Schots

Zoek naar Schots in jouw eigen kookboeken

Schots koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

black bun

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, ei, bloem, boter, gemberpoeder, kaneelpoeder, rozijnen, sinaasappel, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, whisky, bakpoeder en zout

Keuken:
Schots
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

bannock

Ingrediënten:
bloem, boter, karnemelk, plantaardige olie, rozijnen, soda, zout en bakpoeder

Keuken:
Schots / Amerikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Ontbijt uit Het krokettenboek:

Schots ei variant- Johannes van Dam, 2005

Ingrediënten:
ansjovis, ei, frituurvet, gehakt, ham, olie, paneermeel, peper en zout

Keuken:
Schots
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Ham en schelvis - ham and haddock

Ingrediënten:
boter, gerookte ham, gerookte schelvis en zwarte peper

Keuken:
Europees / Schots
Soort:
vlees / varkensvlees / vis
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Ontbijt uit Het krokettenboek:

Schots ei - Johannes van Dam, 2005

Ingrediënten:
ei, frituurvet, olie, paneermeel en saucijzenvlees

Keuken:
Schots
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Drank (alcoholisch) / dranken / fondue / drinken / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Schotse koffie

Ingrediënten:
donkerbruine suiker, koffie, schotse whisky, slagroom en suiker

Keuken:
Schots
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Shortbread

Ingrediënten:
bloem, boter en kristalsuiker

Keuken:
Schots
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Stroperspot - poacher´s pot

Ingrediënten:
duif, fazant, gerookte ham, knol, konijn, meel, peen, rode wijn, savooiekool, verse peterselie, salie, verse tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Schots
Soort:
stoofgerecht / wild en gevogelte / varkensvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde braadkip - howtowdie

Ingrediënten:
braadkip, broodkruim, kippenbouillon, kippenlever, kruidnagel, melk, nootmuskaat, room, spinazie, ui, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Europees / Schots
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Drinken / cocktails uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Het Pint

Ingrediënten:
bier, ei, nootmuskaat, schotse whisky en suiker

Keuken:
Europees / Schots
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Drinken / cocktails uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Toddy

Ingrediënten:
kruidnagel, schotse whisky en suiker

Keuken:
Europees / Schots
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Drinken / cocktails uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Highland cordial

Ingrediënten:
citroenschil, gembersap, schotse whisky, suiker en witte aalbessen

Keuken:
Europees / Schots
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Boterkoek - shortbread

Ingrediënten:
boter, meel, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Europees / Schots
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Colcannon niet vegetarisch

Ingrediënten:
boerenkool, boter, kruimige aardappel, melk, spek, ui en witte kool

Keuken:
Schots
Soort:
eenpansgerecht
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Colcannon

Ingrediënten:
boerenkool, boter, kruimige aardappel, melk, ui en witte kool

Keuken:
Schots
Soort:
vegetarisch / eenpansgerecht
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Haggis

Ingrediënten:
citroensap, haverbloem, kooknat, nootmuskaat, runderniervet, schapenlever, schapenlong, schapenmaag, ui, water en zout

Keuken:
Schots
Soort:
stoofgerecht / schapenvlees / orgaanvlees
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Schotse eieren

Ingrediënten:
bloem, ei, frituurolie, paneermeel, varkensschouder en zuurkoolspek

Keuken:
Schots
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Lunch uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haverkoeken - oatcakes

Ingrediënten:
havermeel, spek, water en zout

Keuken:
Europees / Schots
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Boiled beef with hodgils - Gekookt rundvlees met noedels

Ingrediënten:
bieslook, havermeel, koolraapjes, laurier, pastinaken, peper, rundvlees, ui, wortel en zout

Keuken:
Schots
Soort:
rundvlees / noedels
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Skirlie

Ingrediënten:
bruin brood, ei, fijne havervlokken, gehakt, margarine, melk, nootmuskaat, peper, ui, water en zout

Keuken:
Schots
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Groentesoep met lamsvlees - lady tillypronie´s scotch broth

Ingrediënten:
bleekselderij, gort, knol, lamsborst, peen, peperkorrel, prei en ui

Keuken:
Europees / Schots
Soort:
vlees / soep/bouillon / lamsvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haggis

Ingrediënten:
havermeel, orgaanvlees van schaap, schapenmaag, schapennierenvet, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Schots
Soort:
vlees / schapenvlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Drinken / aperitief / cocktails uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Scotch sour

Ingrediënten:
citroensap, ijs, schotse whisky, sodawater en suiker

Keuken:
Europees / Schots
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Preisoep met kip - cock-a-leekie

Ingrediënten:
prei, soepkip, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Schots
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / nagerecht uit De Smaakbijbel:

Rabarbercranachan met amandelen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, amaretto, boter, havermout, rabarber, slagroom, suiker en vloeibare honing

Keuken:
Schots
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Picknick / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit 101 ballen:

Schotse kwarteleitjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, broodkruim, ei, eidooier, kwarteleitjes, tijm, varkenssaucijzen, volle melk, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Schots
Soort:
varkensvlees