Oosters

Zoek naar Oosters in jouw eigen kookboeken

Oosters koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Oosterse rijstschotel met kip

Ingrediënten:
ananas uit blik, babymais, doperwten, garnalen, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, olie, peultjes, rijst, rode paprika, tomaat uit blik, ui, vijfkruidenpoeder, witte wijn en zongedroogde tomaat

Keuken:
Oosters
Soort:
rijst
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht uit Marie Claire Crispy:

Sint-Jacobsschelpen met gember en citroengras

Ingrediënten:
citroengras, gemberwortel, koriander, limoen, mirin, sesamolie, sint-jakobsschelp, spaanse peper en vissaus

Keuken:
Oosters
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Garnalenbuideltje met cashew-korianderpesto

Ingrediënten:
bosui, ei, filodeegvellen, frituurolie, gember, ketoembar, maïzena en roze garnalen

Keuken:
Oosters
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Kip in sojasaus

Ingrediënten:
gember, japanse sojasaus, kaneelstokje, kip, knoflook, lichte sojasaus, rietsuiker, sesamolie, sherry, sinaasappelschil en steranijspeulen

Keuken:
Oosters
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Aziatische gehaktballetjes

Ingrediënten:
ei, gember, half-om-halfgehakt, limoen, maïzena, oestersaus, prei, rijstwijn, witte wijn en zonnebloemolie

Keuken:
Oosters
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Snel gekookte paksoi

Ingrediënten:
arachideolie, druivenpitolie, maïsolie, paksoi, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Bijgerecht uit Het spirelli kookboek:

Tempura van groentejulienne

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, frituurolie, knolselderij, tempuramix en zoete chilisaus

Keuken:
Oosters
Soort:
groente
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Marie Claire Crispy:

Klassieke wontonspinazie met zwarte bonen en sinaasappel

Ingrediënten:
bladspinazie, gezouten zwarte boontjes, palmsuiker, rijstwijn, sesamolie, sinaasappelrasp, wontonvellen en zoete chilisaus

Keuken:
Oosters
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Recept uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Kerriemarinade met kokosmelk en mango

Ingrediënten:
kerriepoeder, kokosmelk, laurier, limoensap, mangosap en rode peper

Keuken:
Oosters
Soort:
barbecue/grill / marinade
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Diner / hoofdgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Rundvleessatés op limoengras

Ingrediënten:
biefstuk, citroengras, ketjap manis, koriander, olie, ongezouten pindas, thaise vissaus en zoete chilisaus

Keuken:
Oosters
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Paksoi met zwarte bonen

Ingrediënten:
arachideolie, druivenpitolie, gefermenteerde zwarte bonen, gember, knoflook, maïsolie, paksoi, shaoxing wijn, sherry, sojasaus, tofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Bijgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Oosterse pruimensalsa

Ingrediënten:
bosui, pruimen, sambal badjak, sojasaus, vegannaise en zoete chilisaus

Keuken:
Oosters
Soort:
barbecue/grill / saus
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / lunch / voorgerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Oosterse salade met mango, komkommer en rosbief

Ingrediënten:
komkommer, lichte basterdsuiker, limoen, mango, pinda's, rode peper, rode ui, rosbief, thaise vissaus en waterkers

Keuken:
Oosters
Soort:
salade
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Diner / hoofdgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Drumsticks in zoetzure marinade

Ingrediënten:
gember, kipdrumsticks, knoflook, limoensap, olie, peterselie en tamarindepasta

Keuken:
Oosters
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Bijgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Noedelsalade met kokos-pindadressing

Ingrediënten:
bosuitjes, citroensap, kokosmelk, ongezouten pindas, pindakaas met stukjes pinda, thaise groene currypasta, woknoedels en wortel

Keuken:
Oosters
Soort:
salade / barbecue/grill / vegan
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Rijstsalade met krab en grapefruit

Ingrediënten:
avocado, griekse yoghurt, garnaal, krabvlees, limoensap, mayonaise, pandanrijst, peper, roze grapefruit, scherpe mosterd, spinazie, veldsla, venkel en zout

Keuken:
Oosters
Soort:
salade / rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Oriëntaalse Kippensoep

Ingrediënten:
citroengras, citroensap, gember, franse sperzieboontjes, kipkarkassen, knoflook, koriander, korianderzaad, paksoi, rode paprika, rode pepers, sesamolie, shiitake, soepkip, taugé en zeezout

Keuken:
Oosters
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Pindadip

Ingrediënten:
citroengras, gember, knoflook, kokosmelk, komijn, koriander, pinda's, rode chilipeper, room, sjalot, visssaus en zout

Keuken:
Oosters
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Oosterse kippensalade

Ingrediënten:
ananas, azijn, bamboescheuten uit blik, cayennepeper, ei, eidooier, kip, mosterd, olie, palmhart uit blik, peterselie, rode wijn, zout en zwarte olijven

Keuken:
Oosters
Soort:
salade
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Marie Claire Crispy:

Norirol

Ingrediënten:
avocado, daikon, komkommer, norivel, rijstazijn, suiker, sushigember, sushirijst, wasabi en zeezout

Keuken:
Oosters
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / hoofdgerecht uit Kooktechnieken:

Vlees uit de wwok

Ingrediënten:
gember, groente, knoflook, lente-ui, olie, sojasaus, ui en vlees

Keuken:
Oosters
Soort:
vlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Oosterse poulardeborstfilet

Ingrediënten:
amandelen, ananassap, ananas uit blik, banaan, cumberlandsaus, kerrie, mango uit blik, mayonaise, olie, paprikapoeder, poularde, rode paprika en zout

Keuken:
Oosters
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Kastanjechampignons met sojasaus en bosui

Ingrediënten:
basilicum, bosui, citroensap, groente, kastanjechampignons, knoflook, olie en sojasaus

Keuken:
Oosters
Soort:
barbecue/grill / vegan
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met vlees en garnalen

Ingrediënten:
bosuien, doperwten, ei, ham, kipfilets, kleine gepelde garnalen, langkorrelrijst, olie, plantenmargarine, sojasaus, ve-tsin en zout

Keuken:
Oosters
Soort:
rijst / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eiernoedelsoep met rijstcake

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, eiernoedels, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, maïsolie, rijstcake, sesamzaad, shiitake, sojasaus, stevige tofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eiernoedelsoep met glasmie

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, eiernoedels, glasmie, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, maïsolie, sesamzaad, shiitake, sojasaus, stevige tofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch