Provençaals

Zoek naar Provençaals in jouw eigen kookboeken

Provençaals koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Rode zeebrasem op Provencaalse wijze - Dorade rosé à la provençale

Ingrediënten:
groene paprika, knoflook, olijfolie, rode zeebrasem, tomaat, ui, venkel, verse peterselie, verse tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Provençaalse visstoofpot - bouillabaisse

Ingrediënten:
boerenbrood, knoflook, laurierblad, middellandse-zeevis, olijfolie, prei, saffraan, sinaasappelschil, tijm, tomaat, ui, venkel, verse peterselie, zeesprinkhaan, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde courgettebloemen - fleurs de courgette farcies

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, courgettebloemen, droog broodkruim, eiwit, parmezaanse kaas, peper, snijpeterselie, verse schapenkaas en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Tomaten à la provençale - tomates à la provençale

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, peper, snijpeterselie, suiker, tomaat en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Groentebeignets - beignets de légumes

Ingrediënten:
arachideolie, artisjok, aubergine, bloem, citroen, courgette, courgettebloemen, ei, melk, olijfolie en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, krab, kreeft, laurierblad, olijfolie, peper, pieterman, prei, rode poon, rozemarijn, saffraandraadjes, selderijstelen, sinaasappelschil, stokbrood, tijm, tomaat, tong, ui, venkelgroen, verse peterselie, vis, wijting, wortel, zeebarbeel, zeeduivel, zeepaling en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Franse blinde vinken - alouettes sans têtes

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, gezeefde tomaten, knoflook, mager rundvlees, nootmuskaat, olijfolie, peper, rauwe ham, rode wijn, snijpeterselie, suiker, ui, witbroodkruim, wortel en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Ovenschotel van courgettes - tian de courgettes

Ingrediënten:
bosui, courgette, knoflook, olijfolie, peper, tomaat, verse salieblaadjes, verse tijm en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Zoenen - les baisers

Ingrediënten:
arachideolie, eierdooier, knoflook, olijfolie, spinazie, ui, venusschelp en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Mul a la Niçoise - rougets à la niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, knoflook, mul, olijfolie, peper, tomaat, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Tomaten-auberginekasserol - bohémienne

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, aubergine, knoflook, laurierblad, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, suiker, tomaat, water en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente / vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Aïolifeest - grand aïoli

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, ei, eierdooier, jonge prei, artisjok, knoflook, kokkel, oester, olijfolie, peper, schelpdieren, scherpe mosterd, sperziebonen, venusschelp, worteltjes, wulken, zeeslak, zout en vis

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Gevulde schorpioenvis - chapon farci vieille Provence

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, courgette, groene paprika, knoflook, laurierblad, olijfolie, rode paprika, schorpioenvis, tomaat, ui, venkelzaad, verse tijm, peper, witbroodkruim, witte wijn en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groente
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Bijgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Aïoli klassieke versie

Ingrediënten:
knoflook en olijfolie

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Frankrijk:

Olijvenpasta - tapenade

Ingrediënten:
ansjovis in olie, citroensap, kappertjes, knoflook, olijfolie, vers bonenkruid, verse tijm, peper en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Zeewolf in een zout korstje - loup de mer en croûte de sel

Ingrediënten:
eiwit, grof zeezout, verse gemengde kruiden, water en zeewolf

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Sperziebonen met knoflook - haricots verts à l'ail

Ingrediënten:
boter, jonge sperziebonen, knoflook, olijfolie, peper, snijpeterselie, wit broodkruim en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gebakken zeebrasem op Provençaalse wijze - daurade à la provençale

Ingrediënten:
citroen, knoflook, olijfolie, peper, pollak, snijpeterselie, tomaat, zeebrasem en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gegrilde zeebaars met venkel - loup au fenouil

Ingrediënten:
brasem, cornichons, eierdooier, gedroogde venkel, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, scherpe mosterd, snijpeterselie, verse bieslook, witte wijnazijn, zeebaars en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Buffet / bijgerecht uit Provence:

Aardappelen met witte wijn en olijven - étuvée de pommes de terre aux olives

Ingrediënten:
aardappel, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, sjalot, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
aardappelgerecht / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Bijgerecht uit Provence:

Geroosterde aubergine - aubergines au gril

Ingrediënten:
aubergine, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
barbecue/grill / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Buffet / bijgerecht uit Provence:

Provençaalse gebakken courgette - courgettes sautées à la provençale

Ingrediënten:
courgette, knoflook, olijfolie, peper, persillade, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Bijgerecht uit Provence:

Tomaten-aardappelschotel - charlotte de tomates

Ingrediënten:
aardappel, broodkruim, nootmuskaat, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse dragon, verse tijm en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Provençaalse sperziebonen - haricots verts à la provençale

Ingrediënten:
broodkruim, knoflook, olijfolie, peper, sperziebonen en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Gegrilde champignons - champignons au grill

Ingrediënten:
champignon, citroensap, grof zout, knoflook, olijfolie, provençaalse kruiden, verse peterselie en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
barbecue/grill / veganistisch / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Buffet / bijgerecht uit Provence:

Gegratineerde meiraapjes - gratin de navets

Ingrediënten:
boter, braadvocht, meiraapje, oud brood, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente