Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in jouw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eendenborst met rinse appel

Ingrediënten:
balsemiekazijn, boter, citroensap, eendenborst, honing, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, rinse appel, rodewijnazijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Minestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pompoen, prei, sperziebonen, tomaat, ui, verse munt, witte bonen en wortel

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Recept uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Oktopus-Salat mit Oliven - Octopussalade met olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / fruit / vis
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Recept uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Gebakken oesters met citrusdressing

Ingrediënten:
bloem, citroen, oesters, olijfolie, sinaasappel, sjalot, veldsla, versgemalen zwarte peper, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Zeebaars gestoofd met pesto rosso

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, pesto rosso en zeebaarsfilet

Keuken:
Mediterraans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Rukmini Iyer - De groene bakplaat

Recept uit De groene bakplaat:

Mediterrane courgettes met olijven & feta

Ingrediënten:
courgette, feta, panko, semi-gedroogde tomaten op olie, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / couscous / ovenschotel
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Recept uit Pien laat haar eten zien:

Pittige auberginedip

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, chili, dip-gerecht, feta, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper en zout, ras el hanout, tomaten en tomatenpuree

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Buffet uit Pien laat haar eten zien:

Saffraan-aioli

Ingrediënten:
citroensap, dip-gerecht, eidooier, knoflook, peper, saffraan, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Bijgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Aardappelpuree met salieboter

Ingrediënten:
bieslook, creme freche, kruimige aardappels, peper en zout, roomboter, salie, tijm en volle melk

Keuken:
Mediterraans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Diner / lunch uit Wrap 'n roll:

Courgette-frittata

Ingrediënten:
boter, courgette, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pistache, sjalot en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ei/omelet/frittata / groente
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Bijgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Groene groenten met buffermozzarella, parmaham en pistache

Ingrediënten:
buffelmozarella, extra vergine olijfolie, groene asperges, munt, olijfolie, parmaham, peper en zout, pistachenoten, sinaasappel, sugarsnaps en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Bijgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Gegrilde perzissalade

Ingrediënten:
basilcum, citroenpesto, munt, olijfolie, parmaham, peper en zout, perziken, pijnboompitten, rucolamelange en zomergerecht

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Salade van gegrilde ui, paprika en linzen

Ingrediënten:
bosui, bruine linzen, extra vergine olijfolie, knoflook, peper, rode paprika, rodewijnazijn, suiker, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Gevulde tomaten met rijst

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, knoflook, margarine, munt, olijfolie, oregano, peper, peterselie, rode chilipeper, rondkorrelrijst, tomaten, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Bijgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Prei met mosterd en panko

Ingrediënten:
citroen, extra vergine olijfolie, italiaanse kruiden, mosterd, olijfolie, panko, prei, rode wijnazijn, roomboter en sjalot

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht / basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Rijst koken

Ingrediënten:
boter, langkorrelige rijst, olie, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken / cocktails uit Pien laat haar eten zien:

Sorbet prosecco

Ingrediënten:
eetbare bloemen, munt, prosecco, sorbetijs en wodka

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Warme linzensalade met tomatenroom en tapenadetoast

Ingrediënten:
cream sherry, hazelnoten, kappertjes, knoflookbieslook, linzen uit pot, olijfolie, rode wijnazijn, sjalot, stokbrood, veldsla, versgemalen zwarte peper, zachte geitenkaas, zongedroogde tomaten op olie, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Zelfgemaakte pickles

Ingrediënten:
bloemkool, droge witte wijn, honing, knoflook, korianderzaad, laurierblad, moscatelazijn, olijfolie, rode biet, rode chilipeper, suiker, witte balsamicoazijn, wittewijnazijn, wortel, zeezout en zoete wittewijnazijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Groene amandelen met ijsklontjes en zout

Ingrediënten:
geblancheerde amandelen, ijsklontjes, maldon zeezout en zeezoutvlokken

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt / bij de koffie uit Brood - 100 internationale recepten:

amandelbrood

Ingrediënten:
amandelsnippers, boter, gemalen amandelen, gist, kristalsuiker, melk, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Bereik je ideale gewicht !

Diner / hoofdgerecht uit Bereik je ideale gewicht !:

Pomodori repiene gevulde tomaten

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rundergehakt, tomaat, ui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Moro:

Gebakken lever met komijn

Ingrediënten:
bloem, boter, kalfslever, komijnzaad, olijfolie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Fattoush

Ingrediënten:
bloemkool, bosui, boter, granaatappelsap, granaatappelsiroop, kaneel, kerstomaat, komkommer, olijfolie extra vergine, pitabroodje, platbrood, postelein, rode radijs, rodewijnazijn, suiker, sumak, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt en za'atar

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Langzaam gegaarde prei, yoghurt en walnoten

Ingrediënten:
bloem, boter, chiliboter, griekse yoghurt, maïzena, olijfolie, pijnboompitten, prei, scharreleidooier, verse munt en walnoten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Lauwwarme salade van groene kidneybonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, groene kidneybonen, knoflook, olijfolie en ui

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch