Grieks

Zoek naar Grieks in jouw eigen kookboeken

Grieks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Tzatziki: griekse yoghurtdip met komkommer, knoflook en dille of munt

Ingrediënten:
bosui, dille, extra vierge olijfolie, griekse schapenmelkyoghurt, knoflook, komkommer, munt, pitabroodje en witte wijnazijn

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Kruidige octopussalade met peterselie

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, kaneelstokje, kruidnagel, octopus, peterselie, pimentbessen, zeezoutvlokken en zwarte peperkorrels

Keuken:
Grieks
Soort:
salade
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / nagerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Chocoladewentelteef

Ingrediënten:
basterdsuiker, boter, chocoladecroissants, ei, eidooier, melk, slagroom en vanillesuiker

Keuken:
Grieks
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Bijgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Tomatakia gemista: gebakken tomaten met een vulling van rijst, pijnboompitten en kefalotori

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, griekse kefalotiri, kippenbouillon, knoflook, langkorrelige rijst, munt, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, suiker, ui en vleestomaat

Keuken:
Grieks
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Feta in folie

Ingrediënten:
basilicum, griekse feta, olijfolie, rode ui en shoarmabroodjes

Keuken:
Grieks
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Moussaka met citroenyoghurt

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, ei, gehakt, griekse yoghurt, knoflook, olijfolie, ui, vastkokende aardappel en verse munt

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De Griekse keuken thuis:

stoofschotel van rundvlees met zilveruitjes en rode wijn

Ingrediënten:
bruine suiker, gemalen komijn, kaneelstokje, knoflook, laurierblaadjes, olijfolie, rode wijn, rodewijnazijn, rundvlees, tomatenpuree, verse rozemarijn, water, zilveruitjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

varkensvlees met kikkererwten

Ingrediënten:
gedroogde kikkererwten, knoflook, olijfolie extra vierge, rood pepertje, sinaasappel, tomaten uit blik, ui, uitgebeend varkensvlees van de poot, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomaten en rijstsalade

Ingrediënten:
chilipepervlokken, feta, olijfolie, oregano, rijst, rode ui, rode wijnazijn, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Groente griekse stijl

Ingrediënten:
boerenkool, palmkool, citroen, olijfolie, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gekookte bladgroenten met citroen-olijfoliedressing - horta ladolemono

Ingrediënten:
andijvie, bietenloof, bladgroente, boerenkool, citroensap, frisée, krulandijvie, molsla, olijfolie, peper, rucola, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
salade / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Snack of tussendoortje uit Zalig zoet:

kourabiedes

Ingrediënten:
amandelen, boter, bloem, poedersuiker, rozenwater, sterke drank, bakpoeder, vanillesuiker en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Griekse salade

Ingrediënten:
citroensap, feta, groene sla, munt, olijfolie, peterselie, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Spanakorizo - Spinazie met rijst

Ingrediënten:
citroen, ei, langkorrelrijst, munt, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, spek, spinazie, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, water en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Janneke Philippi en Serge Philippi - Salade

Recept uit Salade:

Met Griekse rijstsalade gevulde wijnbladeren

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, feta, gedroogde oregano, ingemaakte wijnbladeren, komkommer, rode wijnazijn, sjalot, wilde rijst en witte rijst

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Kourapiedes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cakemeel, cognac, eierdooier, poedersuiker en vanille-extract

Keuken:
Grieks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, boter, ei, kaas, knoflook, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, oregano, peper, peterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Griekse salade met feta

Ingrediënten:
citroensap, feta, groene paprika, knoflook, lente-ui, munt, olijfolie, oregano, peper, tomaat, zout en zwarte olijven

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Avgolemono-saus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, eidooier, kippenbouillon, visbouillon en water

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Pistache-ijs

Ingrediënten:
basterdsuiker, cognac, eierdooier, melk, pistachenoten en schenkroom

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Baklava met noten & gedroogde abrikozen

Ingrediënten:
amandel, basterdsuiker, boter, citroensap, eiwit, filodeeg, gedroogde abrikozen, honing, kaneelpoeder, kruidnagel, pistachenoten en vanille-extract

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

In zout gebakken vis met citroen-peterseliesalade

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, grof zeezout, paprikapoeder, peterselie en vis

Keuken:
Grieks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering 1 notitie

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Garnalen met piri-piri, knoflook & feta

Ingrediënten:
boter, chilipoeder, citroensap, feta, garnaal, knoflook, peterselie en piri-piri

Keuken:
Grieks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Bijgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Gigandes plaki: witte limabonen in tomatensaus

Ingrediënten:
dille, knoflook, laurierblad, limabonen, milde paprikapoeder, olijfolie, peterselie, piment, spaanse judionbonen, tomaat, tomaat in blik, tomatenpuree en ui

Keuken:
Grieks
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Champignons à la Grecque

Ingrediënten:
droge witte wijn, kleine champignons, koriander, korianderzaad, laurier, olijfolie, suiker, tijm, tomatenpuree en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
garnituur
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Uitjes op z'n Grieks

Ingrediënten:
droge wijn, korianderblaadjes, korianderzaad, laurier, olijfolie, suiker, tijm, tomatenpuree, uitjes, wijnazijn en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
vegan