Romeins

Romeins

Zoek naar Romeins in jouw eigen kookboeken

Romeins koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Zelfgemaakte brioche

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, gist, melk, suiker en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor gevulde inktvis

Ingrediënten:
azijn, eidooier, garum, honing, korianderzaad, lavaszaad, olijfolie, selderijzaad, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevulde zeeëgel

Ingrediënten:
ansjovispasta, extra vergine olijfolie, honing, krieleieren, laurier, peper en zeeegels

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Vispaté met kwal

Ingrediënten:
ansjovispasta, ei, gezouten kwal, peper, visfilet en wijnruit

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevulde inktvis

Ingrediënten:
ei, inktvis, lamsgehaktballetjes, lamshersenen, peperkorrels, varkensgehaktballetjes en visballetjes

Keuken:
Romeins
Soort:
vlees / vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Patina van brasem, harder en oesters

Ingrediënten:
ei, harder, liquamen, oenogarum, oesters, olie, peper, peperkorrels, tandbrasem, wijn en zeebrasem

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Mayonaise voor oesters

Ingrediënten:
azijn, eidooier, garum, honing, lavas, olie, peper en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Kreefteballetjes

Ingrediënten:
bouillon, ei, garum, kreeft, olie en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gefrituurde ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis, liquamen, oenogarum, olie, peper en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gegrilde barbeel

Ingrediënten:
barbeel, garum, honing, koriander, lavas, munt, olie, peper, venkel en wijnruit

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Tong met ei

Ingrediënten:
ei, garum, gedroogde oregano, lavas, olijfolie, peperkorrels, tongfilet en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gebakken barbeel

Ingrediënten:
barbeel, gezouten ansjovisfilet, mulsum, olie, passum en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Dolfijnballetjes

Ingrediënten:
dolfijngehakt, gedroogde munt, gedroogde oregano, komijn, koriander, lavaszaad, peper, peterselie, saus bij dolfijnballetjes, varkensnet en wijnruitbesjes

Keuken:
Romeins
Soort:
vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Puree van gekookte sla

Ingrediënten:
garum, gedroogde munt, gedroogde oregano, lavas, olijfolie, peper, romeinse sla, selderijzaad, soda, ui en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor tonijn

Ingrediënten:
ansjovispasta, azijn, garum, lavas, munt, olijfolie, peper en sjalot

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterde tonijn

Ingrediënten:
olie, saus voor tonijn, tonijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Columella-salades

Ingrediënten:
azijn, gezouten meikaas, kaarsjeskruid, koriander, kropsla, munt, notensla, olie, peper, peterselie, polei, prei en tijm

Keuken:
Romeins
Soort:
salade
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Linzensoep met uien

Ingrediënten:
linzen, ui, water en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Snack of tussendoortje uit Rond de tafel der Romeinen:

Lupine

Ingrediënten:
lupinepeulen en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Snack of tussendoortje uit Rond de tafel der Romeinen:

Mosselballen

Ingrediënten:
ei, garum, mosselen, peperkorrels, pijnboompitten, speltgort en varkensnet

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Linzensoep met asafoetida

Ingrediënten:
asafoetida, linzen, water en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Sala cattabia - Oud brood met komijn

Ingrediënten:
kruidenazijn, honing, knoflook, koriander, munt, olijfolie, peperkorrels, provolone, water en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Brood voor wentelteefjes

Ingrediënten:
anijszaad, druivensap, gist, honingwater, komijn, meel, most en zoete witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Globus - Gefrituurde tortellini

Ingrediënten:
ei, honing, meel, meikaas, papaverzaad, reuzel, ricotta, spekvet, water en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekruide olijven - Epityrum

Ingrediënten:
azijn, groene olijven, komijn, koriander, munt, olie, venkel, wijnruit en zwarte olijven

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan