Pools

Zoek naar Pools in jouw eigen kookboeken

Pools koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

babka

Ingrediënten:
citroen, eidooiers, g bloem, gist, glazuur, g poedersuiker, ml melk, rozijnen, vanille-essence, vanillestokje, zachte boter en zout

Keuken:
Pools
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

houska / chalka

Ingrediënten:
bloem, eieren, g boter op, gist, ml melk, rozijnen, suiker en tl zout

Keuken:
Pools
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gortenpap - krupnik

Ingrediënten:
aardappel, paddestoel, parelgort, soepgroenten, soepvlees, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Poolse rumcake - baba

Ingrediënten:
boter, ei, gist, meel, melk, poedersuiker, rum, slagroom en suiker

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Kasza gryczana zapiekana z miesem lub podrobami - Gebakken boekweitgrutten met vlees

Ingrediënten:
boekweitgrutten, lamsvlees, peper, reuzel, runderbouillon, rundvlees, slagroom, tuinkruiden, ui, varkensvlees, water en zout

Keuken:
Pools
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / varkensvlees / rundvlees / lamsvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Pierogi z ziemniakami i serem - Pasta gevuld met aardappelen en kaas

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, boter, cottage cheese, ei, peper, ui, water en zout

Keuken:
Pools
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Runderfilet met paddestoelen - wolowina z grzybami

Ingrediënten:
aardappel, crème fraîche, gedroogd eekhoorntjesbrood, meel, runderfilet, verse peterselie, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Kielbasa roosteren en serveren

Ingrediënten:
augurkjes, boter, citroen, cornichons, geel mosterdzaad, gemalen kruidnagel, kielbasa, knoflook, mierikswortel, mosterd, olijfolie, rode aardappelen, rodekool, rodewijnazijn, rozemarijn en zure room

Keuken:
Pools
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Recept uit Jamie's comfort food:

Kielbasa token

Ingrediënten:
gemalen piment, knoflook, marjolein, nitrietzout, nootmuskaat, varkensbuik, varkensdarm en varkensschouder

Keuken:
Pools
Soort:
vlees / roken
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Aardappelpannenkoekjes

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, ei, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Pools
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Broodbeleg van tonijn

Ingrediënten:
brood, kappertjes, mayonaise, olijven, peterselie, sherry, tomaten, tonijn in olie, uui en zure appel

Keuken:
Pools
Soort:
broodbeleg
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Zure soep uit Polen

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, dille, ei, knoflook, ontbijtspek, roggemeel en zure room

Keuken:
Pools
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Recept uit Elseviers culinaire atlas:

śledzie w śmietanie - Haring met zure-roomsaus

Ingrediënten:
appel, bieslook, citroensap, haring, peper, suiker, ui en zure room

Keuken:
Pools
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Faworki-koekjes

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, eidooier, koffieroom, poedersuiker, rum, spekvet en suiker

Keuken:
Pools
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Poolse pierogi

Ingrediënten:
bakpoeder, belegen cheddar, belegen goudse kaas, bieslook, bloem, boter, citroen, ei, karwijzaad, kruimige aardappels, olijfolie, ui, witte kool, wittewijnazijn en zure room

Keuken:
Pools
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Halva

Ingrediënten:
blanke amandelen, boter, griesmeel, honing, kaneelpoeder, sinaasappelsap en suiker

Keuken:
Pools
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Eenpansmaaltijd met eend - rossolnik

Ingrediënten:
eend, eidooier, kalfsfond, komkommers, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

makowiec

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, eidooier, eiwit, g boter, gist, honing, melk, poedersuiker, rozijnen, rum, sinaasappelschil, zakje vanillesuiker en zout

Keuken:
Pools
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Bigos

Ingrediënten:
doorregen spek, gedroogde paddestoelen, komijn, reuzel, rode wijn, suiker, ui, vlees, vleesbouillon, worst, zout, zuurkool en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Krakause kascha - kasza krakowska

Ingrediënten:
boekwetigort, boter, parelgort, ui, vleesbouillon en zout

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Rollade met paddestoelenvulling - zrazy duszone z grzybami

Ingrediënten:
eidooier, gerookt spek, laurierblad, meel, mosterd, paddestoel, paneermeel, rode wijn, runderrollade, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde rosbief - nadziewany rostbef

Ingrediënten:
boter, ei, meel, paprikapoeder edelsusz, runderlende, ui, verse peterselie, verse tijm, vleesbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Boekweitpudding - budy'n gryczany

Ingrediënten:
boekweit, boter, citroenrasp, eidooier, eiwit, kersenjam, melk, rozijnen, suiker en vanillestokje

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Eend in kappertjessaus - kaczka pieczona

Ingrediënten:
azijn, boter, eend, kappertjes, kippenbouillon, knoflook, suiker, zetmeel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Maanzaadcake - makowiec

Ingrediënten:
biergist, boter, brandewijn, ei, honingraat, koksmelk, maanzaad, meel, suiker, walnoten en zout

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Poolse bietensoep met paddestoelenflapjes

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, eidooier, gedroogde paddestoelen, kastanjechampignon, knoflook, kruidenbouillon, paneermeel, peper, rode biet, ui, verse dille, vleesbouillon en zout

Keuken:
Pools
Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch