Frans

Zoek naar Frans in jouw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Culinaria Frankrijk:

Kaassoesjes - gougères

Ingrediënten:
boter, ei, gruyère, kaas, melk, tarwebloem en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Gekookte ham Porte Maillot - jambon à la Porte Maillot

Ingrediënten:
basilicum, boontjes, boter, bouillon, droge witte wijn, erwten, jonge wortel, kaneel, knoflook, kropsla, kruidnagel, laurierblad, lente-ui, licht gezouten ham, nootmuskaat, peper, tijm, ui, verse peterselie en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Frankrijk:

Oma´s appeltaart - tarte aux pommes d'hier

Ingrediënten:
boter, calvados, crème fraîche, eidooier, gemalen amandelen, rietsuiker, suiker, tarwebloem, zout en zure appel

Keuken:
Frans
Soort:
fruit / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Picknick / diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro:

Kippenleverparfait

Ingrediënten:
boter, gerookte kipfilet, jeneverbes, kaneel, kippenlever, knoflook, piment d'espelette, port, ui en walnotenolie

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / paté/terrine
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / voorgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Wijngaardslakken in kruidenboter - les escargots de Bourgogne en coquille

Ingrediënten:
azijn, boter, bouquet garni, grof keukenzout, knoflook, kruidnagel, paneermeel, sjalot, ui, verse peterselie, peper, wijngaardslakken, witte bourgogne, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / voorgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Kastanjepaté - terrine à la chàtaigne

Ingrediënten:
kalfsbotten, kalfslever, kalfsvlees, kastanje, knoflook, lamsribben, laurierblad, olijfolie, rundvlees, ui, varkensvlees, verse tijm, peper, vijgenbrandewijn, vleesbouillon, wit broodkruim en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Citroensaus

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, citroen, melk, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Traktatie uit De dikke vegetariër:

Chocoladetuiles

Ingrediënten:
bloem, cacaopoeder, eiwit, ongezouten roomboter en poedersuiker

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Bruine saus

Ingrediënten:
bloem, boter, groentebouillon, melk, olijfolie, peper, tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

La truffade

Ingrediënten:
aardappel, jonge cantal, knoflook, olie, vet spek en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht / kaas
Een recept uit  - Lange tafels

Diner / voorgerecht uit Lange tafels:

Eendeborstrolletjes met cassisconfiture

Ingrediënten:
balsamicoazijn, cassisconfiture, gerookte eendenborst, kruidnagels, olijfolie, peterselie, rode ui en rucola

Keuken:
Frans
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Fricassee van Bresse-kip in roomsaus - fricassée de poulet de Bresse à la crème

Ingrediënten:
boter, bressekip, champignon, chardonnay, crème fraîche, suiker, ui, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Met fijngesneden groente gevulde borstfilet van Bresse-kip in rode-wijnsaus - suprême de poulet de Bresse farci à la julienne

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, gamay-wijn, kippenvleugel met borststuk, prei, peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Bijgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Storzapretti

Ingrediënten:
bloem, brocciu, ei, jus, majoraan en schapenkaas

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro:

Foie gras en terrine mi-cuit

Ingrediënten:
foie gras, kruidkoek, quatre épices en witte port

Keuken:
Frans
Soort:
wild en gevogelte / paté/terrine
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / voorgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Parijse aardappel-preisoep - potage parisien

Ingrediënten:
aardappel, boter, peper, prei, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Entrecôte Villette

Ingrediënten:
boter, citroensap, entrecote, grof zeezout, sjalot, verse peterselie, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Kalfsingewanden in sauce poulette - fraise de veau poulette

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillon, bouquet garni, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eidooier, ganzenvet, grof zeezout, kalfsingewanden, knoflook, kruidnagel, nootmuskaat, tarwebloem, ui, verse peterselie, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / orgaanvlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Rundvleesrolletjes - paupiettes de boeuf

Ingrediënten:
bouquet garni, ganzenvet, gedroogd eekhoorntjesbrood, gezouten buikspek, kappertjes, knoflook, runderbouillon, rundvleesrolletjes, ui, peper, wortels en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Picknick / diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Inktvissalade - salade de poulpe

Ingrediënten:
citroen, inktvis, laurierblad, olijfolie, paprika, peper, prei, rode-wijnazijn, venkelgroen, visfilet, witte wijn, wortel en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Spaghetti met Corsicaanse kaviaar - spaghetti à la boutargue

Ingrediënten:
boutargue, knoflook, olijfolie, spaanse peper, spaghetti, venkelgroen, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Basisrecept voor rotsvissalade - méli mélo de roches

Ingrediënten:
citroen, olijfolie, pieterman, poon, pos, rotsvis, peper, zeebaars en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Tonijn- en paprikatimbaaltjes niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, franse mosterd, gele peperoni, haricots verts, kappertjes, knoflook, mayonaise, olijfolie, peper, rode peperoni, tonijn in blik, uitjes, verse peterselie, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Corsicaanse stoofschotel met pasta - stufatu

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, corsicaanse schapekaas, droge witte wijn, gedroogde boleten, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rauwe ham, runderstoofvlees, schouderlappen, sukadelap, tomaat, ui, verse pasta, verse peterselie, verse rozemarijn, verse tijm en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees