Duits

Zoek naar Duits in jouw eigen kookboeken

Duits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Knusprige Haselnussnester mit Zimt-Zucker-Sirup / Knapperige hazelnootnestjes met kaneel-suikersiroop

Ingrediënten:
bruine boter, citroensap, hazelnoten, kaneelpoeder, kataifideeg, pijnappelpitten, pistaches en suiker

Keuken:
Duits / Oosters / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Baumkuchen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, boter, eidooier, eiwit, melk, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Gebraden gans

Ingrediënten:
bijvoet, gans, goudreinet en uien

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Maaltijdsoep

Ingrediënten:
bieslook, boter, dille, doorregen spek, knakworst, knolselderij, laurier, nootmuskaat, peterselie, rookworst, vastkokende aardappel, vleesbouillon en winterpeen

Keuken:
Duits
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Aardappel-linzensalade

Ingrediënten:
aardappel, hamworst, linzen, mosterd, olie, peper, peterselie, rode paprika en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Grove aardappelsla

Ingrediënten:
aardappel, gekookte ham, kappertjes, mayonaise, paprikapoeder, rode paprika uit pot, room, tabasco, tomatenketchup, ui, zoet-zure pompoen en zure augurk

Keuken:
Duits
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Macaronicroquetten - Lisa Morgenstern, 1930

Ingrediënten:
bechamelsaus, eidooier, eiwit, frituurvet, gerookte ossentong, gruyère, macaroni, magere ham, paneermeel, parmezaanse kaas, peterselie, tomatenpuree en tomatensaus

Keuken:
Duits
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Schwarzwälder Kirschtorte

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cacao poeder, eidooier, eiwit, kersen, maïzena, taartbodem, taartvulling en vruchtensuiker

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Schwarzwälder Kirschtorte - Taartvulling

Ingrediënten:
kirsch, pure chocolade, slagroom en vruchtensuiker

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Boonencroquetten - Lisa Morgenstern, 1930

Ingrediënten:
boter, bruine bonen, ei, eiwit, frituurvet, maggi-aroma, paneermeel, uiensaus, vet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Berliner Pfannkuchen - Berlinerbollen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, eidooier, frituurvet, gist, jam, melk, poedersuiker, rum, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hartig-zoete groene en rodekool met appel en walnoten

Ingrediënten:
appel, bruine suiker, groene kool, groentebouillon, honing, knoflook, rode kool, rode wijnazijn, tomatenpuree, ui en walnoten

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hartig-zoete rodekool met appel en pruimen

Ingrediënten:
appel, bruine suiker, groentebouillon, honing, ingemaakte pruimen, knoflook, rode kool, rode wijnazijn, tomatenpuree en ui

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hartig-zoete rodekool met appel en rode bessen-gelei

Ingrediënten:
appel, bruine suiker, groentebouillon, honing, knoflook, rode bessengelei, rode kool, rode wijnazijn, tomatenpuree en ui

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Rijstcroquetten met tomaat - Lisa Morgenstern, 1930

Ingrediënten:
boter, ei, eiwit, frituurvet, maggi-aroma, peterselie, rijst, soja, tomatenpuree, tomatensap, ui, vers paneermeel, vet en worcestershiresaus

Keuken:
Duits
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Schwarzwälder Kirschtorte - taartbodem

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, citroenrasp, eidooier en vruchtensuiker

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hartig-zoete rodekool met appel en sinaasappel

Ingrediënten:
appel, bruine suiker, groentebouillon, honing, knoflook, rode kool, rode wijnazijn, sinaasappelrasp, tomatenpuree en ui

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hartig-zoete rodekool met appel en rozijnen

Ingrediënten:
appel, bruine suiker, groentebouillon, honing, knoflook, rode kool, rode wijnazijn, rozijnen, tomatenpuree en ui

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Linzencroquetten - Lisa Morgenstern, 1930

Ingrediënten:
boter, ei, eiwit, frituurvet, maggi-aroma, paneermeel, selderijsaus, vet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Runderstoofpotje met dumplings

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bruine suiker, donker bier, grove mosterd, italiaanse kruiden, knoflook, laurier, olie, peper, runderbouillon, runderbouillonblokje, runderlappen, tijm, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Paprikahartjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, emmentaler, knoflookpoeder, margarine, paprikapoeder, tabasco, zout en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Cracker 47, kaas en olijf

Ingrediënten:
crackers, kaas en olijf

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Cracker 40, gervais, mandarijn en kers

Ingrediënten:
cocktailkers, crackers, gervais en mandarijnen op sap

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Cracker 43, camembert

Ingrediënten:
camembert, cocktailkers en crackers

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Cracker 46, kwark en ananas

Ingrediënten:
ananas, crackers, kwark en marasquinkers

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Cracker 44, kappertjes en spaanse peper

Ingrediënten:
crackers, kappertjes, room en spaanse peper

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch