Duits

Zoek naar Duits in jouw eigen kookboeken

Duits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Knusprige Haselnussnester mit Zimt-Zucker-Sirup / Knapperige hazelnootnestjes met kaneel-suikersiroop

Ingrediënten:
bruine boter, citroensap, hazelnoten, kaneelpoeder, kataifideeg, pijnappelpitten, pistaches en suiker

Keuken:
Duits / Oosters / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Baumkuchen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, boter, eidooier, eiwit, melk, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Grove aardappelsla

Ingrediënten:
aardappel, gekookte ham, kappertjes, mayonaise, paprikapoeder, rode paprika uit pot, room, tabasco, tomatenketchup, ui, zoet-zure pompoen en zure augurk

Keuken:
Duits
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Gebraden gans

Ingrediënten:
bijvoet, gans, goudreinet en uien

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Maaltijdsoep

Ingrediënten:
bieslook, boter, dille, doorregen spek, knakworst, knolselderij, laurier, nootmuskaat, peterselie, rookworst, vastkokende aardappel, vleesbouillon en winterpeen

Keuken:
Duits
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Aardappel-linzensalade

Ingrediënten:
aardappel, hamworst, linzen, mosterd, olie, peper, peterselie, rode paprika en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade
Een recept uit  - Deutsche Küche

Basisrecept uit Deutsche Küche:

Grote levernoedels

Ingrediënten:
boter, ei, kalfslever, majoraan, melk, oud brood, peper, tijm, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
pasta/noodles / orgaanvlees
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Griesnoedels

Ingrediënten:
boter, ei, griesmeel, kervel, lavas, nootmuskaat, peterselie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
deegwaren / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Basisrecept uit Deutsche Küche:

Schinkenfleckerl

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, ei, gekookte ham, lavas en peterselie

Keuken:
Duits
Soort:
garnituur
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / voorgerecht uit Koken voor twee:

Allgäuer kaassoep

Ingrediënten:
bloem, boter, kruidensmeltkaas, margarine, nootmuskaat, peper, verse peterselie, vleesbouillon, witbrood en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - Deutsche Küche

Basisrecept uit Deutsche Küche:

Eierstich

Ingrediënten:
boter, ei, melk en zout

Keuken:
Duits
Soort:
garnituur / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Mutzenmantel

Ingrediënten:
amandelaroma, amandelen, boter, ei, fijne suiker, kaneel, zelfrijzend bakmeel en zonnebloemolie

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Lebernockerln - Levernoedels

Ingrediënten:
boter, eidooier, kalfslever, knoflook, majoraan, oud brood, paneermeel, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
noedels / orgaanvlees
Een recept uit  - Deutsche Küche

Basisrecept uit Deutsche Küche:

Gemüsefond - Groentefond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, broccolisteel, courgette, knoflook, kruidnagel, laurier, prei, rozemarijn, tijm, ui, water, witte wijn en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Brätnockerln - baknoedels

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroenrasp, ei, gebakken kalfsvlees, kalfslever, nootmuskaat, paneermeel, peterselie, room, ui, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Rinderbrühe mit Grieβnockerln - Runderbouillon met griesnoedels

Ingrediënten:
griesnoedels, knolselderij, kruidenagel, laurier, nootmuskaat, peperkorrels, peterselie, prei, runderbotten, runderschenkel, sjalotten, tijm, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Fenchel mit Polenta in Tempurateig / Venkel met polenta in tempuradeeg

Ingrediënten:
bloemige aardappels, citroengras, citroensap, fijne polenta, gele paprika, gevogeltefond, groene paprika, knoflook, noilly prat, olijfolie, paprika-knoflooksaus, peper, plantaardige olie, preiwit, rode paprika, sesamolie, sjalotten, tempuradeeg, venkelgroen, venkelknol, vijfkruidenpoeder, witte wijn, zetmeel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kwark-kruimeltaart - quark-streuselkuchen

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, ei, gist, kwark, maïzena, meel, melk, pimentpoeder, rum, suiker, vanillestokje en zout

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Frankfurter tulband

Ingrediënten:
biscuitdeeg, botercrème, chocoladeschaafsel, gekonfijte kersen, likeur en slagroom

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Sint-Maartensgans - martinsgans

Ingrediënten:
aardappel, alsem, appel, gans, laurierblad, maïzena, marjolein, salie, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte / feestdagen
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Rijnlands rundvlees - rheinischer sauerbraten

Ingrediënten:
azijn, braadboter, jeneverbes, koriander, kruidnagel, laurierblad, marjolein, mosterdkorrels, peperkorrel, reuzel, rode bessengelei, rode wijn, rode wijn, room, rozemarijn, rozijnen, rundvlees, taaitaai, water, winterwortel en zout

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
stoofgerecht / vlees / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Mecklenbrugse lamspoot - mecklenburger lammkeule

Ingrediënten:
boter, groene paprika, lamsfond, lamspoot, meel, suiker, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
stoofgerecht / vlees / lamsvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
citroensap, ei, mosterd, olie, suiker, verse bieslook, verse dille, verse gemengde kruiden, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
saus / koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Rolmops

Ingrediënten:
augurk, azijn, dille, haring, jeneverbes, laurierblad, peperkorrel, prei, tijm, winterwortel en witte wijn

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
inmaak / vis / pekel en marinades
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Linzenmaaltijd - linseneintopf

Ingrediënten:
aardappel, azijn, gerookte metworst, gerookt spek, knolselderij, lavas, linzen, prei, tomatenpuree, ui, verse peterselie, vleesbouillon, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / worst
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Duits varkensgebraad - deutscher schweinebraten

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, marjolein, soepgroenten, varkensreuzel, varkensvlees, vleeskruiden, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / varkensvlees