Frans

Zoek naar Frans in jouw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
aioli, baguette, bleekselderij, braam (vis), cayennepeper, ciabattabrood, geelwortelpoeder, heek, knoflook, krab, kreeft, laurier, peterselie, rode mul, saffraan, tomaat in blik, ui, venkel, venkelzaad, vis, visbouillon, wortel, zeeduivel en zonnevis

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Gegrild kalfsvlees met een saus van waterkers, kappertjes, zuring en dragon

Ingrediënten:
citroen, dragon, extra vierge olijfolie, kalfs-t-bonesteak, kappertjes, knoflook, munt, peterselie en waterkers

Keuken:
Frans
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Salade van gekonfijte eend

Ingrediënten:
dille, eikenbladsla, franse kwark, gekonfijte eendenbouten, mosterdvinaigrette, sjalot en sperziebonen

Keuken:
Frans
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Basisrecept uit Mijn Franse keuken:

Gepofte knoflook

Ingrediënten:
knoflook en olijfolie

Keuken:
Frans
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / bijgerecht uit Mijn Franse keuken:

Ratjetoe

Ingrediënten:
aubergine, bouquet garni, courgette, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Mergpijp met courgette

Ingrediënten:
citroenrasp, courgette, knoflook, krulpeterselie, mergpijpjes, nootmuskaat, peper, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / bijgerecht uit Mijn Franse keuken:

Kruidensalade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, bieslook, dijonmosterd, dille, dragon, extra vierge olijfolie, frisee, kervel, peper, platte peterselie, walnotenolie, waterkers, witlof en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Gepocheeerde kabeljauw met kokkels

Ingrediënten:
bleekselderij, crème fraîche, kabeljauwfilet, knoflook, kokkels, laurier, olijfolie, skrei, ui, vongole en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / bijgerecht uit Mijn Franse keuken:

Aardappelpuree volgens Robuchon

Ingrediënten:
boter, la ratte aardappel, vastkokende aardappel, volle melk en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / aardappelgerecht
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / bijgerecht uit Mijn Franse keuken:

Aardappelpuree

Ingrediënten:
boter, kruimige aardappel, volle melk en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / aardappelgerecht
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Basisvinaigrette

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, peper, witte wijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vinaigrette
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Mosselen met specerijen en crème fraiche

Ingrediënten:
crème fraîche, gedroogde rode peper, gember, knoflook, kurkuma, mosselen, olie, platte peterselie, sjalot, stokbrood, venkel en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Provençaalse salade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroenrasp, citroensap, courgette, extra vierge olijfolie, knoflook, radijzen, rode paprika, sperziebonen, tomaten, venkel en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Spinaziesoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, melk, mosterdpoeder, nootmuskaat, parmezaanse kaas, spinazie, ui en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soufflé van geitenkaas en gedroogde abrikoos

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, eidooier, eiwit, gedroogde abrikoos, geitenkaas, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas, pecorino, pistache, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Erwtensoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, doperwten, ei, melk, mosterdpoeder, munt, parmezaanse kaas en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Mosterdvinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, peper, scherpe mosterd, witte wijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vinaigrette
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Duif met laurier en blauwebessensaus

Ingrediënten:
blauwe bessen, boter, crème de cassis, duiven, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, rode port, tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Champignons gevuld met kruidenboter

Ingrediënten:
boter, kastanjechampignons, knoflook, krulpeterselie, peper, sjalot, stokbrood, venkel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Kalfstong met gribichesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, fleur de sel, gribichesaus, grove peper, kalfstong, knoflook, kruidnagels, laurier, peperkorrels, tijm, ui en winterwortel

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Kalfszwezerik met sla en oesterzwammen

Ingrediënten:
banaansjalot, boter, honing, kalfszwezerik, little gem, oesterzwammen, peper, romainesla, vinagrette op basis van citroen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Rundersdtaartstuk met bearnaisesaus

Ingrediënten:
béarnaisesaus, peper, staartstuk en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Kastanjesoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, kastanjes, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soufflé met tuinbonen

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas, tuinbonen en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soufflé met limabonen

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, limabonen, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / soufflé
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Sliptong met gebakken komkommer

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, komkommer, krulpeterselie, peper, sliptong en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis