Pools

Zoek naar Pools in jouw eigen kookboeken

Pools koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

babka

Ingrediënten:
citroen, eidooier, bloem, gist, glazuur, poedersuiker, melk, rozijnen, vanille-essence, vanillestokje, boter en zout

Keuken:
Pools
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

houska / chalka

Ingrediënten:
bloem, eieren, boter, gist, melk, rozijnen, suiker en zout

Keuken:
Pools
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Poolse stoofschotel Bigos

Ingrediënten:
doorregen spek, droge witte wijn, karwij, knoflook, laurierblad, paddenstoelen, runderlappen, suiker, tijm, tomatenpuree, ui, varkenslap, witte kool, witte peper en zout

Keuken:
Pools
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Kotlety mielone z dorsza wedzonego i peczaku - Koteletten van kabeljauw en gerst

Ingrediënten:
broodkruim, ei, gepelde gerst, gerookte kabeljauwfilet, peper, tomatensaus, ui, kruiden, vet en zout

Keuken:
Pools
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vis
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Aardappelpannenkoekjes

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, ei, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Pools
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Poolse asperges

Ingrediënten:
asperges, boter, broodkruim en eigeel

Keuken:
Pools
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

mazurek

Ingrediënten:
bloem, ei, boter, poedersuiker, jam, zout en zure room

Keuken:
Pools
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Snack of tussendoortje uit Zalig zoet:

pierniki

Ingrediënten:
bloem, eidooier, boter, gemalen koriander, gemberpoeder, poedersuiker, honing, kaneelpoeder, kardemompoeder, nootmuskaat en bakpoeder

Keuken:
Pools
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Anna Jones - Eén Pan, Plaat, Planeet

Recept uit Eén Pan, Plaat, Planeet:

Quinoapilav met limoen en jalapeno

Ingrediënten:
boerenkool, feta, jalapenos uit pot, knoflook, komijnzaad, lente-ui, limoen, olijfolie, pompoenpitten, quinoa, tomaat, verse koriander en zwarte bonen

Keuken:
Pools
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Recept uit Elseviers culinaire atlas:

śledzie w śmietanie - Haring met zure-roomsaus

Ingrediënten:
appel, bieslook, citroensap, haring, peper, suiker, ui en zure room

Keuken:
Pools
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Faworki-koekjes

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, eidooier, koffieroom, poedersuiker, rum, spekvet en suiker

Keuken:
Pools
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Pierogi z ziemniakami i serem - Pasta gevuld met aardappelen en kaas

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, boter, cottage cheese, ei, peper, ui, water en zout

Keuken:
Pools
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Kasza gryczana zapiekana z miesem lub podrobami - Gebakken boekweitgrutten met vlees

Ingrediënten:
boekweitgrutten, lamsvlees, peper, reuzel, runderbouillon, rundvlees, slagroom, tuinkruiden, ui, varkensvlees, water en zout

Keuken:
Pools
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / varkensvlees / rundvlees / lamsvlees
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Halva

Ingrediënten:
blanke amandelen, boter, griesmeel, honing, kaneelpoeder, sinaasappelsap en suiker

Keuken:
Pools
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Azanki z szynka - Pastavierkantjes met ham

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, eiwit, ham, zout en zure room

Keuken:
Pools
Soort:
pasta/noodles / varkensvlees / ovenschotel
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Zapiekanka

Ingrediënten:
boter, champignons, kaas, ketchup, stokbrood en ui

Keuken:
Pools
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Recept uit Jamie's comfort food:

Kielbasa token

Ingrediënten:
gemalen piment, knoflook, marjolein, nitrietzout, nootmuskaat, varkensbuik, varkensdarm en varkensschouder

Keuken:
Pools
Soort:
vlees / roken
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Kielbasa roosteren en serveren

Ingrediënten:
augurk, boter, citroen, cornichons, geel mosterdzaad, gemalen kruidnagel, kielbasa, knoflook, mierikswortel, mosterd, olijfolie, rode aardappelen, rodekool, rodewijnazijn, rozemarijn en zure room

Keuken:
Pools
Soort:
vlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Salade uit Krakau

Ingrediënten:
artisjokbodems uit blik, bieslook, champignons uit blik, citroenmelisse, dille, doperwten, mosterd, olie, peterselie, pimpernel, tabasco, wijnazijn, wortelen uit blik en zout

Keuken:
Pools
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Rollade met paddestoelenvulling - zrazy duszone z grzybami

Ingrediënten:
eidooier, gerookt spek, laurierblad, meel, mosterd, paddestoel, paneermeel, rode wijn, runderrollade, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Krakause kascha - kasza krakowska

Ingrediënten:
boekweitgort, boter, parelgort, ui, vleesbouillon en zout

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Boekweitpudding - budy'n gryczany

Ingrediënten:
boekweit, boter, citroenrasp, eidooier, eiwit, kersenjam, melk, rozijnen, suiker en vanillestokje

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Bigos

Ingrediënten:
doorregen spek, gedroogde paddestoelen, komijn, reuzel, rode wijn, suiker, ui, vlees, vleesbouillon, worst, zout, zuurkool en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde rosbief - nadziewany rostbef

Ingrediënten:
boter, ei, meel, paprikapoeder edelsusz, runderlende, ui, verse peterselie, verse tijm, vleesbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Eenpansmaaltijd met eend - rossolnik

Ingrediënten:
eend, eidooier, kalfsfond, komkommer, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Pools
Soort:
stoofgerecht / gevogelte