Brits

Zoek naar Brits in jouw eigen kookboeken

Brits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

simnel cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, eieren, eiwit, boter, kaneelpoeder, marsepein, melk, poedersuiker, rozijnen, kardemom, nootmuskaat, vruchten en bakpoeder

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

hot cross buns

Ingrediënten:
bloem, broodmeel, eieren, poedersuiker, suiker, boter, gedroogd fruit, gemberpoeder, gist, melk, nootmuskaat, rozijnen, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, kaneel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Recept uit Koken met Sylvia Witteman:

Komkommersandwiches

Ingrediënten:
boter, komkommer en wit casinobrood

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Karamelsaus bij karamelpoudding met sinaasappel en rum

Ingrediënten:
boter, dadels, lichtbruine suiker, room, rum, schenkstroop en vanille-extract

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Picknick / snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brits bakboek:

Krentenkoeken - garibaldi biscuits plus volkoren variatie

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, eigeel, krenten, kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker, maïzena, melk, rijstebloem, volkorenmeel en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

'Pie & mash shop' runderpastei - 'pie & mash shop' beef pies

Ingrediënten:
bakpoeder, biefstuk, bloem, boter, bruine suiker, eigeel, melk, olie, reuzel, runderborst, runderbouillon, runderribbetjes, shredded suet, tomatenconcentraat, ui, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
rundvlees / pastei
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brits bakboek:

Digestives koekjes - digestives

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, havermout, pecannoten, rietsuiker, speltmeel, volkorentarwemeel en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Amandelcustardsaus

Ingrediënten:
amandel, eidooier, melk en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Ontbijt uit Koken met Sylvia Witteman:

Baked beans on toast

Ingrediënten:
ei, knoflook, rode pepervlokken, spek, toast, ui en witte bonen in tomatensaus

Keuken:
Brits
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Citroenbroodjes uit Whitby - Whitby lemon buns

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, gist, krenten, melk, poedersuiker, rozijnen, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Prawn and Mushroom Kebabs - Kebabs met garnaal en paddenstoelen

Ingrediënten:
cantharellen, cayennepeper, garnalen, kerstomaat, langkorrelrijst, olijfolie, oranje-groene melkzwam, paddenstoel, selderijzout, shii-take, venkel, wilde rijst en zwavelzwam

Keuken:
Brits
Soort:
schaal- en schelpdieren / paddenstoelen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Cornish heavy cake

Ingrediënten:
bloem, boter, eigeel, gekonfijte citrusschil, krenten, melk, reuzel, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Recept uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Cocktailsauce - Cocktailsaus

Keuken:
Brits
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Bijgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Captains's dinner piccalilly

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, cayennepeper, flespompoen, gemberpoeder, komkommer, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, nootmuskaat, rietsuiker, sperziebonen, water, zeezout en zilverui

Keuken:
Brits
Soort:
groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Potted crab

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, foelie, geklaarde boter, krab, nootmuskaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Worsestersaus zonder ansjovis

Ingrediënten:
bruine suiker, chilivlokken, chinese zwarte azijn, ingemaakte abrikozen, kombu, kruidnagels, melassestroop, peperkorrel, sojasaus, tamarindepasta, zeewier en zoethout

Keuken:
Brits
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Lincolnshire poacher's pot

Ingrediënten:
kruiden, knoflook, lincolnshire poacher, paprika, peper, pruimtomaat uit blik, rode wijn, suiker, ui, water en zout

Keuken:
Brits
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Tomatensaus met gember

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, gemberpoeder, knoflook, tomaten en zout

Keuken:
Brits
Soort:
saus / vegetarisch

Diner / voorgerecht van De onweerstaanbare aardappel:

zoete aardappelsoep met fourme d'ambert en chipotles

Ingrediënten:
chipotlepeper

Keuken:
Brits
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Varkenspasteitjes - pork pies

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, ei, eigeel, gemalen foelie, laurierblad, melk, mirepoix, patentbloem, reuzel, salie, ui, varkensbuik, varkenspoot, varkensschouder, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
varkensvlees / pastei / feestdagen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Picknick / diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Picknickvleespastei met ei - derby picknick pie with eggs

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, eigeel, gemalen foelie, gerookt spek, ham hock, laurierblad, melk, patentbloem, prei, reuzel, ui, varkensbuik, varkensham, varkensschenkel, varkensschouder, verse peterselie, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
varkensvlees / pastei
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Worstjes met aardappelpuree, uienjus en gestolde boter

Ingrediënten:
aardappelpuree, arachideolie, foelie, gemberpoeder, boter, golden syrup, nootmuskaat, paneermeel, uienjus, varkensdarmnet, varkensgehakt, varkensrugspek, witbrood, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
groente / worst / techniek
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Engelse toastboter

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, groene kruiden, knoflookpoeder, nootmuskaat, piment, sjalot en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Koude keuken:

Engelse rosbief

Ingrediënten:
mosterd, peper, plantaardig vet, prei, rosbief, selderijknol, ui, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
broodbeleg / rundvlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / voorgerecht uit De grote Kleyn:

Potted shrimps

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, foelie, hollandse garnalen, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Uienjus

Ingrediënten:
olijfolie, salie, sherryazijn, steranijs, ui, varkensbout, varkensschouder en varkensvel

Keuken:
Brits
Soort:
saus/dressing/jus / techniek