Arabisch

Arabisch

Zoek naar Arabisch in jouw eigen kookboeken

Arabisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Roz bil shaghria - Rijst met vermicelli

Ingrediënten:
kikkererwten, kurkuma, langkorrelrijst, saffraan, ui, vermicelli, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Burghul pilav - Bulghur met amandelen, rozijnen en pijnboompitten

Ingrediënten:
blanke amandelen, grove bulgur, peper, pijnboompitten, rozijnen, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
vegan / bouillon
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Bijgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Burghul pilaff - Gebakken bulghul

Ingrediënten:
boter, bouillon, bulgur, peper, ui en zout

Keuken:
Arabisch
Soort:
couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Za'atar kruidenmix

Keuken:
Arabisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Menena - maamoul - Gevulde gebakjes

Ingrediënten:
bloem, boter, dadelvulling, melk, oranjebloesemwater, pistachevulling, poedersuiker, rozenwater, suiker en walnootvulling

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Gefrituurde aubergines, arabisch

Ingrediënten:
aubergines, olijfolie, plantaardige olie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Sheikh el mahshi betingan - Aubergines met een vulling van gehakt en pijnboompitten

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, lamsgehakt, peper, pijnboompitten, piment, suiker, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Roz bi halib - Arabische rijstepudding

Ingrediënten:
mastiek, melk, risottorijst, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kahk - Hartige ringen,variant

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, fenegriekzaad, gemalen venkelzaad, komijnzaad, margarine, nigellazaad, sesamzaad, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kahk - Hartige ringen

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, gemalen komijn, gemalen koriander, komijnzaad, margarine, nigellazaad, sesamzaad, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Frankisch lam

Ingrediënten:
lam, rozenwater, sesamolie en zout

Keuken:
Europees / Mediterraans / Arabisch
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Yakhni fassoulia - Arabische gestoofde witte boontjes

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogde witte bonen, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, piment, rundvlees, suiker, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Khoshaf - Compote van gedroogd fruit en noten

Ingrediënten:
blanke amandelen, blauwe rozijnen, gedroogde abrikozen, gele rozijnen, oranjebloesemwater, pijnboompitten, pistaches, pruimedanten, rozenwater en water

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Levantijnse tharid van sommige christenen

Ingrediënten:
boter, brood, ei, galanga, gedroogde specerijen, gerookt vlees, kaas, cassia, korianderblaadjes, korianderzaad, ontkiemde tuinbonen, snijbiet, ui, vlees, wijnruit, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Arabisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Naranjiyya (vlees met sinaasappel)

Ingrediënten:
bittere sinaasappel, gedroogde munt, gember, kaneelstokjes, komijn, korianderzaad, mastiek, munt, peper, saffloerzaad, vet vlees, water, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Arabisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Judhaba met banaan

Ingrediënten:
banaan, brood, kip, rozenwater en suiker

Keuken:
Mediterraans / Arabisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Schapenvlees voor slaven

Ingrediënten:
broodkruim, citroenblad, ei, fijne specerijen, gehakt, karwij, knoflook, korianderzaad, murri naqi, olie, peper, schapendarm, schapenvlees, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Arabisch
Soort:
schapenvlees
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Zee-egel met kaviaar

Keuken:
Amerikaans / Internationaal / Arabisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Konafa à la crème

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, kadaifideeg, melk, oranjebloesemwater, pistaches, rijstebloem, suiker en water

Keuken:
Midden-Oosten / Balkan / Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Konafa met notenvulling

Ingrediënten:
amandelmeel, boter, citroensap, kadaifideeg, oranjebloesemwater, pistaches, suiker, walnoten en water

Keuken:
Midden-Oosten / Balkan / Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Konafa à la crème bi gebna - Konafa met kaasvulling

Ingrediënten:
boter, citroensap, kadaifideeg, mozzarella, oranjebloesemwater, pistaches, ricotta, suiker, water en witte kaas

Keuken:
Midden-Oosten / Balkan / Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Recept van de Quraysh

Ingrediënten:
ei, komijn, korianderzaad, murri naqi, olie, oregano, peper, saffraan, ui, vette kip, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Noord-Afrikaans / Arabisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Arabische kippenbout

Ingrediënten:
griekse yoghurt, groentebouillon, kippenbouillon, kippenbout, kruidnagel, laurier, marokkaanse kip- en steakkruiden, mild chilizout, olijfolie, suiker en ui

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Arabisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Snack of tussendoortje uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Briks mit Eierfüllung - Brik met eiervulling

Ingrediënten:
bakolie, brikdeeg, chilipeper, ei, lamsgehakt, olie, orientaalse gehaktkruiden, peterselie, rundergehakt, ui en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Arabisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Arabische Gewürzconsomme mit Hänchen / Arabische kruidenconsomme met haantje

Ingrediënten:
champignons, gedroogde champignons, hanenbout, kippenbouillon, knolselderij, laurier, orientaalse kruiden voor heldere soep, prei, wortel en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Arabisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte