Frans

Zoek naar Frans in jouw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Soufflé d'aubergines en persillade - Auberginesoufflé

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bechamelsaus, boter, broodkruim, coulis de tomates, eidooier, eiwit, knoflook, lente-ui, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peterselie, sjalot, tijm, tomatensaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Pistouille - Gebakken aubergine met tomaten, paprika's, knoflook en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, groene paprika, olie, olijfolie, peper, peterselie, pistou, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht uit De kunst van het koken:

Charlotte malakoff aux framboise - Amandelpudding met verse frambozen

Ingrediënten:
aardbeiensaus, amandelessence, boter, crème chantilly, frambozen, gemalen amandelen, lange vingers, sinaasappellikeur, slagroom, tafelsuiker en water

Keuken:
Frans
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht uit De kunst van het koken:

Charlotte malakoff aux fraises - Amandelpudding met verse aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeiensaus, amandelessence, boter, crème chantilly, gemalen amandelen, lange vingers, sinaasappellikeur, slagroom, tafelsuiker en water

Keuken:
Frans
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Sauce Parisienne (Sauce Allemande) - Parissienesaus (Duitse saus)

Ingrediënten:
boter, citroensap, eidooier, slagroom, veloutésaus, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Gelée de groseilles - Rodebessenglazuur

Ingrediënten:
bessengelei en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / glazuur
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Recept uit Als kok in Frankrijk:

Finacièresaus

Ingrediënten:
maderasaus en truffelessence

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / voorgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Vol au vent financiere (Escoffier 1903)

Ingrediënten:
bladerdeegbakjes, champignonhoedjes, financièresaus, kipgehakt, kippenlever, olijven, rivierkreeftjes en truffel

Keuken:
Frans
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Navets à l'étuvée - In boter gesmoorde meiknolletjes

Ingrediënten:
boter, meiknolletjes, peper, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon / vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Gigot de pré-salé rôti - Gebonden lamsbout

Ingrediënten:
boter, bruine lamsfond, knoflook, lamsbout, niervet, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, sauce ragoût, ui, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Tranches de jambon en pipérade - Met tomaten, uien en paprika gebakken plakken ham

Ingrediënten:
cayennepeper, gerookte gekookte ham, groene paprika, hamvet, knoflook, olijfolie, peterselie, salie, tijm, tomaten en ui

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Sauce spéciale à l'ail pour gigot - Knoflooksaus voor gebraden lam

Ingrediënten:
bruine lamsfond, knoflook, melk, peper, rijst, rozemarijn, runderbouillon, tijm, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Oeufs en cocotte aux fine herbes - Eieren in potjes met tuinkruiden

Ingrediënten:
bieslook, boter, dragon, ei, kervel, peper, peterselie, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce Thermidor

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, eidooier, kooknat van kreeft, kreeftencorail, mosterd en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Blettes gratinées - Snijbiet in kaassaus gegratineerd

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, eidooier, groente, kookvocht van snijbietstelen, melk, parmezaanse kaas, peper, slagroom, snijbietblad, snijbietstelen, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Variaties op aardappel-preisoep met na het pureren toegevoegde groenten

Ingrediënten:
aardappelen, bieslook, bloemkool, boter, broccoli, courgette, doperwt, komkommer, kool, okra, peterselie, prei, sla, slagroom, sperziebonen, spinazie, tomaten, water, zout en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Haricots verts gratinés à la mornay - Gegratineerde sperziebonen in kaassaus

Ingrediënten:
boter, gruyère, peper, sauce mornay, sperziebonen, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soufflé met zoete aardappel

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, melk, mosterdpoeder, parmezaanse kaas, zoete aardappel en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Timbaal variaties

Ingrediënten:
aspergepunten, béarnaisesaus, bloem, boter, champignons, cognac, eidooier, ham, kalkoen, kip, kreeft, madeira, melk, peper, port, sauce aurore, sauce brune à lestragon, sauce madère, sauce périgeux, sint-jakobsschelpen, slagroom, spinazie, truffel, zalm, zout en zwezerik

Keuken:
Frans
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht uit De kunst van het koken:

Crème plombière aux fruits - Plombière met verse aardbeien of frambozen

Ingrediënten:
aardbeien, bloem, boter, cake, cognac, eidooier, eiwit, frambozen, kirsch, koffie, lange vingers, melk, pudding, suiker, vanille, vanille-essence, verkruimelde bitterkoekjes en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Petits navets sautées en garniture - Meiknolletjes in boter gebakken

Ingrediënten:
boter, meiknolletjes, olijfolie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Vegetarische Parissienesaus (Duitse saus)

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, citroensap, eidooier, slagroom, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Pâte feuilletée fine - Klassiek Frans bladerdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Recept uit Als kok in Frankrijk:

Tripes à la mode de Caen

Ingrediënten:
bouquet garni, cider, kruidnagel, pens, peper, preiwit, rund, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees