Romeins

Romeins

Zoek naar Romeins in jouw eigen kookboeken

Romeins koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Zelfgemaakte brioche

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, gist, melk, suiker en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Preisalade met kerriedressing

Ingrediënten:
appelazijn, griekse roomyoghurt, honing, kerriepoeder, mayonaise, peper, prei, rode puntpaprika, tomaat en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / vegetarisch / mosterd
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Champignons met koriander

Ingrediënten:
caroenum, champignons, gedroogd eekhoorntjesbrood en koriander

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / paddenstoelen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte gans met witte saus

Ingrediënten:
bouillon, gans, karwij, komijn, pijnboompitten, tijm, ui, vinaigrette en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte gans met kruidenpesto

Ingrediënten:
bouillon, extra vergine olijfolie, gans, garum, groene munt, korianderzaad, lavas, peper, wijnruit en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterd wild zwijn

Ingrediënten:
caroenum, garum, komijnzaad, honing, liquamen, passum, peper, spek, varkensnet, wild zwijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
wild
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Uier

Ingrediënten:
bechamelsaus, garum, groente, kruiden, lavas, olijfolie, passum, peper, runderuier en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / rundvlees / bouillon
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Alexandrijnse pompoen

Ingrediënten:
azijn, courgette, dadel, garum, groente, honing, komijn, korianderzaad, munt, olijfolie, peperkorrels, pijnappelpitten, pompoen, witte defrutum en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Komkommersla

Ingrediënten:
azijn, garum, komkommer, oenogarum en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / groentevulling
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Eekhoorntjesbrood met koriander

Ingrediënten:
caroenum, eekhoorntjesbrood en koriander

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / paddenstoelen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Haas gevuld met kippenlever

Ingrediënten:
ansjovispasta, ei, gedroogde oregano, haas, kalfshersenen, kippenlever, lavas, peper, saus bij haas, varkensgehakt, varkensnet en wild

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus bij haas

Ingrediënten:
bloem, garum, lavas, olijfolie, peper en zoete rode wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Lams- of geitenspiesjes

Ingrediënten:
fijn zout, geitenvlees, korianderzaad, lamsvlees, olie, peper, witte wijn en zout spek

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees / geitenvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterd eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
eekhoorntjesbrood, garum, olie en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / paddenstoelen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Groenten die kunnen worden ingemaakt in azijn en pekel

Ingrediënten:
asperge, azijn, heggerankbloem, kappertjes, kattenkruid, koolstronken, meiraapknoppen, mosterd, pekel, peterseliestronken, polei, prei, spruitjes, steentijm, venkelknoppen, venkelstronk, venkelgroen, wijnruit, zeekraal en zwartmoeskervelknoppen

Keuken:
Romeins
Soort:
inmaak
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Schuimomelet met honing

Ingrediënten:
honing, melk, olie en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Posca

Ingrediënten:
azijn en water

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Tuinbonen met gehaktballetjes

Ingrediënten:
caroenum, garum, gedroogde tuinbonen, gehakt, groente, honing, komijn, peperkorrels, selderijzaad, wijnruit en witte wijn

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Komijnsaus voor oesters en schelpdieren

Ingrediënten:
azijn, droge munt, garum, honing, komijn, lavaszaad, peperkorrels en peterselie

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus bij dolfijnballetjes

Ingrediënten:
bonenkruid, eidooier, garum, lavaszaad, olie, peper, ui en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kalfsvleesragoût

Ingrediënten:
azijn, bloem, garum, honing, kalfsvlees, karwij, lavas, olie, olijfolie, peper, selderijzaad, water en zetmeel

Keuken:
Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Lucaanse worstjes

Ingrediënten:
bonenkruid, garum, gedroogde kruiden, komijn, laurier, laurierbes, peperkorrels, peterselie, pijnboompitten, spekvet, varkensgehakt, wijnruit en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
worst
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gesmoord gevogelte met olijven

Ingrediënten:
bouillon, kip, olijfolie en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kip oxyzonum

Ingrediënten:
asafoetida, azijn, garum, kip, olie, peper, peterselie en prei

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Rozenwijn

Ingrediënten:
honing, rozenblaadjes en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan