Hollands

Zoek naar Hollands in jouw eigen kookboeken

Hollands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Kreeft puur natuur

Ingrediënten:
kreeft en mayonaise

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Kreeft op z'n chicst

Ingrediënten:
bladselderij, boter, chardonnay, knoflook, knolselderij, kreeftenkarkas, kreeftenschalen, laurier, olijfolie, pernod, peterselie, prei, saffraan, slagroom, tomatenpuree, ui, visbouillon en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Zeebaarsfilet met zilte groenten en Noordzeegarnalen

Ingrediënten:
bloemkool, bosui, droge witte wijn, kruiden, lamsoor, laurier, melk, noordzeegarnalen, olie, peper, slagroom, tijm, zeebaarsfilet, zeekraal en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Boerenkool met bruine bonen en worst

Ingrediënten:
aardappel, azijn, boerenkool, boter, bruine bonen, ganzenvet, mosterd, peper, venkelworstjes, worst en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht uit Liever lokaal:

Visfarce van snoek

Ingrediënten:
boter, citroensap, court-bouillon, eidooier, gerookte makreel, gerookte vis, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, snoek, ui, witbrood en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis / paté/terrine
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / avondmaal uit Liever lokaal:

Salade van wilde rijst met kip en cranberry's

Ingrediënten:
appel, citroensap, gedroogde cranberry's, kippenvlees, olie, pecannoten, peper, peterselie, peterseliewortelloof, rucola, veldsla, walnoten, wilde rijst, winterkers, witte rijst en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / rijst / gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Bietensalade met hertshoornweegbree

Ingrediënten:
aardbeispinazie, barbarakruid, bietjes, broodcroutons, cranberrysiroop, duindoornsiroop, fenegriekkaas, hertshoornweegbree, honing, olijfolie, peper, veldsla, waddenmosterd, walnoten, wijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Onderaardse ovenschotel met Friese nagelkaas

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, champignon, friese nagelkaas, groentebouillon, knolselderij, ui en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / quiche
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Rundertong in saus van oost-indische kers of klapper

Ingrediënten:
foelie, gedroogde peterselie, klapper, kruidnagel, lamstong, laurier, oost-indische kers, peterseliewortelloof, rundertong, selderijknol, ui en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Gekookte alilruiken

Ingrediënten:
alikruiken, boter, knolselderijloof, peper, prei, sjalot en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Gepofte bietjes met steranijs

Ingrediënten:
anijsster, bietjes, frambozenazijn, olie, peper, zoete azijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Reebok met witte aalbessen

Ingrediënten:
aalbessenwijn, blanka, boter, droge witte wijn, eeuwig moes, groentebouillon, jeneverbes, kervel, laurier, lavas, maïzena, peper, reebokvlees, tijm, ui, wild, wildbouillon, witte aalbessen, witte-aalbessensap, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Wilde eend met pruimensaus en rodekool

Ingrediënten:
appel, boter, bruine suiker, citroensap, eendenborstfilet, gedroogde pruimen, gemalen steranijs, karwijzaad, ketjap, kippenbouillon, koriander, peper, pruimen, rodekool, rode wijn, slagroom, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Rouille

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, chilipeper, eidooier, knoflook, olijfolie, peper, saffraan en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / aardappelgerecht
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Ravioli van spinazie met blauwschokkers en tomaat

Ingrediënten:
blauwschokkers, bloem, doperwten, ei, eiwit, nootmuskaat, pastadeeg, ricotta, rucola, spinazie, tomaat en tuinbonen

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Aardperen met winterpostelein

Ingrediënten:
aardperen, amandelen, boter, bouillon, hazelnoten, knoflook, olijfolie, peper, winterpostelein en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal 1 notitie

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Rodekoolstamppot met casselerrib

Ingrediënten:
aardappel, appel, boter, gerookte casselerrib, rodekool, vleesbouillon en witte ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Mosterdsoep

Ingrediënten:
amelandse mosterd, beemster, edammer, gedroogde bieslook, groentebouillon, groninger mosterd, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, mosterd, olie, peper, roggebrood, slagroom, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
appelcider, boter, crème fraîche, peper, saffraan, sint-jakobsschelp, sjalot, troebel appelsap, verse pasta en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Leeuweriktong met aardappels en shiitakes

Ingrediënten:
aardappel, boerenkool, gerookte spekjes, groentebouillon, leeuweriktong, melk, olijfolie, paddenstoelenbouillon, peper, piccalilly, shiitake, truffelaardappel en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / groente / paddenstoelen
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Rene Zanderink, Ruth de Ruwe en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Mosselen in wijn-roomsaus

Ingrediënten:
droge witte wijn, eidooier, foelie, knolselderij, laurier, mosselen, prei, slagroom, tijm, ui en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Oesters met pittige komkommerdip

Ingrediënten:
chilipeper, komkommer, oester, rijstazijn, sjalot, sojasaus en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Garnalengehaktballetjes op de barbecue

Ingrediënten:
bieslook, gembersiroop, kipfilet, lenteui, reuzengarnalen, sojasaus en vet spek

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Broodje gerookte paling met snertmayonaise

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, doperwt, ei, eidooier, gerookte paling, gist, knolselderij, melk, mosterd, prei en witte basterdsuiker

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Bittergarnituur van kip met piccalilly

Ingrediënten:
ei, filodeeg, frituurolie, ganzenvet, kippenhartjes, kippenlever, kippenmaagjes, kippenvleugeltjes, knoflook, laurier, piccalilly, sesamzaad en sojasaus

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Frikadellen

Ingrediënten:
aardappel, ei, kalfsfricandeau, kipfilet, kleurzout, mosterdfruit, nootmuskaat, vet spek en witlof

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees