Romeins

Romeins

Zoek naar Romeins in jouw eigen kookboeken

Romeins koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Zelfgemaakte brioche

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, gist, melk, suiker en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Preisalade met kerriedressing

Ingrediënten:
appelazijn, griekse roomyoghurt, honing, kerriepoeder, mayonaise, peper, prei, rode puntpaprika, tomaat en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / vegetarisch / mosterd
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevuld speenvarken

Ingrediënten:
dadels, ei, garum, gedroogde bloembollen, honing, houtsnip, kaasjeskruid, kip, koriander, lijster, lucaanse worstjes, olie, ontbeend speenvarken, passum, peper, peperkorrels, pijnboompitten, prei, rode biet, selderij, slakken, spruitjes, varkenworstjes en wijnruit

Keuken:
Romeins
Soort:
varkensvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor speenvarken

Ingrediënten:
bonenkruid, eidooier, garum, gedroogde kruiden, olijfolie, peperkorrels, ui, wijnruit, zoete witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Ham in pasteideeg met vijgen

Ingrediënten:
gedroogde vijgen, ham, honing, laurier, pasteideeg en water

Keuken:
Romeins
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / varkensvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus bij hersenpaté

Ingrediënten:
ansjovispasta, broodkruim, lavas, oregano, peper, tractum en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterde zeepaling

Ingrediënten:
defrutum, gedroogde ui, komijnzaad, lavaszaad, olie, oregano, peper, ui, wijn en zeepaling

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gebakken sidderaal

Ingrediënten:
droge kruiden, olijfolie, parmezaanse kaas en sidderaalfilet

Keuken:
Romeins
Soort:
vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Alica

Ingrediënten:
gist, spelt en water

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Ragoût-pannenkoekentaart Apiciana

Ingrediënten:
amulum, ei, garum, lavas, olie, pannenkoekbeslag, passum, peper, peperkorrels, pijnboompitten, tortelduivenborst, varkensuier, vijgensnip, visfilet en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte / varkensvlees / hartige taart
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Tarentijnse saus

Ingrediënten:
garum, laurierbes, olie, peper en wijnruit

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Tuinbonen met gehaktballetjes

Ingrediënten:
caroenum, garum, gedroogde tuinbonen, gehakt, groente, honing, komijn, peperkorrels, selderijzaad, wijnruit en witte wijn

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gefrituurde wortel met oenogarum

Ingrediënten:
bloem, frituurvet, oenogarum, peper, wortel en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Komijnsaus Apicius

Ingrediënten:
komijnzaad, koriander, lavas, oude rode wijn, peperkorrels, wijnruit en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Pastinaak of wortel in komijnsaus

Ingrediënten:
komijnsaus, olie, pastinaak en wortel

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Pompoen met komijnsaus

Ingrediënten:
courgette, komijnsaus, olijfolie, water en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
groente / ovenschotel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Rond de tafel der Romeinen:

Radijsjes met pepersaus

Ingrediënten:
garum, peper en radijs

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte gans met witte saus

Ingrediënten:
bouillon, gans, karwij, komijn, pijnboompitten, tijm, ui, vinaigrette en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Haas gevuld met kippenlever

Ingrediënten:
ansjovispasta, ei, gedroogde oregano, haas, kalfshersenen, kippenlever, lavas, peper, saus bij haas, varkensgehakt, varkensnet en wild

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus bij haas

Ingrediënten:
bloem, garum, lavas, olijfolie, peper en zoete rode wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Champignons met koriander

Ingrediënten:
caroenum, champignons, gedroogd eekhoorntjesbrood en koriander

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / paddenstoelen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Lams- of geitenspiesjes

Ingrediënten:
fijn zout, geitenvlees, korianderzaad, lamsvlees, olie, peper, witte wijn en zout spek

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees / geitenvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte gans met kruidenpesto

Ingrediënten:
bouillon, extra vergine olijfolie, gans, garum, groene munt, korianderzaad, lavas, peper, wijnruit en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterd eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
eekhoorntjesbrood, garum, olie en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / paddenstoelen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Komkommersla

Ingrediënten:
azijn, garum, komkommer, oenogarum en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / groentevulling