Brits

Zoek naar Brits in jouw eigen kookboeken

Brits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

simnel cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, eieren, eiwit, g boter, kaneelpoeder, marsepein, melk, poedersuiker, rozijnen, tl kardemom, tl nootmuskaat, vruchten en zakje bakpoeder

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

hot cross buns

Ingrediënten:
bloem, broodmeel, eieren, el poedersuiker, el suiker, g boter, gedroogd fruit, gemberpoeder, gist, ml melk, nootmuskaat, rozijnen, tl gemalen kardemom, tl gemalen kruidnagel, tl kaneel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Ontbijt uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Chicken of the Woods Cornbread with Bacon and Tomatoes - Maïsbrood met zwavelzwam, tomaat en bacon

Ingrediënten:
bacon, bakpoeder, bloem, boter, ei, fijn maïsmeel, maïs, melk, suiker, tomaat, waterkers, zout, zwarte peper en zwavelzwam

Keuken:
Brits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Brood - 100 internationale recepten:

Mince pies op mijn manier

Ingrediënten:
appel, boter, ei, kristalsuiker, mandarijnpartjes, mincemeat, water en tarwebloem

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Picknick / brunch / lunch / lunchgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Volkorenbrood met Stilton en walnoten

Ingrediënten:
boter, gist, stilton, volkorenmeel, walnoten, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / nagerecht uit Het literaire eetboek:

Poeh's honingbananen in een pakje

Ingrediënten:
banaan, bruine suiker, citroen, honing, kaneelpoeder en slagroom

Keuken:
Brits
Soort:
fruit
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Bijgerecht uit De Smaakbijbel:

Bonen voor de barbecue met ongerookte bacon en kruidnagel

Ingrediënten:
bacon, donkere stroop, engelse mosterd, gedroogde bonen en kruidnagel

Keuken:
Brits
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Te gast bij Jamie:

Tong leigh-on-sea

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroen, garnaaltjes, gerookt dooregen spek, kokkels, mosselen, olijfolie, peper, rozemarijn, schelpdieren, tong en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Te gast bij Jamie:

Konijn met honing en citroen met briljante orgaanspiesjes

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, cheddar, citroen, colman's mosterdpoeder, gedroogde spaanse peper, gemalen piment, gerookt dooregen spek, goudse kaas, honing, knoflook, konijn, nootmuskaat, olijfolie, peper, tijm, worcestersaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Mijn Scotch broth met lamsvlees op toast

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenbrood, boter, gerookt dooregen spek, grove mosterd, honing, kippenbouillon, koolraap, lamsschenkel, muntsaus, olijfolie, parelgort, pastinaak, peper, peterselie, prei, rozemarijn, savooiekool, ui, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

Appel-waterkerssalade - blauwekaasdressing - walnoten

Ingrediënten:
blauwe kaas, ciderazijn, extra vierge olijfolie, handappels, lente-ui, peper, walnoten, waterkers, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Snails with Ceps - Slakken met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bladerdeeg, boter, dijonmosterd, eekhoorntjesbrood, ei, extra dry sherry, gedroogd eekhoorntjesbrood, groene bonen, knoflook, maïzena, parmezaanse kaas, peterselie, runderbouillon, sjalot, slakken uit blik, venkel, wijnazijn, zout, zwarte olijfpasta en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
schaal- en schelpdieren / paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Creamy Fish and Mushroom Pie - Romige taart met paddenstoelen en vis

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bloemige aardappel, boter, cantharellen, champignons, citroensap, melk, nootmuskaat, oesterzwam, peterselie, schelvisfilet, ui, zout, zwarte peper en zwavelzwam

Keuken:
Brits
Soort:
hartige taart / vis / paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / voorgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Wild Mushroom and Cep Cockle Puffs - Wlde paddenstoelen met eekhoorntjesbrood, kokkels en bladerdeeg

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, champignons, eekhoorntjesbrood, kastanjeboleet, kokkels, lente-ui, melk, mosselen, oesterzwam, tijm, wortel en zeekraal

Keuken:
Brits
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren / paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Filets of Trout with a Spinach and Field Mushrooms Sauce - Forelfiletss met een saus van spinazie en weidepaddenstoelen

Ingrediënten:
akkerchampignons, boter, crème fraîche, diepvriesspinazie, forel, gewone weidechampignons, kippenbouillon, maïzena, nootmuskaat, regenboogforel, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
vis / paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Recept uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Cantharel cream

Ingrediënten:
bieslook, boter, cantharellen, kervel, oranje-groene melkzwam, sjalot, volle room en witte wijn

Keuken:
Brits
Soort:
saus / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Pan-fried Salmon with a Tarragon Mushroom Sauce - Gebakken zalm met een dragon-paddenstoelensaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, dragon, grote sponszwam, kastanjeboleet, kippenbouillon, maïzena, mosterd, oesterzwam, oranje-groene melkzwam, sjalot, vis, witte wijnazijn, zalmsteaks en zure room

Keuken:
Brits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Recept uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Mushroom Extract - Paddenstoelenextract

Ingrediënten:
akkerchampignon, bruine ringboleet, donkere sojasaus, geschubde inktzwam, grote parasolzwammen, honingzwam, oranje berkenboleet, rode wijn, tijm, water, weidechampignons, wintercantharel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vegan / condiment / paddenstoelen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Buffet / bij de koffie uit Brits bakboek:

Citroen-maanzaad cake - lemon and poppyseed cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, fijne witte suiker, karnemelk, maanzaad, melk en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Vetkoek - lardy cake

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, droge gist, eigeel, gekonfijte citrusschil, kaneel, krenten, melk, patentbloem, reuzel, rozijn, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Toffee-appelcake - sticky toffee apple cake

Ingrediënten:
appel, appelstroop, bakpoeder, bloem, boter, bruine suiker, dadel, ei, gedroogde pruim, perenstroop, volvette room en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Toffeecake - sticky toffee cake

Ingrediënten:
appelstroop, bakpoeder, bloem, boter, bruine suiker, dadel, ei, gedroogde pruim, perenstroop, volvette room en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / bijgerecht uit Brits bakboek:

Witte broodjes uit Kent - Kentish huffkin

Ingrediënten:
bloem, boter, gist, melk, patentbloem, reuzel, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / bijgerecht uit Brits bakboek:

Engelse zachte witte broodjes - soft baps

Ingrediënten:
bloem, boter, gist, patentbloem, reuzel, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / bijgerecht uit Brits bakboek:

Huishoudbrood - classic white tin loaf

Ingrediënten:
boter, gist, patentbloem, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / bijgerecht / nagerecht uit Brits bakboek:

Custardsaus

Ingrediënten:
eigeel, foelie, laurierblad, melk, rietsuiker en volvette room

Keuken:
Brits
Soort:
saus / vegetarisch