Oostenrijks

Zoek naar Oostenrijks in jouw eigen kookboeken

Oostenrijks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

gestoofd rundvlees op z´n weens

Ingrediënten:
klapstuk, knolselderij, kruidnagel, laurierblad, peperkorrels, prei, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Weense gehaktschotel

Ingrediënten:
aardappelmeel, bouillon, ei, half-om-halfgehakt, knoflook, mosterd, ontbijtspek, oud brood, paprikapoeder edelsusz, ui, varkenslever, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Wiener schnitzel

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroen, ei, kalfsschnitzel en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Mierikswortelsaus

Ingrediënten:
mierikswortel en slagroom

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bij de koffie uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Linzertaart

Ingrediënten:
aalbessengelei, abrikozengelei, amandelmeel, bloem, boter, bruine suiker, citroen, ei, eidooier, kaneel, volkorenbeschuit en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Weense karper

Ingrediënten:
boter, citroen, karper, paprikapoeder, peterselie, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Wiener schnitzel

Ingrediënten:
boter, broodkruim, citroen, ei, kalfsbiefstuk, meel en melk

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Backerbsen

Ingrediënten:
ei, frituurolie, meel, melk en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
garnituur / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Weense mierikswortelkwark

Ingrediënten:
cayennepeper, gekookte ham, kwark, mierikswortel, room, suiker en zout

Keuken:
Oostenrijks
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Kalfsnieren met groene asperge

Ingrediënten:
groene asperges, knoflook, melkkalfsnieren, olijfolie, parmezaanse kaas, peper en suiker

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
kalfsvlees / groente / orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Salzburger Nockerln - Soufflée met vanillesaus

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, eiwit, melk, vanillesuiker en vruchtensuiker

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Sachertaart

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, boter, ei, pure chocolade en vruchtensuiker

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Mini-appelstrudels

Ingrediënten:
appel, boter, custardpoeder, filodeeg, kaneel, rozijnen en suiker

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Spàtzle

Ingrediënten:
bloem, ei, water en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Weense aardappeltjes

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouillon, kalfsschnitzel, marjolein, melk, prei, witte peper en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / nagerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Weense Kaiserschmarrn

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, poedersuiker, rozijnen, suiker en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / nagerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Abrikozen in een jasje

Ingrediënten:
abrikozen, bloem, boter, ei, fruit, paneermeel, poedersuiker, suikerklontjes en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vegetarisch

Diner / hoofdgerecht van Thomas de Beer:

Spinazienoedels met kaas en nootboter

Ingrediënten:
boter, ei, nootmuskaat, peterselie, tilsiter, toast en ui

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Zuurkoolsla

Ingrediënten:
groente, komijn, suiker, zure room en zuurkool

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Weense kroketten - Larousse Gastronomique, 1938

Ingrediënten:
boter, champignons, ei, frituurvet, gefrituurde uienringen, kalfszwezerik, magere ham, paneermeel, paprikapoeder, tomatensaus met paprikapoeder en veloutésaus

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
bouillon
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Rundvlees met appel-mierikswortelsaus

Ingrediënten:
knolselderij, mergpijp, mierikswortel, peperkorrels, peterselie, prei, runderstaartstuk, ui, wortel, zure appel en zure room

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
rundvlees
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Vis met kappertjes en crême fraîche

Ingrediënten:
boter, citroen, crème fraîche light, kappertjes, pangasiusfilet, ui en verse peterselie

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Wiener Tafelspitz - Weense tafelspies

Ingrediënten:
mierikswortelsaus, peterselie, prei, runderrollade, rundersoepbeen, selderijblad, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vlees
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Sachertorte

Ingrediënten:
abrikozenjam, boter, ei, fijne tafelsuiker, hazelnoten, poedersuiker, pure chocolade en witbrood

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Keizerlijke pannenkoeken

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, gedroogde vijgen, poedersuiker, suiker, vanillesuiker, volle melk en zoete witte wijn

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
pannenkoeken en flensjes