Iers

Zoek naar Iers in jouw eigen kookboeken

Iers koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Recept uit Home Made winter:

Colcannon

Ingrediënten:
aardappel, boerenkool, boter, groene kool, melk, nootmuskaat, prei en room

Keuken:
Iers
Soort:
stamppot / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / voorgerecht uit Home Made winter:

Ierse aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bleekselderij, boter, bouquet garni, cayennepeper, crème fraîche, groentebouillon, knoflook en ui

Keuken:
Iers
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Bijgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Champ pie

Ingrediënten:
belegen cheddar, belegen goudse kaas, boter, broodkruim, halfvolle melk, kruimige aardappel, laurier, maris piper, nootmuskaat, olijfolie, prei, tijm en waterkers

Keuken:
Iers
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Steak en Guinnesspudding

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dijonmosterd, guinness, olie, runderbouillon, runderbouillonblokje, runderstoofvlees, ui, water, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Iers
Soort:
quiche
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gaelische steaks - Gaelic steaks

Ingrediënten:
boter, ierse whiskey, lendensteak, olie, slagroom, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Runderribben met donker bier

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, donkerbruine suiker, guinness, hoisinsaus, knoflook, laurierblad, runderbouillon en runderribbetjes

Keuken:
Iers
Soort:
sous-vide
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Aardappelbrood - boxty bread

Ingrediënten:
aardappel, bloem en zout

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Iers nationaal gerecht - dublin coddle

Ingrediënten:
aardappel, appel, metworst, spek, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / worst
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Irish coffee

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, ierse whiskey, koffie en room

Keuken:
Iers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Irish coffee

Ingrediënten:
ierse whisky, room, suiker en verse sterke koffie

Keuken:
Iers
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Iers sodabrood

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, karnemelk, natriumbicarbonaat, neutrale olie, volkorenmeel, yoghurt en zout

Keuken:
Iers
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Drank (alcoholisch) / dranken / fondue / drinken / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Ierse koffie

Ingrediënten:
donkerbruine suiker, ierse whiskey, koffie, slagroom en suiker

Keuken:
Iers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

irish stew

Ingrediënten:
aardappel, kippenbouillon, lamslappen, tijm, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Iers
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Bij de koffie uit De smaak van Conclusion:

Ierse koek

Ingrediënten:
donkerbruine basterdsuiker, ei, koude thee, krenten, rozijnen, speculaaskruiden, sukade en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Iers
Soort:
koek en gebak
Een recept uit J.D.T. Eekma - Elseviers cocktail en longdrink boek

Diner / nagerecht / drinken / cocktails uit Elseviers cocktail en longdrink boek:

Irish coffee

Ingrediënten:
bruine suiker, ierse whiskey, koffie en room

Keuken:
Iers
Soort:
drank (alcoholisch) / koffie en thee / cocktails
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Dublinse kreeft - dublin lawyer

Ingrediënten:
boter, citroensap, ierse whiskey, mosterd, zeekreeft, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Schapenvlees in kappertjessaus - Boiled mutton with caper sauce

Ingrediënten:
boter, kappertjes, kappertjesvocht, knol, meel, melk, schapenschouder, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
stoofgerecht / vlees / schapenvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Oesters met guinness-bier - oystersand guinness

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, guinness, oester en witbrood

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Lamsnieren in mosterdsaus

Ingrediënten:
dijonmosterd, knoflook, lamsnier, room, verse gemengde kruiden, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
vlees / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Lamspot met groente - irish stew II

Ingrediënten:
aardappel, bouquet garni, knol, lamsvlees, prei, ui, verse peterselie, witte kool, worcestersaus, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / lamsvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Vruchtenbrood - traditional barm brack

Ingrediënten:
boter, ei, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, gist, meel, rozijnen, suiker, water en zout

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Lam in gelei - jellied lamb

Ingrediënten:
doperwtjes, ei, lamsbotten, lamsvlees, muntsaus, poedergelatine, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
vlees / schuim/mousse/gelei / lamsvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Ierse pot - irish fry

Ingrediënten:
aardappelbrood, bloedworst, braadworst, ei, sodabrood en spek

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
vlees / varkensvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gebraden gehakt - Savoury meat loaf

Ingrediënten:
broodkruim, ei, gemengde kruiden, paneermeel, rundergehakt, tomatenketchup, ui, verse peterselie, worcestersaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kabeljauwkuit-soufflé - cod´s roe ramekin

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, eiwit, kabeljauwkuit, nootmuskaat, paneermeel, paprikapoeder, room, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Irish whiskey trifle

Ingrediënten:
amandelschaafsel, cocktailkersen, ei, frambozenjam, fruit, ierse whiskey, melk, room, suiker, taartbodem en vanillestokje

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
pudding / vegetarisch