Brits

Zoek naar Brits in jouw eigen kookboeken

Brits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver, Sroop Sunar en David Loftus - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Mijn Scotch broth met lamsvlees op toast

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenbrood, boter, gerookt dooregen spek, grove mosterd, honing, kippenbouillon, koolraap, lamsschenkel, muntsaus, olijfolie, parelgort, pastinaak, peper, peterselie, prei, rozemarijn, savooiekool, ui, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver, Sroop Sunar en David Loftus - Te gast bij Jamie

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

Appel-waterkerssalade - blauwekaasdressing - walnoten

Ingrediënten:
blauwe kaas, ciderazijn, extra vierge olijfolie, handappels, lente-ui, peper, walnoten, waterkers, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Red-hot bean casserole - Pikante rode bonenschotel

Ingrediënten:
gedroogde rode bonen, knoflook, paprikapoeder, rode chilipeper, rode paprika, tomaten en ui

Keuken:
Brits
Soort:
peulvruchten / vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Engels kerriepoeder

Keuken:
Brits
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Bijgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Chick peas with green peppers and chilies - Kekererwten met paprika en chilipepers

Ingrediënten:
citroensap, groene chilipepers, groene paprika, kikkererwten, knoflook en olijfolie

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Piccalilly

Keuken:
Brits
Soort:
vegan / saus / condiment
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Bijgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Mung beans with capers and lemon - Mungbonen met kappertjes en citroensap

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, kappertjes, knoflook, mungbonen, olijfolie, peterselie, ui en water

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / peulvruchten
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Bijgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Peas pudding - Erwtenpudding

Ingrediënten:
boter, ei, groene erwten, peper, spliterwten en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / peulvruchten
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Kibbeling met mosterd-dillesaus en knoflooksaus

Keuken:
Brits
Soort:
vis
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Guernsey bean jar - Stoofpot van witte bonen, uien en wortelen

Ingrediënten:
gedroogde witte bonen, pens, peterselie, runderschenkel, salie, tijm, ui, varkenspoot en wortel

Keuken:
Brits
Soort:
stoofgerecht / peulvruchten / varkensvlees / rundvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Kedgeree - Rijstschotel met vis

Ingrediënten:
bieslook, boter, ei, gerookte schelvis, langkorrelrijst, peper, peterselie en zout

Keuken:
Brits
Soort:
rijst / vis
Een recept uit Jamie Oliver, Sroop Sunar en David Loftus - Te gast bij Jamie

Lunch / avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Lincolnshire poacher pie - courgette met munt - gebakken sjalotten

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, courgette, ei, grof zeezout, lincolnshire poacher, munt, nootmuskaat, olijfolie, peper, sjalot, tijm, witte peper en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jamie Oliver, Sroop Sunar en David Loftus - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Lam met Guinness - kleverige saus - verse muntdressing

Ingrediënten:
aardappel, ale, ciderazijn, guinness, kippenbouillon, knolselderij, koolzaadolie, lamsschenkel, lente-ui, marmelade, munt, olijfolie, peper, rode ui, rozemarijn, rozijnen, tomatenketchup, worcestersaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver, Sroop Sunar en David Loftus - Te gast bij Jamie

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

Rijstsalade met granny smiths

Ingrediënten:
basmatirijst, ciderazijn, granny smiths, honing, laurier, lente-ui, olijfolie, peper, peterselie, rozemarijn, sinaasappel, tijm, varkensbuik, walnoten, wilde rijst en zout

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vegetarisch / rijst
Een recept uit Jamie Oliver, Sroop Sunar en David Loftus - Te gast bij Jamie

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Zeebaars in een zak

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, boter, citroen, ei, lente-ui, olijfolie, peper, slagroom, spinazie, venkel, verse kruiden, witte wijn, zeebaars en zou

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver, Sroop Sunar en David Loftus - Te gast bij Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Hemelse zalmsalade - zalige krieltjes - komkommer-dilledressing

Ingrediënten:
aardappel, boter, citroen, dille, extra vierge olijfolie, griekse yoghurt, komkommer, munt, olijfolie, peper, zalmfilet en zout

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver, Sroop Sunar en David Loftus - Te gast bij Jamie

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

venkelsalade - ansjovis - selderijhart - citroen

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bleekselderij, citroen, extra vierge olijfolie, peper, venkel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Fish and chips

Ingrediënten:
arachideolie, bakpoeder, bloem, chips, honing, pils, rijstmeel, tarbotfilet, ui in azijn, wodka, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
vis / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Chips

Ingrediënten:
arachideolie, arran victory aardappel, maris piper aardappel, zeezout en zout

Keuken:
Brits
Soort:
aardappelgerecht / techniek
Een recept uit Jamie Oliver, Sroop Sunar en David Loftus - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Krokante varkensbuik met puree en saus met zoete uien

Ingrediënten:
cider, grove mosterd, kookroom, lichte basterdsuiker, olijfolie, salie, scharrelvarkensbuik, witte peper, witte ui en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Auberginekroketten - Polly Tyrer, 2002

Ingrediënten:
aubergine, bloed, ei, frituurolie, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, ricotta, wit broodkruim, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / nagerecht uit Het krokettenboek:

Rice croquettes - Mrs Beeton, 1861

Ingrediënten:
bittere amandelen, broodkruim, citroenschil, ei, melk, reuzel, rijst, suiker en vanille

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Lancashire hot pot met abrikoos en aardappelschijfjes

Ingrediënten:
aardappel, bloem, gedroogde abrikozen, italiaanse kruiden, kippenbouillon, knolraap, lamsvlees, peterselie, prei, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Croquettes au financière - Wildcroquetten, Mrs Beeton, 1861

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, ei, frituurolie, kippenlevers, oesters, paneermeel, peper, sjalot, witte wijn, zout en zwezerik

Keuken:
Brits
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Lancashire hot pot met zoete aardappelschijfjes

Ingrediënten:
bataat, bloem, italiaanse kruiden, kippenbouillon, knolraap, lamsvlees, peterselie, prei, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Rissoles - W.A. Henderson, 1807

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, eidooier, frituurvet, gehakt, peper, peterselie en sjalot

Keuken:
Brits
Soort:
bouillon