Afrikaans

Zoek naar Afrikaans in jouw eigen kookboeken

Afrikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenni Fleetwood, Josephine Bacon, Craig Robertson en William Adams-Lingwood - Afrikaanse keuken

Drinken / aperitief uit Afrikaanse keuken:

Banaan met notenkorst

Ingrediënten:
bananen, boter, cashewnoten, kaneel, kokos, nootmuskaat, pinda's, rietsuiker, rum, sinaasappelsap en slagroom

Keuken:
Afrikaans
Een recept uit Jenni Fleetwood, Josephine Bacon, Craig Robertson en William Adams-Lingwood - Afrikaanse keuken

Drinken / aperitief uit Afrikaanse keuken:

Banaan met notenkorst

Ingrediënten:
bananen, boter, cashewnoten, kaneel, kokos, nootmuskaat, pinda's, rietsuiker, rum, sinaasappelsap en slagroom

Keuken:
Afrikaans
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Doradenröllchen mit Blumenkohl-Couscous-Salat - Goudbaarsrolletjes met bloemkool-couscoussalade

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Gevulde pitabroodjes

Ingrediënten:
blauwe kaas, bloem, boter, dille, ei, feta, instantgist, olijfolie, pitabroodje, sesamzaad, suiker, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Harissa - Paprikasaus

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflook, olijfolie, rode paprika, pikante paprikapoeder en tomaat

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Lam-kipragout

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, courgette, gemberpoeder, kikkererwten, kippenpoot, knoflook, komijn, lamspoot, laurier, oregano, prei, selderijblad, sperziebonen, tomaat, wortel en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Couscous met lam-kipragout en paprikasaus

Ingrediënten:
couscous, harissa en lam-kipragout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete amandelmelkcouscous

Ingrediënten:
amandelmelk, amandelschaafsel, citroenschil, couscous, kardemompoeder, rozenwater, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegan / vegetarisch / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete bulgur met specerijen

Ingrediënten:
bulgur, gemberpoeder, kaneel, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, rozijnen, sinaasappelschil, suiker en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Noord-Afrikaanse Charmoula

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, gemberwortel, jalapeñopeper, knoflook, komijnzaad, koriander, limoensap en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Harissa, Noord-Afrikaanse pepersaus

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, gedroogde chilipeper, gedroogde tomaat, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, water en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Gefrituurde nieuwe aardappeltjes

Ingrediënten:
krielaardappelen, zoete chilisaus en zure room

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Prego-broodjes

Ingrediënten:
bieflappen, boter, citroen, knoflook, olijfolie, rode wijn, rozemarijn en witte broodjes

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Catalaanse pepersaus romesco

Ingrediënten:
amandelen, croutons, extra vierge-olijfolie, gedroogde chilipeper, gedroogde tomaat, hazelnoot, knoflook, rodewijnazijn, water en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Melktaart

Ingrediënten:
bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, cakemeel, ei, kaneelpoeder, maïsmeel, melk, suiker en vanille-extract

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Gekarameliseerde appeltaart

Ingrediënten:
appel, bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, cakemeel, ei, melk, room en vanille-extract

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Sue's harde beschuitjes

Ingrediënten:
bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, cakemeel, melk, rode wijnazijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Noord-afrikaanse couscoussoep

Ingrediënten:
bleekselderij, gemalen komijnzaad, groentebouillon, olijfolie, rode ui, roerei, selderijblad, tomatenpuree, venkel, venkelgroen, volkorencouscous, za'atar, zout en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gestoofde linzen op z'n Ethiopisch

Ingrediënten:
bruine linzen, fenegriek, gemberwijn, gerookt-paprikapoeder, groentebouillon, kardemompoeder, knoflook, korianderpoeder, olijfolie, peper, peterselie, piment, rode wijn, ui, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsvlees met zuidvruchten en bulghur

Ingrediënten:
bulghur, dadels, extra vergine olijfolie, gedroogde abrikozen, gemalen kaneel, gemalen koriander, munt, rozijnen, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Recept uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Bohnen mit Datteln / Bonen met dadels (60 min op 58° C)

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, citroen, dadels, grove dijonmosterd, honing, olijfolie, peper, sjalot, sperziebonen en witte wijnazijn

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
sous-vide / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete couscous met pistachenoten

Ingrediënten:
citroenschil, couscous, kardemompoeder, pistachenoten, rozenwater, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegan / vegetarisch / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Pitabroodjes

Ingrediënten:
bloem, boter, instantgist, olijfolie, suiker en zeezout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Zuid-afrikaanse braaikruiden

Keuken:
Zuid-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Bobotie

Keuken:
Zuid-Afrikaans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Pittige gehaktschotel met een korst van limabonen

Ingrediënten:
banaansjalot, citroenen, gedroogde abrikoos, gemalen piment, kippenbouillon, knoflook, komijnzaad, lamsgehakt, limabonen, ontpitte groene olijven, rozenharissa, tahin, tomatenpuree en witte wijn

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
lamsvlees