Maleisisch

Zoek naar Maleisisch in jouw eigen kookboeken

Maleisisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Sardine Sandwich

Ingrediënten:
komkommer, limoen, rode peper, rode ui, sardines, tomatensaus, vissaus, witte boterhammen en zonnebloemolie

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste lontong - basisrecept

Ingrediënten:
langkorrelrijst, water en zout

Keuken:
Indonesisch / Maleisisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Sterk gekruide maaltijdsoep met kip - soto ajam pedas

Ingrediënten:
arachideolie, bladselderij, braadkuiken, daoen salam, djahé, ei, gemberpoeder, gemberwortel, kippenbout, kippendelen, knoflook, mihoen, rijstvermicelli, rode ui, sambal badjak, sambal oelek, ui, voorjaarsui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Maleisisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Groenten in zoetzuur - atjar koening

Ingrediënten:
arachideolie, blanke azijn, bloemkool, broccoli, gemberwortel, groene spaanse peper, haricots verts, kerrie djawa, knoflook, koenjit, komkommer, kurkuma, milde kerrie, rode spaanse peper, sperziebonen, suiker, winterwortel, wortel en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
inmaak / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Gebakken bloemkool - sambal goreng kol

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, groentenat, kippenbouillon, knoflook, prei, sambal oelek, ui, voorjaarsui, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gevogelte / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Kerriegerecht met groenten 2 - sajoer masak lemak dan boontjes

Ingrediënten:
citroensap, dunne kokosmelk, haricots verts, kerrie djawa, knoflook, koenjit, kurkuma, limoensap, milde kerrie, sambal oelek, sperziebonen, taugé, ui, witte kool en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Kerriegerecht met groenten - sajoer masak lemak 22

Ingrediënten:
aardappel, chinese kool, citroensap, dunne kokosmelk, kerrie djawa, ketjap benteng manis, knoflook, koenjit, kurkuma, limoensap, milde kerrie, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / nagerecht uit De grote Kleyn:

Blotee bessentaart

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, ei, rode bessen, slagroom en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / suikerwerk
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Lams- of schapecurry - goelai kambing

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, citroenrasp, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, gedroogde geraspte kokos, gedroogde spaanse pepertjes, gemberwortel, kerrie djawa, klapper, knoflook, limoen, limoenrasp, lombok rawit, magere lamslappen, milde kerrie, schapenlappen, tomaat, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / curry / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Maaltijdsoep met garnalen en spinazie - sajoer oedang bajam

Ingrediënten:
arachideolie, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, garnalen, garnalen, kerrie djawa, knoflook, milde kerrie, prei, sambal oelek, snijbiet, spinazie, voorjaarsui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Sojabonenkaas met gemengde groenten - taoekwa dan atjar

Ingrediënten:
arachideolie, broccoli, groene spaanse peper, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflook, rode paprika, sambal oelek, sambal trassi, sojabonenkaas, sperziebonen, tahoe, taugé, tofu, ui, winterwortel, wortel, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Sylvie Girard-Lagorce en Jean Bono - Espumas & Mousses

Diner / nagerecht uit Espumas & Mousses:

Honingmousse met sinaasappel en noten

Ingrediënten:
cointreau, crème fraîche, honing, sinaasappel en witte druiven

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Bijgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Bijgerechten bij Nasi Kerabu

Ingrediënten:
basilicum, cekurblad, citroengras, daun kesum, daun maduk, daun renganga, daun salam, daun selum, komkommer, kool, korianderblad, kottu kala, limoenblaadjes, munt, navelkruid, selderijblad, sjalot, sla, sperziebonen, turmeriek, ulam kruidenmix, waterkers en wilde gemberknoppen

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit  - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Laksa Lemak - Mie in pittige kokossaus

Ingrediënten:
citroen, daun kesum, dikke kokosmelk, gedroogde mie, gele mie, gepelde garnalen, kippenborst, komkommer, kruidenpasta, lente-ui, limoen, olie, omelet, peranakan, rode peper, sambal belacan, suiker, taugé, water, wilde gemberknoppen en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Nasi Kerabu (Nasi Ulam) Rijst Kelantan

Ingrediënten:
citroengras, dikke kokosmelk, galangal, limoenblaadjes, pandanblad, rijst, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit  - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kruidenpasta voor Laksa Penang

Ingrediënten:
citroengras, gedroogde garnalenpasta, gedroogde rode pepers, rode pepers, sjalot en turmeriek

Keuken:
Maleisisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kruidenpasta voor Laksa Lemak

Ingrediënten:
citroengras, galangal, gedroogde garnalenpasta, rode pepers, sjalot en turmeriek

Keuken:
Maleisisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kway Teow - Gebakken mie

Ingrediënten:
bieslook, donkere sojasaus, ei, garnalen, gedroogde pepers, kippenborst, knoflook, kokkels, lichte sojasaus, mosselen, olie, platte rijsmeelmie, taugé en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / pasta/noodles / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Yen's goudbruine mie

Ingrediënten:
bakolie, donkere sojasaus, ei, garnalen, gedroogde mie, kipgehakt, knoflook, lichte sojasaus, maïsmeel, oestersaus, sesamolie, spinazie, varkensgehakt, water en witte peper

Keuken:
Maleisisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / varkensvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Gele kleefrijst - nasi koening

Ingrediënten:
daoen salam, dunne kokosmelk, knoflookpoeder, koenjit, kurkuma, rondkorrelige paprijst, ui, uienpoeder, voorjaarsui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Nasi goreng met kip en paddestoelen

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, champignon, doperwt, drumsticks, ei, gedroogde grote chinese champignons, groene spaanse peper, kippenbout, knoflook, paksoi, peper uit de molen, rijst, rode spaanse peper, rode ui, tomaat, voorjaarsui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gebakken rijstmie - mie siam kering

Ingrediënten:
arachideolie, chinese oestersaus, chinese worst, ei, garnalen, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, knoflook, krulpeterselie, lap tsjong, noorse garnalen, peper uit de molen, prei, rijstmie, rode ui, sambal oelek, taugé, tomaat, varkensvlees, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Vis in pikante zoetzure saus - atjar ikan kota kinabaloe

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, citroensap, ketjap benteng asin, knoflook, maïzena, makreelfilet, milde azijn, paksoi, sambal oelek, suiker, ui, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Zoetzuur van vis - atjar ikan

Ingrediënten:
arachideolie, bonito, citroensap, gemberwortel, kemirienoten, knoflook, milde azijn, rode ui, sambal oelek, sambal trassi, sesamolie, tomaat, tonijn, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gestoofde vis in kokossaus - goelai ikan kelapa

Ingrediënten:
citroensap, dunne kokosmelk, garam masala, gedroogde geraspte kokos, klapper, knoflook, koenjit, kurkuma, prei, sambal oelek, schelvis, scherp kerriepoeder, ui, voorjaarsui, zeebaars, zeevis, zeewolf en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Vis met kokos in een jasje - ikan kelapa

Ingrediënten:
arachideolie, bladselderij, citroensap, djahé, gedroogde geraspte kokos, gemberpoeder, gemberwortel, kabeljauw, klapper, knoflook, mild kerriepoeder, sesamolie, verse koriander, zeevis, zeewolf en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stomen / vis