Hollands

Zoek naar Hollands in jouw eigen kookboeken

Hollands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, doperwten, groentebouillon, macaroni, peper, prei, raap en sperziebonen

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
suiker, bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Appel-bitterkoekjes "strudel" met bitterkoekjes

Ingrediënten:
amandelpoeder, appel, bitterkoekjes, boter, citroenrasp, kaneelsuiker, olie en patentbloem

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Chocolade nootmuskaattaartjes met advocaat van oude jenever

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, nootmuskaat, pure chocolade, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Griesmeelpudding

Ingrediënten:
citroenschil, griesmeel, kaneelstokje, melk, rietsuiker, room, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Flensjes

Ingrediënten:
bier, bloem, boter, ei en melk

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Kwarksoufflé met mandarijnen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bloem, boter, kwark, mandarijn, melk, suiker en vanillestokje

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Koffiebonenpudding

Ingrediënten:
cacaopoeder, eidooier, eiwit, espresso, gelatine, koffielikeur, lange vingers, roomkaas, slagroom en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Hollandse kaasfondue

Ingrediënten:
belegen goudse kaas, citroensap, jenever, knoflook, maïzena, nootmuskaat, oude goudse kaas, slagroom, suiker, witbrood, witte peper en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Vanille vla

Ingrediënten:
eidooier, melk, slagroom, suiker en vanillestokje

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Lunch / bijgerecht / basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Aardappelsalade

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, gerookt spek, kippenbouillon, mosterd, olijfolie, sjalot en witte wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Augurken inmaken (1)

Ingrediënten:
augurk, azijn, chilipeper, dille, mosterdzaad, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
inmaak
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Peren-notentaart

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, eidooier, hazelnoot, kaneel, melk, peer en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Warm 'pudding"broodje met vanillevla en frambozen

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, frambozen, gist, maïzena, melk, poedersuiker, suiker, vanillestokje en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Stoofpeertjes-soep met zoethout en mandarijn

Ingrediënten:
mandarijnenschil, rozijnen, stoofpeer, suiker, vanillestokje, witte wijn en zoethout

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Bijgerecht / basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Duitse aardappelsalade

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, gerookt spek, kippenbouillon, knoflook, laurier, mosterd, olijfolie, sjalot, tijm en witte wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / aardappelgerecht
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Bijgerecht / basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Aardappelpuree

Ingrediënten:
aardappel, boter en slagroom

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Ansjovis vinaigrette (voor Ceasar salade)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, arachideolie, citroensap, eidooier, kippenbouillon, mosterd en olijfolie

Keuken:
Hollands
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Aspergesoep

Ingrediënten:
asperge, bieslook, ei en melk

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Gegrilde gemsla met eivinaigrette

Ingrediënten:
ei, extra vierge-olijfolie, little gem, radijs, sjalot, verse peterselie en witte-wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Zeeuwse kaasfondue

Ingrediënten:
belegen kaas, boter, gekookte ham, knoflook, knolselderij, krielaardappeltjes, maïzena, melk, mosterd, roomkaas, ui, verse peterselie, zeeuws spek en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
varkensvlees / kaas
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bijgerecht uit Zeeuwse pot:

Zeekraal

Ingrediënten:
beschuit, boter, citroensap, maïzena, nootmuskaat, room en zeekraal

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Basisrecept uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Mosterdsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, kalfsfond, mosterd en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / warme sauzen
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht / italiaanse antipasti / vis-antipasti / tussengerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Kroketjes van topinamboer met rolmops van makreel, in een vinaigrette van boerenkool en specerijen van de V.O.C.

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, aardpeer, bloem, boerenkool, boter, broodkruim, chilipeper, ei, gembersiroop, kaneel, kardamompoeder, knoflook, komijn, kurkuma, makreel, rode paprika, sjalot en witte wijnazijn

Keuken:
Hollands
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Recept uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Uiensaus

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, bruine fond, peper, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / warme sauzen
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Basisrecept uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Kaassaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk, nootmuskaat, oude kaas, peper en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
warme sauzen / vegetarisch