Afrikaans

Zoek naar Afrikaans in jouw eigen kookboeken

Afrikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenni Fleetwood, Josephine Bacon, Craig Robertson en William Adams-Lingwood - Afrikaanse keuken

Drinken / aperitief uit Afrikaanse keuken:

Banaan met notenkorst

Ingrediënten:
bananen, boter, cashewnoten, kaneel, kokos, nootmuskaat, pinda's, rietsuiker, rum, sinaasappelsap en slagroom

Keuken:
Afrikaans
Een recept uit Jenni Fleetwood, Josephine Bacon, Craig Robertson en William Adams-Lingwood - Afrikaanse keuken

Drinken / aperitief uit Afrikaanse keuken:

Banaan met notenkorst

Ingrediënten:
bananen, boter, cashewnoten, kaneel, kokos, nootmuskaat, pinda's, rietsuiker, rum, sinaasappelsap en slagroom

Keuken:
Afrikaans
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Viscouscous

Ingrediënten:
artisjokbodems, bleekselderij, courgette, extra vergine olijfolie, gemalen koriander, gemberpoeder, goudbrasemfilet, harissa, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, raapjes, raz el hanout, rode paprika, tarbotfilet, tomaten, tomatenpuree, ui, wortel, zeebaarsfilet, zeeduivelfilet, zeehaanfilet, zeetongfilets en zeewolffilet

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
couscous
Een recept uit  - Grillen

Diner / hoofdgerecht uit Grillen:

Avocados vom Grill mit Couscous - Gegrilde avocado met couscous

Ingrediënten:
avocado, couscous, dadels, gladde peterselie, honing, kerriepoeder, koolzaadolie, limoensap, munt, rode kerstomaten, sojasaus, uiezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
barbecue/grill / vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Zoete aardappel-couscousbowl

Ingrediënten:
avocadocressing, baby bladsalade, broccoli, granaatappelpitten, olijfolie, peper, rode ui, zoete aardappel en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
salade / vegetarisch / couscous
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Bobotie-kruidenmix

Keuken:
Zuid-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Mrs. Ball’s bobotie

Ingrediënten:
abrikozenjam, amandelen, appel, azijn, ei, garam masala, gehakt, kaneel, kerriepoeder, knoflook, kurkuma, melk, mrs. ball's chutney, olijfolie, peper, rozijnen, ui, witbrood en zout

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / lunch uit Spice Wise Too:

Bulgursalade met dadels, komkommer en ras el hanout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Ras el hanout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Gebakken kip

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, ei, kip, knoflook, paprikapoeder, salie en wortel

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Geroosterde spareribs

Ingrediënten:
appelciderazijn, boter, bruine basterdsuiker, citroensap, honing, spareribs, tomatenketchup, ui en worcestershiresaus

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Noord-Afrikaanse Charmoula

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, gemberwortel, jalapeñopeper, knoflook, komijnzaad, koriander, limoensap en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Catalaanse pepersaus romesco

Ingrediënten:
amandelen, croutons, extra vierge-olijfolie, gedroogde chilipeper, gedroogde tomaat, hazelnoot, knoflook, rodewijnazijn, water en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Harissa, Noord-Afrikaanse pepersaus

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, gedroogde chilipeper, gedroogde tomaat, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, water en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Doradenröllchen mit Blumenkohl-Couscous-Salat - Goudbaarsrolletjes met bloemkool-couscoussalade

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Gevulde pitabroodjes

Ingrediënten:
blauwe kaas, bloem, boter, dille, ei, feta, instantgist, olijfolie, pitabroodje, sesamzaad, suiker, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Harissa - Paprikasaus

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflook, olijfolie, rode paprika, pikante paprikapoeder en tomaat

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Couscous met lam-kipragout en paprikasaus

Ingrediënten:
couscous, harissa en lam-kipragout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
couscous
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Lam-kipragout

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, courgette, gemberpoeder, kikkererwten, kippenpoot, knoflook, komijn, lamspoot, laurier, oregano, prei, selderijblad, sperziebonen, tomaat, wortel en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Melktaart

Ingrediënten:
bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, cakemeel, ei, kaneelpoeder, maïsmeel, melk, suiker en vanille-extract

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Gekarameliseerde appeltaart

Ingrediënten:
appel, bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, cakemeel, ei, melk, room en vanille-extract

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Bessenkwarktaart

Ingrediënten:
basterdsuiker, bosbessen, boter, citroenschil, ei, maïsmeel, roomkaas, vanille-extract en volkorenbiscuit

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Sue's harde beschuitjes

Ingrediënten:
bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, cakemeel, melk, rode wijnazijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Bijgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Couscoussalade met peterselie

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, zongedroogde tomatenolie en zongedroogde tomaten op olie

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
salade / barbecue/grill / vegan / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete amandelmelkcouscous

Ingrediënten:
amandelmelk, amandelschaafsel, citroenschil, couscous, kardemompoeder, rozenwater, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegan / vegetarisch / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete bulgur met specerijen

Ingrediënten:
bulgur, gemberpoeder, kaneel, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, rozijnen, sinaasappelschil, suiker en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch