Frans

Zoek naar Frans in jouw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Recept uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Rode-wijnmarinade

Ingrediënten:
gedroogde tijm, knoflook, laurierblad, rode port, rode wijn, rode wijnazijn en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
barbecue/grill / marinade
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Chartreuse van rivierkreeftjes en filets mignons - chartreuse à la parisienne volgens Carême

Ingrediënten:
boter, champagne, champignon, courgette, filet mignon, gevogeltequenelles, kalfszwezerik, kipfilet, rivierkreeftstaartjes, truffel en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Crudités

Ingrediënten:
aspergetips, dipsaus, nieuwe aardappel, paarse aardappel, rode radijs, sperziebonen, stamslabonen, suikererwt, witlof, witte radijs, wortel en yamboon

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / voorgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Parijse aardappel-preisoep - potage parisien

Ingrediënten:
aardappel, boter, peper, prei, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Entrecôte Villette

Ingrediënten:
boter, citroensap, entrecote, grof zeezout, sjalot, verse peterselie, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Lauwwarme salade Niçoise

Ingrediënten:
artisjokharten uit blik, azijn, bosui, cherrytomaten, feta op olie, haricots verts, italiaanse kruiden, krieltjes, kwartelei, little gem, mosterd, olie, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Gegratineerde uiensoep - gratinée des Halles

Ingrediënten:
bloem, boter, gruyère, runderbouillon, stokbrood, ui, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / soep/bouillon / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Gekookte ham Porte Maillot - jambon à la Porte Maillot

Ingrediënten:
basilicum, boontjes, boter, bouillon, droge witte wijn, erwten, jonge wortel, kaneel, knoflook, kropsla, kruidnagel, laurierblad, lente-ui, licht gezouten ham, nootmuskaat, peper, tijm, ui, verse peterselie en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / voorgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Warme oesters - huîtres chaudes

Ingrediënten:
boter, cognac, crème fraîche, kerriepoeder, oester, sjalot en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Snack of tussendoortje uit A propos bistro:

Cycloop

Ingrediënten:
jam, poedersuiker en zandtaartdeeg

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Bercy-wijtingen - merlans Bercy

Ingrediënten:
boter, champignon, droge witte wijn, laurierblad, peterselie, sjalot, peper en wijting

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Champagnedressing

Ingrediënten:
champagne-azijn, kaviaar, maïsolie, peper, sjalot, suiker, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Bramensaus

Ingrediënten:
boter, bramen, eau-de-vie van bramen, peper, sjalot, wildbouillon en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Mousseline van kreeft

Ingrediënten:
eiwit, kreeftenvlees, peper, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schuim/mousse/gelei / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Baba au rhum

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bloem, boter, ei, fruit, ingemaakt, gist, kirsch of rum, krenten, melk, slagroom, suiker en suiker in water, 40%

Keuken:
Frans
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Koningstaart

Ingrediënten:
gemalen amandelen, banketbakkersroom, bladerdeeg, bloem, boter, eidooier, ei en poedersuiker

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Sneeuw eieren

Ingrediënten:
crème anglaise, eiwit, melk en poedersuiker

Keuken:
Frans
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Sauce au concombre froide - Koude komkommersaus

Ingrediënten:
crème fraîche, knoflook, komkommer, olijfolie, peper, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Garnalengougères

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, garnalen, gemalen nootmuskaat, mayonaise, verse bieslook, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Banketbakkersroom

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, eidooier en melk

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Crudités

Ingrediënten:
babymaiskolf, bleekselderij, broccoli, citroensap, dijonmosterd, gele paprika, kerstomaat, komkommer, limoensap, mayonaise, mierikswortelsaus, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rode paprika, rodewijnazijn, selderijzout, sugar snaps, verse basilicum, verse bieslook, verse dragon, verse gemengde kruiden, verse peterselie, worcestersaus, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

La truffade

Ingrediënten:
aardappel, jonge cantal, knoflook, olie, vet spek en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht / kaas
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Picknick / diner / lunch / voorgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Ham in aspic met peterselie - jambon persillé, tradition bourguignonne

Ingrediënten:
bladgelatine, bleekselderij, bourgogne aligoté-wijn, braadvocht, crème fraîche, gepekelde varkensschouder, gladde peterselie, grof zeezout, knoflook, kruidnagel, laurierblaadjes, peperkorrels, prei, reuzel, sjalot, tijm, ui, varkenspoot, peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Fricassee van Bresse-kip in roomsaus - fricassée de poulet de Bresse à la crème

Ingrediënten:
boter, bressekip, champignon, chardonnay, crème fraîche, suiker, ui, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte