Hollands

Zoek naar Hollands in jouw eigen kookboeken

Hollands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, doperwten, groentebouillon, macaroni, peper, prei, raap en sperziebonen

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
suiker, bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Vanillekwark met fruit

Ingrediënten:
beschuit, kaneelbeschuitjes, kwark, mandarijn, sinaasappel en vanillevla

Keuken:
Hollands
Soort:
zuivel
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Gefrituurde griesmeelpudding met kaneelsaus

Ingrediënten:
boter, citroenschil, ei, frituurolie, griesmeel, kaneellikeur, kaneelpoeder, maïzena, melk, paneermeel, poedersuiker, suiker, vanilleijs en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
pudding
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Cacao-omelet met sinaasappel en grapefruit

Ingrediënten:
boter, cacao, ei, grapefruit, honing, poedersuiker, sinaasappel en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
fruit
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Recept uit Haute cuisine op klompen:

Cremesoep van knolselderie en gerookte paling

Keuken:
Hollands
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Salade van aardappel en beignets van haring

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bloem, citroensap, ei, haring, olie, peper, peterselie, room, tomaten, water en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / aardappelgerecht / vis
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Salade van rode bietjes met zure room en sprotjes

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, olie, peper, rode biet, sjalot, sprot, zout en zure room

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / groente / vis
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Haringtartaar met bieslookroom

Ingrediënten:
bieslook, biet, citroensap, ei, haring, komkommer, lente ui, peper, slagroom, vis en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
groente / mosterd
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Aardappelsouffle met gerookte paling

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, citroensap, ei, gerookte paling, melk, peper, sjalot, vis en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Kroketjes van Hollandse geitenkaas met hutspotcrème en een saus van gedroogde paddestoelen

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappel, boter, cognac, crème fraîche, eiwit, gedroogde morieljes, hollandse harde geitenkaas, panko, peper, plantaardige frituurolie, slagroom, ui, winterpeen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Bonenschotel voor de laatste vastendag

Ingrediënten:
ansjovis, augurk, bieten, bonen, frambozenazijn, kappertjes, kervel, mosterd, olie, peper, peterselie, ui, vlierbessenazijn, zout en zure appel

Keuken:
Hollands
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / buffet / bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Groene omelet met borage

Ingrediënten:
borage, boter, ei, grof zeezout, jonge borage, olie, peper, peterselie, sinaasappelrasp, spinazie, volle kwark, zevenblad en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht uit Liever lokaal:

Waterkerssoep met garnalen

Ingrediënten:
grijze noordzeegarnalen, knoflook, olie, peper, sjalot, visbouillon, waterkers en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Witlofschotel

Ingrediënten:
ei, ham, kaas, rijst, witlof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Fijngesneden winterwortel met pastinaak in dragon-kaassaus

Ingrediënten:
bloem, boter, dragon, hazelnoten, kruidenkaas, pastinaak, peterselie, ui, winterwortel, wortelpeterselieloof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / bijgerecht / nagerecht uit Liever lokaal:

Stoofperen in wijn

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, rode wijn, stoofperen, vanille en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / fruit / vegetarisch
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Kip in het pannetje

Ingrediënten:
ananas uit blik, boter, ketchup, kipfilet, olie, paprika, peper, prei, rijst, ui en water

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Zilte aardappelsalade met sprot

Ingrediënten:
azijn, gerookte sprot, kappertjes, mayonaise, mosterd, olie, peper, radijs, rode ui, zilte aardappel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Picknick / ontbijt / brunch / diner / lunch / nagerecht uit Liever lokaal:

Keltische pannekoekjes met pompoen

Ingrediënten:
appelstroop, boter, ei, kaneel, kardemompoeder, melk, olie, perenstroop, pompoen, suiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet / pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Salade met meikaas

Ingrediënten:
appel, citroenrasp, citroensap, honing, meikaas, peper, sinaasappel, veldsla en walnotenolie

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch / kaas
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Witte bonen met selderij, prei, haverwortel en gekookt spek

Ingrediënten:
boter, haverwortel, kruidnagel, laurier, peperkorrels, peterseliewortelloof, prei, schorseneer, selderijknol, witte bonen en zuurkoolspek

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Beekforel met ingemaakte aardappel en bietjes

Ingrediënten:
aardappels, bieslook, brood, citroensap, crème fraîche, forellen, honing, olie, peper, rode biet, rodewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Horsmakreel met gestampte bintjes en uienvinaigrette

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bintje, boter, horsmakreelfilet, olie, sjalot, walnotenolie, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Bietensla met dressing van zomerhoning

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bietjes, hazelnoten, hazelnotenolie, jonge schapenkaas, olie, rauwe ham, veldsla, waterkers, wittewijnazijn en zomerhoning

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Salade van nieuwe haring, komkommer en boragebloemetjes

Ingrediënten:
appel, boragebloemen, citroensap, dillebloemen, dillezaad, jong borageblad, komkommer, mayonaise, nieuwe haring, selderijzout, slagroom, ui en venkelbloemen

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren