Chileens

Zoek naar Chileens in jouw eigen kookboeken

Chileens koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Barros Luco

Ingrediënten:
belegen boerenkaas, broodjes, entrecotes, klontje boter, komijnpoeder, pittige kaas, rode peper en zonnebloemolie

Keuken:
Chileens
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Chacarero

Ingrediënten:
mayonaise, mild paprikapoeder, olijfolie, pepers, sperziebonen en tomaten

Keuken:
Chileens
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Pebre uit Chili

Ingrediënten:
azijn, knoflook, koriander, limoensap, sambal oelek, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Chileens
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Chilenischer Aal-Gurry - Chileense palingschotel

Ingrediënten:
boter, dille, jeneverbessen, kerriepoeder, kruidnagel, laurier, paling, witte wijn en zout

Keuken:
Chileens
Soort:
rijst / vis
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

El Completo

Ingrediënten:
avocado’s, mayonaise, tomaten, worsten en zuurkool

Keuken:
Chileens
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Poroto Granados - Cranberrybonen met pompoen en mais

Ingrediënten:
cranberrybonen, groene chilipeper, maiskorrels uit blik, navybonen, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peper, pompoen, tomaat, ui en zout

Keuken:
Chileens
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Mariko Jesse en Simon Wheeler - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Porotos granados

Ingrediënten:
cannellinibonen, crown prince, gerookte-paprikapoeder, groentebouillon, knoflook, koolzaadolie, laurier, maïskorrels, marjolein, olijfolie, oregano, pintobonen, pompoen, sperziebonen, ui, witte bonen, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Chileens
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Chileense salsa

Ingrediënten:
habanero, jalapeños, knoflook, koriander, oregano, peper, rodewijnazijn, tomaat, witte ui en zout

Keuken:
Chileens
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Salsa chilena - Chileense saus

Ingrediënten:
citroensap, olie, peper, runderbouillon, tomaat, ui en zout

Keuken:
Chileens
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Salsa de mali - Pindasaus

Ingrediënten:
achiotezaad, knoflook, olie, pinda's, spekvet, tomaat, ui en zout

Keuken:
Chileens
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Ji huo zhu gan si - Gekookte stevige tofoerepen in kippenbouillon

Ingrediënten:
chinese gepekelde ham, erwtenscheuten, jonge spinazie, kipfilets, kippenbouillon, kippenolie, reuzel, spaanse gepelekde ham, stevige tofu en zout

Keuken:
Chinees / Chileens / Shanghai
Soort:
soep/bouillon / soja
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Klassieke gekookte stevige tofoerepen in kippenbouillon

Ingrediënten:
bamboescheuten, chinese gepekelde ham, erwtenscheuten, garnaleneieren, gepelde rauwe garnalen, jonge spinazie, kipfilets, kippenbouillon, kippenkropmaag, kippenlever, kippenolie, reuzel, spaanse gepelekde ham, stevige tofu, zetmeelpasta en zout

Keuken:
Chinees / Chileens / Shanghai
Soort:
soep/bouillon / soja
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Ge li dun dan - Custard met verse schelpdieren

Ingrediënten:
donkere sojasaus, ei, gember, lente-ui, shaoxingwijn en tapijtschelpen

Keuken:
Chinees / Chileens / Shanghai
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Marinade voor geroerbakte stukjes vis

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, eiwit, shaoxingwijn, witte peper en zout

Keuken:
Chinees / Chileens / Shanghai
Soort:
vegan / marinade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Avocado-rodepepersalsa

Ingrediënten:
avocado, habanero, jalapeños, knoflook, koriander, limoensap, peper, rode peper, rodewijnazijn, tomaat en zout

Keuken:
Mexicaans / Chileens
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Mexicaanse kaassalsa

Ingrediënten:
habanero, jalapeños, komkommer, koriander, limoensap, peper, queso fresco, rodewijnazijn, tomaat, witte ui en zout

Keuken:
Mexicaans / Chileens
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Marinade bij kip met jonge gember

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, shaoxingwijn, water en zout

Keuken:
Chinees / Chileens / Shanghai
Soort:
vegan / marinade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Bonen salsa

Ingrediënten:
habanero, jalapeños, kikkererwt, knoflook, komijnpoeder, koriander, limoensap, peper, pintobonen, rode ui, rodewijnazijn, tomaat, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans / Chileens
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Salsa cruda

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, habanero, jalapeños, knoflook, peper, rodewijnazijn, tomaat, witte ui en zout

Keuken:
Mexicaans / Chileens
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Verse salsa

Ingrediënten:
habanero, jalapeños, knoflook, koriander, limoensap, peper, rodewijnazijn, tomaat, witte ui en zout

Keuken:
Mexicaans / Chileens
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus / vegan