Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in jouw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eendenborst met rinse appel

Ingrediënten:
balsemiekazijn, boter, citroensap, eendenborst, honing, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, rinse appel, rodewijnazijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Minestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pompoen, prei, sperziebonen, tomaat, ui, verse munt, witte bonen en wortel

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Met worst, rijst en rozijnen gevulde kipfilet op pittige ratatouille

Ingrediënten:
basmatirijst, chilivlokken, kipfilet, olijfolie, peper, ratatouille, rode chilipeper, rozijnen, worstvlees en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Met salieworst gevulde kipfilet op ratatouille

Ingrediënten:
chilivlokken, kipfilet, olijfolie, peper, ratatouille, salie, sjalot, worstvlees en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Met pittige worst en kaas gevulde kipfilet op ratatouille

Ingrediënten:
basilicum, cheddar, chilivlokken, kipfilet, olijfolie, peper, Pittig Italiaans worstvlees, ratatouille en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Pad­den­stoe­len­ri­sot­to met spi­na­zie ****

Ingrediënten:
grana padano, groentebouillon, kaas, kastanjechampignons, kookroom light, olijfolie, risottorijst, ui en bladspinazie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Moro Londen:

Bittere bladeren met tahin en knapperige gekaramelliseerde uien

Ingrediënten:
bindsla, boter, citroensap, frisee, olie, paardenbloemblad, peper, plantaardige olie, radicchio, spaanse ui, tahinsaus, verse bladpeterselie, witlof en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Ra­ta­touil­le uit de oven ***

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, courgette, gele paprika, hüttenkäse, kaas, olijfolie, knoflook, tomaat, ui, verse basilicum, verse tijm en volkorenspaghetti

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Me­di­ter­ra­ne groen­te-vis­soep ****

Ingrediënten:
ansjovisfilets, aubergine, tomaat in blik, courgette, kabeljauwfilet, koolvisfilet, olijfolie, provençaalse kruiden, rode paprika's, knoflook, visbouillon en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / groente / vis

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Pak­ket­je met fo­rel en cour­get­te ****

Ingrediënten:
courgette, forellen, italiaanse kruiden, pijnboompitten, rozijnen, sinaasappel, stokbrood en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Semi freddo met koffie

Ingrediënten:
amaretto, eidooier, espressokoffie, goudbessen, kaneelpoeder, koffielikeur, maïzena, physalis, slagroom en witte basterdsuiker

Keuken:
Mediterraans
Soort:
koffie en thee / ijs/sorbet/granita/panna cotta

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Plaat­taart met zo­mer­groen­ten ***

Ingrediënten:
courgette, crème fraîche, bladerdeeg, gele paprika, belegen kaas, pesto en tomaten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Salade niçoise

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis, ei, groene paprika, komkommer, rode-wijnazijn, stokboon, tomaat, tonijn in olie, ui, verse basilicum, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Europees / Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / voorgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Beef tataki

Ingrediënten:
biefstuk, eetbare bloemen, gember, komkommer, koriander, lentekool, olijfolie, radijsloof, rijstazijn, rode peper, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, suiker, witte wijnazijn en wortelen

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / voorgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Harissa-aubergine met feta-yoghurtdip

Ingrediënten:
aubergines, citroenen, extra vergine olijfolie, feta, granaatappelpitten, griekse yoghurt, harissa, knoflook, munt en sesamzaad

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Recept uit Pien laat haar eten zien:

Gevulde portobello's met geitenkaas, spinazie en artisjok

Ingrediënten:
artisjokharten, gedroogde italiaanse kruiden, geitenkaas, panko, peper, portobello's, slagroom, spinazie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / hoofdgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Groene risotto met muntpeso en geitenkaas

Ingrediënten:
basilicum, citroen, courgette, extra vergine olijfolie, geitenkaas, groentenbouillonblokje, knoflook, munt, parmezaanse kaas, peper en zout, pijnboompitten, risottorijst, roomboter, sjalot, tuinerwten en witte droge wijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
rijst
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Bijgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Geroosterde bloemkool met ras el hanout en za'atar-yoghurt

Ingrediënten:
bloemkool, citroen, extra vergine olijfolie, granaatappel, griekse yoghurt, groentengerecht, knoflook, munt, pijnboompitten, ras el hanout en zaatar

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / hoofdgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Tomatenrisotto met chorizo en burrata

Ingrediënten:
basilicum, burrata, chilivlokken, chorizoworst, extra vergine olijfolie, kippenbouillonblokje, knoflook, parmezaanse kaas, peper en zout, risottorijst, roomboter, tomaten, tomatenpuree, trostomaten, uien en witte wijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
rijst
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / hoofdgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Boeuf bourguignon

Ingrediënten:
bloem, kastanjechampignons, knoflook, peper en zout, rode wijn, roomboter, rozemarijn, runderstooflappen, spekblokjes, tijm, tomatenpuree, ui en winterpeen

Keuken:
Mediterraans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Duivensalade met vijgen en granaatappel

Ingrediënten:
citroensap, duivenborst, extra vergine olijfolie, granaatappelsiroop, granaatappelsiroopmarinade, kikkererwten, olijfolie, peper, sla, verse vijg, waterkers en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Veelzijdige vruchtensalade

Ingrediënten:
druiven, grapefruit, mandarijn, rozijnen, sinaasappel, sinaasappeljam en sinaasappellikeur

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Couscoussalade met broccoli

Ingrediënten:
bladpeterselie, broccoli, couscous, gemalen komijn, kaneel, olijfolie met chilipeper, sinaasappel, trostomaat en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Geroosterde paddenstoelen met balsamicodressing

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, paddestoelen, rucola, sjalot, slablad, verse rozemarijn en witte balsamicoazijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Mechoui van lamsvlees met komijn en paprikazout

Ingrediënten:
boter, komijnzaad, lamskotelet, pikant paprikapoeder, zeezout en zoet paprikapoeder

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Ingemaakte aubergine op olijfolie

Ingrediënten:
aubergine, gedroogde pepertjes, grof zeezout, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie en wittewijnazijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
inmaak / vegetarisch / groente