Frans

Zoek naar Frans in jouw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Ragoût van kip

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, brood, kerriepoeder, kip, nootmuskaat, peper, peterselie, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / bouillon
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Potage Bagration

Ingrediënten:
boter, eidooier, elleboogmacaroni, foelie, kalfsbot, kippenpoulet, peper, peterselie, rijstemeel, room, selderij, ui, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Kip met groene saus

Ingrediënten:
boter, citroensap, cognac, groene saus, kip, marjolein, meel, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Rauwe artisjok met zout

Ingrediënten:
jonge artisjokken, vinaigrette en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / nagerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Kaas als dessert 2

Ingrediënten:
abrikozen, boter, camembert, crackers en zwarte kersen

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Gevulde fazant

Ingrediënten:
bessengelei, boter, champignons, fazanthen, meel, nootmuskaat, peper, peterselie, rijst, rode wijn, room, rozijnen, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Rachel Khoo - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Croquettes | Aardappelkroketjes

Ingrediënten:
aardappelpuree, eiwit, groenten, paneermeel, peper, plantaardige olie en tarwebloem

Keuken:
Frans
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Amuse / diner / snack of tussendoortje uit Lidya Winkels kookboek:

Ansjovis-canapés

Ingrediënten:
ansjovis, bieslook, boter, citroensap, knoflook, oud brood, parmezaanse kaas en peterselie

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Steak moyen-âge

Ingrediënten:
haasbiefstuk en rozemarijn

Keuken:
Frans
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Entrecôte à la Bercy

Ingrediënten:
boter, citroensap, entrecote, merg, peper, peterselie, prei, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Rachel Khoo - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Tourte à la saucisse et rognons | Britse pie met gerookte worst en nieren

Ingrediënten:
aardappel, biet, bladerdeeg, ei, gerookte worst, kalfsbouillon, kalfsnier, knoflook, maïzena, pancetta-lardon, peper, rode wijn, sjalot en wortel

Keuken:
Frans
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Gepocheerde eieren in roomsaus

Ingrediënten:
ei, franse dragonmosterd, melk, nootmuskaat, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, room, voorgerecht en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / boter en olie / meel
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Tongfilet met amandelen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, citroensap, meel, rode wijn, tongfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bonen en bataat van de bakkersvrouw

Ingrediënten:
bataat, bloemige aardappelen, boter, bruine bonen, chilibonen, groentebouillon, kaneel, peper, piment, pintobonen, rietsuiker, tijm, witte bonen, worcestersaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
peulvruchten / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Bill Granger - Man in de keuken

Ontbijt / lunch uit Man in de keuken:

Croque madame

Ingrediënten:
beenham, boter, ei, gruyère, gruyerekaas, ham, olijfolie, peper, zeezout, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / nagerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Diplomatenpudding

Ingrediënten:
cognac, cointreau, custard, jam, kirsch, lange vingers, rum en vruchten uit blik

Keuken:
Frans
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Vegetable fruit medley

Ingrediënten:
aardbeien, appel, boter, druiven, kaas, kersen, komkommer, marshmallow, mayonaise, meloen, perzik, sla, toast, witlof en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Hors d'oeuvre

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, citroensap, ei, aardappel, gele paprika, groene paprika, komkommer, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, tomaat, wijnazijn, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Oeufs grandmaman

Ingrediënten:
azijn, boter, broodcroutons, dragonazijn, ei, groene kruiden en mosterd

Keuken:
Frans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Biefstuk au poivre

Ingrediënten:
biefstuk, boter, cognac, mosterd, peperkorrels en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Gevulde aubergine, komkommer, courgette of paprika

Ingrediënten:
aubergine, bechamelsaus, boter, broodkruim, courgette, ei, eidooier, rijst, groene kruiden, gruyère, knoflook, komkommer, melk, paprika, rozijnen en ui

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Entrecôte marchand du vin

Ingrediënten:
azijn, boter, bouillon, entrecote, peper, prei, rode wijn, room, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Rachel Khoo - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Petits saucissons briochés | Kleine hotdogbrioches

Ingrediënten:
boter, briochedeeg, eidooier, frankfurter worst, melk, mosterd, suiker, ui en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Flageolets met lamsvlees

Ingrediënten:
boter, flageolets, lamsvlees, laurier, margarine, peper, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
lamsvlees