Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in jouw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eendenborst met rinse appel

Ingrediënten:
balsemiekazijn, boter, citroensap, eendenborst, honing, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, rinse appel, rodewijnazijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Minestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pompoen, prei, sperziebonen, tomaat, ui, verse munt, witte bonen en wortel

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Gevulde paprika's met couscous, courgettes en basilicum

Ingrediënten:
courgette, couscous, groene paprika, knoflook, peterselie, rode paprika, sjalot, tomaat en basilicum

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gepureerde tuinbonen: 10 toevoegingen

Ingrediënten:
aardappel, bladgroenten, bleekselderij, bloemkool, broccoli, citroensap, citroenschil, feta, knoflook, olijfolie, peper, sjalot, tomaat, tuinbonen, ui, kruiden, winterwortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

6 toevoegingen aan kikkererwtenfondue: noten

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, kikkererwt, olijfolie, peper, peterselie, pistachenoten en walnoten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Ratatouille met oregano en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, gele paprika, knoflook, olijfolie, oregano, rode ui, tomatenpuree en tomaten uit blik

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / lunch / voorgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Tagliatelle met olijven en roomkaas

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde dragon, milde mosterd, peper, roomkaas, slagroom, tagliatelle, vleestomaat, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Geroosterde paddenstoelen met balsamicodressing

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, paddestoelen, rucola, sjalot, slablad, verse rozemarijn en witte balsamicoazijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Couscoussalade met broccoli

Ingrediënten:
bladpeterselie, broccoli, couscous, gemalen komijn, kaneel, olijfolie met chilipeper, sinaasappel, trostomaat en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Geräucherter Kabeljau auf Gurken im geeisten Joghurt-Limetten-Süppchen / Gerookte kabeljauw op komkommer in een koud soepje van yoghurt en limoen

Ingrediënten:
vis

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / groente / zuivel
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Recept uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Bäckchen vom Seeteufel auf Brotsuppe und Scampi in Orangenmarinade - Plakje van zeeduivel op broodsoep en langoustine in sinaasappelmarinade

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / fruit / schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Recept uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Bacalao-Salat mit Paprika / Stokvissalade met paprika

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / saus/dressing/jus / groente / kruiden / vis
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Bohnensalat mit Zweierlei Radicchio - Bonensalade met twee soorten roodlof

Ingrediënten:
voorgerecht

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / varkensvlees / groente
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Recept uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

1

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Snack of tussendoortje uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Kartoffelchips mit Mozzarella - Aardappelchips met mozzarella

Keuken:
Mediterraans
Soort:
aardappelgerecht / frituur / vis / kaas
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Recept uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Feigenkonfitüre - Vijgenjam

Keuken:
Mediterraans
Soort:
fruit / jam
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Bijgerecht uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Fenchelsalat - Venkelsalade

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch / groente / boter en olie / kaas
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Gebratene Sardinen - Gebakken sardines

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit  - Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Küche von einfach bis edel, 55 Rezepte voller Sonne:

Edelfisch in Zitronenvinaigrette - Vis in citroenvinaigrette

Keuken:
Mediterraans
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Groene groentesalade

Ingrediënten:
bosui, citroen, extra vierge-olijfolie, groene asperge, haricots verts, mascarpone, sugar snaps en verse dille

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Pizzapastei met gorgonzola en venkel

Ingrediënten:
ei, gorgonzola, kaas, knoflookteen, olie, pizzadeeg, pizzakruiden, rozemarijn, veldchampignon, venkelknol, peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept uit Ingrediënten:

Gedroogde tomaten

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, olijfolie, tomaat en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Gestoofde varkenslapjes met olijven, sperziebonen en tomaat

Ingrediënten:
kalamata-olijven, knoflook, olijfolie, romatomaat, sperziebonen, varkenslapjes, verse tijm en witte wijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Tomatensaus met kaneel

Ingrediënten:
kaneelstokje, knoflook, olijfolie, romatomaten en oregano

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Visbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, laurierblad, peperkorrel, ui, visafval van witte vis, water, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
bouillon / vis
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Olijventapenade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, extra vierge olijfolie, kalamata olijven, kappertjes, knoflook, opzouten en peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus