Romeins

Romeins

Zoek naar Romeins in jouw eigen kookboeken

Romeins koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Zelfgemaakte brioche

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, gist, melk, suiker en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Preisalade met kerriedressing

Ingrediënten:
appelazijn, griekse roomyoghurt, honing, kerriepoeder, mayonaise, peper, prei, rode puntpaprika, tomaat en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / vegetarisch / mosterd
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Azijn

Ingrediënten:
azijn, dennenappels, gedroogde vijgen, gerst, gist, honing, munt, pijnpitdoppen, walnoten, wijn en zeezout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / azijn
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Asperge-ovenschotel

Ingrediënten:
bonenkruid, ei, garum, groene aspergepunten, koriander, lavas, olijfolie, peper, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
groente / ovenschotel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte bloembollen 1

Ingrediënten:
druifhyacintbollen, garum, honing, munt, olie, peperkorrels, polei, tijm, water en wijnazijn

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / nagerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Vlierbessenvla

Ingrediënten:
ei, garum, olie, passum, peper, vlierbessen, water en wijn

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / nagerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Dadel met amandel en honing

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde dadels, gemalen peper, honing, pijnboompitten en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Kruidensaus voor gebraden ree

Ingrediënten:
bloem, garum, honing, olijfolie, passum, peper, ui, kruiden, wijnruit en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Pruimensaus voor gebraden edelhert

Ingrediënten:
bonenkruid, garum, gedroogde pruimen, honing, lavas, olijfolie, passum, peperkorrels, peterselie, prei, rode wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus / azijn
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Terentijnse zwijnenham

Ingrediënten:
garum, knoflook, laurier, laurierbes, olijfolie, peper, rode wijn, wijnruit, zeewater, zout en zwijnenham met huid

Keuken:
Romeins
Soort:
wild
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Slakken met laser of knoflook

Ingrediënten:
asafoetida, liquamen, melk, olie, peper, slakken en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Slakken 1

Ingrediënten:
melk, oenogarum, olie, slakken en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Slakken 2

Ingrediënten:
meel, melk, slakken en water

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevulde relmuis

Ingrediënten:
asafoetida, garum, pijnboompitten, relmuis, relmuizengehakt en varkensgehakt

Keuken:
Romeins
Soort:
wild
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Rond de tafel der Romeinen:

Kekererwten

Ingrediënten:
gekookte gedroogde kekererwt en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Erwtentaart met vlees en gevogelte

Ingrediënten:
gedroogde erwten, gehakt, gember, gevogelte, groente, honingsaus, lamshersenen, lavas, lucaanse worstjes, oregano, peperkorrels, pijnboompitjes, prei, schouderham, spek en varkensnet

Keuken:
Romeins
Soort:
vlees / gevogelte / ovenschotel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Eend of kraanvogel met raapjes

Ingrediënten:
amulum, anijs, azijn, bloem, defrutum, eend, garum, knoflook, komijn, koriander, korianderzaad, kraanvogel, laserwortel, olijfolie, peper, prei, raapjes en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor gekookte kraanvogel of eend

Ingrediënten:
dadel, garum, gedroogde koriander, honing, komijn, lavas, mosterd, munt, oregano, peper, pijnboompitten en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterde eendenborst

Ingrediënten:
eend, spek en varkensnet

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Erwten met basilicum

Ingrediënten:
basilicum, dillezaad, garum, gedroogde erwten, groente, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, lavas, peper, prei en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Linzensoep met knoflook

Ingrediënten:
knoflook, linzen, water en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Komkommersla met munt

Ingrediënten:
azijn, honing, knoflook, komkommer, munt, peper, polei en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Ovenschotel van brandnetels Apicius

Ingrediënten:
brandnetels, ei, garum, olie en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
groente / ovenschotel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Ovenschotel van brandnetels , alternatief

Ingrediënten:
brandnetels, ei, garum, olijfolie en peperkorrels

Keuken:
Romeins
Soort:
groente / ovenschotel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Ragoût van struisvogel

Ingrediënten:
azijn, bloem, garum, gekonfijte dadels, komijnzaad, gort, honing, munt, olijfolie, passum, peper, selderijzaad en struisvogel

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte