Frans

Zoek naar Frans in jouw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Muntgelei

Ingrediënten:
citroen, gelatineblaadjes, kaneelstokje, kruidnagel, munt, riesling, suiker en vanillestokje

Keuken:
Frans
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Langoustinesaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, langoustinefumet, peper, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Kalfsnier

Ingrediënten:
kalfsnieren

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / nagerecht uit Koken in een duinpan:

Ananas à l'ananas

Ingrediënten:
aalbessen, ananas, ananassaus, ananassorbet, bittere chocolade en munt

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Kokossorbet

Ingrediënten:
kokoslikeur, kokosmelk, melk en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Vanillebavarois

Ingrediënten:
eidooier, gelatineblaadjes, melk, slagroom, suiker en vanillemerg

Keuken:
Frans
Soort:
pudding
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Beurre blanc

Ingrediënten:
boter, champagne, droge witte wijn, laurier, peper, room, sjalot, tijm, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Bijgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Lamsoren

Ingrediënten:
boter, lamsoren, peper, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / nagerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Grand marnierijs

Ingrediënten:
ei, grand marnier, sinaasappelrasp, slagroom en witte basterdsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
ijs
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Anguilles frites, sauce tartare - Gebakken paling met tartaarsaus

Ingrediënten:
bloem, ei, frituurvet, paling, paneermeel, peper, tartaarsaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Taart met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, casinobrood, eekhoorntjesbrood, gerookte eendenborst, knoflook, olijfolie, sjalot, slagroom, walnoten en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild en gevogelte
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Médaillons de lotte sauté aux langoustines - Gebakken zeeduivel met langoustines

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, droge witte wijn, langoustines, langoustinesaus, peper, prei, ui, vis, visbouillon, wortel, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Soupe de moules - Mosselsoep

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, lamsoren, mosselen, peper, peterselie, prei, saffraan, sjalot, slagroom, tijmsaus, tomaat, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / nagerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Gateu aux noix et au chocolat - Chocolade-notentaart

Ingrediënten:
abrikozenjam, biscuitdeeg, chocolade-botercrème, chocoladeglazuur en walnoten

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Estouffade

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, bruine fond, champignons, knoflook, mager spek, peper, rode wijn, schouderstuk, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit A propos bistro:

Koolsoep

Ingrediënten:
aardappel, groene kool, koolzaadolie, olijfolie, rookspek, sjalot en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Geflambeerde banaan

Ingrediënten:
banaan, bloem, boter, citroensap, ei, grand marnier, kirsch, sinaasappelsap, suiker en vanilleijs

Keuken:
Frans
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Sabodets in rode wijn

Ingrediënten:
aardappel, kalfsfond, kruidnagel, prei, rode wijn, sabodet, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elzas:

Bouillon van eendenhals met polentaschijfjes en eendenlever

Ingrediënten:
bakvet, boerenkool, boter, eendenbout, eendenhals, eendenlever, fijn zout, grof zout, kervel, knolselderij, kruidnagel, laurier, lavas, melk, polenta, witte peper en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Korstdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, suiker, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / nagerecht uit Koken in een duinpan:

Crêpes farcies aux fruits d'été - Gevulde flensjes met zomervruchten

Ingrediënten:
aardbeien, bosaardbeien, bosbessen, flensjes, mango, munt, vanillebavarois en vanillesaus

Keuken:
Frans
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Salade d'asperges au saumon fumé - Aspergesalade met gerookte zalm

Ingrediënten:
asperge, champagnedressing, gerookte zalm, kaviaar, kervel, krulandijvie, kwartelei en zalmeitjes

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gepocheerde vijgen met marsepeinijs

Ingrediënten:
citroen, eidooier, kaneel, kruidnagel, marsepein, melk, rode wijn, room, sinaasappel, suiker, vanillestokje en vijgen

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Bijgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Limoensaus

Ingrediënten:
crème fraîche, limoen, peper, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus