Frans

Zoek naar Frans in jouw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Gerstrisotto met spinazie lenteversie

Ingrediënten:
bladspinazie, boter, citroenzest, groentebouillon, knoflook, koolrabi, lente-ui, parelgort, parmezaanse kaas, peper, room en zout

Keuken:
Frans
Soort:
eenpansgerecht
Een recept uit  - Rezepte aus 40 jahren

Diner / hoofdgerecht uit Rezepte aus 40 jahren:

Steinbutt "Dugléré" / Tarbot "Dugléré"

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - Gemüse!

Snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Franse geitenkaaspasta

Ingrediënten:
citroensap, grove mosterd, peper, rozemarijn, verse geitenkaas, walnoten en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit A propos bistro:

Clafoutis

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, fruit, kersen, melk en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit A propos bistro:

Saint-honorétaart

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bladerdeeg, eiwit, soezenbeslag en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit A propos bistro:

Gevulde beignets

Ingrediënten:
bakkersgist, bloem, boter, ei, frituurolie, jam, melk, oranjebloesemwater, poedersuiker, rum en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Mille-feuille van rode mul

Ingrediënten:
basilicum, chorizo, groene olijven, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitjes en rodemulfilets

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / nagerecht uit A propos bistro:

Vacherin met aardbeien

Ingrediënten:
aardbei, aardbeienijs, citroen, schuimpjes en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Groentegarnituur

Ingrediënten:
boter, gevogeltefond, kievitsbonen, olijfolie, suiker, tuinbonen, witte bonen, witte ui, wortel met groen, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
boter, eekhoorntjesbrood, gladde peterselie, knoflook, olijfolie, sjalotten, spek, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Mosselen met kruidenmengsel

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, kruiden, prei, sjalot en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

tomatencompotte

Ingrediënten:
fleur de sel, groene olijven, mosterdzaad, pommerymosterd, prei, tomaten en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
groente / boter en olie
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Garnituur voor runderrib

Ingrediënten:
boter, knoflook, peultjes, sjalot, tomatenschil, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Diner / hoofdgerecht uit 45 geniale rezepten:

Zwischenrippenstück, geräuchert, mit seltenen Pfeffersorten und getrüffeltes Rinderjus / Tussenribstuk, gerookt met zeldzame pepersoorten en getruffelde runderjus (Dollase)

Ingrediënten:
getruffelde runderjus, pepermengsel, runderribstuk en smoorgroente

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Lammsattel mit Paprika-Ingwer-Kruste an provenzalischem Gemüsefächer / Lamszadel in paprika-gemberkorst op een waaier van Provencaalse groente

Ingrediënten:
aubergine, aubertginepuree, balsamicosaus, basilicum, courgettebloemen, frituurolie, groentewaaier, knoflook, lamszadel, olijfolie, paprika-gemberkorst, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Prei-cannelloni

Ingrediënten:
bieslook, bloemige aardappel, fleur de sel, nootmuskaat, prei, rundermerg, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Pepermengsel (Dollase)

Ingrediënten:
lange peper, sichuanpeper, staartpeper en zwarte sarawakpeper

Keuken:
Frans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Knolraapjes

Ingrediënten:
fleur de sel, geklaarde boter, knolraap met groen, rapen, rode biet, wasabipasta, wortel, zout en zwarte peperolie

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Artisjokken

Ingrediënten:
fleur de sel, gevogeltefond, jonge artisjokken, olijfolie, tijm en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Montpellierboter

Ingrediënten:
ansjovisfilet, augurk, boter, citroensap, dijonmosterd, kappertjes, kervel, knoflook, olijfolie, peterselie, spinazieblad, waterkers, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
samengestelde boter
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / bijgerecht / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Gebakken oesters in gekruide wijnsaus

Ingrediënten:
gekruide wijnsaus en oesters

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Gigot ou épaule de pré-salé braisé (Aux haricots) - Gesmoorde lamsbout of lamsschouder met haricots verts

Ingrediënten:
droge witte wijn, farce, fond, knoflook, lamsbotten, lamsbout, lamsschouder, laurier, olie, peper, peterselie, reuzel, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, salie, tijm, tomatenpuree, ui, water, winterwortel, witte bonen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Crème vanille

Ingrediënten:
ei, melk, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Raie glacée - Rog in aspic

Ingrediënten:
azijn, citroen, eiwit, gelatine, laurier, peper, peterselie, rogvleugel, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis