Romeins

Romeins

Zoek naar Romeins in jouw eigen kookboeken

Romeins koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Zelfgemaakte brioche

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, gist, melk, suiker en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Kweeperenjam

Ingrediënten:
defrutum, garum, honing, kweeperen, olie en prei

Keuken:
Romeins
Soort:
chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Kweeperenjam 2

Ingrediënten:
honing en kweeperen

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Lucaanse worstjes

Ingrediënten:
bonenkruid, garum, gedroogde kruiden, komijn, laurier, laurierbes, peperkorrels, peterselie, pijnboompitten, spekvet, varkensgehakt, wijnruit en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
worst
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Tuinbonen Vitellius

Ingrediënten:
azijn, extra vergine olijfolie, garum, gedroogde tuinbonen, gember, homing, koriander, lavaszaad, peperkorrels, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kalfsvleesragoût

Ingrediënten:
azijn, bloem, garum, honing, kalfsvlees, karwij, lavas, olie, olijfolie, peper, selderijzaad, water en zetmeel

Keuken:
Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus bij dolfijnballetjes

Ingrediënten:
bonenkruid, eidooier, garum, lavaszaad, olie, peper, ui en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Schouderham met abrikozen

Ingrediënten:
abrikozen, azijn, broodkruim, gedroogde munt, honing, komijn, passum, peper, schouderham, sjalot en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
varkensvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekruide olijven - Epityrum

Ingrediënten:
azijn, groene olijven, komijn, koriander, munt, olie, venkel, wijnruit en zwarte olijven

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevulde baarmoeder

Ingrediënten:
baarmoeder, dille, garum, gehakt, komijn, olie, peper, peperkorrels, pijnboompitjes, prei, water en wijnruit

Keuken:
Romeins
Soort:
varkensvlees / orgaanvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / nagerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Wentelteefjes

Ingrediënten:
boter, brood voor wentelteefjes, honing, melk en olie

Keuken:
Romeins
Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Garum (gefermenteerde vissaus) 3, haimation

Ingrediënten:
ansjovis, bonito, makreel, oude wijn, tonijnbloed, tonijningewanden, tonijnkieuwen, visingewanden en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Komijnsaus voor oesters en schelpdieren

Ingrediënten:
azijn, droge munt, garum, honing, komijn, lavaszaad, peperkorrels en peterselie

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kip met peulen

Ingrediënten:
ei, garum, gedroogde erwten, hersenen, kip, kippenbouillon, komijn, koriander, peper, peultjes, sperziebonen, sugar snaps en ui

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte / groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Asperge-ovenschotel

Ingrediënten:
bonenkruid, ei, garum, groene aspergepunten, koriander, lavas, olijfolie, peper, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
groente / ovenschotel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Sla

Ingrediënten:
azijn, garum, olie, sla en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte bloembollen 1

Ingrediënten:
druifhyacintbollen, garum, honing, munt, olie, peperkorrels, polei, tijm, water en wijnazijn

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Aioli

Ingrediënten:
azijn, garum, knoflook, olijfolie en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kardoen of artisjok met ei

Ingrediënten:
artisjokbodems, ei, garum, kardoenstengels en olie

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Linzensoep met knoflook

Ingrediënten:
knoflook, linzen, water en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Rond de tafel der Romeinen:

Kekererwten

Ingrediënten:
gekookte gedroogde kekererwt en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Komkommersla met munt

Ingrediënten:
azijn, honing, knoflook, komkommer, munt, peper, polei en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Ovenschotel van brandnetels , alternatief

Ingrediënten:
brandnetels, ei, garum, olijfolie en peperkorrels

Keuken:
Romeins
Soort:
groente / ovenschotel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookt zwijn

Ingrediënten:
azijn, laurier, mosterd, zeewater en zwijnenvlees

Keuken:
Romeins
Soort:
wild
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Erwten met basilicum

Ingrediënten:
basilicum, dillezaad, garum, gedroogde erwten, groente, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, lavas, peper, prei en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
groente