Pools

Zoek naar Pools in jouw eigen kookboeken

Pools koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

babka

Ingrediënten:
citroen, eidooiers, g bloem, gist, glazuur, g poedersuiker, ml melk, rozijnen, vanille-essence, vanillestokje, zachte boter en zout

Keuken:
Pools
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

houska / chalka

Ingrediënten:
bloem, eieren, g boter op, gist, ml melk, rozijnen, suiker en tl zout

Keuken:
Pools
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Poolse pierogi

Ingrediënten:
bakpoeder, belegen cheddar, belegen goudse kaas, bieslook, bloem, boter, citroen, ei, karwijzaad, kruimige aardappels, olijfolie, ui, witte kool, wittewijnazijn en zure room

Keuken:
Pools
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Aardappelpannenkoekjes

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, ei, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Pools
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Zure soep uit Polen

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, dille, ei, knoflook, ontbijtspek, roggemeel en zure room

Keuken:
Pools
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Poolse rumcake - baba

Ingrediënten:
boter, ei, gist, meel, melk, poedersuiker, rum, slagroom en suiker

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Broodbeleg van tonijn

Ingrediënten:
brood, kappertjes, mayonaise, olijven, peterselie, sherry, tomaten, tonijn in olie, uui en zure appel

Keuken:
Pools
Soort:
broodbeleg
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Runderfilet met paddestoelen - wolowina z grzybami

Ingrediënten:
aardappel, crème fraîche, gedroogd eekhoorntjesbrood, meel, runderfilet, verse peterselie, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Varkenspootje in gelei - nózki wieprzowe w galarecie

Ingrediënten:
eiwit, selderij, varkenspoot, varkensvlees, wijnazijn, winterwortels, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
vlees / schuim/mousse/gelei / varkensvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Recept uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Paascake - mazurek

Ingrediënten:
abrikozenjam, amandelen, boter, citroenrasp, ei, eidooier, kaneel, kersenjam, meel, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Azanki z szynka - Pastavierkantjes met ham

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, eiwit, ham, zout en zure room

Keuken:
Pools
Soort:
pasta/noodles / varkensvlees / ovenschotel
Een recept uit Marianne Meijerink, Ina van Wijngaarden en M. Meijerink - Wat het Groene Hart schaft

Diner / hoofdgerecht uit Wat het Groene Hart schaft:

Terrine van geroosterde bietjes, avocado en geitenkaas

Ingrediënten:
avocado, bieten, citroen, hollandse verse geitenkaas, olijfolie en peper

Keuken:
Pools
Een recept uit Anna Jones - Eén Pan, Plaat, Planeet

Recept uit Eén Pan, Plaat, Planeet:

Quinoapilav met limoen en jalapeno

Ingrediënten:
boerenkool, feta, jalapenos uit pot, knoflook, komijnzaad, lente-ui, limoen, olijfolie, pompoenpitten, quinoa, tomaat, verse koriander en zwarte bonen

Keuken:
Pools
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

mazurek

Ingrediënten:
bloem, ei, g boter op, g poedersuiker, jam, zout en zure room

Keuken:
Pools
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Snack of tussendoortje uit Zalig zoet:

pierniki

Ingrediënten:
bloem, eidooier, g boter, gemalen koriander, gemberpoeder, g poedersuiker, honing, kaneelpoeder, kardemompoeder, nootmuskaat en zakje bakpoeder

Keuken:
Pools
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gortenpap - krupnik

Ingrediënten:
aardappel, paddestoel, parelgort, soepgroenten, soepvlees, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Recept uit Jamie's comfort food:

Kielbasa token

Ingrediënten:
gemalen piment, knoflook, marjolein, nitrietzout, nootmuskaat, varkensbuik, varkensdarm en varkensschouder

Keuken:
Pools
Soort:
vlees / roken
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Kielbasa roosteren en serveren

Ingrediënten:
augurk, boter, citroen, cornichons, geel mosterdzaad, gemalen kruidnagel, kielbasa, knoflook, mierikswortel, mosterd, olijfolie, rode aardappelen, rodekool, rodewijnazijn, rozemarijn en zure room

Keuken:
Pools
Soort:
vlees
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

makowiec

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, eidooier, eiwit, g boter, gist, honing, melk, poedersuiker, rozijnen, rum, sinaasappelschil, zakje vanillesuiker en zout

Keuken:
Pools
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Gebraden zwijnsvlees "Beskiden"

Ingrediënten:
bleekselderij, cantharellen uit blik, chilipoeder, citroen, gemberpoeder, kardemom, kruiden-slasaus, marjolein, mayonaise, paprikapoeder, peterselie, piment, rode wijn, room, selderijzout, spek, tijm, ui en zwijnenbout

Keuken:
Pools
Soort:
wild
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Zapiekanka

Ingrediënten:
boter, champignons, geraspte kaas, ketchup, stokbrood en ui

Keuken:
Pools
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Salade uit Krakau

Ingrediënten:
artisjokbodems uit blik, bieslook, champignons uit blik, citroenmelisse, dille, doperwten, mosterd, olie, peterselie, pimpernel, tabasco, wijnazijn, wortelen uit blik en zout

Keuken:
Pools
Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Kotlety mielone z dorsza wedzonego i peczaku - Koteletten van kabeljauw en gerst

Ingrediënten:
broodkruim, ei, gepelde gerst, gerookte kabeljauwfilet, peper, tomatensaus, ui, kruiden, vet en zout

Keuken:
Pools
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Koolrolletjes - golabki

Ingrediënten:
boter, ei, gehakt, groente, kippenbouillon, knoflook, meel, rijst, suiker, tijm, tomaat, ui, witte kool, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Poolse stoofschotel Bigos

Ingrediënten:
doorregen spek, droge witte wijn, karwij, knoflook, laurierblad, paddenstoelen, runderlappen, suiker, tijm, tomatenpuree, ui, varkenslap, witte kool, witte peper en zout

Keuken:
Pools
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten