Duits

Zoek naar Duits in jouw eigen kookboeken

Duits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Knusprige Haselnussnester mit Zimt-Zucker-Sirup / Knapperige hazelnootnestjes met kaneel-suikersiroop

Ingrediënten:
bruine boter, citroensap, hazelnoten, kaneelpoeder, kataifideeg, pijnappelpitten, pistaches en suiker

Keuken:
Duits / Oosters / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Baumkuchen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, boter, eidooier, eiwit, melk, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / hoofdgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Gefüllte Paprika mit Rindfleischsauce / Gevulde paprika met rundvleessaus

Ingrediënten:
appel, boter, broodjes, buikspek, ei, gladde peterselie, groentebouillon, krielaardappel in de schil, melk, peterselie, rode puntpaprika, rundergehakt, rundvleessaus, sjalot, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Gevogeltefarce

Ingrediënten:
kippenborst, room, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Geflügel-Wachtel-Terrine mit Shii-takepilzen, Rotkohl-Apfel-Salat und Chili-Papaya-Vinaigrette / Gevogelte-kwartelterrine met shii-take, rode kool-appelsalade en chili-papayavinaigrette

Ingrediënten:
bloem, chili-papayavinaigrette, gevogeltefarce, kippenborstfilet, kwartelborst, olijfolie, peperkorrels, pimentkorrels, pistaches, rode kool-appelsalade, rozemarijn, shii-takes, spinazie, tijm, vet spek, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Sinaasappelbloesemsiroop

Ingrediënten:
sinaasappelbloesemsiroop, suiker en water

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / siroop
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / nagerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Mousse au Chocolat mit Tonkabohne, Pistazieneis und gebackener Blätterteigbirne / Chocolademousse met tonkabonen, pistacheijs en gebakken bladerdeeg

Ingrediënten:
bladerdeegperen, donkere couverture, eidooier, pistacheijs, slagroom, suiker, tonkabonen en witte rum

Keuken:
Duits
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Rehrücken - Reerug

Ingrediënten:
boter, jeneverbessen, madeira, mirepoix van groente, plantaardige olie, port, reebotten, reefilet, reerug, rookspek, tomatenpuree, truffel, wild, wildfond, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Recept uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Königsberger Klopse mit Kapernsauce - Kalfsvleesnoedels met witte saus en kappertjes

Ingrediënten:
ansjovisfilet, broodjes zonder korst, citroenrasp, citroensap, eidooier, kalfsschouder gemalen, kappertjes, kruidnagel, laurier, melk, mergpijp, noedels, nootmuskaat, room, runderbouillon, soepgroenten, vleesbotten, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Pastinaak-wortelovenschotel met noten

Ingrediënten:
bonte wortelen, boter, crème fraîche, ei, hazelnoten, knoflook, kruidige bergkaas, paprikapoeder rosenscharf, pastinaak, rozemarijn, sinaasappelschil, walnoten, zonnebloempitten, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / nagerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Gazpacho von Himbeeren und Paprika mit Basilicumsorbet / Gazpacho van frambozen en paprika met baslicumsorbet

Ingrediënten:
brioche, chilipeper, frambozen, gelatine, rode puntpaprika, suiker, zoete witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / voorgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Focaccia mit Tatar und Sauce verte / Focaccia met tartaar en groene saus

Ingrediënten:
basilicum, citroenpeper, focaccia, groene saus, knoflook, olijfolie, runderlende, tabasco, witte balsamicoazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
rundvlees
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Bijgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Schorseneren en spruitjes

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, maïzena, melk, schorseneren, spruitjes, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Soja-dip

Ingrediënten:
sesamolie en sojasaus

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Koolraap-kweepeer groente

Ingrediënten:
abrikozenmarmelade, cayennepeper, gladde peterselie, groentebouillon, koolraap, kweepeer, olijfolie, rietsuiker, room, roomkaas, tijm, ui en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Rote Grütze

Ingrediënten:
frambozen, maïzena, rode bessen, suiker, vanillestokje en water

Keuken:
Duits
Soort:
fruit
Een recept uit  - Deutsche Küche aus den Weinregionen

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche aus den Weinregionen:

Pökelrippchen mit Krautkartoffeln - Kasselerrib met gekruide aardappelen

Keuken:
Duits
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / hoofdgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Meeresfrüchte mit Salicorne und Gemüse im Backpapier

Ingrediënten:
dragon, focacia, knoflook, kokkels, mosselen, olijfolie, pieterman, prei, roodbaars, saffraandraadjes, scheermessen, selderij, tomaten, venkel, visfond, witbrood, witte peper, witte wijn, wortel, zeekraal, zeetong en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Kruidensaus

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroensap, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, maïzena, peterselie, room, visfond en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Bijgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Kressegraupen / Gort met tuinkers

Ingrediënten:
gort, mierikswortel, olijfolie, sjalot, tuinkers, visfond, witte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit  - Gemüse Special, 30 Rezepte

Snack of tussendoortje uit Gemüse Special, 30 Rezepte:

Scharfer Radieschensalat - Scherpe radijssalade

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Schorseneren met paddestoelen met peterselie-notenpesto

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroenrasp, citroensap, hazelnoot, nootmuskaat, oesterzwam, olijfolie, peper, peterselie, piment, schorseneren, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Ochsenschwanz under dem Kohlblatt - Ossenstaart onder koolblad

Ingrediënten:
azijn, chilipeper, gedroogde dragon, gember, karwijzaad, knoflook, madeira, olijfolie, ossenstaart, peterseliewortel, rode wijnazijn, selderij, sojasaus, ui, witte kool, witte peperkorrels, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
rundvlees
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / voorgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Spinatsuppe mit Knoblauch - Spinaziesoep met knoflook

Ingrediënten:
knoflook, parmezaanse kaas, peper, runderbouillon, spinazie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / voorgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Gurkensuppe mit frischem Lachs - Kokkommersoep met verse zalm

Ingrediënten:
boter, chilipeper, citroensap, dille, kerrie, kippenbouillon, komkommer, room, zalm en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Kaninchen, vier Keulen und viel Knoblauch - 4 konijnenbouten met veel knoflook

Ingrediënten:
balsamicoazijn, kippenfond, knoflook, konijnenbouten, laurier, rookspek, tomatenpuree, wild, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Soort:
samengestelde boter