Brits

Zoek naar Brits in jouw eigen kookboeken

Brits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

simnel cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, eieren, eiwit, g boter, kaneelpoeder, marsepein, melk, poedersuiker, rozijnen, tl kardemom, tl nootmuskaat, vruchten en zakje bakpoeder

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

hot cross buns

Ingrediënten:
bloem, broodmeel, eieren, el poedersuiker, el suiker, g boter, gedroogd fruit, gemberpoeder, gist, ml melk, nootmuskaat, rozijnen, tl gemalen kardemom, tl gemalen kruidnagel, tl kaneel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Lamsstoofschotel - hot pot

Ingrediënten:
aardappel, boter, champignon, lamsnier, lamsschouder, oesters, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Philip Mechanicus - De vrolijke keuken

Lunch / high tea uit De vrolijke keuken:

Poppentheevisite

Ingrediënten:
komkommer, mayonaise, roomboter, witbrood en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Engelse saus

Ingrediënten:
magere dieetkaas, peper, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Brits
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Vleesvulling met salie en ui (voor kalkoen) - pork, sage and onion stuffing

Ingrediënten:
braadworst, mosterd, salie, ui, wittebroodkruim, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / varkensvlees / feestdagen
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Engelse broodpudding

Ingrediënten:
boter, ei, krenten, melk, rozijnen, suiker, vanillestokje, wit brood zonder korst en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Custard cream

Ingrediënten:
ei, melk, suiker en vanillestokje

Keuken:
Brits
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Aalbessengelei

Ingrediënten:
aalbessen, citroensap, poedersuiker, suiker en water

Keuken:
Brits
Soort:
schuim/mousse/gelei / vegan / condiment
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Plumpudding (Kerstpudding)

Ingrediënten:
amandelen, appel, bloem, boter, broodkruim, citroensap, ei, gekonfijt fruit, gember, kaneel, krenten, niervet, rozijnen, rum en suiker

Keuken:
Brits
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Faggots met uiensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, broodkruimels, doorregen spek, gedroogde salie, gedroogde tijm, lamslever, ui, uiensaus, varkensgehakt, varkenslever, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
varkensvlees / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Recept uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Notenpudding

Ingrediënten:
amandelen, amandelschaafsel, amaretto, bakpoeder, bloem, boter, ei, hazelnootmeel, maïzena, suiker, vanillesuiker en water

Keuken:
Brits
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Alkoholvrije syllabub

Ingrediënten:
anijszaad, citroen, djeroek poeroet, gembersiroop, gemberwortel, kardemomzaad, limoenrasp, serehpoeder, sinaasappelsap, slagroom en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Kruidige syllabub

Ingrediënten:
anijszaad, citroen, cognac, djeroek poeroet, gemberwortel, kardemom, limoenrasp, medium dry sherry, serehpoeder, slagroom en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Spoom van brut en rosé champagne

Ingrediënten:
brut champagne, citroensap, eiwit, fruit, munt, rosé champagne, sinaasappelsap, suiker en water

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Coupe Elizabeth

Ingrediënten:
kaneelpoeder, kersenlikeur, kirsch, mousse van rode bessen en siroop

Keuken:
Brits
Soort:
vegan
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / nagerecht / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Kip-met-peren pudding

Ingrediënten:
brood, foelie, fruit, kip, krenten, kruidnagel, meel, niervet, nootmuskaat, peer, pijpkaneel, room en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gevogelte / pudding
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Sandwich ham

Ingrediënten:
ham, mosterd, roomboter, volkorenbrood en wit casinobrood

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / varkensvlees
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Sandwich rosbief

Ingrediënten:
crème fraîche, mierikswortel, roomboter, rosbief, volkorenbrood en wit casinobrood

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / rundvlees
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Sandwich kalfstong

Ingrediënten:
kalfstong, kappertjes, roomboter, volkorenbrood en wit casinobrood

Keuken:
Brits
Soort:
kalfsvlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Sandwich zalm

Ingrediënten:
gerookte zalm, roomboter, volkorenbrood en wit casinobrood

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met Stilton en bacon

Ingrediënten:
bacon, gist, stilton, water, witte tarwebloem en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt uit Brood - 100 internationale recepten:

Farl

Ingrediënten:
boter, gist, water, witte tarwebloem en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brood - 100 internationale recepten:

Wimbledonmuffins

Ingrediënten:
aardbei, bakpoeder, boter, eieren, kristalsuiker, poedersuiker en witte tarwebloem

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Christmas pudding

Ingrediënten:
amandelen, bruine suiker, citroenrasp, citroensap, cognac, ei, gekonfijte citroenschil, gekonfijte kersen, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen kruidnagel, kaneel, krenten, meel, melk, paneermeel, piment, rozijnen, runderniervet, sinaasappelsap en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
pudding / feestdagen
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

Appel-waterkerssalade - blauwekaasdressing - walnoten

Ingrediënten:
blauwe kaas, ciderazijn, extra vierge olijfolie, handappels, lente-ui, peper, walnoten, waterkers, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vegetarisch