Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in jouw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eendenborst met rinse appel

Ingrediënten:
balsemiekazijn, boter, citroensap, eendenborst, honing, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, rinse appel, rodewijnazijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Minestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pompoen, prei, sperziebonen, tomaat, ui, verse munt, witte bonen en wortel

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Amber Albarda - Eet jezelf mooi, slank en gelukkig

Bijgerecht uit Eet jezelf mooi, slank en gelukkig:

Citroenbloemkool

Ingrediënten:
bloemkool, citroen, feta, knoflook, olijfolie, verse bieslook en zeezout

Keuken:
Europees / Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Sardinepasta

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, margarine, sardientjes uit blik en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
broodbeleg / vis
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Ontbijt / diner / nagerecht uit Moro Londen:

Yoghurt met tahin en honing

Ingrediënten:
griekse yoghurt, tahin en vloeibare honing

Keuken:
Mediterraans
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Doperwtjes en aardappelen met anijslikeur - guisantes y patatas

Ingrediënten:
anijslikeur, doperwtjes, knoflook, laurierblad, olijfolie, spaanse ui, vastkokende aardappel, verse munt, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Saus van venkelzaad en peterselie

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen venkelzaad, knoflook, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Courgettes met amandelen

Ingrediënten:
blanke amandelen, courgette, fijn zeezout, kerstomaat, knoflook, olijfolie, peper, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Ingrediënten:

Salade van groene asperges met parmaham

Ingrediënten:
balsamicoazijn, groene asperges, mosterd, olijfolie, parmaham, peper, rode ui, tomaat, verse basilicum, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Amber Albarda - Eet jezelf mooi, slank en gelukkig

Bijgerecht uit Eet jezelf mooi, slank en gelukkig:

Courgettesalade

Ingrediënten:
minicourgette, olijfolie extra vergine, parmezaanse kaas, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Basisrecept uit Moro Londen:

Eenvoudige zelfgemaakte za´atar

Ingrediënten:
rozemarijn, sesamzaad en tijm

Keuken:
Mediterraans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Recept uit Moro Londen:

Granaatappelsiroopmarinad voor geroosterde kip, kwartel, fazant of patrijs

Ingrediënten:
granaatappelsap, granaatappelsiroop, kaneel, knoflook, olijfolie, ui en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Recept uit Moro Londen:

Paprika-sherrymarinade voor geroosterd herten- of rundvlees

Ingrediënten:
knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, pikant paprikapoeder, sherryazijn, sherry pedro ximenez, tijm, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Recept uit Moro Londen:

Pinchitosmarinade voor geroosterd kalfsvlees, kip of varkensvlees

Ingrediënten:
citroensap, geelwortelpoeder, gemalen komijn, gemberpoeder, korianderzaad, olijfolie en verse bladpeterselie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / fruit
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Groene gehakte salade

Ingrediënten:
bosui, citroensap, extra vergine olijfolie, peper, rucola, snijbiet, spinazie, uienloof, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Verse tomatensaus

Ingrediënten:
kappertjes, knoflook, olijfolie, rode peper, rode ui, romatomaat en verse basilicum

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Picknick / lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Shoarmabroodjes met Libanese salade

Ingrediënten:
citroensap, gele paprika, knoflook, komkommer, olie, peper, rode ui, shoarmabroodjes, trostomaat, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Gefrituurde koolvis met skordalia

Ingrediënten:
bloem, citroensap, ei, eiwit, frituurolie, knoflook, koolvisfilet, kruimige aardappel, olijfolie, paneermeel, peper, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Moro Londen:

Bittere bladeren met tahin en knapperige gekaramelliseerde uien

Ingrediënten:
bindsla, boter, citroensap, frisee, olie, paardenbloemblad, peper, plantaardige olie, radicchio, spaanse ui, tahinsaus, verse bladpeterselie, witlof en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Moro Londen:

mosselen gevuld met pijnpittenpilav

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, krenten, mosselen, olijfolie, peper, pijnpitten, piment, turkse chilipepervlokken, ui, verse dille, verse munt, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Peppadew-yoghurtdip

Ingrediënten:
griekse yoghurt, komijn, peppadew uit pot en tomatentapenade

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Pijnboompittenkoekjes

Ingrediënten:
bessenjam, bloem, ei, kristalsuiker, ongezouten roomboter, pijnboompitten, semolina, sinaasappeljam en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Couscousschotel

Ingrediënten:
abrikozen, basilicum, citroen, courgette, couscous, halva abrikozenjam, kalkoen, kaneelpoeder, knoflook, olijfolie, rozijnen, sinaasappelsap, ui, peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / gevogelte
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Kalbshaxe mit Oliven - Kalfsschenkel met olijven

Ingrediënten:
kalfschenkel, knoflook, olijfolie, prei, rozemarijn, sjalotten, tijm, tomaat, witte wijn, wortel, zout, zwarte olijven met pit en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / nagerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Sinaasappelsalade met honing en walnootcrunch

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, sinaasappels, suiker, vloeibare honing en walnoten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegan
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Bijgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

aardappelpartjes met kruiden en knoflook

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht / vegetarisch