Grieks

Zoek naar Grieks in jouw eigen kookboeken

Grieks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Tzatziki: griekse yoghurtdip met komkommer, knoflook en dille of munt

Ingrediënten:
bosui, dille, extra vierge olijfolie, griekse schapenmelkyoghurt, knoflook, komkommer, munt, pitabroodje en witte wijnazijn

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Kruidige octopussalade met peterselie

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, kaneelstokje, kruidnagel, octopus, peterselie, pimentbessen, zeezoutvlokken en zwarte peperkorrels

Keuken:
Grieks
Soort:
salade
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Walnoottaart - karithopitta

Ingrediënten:
bakpoeder, beschuitkruim, bloem, boter, citroensap, citroenschil, compote, ei, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, honing, kruidnagel, sinaasappelrasp, slagroom, suiker, walnoten, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / noten
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Moussaka met spaanse peper

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, kaassaus, knoflook, olie, peterselie, rode spaanse peper, rundergehakt, tomatenpuree, tomatensaus, ui en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Vijgen uit de oven - syka sto fournou

Ingrediënten:
amandel, citroenrasp, citroensap, cognac, honing, laurierblad, sinaasappelsap, sinaasappelschil, verse vijg en yoghurt

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Lamsmoussaka met kaneel

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, kaassaus, kaneel, knoflook, lamsgehakt, olie, peterselie, tomatenpuree, tomatensaus, ui en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Gelepelde zoetigheid - gliká koutalioú

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, fruit en suiker

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
fruit / zoete hapjes
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Boerensalade - horiátiki saláta

Ingrediënten:
feta, groene paprika, komkommer, olijfolie, rodewijnazijn, tomaat, ui, verse tijm, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
salade / vegetarisch / groente / kaas
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Uitgebakken gistballetjes - loukoumádes

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, gist, honing, kaneel, meel, melk, suiker en zout

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Amandelpastei - baklava - baklawás

Ingrediënten:
amandelen, boter, filodeeg, honing, kaneelpijpje, kaneelpoeder, kruidnagel, rozenwater, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Courgetteballen - kolokithokeftédes

Ingrediënten:
broodkruim, courgette, ei, griekse kefalotiri, olijfolie, plantaardige olie, ui, verse munt, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Kippensoep met ei-citroensaus - kotósoupa avgolémono

Ingrediënten:
citroensap, eieren, langkorrelige rijst, laurierblad, soepkip, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Yoghurtsaus met komkommer - tzatziki

Ingrediënten:
knoflook, komkommer, olijfolie, verse dille, verse munt, wittewijnazijn, yoghurt en zout

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Stadse artisjokken - anginares à la polita

Ingrediënten:
artisjok, blanke ui, bloem, citroen, lente-ui, maïzena, nieuwe aardappel, olijfolie, peper, tuinbonen, verse dille, waspeen en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise Too:

Griekse kofta met appel-dadelchutney enm remouladesaus

Keuken:
Grieks
Soort:
barbecue/grill / varkensvlees / lamsvlees
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Tzatziki

Ingrediënten:
dille, knoflook, komkommer, munt, olijfolie, peper, peterselie, volle yoghurt, walnoten en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / saus
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Filo met noten - baklava

Ingrediënten:
amandel, boter, citroensap, filodeeg, gemalen kaneel, kaneelpijpje, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, walnoten en water

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / noten
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Gegrilde octopus met oregano

Ingrediënten:
gedroogde oregano, octopus, olijfolie en rode wijnazijn

Keuken:
Grieks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Calamari met boter, citroen & knoflook

Ingrediënten:
boter, calamari, citroen, citroensap, knoflook en peterselie

Keuken:
Grieks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Gevulde groenten

Ingrediënten:
aardappel, boter, citroen, courgette, gedroogde munt, half-om-half gehakt, kortkorrelige rijst, olijfolie, paprika, paprikapoeder, peper, peterselie, rode ui, tomaat en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Avgolemono (kippensoep met ei & citroen)

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, ei, kip, langkorrelige rijst, peterselie, witte ui, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Grieks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Yoghurtsaus

Ingrediënten:
creme fraiche, griekse yoghurt en knoflook

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Moussaka

Ingrediënten:
aubergine, belegen kaas, bloem, boter, droge vermout, ei, lamsgehakt, melk, olie, oregano, paneermeel, suiker, tomaat, ui, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Kleftiko: lamsstoofschotel met knoflook, oregano, citroensap en aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, lamsschouder, laurierblad, marjolein en oregano

Keuken:
Grieks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Artisjokken uit Constantinopel - angináres alá politá

Ingrediënten:
aardappel, artisjok, citroensap, lente-ui, olijfolie, ui, verse dille, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Tsouréki

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, ei, gebuild meel, gist, kardemompeul, mahlebzaad, masticha, melk, sinaasappelrasp, suiker en water

Keuken:
Grieks
Soort:
brood en broodgerecht / feestdagen