Hollands

Zoek naar Hollands in jouw eigen kookboeken

Hollands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, doperwten, groentebouillon, macaroni, peper, prei, raap en sperziebonen

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
suiker, bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Chocolade nootmuskaattaartjes met advocaat van oude jenever

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, nootmuskaat, pure chocolade, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Flensjes

Ingrediënten:
bier, bloem, boter, ei en melk

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Griesmeelpudding

Ingrediënten:
citroenschil, griesmeel, kaneelstokje, melk, rietsuiker, room, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Geroerbakte voorjaarspronkridder met snijbiet en flageolets

Ingrediënten:
knoflook, nootmuskaat, olie, paddestoelen, peper, sjalot, snijbiet, voorjaarspronkridders en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente / paddenstoelen
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Oosterscheldekreeft met gestoofde groenten

Ingrediënten:
bosui, boter, court-bouillon, droge witte wijn, kreeft, olie, peterselie, venkelzaad, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / bijgerecht uit Liever lokaal:

Paasbrood uit blik

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, citroensap, ei, gist, krenten, melk, poedersuiker, rietsuiker, rozijnen, saffraan, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Peren-notentaart

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, eidooier, hazelnoot, kaneel, melk, peer en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Appel-bitterkoekjes "strudel" met bitterkoekjes

Ingrediënten:
amandelpoeder, appel, bitterkoekjes, boter, citroenrasp, kaneelsuiker, olie en patentbloem

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Stoofpeertjes-soep met zoethout en mandarijn

Ingrediënten:
mandarijnenschil, rozijnen, stoofpeer, suiker, vanillestokje, witte wijn en zoethout

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Raapsteeltje:

Texelse schapenkaaskroketten

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, frituurvet, melk, nootmuskaat, oude schapenkaas en paneermeel

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Op karkas gebakken duif met geroosterde appel & Limburgse appelstroopjus

Ingrediënten:
aardappel, appelstroop, cognac, duiven, elstar, knoflook en wildfond

Keuken:
Hollands
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Kwarksoufflé met mandarijnen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bloem, boter, kwark, mandarijn, melk, suiker en vanillestokje

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Lunch uit Raapsteeltje:

Gegrilde boerensandwich met grottenham, pesto & parmezaanse kaas

Ingrediënten:
boerenbrood, courgette, grottenham, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pesto, sla en trostomaat

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Bijgerecht uit Raapsteeltje:

Grottenham met witlofsalade & rozijnen

Ingrediënten:
citroen, grottenham, mayonaise, peper, rozijnen en witlof

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / voorgerecht uit The Last Waltz:

Terrine van Limburgs konijn met truffel

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, ganzenlever, kalfsfilet, katenspek, konijnenbout, konijnenfond, konijnenlever, konijnenrug, peper, sjalot, truffeljus, vetspek, wild en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Konijnenbout met mosterd

Ingrediënten:
boter, broodkorst, bruin bier, champignon, dijonmosterd, konijnenbout, peper, room, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Noor-Hollandse zuurkool

Ingrediënten:
andijker muizen, boter, jeneverbes, laurier, melk, nootmuskaat, ontbijtspek, rookworst, ui, witte wijn, zuurkool en zuurkoolspek

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Bakbloedworst met stroop

Ingrediënten:
appels, bakbloedworst en stroop

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / nagerecht uit Raapsteeltje:

Blokzijlerbrokparfait

Ingrediënten:
blokzijlerbrok, eidooier, kaneelpoeder, melk, slagroom, suiker en vanillelikeur

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / voorgerecht / nagerecht uit Raapsteeltje:

Gebakken bloedworst met stoofpeertjes & siroop van balsamicoazijn

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bessenjenever, bloedworst, kruidnagel, laurier, stoofpeer en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Tournedos van konijn

Ingrediënten:
boter, ei, grove limburgse mosterd, kalfsgehakt, konijnenrug, peper, room, vetspek, witte wijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht / italiaanse antipasti / vis-antipasti / tussengerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Kroketjes van topinamboer met rolmops van makreel, in een vinaigrette van boerenkool en specerijen van de V.O.C.

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, aardpeer, bloem, boerenkool, boter, broodkruim, chilipeper, ei, gembersiroop, kaneel, kardamompoeder, knoflook, komijn, kurkuma, makreel, rode paprika, sjalot en witte wijnazijn

Keuken:
Hollands
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Koffiebonenpudding

Ingrediënten:
cacaopoeder, eidooier, eiwit, espresso, gelatine, koffielikeur, lange vingers, roomkaas, slagroom en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Raapsteeltje:

Salade met gebakkenTwentse bakleverworst

Ingrediënten:
boerenjongens, dressing, jenever, poedersuiker, sint-jansui, veldsla, vocking-worstjes, walnoten en witte kool

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vlees