Romeins

Romeins

Zoek naar Romeins in jouw eigen kookboeken

Romeins koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Zelfgemaakte brioche

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, gist, melk, suiker en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Preisalade met kerriedressing

Ingrediënten:
appelazijn, griekse roomyoghurt, honing, kerriepoeder, mayonaise, peper, prei, rode puntpaprika, tomaat en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / vegetarisch / mosterd
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterde morene

Ingrediënten:
bonenkruid, defrutum, lavas, liquamen, mulsum, murene, olie, peper, peperkorrels, pruim, rode wijn, saffraan en ui

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte raapjes in komijnsaus

Ingrediënten:
asafoetida, azijn, defrutum, honing, komijnzaad, olie, olijfolie, raapjes en wijnruitzaad

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / bouillon / groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Ingelegde raapjes Apicius 1

Ingrediënten:
azijn, honing, mirtebessen, raapjes en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterde truffels

Ingrediënten:
caroenum, extra vergine olijfolie, garum, honing, peper, truffel, wijn, zetmeel en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
condiment / paddenstoelen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Cantharellensalade

Ingrediënten:
azijn, cantharellen, caroenum, olie en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / vegan / paddenstoelen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Cantharellen met peper

Ingrediënten:
cantharellen, garum en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kip Heliogabalus met witte saus

Ingrediënten:
eiwit, garum, koriander, peperkorrels, pijnboompitten, prei, schapenmelk, soepkip, vers bonenkruid, volle melk, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Galantine van kip, kapoen of speenvarken

Ingrediënten:
ansjovispasta, ei, garum, gember, gort, lamshersenen, lavas, ontbeende kapoen, kip, ontbeend speenvarken, peperkorrels, pijnboompitten, vleeswaren en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte / varkensvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte groene kool

Ingrediënten:
azijn, garum, koolbladeren, olie, soda, water, wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Bloedworst

Ingrediënten:
bloed, eidooier, garum, liquamen, peper, pijnboompitten, prei, ui, varkensdarm, wijn, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
worst
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / nagerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Vlierbessenvla

Ingrediënten:
ei, garum, olie, passum, peper, vlierbessen, water en wijn

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Hersenpaté

Ingrediënten:
ansjovispasta, ei, gedroogde oregano, kalfshersenen, lavas, peperkorrels, saus bij hersenpaté en schapenhersens

Keuken:
Romeins
Soort:
orgaanvlees / paté/terrine
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Romeinse borscht

Ingrediënten:
kip, olijfolie, rode biet, water, zoete witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Prei met olijven

Ingrediënten:
garum, groene olijven, olie, prei, water, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gebakken zucchini

Ingrediënten:
courgette, oenogarum, peper en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Prei-vinaigrette

Ingrediënten:
liquamen, olie, prei, water, wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterde prei-koolrolletjes

Ingrediënten:
garum, koolbladeren, olijfolie, prei, rode wijn en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Lamshachee

Ingrediënten:
amulum, bloem, garum, komijn, koriander, lamsvlees, lavaszaad, olijfolie, schapenvlees, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
schapenvlees / lamsvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Stukjes lam of geitenlam met snijbonen en croutons

Ingrediënten:
garum, geitenvlees, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, snijbonen, witbrood en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
lamsvlees / geitenvlees / bouillon
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterde eendenborst

Ingrediënten:
eend, spek en varkensnet

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Garum (gefermenteerde vissaus) 1

Ingrediënten:
kleine visjes, visingewanden en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Snelle garum

Ingrediënten:
oregano, pekel en vis

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Garum (gefermenteerde vissaus) 2

Ingrediënten:
ansjovis, bonito, makreel, oude wijn, visingewanden en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus