Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in jouw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eendenborst met rinse appel

Ingrediënten:
balsemiekazijn, boter, citroensap, eendenborst, honing, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, rinse appel, rodewijnazijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Minestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pompoen, prei, sperziebonen, tomaat, ui, verse munt, witte bonen en wortel

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Zwarte rijst - arroz negro

Ingrediënten:
calasparrarijst, citroen, groene paprika, inktvisinkt, knoflook, olijfolie, pijlinktvis, spaanse ui, tomatenpuree, verse bladpeterselie, visbouillon, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst / pasta/noodles
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Mediterrraner Gemüsesalat - Mediterrane groentesalade

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept uit Casa Moro:

Hummus

Ingrediënten:
citroensap, kikkererwten, knoflook, olijfolie extra vergine, tahin, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Kruidensalade van de volkstuin

Ingrediënten:
bernagiebloemen, bosui, citroensap, eetbare bloemen, extra vergine olijfolie, oost-indische kers, peper, peterselie, rodewijnazijn, rucola, snijbiet, spinazie, venkelgroen, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse kervel, verse munt, oregano, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Recept uit Moro Londen:

Tuinbonen, tomaten en ansjovis met verse kaas

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bosui, citroen, citroenrasp, citroensap, extra vergine olijfolie, kerstomaat, ricotta, tuinbonen, verse kaas, verse munt, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / nagerecht uit Moro Londen:

Kersen-anijssorbet met citroenkoekjes

Ingrediënten:
anijslikeur, boter, citroenrasp, citroensap, ei, eidooier, kersen, patentbloem, semolina, suiker en water

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Salade van gegrilde uien met yoghurt

Ingrediënten:
bosui, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, knoflook, peper, verse tijm, water, zaatar en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Moro Londen:

Salade van rauwe biet met pistachenotensaus

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, extra vergine olijfolie, peper, pistachenoten, rode biet, sinaasappelbloesemwater, suiker, verse bladpeterselie, verse munt, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

linzensalade met tomaat en dille

Ingrediënten:
bruine linzen, citroensap, extra vergine olijfolie, kerstomaat, peper, rode ui, rodewijnazijn, suiker, verse dille en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Tomatensalade met rode ui en komijnzaad

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, ijsblokjes, komijnzaad, melk, rode ui, tomaten, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Bulgursalade met bleekselderij en granaatappel

Ingrediënten:
bleekselderij, bulgur, extra vergine olijfolie, granaatappelpitjes, granaatappelsap, knoflook, peper, verse bladpeterselie, verse munt, walnoten en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / nagerecht uit Moro Londen:

Gepocheerde kersen met amandelroom

Ingrediënten:
blanke amandelen, citroenschil, kersen, suiker en water

Keuken:
Mediterraans
Soort:
fruit
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Peppadews, labneh en pijnboompitten

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, geitenkwark, ingelegde peppadews, labneh, pijnboompitten, verse munt, roomkaas en za'atar

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / hoofdgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Romige pompoenrisotto met geitenkaas en salie

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, geitenkaas, groentenbouillonblokje, knoflook, olijfolie, parmesaanse kaas, peper en zout, pompoen, risottorijst, salie, ui en witte wijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
rijst
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Bijgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Mediterrane groenteschotel

Ingrediënten:
aubergine, courgette, extra vergine olijfolie, knoflook, oregano, parmezaanse kaas, peper en zout, rode ui, tijm en tomaten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / voorgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Snelle panzanella

Ingrediënten:
burrata, citroenpesto, dille, extra vergine olijfolie, peper, rode ui, tomaten, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken / cocktails uit Pien laat haar eten zien:

Sorbet prosecco

Ingrediënten:
eetbare bloemen, munt, prosecco, sorbetijs en wodka

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Mechouia

Ingrediënten:
aubergine, bosui, citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, gemalen karwijzaad, gemalen komijn, harissa, karwijzaad, kerstomaat, knoflook, paprikapoeder, peper, rode paprika, rode ui, rodewijnazijn, verse koriander en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Buffet uit Pien laat haar eten zien:

Citroen-pesto

Ingrediënten:
basilicum, citroen, dip-gerecht, extra vergine olijfolie, knoflook, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten en zout

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / nagerecht / dessert uit Pien laat haar eten zien:

Pornstar martini pavlova

Ingrediënten:
citroensap, eetbare bloemen, eidooier, eieren, limoen, maïzena, munt, passievruchten, roomboter, slagroom, suiker, vanille-aroma, vanillesuiker, witte basterdsuiker, witte chocolade en witte wijnazijn

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken / cocktails uit Pien laat haar eten zien:

Sangría de cava

Ingrediënten:
cava, cointreau, munt, sinaasappelsap en fruit

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / voorgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Pittige gamba's in tomatensaus

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, chilivlokken, gamba's, knoflook, krulpeterselie, limoen, olijfolie, peper, rode peper, tomaten, ui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Hassans gebarsten aardappelen met korianderzaad

Ingrediënten:
fijn zeezout, korianderzaad, olijfolie, rode wijn, vastkokende aardappel en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Bijgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Groene groenten met buffermozzarella, parmaham en pistache

Ingrediënten:
buffelmozarella, extra vergine olijfolie, groene asperges, munt, olijfolie, parmaham, peper en zout, pistachenoten, sinaasappel, sugarsnaps en zeezout

Keuken:
Mediterraans