Brits

Zoek naar Brits in jouw eigen kookboeken

Brits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

simnel cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, eieren, eiwit, g boter, kaneelpoeder, marsepein, melk, poedersuiker, rozijnen, tl kardemom, tl nootmuskaat, vruchten en zakje bakpoeder

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

hot cross buns

Ingrediënten:
bloem, broodmeel, eieren, el poedersuiker, el suiker, g boter, gedroogd fruit, gemberpoeder, gist, ml melk, nootmuskaat, rozijnen, tl gemalen kardemom, tl gemalen kruidnagel, tl kaneel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Plougman's Sandwich

Ingrediënten:
appels, belegen cheddar, boter, el bruine suiker, gekookte ham, gemengde sla, goudreinetten, kruidnagels, rode ui, sneetjes brood, speculaaskruiden, tomaten en zonnebloemolie

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Coronation Chicken Sandwich

Ingrediënten:
boterhammen, citroensap, geschaafde amandelen, kerrie, kipfilets, mango, mayonaise en sla

Keuken:
Brits
Soort:
gevogelte / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Brunch / lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Cucumber Sandwich

Ingrediënten:
komkommer en witte boterhammen

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Krentenbrood uit Wales - bara brith

Ingrediënten:
bloem, boter, earl grey thee, ei, gekonfijte citrusschil, gist, golden syrup, koekkruiden, krenten, reuzel, rozijnen, witte suiker, zeezout en zwarte thee

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Bakewell tart

Ingrediënten:
abrikozenpitten, amandelmeel, amandelschilfers, bloem, boter, ei, eigeel, fijne rietsuiker, fijne witte suiker, frambozenjam, gist, melk, nootmuskaat, patentbloem, rietsuiker, rozenwater, water, wit broodkruim en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Tamarinde-custardtaart - tamarind tart

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eigeel, foelie, laurierblad, melk, poedersuiker, rietsuiker, tamarindeconcentraat, volle melk, volvette room, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Cornish heavy cake

Ingrediënten:
bloem, boter, eigeel, gekonfijte citrusschil, krenten, melk, reuzel, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch uit Brits bakboek:

Krenten- en saffraanbrood uit Cornwall

Ingrediënten:
boter, eigeel, gekonfijte citrusschil, gist, karwijzaad, krenten, melk, patentbloem, reuzel, ruwe rietsuiker, saffraandraadjes en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Krentenbrood - fruit loaf

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eigeel, gekonfijte citrusschil, gist, krenten, melk, rozijnen, rum, ruwe rietsuiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Koude komkommersoep

Ingrediënten:
bosui, garnalen, kippenbouillontablet, knoflook, komkommer, peper, verse dille, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Picknick / brunch / snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brits bakboek:

Gemberkoek van tante Betty - Aunty Betty's gingerbread

Ingrediënten:
baking soda, black treacle, bloem, boter, ei, gemalen kaneel, gemberpoeder, golden syrup, melk, natriumbicarbonaat, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Buffet / snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brits bakboek:

18de eeuwse kruidkoek van Eliza - Eliza's 18th century gingerbread

Ingrediënten:
black treacle, bloem, boter, bruine suiker, ei, gemalen foelie, gemalen karwijzaad, gemalen korianderzaad, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, golden syrup, kandijsiroop, maple syrup en volkorenmeel

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Theebrood - tea loaf

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine suiker, ei, engelse thee, gekonfijte citrusschil, koekkruiden, krenten, rietsuiker en rozijnen

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Genoa cake (plus variaties)

Ingrediënten:
abrikozengelei, bakpoeder, bloem, boter, ei, geblancheerde amandelen, gekonfijte kersen, gekonfijte sinaasappelschil, gekonfijte vruchten, krenten en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Tottenham cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, discobolletjes, ei, kokosschilfers, melk, natuurlijke roze kleurstof, poedersuiker, rode bessensap, water en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Stiltonflan met walnoten en port

Ingrediënten:
boter, dijonmosterd, ei, melk, rode port, stilton, walnoten, witbrood, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Brits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brits bakboek:

Yorkshire parkin

Ingrediënten:
baking soda, black treacle, boter, ei, gemberpoeder, golden syrup, havervlokken, kandijsiroop, maple syrup, melk, natriumbicarbonaat, nootmuskaat, tarwebloem, volkorenhavermeel, whisky en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Appelcake uit Dorset - Dorset apple cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cox-appels, ei, eigeel, foelie, karnemelk, laurierblad, melk, rietsuiker, volvette room en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
fruit / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Twelfth cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, boter, ei, fondantpasta, gemalen foelie, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, gist, krenten, marsepein, melk, nootmuskaat en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Custard taartjes - custard tarts

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eigeel, foelie, laurierblad, nootmuskaat, poedersuiker, rietsuiker, volle melk, volvette room en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brits bakboek:

Flapjacks plus variaties

Ingrediënten:
berberis, bloem, boter, bruine suiker, chocoladedrops, gedroogde abrikoos, golden syrup, havervlokken, honing, krenten, maple syrup, muesli, pecannoten, speltvlokken, veenbessen en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / koek en gebak / zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brits bakboek:

Gemberkoek uit Grasmere - Grasmere gingerbread

Ingrediënten:
baking soda, bloem, boter, bruine suiker, gemberpoeder, natriumbicarbonaat, nootmuskaat en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Bijgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Gestoofde pastinaak met winterwortel

Ingrediënten:
boter, groente, pastinaak en winterwortel

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Krokante varkensbuik met puree en saus met zoete uien

Ingrediënten:
cider, grove mosterd, kookroom, lichte basterdsuiker, olijfolie, salie, scharrelvarkensbuik, witte peper, witte ui en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis