Oostenrijks

Zoek naar Oostenrijks in jouw eigen kookboeken

Oostenrijks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

gestoofd rundvlees op z´n weens

Ingrediënten:
klapstuk, knolselderij, kruidnagel, laurierblad, peperkorrels, prei, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Weense gehaktschotel

Ingrediënten:
aardappelmeel, bouillon, ei, half-om-halfgehakt, knoflook, mosterd, ontbijtspek, oud brood, paprikapoeder edelsusz, ui, varkenslever, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Wiener schnitzel

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroen, ei, kalfsschnitzel en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Mierikswortelsaus

Ingrediënten:
mierikswortel en slagroom

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Noedels in doek - serviettenknödel

Ingrediënten:
boter, broodjes, ei, meel, melk, spek, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Keizersomelet - kaiserschmarrn

Ingrediënten:
ei, meel, melk, poedersuiker, rozijnen, suiker en zout

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Apfelstrudel

Ingrediënten:
boter, citroensap, ei, kaneel, meel, noten, olie, paneermeel, poedersuiker, rozijnen, rum, suiker, zout en zure appels

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Rosbief met gebakken uien - zwiebelrostbraten

Ingrediënten:
bakmeel, boter, olie, rosbief, ui, vleesbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bij de koffie uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Linzertaart

Ingrediënten:
aalbessengelei, abrikozengelei, amandelmeel, bloem, boter, bruine suiker, citroen, ei, eidooier, kaneel, volkorenbeschuit en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Weense karper

Ingrediënten:
boter, citroen, karper, paprikapoeder, peterselie, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Wiener schnitzel

Ingrediënten:
boter, broodkruim, citroen, ei, kalfsbiefstuk, meel en melk

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Backerbsen

Ingrediënten:
ei, frituurolie, meel, melk en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
garnituur / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Rundvlees met appel-mierikswortelsaus

Ingrediënten:
knolselderij, mergpijp, mierikswortel, peperkorrels, peterselie, prei, runderstaartstuk, ui, wortel, zure appel en zure room

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Tiroolse beignets - tiroler krapfen

Ingrediënten:
boter, jam, meel, melk, olie, paneermeel en zout

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding / frituur
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Schouder met soepgroente - schulterscherzel mit wurzelgemüsze

Ingrediënten:
bieslook, mergpijpjes, schouderstuk, soepgroenten en zout

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
stoofgerecht / vlees / rundvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Weense mierikswortelkwark

Ingrediënten:
cayennepeper, gekookte ham, kwark, mierikswortel, room, suiker en zout

Keuken:
Oostenrijks
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Mini-appelstrudels

Ingrediënten:
appel, boter, custardpoeder, filodeeg, kaneel, rozijnen en suiker

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Spàtzle

Ingrediënten:
bloem, ei, water en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bij de koffie uit Koken met Sylvia Witteman:

Sachertaart

Ingrediënten:
abrikozenjam, bittere chocolade, bloem, boter, chocoladeglazuur, ei, slagroom, vanillesuiker en witte basterdsuiker

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Appel-mierikssaus

Ingrediënten:
appel, bieslook, citroensap, mierikswortel, slagroom, suiker en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Kalfsnieren met groene asperge

Ingrediënten:
groene asperges, knoflook, melkkalfsnieren, olijfolie, parmezaanse kaas, peper en suiker

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
kalfsvlees / groente / orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Salzburger Nockerln - Soufflée met vanillesaus

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, eiwit, melk, vanillesuiker en vruchtensuiker

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Sachertaart

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, boter, ei, pure chocolade en vruchtensuiker

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Sachertorte

Ingrediënten:
abrikozenjam, boter, chocola, ei, meel, poedersuiker en zout

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Weense schnitzel - Wiener schnitzel

Ingrediënten:
citroen, ei, kalfsschnitzel, meel, olie, paneermeel, verse peterselie en zout

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
vlees / kalfsvlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / nagerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Abrikozen in een jasje

Ingrediënten:
abrikozen, bloem, boter, ei, fruit, paneermeel, poedersuiker, suikerklontjes en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vegetarisch