Romeins

Romeins

Zoek naar Romeins in jouw eigen kookboeken

Romeins koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Zelfgemaakte brioche

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, gist, melk, suiker en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / nagerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Notentaartje

Ingrediënten:
amandelen, ei, garum, honing, peper, pijnboompitten, pistaches, rode wijn, schapenmelk, walnoten en zout

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Komijnsaus bij perzik

Ingrediënten:
azijn, gedroogde munt, honing, komijn, lavas, liquamen en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / nagerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Perzik met komijnsaus

Ingrediënten:
komijnsaus, olie, perzik en water

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kalfsvlees met pijnboompitten

Ingrediënten:
azijn, dadels, garum, kalfsvlees, lavas, mosterd, oregano, peper, pijnappelpitten, venkelzaad, water en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
kalfsvlees / boter en olie
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Koe of kalf met prei of kweepeer of ui of taro

Ingrediënten:
garum, knoflook, kweepeer, laser, olie, peper, prei, sudderlappen, taro en ui

Keuken:
Romeins
Soort:
kalfsvlees / rundvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterd lam of geit

Ingrediënten:
fijn zout, geitenvlees, korianderzaad, lamsvlees, olie, olijfolie, peper en reuzel

Keuken:
Romeins
Soort:
lamsvlees / geitenvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Pasteideeg

Ingrediënten:
kruiden, olijfolie, peper, volkorenmeel en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterde duif met kruidenmayonaise

Ingrediënten:
azijn, dadel, eidooier, garum, gedroogde ui, groene kruidenmayonaise, honing, houtduif, karwij, koriander, lavas, munt, olie, peper, tortelduif en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Groene kruidenmayonaise

Ingrediënten:
azijn, dadel, eidooier, gedroogde ui, honing, karwijzaad, koriander, lavas, munt, olijfolie, peper en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Hardgekookte eieren met saus

Ingrediënten:
asafoetida, ei, extra vergine olijfolie, garum, knoflook, liquamen, peper en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Gebakken eieren

Ingrediënten:
ansjovispasta, azijn, ei, oenogarum en olijfolie

Keuken:
Romeins
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Hardgekookte eieren met alternatieve saus

Ingrediënten:
ei, garum en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Preisalade met kerriedressing

Ingrediënten:
appelazijn, griekse roomyoghurt, honing, kerriepoeder, mayonaise, peper, prei, rode puntpaprika, tomaat en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / vegetarisch / mosterd
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Lamshachee

Ingrediënten:
amulum, bloem, garum, komijn, koriander, lamsvlees, lavaszaad, olijfolie, schapenvlees, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
schapenvlees / lamsvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Stukjes lam of geitenlam met snijbonen en croutons

Ingrediënten:
garum, geitenvlees, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, snijbonen, witbrood en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
lamsvlees / geitenvlees / bouillon
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Snack of tussendoortje uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte eieren met wijnruit en tonijn, makreel of ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis, azijn, eidooier, grof zeezout, knoflook, makreelfilet, olie, tonijnfilet en wijnruit

Keuken:
Romeins
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Bloemkool met komijn

Ingrediënten:
azijn, bloemkoolroosjes, broccoliroosjes, garum, komijn, olie, peper, prei en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookt zwijn

Ingrediënten:
azijn, laurier, mosterd, zeewater en zwijnenvlees

Keuken:
Romeins
Soort:
wild
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevogelte in pasteikorst

Ingrediënten:
boter, kruiden, olijfolie, pasteideeg, peper, reuzel, spekvet, vogel en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Slakken met laser of knoflook

Ingrediënten:
asafoetida, liquamen, melk, olie, peper, slakken en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Aioli

Ingrediënten:
azijn, garum, knoflook, olijfolie en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kip met peulen

Ingrediënten:
ei, garum, gedroogde erwten, hersenen, kip, kippenbouillon, komijn, koriander, peper, peultjes, sperziebonen, sugar snaps en ui

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte / groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Komkommersla met munt

Ingrediënten:
azijn, honing, knoflook, komkommer, munt, peper, polei en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Broccoli met olijven

Ingrediënten:
broccoli, olie, olijven, soda, water en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / groente