Zuid afrikaans

Zoek naar Zuid afrikaans in jouw eigen kookboeken

Zuid Afrikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Knoflookbrood

Ingrediënten:
boter, knoflook, peterselie en stokbrood

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Knoflookbrood

Ingrediënten:
boter, knoflook, peterselie en stokbrood

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Bobotie

Keuken:
Zuid-Afrikaans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Zuid-afrikaanse braaikruiden

Keuken:
Zuid-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Bobba's babka

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, bruine basterdsuiker, cakemeel, ei, gist, kaneelpoeder, melk, olie, rietsuiker en zout

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Bobotie

Ingrediënten:
amandel, boter, bruine suiker, citroensap, ei, kerrie, kerstomaat, knoflook, melk, paneermeel, peper, rozijnen, rundergehakt, ui, varkensgehakt, witbrood en zout

Keuken:
Zuid-Afrikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Gemarineerde gebakken vis

Ingrediënten:
azijn, kerrie, kurkuma, suiker, ui, visfilet en zout

Keuken:
Zuid-Afrikaans
Soort:
vis
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Bunny Chow

Ingrediënten:
aardappelen, kikkererwten, tomaat in blik, currypoeder, garam masala, gember, kerrieblaadjes, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, kaneel, ui, verse koriander en zonnebloemolie

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Gatsby

Ingrediënten:
friet, boter, kropsla, mortadella, piripirisaus en wittewijnazijn

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Ghanese pindastoof

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, kip, kippenbouillon, koriander, laurier, laurierblad, madame jeanette peper, okra, olijfolie, paprikapoeder, peper, pindakaas, rietsuiker, rode ui, rodewijnazijn, suiker, tomaat, tomatenpuree en ui

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Prego-broodjes

Ingrediënten:
bieflappen, boter, citroen, knoflook, olijfolie, rode wijn, rozemarijn en witte broodjes

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Gefrituurde nieuwe aardappeltjes

Ingrediënten:
krielaardappelen, zoete chilisaus en zure room

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Creme brulee

Ingrediënten:
basterdsuiker, citroen, eierdooier, slagroom, vanillestokje en witte basterdsuiker

Keuken:
Zuid afrikaans
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Kleine citroencakejes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cakemeel, citroen, ei, melk, poedersuiker, vanille-extract en witte basterdsuiker

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Citroenroomijs

Ingrediënten:
basterdsuiker, citroen, salie en schenkroom

Keuken:
Zuid afrikaans
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Worteltaart

Ingrediënten:
bakpoeder, basterdsuiker, bicarbonaat, bloem, boter, cakemeel, ei, gemalen kaneel, olijfolie, poedersuiker, roomkaas, soda, vanille-extract, walnoten, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Taart met ananas, kaneel & allspice

Ingrediënten:
allspice-bessen, ananas, bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, cakemeel, citroenrasp, ei, gemalen allspice, kaneelstokje, kruidnagel, melk en sinaasappelsap

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Citroenbotertaartjes

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, citroen, ei en suiker

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Notenmeringuetaart met slagroom

Ingrediënten:
amandel, bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, cakemeel, ei, frambozen, kaneelpoeder, melk, poedersuiker, slagroom en vanille-extract

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Bobotie

Ingrediënten:
abrikozenjam, brandewijn, ei, fijne kristalsuiker, kerriepoeder, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, passata, slagroom, sultana's, tomatenpuree en ui

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Kippenvleugels met dressing van blauwe kaas

Ingrediënten:
appelciderazijn, blauwe kaas, bleekselderij, bloem, boter, citroensap, kippenvleugels, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, tabasco, witte wijnazijn en yoghurt

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Kamut-brood

Ingrediënten:
aardappel, basterdsuiker, bier, broodmeel, gist, kamut-meel, maïsolie, spelt en zout

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Zoete aardappelen met suiker , kaneel & sinaasappelsap ven Allans moeder

Ingrediënten:
basterdsuiker, boter, kaneel, olijfolie, sinaasappelsap, sinaasappelschil, zoete aardappel en zout

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Ossenstraat

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, laurierblad, olijfolie, ossenstaart, peterselie, rode wijn, salie, ui en wortel

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Runderhaas met rozijnensaus

Ingrediënten:
biefstuk, bleekselderij, bloem, boter, bruine basterdsuiker, chilipoeder, citroensap, gemalen kruidnagel, kaneelpoeder, peperkorrels, room, rozijnen, runderhaas, ui en wortel

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, courgette, extra vierge olijfolie, laurierblad, limabonen, peterselie, pompoen, prei, snijbiet, spinazie, tomaat en wortel

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
soep/bouillon