Frans

Zoek naar Frans in jouw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Cornets, rouleaux et mille-feuilles à la fondue de fromage - Met kaas gebakken roomhoorntjes, bladerdeegrolletjes en tompoezen

Ingrediënten:
bladerdeegrolletjes, bladerdeegvellen, gruyère, kaasvulling, parmezaanse kaas en roomhoorntjes

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Diner / voorgerecht uit 45 geniale rezepten:

Schwarzwurzeln mit Parma-Schinken, Pinienkernen und Kalbsfond / Schorseneren met Parmaham en kalfsfond (Dollase)

Ingrediënten:
aardappelpuree, boter, citroensap, gevogeltefond, groente, kalfsfond, nootmuskaat, parmaham, pijnboompitten, room, schorseneren, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Trüffelpesto / Truffellpesto

Ingrediënten:
basilicum, fleur de sel, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, périgord-truffels, pijnboompitten en sherryazijn

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Diner / voorgerecht uit 45 geniale rezepten:

Gitter von grünem und weißem Spargel - Raster van groene en witte asperges

Ingrediënten:
boter, fleur de sel, groene asperges, suiker, truffelpesto en witte asperges

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Garnituur bij schorseneren-Velouté

Ingrediënten:
bloem, boter, eendenlever, fleur de sel, ingelegde groene walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / orgaanvlees / noten
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Quiche à la tomate Niçoise - Quiche met verse tomaten, ansjovis en olijven

Ingrediënten:
ansjovis uit blik, basilicum, cayennepeper, ei, eidooier, gruyère, knoflook, olijfolie, oregano, paprikapoeder, parmezaanse kaas, peper, peterselie, taartbodem, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
quiche
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

L'omelette roullée - Gerolde omelet

Ingrediënten:
boter, ei en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Roereieren met niet- vegetarische garnering

Ingrediënten:
boter, eidooier, ham, melk, peper, slagroom, spek, water, worstjes en zout

Keuken:
Frans
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Roereieren met vegetarische garnering

Ingrediënten:
aardappelen, artisjokhart, asperges, aubergine, boter, champignons, courgette, eidooier, erwtjes, gegrilde tomaten, melk, peper, piperade, slagroom, tomatensaus, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

L'omelette broullée - Roeromelet

Ingrediënten:
boter, ei en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Bouillabaisse de poulet - In wijn gepocherde kip met groenten en herbes de Provence

Ingrediënten:
cayennepeper, droge witte wijn, kip, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, prei, saffraan, sinaasappelschil, tijm, tomaten, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Geflambeerde banaan

Ingrediënten:
banaan, bloem, boter, citroensap, ei, grand marnier, kirsch, sinaasappelsap, suiker en vanilleijs

Keuken:
Frans
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Suprêmes de volaille à brun au truffes - In boter gebakken kipfilets met truffelsaus

Ingrediënten:
bruine kippenbouillon, geklaarde boter, kipfilet, lente-ui, madeira, peper, peterselie, port, runderbouillon, sjalot, truffel uit blik en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Poularde en chaud-froid / Poularde en gelée - Koude kip met chaud-froid en kip in aspic

Ingrediënten:
bouillon, dragon, gesmoorde kip, room-eiersaus en room-gelatinesaus

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Perensalade Guerard

Ingrediënten:
kippenborst, peer en spinazie

Keuken:
Frans
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Vruchtensaus met jam of gelei: aardbei-bessen

Ingrediënten:
aardbeienjam, bessengelei, cognac, fruit en kirsch

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Vruchtensaus met jam of gelei: sinaasappel-abrikoos

Ingrediënten:
abrikozencompote, cognac, fruit, kirsch en sinaasappelmarmelade

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Basisrecept uit De kunst van het koken:

Geglaceerde sinaasappel- of citroenschil

Ingrediënten:
citroenschil, sinaasappelschil, suiker, vanille-essence en water

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Frambozensaus van verse frambozen

Ingrediënten:
citroensap, cognac, frambozen, kirsch en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Abricot - Abrikozenglazuur

Ingrediënten:
abrikozencompote en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / glazuur
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Basisrecept uit De kunst van het koken:

Kaasvulling voor roomhoorntjes, tompoezen en kroketten met ham

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, gruyère, ham, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, slagroom, tabasco en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kaas
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Basisrecept uit De kunst van het koken:

Fondue de fromage pour cornets, rouleaux, mille feuilles et croquettes - Kaasvulling voor roomhoorntjes, tompoezen en kroketten

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, gruyère, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, slagroom, tabasco en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Snack of tussendoortje uit De kunst van het koken:

Fleurons - Baksels van bladerdeeg als versiering en als garnituur en Petites bouchées - Bladerdeegbakjes voor borrelhapjes

Ingrediënten:
bladerdeeg en ei

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Foie de veau à la moutarde - Lever met mosterd, kruiden en broodkruim

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, dijonmosterd, kalfslever, knoflook, lente-ui, olie, peper, peterselie, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees