brunch

Zoek naar brunch in jouw eigen kookboeken

De lekkerste brunch recepten

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Brunch uit Jamie, de basis van het koken:

Zachtgekookt ei met asperge op toast

Ingrediënten:
asperge, bacon, ei, pancetta, pomodoritomaat en vloerbrood

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Ontbijt / brunch uit Het kookboek van Tip Culinair:

Schuim-ei in potjes

Ingrediënten:
ei, parmezaanse kaas en slagroom

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Hete geblakerde cherrytomaatjes met koude yoghurt

Ingrediënten:
cherrytomaatjes, chilivlokken, citroen, griekse yoghurt, knoflook, komijnzaad, lichtbruine basterdsuiker, olijfolie, oregano, tijm, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, honing, knoflook, koriander, olijfolie, tomaten, ui, witte peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Shakshuka

Ingrediënten:
cayennepeper, gele paprika's, komijnzaad, koriander, laurierblaadjes, olijfolie, peterselie, rietsuiker, rode paprika's, saffraandraadjes, scharreleieren, tijm, tomaten, uien, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Brunch uit De dikke vegetariër:

Brunchpizza van polenta

Ingrediënten:
ei, goudse kaas, olijfolie, peper, polenta, salie en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit Ryland Peters & Small en Jenny Linford - Tomaten

Brunch uit Tomaten:

Tunesische eieren in tomatensaus

Ingrediënten:
bruine suiker, eieren, gehakte verse koriander, harissa, olijfolie, rode paprika, teen knoflook, tl gemalen komijn, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch / ei/omelet/frittata
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Brunch uit Home made zomer:

Feta en olijvencake

Ingrediënten:
ei, feta, olijfolie, olijven, parmezaanse kaas, peper, witte wijn en zelfrijzend bakmeel

Soort:
quiche
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Brunch uit Home made zomer:

Groene aspergetaart

Ingrediënten:
achterham, bladerdeeg, bloem, boter, citroen, dragon, ei, groene asperge, gruyère, peper, slagroom en zout

Soort:
quiche
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Brunch uit Home made zomer:

Kruidenslaatje uit de tuin met gepocheerd ei

Ingrediënten:
bieslook, boragebloem, boter, citroensap, dille, dragon, eetbare bloemen, ei, eidooier, friseesla, kervel, mosterd, stokbrood en wittewijnazijn

Soort:
azijn
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Brunch uit Home made zomer:

Worteltjestaart met appel en geitenkaas

Ingrediënten:
appel, bladerdeeg, bloem, boter, crème fraîche, ei, peper, ui, wortel, wortelsap, zachte geitenkaas en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Brunch uit Het kookboek van Tip Culinair:

Kruidige eierflans

Ingrediënten:
bieslook, boter, champignons, ei, kervel, knoflook, margarine, nootmuskaat, olie, peterselie, slagroom en tomaat

Brunch van Thomas de Beer:

Eikopjes

Ingrediënten:
boter, ei, eidooier, nootmuskaat en parmezaanse kaas

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Groene pannenkoekjes met limoenboter

Ingrediënten:
bakpoeder, bosuien, boter, chilipepers, chilivlokken, eiwit, knoflook, komijnzaad, koriander, limoen, limoensap, melk, olijfolie, scharrelei, spinazie, witte peper, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Pittig roerei

Ingrediënten:
bosuien, eieren, gemalen geelwortel, gemalen kardemom, gember, karwijzaad, komijnzaad, koriander, rode chilipeper, tomaten, tomatenpuree, ui, urfa-chilivlokken, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Brunch uit Home made zomer:

Rucolacake met pijnboompitten

Ingrediënten:
brandnetel, ei, olijfolie, peper, peterselie, pijnboompitten, rucola, spinazie, zelfrijzend bakmeel, zout en zure room

Soort:
quiche / mosterd
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk van bloemkool

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, citroen, gemalen komijn, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Ontbijt / brunch uit Nopi:

Zoete aardappelpannekoekjes met yoghurt en dadelsiroop

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dadelsiroop, ei, griekse yoghurt, grof zeezout, honing, kaneelpoeder, nootmuskaat, poedersuiker, vanille-extract, volle melk en zoete aardappel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Ontbijt / brunch uit 1080 recepten:

Tomatenjam

Ingrediënten:
citroensap, kristalsuiker en vleestomaat

Keuken:
Spaans
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / broodbeleg
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Ontbijt / brunch uit Nigella bijt:

Amerikaanse pannenkoeken met bacon en ahornsiroop

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, ei, ontbijtspek of pancetta, plantaardige olie, suiker, volle melk en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Ontbijt / brunch uit Nigella bijt:

Masala omelet

Ingrediënten:
chappati, chilipepers rood of groen, ei, knoflookteen, komijn gemalen, korianderblaadjes, koriander gemalen, kurkuma, lente-ui, maldon zeezout en plantaardige olie

Soort:
vegetarisch / ei/omelet/frittata
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Brunch / lunch uit Culinaria U.S.A.:

Oesteromelet - hangtown fry

Ingrediënten:
bloem, boter, crackers, ei en oester

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ei/omelet/frittata / schaal- en schelpdieren
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Ontbijt / brunch uit Provence:

Zoet kerstbrood - pompe de noël

Ingrediënten:
droge gist, olijfolie, oranjebloesemwater, patentbloem, sinaasappelrasp, suiker, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht / feestdagen
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Brunch / lunch uit Spuntino:

Mac & Cheese

Ingrediënten:
boter, dijonmosterd, fontina, knoflook, macaroni, mozzarella, panko, parmezaanse kaas, peper, prei, slagroom, volle melk, zeezout en zout

Keuken:
Italiaans / Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Brunch / lunch uit Spuntino:

Frittata met courgette, munt en ricotta

Ingrediënten:
courgette, ei, extra vergine olijfolie, munt, peper, ricotta, slagroom en zeezout

Keuken:
Italiaans / Amerikaans
Soort:
vegetarisch / ei/omelet/frittata
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Brunch / lunch uit Spuntino:

Steak met eieren

Ingrediënten:
boter, ei, entrecote, olijfolie, peper en zeezout

Keuken:
Italiaans / Amerikaans
Soort:
vlees