Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in jouw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eendenborst met rinse appel

Ingrediënten:
balsemiekazijn, boter, citroensap, eendenborst, honing, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, rinse appel, rodewijnazijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / hoofdgerecht / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Minestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pompoen, prei, sperzieboon, tomaat, ui, verse munt, witte bonen en wortel

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Aioli

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / saus
Een recept uit T. Glanville, S. Wheeler en S. Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Fetasalade met anijsbrood, tomaten en oregano

Ingrediënten:
anijsbrood, extra vergine olijfolie, feta, kerstomaat, knoflook, oregano, rode wijnazijn, ui, zeezout, zwarte olijf en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Moro Londen:

Tropézienne met pijnpitten en rozenwater

Ingrediënten:
boter, ei, eidooier, gedroogde gist, maïzena, melk, patentbloem, pijnpitten, poedersuiker, rozenwater, slagroom, suiker, vanillestokje, water, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koken voor twee:

Gegratineerde broodjes met ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilets uit blik, citroensap, knoflook, olijfolie, stokbrood, tomatenpuree, verse peterselie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Recepten voor de wok:

Gemengde geroosterde groenten

Ingrediënten:
aubergine, gele paprika, olijfolie, parmezaanse kaas, pomodori tomaten, rode paprika, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / voorgerecht uit Koken voor twee:

Yoghurtsoep

Ingrediënten:
gemalen amandelen, knoflook, komkommer, witte peper, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / hoofdgerecht uit Recepten voor de wok:

Gebakken mul met citroen

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, kappertjes, knolvenkel, olijfolie, ongezouten roomboter, rode mulfilet, sherryazijn, veldsla, verse majoraan, versgemalen zwarte peper, wittewijnazijn, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Torentjes van gegrilde zomergroenten

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, chèvre de bellay-kaas, courgette, gele paprika, italiaanse kruiden, knoflook, olijfolie, peper, pepita's, pesto, vleestomaat en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch / kaas
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Recepten voor de wok:

Gemarineerde gemengde groenten met basilicumolie

Ingrediënten:
artisjokharten uit blik, citroenrasp, knoflook, olijfolie, patty pan pompoen, pomodori tomaten, prei, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / vegan / groente
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Lunch / buffet / bijgerecht / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Salade van rijst met pesto

Ingrediënten:
bosui, citroen, groene pesto, groentebouillontablet, langkorrelrijst, olijfolie, overjarige brokkelkaas, pecannoten, peper, ui, verse basilicum en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch / rijst
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Soep van geroosterde pompoen met kaneel

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouillon, chilipepervlokken, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, melk, olijfolie, pijnpitten, pompoen, suiker, ui, verse koriander, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Picknick / diner / lunch / hoofdgerecht / lunchgerecht uit Green salads:

Gegrilde zomersalade met basilicum-pecorinocrème

Ingrediënten:
babyspinazie, citroen, courgette, extra vierge-olijfolie, gierst, grote witte bonen, Himalayazout, maïskolf, olijfolie, pecorino, pijnboompitten, pompoenpitten, pruim, verse basilicum, verse citroenmelisse en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch / barbecue/grill
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Green salads:

Hummus met zoete aardappel en geroosterde knoflook

Ingrediënten:
chilivlokken, dragon, extra vergine olijfolie, Himalayazout, kikkererwten, knoflook, lichte tahin, sesamzaad, versgemalen zwarte peper en zoete aardappel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Tapenade-sandwich

Ingrediënten:
citroensap, kappertjes, olijfolie, roomkaas, sla, tonijn in olie, versgemalen zwarte peper, wit casinobrood en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
kippenkarkas, knoflook, laurierblad, selderijstengel, ui, venkelzaad, verse bladpeterselie, wortel, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zeeduivel in parmaham met champignons en paprikapoeder

Ingrediënten:
champignons, kippenbouillon, knoflook, paprikapoeder, parmaham, ui, visbouillon, zeeduivelstaart en zure room

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zeeduivel met champignons in barbecuesaus

Ingrediënten:
barbecuesaus, champignons, ui en zeeduivelstaart

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zeeduivel met champignons met kalamata-olijven-citroensalsa

Ingrediënten:
Basilicum, bleekselderij, champignons, groene spaanse peper, kalamata-olijven, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peterselie, ui, visbouillon en zeeduivelstaart

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zeeduivel met champignons, garnalen en cashewnoten

Ingrediënten:
cashewnoten, champignons, garnalen, kippenbouillon, knoflook, paprikapoeder, ui, visbouillon, zeeduivelstaart en zure room

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Gevulde paprika

Ingrediënten:
chilipoeder, groene paprika, knoflook, peterselie, rode paprika, sjalot, tomaat en zilvervliesrijst

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Ge­gril­de kal­koen­fi­let met si­naas­ap­pel­ma­ri­na­de ***

Ingrediënten:
grove mosterd, kalkoenfilet, kruidenazijn, olijfolie, sinaasappelsap, teentjes knoflook, verse rozemarijn en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenvlees in tapenadesaus

Ingrediënten:
bacon, bloem, hertenvlees, jeneverbessen, knolselderij, olijfolie, peterselie, runderbouillon, runderbouillonblokje, sjalot, tapenade en worcesteshiresaus

Keuken:
Mediterraans
Soort:
wild

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Fu­sil­li met spi­na­zie en worst­jes ***

Ingrediënten:
blik gepelde tomaten, fusilli, gerookt ontbijtspek, olijfolie, rozijnen, spinazie en tenen knoflook

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Met worst en cranberry's gevulde kipfilets op ratatouille

Ingrediënten:
chilivlokken, gedroogde cranberry's, kipfilet, olijfolie, peper, ratatouille, worstvlees en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte