Maleisisch

Zoek naar Maleisisch in jouw eigen kookboeken

Maleisisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Sardine Sandwich

Ingrediënten:
komkommer, limoen, rode peper, rode ui, sardines, tomatensaus, vissaus, witte boterhammen en zonnebloemolie

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste lontong - basisrecept

Ingrediënten:
langkorrelrijst, water en zout

Keuken:
Indonesisch / Maleisisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Maleisische currykruiden

Keuken:
Maleisisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Pikante pompoen

Ingrediënten:
bruin mosterdzaad, curryblaadjes, kipcurrypoeder, olie, pompoen, spaanse peperpoeder, suiker, turmeriekpoeder, ui, viscurrypoeder, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Mango-kikkererwtencurry

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch / eenpansgerecht
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Ayam limau purut - Kip met limoen

Ingrediënten:
asam gelugur, citroengras, dikke kokosmelk, galangal, kip, knoflook, limoenblaadjes, limoensap, olie, peranakan, rode pepers, rode ui, turmeriekpoeder, ui en water

Keuken:
Maleisisch
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Saté ayam - Kipsaté met satésaus

Ingrediënten:
citroengras, kippenpoot, knoflook, korianderzaad, olie, satésaus, sjalot, spaanse peperpoeder, suiker, turmericpoeder en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / nagerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Ais kacang - Schaafijs met rode bonen

Ingrediënten:
cendol, gecondenseerde melk, gekleurde suikersiroop, gelatine, ingemaakte muskaatvrucht, palmsuikersiroop, pandanblad, pinda's, rode bonen, rood vruchtensap, schaafijs en zoete maïskorrels

Keuken:
Maleisisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kokossaus

Ingrediënten:
dikke kokosmelk, maïsmeel, pandanblad, peranakan, suiker, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Pannenkoek nonya

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, kokosrasp, kokossaus, melk, palmsuiker, pandanblad, peranakan, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Bijgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Bijgerechten bij Nasi Kerabu

Ingrediënten:
basilicum, cekurblad, citroengras, daun kesum, daun maduk, daun renganga, daun salam, daun selum, komkommer, kool, koriander, kottu kala, limoenblaadjes, munt, navelkruid, selderijblad, sjalot, sla, sperziebonen, turmeriek, ulam kruidenmix, waterkers en wilde gemberknoppen

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Sambal van gebakken visjes - sambal goreng ikan

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, citroengras, citroensap, daoen salam, kleine visjes, knoflook, limoensap, sambal oelek, sambal trassi, sereh, ui, verse sardientjes en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Zoetzuur van vis - atjar ikan

Ingrediënten:
arachideolie, bonito, citroensap, gemberwortel, kemirienoten, knoflook, milde azijn, rode ui, sambal oelek, sambal trassi, sesamolie, tomaat, tonijn, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Vis in pikante zoetzure saus - atjar ikan kota kinabaloe

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, citroensap, ketjap benteng asin, knoflook, maïzena, makreelfilet, milde azijn, paksoi, sambal oelek, suiker, ui, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Komkommer-ananassambal

Ingrediënten:
ananas, komkommer, limoensap, rode peper, rode ui, suiker en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan / condiment
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Zoetzure papaja

Ingrediënten:
halfrijpe papaya, kleine pepertjes, suiker, witte azijn en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Maaltijdsoep met garnalen en spinazie - sajoer oedang bajam

Ingrediënten:
arachideolie, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, garnalen, garnaal, kerrie djawa, knoflook, milde kerrie, prei, sambal oelek, snijbiet, spinazie, voorjaarsui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Maleisie:

Maleise saté's van rundvlees - satay daging malaya

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroenrasp, dikke kokosmelk, gemalen komijn, entrecote, goela djawa, kerrie, koenjit, komijn, kurkuma, rundvlees, sambal oelek, suiker en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vlees / barbecue/grill / pekel en marinades
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Sojabonenkaas met taugé - taoekwa dan taugé

Ingrediënten:
arachideolie, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflook, sambal oelek, sojabonenkaas, sperziebonen, tahoe, taugé, tofu en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Lams- of schapecurry - goelai kambing

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, citroenrasp, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, gedroogde kokos, gedroogde spaanse pepertjes, gemberwortel, kerrie djawa, klapper, knoflook, limoen, limoenrasp, lombok rawit, magere lamslappen, milde kerrie, schapenlappen, tomaat, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / curry / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Sojabonenkaas met gemengde groenten - taoekwa dan atjar

Ingrediënten:
arachideolie, broccoli, groene spaanse peper, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflook, rode paprika, sambal oelek, sambal trassi, sojabonenkaas, sperziebonen, tahoe, taugé, tofu, ui, winterwortel, wortel, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Sylvie Girard-Lagorce en Jean Bono - Espumas & Mousses

Diner / nagerecht uit Espumas & Mousses:

Honingmousse met sinaasappel en noten

Ingrediënten:
cointreau, crème fraîche, honing, sinaasappel en witte druiven

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Laksa Lemak - Mie in pittige kokossaus

Ingrediënten:
citroen, daun kesum, dikke kokosmelk, gedroogde mie, gele mie, garnaal, kippenborst, komkommer, kruidenpasta, lente-ui, limoen, olie, omelet, peranakan, rode peper, sambal belacan, suiker, taugé, water, wilde gemberknoppen en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kruidenpasta voor Laksa Lemak

Ingrediënten:
citroengras, galangal, gedroogde garnalenpasta, rode pepers, sjalot en turmeriek

Keuken:
Maleisisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Yen's goudbruine mie

Ingrediënten:
bakolie, donkere sojasaus, ei, garnalen, gedroogde mie, kipgehakt, knoflook, lichte sojasaus, maïsmeel, oestersaus, sesamolie, spinazie, varkensgehakt, water en witte peper

Keuken:
Maleisisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / varkensvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Bijgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Sambal Terong - Aubergine met basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, gedroogde garnalen, groente, knoflook, olie, peranakan, rode pepers, sjalot, sojabonenpasta, suiker en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Je moet eerst inloggen of registreren, voordat je verder kunt gaan.