Hollands

Zoek naar Hollands in jouw eigen kookboeken

Hollands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, doperwten, groentebouillon, macaroni, peper, prei, raap en sperziebonen

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
suiker, bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Visburger met frisse yoghurtsaus

Ingrediënten:
broodkruim, dille, eiwit, griekse yoghurt, italiaanse kruiden, kabeljauwfilet, lente-ui, mayonaise halfvol, olijfolie, peper, sla, volkoren bolletje en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Broccoli met hamreepjes en mosterdroom

Ingrediënten:
broccoli, crème fraîche, ham, olie, verse bieslook en zaanse mosterd

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Dubbelgetrokken ossenstaartsoep

Ingrediënten:
gedroogde tijm, knolselderij, laurier, madera, ossenstaart, parelgort, peperkorrels, prei, selderijloof, sherry, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Makkelijke herfstcakejes zonder lactose

Ingrediënten:
hazelnoot, handpeer, olijfolie, rozijnen, sojamelk, suiker, kaneel, volkorenmeel en bakpoeder

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Liever lokaal:

Tarte tatin met kweeperen

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, honing, kweeperen en tijm

Keuken:
Hollands
Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Zeewolf met pastinaaklinten

Ingrediënten:
droge witte wijn, boter, laurierblaadje, pastinaken, sjalotjes, slagroom, visbouillon, witte wijnazijn en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Boerenkoolsalade met blauwschimmelkaas

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, boerenkool, olijfolie extra vierge, pijnboompitten en rode ui

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

"Prol" met in spek gebakken Zeeuwse oesters (Brabantse preisoep)

Ingrediënten:
aardappel, boter, gerookt spek, kippenbouillon, oester, prei, slagroom, ui en 
zout en peper

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Aardbeien-coulis

Ingrediënten:
aardbeien, citroensap en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Bijgerecht uit Het literaire eetboek:

Eenvoudige doch voedzame salade

Ingrediënten:
azijn, belegen goudse kaas, bieslook, kropsla, mosterd, slaolie en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Dranken / drinken uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Advocaat

Ingrediënten:
eidooier, jenever, suiker en vanillestokje

Keuken:
Hollands
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Vispotje met verschillende vissoorten

Ingrediënten:
finesse voor koken, kerriepoeder, knoflook, olijfolie, prei, ui, verse dille, vis, visfond en zilvervliesrijst

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Zuurkool uit de oven

Ingrediënten:
aardappel, ananas, bak en braad, ei, halfvolle melk, mager rundergehakt, nootmuskaat, ontbijtspek, peper, rookworst, ui, zout en zuurkool

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Sonja Bakker - Bereik je ideale gewicht !

Diner / nagerecht uit Bereik je ideale gewicht !:

Appelcake

Ingrediënten:
appel, bloem, citroen, magere kwark, margarine, poedersuiker, suiker, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Knolpot

Ingrediënten:
boter, honing, kapucienknol, klaverzuringknol, knolkervel, knolvenkel, peper, selderijknol, soesterknol, suiker, tijm en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Herfstsoep met haas

Ingrediënten:
boter, foelie, gemalen kruidnagel, ui, haas, jeneverbessen, knolselderij, water, nootmuskaat, pastinaak, salie, bleekselderij, tijm, worcestersaus en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / wild
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Knoflookmayo

Ingrediënten:
knoflook en mayonaise

Keuken:
Hollands
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Vlierbloesemgelei

Ingrediënten:
citroen, geleisuiker en vlierbloesems

Keuken:
Hollands
Soort:
schuim/mousse/gelei / zoet / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Worst, verse zelfgemaakt

Ingrediënten:
kinnebakspek, kruiden, lamsvlees, rundvet, specerijen, spek, varkensbuik, varkensschouder, vlees en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gestoofde niertjes met zwezerik en vergeten groenten

Ingrediënten:
azijn, bieslook, bloem, boter, court-bouillon, haverwortel, lamszwezerik, niertjes, pastinaak, rode wijn, runderbouillon, ui, wortelpeterselie en zeekool

Keuken:
Hollands
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Mosselen in wijn-roomsaus

Ingrediënten:
droge witte wijn, eidooier, foelie, knolselderij, laurier, mosselen, prei, slagroom, tijm, ui en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Bijgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Knolselderijpuree met salie

Ingrediënten:
aardappelen, boter, knolselderij, melk, nootmuskaat en salie

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Klassieke chocolademelk

Ingrediënten:
cacaopoeder, melk, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Hollands
Soort:
niet-alcoholische drank
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Zacht gegaarde makreel met seizoensgroenten, gesmolten boerenboter en zoete citroen

Ingrediënten:
aardappel, citroen, lichtgezouten boerenboter, makreelfilets, olie, poedersuiker, seizoensgroenten, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vis