brunch

Zoek naar brunch in jouw eigen kookboeken

De lekkerste brunch recepten

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Brunch uit Jamie, de basis van het koken:

Zachtgekookt ei met asperge op toast

Ingrediënten:
asperge, bacon, ei, pancetta, pomodoritomaat en vloerbrood

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Ontbijt / brunch uit Het kookboek van Tip Culinair:

Schuim-ei in potjes

Ingrediënten:
ei, parmezaanse kaas en slagroom

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Brunch uit Home made zomer:

Kruidenslaatje uit de tuin met gepocheerd ei

Ingrediënten:
bieslook, boragebloem, boter, citroensap, dille, dragon, eetbare bloemen, ei, eidooier, friseesla, kervel, mosterd, stokbrood en wittewijnazijn

Soort:
azijn
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Brunch uit Home made zomer:

Worteltjestaart met appel en geitenkaas

Ingrediënten:
appel, bladerdeeg, bloem, boter, crème fraîche, ei, peper, ui, wortel, wortelsap, zachte geitenkaas en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, honing, knoflook, koriander, olijfolie, tomaten, ui, witte peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Brunch uit De dikke vegetariër:

Brunchpizza van polenta

Ingrediënten:
ei, goudse kaas, olijfolie, peper, polenta, salie en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Brunch uit Tomaten:

Tunesische eieren in tomatensaus

Ingrediënten:
bruine suiker, eieren, gehakte verse koriander, harissa, olijfolie, rode paprika, teen knoflook, tl gemalen komijn, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch / ei/omelet/frittata
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Brunch uit Het kookboek van Tip Culinair:

Kruidige eierflans

Ingrediënten:
bieslook, boter, champignons, ei, kervel, knoflook, margarine, nootmuskaat, olie, peterselie, slagroom en tomaat

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Brunch uit Home made zomer:

Feta en olijvencake

Ingrediënten:
ei, feta, olijfolie, olijven, parmezaanse kaas, peper, witte wijn en zelfrijzend bakmeel

Soort:
quiche
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Brunch uit Home made zomer:

Groene aspergetaart

Ingrediënten:
achterham, bladerdeeg, bloem, boter, citroen, dragon, ei, groene asperge, gruyère, peper, slagroom en zout

Soort:
quiche

Brunch van Thomas de Beer:

Eikopjes

Ingrediënten:
boter, ei, eidooier, nootmuskaat en parmezaanse kaas

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Shakshuka

Ingrediënten:
cayennepeper, gele paprika's, komijnzaad, koriander, laurierblaadjes, olijfolie, peterselie, rietsuiker, rode paprika's, saffraandraadjes, scharreleieren, tijm, tomaten, uien, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Hete geblakerde cherrytomaatjes met koude yoghurt

Ingrediënten:
cherrytomaatjes, chilivlokken, citroen, griekse yoghurt, knoflook, komijnzaad, lichtbruine basterdsuiker, olijfolie, oregano, tijm, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk van bloemkool

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, citroen, gemalen komijn, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Brunch uit Home made zomer:

Rucolacake met pijnboompitten

Ingrediënten:
brandnetel, ei, olijfolie, peper, peterselie, pijnboompitten, rucola, spinazie, zelfrijzend bakmeel, zout en zure room

Soort:
quiche / mosterd
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Pittig roerei

Ingrediënten:
bosuien, eieren, gemalen geelwortel, gemalen kardemom, gember, karwijzaad, komijnzaad, koriander, rode chilipeper, tomaten, tomatenpuree, ui, urfa-chilivlokken, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Groene pannenkoekjes met limoenboter

Ingrediënten:
bakpoeder, bosuien, boter, chilipepers, chilivlokken, eiwit, knoflook, komijnzaad, koriander, limoen, limoensap, melk, olijfolie, scharrelei, spinazie, witte peper, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Ontbijt / brunch uit De complete keuken van Frankrijk:

Brioche

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, fijne suiker, gist, melk, vanille-extract en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Brunch / lunch uit Nopi:

Varkenspoot met gebakken bonen, gebakken ei en zuurdesembrood

Ingrediënten:
bleekselderij, ei, engels mosterdpoeder, gedroogde chilivlokken, gedroogde oregano, gemalen piment, grof zeezout, knoflook, kruidnagelpoeder, laurier, limabonen, mild gerookt paprikapoeder, olijfolie, peterselie, rozemarijn, runderbouillon, sinaasappelschil, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, varkenspoot, wortel, zuiveringszout, zuurdesembrood, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver, Sroop Sunar en David Loftus - Te gast bij Jamie

Ontbijt / brunch uit Te gast bij Jamie:

Ontbijt-crumpies

Ingrediënten:
gist, harde bloem, natriumbicarbonaat, suiker, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Ontbijt / brunch uit Uit de oven van Van Boven:

Ontbijtcakes van havermout en blauwe bessen

Ingrediënten:
agavesiroop, bakpoeder, blauwe bessen, ei, fruit, havermout, honing, kaneel, kokos, melk, olie en zout

Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch uit Brits bakboek:

Haverpannenkoek uit Staffordshire - Staffordshire oatcakes

Ingrediënten:
bloem, gist, havermeel, melk, suiker, volkorenmeel, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch uit Brits bakboek:

Devonshire splits

Ingrediënten:
boter, fijne rietsuiker, gist, melk, patentbloem, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / lunch uit Brits bakboek:

Scones met kaas - cheese scones plus variatie

Ingrediënten:
bakpoeder, blauwe kaas, bloem, boter, cheddar, citroensap, ei, eigeel, fourme d'ambert, melk, stilton en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht / kaas
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Brunch / drinken uit Culinaria U.S.A.:

Milk punch

Ingrediënten:
bourbon, brandy, nootmuskaat, oud bruin bier, pils, suikerstroop, vanille-essence en volle melk

Keuken:
Amerikaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Ontbijt / brunch uit Nopi:

Maïsbrood met gerilde perziken en ahornroom

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, donkere rietsuiker, ei, fijne kristalsuiker, gele perziken, gemberwortel, griekse yoghurt, grof zeezout, honing, maiskorrels, nectarines, sauternes, slagroom, snelkookpolenta, vanillestokje, verse roomkaas, volle melk, witte perziken en zwarte peper

Soort:
vegetarisch