Frans

Zoek naar Frans in jouw eigen kookboeken

Frans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce brune à l'estragon - Bruine dragonsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Matelote d'anguilles a la Charentaise - Matelote van paling op de wijze van de Charente

Ingrediënten:
blanke fond, boerenham, champignons, paling, rode wijn en uitjes

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Trish Deseine en Christian Sarramon - Heerlijk Parijs

Diner / nagerecht uit Heerlijk Parijs:

Aardbeien en citroengrassoepje met vanille-mascarponeroom

Ingrediënten:
citroengras, gehakt, mascarpone, poedersuiker, slagroom, vanillepeul en verse aardbeien

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Trish Deseine en Christian Sarramon - Heerlijk Parijs

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk Parijs:

Zalm met zoete chilisaus

Ingrediënten:
zalm en zoete chilisaus

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Trish Deseine en Christian Sarramon - Heerlijk Parijs

Bijgerecht uit Heerlijk Parijs:

Shelley’s mangochutneydip

Ingrediënten:
mangochutney, roomkaas en 
zout en peper

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Recept uit La cuisine Charentaise:

Millat Charentais - Pudding uit de Charente

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, cognac, ei, suiker en wit maismeel

Keuken:
Frans
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Escalopes de veau à l'estragon - Gebakken kalfsoesters met bruine dragonsaus

Ingrediënten:
arrowroot, boter, bruine fond, bruine saus, champignons, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, kalfsoester, lente-ui, maïzena, olie, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Trish Deseine en Christian Sarramon - Heerlijk Parijs

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk Parijs:

Allumettes en ‘slakken’ van bladerdeeg

Ingrediënten:
bladerdeeg, ei, groene pesto, kaas, karwijzaad, komijnzaad, maanzaad, peterselie, sesamzaad, tapenade en 
zout en peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / voorgerecht uit La cuisine Charentaise:

Potage Colbert - Soep Colbert

Ingrediënten:
asperges, bloemkoolroosjes, erwtjes, haricots verts, koolraap, prei en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Saumon ou rouget en vessie - Zalm of rode mul in bakpapier

Ingrediënten:
basilicum, ei, groene peper, grof zout, kervel, rode mul en zalm

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Charlotte de saumon et salade st jacques - Charlotte van zalm gevuld met een salade van jacobsschelpen

Ingrediënten:
avocado, bieslook, citroensap, coquilles, ei, gember, peterselie, tomaat, vinaigrette, vis, witlof en zalm

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Bar façon Colbert - Zeebaars Colbert

Ingrediënten:
bouquet garni, courgette, crème fraîche, eidooier, peper, visfumet, zeebaars en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Pot au feu du pecheur - Vissersstoofpotje

Ingrediënten:
coquilles, courgette, haricots verts, heek, kreeft, prei, tarbot, tong, wijting, witte koolraapjes met lof, wortel en zonnevis

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Pâte à croustade à l'envers- Deeg voor paté en croûte

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, ijswater, reuzel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Boeuf en caisse, suprise - Gevuld gesmoord rundvlees in een vleescroûte

Ingrediënten:
champignons, ei, ganzenvet, gerookte ham, knoflook, olie, peper, reuzel, rundvlees, tijm, ui, varkensnet, varkensspek, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Riz étuvé au beurre - Rijst met boter 3

Ingrediënten:
boter, peper, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Recept uit La cuisine Charentaise:

Oeufs de mulet seches - Gedroogde harderkuit (Bottarga)

Ingrediënten:
fijn zeezout en harderkuit

Keuken:
Frans
Soort:
condiment / vis
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / voorgerecht uit La cuisine Charentaise:

Bisque de crabes verts - Bisque van groene krab

Ingrediënten:
bouquet garni, cayennepeper, grof grijs zeezout, kerrie, knoflook, olie, peper, prei, saffraan, strandkrab, tomaten, ui, visfumet, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Petits gris en matelote - Stoofpotje van petit-gris slakken

Ingrediënten:
beurre manié, boerenham, bouquet garni, chocolade, knoflook, munt, petit gris slakken en rode wijn

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Recept uit La cuisine Charentaise:

Les escargots grilles - Gegrilde slakken

Ingrediënten:
boter, grof zout en slakken

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / voorgerecht uit La cuisine Charentaise:

Crevettes en terrines - Terrine van garnalen

Ingrediënten:
boter, garnalen, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Trish Deseine en Christian Sarramon - Heerlijk Parijs

Diner / nagerecht uit Heerlijk Parijs:

Millefeuille van chocola met kof?e-extract en zoete kastanje

Ingrediënten:
cacaopoeder, chocola, water, mascarpone, poedersuiker, pure chocolade en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Trish Deseine en Christian Sarramon - Heerlijk Parijs

Diner / nagerecht uit Heerlijk Parijs:

Twee soepjes van exotisch fruit

Ingrediënten:
chocola, citroengras, kokosmelk en passievruchtensap

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Bijgerecht uit La cuisine Charentaise:

Les petits blues de nos marais - Gekookte champignons

Ingrediënten:
azijn, bouquet garni, champignons, knoflook, olie, peperkorrels, water, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / paddenstoelen
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Bijgerecht uit La cuisine Charentaise:

Le gateau du moulin de Tristan - Taart van de molen van Tristan

Ingrediënten:
bieslook, boter, broodkruim, dragon, ei, kervel, melk, peper, postelein, quatre épices, spinazie, waterkers, zout en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
hartige taart / vegetarisch