Romeins

Romeins

Zoek naar Romeins in jouw eigen kookboeken

Romeins koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Zelfgemaakte brioche

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, gist, melk, suiker en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gebakken bloembollen

Ingrediënten:
ansjovis, azijn, bloembollen, oenogarum, olijfolie en ui

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Wortelsalade

Ingrediënten:
azijn, olie, wortel en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte bloembollen 2

Ingrediënten:
druifhyacintbollen, peper, pijnboompitten, raketsla en water

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Taro

Ingrediënten:
saus voor taro, taro, water en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor Taro

Ingrediënten:
garum, honing, komijn, peper en zetmeel

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gebakken kalfsescalope met rozijnen

Ingrediënten:
azijn, defrutum, garum, gedroogde ui, honing, kalfsbiefstuk, komijn, lavas, olijfolie, oregano, peper, rozijnen, selderijzaad, wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Vijgenlever

Ingrediënten:
kalfslever, laurierbes, lavas, peper, pepergarum, varkensnet en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / orgaanvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Koude dillesaus voor vleeswaren

Ingrediënten:
asafoetida, azijn, dadel, defrutum, dillezaad, garum, honing, mosterd, munt en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Ei- en preisaus voor tong en varkensoren

Ingrediënten:
azijn, ei, garum, honing, komijn, mirtebessen, olie, peper en prei

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Gehaktballetjes

Ingrediënten:
boterhammen, caroenum, druivensap, garum, gehakt, honing, mirtebessen, olijfolie, peper, peperkorrels, pijnboompitten, rode wijn, varkensnet, zoete wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus bij vijgenlever

Ingrediënten:
ansjovis, azijn, extra vergine olijfolie, garum, lavas, peper, tijm en zoete witte wijn

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Leverworstjes

Ingrediënten:
garum, laurier, olijfolie, pekel, peper, varkenslever, varkensnet en wijnruit

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / worst / rookmot
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Patina van brasem, harder en oesters

Ingrediënten:
ei, harder, liquamen, oenogarum, oesters, olie, peper, peperkorrels, tandbrasem, wijn en zeebrasem

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Sardines gevuld met noten

Ingrediënten:
grote sardines, honing, komijn, munt, peperkorrels en polei

Keuken:
Romeins
Soort:
noten / vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Mayonaise voor oesters

Ingrediënten:
azijn, eidooier, garum, honing, lavas, olie, peper en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Kreefteballetjes

Ingrediënten:
bouillon, ei, garum, gekookte kreeft, olie en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor langoest en sprinkhaankreeft

Ingrediënten:
azijn, dadel, defrutum, garum, honing, karwijzaad, komijnzaad, lavaszaad, mosterd, olie, peper en sjalot

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterde langoest met koriander

Ingrediënten:
koriandersaus, langoest en pepersaus

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte octopus

Ingrediënten:
asafoetida, knoflook, kruiden, liquamen, octopus, peper, water en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor gevulde inktvis

Ingrediënten:
azijn, eidooier, garum, honing, korianderzaad, lavaszaad, olijfolie, selderijzaad, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Komijnsaus voor oesters en schelpdieren

Ingrediënten:
azijn, droge munt, garum, honing, komijn, lavaszaad, peperkorrels en peterselie

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Paté van langoest of andere vis

Ingrediënten:
asafoetida, garnalen, garum, inktvis, komijn, langoest, lavas, peper en pijlinktvis

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevulde zeeëgel

Ingrediënten:
ansjovispasta, extra vergine olijfolie, honing, krieleieren, laurier, peper en zeeegels

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevulde inktvis

Ingrediënten:
ei, inktvis, lamsgehaktballetjes, lamshersenen, peperkorrels, varkensgehaktballetjes en visballetjes

Keuken:
Romeins
Soort:
vlees / vis