Duits

Zoek naar Duits in jouw eigen kookboeken

Duits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Knusprige Haselnussnester mit Zimt-Zucker-Sirup / Knapperige hazelnootnestjes met kaneel-suikersiroop

Ingrediënten:
bruine boter, citroensap, hazelnoten, kaneelpoeder, kataifideeg, pijnappelpitten, pistaches en suiker

Keuken:
Duits / Oosters / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Baumkuchen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, boter, eidooier, eiwit, melk, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Diner / nagerecht uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Rumtopf

Ingrediënten:
aardbeien, abrikozen, ananas, blauwe bessen, bramen, kersen, mirabellen, perziken, pruimen, rode bessen, rum en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Ei-mosterdsaus

Ingrediënten:
bieslook, ei, middelscherpe mosterd, slagroom en witte wijn-basissaus

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Blattspinat mit Winterkabeljau und Eier-Senf-Sauce - Bladspinazie met skrei en ei-mosterdsaus

Ingrediënten:
bladspinazie, bouquet garni voor vis, ei-mosterdsaus, fleur de sel, skreifilet met huid, visfond en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Saus voor Leipziger Allerlei

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, droge vermout, droge witte wijn, knoflook, prei, room, sauternes, sjalot, tomaat, tomatenpuree, visfond, witte port en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Snoekbaarsballetjes

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, ei, nootmuskaat, peper, room, snoekbaarsfilet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Stielmus von Rüben - Raapsteeltjesmousse

Ingrediënten:
boter, knolselderij, peterselie, raapsteeltjes, runderfond, vastkokende aardappelen, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Klassieke savooiekool

Ingrediënten:
groentefond, reuzel, room, savooiekool, spek, water en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Witte wijnsaus met noordzeegarnalen

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, crème fraîche, noordzeegarnalen, peper, peterselie, prei, room, viskookvocht, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus / boter en olie
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Scholle Finkenwerder Art - Schol op de wijze van Finkenwerder

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boter, eidooier, gebruinde boter, luchtgedroogd spek, nootmuskaat, peper, scholfilet, tarwemeel, witte wijnsaus en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Linzensalade

Ingrediënten:
bruine linzen, druivepittenolie, kalfsfond, olijfolie, peper, prei, rode linzen, sauternes, selderij, sjalot, vin santo, witte aceto balsamico, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Donauwellen mit Chocolade - Golven van de Donau met kirsch en vanillecrème en een chocoladebodem

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, chocolade, donkere couverture, ei, kersen op sap, kirsch, melk, suiker, vanillecrème, witte couverture en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Fonceerdeeg

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Mierikswortelsaus

Ingrediënten:
crème fraîche, mierikswortel, room en witte aceto balsamico

Keuken:
Duits
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Lebkuchengewürz - Peperkoekkruiden

Ingrediënten:
anijs, kaneel, koriander, kruidnagel, nootmuskaat en piment

Keuken:
Duits
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Gebratene Ente mit Sauerkirschsauce mit Bayerischen Serviettenknödel - Gebraden eend met saus van zure kersen met Beierse serviettennoedels

Ingrediënten:
aceto balsamico, appel, beierse serviettenknoedels, bijvoet, bruine eendenfond, bruine suiker, eend met ingewanden, gevogeltefond, peper, rode wijnkool, ui, zout en zure kersen

Keuken:
Duits
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Recept uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Kokosmakronen

Ingrediënten:
bittere amandelolie, eiwit, fijne suiker, kaneel, kokosrasp en ouwel

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Rauwkost-chocoladeijs

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandelmoes, cacaopoeder, dadelsiroop, kokosmelk, kokosnootolie, kokosrasp en vanillemerg

Keuken:
Duits
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Endiviensalat mit Kürbisvinaigrette - Andijviesalade met pompoenzaadvinaigrette

Ingrediënten:
distelolie, gele krulandijvie, peper, pompoenpitolie, pompoenpitten, salade, suiker, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Schmorgurken - Gesmoorde komkommer

Ingrediënten:
bacon, boter, dille, komkommer, laurier, mosterdzaad, peperkorrels, pimentkorrels, steranijs, suiker, wijnazijn, witte ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Peterseliepesto

Ingrediënten:
allgauer bergkaas, amandelen, extra vergine olijfolie, gladde peterselie, knoflook, peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Löwenzahnsalat mit Akazienblütendressing - Paardenbloemsalade met acaciabloesemdressing

Ingrediënten:
acaciabloem, acaciahoning, distelolie, frambozenazijn, frambozenpuree, gedroogde acaciabloem, gele paardenbloembladeren, kervel, peper, pompoenpitolie, pompoenpitten, suiker, verse geitenkaas, vruchtenazijn, witte aceto balsamico, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Cantharellennoedels

Ingrediënten:
boter, cantharellen, eidooier, gerookt buikspek, oud stokbrood, room, sjalot en zout

Keuken:
Duits
Soort:
garnituur
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Deutsche Küche:

Marmorkuchen mit Kirschlikör - Gemarmerde tulband met kersenlikeur

Ingrediënten:
amaretto, bakpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, citroen, ei, kersenlikeur, melk, poedersuiker, pure chocolade, suiker en vanillepeul

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Dresdener Eierschecke - Kwraktaart met custard uit Dresden

Ingrediënten:
boter, ei, fonceerdeeg, gistdeeg, kwarkvulling, poedersuiker, suiker en vanillepudding

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Je moet eerst inloggen of registreren, voordat je verder kunt gaan.