Duits

Zoek naar Duits in jouw eigen kookboeken

Duits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Baumkuchen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, boter, eidooier, eiwit, melk, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Vanessa van Koppen en Simone van den Berg - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
el suiker, g bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en tl zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Kamut/spelt/eenkoornbrood

Ingrediënten:
bio gist, citroensap, fijn volkoren eenkoornmeel, fijn volkoren kamutmeel, fijn volkoren speltmeel, hazelnoot, lijnzaad, pompoenpitten, sesamzaad, sojabonen, water, zeezout en zonnebloempitten

Keuken:
Duits
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Emmerling

Ingrediënten:
bakferment, fijn volkoren emmermeel, grof volkoren emmermeel, water en zeezout

Keuken:
Duits
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Boerenlandbol

Ingrediënten:
acerola, bakferment, bio gist, fijn volkorenmeel, plantaardige margarine, tarwebloem, water, zeezout en zuurdesem

Keuken:
Duits
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Rogge classic

Ingrediënten:
bakferment, volkoren roggemeel, water, zeezout en zuurdesem

Keuken:
Duits
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Gaisburger Marsch mit Spätzle - Gestoofd rundvles met noedels

Ingrediënten:
aardappelen, bieslook, bloem, boter, croutons, ei, gekookt vlees, nootmuskaat, reuzel, ui, vleesbouillon en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Reis mit Spinat und Schinken - Rijst met spinazie en ham

Ingrediënten:
boter, gekookte rijst, gruyère, rauwe ham, spinazie en tomatensaus

Keuken:
Duits
Soort:
rijst
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Romeinse korst

Ingrediënten:
bakferment, bio gist, fijn volkorenmeel, gebroken zwarte gerst, volkoren tarwemeel, water en zeezout

Keuken:
Duits
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Sahne-linsen mit ochsenschwanz - Linzen met ossenstaart en zure room

Ingrediënten:
aardappelen, ham, knoflook, knolselderij, linzen, olie, ossenstaart, peper, prei, rode wijn, tomatenpuree, vleesbouillon, wortelen, zout en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
peulvruchten / varkensvlees / rundvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Löffelerbsen nach Berliner Art - Gele erwten op z'n Berlijns

Ingrediënten:
aardappelen, gedroogde gele erwten, marjolein, peper, prei, reuzel, selderijknol, tijm, ui, varkenskop, varkensoren en zout

Keuken:
Duits
Soort:
peulvruchten / varkensvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Bijgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Erbsenpüree - Gepureerde gele erwten

Ingrediënten:
gedroogde gele erwten, krabbetjes, marjolein, peper, ui, varkenskluiven, vleesbouillon, water en zout

Keuken:
Duits
Soort:
peulvruchten / varkensvlees / boter en olie
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bij de koffie uit Op zoek naar de Perfectie:

Houteffect-basis

Ingrediënten:
cacao-poeder, madeleine biscuit mengsel en water

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bij de koffie uit Op zoek naar de Perfectie:

Chocolademousse

Ingrediënten:
eidooier, niet-geraffineerde suiker, pure chocolade, slagroom, volle melk en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bij de koffie uit Op zoek naar de Perfectie:

Chocoladeganache

Ingrediënten:
boter, glucosesiroop, pure chocolade, slagroom en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / techniek
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Bijgerecht uit Koude keuken:

Slamix

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, komkommer, selderij, sinaasappel, sla, suiker, tomaten, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Bijgerecht uit Koude keuken:

Lente-invasie

Ingrediënten:
azijn, ei, groene paprika, knoflookpoeder, komkommer, olie, peper, spinazie, suiker, tomaten, ui, waterkers, zout en zure appel

Keuken:
Duits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Bijgerecht uit Koude keuken:

Waterkerssla

Ingrediënten:
citroensap, olie, selderijknol, suiker, tuinkruiden, waterkers en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Schnittbonen auf Pommersche Art - Pommerse snijbonen

Ingrediënten:
bloem, bonenkruid, melk, nootmuskaat, peterselie, snijbonen, spekvet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Berliner Pfannkuchen - Berlinerbollen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, eidooier, frituurvet, gist, jam, melk, poedersuiker, rum, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Schwarzwälder Kirschtorte

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cacao poeder, eidooier, eiwit, kersen, maizena, taartbodem, taartvulling en vruchtensuiker

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Schwarzwälder Kirschtorte - Taartvulling

Ingrediënten:
kirsch, pure chocolade, slagroom en vruchtensuiker

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Schwarzwälder Kirschtorte - taartbodem

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, citroenerasp, eidooier en vruchtensuiker

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Chocoladecrème

Ingrediënten:
boter, cacaopoeder, eidooier, poedersuiker en vanillesuiker

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Chocoladeglazuur

Ingrediënten:
koffieroom, poedersuiker, pure chocolade en rum

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koude keuken:

Lucullische bananen

Ingrediënten:
bananen, citroensap, engelse kerrie, kippenvlees, kwark, mangochutney, marasquinkersen, mayonaise, pistaches, rode paprika uit pot, room en stemgember

Keuken:
Duits