Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in jouw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eendenborst met rinse appel

Ingrediënten:
balsemiekazijn, boter, citroensap, eendenborst, honing, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, rinse appel, rodewijnazijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Minestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pompoen, prei, sperziebonen, tomaat, ui, verse munt, witte bonen en wortel

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Gebakken venkel

Ingrediënten:
anijs, basilicum, citroensap, gedroogde tomaat, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, venkel, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Veelzijdige vruchtensalade

Ingrediënten:
druiven, grapefruit, mandarijn, rozijnen, sinaasappel, sinaasappeljam en sinaasappellikeur

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Mosterdsaus met olijven

Ingrediënten:
citroen, groene olijven, knoflook, mosterd, olijfolie, peterselie en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Tomatensaus met ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, kappertjes, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik en zout

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Geräucherter Kabeljau auf Gurken im geeisten Joghurt-Limetten-Süppchen / Gerookte kabeljauw op komkommer in een koud soepje van yoghurt en limoen

Ingrediënten:
vis

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / groente / zuivel
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Recept uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Bacalao-Salat mit Paprika / Stokvissalade met paprika

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / saus/dressing/jus / groente / kruiden / vis
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Bohnensalat mit Zweierlei Radicchio - Bonensalade met twee soorten roodlof

Ingrediënten:
voorgerecht

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / varkensvlees / groente
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Recept uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

1

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Recept uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Bäckchen vom Seeteufel auf Brotsuppe und Scampi in Orangenmarinade - Plakje van zeeduivel op broodsoep en langoustine in sinaasappelmarinade

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / fruit / schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Recept uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Feigenkonfitüre - Vijgenjam

Keuken:
Mediterraans
Soort:
fruit / jam
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Bijgerecht uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Fenchelsalat - Venkelsalade

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch / groente / boter en olie / kaas
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Gebratene Sardinen - Gebakken sardines

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Edelfisch in Zitronenvinaigrette - Vis in citroenvinaigrette

Keuken:
Mediterraans
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Snack of tussendoortje uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Kartoffelchips mit Mozzarella - Aardappelchips met mozzarella

Keuken:
Mediterraans
Soort:
aardappelgerecht / frituur / vis / kaas
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Groene groentesalade

Ingrediënten:
bosui, citroen, extra vierge-olijfolie, groene asperge, haricots verts, mascarpone, sugar snaps en verse dille

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Recept uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Schapenkaasgebak

Ingrediënten:
bladerdeeg, dille, ei, melk, peterselie, schapenkaas, zoete paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Pizzapastei met gorgonzola en venkel

Ingrediënten:
ei, gorgonzola, kaas, knoflookteen, olie, pizzadeeg, pizzakruiden, rozemarijn, veldchampignon, venkelknol, peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Duivensalade met vijgen en granaatappel

Ingrediënten:
citroensap, duivenborst, extra vergine olijfolie, granaatappelsiroop, granaatappelsiroopmarinade, kikkererwten, olijfolie, peper, sla, verse vijg, waterkers en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Geroosterde paddenstoelen met balsamicodressing

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, paddestoelen, rucola, sjalot, slablad, verse rozemarijn en witte balsamicoazijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Couscoussalade met broccoli

Ingrediënten:
bladpeterselie, broccoli, couscous, gemalen komijn, kaneel, olijfolie met chilipeper, sinaasappel, trostomaat en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / hoofdgerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Peultjessalade met feta en basilicum

Ingrediënten:
basilcum, citroensap, doperwten, feta, gedroogde oregano, grove mosterd, haricots verts, pecannoten, peultjes, sugar snaps, vloeibare honing en walnootolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Ingemaakte aubergine op olijfolie

Ingrediënten:
aubergine, gedroogde pepertjes, grof zeezout, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie en wittewijnazijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
inmaak / vegetarisch / groente
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Mechoui van lamsvlees met komijn en paprikazout

Ingrediënten:
boter, komijnzaad, lamskotelet, pikant paprikapoeder, zeezout en zoet paprikapoeder

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Zwarte olijventapenade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, extra vierge-olijfolie, gemalen gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflookpuree en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus