Tsjechisch

Zoek naar Tsjechisch in jouw eigen kookboeken

Tsjechisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

mikulášske pernicky

Ingrediënten:
bloem, cacao, eiwit, boter, gemberpoeder, honing, poedersuiker, speculaaskruiden en bakpoeder

Keuken:
Tsjechisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Smazeny Syr

Ingrediënten:
augurk, edammer, eieren, melk, grove mosterd, mayonaise, paneermeel, panko, kaas, sjalotje en zonnebloemolie

Keuken:
Tsjechisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Strapacky

Ingrediënten:
aardappel, kaantjesreuzel, meel, melk, schapenkaas, ui, witte kool en zout

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch / kaas
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Geroosterd knoflookbrood - topinky

Ingrediënten:
donker boerenbrood, knoflook en zout

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Karlsbadse bronwatersoep - karlovarská vrídelní polévka

Ingrediënten:
boter, bronwater, eidooier, meel, nootmuskaat, verse peterselie en witbrood

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Drinken uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Karlsbadse likeur met ijs - mrazena karlovaska becherovka

Ingrediënten:
becherovka en ijsgruis

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gebakken ham met asperges - zapecena sunka pinena chrestem

Ingrediënten:
asperges, boter, kaas, paneermeel en praagse ham

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / buffet / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Karper in gelei - kapr v aspiku

Ingrediënten:
azijn, bladgelatine, citroen, eiwit, groenten, karper, laurierblad, peperkorrel, soepgroenten en zout

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
schuim/mousse/gelei / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gepaneerde karper - kapr smazeny

Ingrediënten:
citroen, ei, karper, meel, mierikswortel, paneermeel en zout

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Halusky

Ingrediënten:
aardappel, kaantjesreuzel, meel, melk, schapenkaas en zout

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
eieren, kaas en zuivel / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Drinken / aperitief uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Karlsbadse aperitief - aperitiv karlovarsky

Ingrediënten:
becherovka, brandewijn, citroenschil, cocktailkersen, ijsblokjes, kruidenlikeur en kv-14-likeur

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Praagse ham in bourgogne

Ingrediënten:
poedersuiker, praagse ham, soepgroenten en witte bourgogne

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
vlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Ham van de boswachter - sunka lesnicka

Ingrediënten:
boter, eekhoorntjesbrood, kruidenboter, praagse ham, rode wijn, spek en tomatenpuree

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
vlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Drinken / aperitief uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Aperitief van de kuurgast - odpoledni lazensky aperitiv

Ingrediënten:
ijsblokjes, kv-14-likeur, sinaasappel en witte vermout

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gemarineerde karper - kapr marinovany

Ingrediënten:
erwten, karper, mayonaise, selderij, suiker, ui, witte wijn, wortels, zout, zure augurken en zwarte peper

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
vis
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Tsjechische karbo's op de barbecue

Ingrediënten:
olie, rode wijn, tomatenpuree, ui, varkensnek, varkensschouder en wijnazijn

Keuken:
Tsjechisch
Soort:
barbecue/grill / varkensvlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Krokant gebraden eend met zuurkool

Ingrediënten:
bloem, karwijzaad, kippenbouillon, kippenvet, knoflook, tamme eend, ui en zuurkool

Keuken:
Tsjechisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Knedliky met spek

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, ontbijtspek, oud brood, reuzel en ui

Keuken:
Tsjechisch
Soort:
noedels
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Salade van knolselderij en appel

Ingrediënten:
appel, bosui, knolselderij, wittewijnazijn en zonnebloemolie

Keuken:
Tsjechisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner uit Koken met Sylvia Witteman:

Aardappelimprovisatie

Ingrediënten:
aardappel, azijn, gerookt spek, komkommer, plantaardige olie, tomaten en ui

Keuken:
Tsjechisch
Soort:
aardappelgerecht / eenpansgerecht
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Boheems biervlees - pivni gluás

Ingrediënten:
komijn, pilsener urquell-bier, roggebrood, rozenpaprika, schouderkarbonade, ui, varkensreuzel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
vlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Aardappelsoep - bramborová polévka

Ingrediënten:
boter, eidooier, gedroogd eekhoorntjesbrood, gerookt spek, knoflook, komijn, marjolein, meel, soepgroenten, ui, verse peterselie, vleesbouillon, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Pražská šunka - Brood gevuld met gekookte ham

Ingrediënten:
brooddeeg, eidooier en rauwe gepekelde ham

Keuken:
Tsjechisch
Soort:
vlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

liptause kaas - liptovsky syr

Ingrediënten:
ansjovispasta, boter, kappertjes, mosterd, paprika, schapenkaas, ui en verse bieslook

Keuken:
Europees / Tsjechisch / Balkan
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit  - Kartoffel special, 35 Rezepte rund um die starke Knolle

Diner / nagerecht uit Kartoffel special, 35 Rezepte rund um die starke Knolle:

Marillenknödel - Abrikozennoedels

Keuken:
Duits / Tsjechisch / Oostenrijks
Soort:
vegetarisch