Brits

Zoek naar Brits in jouw eigen kookboeken

Brits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

simnel cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, eieren, eiwit, boter, kaneelpoeder, marsepein, melk, poedersuiker, rozijnen, kardemom, nootmuskaat, vruchten en bakpoeder

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

hot cross buns

Ingrediënten:
bloem, broodmeel, eieren, poedersuiker, suiker, boter, gedroogd fruit, gemberpoeder, gist, melk, nootmuskaat, rozijnen, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, kaneel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / nagerecht / basisrecept uit Rijst en risotto:

De lekkerste Engelse rijstpudding in een pan

Ingrediënten:
melk, rijst, specerijen en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / nagerecht / basisrecept uit Rijst en risotto:

De lekkerste Engelse rijstpudding in de oven

Ingrediënten:
boter, melk, rijst en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Diner / nagerecht uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Fool van aardbeien en aardbeienparfait

Ingrediënten:
aardbeienpuree, slagroom en zoetstof

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / nagerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Kruisbessen-syllabub

Ingrediënten:
citroensap, kruisbessen, lange vingers, sauternes, slagroom, suiker, vlierbloesemschermen en water

Keuken:
Brits
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Rosbief

Ingrediënten:
olie, peper, rosbief en zout

Keuken:
Brits
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Chicken Fricassée Forestier - Kipfricassee van de boswachter

Ingrediënten:
bacon, bloem, boter, cantharellen, citroensap, droge sherry, eekhoorntjesbrood, gele stekelzwam, grote sponszwam, kastanjeboleet, kippenborst, kippenbouillon, oranje-groene melkzwam, peterselie, plantaardige olie, trompets de mort, ui, weidechampignons, witte wijn, zout, zwarte peper en zwavelzwam

Keuken:
Brits
Soort:
gevogelte / paddenstoelen
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / nagerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Engelse pruimen

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde pruimen, honing, thee en walnoten

Keuken:
Brits
Soort:
vegan
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Bijgerecht uit De Smaakbijbel:

Bonen voor de barbecue

Ingrediënten:
donkere stroop, engelse mosterd, gedroogde bonen en gerookte bacon

Keuken:
Brits
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / nagerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Apple crumble

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, citroen, havermoutvlokken, kaneel, lichtbruine basterdsuiker en rozijnen

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Vegetarische gebakken zwavelzwam met een sherry-roomsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cayennepeper, citroensap, dragon, groentebouillon, selderijzout, sherry, sjalot, ui, volle room, wortel en zwavelzwam

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Wortelcake - carrot cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cashewnoten, ei, fijne rietsuiker, gemberpoeder, golden syrup, griekse yoghurt, kaneel, kokosyoghurt, kruidnagelpoeder, maple syrup, marsepeinen worteltjes, nootmuskaat, olijfolie, pecannoot, peper, pistachenootjes, sinaasappelrasp, skyr, speltmeel, volkorentarwemeel, walnoten, wortel en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / groente
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Battenberg cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, abrikozenpitten, amandelaroma, amandelmeel, bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne suiker, maraschinolikeur, marsepein, roze voedingskleurstof, poedersuiker en rozenwater

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Basisrecept uit Brits bakboek:

Marsepein basisrecept

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandelmeel, ei, fijne suiker, poedersuiker en rozenwater

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
snoep / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Buffet / bij de koffie uit Brits bakboek:

Karwijzaadcake - caraway seed cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, karwijzaad, mukhwas en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / nagerecht uit Brits bakboek:

Koffie- en walnotentaart - coffee and walnut cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cacao, ei, kaneel, oploskoffie, poedersuiker, rietsuiker, walnoten en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Madeira cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, ei, fijne witte suiker, gekonfijte citroen, gekonfijte citroenschil en gekonfijte vruchten

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Buffet / bij de koffie uit Brits bakboek:

Rolcake - swiss roll

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienjam, bloem, citroenrasp, eigeel, eiwit, fijne witte suiker, maïzena, pistachenoten, rijstmeel, volvette room en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Kibbeling met mosterd-dillesaus en knoflooksaus

Keuken:
Brits
Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Scherpe mosterdgroente - hot mustard pickle

Ingrediënten:
bloemkool, boter, geelwortel, gele ui, groene tomaat, kappertje, komkommer, meel, mosterdpoeder, moutazijn, selderijzaad, suiker, witte ui en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
inmaak / vegetarisch / pickles
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Engels kerriepoeder

Keuken:
Brits
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Karamelsaus bij chocokaramelpudding

Ingrediënten:
boter, lichtbruine suiker, room, schenkstroop en vanille-extract

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Piccalilly

Keuken:
Brits
Soort:
vegan / saus / condiment
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Bijgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Chick peas with green peppers and chilies - Kekererwten met paprika en chilipepers

Ingrediënten:
citroensap, groene chilipepers, groene paprika, kikkererwten, knoflook en olijfolie

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / nagerecht uit Rijst en risotto:

Traditioneel Engelse rijstpudding

Ingrediënten:
boter, kortkorrelige rijst, nootmuskaat, suiker, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Brits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / gebak, koek, taart, pudding