brunch

Zoek naar brunch in jouw eigen kookboeken

De lekkerste brunch recepten

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Brunch uit Jamie, de basis van het koken:

Zachtgekookt ei met asperge op toast

Ingrediënten:
asperge, bacon, ei, pancetta, pomodoritomaat en vloerbrood

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Ontbijt / brunch uit Het kookboek van Tip Culinair:

Schuim-ei in potjes

Ingrediënten:
ei, parmezaanse kaas en slagroom

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Brunch uit Tomaten:

Tunesische eieren in tomatensaus

Ingrediënten:
bruine suiker, eieren, gehakte verse koriander, harissa, olijfolie, rode paprika, teen knoflook, tl gemalen komijn, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Brunch uit Het kookboek van Tip Culinair:

Kruidige eierflans

Ingrediënten:
bieslook, boter, champignons, ei, kervel, knoflook, margarine, nootmuskaat, olie, peterselie, slagroom en tomaat

Brunch van Thomas de Beer:

Eikopjes

Ingrediënten:
boter, ei, eidooier, nootmuskaat en parmezaanse kaas

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Brunch uit Home made zomer:

Groene aspergetaart

Ingrediënten:
achterham, bladerdeeg, bloem, boter, citroen, dragon, ei, groene asperge, gruyère, peper, slagroom en zout

Soort:
quiche
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Brunch uit Home made zomer:

Feta en olijvencake

Ingrediënten:
ei, feta, olijfolie, olijven, parmezaanse kaas, peper, witte wijn en zelfrijzend bakmeel

Soort:
quiche
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Hete geblakerde cherrytomaatjes met koude yoghurt

Ingrediënten:
cherrytomaatjes, chilivlokken, citroen, griekse yoghurt, knoflook, komijnzaad, lichtbruine basterdsuiker, olijfolie, oregano, tijm, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Brunch uit Home made zomer:

Worteltjestaart met appel en geitenkaas

Ingrediënten:
appel, bladerdeeg, bloem, boter, crème fraîche, ei, peper, ui, wortel, wortelsap, zachte geitenkaas en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Brunch uit Home made zomer:

Kruidenslaatje uit de tuin met gepocheerd ei

Ingrediënten:
bieslook, boragebloem, boter, citroensap, dille, dragon, eetbare bloemen, ei, eidooier, friseesla, kervel, mosterd, stokbrood en wittewijnazijn

Soort:
azijn
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Brunch uit De dikke vegetariër:

Brunchpizza van polenta

Ingrediënten:
ei, goudse kaas, olijfolie, peper, polenta, salie en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Shakshuka

Ingrediënten:
cayennepeper, gele paprika's, komijnzaad, koriander, laurierblaadjes, olijfolie, peterselie, rietsuiker, rode paprika's, saffraandraadjes, scharreleieren, tijm, tomaten, uien, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, honing, knoflook, koriander, olijfolie, tomaten, ui, witte peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Brunch uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Pannenkoeken gevuld met ricotta en abrikozen

Ingrediënten:
abrikozenjam, atkins bake mix, boter, ei, ricotta, room, zoetjes en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Brunch uit Home made zomer:

Rucolacake met pijnboompitten

Ingrediënten:
brandnetel, ei, olijfolie, peper, peterselie, pijnboompitten, rucola, spinazie, zelfrijzend bakmeel, zout en zure room

Soort:
quiche / mosterd
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Brunch uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Bosbessenclafoutis

Ingrediënten:
amandelextract, atkins bake mix, bosbessen, boter, ei, room, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Pittig roerei

Ingrediënten:
bosuien, eieren, gemalen geelwortel, gemalen kardemom, gember, karwijzaad, komijnzaad, koriander, rode chilipeper, tomaten, tomatenpuree, ui, urfa-chilivlokken, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk van bloemkool

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, citroen, gemalen komijn, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Groene pannenkoekjes met limoenboter

Ingrediënten:
bakpoeder, bosuien, boter, chilipepers, chilivlokken, eiwit, knoflook, komijnzaad, koriander, limoen, limoensap, melk, olijfolie, scharrelei, spinazie, witte peper, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Ontbijt / brunch uit Te gast bij Jamie:

Eenpansontbijt

Ingrediënten:
bloedworst, champignons, doorregen spek, ei, kerstomaat, olijfolie, varkensworstjes en weidechampignons

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Brunch / bijgerecht uit Tomaten:

Gebakken groene tomaten

Ingrediënten:
ei, el maizena, g boter, groene tomaten, olijfolie, takje verse tijm, tomatenketchup, versgemalen zwarte peper, zout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Brunch / lunch uit Spuntino:

Linzen met zachtgekookt ei en ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisdressing, castelluccio-linzen, chiliflakes, ciabatta, dijonmosterd, ei, extra vergine olijfolie, knoflook, peterselie, puy-linzen, rozemarijn, selderij, ui, venkel, venkelzaad, wortel en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Brunch / lunch uit Spuntino:

Prei, zachtgekookt ei en mosterdzaad

Ingrediënten:
ciabatta, citroen-mosterddressing, extra vierge olijfolie, grove mosterd, knoflook, laurier, peterselie, prei, sinaasappel, tijm, witte wijn, zeezout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Ontbijt / brunch uit Spuntino:

Eieren met soldaatjes

Ingrediënten:
amandelen, bloem, brood, cayennepeper, ei, gerookte paprikapoeder, peper, sesamzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Brunch / lunch uit Het kookboek van Tip Culinair:

Omelettaart in vijf kleuren

Ingrediënten:
basilicum, boter, champignons, citroen, courgette, ei, knoflook, margarine, mascarpone, melk, nootmuskaat, oranje paprika, oude kaas, paprikapoeder, pesto, peterselie, prei, sambal, sjalot, verse spinazie, vleestomaat en zwarte olijven