Frans

Zoek naar Frans in jouw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gratin van rivierkreeft - gratin de queues d'écrevisses

Ingrediënten:
boter, broodkruim, champignon, crème fraîche, eierdooier, gruyère, knoflook, kruidnagel, laurierblad, maïzena, peper, peperkorrel, rivierkreeftjes, selderijstengel, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
crumble/gratin / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Rachel Khoo - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Millefeuilles aux tomates et lentilles | Millefeuille met tomaten en linzen

Ingrediënten:
boekweitmeel, cherrytomaatjes, citroentijm, courgette, olijfolie, plantaardige olie, puylinzen, rode paprika, rode ui, tomaat, water en zwarte peper

Keuken:
Frans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige groene sla zonder olie

Ingrediënten:
aceto balsamico, groene sla, sherryazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Quiche Lorraine

Ingrediënten:
boter, ei, gekookte ham, gerookte ham, korstdeeg, room en spekreepjes

Keuken:
Frans
Soort:
quiche
Een recept uit Rachel Khoo - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Cocktail au Lillet, gingembre et citron | Cocktail van Lillet, gember en citroen

Ingrediënten:
basilicumbladeren, citroen, gesuikerde gember, ijsblokjes, lillet en tonic

Keuken:
Frans
Een recept uit Rachel Khoo - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Baskische vlag op een stokje

Ingrediënten:
jalapeños, semi-zongedroogde tomaat en zilverui

Keuken:
Frans
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Wild zwijnkop

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, ei, foie gras, kalfsvlees, kaneel, kop van een wild zwijn, jong, kruidnagel, nootmuskaat, peper, peterselie, salpeter, sjalot, tartaarsaus, truffel, ui, varkensvlees, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Haas- of konijnstoofpot

Ingrediënten:
magere bacon, bloem, boter, bouquet garni, champignons, cognac, croutons, haas, konijn, olijfolie, peperkorrels, peterselie, rode landwijn, sjalot, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Lamsbaron, geroosterd

Ingrediënten:
boter, knoflook en lamsbaron

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Hartige taart uit Lotharingen - Quiche lorraine

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, ei, kaas, mager rookspek, nootmuskaat, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Picknick / diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Pâté uit Lotharingen - pâté lorraine

Ingrediënten:
bladerdeeg, eidooier, laurierblad, peperkorrel, schouderkarbonade, sjalot, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / nagerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Aardbeiensorbet - sorbet aux fraises

Ingrediënten:
aardbei, citroensap, framboos, rode aalbessen, rode vruchten, suiker en water

Keuken:
Frans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Corsicaans konijn - lapin à l'Istrettu

Ingrediënten:
droge witte wijn, kappers, knoflook, konijn, laurierbladeren, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, zout en zoute zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Snack of tussendoortje uit La Mère Brazier:

Pompon van foie gras

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, ei, olie, pistache, foie gras en truffel

Keuken:
Frans
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kip Berry

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, kip, knoflook, ui en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kip met morieltjes en room

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, double cream, bressekip en morielje

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Haas in roomsaus

Ingrediënten:
bacon, bloem, boter, bouquet garni, cayennepeper, champignons, cognac, double cream, haas, maïzena, peperkorrels, sjalot, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Kipvelouté mère Brazier

Ingrediënten:
eidooier, double cream, kipconsommé, tapioca en truffel

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kip, gestoofd in Champagne

Ingrediënten:
boter, champagne brut, kip en knoflook

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Béarnaisesaus

Ingrediënten:
boter, citroen, eidooier, dragon, kervel, paprikapoeder, peperkorrels, peterselie, sjalot en wijnazijn

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / voorgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Saint-Germain erwtensoep - purée Saint-Germain

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, croutons, kalfsbouillon, spek, spliterwten en peper

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Dragonsaus bij gesmoorde kip

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, kookvocht van kip, slagroom, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Omelet

Ingrediënten:
double cream en ei

Keuken:
Frans
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Ansjovis in Txakoli-wijn - anchois au txakoli

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, knoflook, peper, spaanse peper, txakoli, ui, verse ansjovis en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis