Grieks

Zoek naar Grieks in jouw eigen kookboeken

Grieks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Tzatziki: griekse yoghurtdip met komkommer, knoflook en dille of munt

Ingrediënten:
bosui, dille, extra vierge olijfolie, griekse schapenmelkyoghurt, knoflook, komkommer, munt, pitabroodje en witte wijnazijn

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Kruidige octopussalade met peterselie

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, kaneelstokje, kruidnagel, octopus, peterselie, pimentbessen, zeezoutvlokken en zwarte peperkorrels

Keuken:
Grieks
Soort:
salade
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Picknick / diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Griekse hartige picknicktaart

Ingrediënten:
aubergine, bladerdeeg, ei, feta, knoflook, langkorrelrijst, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, spinazie, ui, versgemalen zwarte peper, yoghurt en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht uit Rijst en risotto:

Avgolemono

Ingrediënten:
citroen, citroensap, eidooier, kippenbouillon, langkorrelrijst, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Rijst en risotto:

Dolma´s

Ingrediënten:
amandelschaafsel, citroensap, druivenbladeren, groentebouillon, knoflook, knoflookyoghurt, langkorrelrijst, olijfolie, pijnboompitten, pitabroodje, sultanarozijnen, ui, verse bieslook, verse munt, versgemalen zwarte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Auberginekaviaar met walnoten en feta

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, feta, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, rode-wijnazijn, verse peterselie, walnoten en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Krokante spinazie-fillorolletjes

Ingrediënten:
ei, eierdooier, fillobladerdeeg, milde olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sesamzaad, spinazie en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering 1 notitie

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

filo-millefeuille met sinaasappelen

Ingrediënten:
boter, ei, filodeeg, gelatine, grand marnier, honing, oranjebloesemwater, poedersuiker, port, sinaasappel, slagroom, suiker en vin santo

Keuken:
Grieks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Youvetsi (Lamsvlees & tomaat met rijstkorrelnoedels)

Ingrediënten:
boter, kaneel, knoflook, lamsbout, olijfolie, orzo, parmezaanse kaas, risoni, rode ui en tomaat in blik

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Griekse boerensalade - horiatiki

Ingrediënten:
ansjovisboter, feta, kappertjes, knoflook, komkommer, olijfolie, oregano, peper, rode ui, rode-wijnazijn, trostomaat, oregano en zwarte olijven

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Gehakt-rijstknoedels met een saus van dille, ei & citroen

Ingrediënten:
citroensap, dille, ei, kalfsgehakt, knoflook, melk, olijfolie, oregano, peterselie, rijst, rode ui en varkensgehakt

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Bougatsa

Ingrediënten:
basterdsuiker, boter, ei, filodeeg, griesmeel, kaneelpoeder, melk, poedersuiker en vanillestokje

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Griekse bonensla met sla

Ingrediënten:
citroensap, favabonen, friséesla, gigantebonen, japanse mosterdsla, knoflook, mesclun, munt, olijfolie, rode ui, romainesla, rucola, sjalot, tatsoi, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Citrustaart met amandel

Ingrediënten:
bakpoeder, blanke amandelen, bloem, boter, citroen, eieren, griesmeel, sinaasappel en suiker

Keuken:
Grieks
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Picknick / diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Salade van reuzenbonen met spinazie en feta

Ingrediënten:
croutons, feta, olijfolie, pomodoritomaat, reuzenbonen, rode ui, rode wijnazijn, spinazie, verse dille, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Octopus-stifado (octopus met uien & rode wijn)

Ingrediënten:
allspice-bessen, gedroogde rode chilipeper, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, octopus, olijfolie, rode wijn, rode wijnazijn, suiker, tomaat in blik en ui

Keuken:
Grieks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Griekse salade

Ingrediënten:
azijn, feta, groene olijven zonder pit, groene paprika, knoflook, komkommer, olijfolie, oregano, peper, tomaat, ui en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Ingemaakte groenten - groenten à la grecque

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, champignon, citroen, droge witte wijn, knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, peperkorrel, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige aardappelen met aubergine en kaas

Ingrediënten:
aardappelen, aubergine, bloem, boter, broodkruim, cayennepeper, chilivlokken, ei, kefalotyri, kaneel, kruidnagelpoeder, melk, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, rode ui, tomaten, tomaten uit blik en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige pasta met aubergine en kaas

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, broodkruim, cayennepeper, chilivlokken, ei, elleboogjesmacaroni, kaneel, kefalotyri, knoflook, kruidnagelpoeder, melk, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, penne, peper, tomaat, tomaten uit blik, ziti en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Griekse tomatensaus

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, kaneelstokje, knoflook, oregano, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rode wijn, speculaaskruiden, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Griekse macaronischotel met gehakt Pastizio

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, droge witte wijn, eidooier, eiwit, half-om-halfgehakt, kaneelstokje, macaroni, paneermeel, parmezaanse kaas, slagroom, tomatenpuree, ui, witte peper en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Halva

Ingrediënten:
boter, citroen, griesmeel, kaneelpoeder, kruidnagel, suiker en walnoten

Keuken:
Grieks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Gebakken kweeperen met bruine suiker, kaneel en walnoten

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, cognac, kaneelpoeder, kweeperen, rozijnen en walnoten

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, feta, gehakt, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, parmezaanse kaas, passata en peterselie

Keuken:
Grieks
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Varkensvlees met bleekselderij in ei-citroensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, ei, gedroogde wildevenkelbloemen, knoflook, olijfolie, ui, varkenspoot en witte wijn

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees