Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in jouw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eendenborst met rinse appel

Ingrediënten:
balsemiekazijn, boter, citroensap, eendenborst, honing, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, rinse appel, rodewijnazijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / hoofdgerecht / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Minestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pompoen, prei, sperzieboon, tomaat, ui, verse munt, witte bonen en wortel

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gepureerde tuinbonen

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, olijfolie, peper, tuinbonen, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / peulvruchten / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kikkererwtenfondue

Ingrediënten:
citroensap, kikkererwt, knoflook, olijfolie, peper en peterselie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / peulvruchten
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gepureerde tuinbonen: 10 toevoegingen

Ingrediënten:
aardappel, bladgroenten, bleekselderij, bloemkool, broccoli, citroensap, citroenschil, feta, knoflook, olijfolie, peper, sjalot, tomaat, tuinbonen, ui, verse kruiden, winterwortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / peulvruchten / vegan
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kip met artisjokken en doperwten

Ingrediënten:
artisjok, boerenkip, doperwten, gemberpoeder, ingemaakte citroen, kippenbouillon, olijfolie, rode ui, saffraanpoeder, verse munt, versgemalen zwarte peper, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tajine:

Crostini met gestoofde artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, ciabatta, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, laurierblad, olijfolie, rode ui, stokbrood, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / veganistisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / tajine
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Tajine:

Gevulde groenten in paprikasaus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, gedroogde aubergines, gedroogde courgette, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, mini-aubergine, minicourgette, olijfolie, oregano, paprikapuree, parmezaanse kaas, pecorino romano, ricotta, suiker, turkse groene paprika, verse bladpeterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte / tajine / groente / vis
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / voorgerecht uit Tajine:

Mosselen met venkelknol, ingemaakte citroen en olijven

Ingrediënten:
ingemaakte citroen, marokkaans brood, mosselen, olijfolie, peper, turks brood, ui, venkelknol, verse koriander, verse peterselie, verse tijm, witte wijn, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / voorgerecht uit Tajine:

Duivenborstjes met knolgroenten en dadels

Ingrediënten:
dadel, duivenborst, gevogeltebouillon, hazelnootolie, honing, knolselderij, koolrabi, meiraap, schorseneer, sherryazijn, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, wildbouillon, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Groentenquiche

Ingrediënten:
30plus kaas, bloem, champignon, courgette, demi creme fraiche, ei, gedroogde italiaanse kruiden, knoflook, margarine bladerdeeg, olijfolie, peper, ui, winterpeen en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / quiche
Een recept uit Sonja Bakker - Bereik je ideale gewicht !

Diner / hoofdgerecht uit Bereik je ideale gewicht !:

Pomodori repiene gevulde tomaten

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rundergehakt, tomaat, ui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht uit Desserts nieuwe stijl:

Gember-dadelijs

Ingrediënten:
citroensap, eiwit, gedroogde dadel, gekonfijte gember, halfvolle melk, kwark, magere yoghurt, ricotta en suiker

Keuken:
Mediterraans
Soort:
zuivel / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Kipstuckjes in kruidige linzen-tomatensauss

Ingrediënten:
boter, groene chilipeper, kaneel, kipstuckjes van de vegetarische slager, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, lente-ui, limoeensap, linzen uit pot, olijfolie, suiker, tomaten uit blik en ui

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Serveersuggestie Cous­cous met tui­n­erw­ten **

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Cous­cous met tui­n­erw­ten **

Ingrediënten:
citroen, couscous, kikkererwten, kruidenolie, olijfolie, tuinerwten en verse peterselie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Gesmoorde bleekselderij met tomaat, koriander en gember

Ingrediënten:
bleekselderij, fijn zeezout, geelwortelpoeder, gemberpoeder, groene olijven, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, tomaat, verse koriander en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Gebakken courgette met gekaramelliseeerde boter, munt en yoghurt

Ingrediënten:
boter, fijn zeezout, griekse yoghurt, jonge courgette, knoflook, komijnzaad, peper, turkse chilipepervlokken, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Sperziebonen met tomaten-fenegrieksaus

Ingrediënten:
fenegriekzaad, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, rode chilipeper, sperzieboon, verse koriander en zoete tomaten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten 1 notitie

Diner / voorgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

gemarineerde groente

Ingrediënten:
artisjok, courgette, groene paprika, knoflook, laurierblad, olie, rode paprika, rozemarijn, sjalot, suiker, tomaat, wijnazijn en zout

Keuken:
Europees / Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro Londen:

Tahindipsaus nr 3 pompoendipsaus

Ingrediënten:
citroensap, kaneel, knoflook, olijfolie extra vergine, pijnpitten, pompoen, tahin, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro Londen:

Tahindipsaus nr 2 bietendipsaus

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie extra vergine, peper, rode biet, rodewijnazijn, tahin, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Clara ten Houte de Lange en Yolanda van der Jagt - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Lamsrack met rozemarijnjus

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, knoflook, lamsrack, sjalot en verse rozemarijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Recept uit Moro Londen:

Bietenborani

Ingrediënten:
griekse yoghurt, knoflook, olijfolie, peper, rode biet, suiker, verse dile en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / saus/dressing/jus
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro Londen:

Tahindipsaus nr 1 avocadodipsaus

Ingrediënten:
avocado, citroensap, knoflook, olijfolie extra vergine, peper, tahin, turkse chilipepervlokken, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Maïskolven met komijnboter

Ingrediënten:
boter, gemalen komijn, maiskolf en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / barbecue/grill / groente
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / hoofdgerecht uit Recepten voor de wok:

Lamsvlees met munt

Ingrediënten:
citroen, lamsbout, magere yoghurt, verse munt, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / lamsvlees