Duits

Zoek naar Duits in jouw eigen kookboeken

Duits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Knusprige Haselnussnester mit Zimt-Zucker-Sirup / Knapperige hazelnootnestjes met kaneel-suikersiroop

Ingrediënten:
bruine boter, citroensap, hazelnoten, kaneelpoeder, kataifideeg, pijnappelpitten, pistaches en suiker

Keuken:
Duits / Oosters / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Baumkuchen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, boter, eidooier, eiwit, melk, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Bohnenkerne - Witte bonen

Ingrediënten:
boter, doorregen rookspek, gruyère, laurier, tomaten, ui, witte bonen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
peulvruchten / varkensvlees / ovenschotel
Een recept uit  - Rezepte aus 40 jahren

Diner / voorgerecht uit Rezepte aus 40 jahren:

Gemischtes Hummer-Cassoulet / Gemengde kreeftstoofpot

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Kartoffelwaffeln - Aardappelwafels

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappelen, boter, crème fraîche, ei, gist, melk, olie en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Buntes Kartoffelgemüse - Bonte groente met aardappel

Ingrediënten:
bloem, boter, kalfsfond, knolselderij, nootmuskaat, peper, peterselie, prei, runderfond, vastkokende aardappelen, witte ui, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Stampfkartoffeln mit Speck und Schalotten - Aardappelstamppot met spek en sjalotten

Ingrediënten:
bieslook, boter, crème fraîche, doorregen spek, peper, sjalotten, vastkokende aardappelen, zeezout en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
stamppot / aardappelgerecht
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Schmandkartoffeln mit Essiggurken - Aardappel met zure room en augurken

Ingrediënten:
bieslook, bloemige aardappelen, boter, citroensap, dille, fleur de sel, gladde peterselie, hazelnootolie, karwijzaad, paprikapoeder edelsusz, peper, rode ui, slagroom, walnootolie, zout, zure augurk en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Bladspinazie

Ingrediënten:
bruine boter, knoflook, nootmuskaat, sjalotten, spinazie, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Witte wijn basissaus

Ingrediënten:
boter, droge vermout, droge witte wijn, room, sjalotten en visfond

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Bijgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Erbsenpüree - Gepureerde gele erwten

Ingrediënten:
gedroogde gele erwten, krabbetjes, marjolein, peper, ui, varkenskluiven, vleesbouillon, water en zout

Keuken:
Duits
Soort:
peulvruchten / varkensvlees / boter en olie
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Hühnereintopf mit Spitzmorcheln - Eenpansgerecht van kip met morieljes

Ingrediënten:
aardappel, champignons, erwten, foelie, gedroogde morieljes, kip, kruidnagel, laurier, peper, port, prei, selderij, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Sparrenspruiten sap

Ingrediënten:
citroen, limoensap, sagoparels, sparrenspruiten, suiker en witte wijnazijn

Keuken:
Duits
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Komkommersap

Ingrediënten:
bleekselderij, dille, komkommer, lecitine en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Lunch uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Toast Hawaï

Ingrediënten:
ananas, boter, casinobrood, gekookte ham en zachte kaas

Keuken:
Duits
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Varkensschenkel

Ingrediënten:
varkensschenkel, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / hoofdgerecht uit Kooktechnieken:

Maultaschen (Duitse ravioli)

Ingrediënten:
boter, braadworst, doorregen gerookt spek, ei, eiwit, majoraan, melk, oud brood, pastadeeg, peper, peterselie, runderbouillon, spinazie, ui, voorgerecht en zout

Keuken:
Duits
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Bijgerecht uit Kooktechnieken:

Thüringer aardappelballetjes

Ingrediënten:
aardappelsap, bloemige aardappel, boter, geroosterd witbrood, melk, rauwe aardappel, water en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Bijgerecht uit Kooktechnieken:

Aardappelballetjes

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappels, ei, geroosterd witbrood en zout

Keuken:
Duits
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Recept uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Kokosmakronen

Ingrediënten:
bittere amandelolie, eiwit, fijne suiker, kaneel, kokosrasp en ouwel

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Rauwkost-chocoladeijs

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandelmoes, cacaopoeder, dadelsiroop, kokosmelk, kokosnootolie, kokosrasp en vanillemerg

Keuken:
Duits
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Schorseneren

Ingrediënten:
beurre manie, bloem, boter, cayennepeper, citroen, crème fraîche, droge vermout, kervel, room, schorseneren en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Das große Weinachts-Extra, 33 Rezepte: Von Festmenüs bis Wintergrillen

Bijgerecht uit Das große Weinachts-Extra, 33 Rezepte: Von Festmenüs bis Wintergrillen:

Mixed Pickles

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / inmaak / groente / feestdagen
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / nagerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Abrikozentaart voor de eerste schooldag

Ingrediënten:
abrikozen, bloem, boter, citroenrasp, ei, kwark, slagroom en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Johan Lafer - Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen

Recept uit Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen:

Vanillesaus

Ingrediënten:
eidooier, melk, room, suiker en vanillemerg

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Das große Weinachts-Extra, 33 Rezepte: Von Festmenüs bis Wintergrillen

Diner / voorgerecht uit Das große Weinachts-Extra, 33 Rezepte: Von Festmenüs bis Wintergrillen:

Kartoffel-Endiven-Mousseline mit Ei und Trüffel / Aardappel-andijviemoussline met ei en truffel

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente / feestdagen