Hollands

Zoek naar Hollands in jouw eigen kookboeken

Hollands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, doperwten, groentebouillon, macaroni, peper, prei, raap en sperziebonen

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
el suiker, g bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en tl zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Wentelteefjes met citroensaus

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, ei, kaneel, melk, oud witbrood, slagroom en suiker

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Appelroomtoetje

Ingrediënten:
appel, appelsap, appelstroop, citroensap, donkerbruine basterdsuiker, kaneel, slagroom en vanillesuiker

Keuken:
Hollands
Soort:
fruit
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Lamsschouder uit de oven met bonen

Ingrediënten:
aardappel, boter, droge witte wijn, groene kool, ingelegde tomaten, lamsstoofvlees, olie, peper, prei, witte bonen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht / tussengerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Rolmops van tongfilet met garnalenazijn en stokvisthee

Ingrediënten:
bouquet garni, komkommer, olie, prei, reuzengarnalen, rijstazijn, stokvisbouillon, suiker, tomatenpuree, tongfilet en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Geep gestoofd met asperge en zeekraal

Ingrediënten:
boter, foelie, geep, landkraal, olie, raapjes, suiker, witte asperges, zeekraal en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Recept uit Liever lokaal:

Vlierbloesemgelei met verveine

Ingrediënten:
geleisuiker, verveineblaadjes en vlierbloesemschermen

Keuken:
Hollands
Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 500 slowcooker recepten:

Varkensgehaktballetjes met satésaus

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, ei, gedroogde cranberry's, olie, piment, satésaus, ui en varkensgehakt

Keuken:
Hollands
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Soezen

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, suiker en water

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / nagerecht uit Zeeuwse pot:

Eiers en beiers

Ingrediënten:
ei, frambozensap, kaneel, rode kruisbessen en suiker

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Paptaartjes

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, ei, gist, kaneelstokje, melk, rijstebloem, rozenwater en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Lunch uit Zeeuwse pot:

Reuzelbollen

Ingrediënten:
bloem, ei, gele rozijnen, gist, krenten, melk, reuzel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / feestdagen
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Bij de koffie uit Oma's receptenboek:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelen, amandelsnippers, bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, lichte basterdsuiker, melk, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Oma's receptenboek:

Borstplaat

Ingrediënten:
boter, melk, slagroom, vanillesuiker en witte basterdsuiker

Keuken:
Hollands
Soort:
snoep / vegetarisch
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Zuurkoolschotel uit de oven

Ingrediënten:
aardappelpuree, boter, kerrie, paneermeel, rundergehakt, ui en zuurkool

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Wortelpeterselie, pastinaak en wortel met geitenkaassaus en walnoten

Ingrediënten:
bloem, boter, geitenkaas, melk, pastinaak, peper, ui, walnoten, wortel, wortelpeterselie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Heilbot met witte wijnsaus

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, heilbotfilet, peper, sinaasappelschil, sjalot, slagroom, tijm en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht uit Liever lokaal:

Scheermessen met sint-jansui en blauwgeaderde geitenkaas

Ingrediënten:
blauwgeaderde geitenkaas, bosui, boter, droge witte wijn, olie, peper, scheermessen, sint-jansui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Kar­bo­na­des in mos­terd-ui­en­jus ****

Ingrediënten:
citroen, mosterd, aardappel, olijfolie, ribkarbonades, sperziebonen, uien en vleesbouillon

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Kwartel met meikers

Ingrediënten:
boter, brood, buikspek, dragon, gevogeltebouillon, knoflook, kwartel, meikersen, olie, rode wijn, rookspek en zeeuws spek

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Liever lokaal:

Vlierbessentaaret

Ingrediënten:
bastognekoeken, boter, crème de cassis, crème fraîche, fijne kristalsuiker, friese dumpkes, gelatine, gemberkoek, slagroom en vlierbessensap

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Liever lokaal:

Moerbei op alcohol

Ingrediënten:
brandewijn, gin, moerbeien en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Liever lokaal:

Soep van de zeven smarten

Ingrediënten:
andijvie, azijn, bieslook, bloem, boter, cichorei, knoflook, mosterdblad, peterselie, raapstelen, radijsloof, spinazie, ui, waterkers, zout en zuring

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Terinne van meerval

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, dille, ei, gelatine, gerookte meerval, peper, slagroom, verse meerval, visbouillon en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis / paté/terrine
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Lamszwezerik met een oosters tintje

Ingrediënten:
bloem, bloemendaalse kool, boter, court-bouillon, groene kool, kerriepoeder, lamszwezerik, olie, peper, ras el hanout, vadouvan, veldsla, winterpostelein en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees