brunch

Zoek naar brunch in jouw eigen kookboeken

De lekkerste brunch recepten

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Brunch uit Jamie, de basis van het koken:

Zachtgekookt ei met asperge op toast

Ingrediënten:
asperge, bacon, ei, pancetta, pomodoritomaat en vloerbrood

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Ontbijt / brunch uit Het kookboek van Tip Culinair:

Schuim-ei in potjes

Ingrediënten:
ei, parmezaanse kaas en slagroom

Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Brunch uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Pannenkoeken gevuld met ricotta en abrikozen

Ingrediënten:
abrikozenjam, atkins bake mix, boter, ei, ricotta, room, zoetjes en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Brunch uit Karsu's Kitchen:

Gepocheerd mei met knoflookyoghurt - Çilbir

Ingrediënten:
azijn, boter, dille, ei, knoflook, pul biber, turks brood, yoghurt en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Brunch uit Home made zomer:

Rucolacake met pijnboompitten

Ingrediënten:
brandnetel, ei, olijfolie, peper, peterselie, pijnboompitten, rucola, spinazie, zelfrijzend bakmeel, zout en zure room

Soort:
quiche / mosterd
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Brunch uit Tomaten:

Tunesische eieren in tomatensaus

Ingrediënten:
bruine suiker, eieren, koriander, harissa, olijfolie, rode paprika, knoflook, gemalen komijn, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk van bloemkool

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, citroen, gemalen komijn, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Brunch uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Bosbessenclafoutis

Ingrediënten:
amandelextract, atkins bake mix, bosbessen, boter, ei, room, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Brunch uit De dikke vegetariër:

Brunchpizza van polenta

Ingrediënten:
ei, goudse kaas, olijfolie, peper, polenta, salie en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Brunch uit Simpel:

Iraanse kruidenbeignets

Ingrediënten:
basilicum, berberisbessen, broodkruim, dille, eieren, gemalen komijnzaad, koriander, walnoten en zonnebloemolie

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Brunch uit Simpel:

Maisbrood met belegen kaas, feta en jalapeñopeper

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, bosuien, cayennepeper, cheddar, eieren, feta, gemalen komijnzaad, instantpolenta, jalapeñopeper, koriander, lichtbruine basterdsuiker, maiskolven, nigellazaad, olijfolie, rode ui, zuiveringszout en zure room

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Brunch uit Simpel:

Toast met avocadoboter en tomatensalsa

Ingrediënten:
boter, cherrytomaatjes, dille, dragonblad, kappertjes, knoflook, komijnzaad, limoenen, rijpe avocado’s en zuurdesembrood

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Brunch uit Simpel:

Verkruimelde tofoe met harissa

Ingrediënten:
avocado's, groene chilipepers, komkommer, koriander, limoensap, nigellazaad, rozenharissa, uien, zijdentofoe en zuurdesembrood

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Brunch uit Simpel:

Portobello's met brioche en gepocheerd ei

Ingrediënten:
basilicum, briochebrood, chilivlokken, eieren, gemalen kaneel, knoflook, portobello, zeezoutvlokken en zure room

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Brunch uit Simpel:

Fritatta met courgette en ciabatta

Ingrediënten:
basilicum, ciabatta, courgette, eieren, gemalen komijnzaad, knoflook, parmezaanse kaas, slagroom en volle melk

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Brunch uit Simpel:

Brood met rode biet, karwijzaad en geitenkaas

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, eieren, havermoutvlokken, honing, jonge geitenkaas, karwijzaad, nigellazaad, parmezaanse kaas, pompoenpitten, rode biet, tijmblaadjes, volkorenmeel, zonnebloemolie, zuiveringszout en zure room

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Brunch uit Simpel:

Doperwtenbeignets met za'atar en feta

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroen, diepvriesdoperwtjes, eieren, feta, munt, ricotta, za'atar en zonnebloemolie

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Brunch uit Simpel:

Gesmoorde prei met eieren en za'atar

Ingrediënten:
boter, eieren, feta, groentebouillon, ingemaakte citroen, komijnzaad, olijfolie, prei, spinazie, za'atar, zout en zwarte peper

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Brunch uit Simpel:

Omelet met harissa en manchego

Ingrediënten:
eieren, koriander, limoenen, manchego, nigellazaad, olijfolie, rozenharissa, ui, volle melk, zout en zwarte peper

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Pittig roerei

Ingrediënten:
bosuien, eieren, gemalen geelwortel, gemalen kardemom, gember, karwijzaad, komijnzaad, koriander, rode chilipeper, tomaten, tomatenpuree, ui, urfa-chilivlokken, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Shakshuka

Ingrediënten:
cayennepeper, gele paprika's, komijnzaad, koriander, laurierblaadjes, olijfolie, peterselie, rietsuiker, rode paprika's, saffraandraadjes, scharreleieren, tijm, tomaten, uien, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Groene pannenkoekjes met limoenboter

Ingrediënten:
bakpoeder, bosuien, boter, chilipepers, chilivlokken, eiwit, knoflook, komijnzaad, koriander, limoen, limoensap, melk, olijfolie, scharrelei, spinazie, witte peper, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Hete geblakerde cherrytomaatjes met koude yoghurt

Ingrediënten:
cherrytomaatjes, chilivlokken, citroen, griekse yoghurt, knoflook, komijnzaad, lichtbruine basterdsuiker, olijfolie, oregano, tijm, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten

Brunch van Thomas de Beer:

Eikopjes

Ingrediënten:
boter, ei, eidooier, nootmuskaat en parmezaanse kaas

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Brunch uit Home made zomer:

Worteltjestaart met appel en geitenkaas

Ingrediënten:
appel, bladerdeeg, bloem, boter, crème fraîche, ei, peper, ui, wortel, wortelsap, zachte geitenkaas en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Brunch uit Home made zomer:

Kruidenslaatje uit de tuin met gepocheerd ei

Ingrediënten:
bieslook, boragebloem, boter, citroensap, dille, dragon, eetbare bloemen, ei, eidooier, friseesla, kervel, mosterd, stokbrood en wittewijnazijn

Soort:
azijn