Frans

Zoek naar Frans in jouw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Gemarineerde aardbeien met sabayon

Ingrediënten:
aardbei, aardbeienlikeur, citroenijs, eidooier, limoen, rode wijn en suiker

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
fruit / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Renate Hagenouw en Valerie Ferguson - Het Beste Uit Frankrijk

Recept uit Het Beste Uit Frankrijk:

Zeeduivel met tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, bloem, kappertjes, olijfolie, pijnboompitolie, tijm, tomaat, visbouillon, witte wijn, zeeduivel, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Groenteterrine

Ingrediënten:
citroensap, grotchampignons, komkommer, olie, peper, sherryazijn, slagroom, spinazie, tomaat, vleesgelei, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Lamshaasjes met gekonfijte vijgen

Ingrediënten:
banyuls, bloem, boter, demi glace, gedroogde vijgen, kalfsbouillon, kippenbouillon, lamsbouillon, lamshaasjes, munt, olie, peper, sherryazijn, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Terrine de porc, veau et jambon - Paté van varkens- en kalfsvlees met ham

Ingrediënten:
bacon, cognac, gezouten spek, laurier, lente-ui, magere gekookte ham, magere kalfslende, peper, sjalot, tijm, truffel, truffelvocht, vet spek, vulling van varkens- en kalfsvlees en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Ontbijt / brunch / lunch / snack of tussendoortje uit A propos bistro:

Brioche

Ingrediënten:
boter, ei, eidooier, gist, suiker, tarwebloem en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook

Ingrediënten:
boter, droge cider, elstar, knoflook, varkensfilet en verse tijm

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro:

Terrine van roquefort

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, guerandezout en roquefort

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / paté/terrine
Een recept uit Renate Hagenouw en Valerie Ferguson - Het Beste Uit Frankrijk

Diner / voorgerecht uit Het Beste Uit Frankrijk:

Vichyssoisse koude soep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, citroensap, ijswater, kippenbouillon, peper, prei, room, sjalot, water en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / nagerecht uit Home made zomer:

Moelleux au chocolat en cocotte met frambozen

Ingrediënten:
amandelmeel, bloem, boter, bruine basterdsuiker, citroen, ei, framboise, frambozen, melk, pure chocolade, suiker en vanillepeul

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Langue de veau, sauce madère - Kalfstong met madeirasaus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, kalfstong, madeira, peperkorrels, spinazie, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / nagerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Mousse aux figues - Vijgendessert

Ingrediënten:
cognac, suiker, vijgen en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
fruit
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / nagerecht uit De keuken van de pure smaak:

Ananas met sesam-galettes

Ingrediënten:
ananas, boter, dessertwijn, kristalsuiker, munt, sesamzaad, suiker en vanille-ijs

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / voorgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Mesclunsalade met gepocheerd ei en inktvis

Ingrediënten:
basilicum, gepocheerd ei, inktvis, kervel, lollo rosso, molsla, olijfolie, radicchio, roquette, spinazie en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Amandelcrèpes

Ingrediënten:
amandelmeel, amandelmelk, amaretto, bloem, boter, ei, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Recept uit De chef-kok is een vrouw:

Chocoladeglazuur

Ingrediënten:
poedersuiker, pure chocolade, slaolie, vanille-essence en water

Keuken:
Frans
Soort:
chocolade
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / voorgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Gevarieerde hors-d'oeuvre van kreeft - Kreeft

Ingrediënten:
knolselderij, kreeft, laurier, prei, tijm, ui, venkel, witte peperkorrels, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Picknick / diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Terrine van kalfszwezerik - terrine de ris de veau

Ingrediënten:
bladgelatine, boter, ei, kalfsfond, kalfsvlees, kalfszwezerik, peper, pistachenoten, sjalot, witte port en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Tarbot in papier met Hollandaisesaus

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, boter, dragon, eidooier, grietfilet, kabeljauwfilet, laurier, lenteui, peper, sjalot, spinazie, tarbotfilet, tijm, venkelgroen, wortel en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Hollandaisesaus

Ingrediënten:
azijn, boter, eidooier, sjalot en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Spitskool

Ingrediënten:
slagroom en spitskool

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Cotelettes á la Normande - Herfstige koteletten met appel en room

Ingrediënten:
appel, calvados, crème fraîche, kalfskoteletten en roomboter

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / voorgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Gemarineerde makreel met kaviaargelei met visvinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, ei, gelatine, kaviaar, makreelfilet, olijfolie, pastis 51, platte peterselie, ricard, sjalot, slagroom, visbouillon, witte peperkorrels, zeezout, zilveruitjespuree en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / voorgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Inktvis

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflook, olijfolie, pijlinktvis, sjalot, tomaat uit blik, ui, witte peper, witte wijn en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
vis