Frans

Zoek naar Frans in jouw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Forel met amandelen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, citroen, forel, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Noisette de veau, Périgourdine - Afzonderlijk gevulde lende-oesters met foie gras en truffels

Ingrediënten:
boter, brunoise, foie gras en bloc uit blik, geklaarde boter, kalfsfond, kalfsnoisettes, kalfsribkotelet, madeira sercial, marinade van cognac en truffels, runderbouillon, runderfond, truffel, varkensnet en vulling van gemalen varkensvlees met ham truffels en foie gras

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Gratin de volaille - Gegratineerd gevogelte met room

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, droge witte wijn, ei, gruyère, kalkoen, kip, kippenfond, kippensaus, melk, oregano, pasta, peper, rijst, sjalot, slagroom, taartbodem en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Quenelles van snoek

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, ei, gevogeltefond, nootmuskaat, slagroom en snoekfilet

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Blauwgekookte forel

Ingrediënten:
forel, laurier, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Diner / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Salade van frisée met gegrilde geitenkaas

Ingrediënten:
bettine blanc, friséesla, mosterd, olijfolie, peper, vloeibare honing, witbrood, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch / kaas
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Salade van linzen uit Bordeaux

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, chaumes, cherrytomaten, citroensap, groene lollo biondo, knoflook, linzen, olijfolie, rode ui, verse bieslook, verse peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch / kaas
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Moules à la Portugaise - Portugese mosselen

Ingrediënten:
chorizo, knoflook, koriander, mosselen, olijfolie, peper, bladpeterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Moules marinières - Mosselen van de zeeman

Ingrediënten:
boter, mosselen, peper, bladpeterselie, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / nagerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Cranberrybluf

Ingrediënten:
cranberry-compote, eiwit, port, rode wijn en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Frankrijk koken en reizen:

Gegrilde oesterspiezen - huîtres en brochettes - angels on horseback

Ingrediënten:
boter, broodkruim, cayennepeper, oester, ontbijtspek en wit sandwichbrood

Keuken:
Frans
Soort:
barbecue/grill / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Surimisoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, crème fraîche, ei, eiwit, laurierblad, nootmuskaat, peper, sjalot, slagroom, surimi, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Bijgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Salade van verse kruiden met knoflookcroûtons

Ingrediënten:
bosui, knoflook, olijfolie, peper, rode-wijnazijn, suiker, veldsla, verse basilicum, verse dille, verse koriander, verse peterselie, wit casinobrood en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Farce Normande aux boudins blancs - Vulling van gemalen vlees en champignons voor gevulde kalfsborst

Ingrediënten:
boudin blanc, droge port, duxelles van champignons, lente-ui, madeira sercial, peper, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Mosselen in room - moules à la crème

Ingrediënten:
crème fraîche, droge cider, eierdooier, mosselen, peper, sjalot, slagroom, verse peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Soupe à la Victorine - Gebonden bonensoep met een vulsel van aubergine en tomaat

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bieslook, boter, doorregen schouderlap, gedroogde witte bonen, kippenbouillon, knoflook, laurier, mager spek, olijfolie, oregano, peperkorrels, peterselie, prei, salie, tijm, ui, vleestomaten, water, worstjes en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Concombres persillés - Komkommer met peterselie

Ingrediënten:
basilicum, boter, dille, komkommer, lente-ui, peper, peterselie, suiker, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Petatou

Ingrediënten:
balsamicoazijn, eidooier, groene olijven, olijfolie, bladpeterselie, rode aardappel, slagroom, tijm en zachte geitenkaas

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / nagerecht uit Les Halles kookboek:

Crème brulée

Ingrediënten:
bruine suiker, eidooier, slagroom en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Bretonse taart met pruimen

Ingrediënten:
appelcider, bloem, boter, calvados, crème fraîche, ei, melk, poedersuiker, pruneaux en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Recept uit Les Halles kookboek:

Rode wijnvinaigrette "Les Halles"

Ingrediënten:
dijon-mosterd, knoflook, olijfolie, peper, rode wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Bijgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Roquefortdressing

Ingrediënten:
basilicumazijn, olie, peper en roquefort

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Recept uit Wat je vér haalt is lekker:

Saus Vinaigrette

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, dragon, kappertjes, kervel, knoflook, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, rode wijnazijn, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Recept uit Les Halles kookboek:

Quenelles de brochet - Quenelles van snoek

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, peper, slagroom, snoek en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis