Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in jouw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eendenborst met rinse appel

Ingrediënten:
balsemiekazijn, boter, citroensap, eendenborst, honing, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, rinse appel, rodewijnazijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Minestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pompoen, prei, sperziebonen, tomaat, ui, verse munt, witte bonen en wortel

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Kipfilet als toevoeging aan ijsbergsalade met blauwschimmeldressing

Ingrediënten:
honing, kipfilet, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Ratatouille met koriander en zongedroogde tomaten

Ingrediënten:
aubergine, courgette, gele paprika, knoflook, koriander, olijfolie, oregano, rode ui, tomatenpuree, tomaten uit blik en zongedroogde tomaten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Gevulde paprika's met couscous, spinazie en pijnboompitten

Ingrediënten:
couscous, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, pijnboompitten, rode paprika, sjalot, spinazie en tomaat

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zeeduivel met champignons met kalamata-olijven-citroensalsa

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, champignons, groene spaanse peper, kalamata-olijven, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peterselie, ui, visbouillon en zeeduivelstaart

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Ratatouille met oregano en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, gele paprika, knoflook, olijfolie, oregano, rode ui, tomatenpuree en tomaten uit blik

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gepureerde tuinbonen: 10 toevoegingen

Ingrediënten:
aardappel, bladgroenten, bleekselderij, bloemkool, broccoli, citroensap, citroenschil, feta, knoflook, olijfolie, peper, sjalot, tomaat, tuinbonen, ui, kruiden, winterwortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

6 toevoegingen aan kikkererwtenfondue: noten

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, kikkererwt, olijfolie, peper, peterselie, pistachenoten en walnoten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Ontbijt / bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gesmoorde tuinbonen - ful mudammas

Ingrediënten:
citroen, ei, gedroogde tuinbonen, gemalen komijn, kievitsbonen, knoflook, koffienat, olijfolie, peper, pitabrood, ui, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Paprika´s met feta

Ingrediënten:
bulgur, citroen, fetakaas, gemberwortel, knoflook, olijfolie, paprika, sumak, verse gemengde kruiden, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch / groente
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Bijgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Zoete aardappelen uit de oven met sjalotten, knoflook en chilipeper

Ingrediënten:
aardappelgnocchi, knoflook, korianderzaad, olijfolie, rode chilipeper, sjalot, versgemalen zwarte peper, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Bijgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Aardappelen met citroen uit de oven

Ingrediënten:
citroen, krielaardappelen, olijfolie, suiker, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nieuw vegetarisch koken:

Polentaballetjes met paddestoelenvulling

Ingrediënten:
champignon, ei, gedroogde porcini, polenta, roomkaas, sesamzaad, verse bieslook, versgemalen zwarte peper, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Brunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met honing en saffraan

Ingrediënten:
gist, saffraandraadjes, vloeibare honing, volkorenmeel, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

IJsbergsla met een blauwschimmeldressing

Ingrediënten:
bieslook, blauwschimmelkaas, grof gemalen zwarte peper, ijsbergsla, rode peperbessen, rucola, vijgen, walnoten, witte aceto balsamico, zout en zure room

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Tomaten-bouillabaisse

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, gele paprika, gepelde rauwe garnalen, groentebouillon, kerstomaat, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, rozemarijn, tijm, tomaten, ui, witvisfilet en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Kalbsragout mit Mediterranen Gewürzen - Kalfsragout met mediterranen kruiden

Ingrediënten:
citroen, droge witte wijn, kalfsschouder, knoflook, laurier, olijfoliebrood, peper, selderij, sjalotten, spaanse peper, tomaten, wortel, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Gebakken venkel

Ingrediënten:
anijs, basilicum, citroensap, gedroogde tomaat, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, venkel, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegan
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Lamsvleesspitjes sjaslik

Ingrediënten:
knoflook, lamsbout, olie, ontbijtspek, rozemarijn, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Mediterraans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Rauwkost van venkel en sinaasappel

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, olijfolie, peper, rucola, sinaasappel, venkel, venkelgroen en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Pasta met gerookte zalm en kappertjes

Ingrediënten:
crème fraîche, droge witte wijn, gerookte zalm, kappertjes, limoen, olie, prei, roomboter, tagliatelle, verse bieslook, peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Platbrood met lamsvlees, pijnboompitten en granaatappel

Ingrediënten:
brood, droge gist, fijn zeezout, granaatappel, granaatappelstroop, kaneel, lamsgehakt, olijfolie, ongebleekt meel, pijnboompitten, ui, water en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / lunch / voorgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Paprika-lasagnaterrine

Ingrediënten:
bladgelatine, boter, gele paprika, groene paprika, kruidenbouillon, kwark, lasagnevellen, olie, peper, rode paprika, suiker, ui, wittewijnazijn en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / paté/terrine
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / lunch / voorgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Tagliatelle met olijven en roomkaas

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde dragon, milde mosterd, peper, roomkaas, slagroom, tagliatelle, vleestomaat, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Tomatenrijstgnocchi

Ingrediënten:
langkorrelrijst, tijm en tomaat

Keuken:
Mediterraans