Frans

Zoek naar Frans in jouw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht uit De truffel:

Warme charolais in een jasje van truffel

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, charolais, druivenpitolie, eidooier, mesclun, olijfolie, piment d'espelette, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Jakobsschelpdieren aan spiesen met koraalroom

Ingrediënten:
bosui, courgette, jakobsschelpdieren, olijfolie, rammenas, sjalot, slagroom, sojasaus en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Sauteren en stomen: Sperziebonen klassiek Franse stijl

Ingrediënten:
boter, boterbonen, dragon, haricots verts, snijbonen, sperziebonen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Bladerdeegtaartje met prei en gerookt spek

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, bourgondische truffel, gerookt spek, mascarpone, nootmuskaat, prei en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit A propos bistro:

Citroenschuimtaart

Ingrediënten:
boter, citroen, ei, eiwit, fijne kristalsuiker, maïzena en zandtaartdeeg

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Tong meunière

Ingrediënten:
bloem, citroensap, geklaarde boter, peper, peterselie, tong en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Pâte de fruits

Ingrediënten:
amontillado sherry, citroenzuur, gelatine, glucose, palatinose, pectine, sherryazijn en suiker

Keuken:
Frans
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Riz duxelles - Rijst met champignons en boter

Ingrediënten:
boter, champignons, lente-ui, olie, peper, peterselie, riz à la vapeur, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Potage untel - Groene soep van meiknolletjes

Ingrediënten:
boter, citroensap, diepvriesspinazie, eidooier, griesmeel, groen van meiknollen, kippenbouillon, meiknol, melk, peper, spinazie, suiker, water, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Riz à LAnglaise - Rijst met boter 1

Ingrediënten:
boten, peper, rijst, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Épinards au jambon - Spinazie met ham

Ingrediënten:
boter, croutons, ham, peper, spinazie, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Court-bouillon - Aromatische bouillon

Ingrediënten:
bouquet garni, citroensap, lente-ui, olijfolie, sjalot, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / bouillon
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Matelote van zoetwatervis in riesling - matelote au riesling

Ingrediënten:
baars, bouquet garni, crème fraîche, eierdooier, forel, laurierblad, nootmuskaat, paling, peper, peterselie, prei, riesling, slagroom, snoekbaars, tijm, ui, verse dragon, water, wortel, zeelt, zoetwatervis en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Forel in riesling - truites au riesling

Ingrediënten:
boter, champignon, crème fraîche, forel, peper, riesling, sjalot, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Soufflé de poisson - Vissoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, eidooier, eiwit, gepocheerde scholfilet, gepocheerde tongfilet, gruyère, lente-ui, melk, mousseline-sabayonsaus, peper, sjalot, slagroom, visvocht en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Vis- en uienragoût - pochouse

Ingrediënten:
baars, bloem, boter, croutons, karper, knoflook, paling, peper, snoek, varkensspek, witte bourgogne, zilveruitjes, zoetwatervis en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Snack of tussendoortje uit De kunst van het koken:

Petits choux au fromage - Kaassoesjes

Ingrediënten:
ei, gruyère en soezenbeslag

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Aardappelgratin uit Savooie - gratin savoyard

Ingrediënten:
boter, franse gruyère, kippenbouillon, nootmuskaat, peper, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Eend met groene kruiden - canard à toutes les herbes

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, crème fraîche, droge witte wijn, jonge prei, peper, reuzel, slagroom, slaharten, snijpeterselie, spinazie, tamme eend, verse bieslook, verse dragon, verse kervel, verse munt, zout en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De kunst van het koken:

Tarte au citron ou aux limettes - Citroen- iflimoensoufflétaart

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, eidooier, eiwit, limoenrasp, limoensap, poedersuiker, suiker, zanddeegbodem en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De kunst van het koken:

Tarte au citron et aux amandes - Citroen-amandeltaart

Ingrediënten:
amandelessence, citroenrasp, citroensap, ei, gemalen amandelen, meyercitroenen, suiker, vanille-essence, waterei en zanddeegbodem

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Wildzwijnsragout

Ingrediënten:
bittere chocolade, bouquet garni, bramenlikeur, doorregen rookspek, girolles, kalfsfond, kirsch, knoflook, krieltjes, olijfolie, rode wijn, sjalot, wildzwijnsschouders en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / nagerecht uit Het literaire eetboek:

Pain d'epice

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, ei, gemberpoeder, kaneelpoeder, kruidnagel, melk, reuzel, rietsuikerstroop, suiker, tarwebloem, zout en zuiveringszout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht uit De truffel:

Warme oesters in eendenlevercrème

Ingrediënten:
eendenlevercrème, oesters, olijfolie en witte truffel

Keuken:
Frans