Oosters

Zoek naar Oosters in jouw eigen kookboeken

Oosters koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Oosterse rijstschotel met kip

Ingrediënten:
ananas uit blik, babymais, doperwten, garnalen, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, olie, peultjes, rijst, rode paprika, tomaat uit blik, ui, vijfkruidenpoeder, witte wijn en zongedroogde tomaat

Keuken:
Oosters
Soort:
rijst
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht uit Marie Claire Crispy:

Sint-Jacobsschelpen met gember en citroengras

Ingrediënten:
citroengras, gemberwortel, koriander, limoen, mirin, sesamolie, sint-jakobsschelp, spaanse peper en vissaus

Keuken:
Oosters
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Rijstsalade met krab en grapefruit

Ingrediënten:
avocado, griekse yoghurt, kleine garnalen, krabvlees, limoensap, mayonaise, pandanrijst, peper, roze grapefruit, scherpe mosterd, spinazie, veldsla, venkel en zout

Keuken:
Oosters
Soort:
salade / rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Diner / hoofdgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Drumsticks in zoetzure marinade

Ingrediënten:
gember, kipdrumsticks, knoflook, limoensap, olie, peterselie en tamarindepasta

Keuken:
Oosters
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Bijgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Noedelsalade met kokos-pindadressing

Ingrediënten:
bosuitjes, citroensap, kokosmelk, ongezouten pindas, pindakaas met stukjes pinda, thaise groene currypasta, woknoedels en wortel

Keuken:
Oosters
Soort:
salade / barbecue/grill / vegan
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Oriëntaalse Kippensoep

Ingrediënten:
citroengras, citroensap, gember, haricots vert, kipkarkassen, knoflook, koriander, korianderzaad, paksoy, rode paprika, rode pepers, sesamolie, shiitake, soepkip, taugé en zeezout

Keuken:
Oosters
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Bijgerecht uit Het spirelli kookboek:

Tempura van groentejulienne

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, frituurolie, knolselderij, tempuramix en zoete chilisaus

Keuken:
Oosters
Soort:
groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eiernoedelsoep met paddenstoelen

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, eiernoedels, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, maïsolie, sesamzaad, shiitake, sojasaus, stevige tofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Rode mul met zomerse taboulé met citrusfruit en radijs

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, couscous, fruit, gladde peterselie, olijfolie, peper, radijs, rodemulfilets, sinaasappel, tijm, zout en zwarte olijf

Keuken:
Oosters
Soort:
sous-vide / couscous / vis
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Bijgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Oosterse pruimensalsa

Ingrediënten:
bosui, pruimen, sambal badjak, sojasaus, vegannaise en zoete chilisaus

Keuken:
Oosters
Soort:
barbecue/grill / saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte taugé met specerijen

Ingrediënten:
arachideolie, chinese 5-spicepoeder, druivenpitolie, gember, kerriepoeder, knoflook, maïsolie, taugé, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit  - 101 ballen

Lunch / snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Krokante eendenbonbons

Ingrediënten:
aardappel, bloem, eendenbouten, ei, eidooier, frituurolie, hoisinsaus, tijm, vers broodkruim, volle melk, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
gevogelte
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Recept uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Kerriemarinade met kokosmelk en mango

Ingrediënten:
kerriepoeder, kokosmelk, laurier, limoensap, mangosap en rode peper

Keuken:
Oosters
Soort:
barbecue/grill / marinade
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Diner / hoofdgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Rundvleessatés op limoengras

Ingrediënten:
biefstuk, citroengras, ketjap manis, koriander, olie, ongezouten pindas, thaise vissaus en zoete chilisaus

Keuken:
Oosters
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Diner / hoofdgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Spareribs in oosterse marinade

Ingrediënten:
citroensap, gember, ketjap manis, knoflook, koriander, sesamolie, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en spareribs

Keuken:
Oosters
Soort:
barbecue/grill / varkensvlees
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Diner / hoofdgerecht uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Karamellisiertes Hähnchen / Gekarameliseerde kip (90 min bij 65°C)

Ingrediënten:
kipfilet, oosterse saus, palmsuiker, raapolie, rietsuiker en vissaus

Keuken:
Oosters
Soort:
sous-vide / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Snel gekookte paksoi

Ingrediënten:
arachideolie, druivenpitolie, maïsolie, paksoi, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Aziatische gehaktballetjes

Ingrediënten:
ei, gember, half-om-halfgehakt, limoen, maïzena, oestersaus, prei, rijstwijn, witte wijn en zonnebloemolie

Keuken:
Oosters
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Kip in sojasaus

Ingrediënten:
gember, japanse sojasaus, kaneelstokje, kip, knoflook, lichte sojasaus, rietsuiker, sesamolie, sherry, sinaasappelschil en steranijspeulen

Keuken:
Oosters
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Paksoi met zwarte bonen

Ingrediënten:
arachideolie, druivenpitolie, gefermenteerde zwarte bonen, gember, knoflook, maïsolie, paksoi, shaoxing wijn, sherry, sojasaus, tofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Pindadip

Ingrediënten:
citroengras, gember, knoflook, kokosmelk, komijn, koriander, pinda's, rode chilipeper, room, sjalot, visssaus en zout

Keuken:
Oosters
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Kastanjechampignons met sojasaus en bosui

Ingrediënten:
basilicum, bosui, citroensap, groente, kastanjechampignons, knoflook, olie en sojasaus

Keuken:
Oosters
Soort:
barbecue/grill / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eiernoedelsoep met glasmie

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, eiernoedels, glasmie, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, maïsolie, sesamzaad, shiitake, sojasaus, stevige tofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eiernoedelsoep met rijstcake

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, eiernoedels, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, maïsolie, rijstcake, sesamzaad, shiitake, sojasaus, stevige tofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Gebakken tofu

Ingrediënten:
olie, sojasaus, teriyakisaus en tofu

Keuken:
Oosters
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kipkasserol met zuidvruchten en gekarameliseerde uien

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, gedroogde abrikoos, grove mosterd, kippenbouilon, kippendij, krenten, langkorrelige zilvervliesrijst, laurierblad, saffloerolie, sinaasappelrasp, suiker, sultanarozijnen, ui, verse peterselie, verse tijm, zilveruitjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte