Brits

Zoek naar Brits in jouw eigen kookboeken

Brits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

simnel cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, eieren, eiwit, boter, kaneelpoeder, marsepein, melk, poedersuiker, rozijnen, kardemom, nootmuskaat, vruchten en bakpoeder

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

hot cross buns

Ingrediënten:
bloem, broodmeel, eieren, poedersuiker, suiker, boter, gedroogd fruit, gemberpoeder, gist, melk, nootmuskaat, rozijnen, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, kaneel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / snack of tussendoortje uit Te gast bij Jamie:

Yorkshire-puddinkjes en romige paté van forel & mierikswortel

Ingrediënten:
bieslook, bloem, citroen, ei, koolzaadolie, melk, mierikswortel, peper, roomkaas, warmgerookte forel, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Snack of tussendoortje uit Te gast bij Jamie:

Vruchtenmik

Ingrediënten:
citroen, earl grey, ei, fijne tafelsuiker, gedroogde cranberries, gedroogde kersen, koekkruiden, krenten, nootmuskaat, rozijnen, sinaasappel, wensleydale kaas en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Vegetarische pudding met uienjus

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dijonmosterd, groente, groentebouillon, Groentebouilonblokje, guinness, olie, ui, water, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

Jongetuinbonensalade - appelreepjes - brokkelige kaas

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, kaas, munt, peper, rode appel, spaanse peper, tuinbonen en zout

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Steak en preipudding

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dijonmosterd, guinness, olie, prei, runderbouillon, runderbouillonblokje, runderstoofvlees, ui, water, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
quiche
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

Knapperige tuinsalade

Ingrediënten:
biet, ciderazijn, extra vierge olijfolie, komkommer, peper, radijs, tuinkruiden, venkel, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Lams-en-tomatencobbler

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, gedroogde kruiden, italiaanse kruiden, kippenbouillon, knolraap, lamsvlees, melk, peterselie, prei, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Lancashire hot pot met aardappelschijfjes en champignonsaus

Ingrediënten:
aardappel, bloem, champignonsoep uit blik, italiaanse kruiden, knolraap, lamsvlees, peterselie, prei, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Steak en rode wijnpudding

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dijonmosterd, olie, rode wijn, runderbouillon, runderbouillonblokje, runderstoofvlees, ui, water, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
quiche
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Ontbijt / brunch uit Te gast bij Jamie:

Eenpansontbijt

Ingrediënten:
bloedworst, champignons, doorregen spek, ei, kerstomaat, olijfolie, varkensworstjes en weidechampignons

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Paddenstoelenketchup

Ingrediënten:
droge sherry, gedroogde porcini, knoflook, peper, sherryazijn, shiitake, sjalot, ui, witte champignons, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Brits
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / voorgerecht uit De Smaakbijbel:

Avocado's met aardbeienvinaigrette

Ingrediënten:
aardbeien, amandelschaafsel, avocado, olijfolie, peper, suiker, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Smaakbijbel:

Amandelgebak met zwarte bessen

Ingrediënten:
amandelextract, amandelpoeder, boter, crème fraîche, ei, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, poedersuiker, room en zwarte bessen

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Ui in azijn

Ingrediënten:
moutazijn, ui en witte wijnazijn

Keuken:
Brits
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gestolde boter

Ingrediënten:
agar-agar, boter en water

Keuken:
Brits
Soort:
saus/dressing/jus / techniek
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Yorkshire pudding - Hartige Pannenkoeken

Ingrediënten:
bloem, druipvet van geroosterd vlees, ei, melk en zout

Keuken:
Brits
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sussex pond pudding

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, bruine suiker, citroen, melk, niervet en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Brits
Soort:
pudding
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Brandy snaps

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, cognac, gemberpoeder, koek, lichte stroop en room

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Brandy butter - Cognacboter

Ingrediënten:
boter, citroensap, cognac, nootmuskaat en poedersuiker

Keuken:
Brits
Soort:
samengestelde boter
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Lamb Chop Sauté with a Sauce of Woodland Mushrooms - Gebakken lamskoteletjes met een saus van bospaddenstoelen

Ingrediënten:
boter, cantharellen, dijonmosterd, eekhoorntjesbrood, grote parasolzwam, honingzwam, kastanjeboleet, kippenbouillon, knoflook, lamskotelet, maïzena, oesterzwam, olijfolie, oranje-groene melkzwam, reuzenbovist, rode wijn, trompets de mort, weidechampignons, wijnazijn, zout, zwarte olijfpasta en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
lamsvlees / paddenstoelen
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Trifle met abrikozen

Ingrediënten:
abrikoos, cake, cream sherry, slagroom, suiker, vanillestokje en vanillevla

Keuken:
Brits
Soort:
schuim/mousse/gelei / fruit
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Steak, kidney and oysterpudding - Steak, niertjes en oesterpudding

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, broodkruim, champignons, kalfslever, mosselen, niervet, oesters, ossenlever, peper, rode wijn, runderbouillon, runderlappen, ui, witte peper, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
pastei
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Diner / nagerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Broodpudding van croissants

Ingrediënten:
bosbessen, bramen, eieren, frambozen, kirsch, kristalsuiker, melk, poedersuiker, roombotercroissants en vanillestokje

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Recept uit Elseviers culinaire atlas:

Mince meat -Pasteivulling

Ingrediënten:
appel, citroensap, citroenzest, cognac, dikke lende, donkerbruine basterdsuiker, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, krenten, niervet, nootmuskaat, rozijnen en sukade

Keuken:
Brits
Soort:
pastei