Pools

Zoek naar Pools in jouw eigen kookboeken

Pools koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

babka

Ingrediënten:
citroen, eidooiers, g bloem, gist, glazuur, g poedersuiker, ml melk, rozijnen, vanille-essence, vanillestokje, zachte boter en zout

Keuken:
Pools
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

houska / chalka

Ingrediënten:
bloem, eieren, g boter op, gist, ml melk, rozijnen, suiker en tl zout

Keuken:
Pools
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

mazurek

Ingrediënten:
bloem, ei, g boter op, g poedersuiker, jam, zout en zure room

Keuken:
Pools
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Snack of tussendoortje uit Zalig zoet:

pierniki

Ingrediënten:
bloem, eidooier, g boter, gemalen koriander, gemberpoeder, g poedersuiker, honing, kaneelpoeder, kardemompoeder, nootmuskaat en zakje bakpoeder

Keuken:
Pools
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Poolse asperges

Ingrediënten:
asperges, boter, broodkruim en eigeel

Keuken:
Pools
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Kotlety mielone z dorsza wedzonego i peczaku - Koteletten van kabeljauw en gerst

Ingrediënten:
broodkruim, ei, gepelde gerst, gerookte kabeljauwfilet, peper, tomatensaus, ui, kruiden, vet en zout

Keuken:
Pools
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vis
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Zapiekanka

Ingrediënten:
boter, champignons, geraspte kaas, ketchup, stokbrood en ui

Keuken:
Pools
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Recept uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Paascake - mazurek

Ingrediënten:
abrikozenjam, amandelen, boter, citroenrasp, ei, eidooier, kaneel, kersenjam, meel, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Varkenspootje in gelei - nózki wieprzowe w galarecie

Ingrediënten:
eiwit, selderij, varkenspoot, varkensvlees, wijnazijn, winterwortels, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
vlees / schuim/mousse/gelei / varkensvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Koolrolletjes - golabki

Ingrediënten:
boter, ei, gehakt, groente, kippenbouillon, knoflook, meel, rijst, suiker, tijm, tomaat, ui, witte kool, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Poolse stoofschotel Bigos

Ingrediënten:
doorregen spek, droge witte wijn, karwij, knoflook, laurierblad, paddenstoelen, runderlappen, suiker, tijm, tomatenpuree, ui, varkenslap, witte kool, witte peper en zout

Keuken:
Pools
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Gebraden zwijnsvlees "Beskiden"

Ingrediënten:
bleekselderij, cantharellen uit blik, chilipoeder, citroen, gemberpoeder, kardemom, kruiden-slasaus, marjolein, mayonaise, paprikapoeder, peterselie, piment, rode wijn, room, selderijzout, spek, tijm, ui en zwijnenbout

Keuken:
Pools
Soort:
wild
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Salade uit Krakau

Ingrediënten:
artisjokbodems uit blik, bieslook, champignons uit blik, citroenmelisse, dille, doperwten, mosterd, olie, peterselie, pimpernel, tabasco, wijnazijn, wortelen uit blik en zout

Keuken:
Pools
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Recept uit Jamie's comfort food:

Kielbasa token

Ingrediënten:
gemalen piment, knoflook, marjolein, nitrietzout, nootmuskaat, varkensbuik, varkensdarm en varkensschouder

Keuken:
Pools
Soort:
vlees / roken
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Kielbasa roosteren en serveren

Ingrediënten:
augurk, boter, citroen, cornichons, geel mosterdzaad, gemalen kruidnagel, kielbasa, knoflook, mierikswortel, mosterd, olijfolie, rode aardappelen, rodekool, rodewijnazijn, rozemarijn en zure room

Keuken:
Pools
Soort:
vlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gortenpap - krupnik

Ingrediënten:
aardappel, paddestoel, parelgort, soepgroenten, soepvlees, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

makowiec

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, eidooier, eiwit, g boter, gist, honing, melk, poedersuiker, rozijnen, rum, sinaasappelschil, zakje vanillesuiker en zout

Keuken:
Pools
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Boekweitpudding - budy'n gryczany

Ingrediënten:
boekweit, boter, citroenrasp, eidooier, eiwit, kersenjam, melk, rozijnen, suiker en vanillestokje

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde rosbief - nadziewany rostbef

Ingrediënten:
boter, ei, meel, paprikapoeder edelsusz, runderlende, ui, verse peterselie, verse tijm, vleesbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Eenpansmaaltijd met eend - rossolnik

Ingrediënten:
eend, eidooier, kalfsfond, komkommer, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Rollade met paddestoelenvulling - zrazy duszone z grzybami

Ingrediënten:
eidooier, gerookt spek, laurierblad, meel, mosterd, paddestoel, paneermeel, rode wijn, runderrollade, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Krakause kascha - kasza krakowska

Ingrediënten:
boekweitgort, boter, parelgort, ui, vleesbouillon en zout

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Poolse bietensoep met paddestoelenflapjes

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, eidooier, gedroogde paddestoelen, kastanjechampignon, knoflook, kruidenbouillon, paneermeel, peper, rode biet, ui, verse dille, vleesbouillon en zout

Keuken:
Pools
Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Broodnoedels met ui en kruiden

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, oud witbrood, ui, verse peterselie, vleesbouillon en zout

Keuken:
Pools
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Stoofschotel van vlees en zuurkool

Ingrediënten:
boter, gedroogde paddestoelen, gedroogde pruimen, hamlappen, magere runderlappen, pruneaux, saucijs, spekreepjes, ui, versgemalen peper, vleesbouillon, zout en zuurkool

Keuken:
Pools
Soort:
stoofgerecht / vlees