Frans

Zoek naar Frans in jouw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Cailletes - Gayettes - Worstjes van varkensvlees met lever en groente

Ingrediënten:
bonenkruid, chinese kool, diepvriesandijvie, diepvriesspinazie, dooregen varkensschouder, épices fines, ham, kalfshart, knoflook, lamshart, lamslever, olijfolie, peper, reuzel, runderlever, snijbiet, ui, varkenshart, varkenslende, varkenslever, vers spekvet, wilde spinazie, witte peper, worst en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De kunst van het koken:

Vruchtengebak met in rum geweekte brioche

Ingrediënten:
abrikozen, abrikozenjam, ananas, banaan, boter, bramen, brioche finedeeg, bruine rum, crème chantilly, diepvriesvruchten, frambozen, geroosterde geschaafde amandelen, kirsch, pain briochedeeg, perzik, poedersuiker, slagroom, suiker, vanille-essence en water

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De kunst van het koken:

Le Marly / La riposte - Aardbeiengebak met in rum geweekte brioche

Ingrediënten:
aardbeien, abrikozenjam, boter, brioche finedeeg, bruine rum, crème chantilly, kirsch, pain briochedeeg, poedersuiker, slagroom, suiker, vanille-essence en water

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Recept uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
ansjovis, chilipeper, goudbrasem, knoflook, olijfolie, pastis, peper, prei, saffraan, schelvis, schorpioenvis, selderij, selderijblad, sinaasappelschil, tarbot, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelknol, visfond, witte wijn, wortel, zalm, zeeduivel, zeewolf en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Oie rôti à l'Alsacienne - Geroosterde gans met een vulling van worst en appel

Ingrediënten:
appel, boter, cognac, gans, ganzenbouillon, kaneel, peper, port, runderbouillon, salie, suiker, varkensworstjes en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Salade Niçoise

Ingrediënten:
ansjovis, ei, kropsla, olijfolie, rode wijnazijn, tomaten, tonijn uit blik, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Entenbraten mit Essig-Karamell-Sauce - Gebraden eend met azijn-karamelsaus

Ingrediënten:
azijn-karamelsaus, eend, barbarie, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / boter en olie
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De kunst van het koken:

Tarte aux fruit - Taart met andere fruitsoorten

Ingrediënten:
abrikozen, abrikozenjam, abrikozen uit blik, crème anglaise, crème chantilly, ei, ontpitte kersen, perzik, perzik uit blik, pruimen, suiker, taartbodem van bladerdeeg, uitlekvocht van het fruit en water

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De kunst van het koken:

Tarte aux pommes / Tarte aux poires - Appel- of perentaart

Ingrediënten:
abrikozenjam, crème anglaise, crème chantilly, ei, golden delicious, handperen, suiker, taartbodem van bladerdeeg, uitlekvocht van het fruit en water

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht uit De kunst van het koken:

Jalousie - Jalouzie- of vruchtentaart van Frans bladerdeeg

Ingrediënten:
aardbeienjam, abrikozenjam, abrikozenssaus, ananas uit blik, appelschijfjes, banaan, crème anglaise, crème chantilly, crème fraîche, eenvoudig bladerdeeg, eierglazuur, frambozenjam, geroosterde amandelen, inn wijn gesmoorde pruimen, vruchtenmousse en walnoten

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Rotbarsch auf Provenzalische art - Provençaalse roodbaars

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, knoflook, olijfolie, roodbaarsfilet, saffraanpoeder, tijmthee, tomaten-concassé, tomatenpuree, ui, venkelzaad, witbrood, witte wijn, zout en zwarte olijvenpuree

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Gekookte kreeft voor homard thermidor

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, champignons, citroensap, dragon, droge witte wijn, kreeft, laurier, peperkorrels, peterselie, tijm, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce Thermidor

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, eidooier, kooknat van kreeft, kreeftencorail, mosterd en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Filets de sole farcis - Gevulde tongfilets

Ingrediënten:
champignons, mengsel voor visquenelles, peper, sauce dieppoise, slagroom, tongfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Homard Thermidor - Kreeft thermidor, in de schaal gegratineerd

Ingrediënten:
boter, cognac, gekookte kreeft, gruyère, parmezaanse kaas en sauce thermidor

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude paté en brioche met aspic

Ingrediënten:
vleesgelei

Keuken:
Frans
Soort:
pastei
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Saucisson en croûte - Worst in pastei- of bladerdeeg

Ingrediënten:
demi-feuilletée, paté brisée à lóeuf en worst naar keuze

Keuken:
Frans
Soort:
pastei
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Tarte Normande - Normandische taart

Ingrediënten:
appel, bloem, calvados, ei, gezouten boter, poedersuiker en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Poularde in Riesling

Ingrediënten:
boter, champignons, citroen, droge riesling, eau de vie, geklaarde boter, knoflook, knolselderij, peper, poularde, prei, room, sjalotten, soepkip, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Bijgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Gemüsegratin Provenzalisch - Provençaalse gegratineerde groente

Ingrediënten:
aardappelen, aubergine, courgette, knoflook, olijfolie, rode paprika, sjalot, tijm, vleestomaten, witte peperkorrels, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Gâteau Berbelle - Franse chocoladetaart

Ingrediënten:
amandelstiften, bittere chocolade, bloem, boter, ei, slagroom, suiker en witte rum

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Recept uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Fond

Ingrediënten:
gevogeltekarkassen, kalfsbotten, kalfspoot, kalfsvlees, knolselderij, laurier, peper, prei, rode wijn, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Lachs in Schalottensahne - Zalm in sjalottenroom

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, duts, riesling, room, sjalot, zalm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Caneton braisé aux marrons - Gesmoorde eend met een vulling van kastanjes en worstjes

Ingrediënten:
bloem, droge witte wijn, eend, eendenbouillon, eendenharten, eendenlever, eendennek, eendenvet, kastanjes, kastanjes uit blik, olie, port, reuzel, runderbouillon, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / gevogelte / varkensvlees