten:
ei, gember, half-om-halfgehakt, limoen, maïzena, oestersaus, prei, rijstwijn, witte wijn en zonnebloemolie

Keuken:
Oosters
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Kip in sojasaus

Ingrediënten:
gember, japanse sojasaus, kaneelstokje, kip, knoflook, lichte sojasaus, rietsuiker, sesamolie, sherry, sinaasappelschil en steranijspeulen

Keuken:
Oosters
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eiernoedelsoep met rijstcake

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpittenolie, eiernoedels, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, maïsolie, rijstcake, sesamzaad, shiitake, sojasaus, stevige tofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eiernoedelsoep met glasmie

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpittenolie, eiernoedels, glasmie, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, maïsolie, sesamzaad, shiitake, sojasaus, stevige tofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / hoofdgerecht uit Kooktechnieken:

Vlees uit de wwok

Ingrediënten:
gember, groente, knoflook, lente-ui, olie, sojasaus, ui en vlees

Keuken:
Oosters
Soort:
vlees
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Rode mul met zomerse taboulé met citrusfruit en radijs

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, couscous, fruit, gladde peterselie, olijfolie, peper, radijs, rodemulfilets, sinaasappel, tijm, zout en zwarte olijf

Keuken:
Oosters
Soort:
sous-vide / couscous / vis
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Bijgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Oosterse pruimensalsa

Ingrediënten:
bosui, pruimen, sambal badjak, sojasaus, vegannaise en zoete chilisaus

Keuken:
Oosters
Soort:
barbecue/grill / saus
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Bijgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Noedelsalade met kokos-pindadressing

Ingrediënten:
bosuitjes, citroensap, kokosmelk, ongezouten pindas, pindakaas met stukjes pinda, thaise groene currypasta, woknoedels en wortel

Keuken:
Oosters
Soort:
salade / barbecue/grill / vegan
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Bijgerecht uit Het spirelli kookboek:

Tempura van groentejulienne

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, frituurolie, knolselderij, tempuramix en zoete chilisaus

Keuken:
Oosters
Soort:
groente
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Oriëntaalse Kippensoep

Ingrediënten:
citroengras, citroensap, gember, haricots vert, kipkarkassen, knoflook, koriander, korianderzaad, paksoy, rode paprika, rode pepers, sesamolie, shiitake, soepkip, taugé en zeezout

Keuken:
Oosters
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eiernoedelsoep met paddenstoelen

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpittenolie, eiernoedels, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, maïsolie, sesamzaad, shiitake, sojasaus, stevige tofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht uit Marie Claire Crispy:

Pijlinktvis met rodepeperdressing

Ingrediënten:
daikon, extra vergine olijfolie, limoensap, munt, pijlinktvisjes, rijstwijnazijn, rode peper, sesamolie, tafelsuiker, vissaus, waterkers en witte basterdsuiker

Keuken:
Oosters
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Marie Claire Crispy:

Soja-rosbief met zoetzure gember

Ingrediënten:
daikon, gemberwortel, komkommer, mirin, norivel, ossenhaas, plantaardige olie, sesamolie, sojasaus en zoetzure gember

Keuken:
Oosters
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Bijgerecht uit Marie Claire Crispy:

Nori salsa

Ingrediënten:
chilipoeder, daikon, gember, komkommer, norivel, rijstwijnazijn, sesamolie en sesamzaad

Keuken:
Oosters
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte taugé met specerijen

Ingrediënten:
arachideolie, chinese 5-spicepoeder, druivenpittenolie, gember, kerriepoeder, knoflook, maïsolie, taugé, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Diner / hoofdgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Varkenshaasjes in pittige oosterse marinade

Ingrediënten:
donkere basterdsuiker, knoflook, limoenrasp, limoensap, olie, rode peper, tamarindepasta en varkenshaasjes

Keuken:
Oosters
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Paksoi met zwarte bonen

Ingrediënten:
arachideolie, druivenpittenolie, gefermenteerde zwarte bonen, gember, knoflook, maïsolie, paksoi, shaoxing wijn, sherry, sojasaus, tofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Pindadip

Ingrediënten:
citroengras, gember, knoflook, kokosmelk, komijn, koriander, pinda's, rode chilipeper, room, sjalot, visssaus en zout

Keuken:
Oosters
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Oosterse poulardeborstfilet

Ingrediënten:
amandelen, ananassap, ananas uit blik, banaan, cumberlandsaus, kerrie, mango uit blik, mayonaise, olie, paprikapoeder, poularde, rode paprika en zout

Keuken:
Oosters
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Marie Claire Crispy:

Norirol

Ingrediënten:
avocado, daikon, komkommer, norivel, rijstazijn, suiker, sushigember, sushirijst, wasabi en zeezout

Keuken:
Oosters
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Snel gekookte paksoi

Ingrediënten:
arachideolie, druivenpittenolie, maïsolie, paksoi, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Kastanjechampignons met sojasaus en bosui

Ingrediënten:
basilicum, bosui, citroensap, groente, kastanjechampignons, knoflook, olie en sojasaus

Keuken:
Oosters
Soort:
barbecue/grill / vegan
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Gebakken tofu

Ingrediënten:
olie, sojasaus, teriyakisaus en tofu

Keuken:
Oosters