Frans

Zoek naar Frans in jouw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Frankrijk koken en reizen:

Roomhoorns - cornets de murat

Ingrediënten:
bloem, boter, donkere rum, eiwit, slagroom, vanille-essence, vanillesuiker en witte basterdsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / nagerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Meringues met geslagen room - meringue à la chantilly

Ingrediënten:
eiwit, poedersuiker, slagroom en witte basterdsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / nagerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Baba met rum - baba au rhum

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine rum, ei, instantgist, melk, suiker, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Basisrecept uit De kunst van het koken:

Soufflébasis

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, gruyère, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Côtes de veau sauce tomate - Kalfskoteletten met tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, dragon, droge witte wijn, kalfskoteletten, knoflook, lente-ui, peper, sjalot, tijm, tomatensaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Frankrijk koken en reizen:

Metzer chocoladekoek - gâteau de metz

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, crème fraîche, ei, pure chocolade en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Le cassoulet de Castelnaudy - Witte-bonenschotel

Ingrediënten:
bouquet garni, broodkruim, ganzenvet, gedroogde worst, knoflook, knoflookworst, krabbetjes, kruidnagel, lamsschouder, peper, tomatenpuree, ui, varkenszwoerd, spek, vleesbouillon, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / peulvruchten / varkensvlees / lamsvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Haricot de mouton - Witte bonen met lamsvlees

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, gedroogde witte bonen, knoflook, koolraap, lamsborst, lamsnek, lamsschouder, peper, tomaten, uitjes, spek, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / peulvruchten / varkensvlees / lamsvlees
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Bijgerecht uit De truffel:

Gekonfijte tomaten

Ingrediënten:
fleur de sel, knoflook, olijfolie, suiker, tijmbloemen en tomaten

Keuken:
Frans
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Wilde eend met boschampignons

Ingrediënten:
appel, boter, kers, knoflook, peterselie, port, sjalot, veenbessen, wijnazijn, wilde champignons en wilde eend

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Suprêmes de volaille à la milanaise - Gebakken kipfilets, gepaneerd met parmezaanse kaas en broodkruim

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, citroensap, ei, geklaarde boter, kipfilet, lente-ui, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Côtes de porc sauce Nénette - Varkenskarbonade met mosterd, room en tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, boter, kervel, knoflook, marinade au vin, mosterd, olie, peper, peterselie, reuzel, slagroom, tomatenpuree, varkenskarbonade en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Petits pois - Doperwten

Ingrediënten:
doperwten, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Court-bouillon - Aromatische bouillon

Ingrediënten:
bouquet garni, citroensap, lente-ui, olijfolie, sjalot, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Potage untel - Groene soep van meiknolletjes

Ingrediënten:
boter, citroensap, diepvriesspinazie, eidooier, griesmeel, groen van meiknollen, kippenbouillon, meiknol, melk, peper, spinazie, suiker, water, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Konijn in cider - lapin au cidre

Ingrediënten:
boleten, boter, calvados, crème fraîche, doorregen spek, droge cider, eierdooier, konijn, konijnenlever, olie, peper, pittige mosterd, sjalot, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / wild en gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Aubergines en persillade, sautées - Gebakken aubergines met knoflook, broodkruim en tuinkruiden

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, broodkruim, knoflook, lente-ui, olijfolie, oregano, peterselie, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Tong met garnalen en champignons - sole à la normande

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, garnalen, knoflook, laurierblad, mosselen, peper, sjalot, slagroom, tong, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht uit De truffel:

Warme oesters in eendenlevercrème

Ingrediënten:
eendenlevercrème, oesters, olijfolie en witte truffel

Keuken:
Frans
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / nagerecht uit De truffel:

Vijgen, geroosterd en gegratineerd

Ingrediënten:
boter, bourgondische truffel, champagne, crème de cassis, eidooier, suiker en vijgen

Keuken:
Frans
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Bladerdeegtaartje met prei en gerookt spek

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, bourgondische truffel, gerookt spek, mascarpone, nootmuskaat, prei en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De kunst van het koken:

Tarte au citron ou aux limettes - Citroen- iflimoensoufflétaart

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, eidooier, eiwit, limoenrasp, limoensap, poedersuiker, suiker, zanddeegbodem en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De kunst van het koken:

Tarte au citron et aux amandes - Citroen-amandeltaart

Ingrediënten:
amandelessence, citroenrasp, citroensap, ei, gemalen amandelen, meyercitroenen, suiker, vanille-essence, waterei en zanddeegbodem

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / nagerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kirsch-soufflé - soufflé au kirsch

Ingrediënten:
aardappelmeel, boter, eierdooier, eiwit, kirsch, maïzena, melk, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / ei/omelet/frittata