Hollands

Zoek naar Hollands in jouw eigen kookboeken

Hollands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, doperwten, groentebouillon, macaroni, peper, prei, raap en sperziebonen

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
el suiker, g bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en tl zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Bij de koffie uit Zeeuwse pot:

Appelbeignets

Ingrediënten:
appel, ei, goudreinet, goudrenet, kaneel, melk, poedersuiker, slaolie, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
fruit / zoete hapjes / vegetarisch / frituur
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Basisrecept uit Zeeuwse pot:

Amandelspijs basisrecept

Ingrediënten:
amandel, citroenrasp, citroensap, ei, suiker en water

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Aardappel-preischotel met zeebaars

Ingrediënten:
aardappels, citroensap, droge witte wijn, olijfolie, paprikapoeder, prei, uien en zeebaars

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Hertenbiefstuk met port en verse rodekool met steranijs

Ingrediënten:
appelstroop, hertebiefstuk, laurierblad, ontbijtkoek, rodekool, rode port, roomboter, steranijs en wild

Keuken:
Hollands
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Take-it-easy-appelbollen

Ingrediënten:
appels, ei, honing, kaneel, roomboterbladerdeeg en rozijnen

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Lunch / bijgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Lauwwarme wintersalade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, flespompoen, handperen, kleine uien, olijfolie, pastinaken, postelein, rode biet, teen knoflook, veldsla, verse tijm en walnoten

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Makreel met prei en mosterdsaus

Ingrediënten:
bloem, g boter, kookroom, makreel, mosterd, olijfolie, peterselie, preien en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Bijgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Raapjes gevuld met spek en kaas

Ingrediënten:
klontje boter, kwark, ontbijtspek, oude kaas, raapjes, salie en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Frittata met spinazie en schapenkaas

Ingrediënten:
eieren, olijfolie, oude kaas, paprikapoeder, schapenkaas, spinazie, tenen knoflook, tl nootmuskaat en uien

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Aspergesalade met gerookte kip en rucola

Ingrediënten:
balsamicoazijn, eieren, gerookte kipfilet, olijfolie extra vierge, oude kaas, pijnboompitten, rucola en witte asperges

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Aspergesoep met rauwe ham en salie

Ingrediënten:
asperges, l kippenbouillon, rauwe ham, room en salie

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Spinaziesoep met oude kaas en ei

Ingrediënten:
eieren, g boter, kippenbouillon, klontje roomboter, ml melk, oud brood, oude goudse kaas, sjalotten en verse spinazie

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Schoenlapperstaart met rabarber

Ingrediënten:
appels, boter, eieren, honing en tl kaneel

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Voorjaarsstamppotje met rucola

Ingrediënten:
geraspte oude kaas, klontje boter, kruimige aardappels, melk, nootmuskaat, olie, pijnboompitten, rucola, spekblokjes en zongedroogde tomaatjes

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / vlees
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / bijgerecht / nagerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Rabarbermoes

Ingrediënten:
suiker of honing

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Eigenwijze pizza met broccoli en Hollandse blauwschimmelkaas

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, boter, broccoli, g bloem, gedroogde gist, lauw water, ontbijtspek, rucola, suiker, tl zout en uien

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / pizza
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Andijvie-rucolastamppot met portobello’s

Ingrediënten:
balsamicoazijn, gesneden andijvie, knoflook, kruimige aardappelen, ml melk, olijfolie, olijven, oude kaas, portobello’s, rucola, uien en zachte geitenkaas

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / vegetarisch
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / nagerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Fruitcake uit een jampotje

Ingrediënten:
appels, boter, el bloem, el suiker, kaneel, peren, rabarber, rode bessen en rozijnen

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het Hollands maandkookboek:

Lentecrostini

Ingrediënten:
balsamicoazijn, ciabattabrood, gerookte makreel, honing, mayonaise, olijfolie, peer, port, radijsjes, rauwe ham, stokbrood en zoetzure augurk

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Koolrabi-biersoep met knoflook en bosuitjes

Ingrediënten:
aardappel, bier, bosuitjes, klontje boter, l kippenbouillon, takjes rozemarijn, takjes tijm en tenen knoflook

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Pasta met lamsoor en garnalen

Ingrediënten:
lamsoor, noordzeegarnalen, olijfolie, spaghetti, teentjes knoflook, uien en visfond

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Spitskool-appelstamppot

Ingrediënten:
boter, kerriepoeder, kruimige aardappelen, moesappels, olijfolie, oude kaas, slagersrookworst, spekjes, spitskool en uien

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / vlees
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Bijgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Geroosterde pompoen met peer

Ingrediënten:
handperen, olijfolie, pompoen en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Bijgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Wokspruitjes met cashewnoten

Ingrediënten:
cashewnoten, sojasaus, spruitjes en zonnebloemolie

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch