Brits

Zoek naar Brits in jouw eigen kookboeken

Brits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

simnel cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, eieren, eiwit, boter, kaneelpoeder, marsepein, melk, poedersuiker, rozijnen, kardemom, nootmuskaat, vruchten en bakpoeder

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

hot cross buns

Ingrediënten:
bloem, broodmeel, eieren, poedersuiker, suiker, boter, gedroogd fruit, gemberpoeder, gist, melk, nootmuskaat, rozijnen, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, kaneel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

rosbief

Ingrediënten:
cayennepeper, cognac, olie, rosbief, witte peper, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brits bakboek:

Shortbread-koekjes - shortbread biscuits ronde koeken, fingers en petticoat tails

Ingrediënten:
bloem, boter, fijne suiker, maïzena, rijstmeel en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Goosnargh cakes

Ingrediënten:
bloem, boter, fijne witte suiker, karwijzaad, maïzena, rijstmeel en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Haver- en kokoskoekjes - flakemeal biscuits

Ingrediënten:
bloem, boter, fijne witte suiker, havermoutvlokken, kokosschilfers en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Ontbijt uit Twaalf maanden lekker eten:

Grapefruitmarmelade

Ingrediënten:
roze grapefruit en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
schuim/mousse/gelei / inmaak / broodbeleg
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Diner / nagerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Broodpudding van croissants

Ingrediënten:
bosbessen, bramen, eieren, frambozen, kirsch, kristalsuiker, melk, poedersuiker, roombotercroissants en vanillestokje

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

High tea uit Hoe dan?!:

Scones

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, clotted cream, ei, jam, karnemelk, kefir, mascarpone, rietsuiker, rozijnen en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

High tea uit Hoe dan?!:

Dundeecake van Teun

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, bloed, boter, citroenrasp, citroensap, cranberry's, ei, krenten, muscovadosuiker, rozijnen, sinaasappelschillen, sukade en witte amandelen

Keuken:
Brits
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Mierikswortelsaus à l'anglaise

Ingrediënten:
mierikswortel, olie, suiker, wijnazijn, witte peper, zout, zure appel en zure room

Keuken:
Brits
Soort:
sauzen / vegetarisch
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Lunch uit Het literaire eetboek:

Len Deighton's calorie-arme lunch

Ingrediënten:
appel, azijn, ei, magere melk, nootmuskaat, olie, peper, rundergehakt, runderlever, tomaat, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
rundvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Gepekelde rundertong op z'n Engels

Ingrediënten:
artisjokharten uit blik, bleekselderij uit blik, citroensap, doperwten, ei, gepekelde rundertong, munt, olie, peterselie, suiker, tomaten, witte peper, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Lunch uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Open Cap Mushrooms stuffed with Hummus and Herbs - Paddenstoelkappen gevuld met hummus met kruiden

Ingrediënten:
citroensap, gevulde olijven, hummus, olijfolie en weidechampignons

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Goat's Cheese Kasha with Ceps and Walnuts - Couscous met geitenkaas, eekhoorntjesbrood em walnoten

Ingrediënten:
boekweit, couscous, ei, gedroogd eekhoorntjesbrood, gedroogde kastanjeboleet, kruimige witte geitenkaas, olijfolie, peterselie, roggebrood, salade, tijm, walnootolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen / rijst, granen en peulvruchten
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Bijgerecht uit Het literaire eetboek:

Krokante rozijnensalade met mosterdsaus

Ingrediënten:
ananas, gele rozijnen, mosterdsaus, paprikapoeder, walnoten en witte kool

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Bread & butterpudding met banaan

Ingrediënten:
bananen, boter, citroensap, gemberpoeder, melk, suiker en witbrood

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Steak, kidney and oysterpudding - Steak, niertjes en oesterpudding

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, broodkruim, champignons, kalfslever, mosselen, niervet, oesters, ossenlever, peper, rode wijn, runderbouillon, runderlappen, ui, witte peper, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
pastei
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Eccles cakes

Ingrediënten:
boter, korstdeeg, krenten, nootmuskaat, oranjesnippers, piment, rozijnen en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

Knapperige tuinsalade

Ingrediënten:
biet, ciderazijn, extra vierge olijfolie, komkommer, peper, radijs, tuinkruiden, venkel, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / snack of tussendoortje uit Te gast bij Jamie:

Yorkshire-puddinkjes en romige paté van forel & mierikswortel

Ingrediënten:
bieslook, bloem, citroen, ei, koolzaadolie, melk, mierikswortel, peper, roomkaas, warmgerookte forel, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

Jongetuinbonensalade - appelreepjes - brokkelige kaas

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, kaas, munt, peper, rode appel, spaanse peper, tuinbonen en zout

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Ontbijt / brunch uit Te gast bij Jamie:

Eenpansontbijt

Ingrediënten:
bloedworst, champignons, doorregen spek, ei, kerstomaat, olijfolie, varkensworstjes en weidechampignons

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Snack of tussendoortje uit Te gast bij Jamie:

Vruchtenmik

Ingrediënten:
citroen, earl grey, ei, fijne tafelsuiker, gedroogde cranberries, gedroogde kersen, koekkruiden, krenten, nootmuskaat, rozijnen, sinaasappel, wensleydale kaas en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Lams-en-tomatencobbler

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, gedroogde kruiden, italiaanse kruiden, kippenbouillon, knolraap, lamsvlees, melk, peterselie, prei, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees