Duits

Zoek naar Duits in jouw eigen kookboeken

Duits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Knusprige Haselnussnester mit Zimt-Zucker-Sirup / Knapperige hazelnootnestjes met kaneel-suikersiroop

Ingrediënten:
bruine boter, citroensap, hazelnoten, kaneelpoeder, kataifideeg, pijnappelpitten, pistaches en suiker

Keuken:
Duits / Oosters / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Baumkuchen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, boter, eidooier, eiwit, melk, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kwarktaart - käsekuchen

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, eierdooier, eiwitten, grein suiker, kersenbrandewijn, kwark, meel, poedersuiker, rozijnen en zout

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
eieren, kaas en zuivel / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Bijgerecht uit Junges Gemüse:

Rote Bete mit weissen Rübchen und Gnocchi / Rode bietjes met witte knolraap en gnocchi

Ingrediënten:
boter, bruine boter, gnocchi, groente, olijfolie, parmezaanse kaas, poedersuiker, rode biet, tijm, witte knolraap en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Rode bieten

Ingrediënten:
boter, frambozenazijn, gekookte rode bieten en sinaasappelmarmelade

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Tomatensaus

Ingrediënten:
basililcum, chilipeper, citroenschil, griekse olijfolie, kaneelstokje, kerrie, knoflook, kruidnagel, laurier, peper, peterselie, rozemarijn, salie, steranijs, suikerklontjes, tijm, tomaten, tomaten uit blik, venkelzaad, witte ui en zeezout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / saus
Een recept uit  - Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma

Diner / hoofdgerecht uit Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma:

Lammstelzen mit Salbei und Aprikosen - Lamsschenkel met salie en abrikozen

Keuken:
Duits
Soort:
fruit / lamsvlees / ovenschotel
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

peterseliegelei

Ingrediënten:
agar-agar, bladpeterselie, groentefond, peper, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schuim/mousse/gelei / vegan
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Gevulde hazenbout met vlierbessensaus

Ingrediënten:
cox orange, eidooier, ganzenleverpaté, geklaarde boter, hazenbout, jeneverbessen, kastanjepuree, limoenrasp, peper, toast, varkensnet, vlierbessensaus, wild en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Amuse / diner / snack of tussendoortje uit Junges Gemüse:

Konfitüre von grünen Tomaten mit frischem Ziegenkäse / Confiture van groene tomaten met verse geitenkaas

Ingrediënten:
baguette, citroen, groene tomaten, korianderzaad, laurier, olijfolie, peper, sherryazijn, suiker, verse geitenkaas, witte ui en zeezout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Spinazie

Ingrediënten:
bladspinazie, boter, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Peterselieboter

Ingrediënten:
boter, citroensap, peper, peterselie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Aardappel-citroensneeuw

Ingrediënten:
bloemige aardappelen, boter, citroenrasp, nootmuskaat, slagroom en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schuim/mousse/gelei / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Lamsballetjes met muntsaus en puree van zoete aardappel

Ingrediënten:
foelie, lamsgehakt, muntsaus, olie, peper, piment, puree van zoete aardappel, vers witbroodkruim, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Muntsaus

Ingrediënten:
appelazijn, boshoning, moutazijn, munt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Konzentrierten Kalbsjus - Geconcentreerde kalfsjus

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbotten, kalfsfond, kalfspoot, knoflook, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, san marzanotomaten, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Duits
Soort:
bouillon
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Geglaceerde worteltjes

Ingrediënten:
boter, mineraalwater, suiker en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Recept uit Vegan Genial:

Kaltert Weihnachtshund / Arretjescake in kerstsfeer

Ingrediënten:
amandelen, kaneel, kardemom, kokosvet, marsepeinbolletjes, plantaardige room, pure chocolade, rumrozijnen, sinaasappelrasp, speculaas en witte nougat

Keuken:
Duits
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegan
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Sjalottensaus

Ingrediënten:
frambozenazijn, kalfsjus, knoflook, laurier, olijfolie, peper, rozemarijn, sherryazijn, sjalotten, suiker, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Roomsaus bij ingewanden

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloemige aardappel, boter, citroensap, droge witte wijn, gerookte paling, kappertjes, kervel, knoflook, majoraan, peper, peterselie, sjalottensaus, slagroom, witte wijnazijn, zout en zure augurken

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Junges Gemüse:

Salat von Keniabohnen im Tomatenrondell / Salade van Keniabonen met een tomatenrozet

Ingrediënten:
balsamicoazijn, champignons, dragon, fruitazijn, keniabonen, knoflook, kropsla, middelscherpe mosterd, olijfolie, peterselie, rozemarijn, tijm, tomaten, witte voorjaarsuien, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
salade / groente
Een recept uit  - Fisch & Meeresfrüchte: 30 Rezepte: Neu, Fix, Kreativ

Diner / voorgerecht uit Fisch & Meeresfrüchte: 30 Rezepte: Neu, Fix, Kreativ:

Saure Fischsuppe mit Zuckerschoten - Zure vissoep met peultjes

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit  - Fisch & Meeresfrüchte: 30 Rezepte: Neu, Fix, Kreativ

Diner / hoofdgerecht uit Fisch & Meeresfrüchte: 30 Rezepte: Neu, Fix, Kreativ:

Gebratener Saibling auf Spitzkohlgemüse - Gebakken zalmforel op spitskool

Keuken:
Duits
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt / brunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Roggebrood met abrikozen

Ingrediënten:
boter, gedroogde abrikoos, gist, roggemeel, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Duits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Fisch & Meeresfrüchte: 30 Rezepte: Neu, Fix, Kreativ

Diner / hoofdgerecht uit Fisch & Meeresfrüchte: 30 Rezepte: Neu, Fix, Kreativ:

Gefüllte Dorade aus dem Ofen - Gevulde goudbrasem uit de oven

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit  - Fisch & Meeresfrüchte: 30 Rezepte: Neu, Fix, Kreativ

Diner / voorgerecht uit Fisch & Meeresfrüchte: 30 Rezepte: Neu, Fix, Kreativ:

Steinbeisser-Carpaccio mit Passionsfrucht - Zeewolfcarpaccio met passievrucht

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis