Frans

Zoek naar Frans in jouw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Muntgelei

Ingrediënten:
citroen, gelatineblaadjes, kaneelstokje, kruidnagel, munt, riesling, suiker en vanillestokje

Keuken:
Frans
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Kalfsnier

Ingrediënten:
kalfsnieren

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Soupe de moules - Mosselsoep

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, lamsoren, mosselen, peper, peterselie, prei, saffraan, sjalot, slagroom, tijmsaus, tomaat, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / nagerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Gateu aux noix et au chocolat - Chocolade-notentaart

Ingrediënten:
abrikozenjam, biscuitdeeg, chocolade-botercrème, chocoladeglazuur en walnoten

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Champagnedressing

Ingrediënten:
champagne-azijn, droge witte wijn, kervel, maïsolie, peper, poedersuiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Picknick / diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro:

Paté van varkenskop

Ingrediënten:
bouquet garni, dragon, knoflook, peterselie, prei, sjalot, ui, varkensoor, varkenspootjes, varkenssnuit, varkenstong, varkenswang, venkel en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Pintadeau à l'aigre-doux - Parelhoen met zoetzure saus

Ingrediënten:
boter, demi-glacesaus, parelhoen, peper, perensiroop, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Ontbijt / brunch / diner / lunch / voorgerecht uit A propos bistro:

Eieren met mayonaise

Ingrediënten:
arachideolie, ei, eidooier, mosterd, olijfolie, rucola en wijnazijn

Keuken:
Frans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / voorgerecht uit A propos bistro:

Aspic uit mijn jeugd

Ingrediënten:
beenham, ei, gelatine, kervel, kippenbouillon, peper en tomaat

Keuken:
Frans
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Vanillebavarois

Ingrediënten:
eidooier, gelatineblaadjes, melk, slagroom, suiker en vanillemerg

Keuken:
Frans
Soort:
pudding
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit A propos bistro:

Koolsoep

Ingrediënten:
aardappel, groene kool, koolzaadolie, olijfolie, rookspek, sjalot en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Grosse soupe aux légumes frais - Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, bouquet garni, kaas, knoflook, kool, mager rundvlees, meiknol, peper, peterselie, prei, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / nagerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Tarte aux mûres - Bramentaart

Ingrediënten:
bramen, korstdeeg, poedersuiker, slagroom en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
fruit / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Langzaam gebraden staartstuk

Ingrediënten:
kalfsstaartstuk, knoflook, laurier, olijfolie, tijm, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Thon à la basquaise

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, laurier, olijfolie, paprika, piment d'espelette, tijm, tomaten, uien, verse tonijn, vis en 
zout en peper

Keuken:
Frans
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sauce bigarade - Bigaradesaus

Ingrediënten:
bittere sinaasappel, bloem, boter, bouillon, citroen, peper, sinaasappel, suiker en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Gevulde schouder

Ingrediënten:
cognac, lamsschouder, laurier, olijfolie, rozemarijn, selderijblad, sjalot, tijmbloemen, varkensborstspek en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Rachel Khoo - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Kugelhopf marbré au fromage et aux épinards | Met akas en spinazie gemarmerde kugelhopf

Ingrediënten:
boter, comté, ei, gist, melk, nootmuskaat, peper, pijnboompitjes, spinazie, suiker, tarwemeel en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gepocheerde vijgen met marsepeinijs

Ingrediënten:
citroen, eidooier, kaneel, kruidnagel, marsepein, melk, rode wijn, room, sinaasappel, suiker, vanillestokje en vijgen

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Bijgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Limoensaus

Ingrediënten:
crème fraîche, limoen, peper, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / nagerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Grand marnierijs

Ingrediënten:
ei, grand marnier, sinaasappelrasp, slagroom en witte basterdsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Langhopf

Ingrediënten:
amandelen, bakkersgist, blanke rozijnen, boter, ei, hazelnoten, honing, kaneel, kaneelsuiker, melk, patentbloem, rum, suiker, walnoten en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elzas:

Schneckekueche - Chinoisbrioche

Ingrediënten:
amandelmeel, bakkersgist, boter, ei, fijne tafelsuiker, fijn zout, gekonfijte kersen, kaneel, kirsch, melk, patentbloem, poedersuiker, rozijnen en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Kalfsragout

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, citroen, eidooier, kalfsstoofvlees, knoflook, prei, slagroom, spek, ui, wortel en zilveruitjes

Keuken:
Frans
Soort:
vlees