Duits

Zoek naar Duits in jouw eigen kookboeken

Duits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Knusprige Haselnussnester mit Zimt-Zucker-Sirup / Knapperige hazelnootnestjes met kaneel-suikersiroop

Ingrediënten:
bruine boter, citroensap, hazelnoten, kaneelpoeder, kataifideeg, pijnappelpitten, pistaches en suiker

Keuken:
Duits / Oosters / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Baumkuchen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, boter, eidooier, eiwit, melk, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Pistachepesto

Ingrediënten:
limoenrasp, melk, pistaches, spinazie, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Eglifilets in de Steinpilzkruste - Rivierbaarsfilet met een korst van eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine champignons, citroensap, eekhoorntjesbrood, eiwit, gedroogd eekhoorntjesbrood, knoflook, knolselderij, paneermeel, peper, peterselie, pistachepesto, prei, rivierbaarsfilet, tijm, toast, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Emmentaler stangen

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, emmentaler, kardamom, kummel, nootmuskaat en peper

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Camembert-driehoekjes

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, camembert, eidooier, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Cracker 27, room en druif

Ingrediënten:
crackers, druiven en room

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Quittenragout mit Topfenschaum im Schatzkistchen - Kweepeerragout met kwarkschuim in een schatkistje

Ingrediënten:
acaciahoning, appelsap, citroensap, droge vermout, kwarkschuim, kweepeer, sauternes, schatkistje, vanillepeul en zoete witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koch!:

Haringsalade

Ingrediënten:
aardappelen, augurkenvocht, bietjes, eieren, haringen, mayonaise, mosterd, peper en zout, rode ui, suiker, zoetzure augurk en zure appel

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Kwarkschuim

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, eiwit, kwark, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, slagroom, suiker, vanillepeul, verse witte kaas en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Schatkistje

Ingrediënten:
bloem, boter, chocoladestaafjes, glucosesiroop, munt en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Rote Grütze - Rood fruitdessert met vanillesaus

Ingrediënten:
aalbessen, aardbeien, kersen, maïzena, rabarber, rode wijn, room, sagoparels, suiker en vanillesaus

Keuken:
Duits
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Vosenbessenijs

Ingrediënten:
eidooier, melk, room, suiker en vossenbessen

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Vlierbeskoeken

Ingrediënten:
bloem, eidooier, eiwit, melk, olie, poedersuiker, suiker, vanillesaus, vlierbesschermen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Schoko-Quarkkeulchen mit Kirschgrütze - Chocolade-kwarkknotsjes met kersenpudding

Ingrediënten:
bakpoeder, bruine rietsuiker, donkere couverture, eidooier, kersen, kersensap, kwark, lavendelbloesem, lavendeltakjes, plantaardige olie, sagoparels, suiker, vanillepeul en witbrood

Keuken:
Duits
Soort:
fruit / pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Apfelküchle mit Portweinsabayon und Preiselbeereis - Appelkoek met portsabayon en vossenbessenijs

Ingrediënten:
appel, calvados, citroensap, deeg, kaneel, nootmuskaat, poedersuiker, portsabayon, suiker en vossenbessenijs

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Portsabayon

Ingrediënten:
appelsap, citroensap, eidooier, foelie, rode port, sinaasappelschil, slagroom en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Fliederbeerensüppchen mit Plauener Spitzen - Vlierbessensoep met eiwitnoedels uit Plauen

Ingrediënten:
appelsap, boterkoekjes, citroenrasp, citroensap, eiwit, kwetsen, madeira, maïzena, melk, munt, peer, suiker, tarwezetmeel, vlierbesbloesem, vlierbessen en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Traditionele Kirschenmichel in eierschuim

Ingrediënten:
boter, eidooier, kersen, kirsch, melk, oud brood en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Kaneelschuim

Ingrediënten:
droge riesling, ei, eidooier, kaneelstokje en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Zuurkool

Ingrediënten:
boter en wijnzuurkool

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Apfelcreme mit Mandelkronen - Appelcrème met amandelkroon

Ingrediënten:
amandelkroon, appelpuree, appelsap, appelschijven, bloemenhoning, calvados, champagne, citroenmelisse, citroensap, eidooier, eiwit, gelatine, room, saffraan, sekt, suiker, venkelhoning en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Pumpernickeleis - Roggebroodijs

Ingrediënten:
eidooier, grappa, melk, melkpoeder, roggebrood, room, suiker en vanillepeul

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Amandelkroon

Ingrediënten:
amandelgriesmeel, amandelmeel, eiwit, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Helle Fruchtgrütze - Wit fruitdessert met vanillesaus

Ingrediënten:
appel, kersen, maïzena, rabarber, room, sagoparels, suiker, vanillesaus en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Zwetschgen-Holunder-Kompott - Kwetsen-vlierbessen compote

Ingrediënten:
citroen, kaneelstokje, kwetsen, sinaasappel, suiker, vanillepeul en vlierbessen

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / fruit