Hollands

Zoek naar Hollands in jouw eigen kookboeken

Hollands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, doperwten, groentebouillon, macaroni, peper, prei, raap en sperziebonen

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
el suiker, g bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en tl zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Tuinboontjes met spek en bonenkruid

Ingrediënten:
bonenkruid, spekreepjes en tuinbonen

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Appeltaart

Ingrediënten:
bloem, boter, calvados, citroen, eidooier, golden delicious, korstdeeg, maïzena, melk en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Gesudderde lamsschouder met tijm en appelstroop

Ingrediënten:
appelstroop, azijn, boter, knoflook, lamsschouder, laurierblad, peper, suiker, tijm, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / lamsvlees
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Kroketjes van Hollandse geitenkaas met hutspotcrème en een saus van gedroogde paddestoelen

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappel, boter, cognac, crème fraîche, eiwit, gedroogde morieljes, hollandse harde geitenkaas, panko, peper, plantaardige frituurolie, slagroom, ui, winterpeen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Witte dame

Ingrediënten:
amandelen, chocolade, ei, frituurolie, gemalen kokos, paneermeel, slagroom en vanilleijs

Keuken:
Hollands
Soort:
ijs
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Cremesoep van knolselderie en gerookte paling

Ingrediënten:
boter, knoflook, knolselderij, nootmuskaat, paling, peper, room, ui, vis, water en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / groente
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Asperges met Hollandaise en venkel

Ingrediënten:
asperge, boter, citroensap, ei, eikenbladsla, knolvenkel, laoswortel, peperkorrel en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
groente
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Citroentaart met schuim

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, citroen, ei, eidooier, eiwit, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Pekelvleesschnitzel met rozemarijn en mosterdsaus

Ingrediënten:
boter, ei, mosterd, paneermeel, pekelvlees, peper, room en rozemarijn

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Gebakken banketbakkersroom

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, custardpoeder, ei, melk, paneermeel, rum en suiker

Keuken:
Hollands
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Varkenshaas met hutspot en groene mosterd

Ingrediënten:
aardappel, boter, groene mosterd, maïsolie, varkenshaas, winterwortel en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / aardappelgerecht
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Soep van groene kool en eend

Ingrediënten:
boter, groene kool, knoflook, peper, room, tijm, ui, water, wild, wilde eend en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / groente
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Scholfilet op een bedje van groenten

Ingrediënten:
bak en braad, haricots verts, jonge preitjes, krielaardappeltjes, olijfolie, peper, scholfilet, tomaat, zeekraal en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Garnalengehaktballetjes op de barbeque

Ingrediënten:
bieslook, gembersiroop, kipfilet, lente-ui, reuzengarnaal, sojasaus en vetspek

Keuken:
Hollands
Soort:
barbecue/grill / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Soep van Hollandse garnalen

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, garnalen, knoflook, peper, prei, room, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Erwtensoep met groente-garnituur

Ingrediënten:
chorizo, doperwt, groene paprika, kippenbouillon, knoflook, komkommer, melk, peper, rode paprika, tomatensap, ui, water en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / groente
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Gekoelde aardappelsoep met oesters

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, kippenbouillon, kruidnagel, oester, peper, prei, room en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / aardappelgerecht
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Koude tomaten-yoghurtsoep met zure haring

Ingrediënten:
dille, knoflook, maïsolie, oranje paprika, peper, selderie, sour cream, tijm, ui, vleestomaat, yoghurt, zout en zure haring

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Koude courgettesoep met garnalen en grapefruit

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, courgette, garnaal, peper, slagroom, tijm en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Mintsoep met perzik en bitterkoekjes

Ingrediënten:
bitterkoekjes, eidooier, melk, mint, perzik en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / fruit
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Koekkruimelijs

Ingrediënten:
eidooier, koekkruimels, melk, room en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
zuivel / ijs
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Vanillekwark met fruit

Ingrediënten:
beschuit, kaneelbeschuitjes, kwark, mandarijn, sinaasappel en vanillevla

Keuken:
Hollands
Soort:
zuivel
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Gerookte zalmsoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, gerookte zalm, knoflook, knolselderij, melk, peper, room, ui, vis, witte wijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / groente
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Salade van aardappel en beignets van haring

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bloem, citroensap, ei, haring, olie, peper, peterselie, room, tomaten, water en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / aardappelgerecht / vis