30 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: blanke azijnbroccolibruine basterdsuikercitroensapeigroenteketjap benteng manisketjap manisknoflooklaoslimoensapoliepeperpindakaassambalsperziebonenspitskooltaugéuiverse bladselderijwitte basterdsuikerwitte koolzoete indonesische sojasauszout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Bijgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Komkommer in tomatensaus

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, olie, peper, sambal oelek, tomaat, ui, verse bieslook, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Barbecue: Tofusteaks met verse sambal

Ingrediënten:
hamburgers, chilipepers, citroengras, djeroek poeroet, druivenpitolie, groentebouillonpoeder, groenten, kurkumapoeder, limoen, limoensap, plantaardige olie, sambal, sjalotjes, stevige tofu, knoflook, tofu en worstjes

Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis in de keuken:

Wontons

Ingrediënten:
garnalen, gehakt, gember, groente, noten, olie, rode peper, sambal, sojasaus, tempeh, tofu, ui, vijfkruidenpoeder, vis, vlees, zachte kruiden en zout

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Gado gado

Ingrediënten:
ei, groente, ijsbergsla, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, komkommer, olie, peper, pindakaas, sambal oelek, sjalot, snijboon, sperziebonen, taugé, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Nasi goreng met varkensvlees en bleekselderij

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, boter, ei, garnalen, gekookte ham, gele paprika, knoflook, komkommer, krulpeterselie, noorse garnalen, peper, rijst, sambal oelek, tomaat, varkenslap, verse bladselderij, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Zuid afrikaans / Maleisisch
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Gestoofde runderrollade - morcon

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, knoflook, komkommer, kruidenazijn, krulpeterselie, lichte sojasaus, limoensap, maïzena, olie, peper, runderbouillon, runderrollade, sambal oelek, tomaat, ui, verse koriander, voorjaarsui en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Salade met rundvlees en eieren plus variaties - lalab telor dan daging sapi

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, blanke azijn, chinese kool, citroensap, ei, garnalen, gevogelte, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, limoensap, olie, rundergehakt, sambal oelek, slablad, spitskool, tomaat, ui, vis, vlees, witte basterdsuiker, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Kleine sat´'s van kip - saté ajam ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, djahé, gembersiroop, gemberwortelpoeder, ketjap benteng manis, kipfilet, knoflookpoeder, komkommer, krulpeterselie, limoensap, mager kippenvlees, olie, sambal oelek, tomaat, ui, verse bladselderij, verse koriander, winterwortel, wortel, zilverui en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met groenten - ketoprak

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, chinese kool, citroensap, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, limoensap, olie, pindakaas, sambal oelek, tahoe, taugé, tomaat, ui, verse bladselderij, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Rundvlees met gebakken mihoen - daging sapi dan mihoen

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, djahé, goela djawa, hollandse garnalen, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, mager runderstoofvlees, mager rundvlees, maïzena, mihoen, olie, peper, runderbouillon, sambal oelek, tomaat, ui, verse bieslook, verse garnalen, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees / pasta/noodles
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruid rundvlees - dendeng belado

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, knoflook, komkommer, limoensap, mager rundvlees, rosbief, sambal oelek, tomaat, ui, verse bladselderij en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Groenten met pindasaus 2 - petjel 2

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bleekselderij, bloemkool, broccoli, bruine basterdsuiker, gefruite uitjes, goela djawa, groente, ketjap benteng manis, knoflook, knolselderij, laos, oelek, pindakaas, prei, pronkbonen, raapje, raapstelen, snijbonen, sperziebonen, spinazie, stoofsla, tahoe, taugé, trassi, ui, waterkers, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Groenten met pindasaus 1 - petjel 1

Ingrediënten:
arachideolie, blanke azijn, bruine basterdsuiker, goela djawa, groente, ketjap benteng manis, knoflook, laos, oelek, olie, pindakaas, spinazie, spitskool, taugé, ui, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse bahmi 1 - bahmi djawa 1

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, goela djawa, ketjap benteng manis, kippenbout, knoflook, komkommer, limoensap, mie, olie, peper, prei, sambal oelek, sperziebonen, taugé, tomaat, ui, verse bieslook, verse bladselderij, verse koriander, witte kool en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Sojabonenkaas met groenten en sinaasappelen - tahoe lengko dan djeroek manis

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, gefruite uitjes, goela djawa, ketjap benteng manis, komkommer, limoensap, pindakaas, sambal badjak, sinaasappel, sojabonenkaas, tahoe, taugé, tomaat, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tempé in gekruide kokossaus - besengèk tempe

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, daoen salam, djahé, ebi, gedroogde garnalen, gemberwortelpoeder, goela djawa, knoflook, komkommer, laospoeder, olie, sambal oelek, santen, tempé, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Piccalilly-oliebollen

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, ei, gembersiroop, gist, groentemix, groenten, kaneelstokje, kruidnagel, kurkuma, laurierblad, melk, mosterd, mosterdpoeder, olie, sambal oelek, suiker, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
hartige hapjes / groente / feestdagen
Haal meer recepten op...