Egyptisch

Zoek naar Egyptisch in jouw eigen kookboeken

Egyptisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Bijgerecht uit Nigella bijt:

Egyptische tomatensalade

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, kervel, knoflook, maldonzout, olijfolie, sjalot, trostomaat en zout & peper

Keuken:
Egyptisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / buffet / voorgerecht uit Moro:

Tuinbonenpuree en favabonenpuree

Ingrediënten:
citroensap, favabonen, knoflook, komijnzaad, olijfolie, tuinbonen, ui, verse dille, verse koriander, verse munt, zeezout, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Egyptisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Melokhia - Soep van Egyptische spinazie

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, kippenbouillon, knoflook, koriander, Molokhia, peper, runderbouillon en spinazie

Keuken:
Egyptisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Ful medames - Egyptische bruine bonen

Ingrediënten:
citroenen, gedroogde tuinbonen, hamine eieren, knoflook, koptisch, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Egyptisch
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Eggeh bi betingan - Omelet met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, boter, ei, knoflook, olie, peper, ui en zout

Keuken:
Egyptisch
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Bamia (okra-lam)

Ingrediënten:
boter, knoflook, lamslappen, okra, peper, tomaat, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Egyptisch
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ful mudammas - Bonenschotel

Ingrediënten:
bruine bonen, citroensap, ei, knoflook, peper, peterselie, witte bonen en zout

Keuken:
Egyptisch
Soort:
groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Haroset uit Egypte

Ingrediënten:
dadels, gele rozijnen, walnoten en zoete rode wijn

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Indiaase kokosjam

Ingrediënten:
blanke amandelen, citroensap, kardemom, kokosrasp, oranjebloesemwater, pistaches, rozenwater en suiker

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Loubia - Stoofschotel van ogenboontjes

Ingrediënten:
gedroogde ogenboontjes, kaneel, knoflook, lamsvlees, peper, piment, rundvlees, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht uit Morito:

Morito-dukkah

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, boter, cashewnoten, chilipoeder, chilivlokken, komijnzaad, korianderzaad, pikant paprikapoeder en sesamzaad

Keuken:
Mediterraans / Egyptisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Hamam mahshy bi lahm - Duif met vleesvulling

Ingrediënten:
bulghur, citroensap, duif, gemalen kardemomzaad, kaneel, maïsolie, peper, piepkuiken, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, ui, uienzout, walnoten en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Hamam mahshy bi lahm - Duif met vleesvulling

Ingrediënten:
citroensap, duif, gemalen kardemomzaad, kaneel, maïsolie, peper, piepkuiken, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, rozijnen, rundergehakt, ui, uienzout en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Mishmisheya - Abrikozensaus

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde abrikozen en water

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Ads bi rishta - Linzensoep met pasta en munt

Ingrediënten:
bulghur, citroensap, extra vergine olijfolie, gedroogde munt, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, rode linzen, runderbouillon, tagliatelle, ui, water en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / rijst
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Linzensoep met munt

Ingrediënten:
bulghur, citroensap, extra vergine olijfolie, gedroogde munt, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, rode linzen, runderbouillon, ui, water en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / rijst
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Shorbet ads - Linzensoep

Ingrediënten:
bulghur, citroensap, extra vergine olijfolie, ui, kippenbouillon, knoflookcroutons, komijn, peper, rode linzen, runderbouillon, tomaten, ui, vermicelli, water, wilde spinazie en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / rijst
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Veau sofrito - Kalfsstoofvlees met kurkuma en citroen

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, frituurolie, kalfsschenkel, kurkuma, peper, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Ferik - Stoofpot met hele groene tarwekorrels

Ingrediënten:
ei, jonge groene tarwe, kaneel, lamsschenkel, lamsschouder, peper, piment, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Les fila à la viande - Kleine driehoekjes met vleesvulling

Ingrediënten:
cottagecheese, eidooier, filodeeg, kaneel, kruidnagel, lamsgehakt, nootmuskaat, peper, pijnboompitten, piment, rundergehakt, sesamzaad, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Tunesisch lamsstoofvlees met kurkuma en citroen

Ingrediënten:
aardappel, citroen, frituurolie, knoflook, kurkuma, lamsschouder, peper, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Falafel - Beignets van gedroogde tuinbonen

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, frituurolie, gedroogde tuinbonen, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, koriander, lente-ui, sesamzaad en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Céleris raves et fenouils au citroen - Salade van knolselderij en venkel

Ingrediënten:
arachideolie, bladpeterselie, citroen, knoflook, knolselderij, kurkuma, suiker, venkelknollen, witte peper en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Salade van linzen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bruine linzen, citroensap, extra vergine olijfolie, groene linzen, knoflook, komijn, rode ui en zwarte peper

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Artisjokharten met tuinbonen

Ingrediënten:
artisjokbodems, artisjokharten, citroensap, dille, knoflook, munt, olijfolie, peper, suiker, tuinbonen en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / groente