Brits

Zoek naar Brits in jouw eigen kookboeken

Brits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

simnel cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, eieren, eiwit, boter, kaneelpoeder, marsepein, melk, poedersuiker, rozijnen, kardemom, nootmuskaat, vruchten en bakpoeder

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

hot cross buns

Ingrediënten:
bloem, broodmeel, eieren, poedersuiker, suiker, boter, gedroogd fruit, gemberpoeder, gist, melk, nootmuskaat, rozijnen, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, kaneel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

Spinazie uit de oven

Ingrediënten:
boter, broodkruim, cheddar, goudse kaas, knoflook, kookroom, nootmuskaat, olijfolie, peper, rode ui, spinazie, tomaat en zout

Keuken:
Brits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / nagerecht uit Te gast bij Jamie:

Ecclefechan-taart met whisky - gemberroom

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, gedroogde vruchtjes, lichte basterdsuiker, sinaasappel, slagroom, stemgember, gemberstroop, suikerstroop, whisky en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

Vier soorten zalige asperges

Ingrediënten:
boter, britse kaas, brood, champignons, citroen, doperwten, extra vierge olijfolie, gerookt dooregen spek, groene asperges, knoflook, lancashirekaas, munt, olijfolie, peper, peterselie, rozemarijn, slablaadjes, spinazie, ticklemore, tomaat, worcestersaus, zachte geitenkaas en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

Zondagse lunchsauzen

Ingrediënten:
appel, boter, citroen, cranberry's, engelse mosterd, gemberpoeder, kruidnagel, laurier, melk, munt, nootmuskaat, peper, sinaasappel, suiker, witbrood, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Brits
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Kweeperen-gembersoep

Ingrediënten:
crème fraîche, gemberwortel, kweeperen, slagroom, suiker en yoghurt

Keuken:
Brits
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Ontbijt / brunch uit Te gast bij Jamie:

Kleverige pruimenmuesli - yoghurt - zoete vruchtensaus

Ingrediënten:
boter, gedroogde pruimen, gedroogd kokos, amandel, havermoutvlokken, honing en yoghurt

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Aalbessengelei

Ingrediënten:
aalbessen, citroensap, poedersuiker, suiker en water

Keuken:
Brits
Soort:
schuim/mousse/gelei / vegan / condiment
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Plumpudding (Kerstpudding)

Ingrediënten:
amandelen, appel, bloem, boter, broodkruim, citroensap, ei, gekonfijt fruit, gember, kaneel, krenten, niervet, rozijnen, rum en suiker

Keuken:
Brits
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Faggots met uiensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, broodkruimels, doorregen spek, gedroogde salie, gedroogde tijm, lamslever, ui, uiensaus, varkensgehakt, varkenslever, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
varkensvlees / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / hoofdgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Ossenhaas in korstdeeg "Boeuf Wellington"

Ingrediënten:
farce, knoflook, korstdeeg, ossenhaas, paddenstoelen, parmaham, room, rozemarijn en tijm

Keuken:
Brits
Soort:
rundvlees
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Kruidige syllabub

Ingrediënten:
anijszaad, citroen, cognac, djeroek poeroet, gemberwortel, kardemom, limoenrasp, medium dry sherry, serehpoeder, slagroom en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Recept uit Harmonie Op Je Bord:

Farce

Ingrediënten:
boter, dragon, ei, kipfilet, peper, room en zout

Keuken:
Brits
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / lunch / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

Paddenstoelenroomsoep - wilde paddenstoelen - dikke toast

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenbrood, boter, cheddar, citroen, cognac, extra vierge olijfolie, bospaddestoel, goudse kaas, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, laurier, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, rode ui, weidechampignons, witte rijst, zout en zure room

Keuken:
Brits
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / lunch / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

Kastanje-pompoensoep - eekhoorntjesbrood - heet saliebrood

Ingrediënten:
boerenbrood, flespompoen, gedroogd eekhoorntjesbrood, bospaddestoel, gerookt dooregen spek, kastanjes, kippenbouillon, olijfolie, parelgort, peper, rode ui, rozemarijn, salie, spaanse peper en zout

Keuken:
Brits
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Plougman's Sandwich

Ingrediënten:
appels, belegen cheddar, boter, bruine suiker, gekookte ham, sla, goudreinetten, kruidnagels, rode ui, sneetjes brood, speculaaskruiden, tomaten en zonnebloemolie

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Coupe Elizabeth

Ingrediënten:
kaneelpoeder, kersenlikeur, kirsch, mousse van rode bessen en siroop

Keuken:
Brits
Soort:
vegan
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / nagerecht / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Kip-met-peren pudding

Ingrediënten:
brood, foelie, fruit, kip, krenten, kruidnagel, meel, niervet, nootmuskaat, peer, pijpkaneel, room en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gevogelte / pudding
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Spoom van brut en rosé champagne

Ingrediënten:
brut champagne, citroensap, eiwit, fruit, munt, rosé champagne, sinaasappelsap, suiker en water

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Sandwich ham

Ingrediënten:
ham, mosterd, roomboter, volkorenbrood en wit casinobrood

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / varkensvlees
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Sandwich zalm

Ingrediënten:
gerookte zalm, roomboter, volkorenbrood en wit casinobrood

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Sandwich rosbief

Ingrediënten:
crème fraîche, mierikswortel, roomboter, rosbief, volkorenbrood en wit casinobrood

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / rundvlees
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Sandwich kalfstong

Ingrediënten:
kalfstong, kappertjes, roomboter, volkorenbrood en wit casinobrood

Keuken:
Brits
Soort:
kalfsvlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Philip Mechanicus - De vrolijke keuken

Lunch / high tea uit De vrolijke keuken:

Poppentheevisite

Ingrediënten:
komkommer, mayonaise, roomboter, witbrood en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Custard cream

Ingrediënten:
ei, melk, suiker en vanillestokje

Keuken:
Brits
Soort:
pudding / vegetarisch