Iers

Zoek naar Iers in jouw eigen kookboeken

Iers koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Recept uit Home Made winter:

Colcannon

Ingrediënten:
aardappel, boerenkool, boter, groene kool, melk, nootmuskaat, prei en room

Keuken:
Iers
Soort:
stamppot / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / voorgerecht uit Home Made winter:

Ierse aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bleekselderij, boter, bouquet garni, cayennepeper, crème fraîche, groentebouillon, knoflook en ui

Keuken:
Iers
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Bijgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Champ pie

Ingrediënten:
belegen cheddar, belegen goudse kaas, boter, broodkruim, halfvolle melk, kruimige aardappel, laurier, maris piper, nootmuskaat, olijfolie, prei, tijm en waterkers

Keuken:
Iers
Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten / feestdagen
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Steak en Guinnesspudding

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dijonmosterd, guinness, olie, runderbouillon, runderbouillonblokje, runderstoofvlees, ui, water, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Iers
Soort:
quiche
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Iers nationaal gerecht - dublin coddle

Ingrediënten:
aardappel, appel, metworst, spek, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / worst
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Aardappelbrood - boxty bread

Ingrediënten:
aardappel, bloem en zout

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
vegetarisch / aardappelgerecht
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Ierse tarte tatin

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, kristalsuiker, rabarber en volle melk

Keuken:
Iers
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Broodkoek - gurr cake

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, bruine suiker, ei, gedroogde vruchten, krenten, meel, melk, oud brood, poedersuiker, speculaaskruiden en zandtaartdeeg

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Bramenpudding - blackberry mousse

Ingrediënten:
bramen, citroensap, eiwit, poedergelatine, room en suiker

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
schuim/mousse/gelei / fruit
Een recept uit J.D.T. Eekma - Elseviers cocktail en longdrink boek

Diner / nagerecht / drinken / cocktails uit Elseviers cocktail en longdrink boek:

Irish coffee

Ingrediënten:
bruine suiker, ierse whiskey, koffie en room

Keuken:
Iers
Soort:
drank (alcoholisch) / koffie en thee / cocktails
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gekruid rundvlees - spiced beef

Ingrediënten:
bruine suiker, gemalen foelie, gemberwortel, guiness, jeneverbes, kruidnagel, laurierblad, mager rundvlees, nootmuskaat, piment, salpeter, ui, verse tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
stoofgerecht / vlees / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Hartmosselen (kokkels) met spek - cockls and bacon rashers kokkels

Ingrediënten:
bacon, boter, hartmosselen, kokkels, peterselie en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
vlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Aardappel-appelkoek

Ingrediënten:
aardappel, boter, meel, poedersuiker, zout en zure appel

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kool in aardappelpuree - colcannon

Ingrediënten:
aardappel, boter, kool, lente-ui, room, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
vegetarisch / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Mosselen in wijnsaus - mussels in wine sauce

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, knoflook, meel, mosselen, prei, ui, verse peterselie, visbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Iers sodabrood

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, karnemelk, natriumbicarbonaat, neutrale olie, volkorenmeel, yoghurt en zout

Keuken:
Iers
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt uit Brood - 100 internationale recepten:

Iers sodabrood

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, eieren, karnemelk, melk, witte tarwebloem en zout

Keuken:
Iers
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / lunchgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Sodabrood met kaas en uien

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, cheddar, karnemelk, kristalsuiker, ui, witte tarwebloem en zout

Keuken:
Iers
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt uit Brood - 100 internationale recepten:

Sodabrood van volkorenmeel

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, karnemelk, kristalsuiker, melk, volkorenmeel en witte tarwebloem

Keuken:
Iers
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met Guinness en stroop

Ingrediënten:
gist, guinness, stroop, volkorenmeel, water, witte tarwebloem en zout

Keuken:
Iers
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gebraden gehakt - Savoury meat loaf

Ingrediënten:
broodkruim, ei, gemengde kruiden, paneermeel, rundergehakt, tomatenketchup, ui, verse peterselie, worcestersaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rundvlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

irish stew

Ingrediënten:
aardappel, kippenbouillon, lamslappen, tijm, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Iers
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Ierse pot - irish fry

Ingrediënten:
aardappelbrood, bloedworst, braadworst, ei, sodabrood en spek

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
vlees / varkensvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Vruchtenbrood - traditional barm brack

Ingrediënten:
boter, ei, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, gist, meel, rozijnen, suiker, water en zout

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding / feestdagen
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Lamsnieren in mosterdsaus

Ingrediënten:
dijonmosterd, knoflook, lamsnier, room, verse gemengde kruiden, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
vlees / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kabeljauwkuit-soufflé - cod´s roe ramekin

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, eiwit, kabeljauwkuit, nootmuskaat, paneermeel, paprikapoeder, room, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis