145 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebotercitroengemalen komijngemberkipfiletknoflookkomijnkorianderolieolijfoliepaprikapeperpeterselierode chilipeperrode uitahintomaattomatenpureeuivruchtensapwaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hummus kookboek:

Hummus zonder koken

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, kikkererwten uit blik, olijfolie, paprikapoeder, sumak en tahin

Soort:
peulvruchten
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hummus kookboek:

Met yoghurt geklopte hummus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gedroogde kikkererwten, griekse yoghurt, olijven, paprikapoeder, tahin en zuiveringszout

Soort:
peulvruchten
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

chermoula 1

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, grof zeezout, knoflook, olijfolie extra vergine, paprikapoeder, verse peterselie en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Gegrilde kippetjes met kruiden

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, grof zeezout, komijnzaad, olijfolie, paprikapoeder en piepkuiken

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte / feestdagen / pekel en marinades
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Hummus - kikkererwtenpuree

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, kikkererwten, knoflook, paprikapoeder, sesamzaad, tahin, verse peterselie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
saus/dressing/jus / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

gegrilde pittige kippetjes

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, grof zeezout, kip, komijnzaad, olijfolie, paprikapoeder en verse peterselie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hummus kookboek:

Kruidige wortelhummus met komijn

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, griekse yoghurt, kikkererwten uit blik, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, paprikapoeder, tahin en wortel

Soort:
peulvruchten
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept uit De Marokkaanse keuken:

gemarineerde olijven

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene olijven, ingelegde citroen, paprika en verse peterselie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
fruit / inmaak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Komkommersalade met zure room

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, dille, komkommer, paprikapoeder, peterselie, witte wijnazijn, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Komkommersalade met yoghurt

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, dille, komkommer, paprikapoeder, peterselie, witte wijnazijn, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Penne met salie-ansjovisboter

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, knoflook, paprikapoeder, penne rigate, peper, roomboter, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kippenvleugels cajun

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, cognac, gedroogde tijm, karwijzaad, kippenvleugel, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, laurierblad, limoensap, mosterdpoeder, paprikapoeder en zout

Keuken:
Cajun
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Philadelphia-peren

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, eidooier, gekookte ham, gervais, paprikapoeder, peterselie, philadelphia, williamsperen, zout en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
fruit
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kip gevuld met rijst en chermoula

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, kip, langkorrelrijst, paprikapoeder, selderij, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte / stomen
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

salade met rauwe tomaten en paprika´s

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene paprika, grof zeezout, ingelegde citroen, paprikapoeder, peterselie, tomaat en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

marokkaanse tuinbonensalade

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, tuinbonen, verse koriander, zeezout en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

chermoula 3 uit Fez

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, selderij, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Tortellini met salie-ansjovisboter en garnalen

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, knoflook, noorse garnalen, paprikapoeder, peper, roomboter, tortellini, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hummus kookboek:

Wittebonenhummus met pittige mais

Ingrediënten:
cannellinibonen, cayennepeper, citroensap, gerookte paprika, hennepzaad, komijnpoeder, koriander, lente-ui, minimaiskolf, olijfolie, paprikapoeder, tahin en tomatenpuree

Soort:
peulvruchten
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Basisrecept uit Tajine:

Charmoula basisrecept

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, knoflook, paprikapoeder, verse bladpeterselie, verse koriander en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / tajine / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Chermoula

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, knoflook, koriander, paprikapoeder, wijnazijn en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / saus / marinade
Haal meer recepten op...