Hollands

Zoek naar Hollands in jouw eigen kookboeken

Hollands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, doperwten, groentebouillon, macaroni, peper, prei, raap en sperziebonen

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
suiker, bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Lunch uit Raapsteeltje:

Bakleverworst in eierpannenkoek

Ingrediënten:
bakleverworst, bieslook, bloem, boter, ei, kaas, melk en peterselie

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Frisse salade met druiven, Texelse schapenkaas en dragon

Ingrediënten:
champagneazijn, dragon, druiven, little gem, olijfolie, sjalot, texelse schapenkaas en witte wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Raapsteeltje:

Wâldbeantsje-truffels

Ingrediënten:
gedroogde abrikoos, hazelnoten, pure chocolade, slagroom, suiker en waldbeantsjes

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / voorgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

schelpje visragout

Ingrediënten:
boter, champignon, groene olijven, kabeljauwfilet, kruidnagel, parmezaanse kaas, slagroom, tomaat, ui, dille, witte peper en witte wijn

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

duivekater

Ingrediënten:
bloem, citroen, eieren, boter, gist, melk, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Zalm, gepaneerd met aardappel, witlof en beurre blanc

Ingrediënten:
aardappel, boter, citroensap, ui, witlof, witte wijn en zalm

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht / vis
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Hutspot van stokvis, meiknol, wortel en prei

Ingrediënten:
azijn, boter, meiknol, peper, peterselie, room, stokvis, ui, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
groente / vis
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Recept uit Haute cuisine op klompen:

Snoekbaars met ei, boter en dragon

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, dragon, ei, knoflook, lente ui, olie, peper, snoekbaars, witte wijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

kabeljauw in folie

Ingrediënten:
boter, citroensap, kabeljauw, lente-ui, milde mosterd, ontbijtspek, prei, verse peterselie, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten 1 notitie

Diner / voorgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

eieraspic met asperges

Ingrediënten:
asperge, droge sherry, ei, kruiden, kippenbouillon, tomaat, verse peterselie en witte gelatine

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Bijgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

veldsla met spek

Ingrediënten:
doorregen spek, ei, knoflook, lente-ui, olie, peper, sinaasappelsap, suiker, veldsla, wijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

kabeljauw in mosterdsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, kabeljauwfilet, melk, milde mosterd, nootmuskaat, paprikapoeder, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gekookte tong met madersaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroensap, kruidnagel, laurierblad, madera, prei, rundertong, scherp paprikapoeder, slagroom, soepgroenten, suiker, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Zeeuwse oesters met Bieslook

Ingrediënten:
bieslook en zeeuwse oesters

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Zeeuwse oesters met Blue Curaçao

Ingrediënten:
blue curaçao en zeeuwse oesters

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Zalm tosti

Ingrediënten:
brood, citroensap, demi creme fraiche, peper, peterselie, vis, zalm en zout

Keuken:
Hollands
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Blanquette van scharrelkip met witte en groene groente

Ingrediënten:
bloem, boter, groene groente, kipfilet, knoflook, laurierblad, peper, peterselie, prei, slagroom, ui, winterwortel, witte groente, witte wijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte / groente
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Pot au feu van scharrelkip

Ingrediënten:
amandelen, haricots verts, kip, knoflook, laurierblad, prei, saffraan, tijm, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / gevogelte / groente
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Hazerug met roomsaus en chocolade

Ingrediënten:
bittere chocolade, boter, hazenrug, knoflook, peper, room, tijm, ui, wild en zout

Keuken:
Hollands
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Worst van konijn met worteltjes

Ingrediënten:
ei, kipfilet, mayonaise, mosterd, peper, room, sour cream, tam konijn, witte wijn, worstvel, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Biefstuk met spek en pepersaus

Ingrediënten:
biefstuk, bloem, boter, katenspek, kruidnagel, laurierblad, melk, nootmuskaat, peper, peperkorrel en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Recept uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Botersaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, eidooier, kalfsfond, room, witte peper en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / warme sauzen
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Cremesoep van knolselderie en gerookte paling

Ingrediënten:
boter, knoflook, knolselderij, nootmuskaat, paling, peper, room, ui, vis, water en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / groente
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Asperges met Hollandaise en venkel

Ingrediënten:
asperge, boter, citroensap, ei, eikenbladsla, knolvenkel, laoswortel, peperkorrel en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
groente