Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in jouw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eendenborst met rinse appel

Ingrediënten:
balsemiekazijn, boter, citroensap, eendenborst, honing, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, rinse appel, rodewijnazijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Minestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pompoen, prei, sperziebonen, tomaat, ui, verse munt, witte bonen en wortel

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Aardappelflensjes ´anti pasto´

Ingrediënten:
aardappelpureepoeder, aubergine, courgette, ei, groene pesto, melk, mozzarella, olijfolie, pannenkoekmix, peper, vleestomaat en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gegrilde uiensalade, granaatappel en munt

Ingrediënten:
granaatappeldressing, granaatappelpitten, rode ui, verse munt en witte ui

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Mosselen met basilicumtomaat

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, mosselen, olijfolie, tabasco, trostomaat, verse basilicum en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Bloempotbroodjes met paprika en ui

Ingrediënten:
boter, gist, olijfolie, rode paprika, ui, verse basilicum, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gegrilde courgettesalade, sumak en pijnboompitten

Ingrediënten:
citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, pijnboompitten, sumak en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gefrituurde kikkererwten en gehakte salade

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, kaneel, kerstomaat, kikkererwten uit blik, komijnzaad, komkommer, koolzaadolie, korianderzaad, olijfolie, rode ui, verse chilipepers, verse koriander en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / peulvruchten / vegetarisch / frituur
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Hummus

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, kikkererwten uit blik, knoflook, tahin en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Pasta met gerookte zalm en kappertjes

Ingrediënten:
crème fraîche, droge witte wijn, gerookte zalm, kappertjes, limoen, olie, prei, roomboter, tagliatelle, verse bieslook, peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Courgettemoussaka met geitenkaas en yoghurtcrème

Ingrediënten:
allesbinder, courgette, ei, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, olijfolie, peper, rode wijn, sugo met kruiden, tivall mix, ui, verse peterselie, zachte geitenkaas en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Avocado mojo

Ingrediënten:
avocado, citroensap, groene chilipeper, knoflook, moscatelazijn, olijfolie extra vergine, suiker, verse koriander, wittewijnazijn en zoete wittewijnazijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker en N. van Ormondt - Zomerslank met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Zomerslank met Sonja:

Spaghetti met zalm uit de oven

Ingrediënten:
champignon, groene pesto, honing, olijfolie, paneermeel, pijnboompitten, slankroom, spaghetti, spinazie en zalmfilet

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Kortgebakken zalmfilet met specerijen en salsa van trostomaten

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, gemalen kaneel, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen piment, knoflook, olijfolie, peper, rode ui, sambal, sinaasappel, spaanse peper, trostomaat, verse koriander, zalmfilet, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Picknick / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tabouleh in vier seizoenen - herfst

Ingrediënten:
amandel, bosui, bulgur, citroensap, extra vergine olijfolie, kaneel, knoflook, sultanadruiven, verjus, verse bladpeterselie, verse munt, verse vijg, walnoten, witte muskaatdruiven en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Bloemkool, pijnboompitten, rozijnen en saffraan

Ingrediënten:
bloemkool, knoflook, korianderzaad, kurkuma, olijfolie, pijnboompitten, rozijnen, saffraandraadjes, spaanse ui, ui en verse koriander

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Erwtjes, little gem en zoete kruiden

Ingrediënten:
citroensap, doperwtjes, gemalen piment, griekse yoghurt, knoflook, little gem, melk, olijfolie, sinaasappelsap, sinaasappelschil, suiker, verse dille, verse dragon, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Sonja Bakker - Bereik je ideale gewicht !

Diner / hoofdgerecht uit Bereik je ideale gewicht !:

Tonijn-macaronischotel

Ingrediënten:
30plus kaas, bloem, halvarine, macaroni, melk, paneermeel, peper, tonijn in blik en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Gebakken roodbaarsfilet met vinaigrette van gedroogde tomaten

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, boter, droge witte wijn, olijfolie, peper, rode-wijnazijn, roodbaarsfilet, sjalot, suiker, verse basilicum, zongedroogde tomaten in olie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Tonijntournedos met balsamicoazijn en basilicumtomaten

Ingrediënten:
balsamicoazijn, knoflookbieslook, olijfolie, peper, sojasaus, tonijntournedos, verse basilicum, vleestomaat en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Lamsburgers met munt en rode-uienchutney

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, feta, hamburgerbroodje, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, lamsgehakt, munt, plantaardige olie, rode-uienchutney, ui, waterkers, witbroodkruim en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Gehaktballetjes met courgette

Ingrediënten:
aubergine, citroen, citroenrasp, citroentijm, courgette, dille, granaatappelpitjes, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, olijfolie, oregano, rode chilipeper, sumak, varkensgehakt, venkelzaad, witte broodkruimels, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Shoarmatorentje met knoflookyoghurt

Ingrediënten:
biogarde, boter, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, quorn-stukjes, shoarmabroodjes, tabasco, tomaat, ui, verse tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Asperges met kwarteleitjes, parmezaanse kaas en salie

Ingrediënten:
boter, groene asperge, kwartelei, lamsoor, parmezaanse kaas, suiker, salie, witte asperge en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Frittata van zoete uien en paprika

Ingrediënten:
boter, cheddar, ei, knoflook, peper, rode paprika, slagroom, verse tijm, zoete ui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Garnalen, tamarinde en groene chilipeper

Ingrediënten:
boter, gedroogde tamarindepeul, groene chilipeper, knoflook, korianderzaad, olijfolie, steurgarnaal, suiker en verse koriander

Keuken:
Mediterraans
Soort:
schaal- en schelpdieren