Maleisisch

Zoek naar Maleisisch in jouw eigen kookboeken

Maleisisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Sardine Sandwich

Ingrediënten:
komkommer, limoen, rode peper, rode ui, sardines, tomatensaus, vissaus, witte boterhammen en zonnebloemolie

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste lontong - basisrecept

Ingrediënten:
langkorrelrijst, water en zout

Keuken:
Indonesisch / Maleisisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Pittige pinda's met ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis, geroosterde pindas, olie, rode pepers, sjalot, suiker en zout

Keuken:
Maleisisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Pepersaus

Ingrediënten:
rode pepers, suiker, water, witte azijn en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Kip met kerriesaus 1 - goelai ajam 1

Ingrediënten:
citroensap, daoen salam, dunne kokosmelk, geklaarde boter, ghee, kerrie djawa, knoflook, limoensap, margarine, milde kerrie, peper, sambal oelek, soepkip, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Kip met kerriesaus 2 - goelai ajam 2

Ingrediënten:
braadkuiken, citroen, citroensap, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, geklaarde boter, ghee, kerrie djawa, kippenbouillon, knoflook, limoen, limoensap, margarine, milde kerrie, sambal oelek, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Bijgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Gebakken sjalotjes

Ingrediënten:
olie en sjalot

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Mango kerabu

Ingrediënten:
mango, munt, pepersaus, peranakan en verse korianderblaadjes

Keuken:
Maleisisch
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Bijgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Gevulde pepers

Ingrediënten:
bloemkoolroosjes, bruin mosterdzaad, gedroogde garnalen, gedroogde garnalenpasta, gember, groene papaya pickles, groene pepers, grof gesneden komkommer, knoflook, komkommer, kool, olie, sjalot, sperziebonen, suiker, turmeriek, witte azijn, witte radijs en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
inmaak
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Peper-gembersaus

Ingrediënten:
gember, knoflook, limoensap, rode pepers, sesamolie, suiker, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Asam Laksa Penang - Mie-soep Penang

Ingrediënten:
ananas, daun kesum, komkommer, kruidenpasta, makreel, munt, rijstmeelmie, rode pepers, rode ui, suiker, tamarindepulp, water, wilde gemberknoppen en zwarte garnalenpasta

Keuken:
Maleisisch
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Sambal Belacan - Basissambal

Ingrediënten:
gedroogde garnalenpasta, grote rode pepers, limoensap en water

Keuken:
Maleisisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / condiment
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Hartige soezenkrans

Ingrediënten:
bieslook, boter, kaas, gistdeeg, kervel, nootmuskaat, peper, soezendeeg en zout

Keuken:
Maleisisch
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / nagerecht uit De grote Kleyn:

Blotee bessentaart

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, ei, rode bessen, slagroom en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / suikerwerk
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Pittige garnalen in sarong

Ingrediënten:
bananenblad, dikke kokosmelk, galangal, gedroogde garnalenpasta, gepelde grote garnalen, kemirinoten, knoflook, limoensap, palmsuikersiroop, pandanblad, rode pepers, sjalot en turmeriekpoeder

Keuken:
Maleisisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Nasi Kemuli - Nonya bruiloftsrijst

Ingrediënten:
boter, boter van buffelmelk, donkere sojasaus, gember, kaneel, kardemompeul, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, langkorrelrijst, peranakan, rozijnen, sjalot, steranijs, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Nonya garnalensalade

Ingrediënten:
dressing, garnalen, komkommer, korianderblaadjes, kroepoek, peranakan, sjalot, sla, stervrucht, tomaat, witte radijs en wortel

Keuken:
Maleisisch
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Nasi bokhari - Pittige rijst met kip

Ingrediënten:
amandelsnippers, basmatirijst, boter, boter van buffelmelk, gecondenseerde melk, kip, kruidenpasta voor marinade, kruidenpasta voor rijst, limoensap, rozijnen, sjalotjes, tomatenpasta en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Bijgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Sambal Terong - Aubergine met basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, gedroogde garnalen, groente, knoflook, olie, peranakan, rode pepers, sjalot, sojabonenpasta, suiker en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kruidenpasta voor marinade

Ingrediënten:
amandelen, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, komijn, koriander, kruidnagel, sjalot, steranijs, turmeriekpoeder, venkel, water, witte papaverzaadjes en zwarte peperkorrels

Keuken:
Maleisisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kruidenpasta voor rijst

Ingrediënten:
boter, boter van buffelmelk, gecondenseerde melk, gember, kaneel, kardemompeul, knoflook, kruidnagel, sjalot en steranijs

Keuken:
Maleisisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Sambal udang - Garnalensambal

Ingrediënten:
bruine suiker, dikke kokosmelk, galangal, garnalen, kemirinoten, knoflook, limoensap, olie, rode pepers, rode ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gebakken vis met sojasaus - ikan goreng taotjo

Ingrediënten:
arachideolie, bonito, citroensap, gemberwortel, kabeljauw, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, knoflook, sambal badjak, sambal oelek, sojabonenpasta, taotjo, tarbot, tomaat, ui, verse bladselderij, verse koriander, zeevis, zoete indonesische sojasaus, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Nasi Ayam - Kip met rijst

Ingrediënten:
boter, gember, geroosterde kip, knoflook, komkommer, pandanblad, pepersaus, rijst, sjalot en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Geroosterde kip voor nasi ayam

Ingrediënten:
donkere sojasaus, gember, kip, knoflook, lichte sojasaus, oestersaus, pepersaus, sjalot, spaanse peperpoeder, tomatensaus en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Pikante pompoen

Ingrediënten:
bruin mosterdzaad, curryblaadjes, kipcurrypoeder, olie, pompoen, spaanse peperpoeder, suiker, turmeriekpoeder, ui, viscurrypoeder, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan / groente