Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in jouw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eendenborst met rinse appel

Ingrediënten:
balsemiekazijn, boter, citroensap, eendenborst, honing, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, rinse appel, rodewijnazijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Minestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pompoen, prei, sperziebonen, tomaat, ui, verse munt, witte bonen en wortel

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Mediterrane boerenkool met pasta

Ingrediënten:
boerenkool, demi creme fraiche, feta, gedroogde tomaat, knoflook, kruidenbouillon, olijfolie, olijven zonder pit, paturain light, peper, rode paprika, tagliatelle, ui, walnoten, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Varkenshaasje met peterseliesaus

Ingrediënten:
bak en braad, broccoli, demi creme fraiche, knoflook, peper, pesto, tagliatelle, varkenshaas, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Broccoli fritots met rucoladip

Ingrediënten:
bier, bloem, broccoli, citroensap, ei, frituurolie, mayonaise, rucola en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Amuse americain

Ingrediënten:
filet americain, kappertjes, kwartelei, verse peterselie en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Lamsschouder met yoghurt en kardemom

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroenrasp, citroensap, griekse yoghurt, kardemompeul, knoflook, lamsschouder, olijfolie, saffraandraadjes, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / feestdagen
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Bloemkool met saffraan, pijnboompitten en rozijnen

Ingrediënten:
bloemkool, olijfolie, pijnboompitten, rozijnen, saffraandraadjes, spaanse ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Zoetzure gevulde druivenbladeren met gepekelde citroen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, dille, granaatappel, grof zeezout, ingemaakte druivenbladeren, munt, olijfolie, rijst, rozijn, sjalot en walnoten

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Lamskoteletjes met salsa verde en olijven

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, dijonmosterd, kappertjes, knoflook, lamskoteletjes, olijfolie, olijven, rode-wijnazijn, verse bladpeterselie, verse munt, verse rozemarijn, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / saus/dressing/jus / barbecue/grill / feestdagen
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Feestelijk tafelen:

Gemarineerde makreel

Ingrediënten:
bloem, groene chilipeper, knoflook, laurierblad, makreel, olijfolie, peperkorrels, sherry-azijn, ui, verse peterselie, verse tijm, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen / pekel en marinades
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Green salads:

Hummus met zoete aardappel en geroosterde knoflook

Ingrediënten:
chilivlokken, dragon, extra vergine olijfolie, Himalayazout, kikkererwten, knoflook, lichte tahin, sesamzaad, versgemalen zwarte peper en zoete aardappel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nieuw vegetarisch koken:

Filopakketjes met feta en komijn

Ingrediënten:
citroenrasp, fetakaas, filodeeg, komijnzaad, boter en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Tapenade van doperwten en groene olijven

Ingrediënten:
doperwten, extra vierge-olijfolie, gemalen gedroogde chilipeper, groene olijven zonder pit, knoflookpuree, parmezaanse kaas en oregano

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Spinaziesalade met pijnboompitten en knoflookcroutons

Ingrediënten:
bosui, kruidenboter, olijfolie, oud brood, pijnboompitten, spinazie, witte balsamicoazijn en zaanse mosterd

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Feestelijk tafelen:

Aubergine-korianderdip

Ingrediënten:
aubergine, extra vergine olijfolie, gemalen komijnzaad, knoflook, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Filotaart met kastanjes, spinazie en champignons met tomaten-gembercoulis

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, bruine basterdsuiker, cayennepeper, champignon, filodeeg, gemalen korianderzaad, gemberwortel, kaneelpoeder, kastanje, knoflook, madera, marmelade, olijfolie, spinazie, tomaat in blik, ui, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Bijgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Gegrilde courgettes met munt

Ingrediënten:
courgette, olijfolie, verse munt, versgemalen zwarte peper, wittewijnazijn en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Raapjes met azijn

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, raapjes, rode-wijnazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Paprika´s met feta

Ingrediënten:
bulgur, citroen, fetakaas, gemberwortel, knoflook, olijfolie, paprika, sumak, verse gemengde kruiden, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch / groente
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Bijgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Zoete aardappelen uit de oven met sjalotten, knoflook en chilipeper

Ingrediënten:
aardappelgnocchi, knoflook, korianderzaad, olijfolie, rode chilipeper, sjalot, versgemalen zwarte peper, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Bijgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Aardappelen met citroen uit de oven

Ingrediënten:
citroen, krielaardappelen, olijfolie, suiker, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / nagerecht uit Parade van pasta & pizza:

Gevulde vijgen in portsaus

Ingrediënten:
aardappelmeel, gedroogde vijgen, hazelnoten, kaneel, koffieroom, mon chou, rode port, roomkaas en vloeibare honing

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / zuivel
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Drinken / aperitief / cocktails uit Morito:

Moritopolitan

Ingrediënten:
citroensap, cointreau, granaatappelsap, granaatappelsiroop, ijsblokjes, rozenblaadjes, rozenwater, suikersiroop en zuurbessenwodka

Keuken:
Mediterraans
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Morito:

Kip, tahinyoghurt en rode chilipeper

Ingrediënten:
citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, nigellazaad, pimentón dulce, rode chilipeper, scharrelkipfilet, tahin, ui, verse koriander en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Salade van pink fir apple en feta

Ingrediënten:
aardappel, bosui, charlotte aardappel, feta, olijfolie extra vergine, oregano, pink fir apple, ratte-aardappel en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / aardappelgerecht / vegetarisch