Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in jouw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

pinchitos moruños

Ingrediënten:
citroensap, gemalen zwarte peper, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mager varkensvlees, olijfolie, oregano, paprikapoeder en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

zeebaars in zoutkorst

Ingrediënten:
citroen, gemengde peperkorrels, grof zeezout, venkelgroen, verse rozemarijn, verse tijm, zeebaars, zeekraal en zeewier

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / lunch / voorgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Spiraalmacaroni met champignon-kappertjessaus

Ingrediënten:
boter, champignon, crème fraîche, grotchampignons, kappertjes, lente-ui, macaroni, oude goudse kaas, peper, spiraalmacaroni, tijm, tomatenpuree, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Radijsjes-sinaasappelsla

Ingrediënten:
citroensap, peper, radijs, sinaasappel, sla, suiker en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Fondue van een visser

Ingrediënten:
citroen, creoolse rijst, kabeljauwfilet, kleine gepelde garnalen, krab, langoustines, mayonaise met kerrie, mayonaise met ui en peterselie, met noten gevulde olijven, met paprika gevulde olijven, mosselen, olijfolie, piccalilly, pickles, saffraan, tongfilet, tonijn uit blik, uitjes, vinaigrettesaus met gepocheerde hersenen, zalmfilet, zoetzure augurk, zonnebloemolie, zure augurk en zure roomsaus

Keuken:
Mediterraans
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Mosterdsaus met olijven

Ingrediënten:
citroen, groene olijven, knoflook, mosterd, olijfolie, peterselie en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Bijgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Salade-variaties

Ingrediënten:
artisjokbodems, crèmekaassaus, flageoletten, garnalen, ham, hersenen, soepvlees en waterkers

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Bijgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Kippensalade

Ingrediënten:
artisjokbodems, crèmekaassaus, flageoletten, kip en waterkers

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Bijgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Kippensalade met andere groenten

Ingrediënten:
crèmekaassaus, kip, komkommer, linzen en waterkers

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Bijgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Yoghurt-tomatensaus

Ingrediënten:
magere yoghurt, rodewijnazijn, tomaat, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kippenborsten met spinazievulling

Ingrediënten:
basilicum, boter, kippenbrostfil, koudgeperste olijfolie, magere yoghurt, parmezaanse kaas, ricotta, rodewijnazijn, spinazie, tijm, tomaat, ui, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kip in een bros phyllo-korstje

Ingrediënten:
droge witte wijn, kippenborstfilet, kippenbouillon, knoflook, phyllodeeg, pistachenoten, ricotta, saffloerolie, sjalot, slagroom, spinazie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Tomatensaus met ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, kappertjes, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik en zout

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Tomatensaus met mosterd

Ingrediënten:
cayennepeper, eidooier, mosterd, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Veelzijdige vruchtensalade

Ingrediënten:
druiven, grapefruit, mandarijn, rozijnen, sinaasappel, sinaasappeljam en sinaasappellikeur

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Saffraankip met yoghurt

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gemberwortel, kippenbouillon, kippenpoot, knoflook, magere yoghurt, saffraan, saffraandraadjes, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Gebakken courgette met gekaramelliseeerde boter, munt en yoghurt

Ingrediënten:
boter, fijn zeezout, griekse yoghurt, jonge courgette, knoflook, komijnzaad, peper, turkse chilipepervlokken, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Bleekselderijsalade met geconserveerde citroenen en inktvis

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, extra vergine olijfolie, geconserveerde citroen, groene olijven, knoflook, komijnzaad, olijfolie, peper, pijlinktvis, rucola, verse koriander, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoengehaktballetjes

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, cayennepeper, chilipoeder, eiwit, kalkoenborst, limoensap, limoenschil, magere yoghurt, saffloerolie, suiker, verse koriander, voorjaarsui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje / traktatie / bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Bosbessen-olijfolietaart

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, bosbes, boter, citroenschil, ei, extra vierge-olijfolie, melk, sinaasappelsap, suiker en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Sperziebonen met tomaten-fenegrieksaus

Ingrediënten:
fenegriekzaad, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, rode chilipeper, sperzieboon, verse koriander en zoete tomaten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Gesmoorde bleekselderij met tomaat, koriander en gember

Ingrediënten:
bleekselderij, fijn zeezout, geelwortelpoeder, gemberpoeder, groene olijven, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, tomaat, verse koriander en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoenplakken met citrusvruchten

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, kalkoen, kalkoenbouillon, kippenbouillon, koudgeperste olijfolie, limoen, navelsinaasappel, salie, sjalot, suiker, tijm, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en S. Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Verse kaas met stremsel

Ingrediënten:
stremsel, volle melk en zuivel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en S. Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Verse kaas zonder stremsel

Ingrediënten:
citroensap, volle melk en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Couscousschotel

Ingrediënten:
abrikozen, basilicum, citroen, courgette, couscous, halva abrikozenjam, kalkoen, kaneelpoeder, knoflook, olijfolie, rozijnen, sinaasappelsap, ui, versgemalen peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / gevogelte