Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in jouw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eendenborst met rinse appel

Ingrediënten:
balsemiekazijn, boter, citroensap, eendenborst, honing, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, rinse appel, rodewijnazijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Minestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pompoen, prei, sperziebonen, tomaat, ui, verse munt, witte bonen en wortel

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Amuse americain

Ingrediënten:
filet americain, kappertjes, kwartelei, verse peterselie en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Gevulde paprika's met rijst en munt

Ingrediënten:
groene paprika, ketoembar, knoflook, munt, peterselie, rode paprika, sjalot, tomaat en zilvervliesrijst

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Spinaziesalade met pijnboompitten en knoflookcroutons

Ingrediënten:
bosui, kruidenboter, olijfolie, oud brood, pijnboompitten, spinazie, witte balsamicoazijn en zaanse mosterd

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Broccoli fritots met rucoladip

Ingrediënten:
bier, bloem, broccoli, citroensap, ei, frituurolie, mayonaise, rucola en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Tapenade van doperwten en groene olijven

Ingrediënten:
doperwten, extra vierge-olijfolie, gemalen gedroogde chilipeper, groene olijven zonder pit, knoflookpuree, parmezaanse kaas en oregano

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / hoofdgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Macaroni-ovenschotel met lamsgehakt

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, gezeefde tomaat, knoflook, lamsgehakt, macaroni, melk, nootmuskaat, olie, oude goudse kaas, peper, rozemarijn, slagroom, tijm, ui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / lamsvlees
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Konijn met olijven

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, groene olijfolie, groene olijven, kalfsjus, knoflook, konijnenbout, konijnenpoot, room, rozemarijn, tijm, versgemalen zwarte peper, water, zeezout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / voorgerecht uit Tajine:

Gestoofde paling met rozijnen en gekaramelliseerde uitjes

Ingrediënten:
couscous, gemalen kaneel, olijfolie, rozijn, saffraanpoeder, sjalot, stoofpaling, suiker, versgemalen zwarte peper, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / vis
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Kalfsborst in saliesaus

Ingrediënten:
bouillon, kalfsborst, olie, peper, room, tomatenpuree, ui, verse salieblaadjes, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Lamsvlees met pruimedanten, zoete aardappels en honing

Ingrediënten:
boter, bouillon, citroensap, gemberpoeder, honing, kaneelpoeder, lamsbout, lamsschouder, lamsvlees, plantaardige olie, pruimedant, saffraanpoeder, ui, verse munt, versgemalen zwarte peper en zoete aardappel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / lamsvlees
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Lamsvlees met witte bonen en merguez

Ingrediënten:
boter, bouillon, bouquet garni, gedroogde witte bonen, knoflook, lamsbout, lamsschouder, lamsvlees, laurierblad, merguezworstjes, ontbijtspek, tomaat, verse bladpeterselie, verse peterselie, verse rozemarijn, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witte bonen uit blik en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / varkensvlees / lamsvlees
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Courgetteflensjes

Ingrediënten:
bloem, courgette, ei, feta, munt, olijfolie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Aubergine frites

Ingrediënten:
aubergine, bloem, maldonzout, olijfolie, salie en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
veganistisch / groente
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en S. Clark - Casa Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Syrische linzenpuree

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijnzaad, linzen, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en S. Clark - Casa Moro

Recept uit Casa Moro:

Gerstebrood

Ingrediënten:
fijn zeezout, olijfolie en parelgort

Keuken:
Mediterraans
Soort:
brood en broodgerecht / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Gevulde paprika's met couscous, courgettes en basilicum

Ingrediënten:
courgette, couscous, groene paprika, knoflook, peterselie, rode paprika, sjalot, tomaat en basilicum

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Lamsmarinade - yoghurtmarinade

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijnzaad, saffraandraadjes, ui, yoghurt, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Aioli

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Sudderlapjes met paprikapuree en gremolata

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, citroenrasp, doorregen runderlappen, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, laurierblad, paprikapuree, ui, verse bladpeterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / rundvlees
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / voorgerecht uit Tajine:

Coquilles met sinaasappel, vanille en kardemom

Ingrediënten:
coquilles, extra vergine olijfolie, gemengde bladsla, kardemompeul, knoflook, olijfolie, sinaasappelsap, sla, tomaat, vanillestokje, venkelknol, verse bieslook, verse kervel, verse munt, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Bijgerecht uit Tajine:

Paprikasaus

Ingrediënten:
groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, oregano, paprikapuree, suiker en verse bladpeterselie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
warme sauzen / gevogelte / tajine / vegetarisch
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Eend met sinaasappelsaus

Ingrediënten:
gemalen kaneel, gemalen komijn, gevogeltebouillon, kaneelpijpje, paprikapoeder, plantaardige olie, sinaasappelsap, tamme eend, verse munt, versgemalen zwarte peper, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Carpaccio van vleestomaten met salsa van bosui en gember

Ingrediënten:
bosuien, gemberwortel, groene chilipeper, koriander, sherryazijn, vleestomaten en zeezoutvlokken

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / Rauwe groenten
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Canapés met gerookte kip

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, gerookte kipfilet, knoflookbieslook, stokbrood, trostomaat en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht