Pools

Zoek naar Pools in jouw eigen kookboeken

Pools koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

babka

Ingrediënten:
citroen, eidooier, bloem, gist, glazuur, poedersuiker, melk, rozijnen, vanille-essence, vanillestokje, boter en zout

Keuken:
Pools
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

houska / chalka

Ingrediënten:
bloem, eieren, boter, gist, melk, rozijnen, suiker en zout

Keuken:
Pools
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Eenpansmaaltijd met eend - rossolnik

Ingrediënten:
eend, eidooier, kalfsfond, komkommer, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Poolse stoofschotel Bigos

Ingrediënten:
doorregen spek, droge witte wijn, karwij, knoflook, laurierblad, paddenstoelen, runderlappen, suiker, tijm, tomatenpuree, ui, varkenslap, witte kool, witte peper en zout

Keuken:
Pools
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Rollade met paddestoelenvulling - zrazy duszone z grzybami

Ingrediënten:
eidooier, gerookt spek, laurierblad, meel, mosterd, paddestoel, paneermeel, rode wijn, runderrollade, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde rosbief - nadziewany rostbef

Ingrediënten:
boter, ei, meel, paprikapoeder edelsusz, runderlende, ui, verse peterselie, verse tijm, vleesbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Boekweitpudding - budy'n gryczany

Ingrediënten:
boekweit, boter, citroenrasp, eidooier, eiwit, kersenjam, melk, rozijnen, suiker en vanillestokje

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Krakause kascha - kasza krakowska

Ingrediënten:
boekweitgort, boter, parelgort, ui, vleesbouillon en zout

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Bigos

Ingrediënten:
doorregen spek, gedroogde paddestoelen, komijn, reuzel, rode wijn, suiker, ui, vlees, vleesbouillon, worst, zout, zuurkool en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Maanzaadcake - makowiec

Ingrediënten:
biergist, boter, brandewijn, ei, honingraat, kokosmelk, maanzaad, meel, suiker, walnoten en zout

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Eend in kappertjessaus - kaczka pieczona

Ingrediënten:
azijn, boter, eend, kappertjes, kippenbouillon, knoflook, suiker, zetmeel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Poolse bietensoep met paddestoelenflapjes

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, eidooier, gedroogde paddestoelen, kastanjechampignon, knoflook, kruidenbouillon, paneermeel, peper, rode biet, ui, verse dille, vleesbouillon en zout

Keuken:
Pools
Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Broodnoedels met ui en kruiden

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, oud witbrood, ui, verse peterselie, vleesbouillon en zout

Keuken:
Pools
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Stoofschotel van vlees en zuurkool

Ingrediënten:
boter, gedroogde paddestoelen, gedroogde pruimen, hamlappen, magere runderlappen, pruneaux, saucijs, spekreepjes, ui, peper, vleesbouillon, zout en zuurkool

Keuken:
Pools
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Poolse pierogi

Ingrediënten:
bakpoeder, belegen cheddar, belegen goudse kaas, bieslook, bloem, boter, citroen, ei, karwijzaad, kruimige aardappels, olijfolie, ui, witte kool, wittewijnazijn en zure room

Keuken:
Pools
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Zure soep uit Polen

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, dille, ei, knoflook, ontbijtspek, roggemeel en zure room

Keuken:
Pools
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Broodbeleg van tonijn

Ingrediënten:
brood, kappertjes, mayonaise, olijven, peterselie, sherry, tomaten, tonijn in olie, ui en zure appel

Keuken:
Pools
Soort:
broodbeleg
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Poolse rumcake - baba

Ingrediënten:
boter, ei, gist, meel, melk, poedersuiker, rum, slagroom en suiker

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Kotlety mielone z dorsza wedzonego i peczaku - Koteletten van kabeljauw en gerst

Ingrediënten:
broodkruim, ei, gepelde gerst, gerookte kabeljauwfilet, peper, tomatensaus, ui, kruiden, vet en zout

Keuken:
Pools
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Poolse asperges

Ingrediënten:
asperges, boter, broodkruim en eigeel

Keuken:
Pools
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Anna Jones - Eén Pan, Plaat, Planeet

Recept uit Eén Pan, Plaat, Planeet:

Quinoapilav met limoen en jalapeno

Ingrediënten:
boerenkool, feta, jalapenos uit pot, knoflook, komijnzaad, lente-ui, limoen, olijfolie, pompoenpitten, quinoa, tomaat, verse koriander en zwarte bonen

Keuken:
Pools
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Azanki z szynka - Pastavierkantjes met ham

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, eiwit, ham, zout en zure room

Keuken:
Pools
Soort:
pasta/noodles / varkensvlees / ovenschotel
Een recept uit Marianne Meijerink, Ina van Wijngaarden en M. Meijerink - Wat het Groene Hart schaft

Diner / hoofdgerecht uit Wat het Groene Hart schaft:

Terrine van geroosterde bietjes, avocado en geitenkaas

Ingrediënten:
avocado, bieten, citroen, hollandse verse geitenkaas, olijfolie en peper

Keuken:
Pools
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Runderfilet met paddestoelen - wolowina z grzybami

Ingrediënten:
aardappel, crème fraîche, gedroogd eekhoorntjesbrood, meel, runderfilet, verse peterselie, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Faworki-koekjes

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, eidooier, koffieroom, poedersuiker, rum, spekvet en suiker

Keuken:
Pools
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Recept uit Elseviers culinaire atlas:

śledzie w śmietanie - Haring met zure-roomsaus

Ingrediënten:
appel, bieslook, citroensap, haring, peper, suiker, ui en zure room

Keuken:
Pools
Soort:
vis