Duits

Zoek naar Duits in jouw eigen kookboeken

Duits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Knusprige Haselnussnester mit Zimt-Zucker-Sirup / Knapperige hazelnootnestjes met kaneel-suikersiroop

Ingrediënten:
bruine boter, citroensap, hazelnoten, kaneelpoeder, kataifideeg, pijnappelpitten, pistaches en suiker

Keuken:
Duits / Oosters / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Baumkuchen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, boter, eidooier, eiwit, melk, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Spinazie

Ingrediënten:
bladspinazie, boter, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Amuse / diner / snack of tussendoortje uit Junges Gemüse:

Konfitüre von grünen Tomaten mit frischem Ziegenkäse / Confiture van groene tomaten met verse geitenkaas

Ingrediënten:
baguette, citroen, groene tomaten, korianderzaad, laurier, olijfolie, peper, sherryazijn, suiker, verse geitenkaas, witte ui en zeezout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

peterseliegelei

Ingrediënten:
agar-agar, bladpeterselie, groentefond, peper, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schuim/mousse/gelei / vegan
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Muntsaus

Ingrediënten:
appelazijn, boshoning, moutazijn, munt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Konzentrierten Kalbsjus - Geconcentreerde kalfsjus

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbotten, kalfsfond, kalfspoot, knoflook, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, san marzanotomaten, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Duits
Soort:
bouillon
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Taaitaai - elisen-lebkuchen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bakmeel, bakpoeder, citroenrasp, ei, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, kaneel, rum, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
koek en gebak / gebak, koek, taart, pudding / feestdagen
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gebakken appels met abrikozensaus

Ingrediënten:
abrikozenlikeur, abrikozen uit blik, appel, marsepein, rozijnen, slagroomijs, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Appelgelei met amandelen - apfelgelee mit mandeln

Ingrediënten:
amandelschaafsel, appel, citroenrasp en geleisuiker

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
fruit / inmaak / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Aardbeien kwark

Ingrediënten:
aardbeien, citroensap, eidooier, roomkwark en vanillesuiker

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
fruit
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Gevulde hazenbout met vlierbessensaus

Ingrediënten:
cox orange, eidooier, ganzenleverpaté, geklaarde boter, hazenbout, jeneverbessen, kastanjepuree, limoenrasp, peper, toast, varkensnet, vlierbessensaus, wild en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Slierasperges - stangenspargel

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, suiker, witte asperge en zout

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Tomatensaus

Ingrediënten:
basililcum, chilipeper, citroenschil, griekse olijfolie, kaneelstokje, kerrie, knoflook, kruidnagel, laurier, peper, peterselie, rozemarijn, salie, steranijs, suikerklontjes, tijm, tomaten, tomaten uit blik, venkelzaad, witte ui en zeezout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Aardappel-citroensneeuw

Ingrediënten:
bloemige aardappelen, boter, citroenrasp, nootmuskaat, slagroom en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schuim/mousse/gelei / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Peterselieboter

Ingrediënten:
boter, citroensap, peper, peterselie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Lamsballetjes met muntsaus en puree van zoete aardappel

Ingrediënten:
foelie, lamsgehakt, muntsaus, olie, peper, piment, puree van zoete aardappel, vers witbroodkruim, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kwarktaart - käsekuchen

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, eierdooier, eiwitten, grein suiker, kersenbrandewijn, kwark, meel, poedersuiker, rozijnen en zout

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
eieren, kaas en zuivel / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

sauerbraten mt rode wijnsaus

Ingrediënten:
gerookt spek, knolselderij, laurierblad, mager rundvlees, olie, peperkorrel, pimentkorrels, rode bourgogne, rodewijnazijn, tomatenpuree, verse peterselie, verse tijm, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
stoofgerecht / vlees / pekel en marinades
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Specksauce - Speksaus

Ingrediënten:
bloem, boter, doorregen spek, dragon, gevogeltefond, knoflook, peper, peterselie, rode ui, rode wijn, rozemarijn, tijm en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gebakken aardappeln - bratkartoffeln

Ingrediënten:
aardappel, olie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / lunchgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Gevuld roggebrood

Ingrediënten:
donker roggemeel, gist, karwijzaad, maanzaad, sesamzaad, vloeibaar moutextract, water, tarwebloem, zonnebloempitten en zout

Keuken:
Duits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Schalotten-Fleischtopf mit Pumpernickelknödel - Sjalotten-vleesstoof met noedels van roggebrood

Ingrediënten:
brandewijn, geklaarde boter, kalfsfond, knoflook, laurier, noedels van roggebrood, peper, rode port, rozemarijn, rundersukade, sjalot, suiker, tijm, tomatenpuree, varkensschouder en zout

Keuken:
Duits
Soort:
stoofgerecht / eenpansgerecht
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Konijn - kaninchenbraten

Ingrediënten:
konijn, rode wijn, wildfond, witte wijn, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit  - Deutsche Küche

Basisrecept uit Deutsche Küche:

Witte basissaus

Ingrediënten:
beurre manie, boter, cayennepeper, citroensap, crème fraîche, droge vermout, droge witte wijn, gevogeltefond, laurier, room, sjalotten en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit J.D.T. Eekma - Elseviers cocktail en longdrink boek

Buffet / drinken / cocktails uit Elseviers cocktail en longdrink boek:

May win punch - waldmeister bowle - maibowle

Ingrediënten:
cognac, lievevrouwebedstro, poedersuiker, sinaasappel en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
drank (alcoholisch) / feestdagen / cocktails