Hollands

Zoek naar Hollands in jouw eigen kookboeken

Hollands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, doperwten, groentebouillon, macaroni, peper, prei, raap en sperziebonen

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
suiker, bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Minipasteitjes met pittige garnaaltjes

Ingrediënten:
hollandse garnalen, koffieroom, minipasteibakjes, peper, verse bieslook en verse roomkaas met mierikswortel

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Kerstkrans

Ingrediënten:
amandel, amandelspijs, bladerdeeg, citroenrasp, citroensap, ei, franse vruchtjes, oranjesnippers, poedersuiker, suiker, water en zwarte kersen

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / buffet / bijgerecht uit Liever lokaal:

Courgettepannekoekjes

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bloem, boter, courgette, ei, knoflook, melk, olie, oregano, paprika, peper, sla, tomaat, venkel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gevulde bolcourgettes met hoorn de overvloeds

Ingrediënten:
bolcourgettes, bosui, boter, hoorn des overvloeds, knoflook, olie, paddestoelen, peper, peterselie, zachte geitenkaas en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente / paddenstoelen
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Aardappelkoekje

Ingrediënten:
aardappel, bosui, boter, ei, melk, olie, peper en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Salade van gestoomde of gerookte makreel

Ingrediënten:
appel, appelazijn, gerookte makreel, gestoomde makreel, komijnzaad, koolrabi, natuurazijn, olijfolie, rucola en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Romanesco met zeewiertapenade en zeewierbrood

Ingrediënten:
bloemkool, groentebouillon, mayonaise en zeewiertapenade

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Slasoep met radijsjes

Ingrediënten:
bieslook, borageblad, citroenolie, groentebouillon, knoflook, melde, netel, olie, peper, radijs, rucola, sjalot, sla, spinazie, zevenblad en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Macaronikroketten

Ingrediënten:
belegen kaas, bloem, boter, citroensap, eidooier, laurier, macaroni, melk, olie, paddestoelen, peper, vlees en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Falafal van Kievitsbonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, bosui, citroenmelisse, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, kievitsbonen, knoflook, komijnzaad, koriander, munt, olie, rode chilipeper, scherp paprikapoeder, verveine en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebraden Chaams hoen

Ingrediënten:
boter, citroensap, kip, knoflook, olijfolie, peper, slagroom, tijm, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte / ovenschotel
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Kalkoen met snijbiet, gele stekelzwam, duinvoetje en eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, kalkoenfilet, knoflook, olie, paddenstoelen, peper, snijbiet en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte / paddenstoelen
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gevulde scharrolletjes

Ingrediënten:
aardappelmeel, crème fraîche, gedroogde peterselie, kerriepoeder, limoen, peper, peterseliewortelloof, scharfilets, visbouillon, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Kweekzalm met zuringsaus en korenaarasperges

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, korenaarasperges, peper, slagroom, visbouillon, zalm, zout en zuring

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Tamme gans met appel en gedroogde fruit

Ingrediënten:
boter, calvados, gans, ganzenvet, gedroogde majoraan, kippenbouillon, peper, rozijnen, slagroom, spekreepjes, ui, vijgen, witbrood, zout en zure appel

Keuken:
Hollands
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / bij de koffie uit Liever lokaal:

Krentgenwegge

Ingrediënten:
anijszaad, bloem, boter, droge gist, ei, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen karwijzaad, gemalen komijnzaad, kaneel, krenten, melk, oranjesnippers, suiker, sukade en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, laurier, peterselie, selderijknol, tijm, ui, vleestomaat en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Salade van molsla met witschimmelkaas en paardebloem

Ingrediënten:
boter, dragonazijn, honing, jonge witschimmelkaas, meikaas, molsla, olie, paardenbloempjes, rucola, sla, spinazie, veldsla, walnoten, walnotenolie en wittewijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Liever lokaal:

Zeewiersoep met wieringerbroodjes

Ingrediënten:
barbarakruid, bosui, dulse, groentebouillon, lamsoor, laurier, melde, nieuw-zeelandse spinazie, olijfolie, peper, peperkorrels, rucola, spinazie, ui, vers zeewier, wieringerbroodjes en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Paardenbiefstuk in Leidse boter

Ingrediënten:
aardappels, andijvie, champignon, leidse boter, paardenbiefstuk en spinazie

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Lamsvlees met honing en verse of gedroogde kruiden

Ingrediënten:
honing, lamsbout, lavendel, oregano, peper, rozemarijn, salie, tijm en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Lamsschouderrollade met stamppot van aardappel en rode biet

Ingrediënten:
biet, boter, katenspek, knoflook, lamsschouder, nootmuskaat, peper, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / lamsvlees / aardappelgerecht / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Aardappelschotel van late en kleurrijke bewaaraardappels

Ingrediënten:
aardappel, olijfolie, pastinaak, peterseliewortel, venkelzaad, wortel, wortelgroenten en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / buffet / bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Flan van groene asperges

Ingrediënten:
bieslook, boter, crème fraîche, ei, groene asperges, mosterd, peper, slagroom, tuinkers en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
quiche / vegetarisch