Arabisch

Arabisch

Zoek naar Arabisch in jouw eigen kookboeken

Arabisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Roz bil shaghria - Rijst met vermicelli

Ingrediënten:
kikkererwten, kurkuma, langkorrelrijst, saffraan, ui, vermicelli, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Burghul pilav - Bulghur met amandelen, rozijnen en pijnboompitten

Ingrediënten:
blanke amandelen, grove bulgur, peper, pijnboompitten, rozijnen, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
vegan / bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Khoshaf - Compote van gedroogd fruit en noten

Ingrediënten:
blanke amandelen, blauwe rozijnen, gedroogde abrikozen, gele rozijnen, oranjebloesemwater, pijnboompitten, pistaches, pruimedanten, rozenwater en water

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Gefrituurde aubergines, arabisch

Ingrediënten:
aubergines, olijfolie, plantaardige olie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Menena - maamoul - Gevulde gebakjes

Ingrediënten:
bloem, boter, dadelvulling, melk, oranjebloesemwater, pistachevulling, poedersuiker, rozenwater, suiker en walnootvulling

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Sheikh el mahshi betingan - Aubergines met een vulling van gehakt en pijnboompitten

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, lamsgehakt, peper, pijnboompitten, piment, suiker, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Roz bi halib - Arabische rijstepudding

Ingrediënten:
mastiek, melk, risottorijst, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Yakhni fassoulia - Arabische gestoofde witte boontjes

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogde witte bonen, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, piment, rundvlees, suiker, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kahk - Hartige ringen,variant

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, fenegriekzaad, gemalen venkelzaad, komijnzaad, margarine, nigellazaad, sesamzaad, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kahk - Hartige ringen

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, gemalen komijn, gemalen koriander, komijnzaad, margarine, nigellazaad, sesamzaad, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Konafa à la crème bi gebna - Konafa met kaasvulling

Ingrediënten:
boter, citroensap, kadaifideeg, mozzarella, oranjebloesemwater, pistaches, ricotta, suiker, water en witte kaas

Keuken:
Midden-Oosten / Balkan / Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Konafa met notenvulling

Ingrediënten:
amandelmeel, boter, citroensap, kadaifideeg, oranjebloesemwater, pistaches, suiker, walnoten en water

Keuken:
Midden-Oosten / Balkan / Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Konafa à la crème

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, kadaifideeg, melk, oranjebloesemwater, pistaches, rijstebloem, suiker en water

Keuken:
Midden-Oosten / Balkan / Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding