Afrikaans

Zoek naar Afrikaans in jouw eigen kookboeken

Afrikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Josephine Bacon, Jenni Fleetwood, William Adams-Lingwood en Craig Robertson - Afrikaanse keuken

Drinken / aperitief uit Afrikaanse keuken:

Banaan met notenkorst

Ingrediënten:
bananen, boter, cashewnoten, kaneel, kokos, nootmuskaat, pinda's, rietsuiker, rum, sinaasappelsap en slagroom

Keuken:
Afrikaans
Een recept uit Josephine Bacon, Jenni Fleetwood, William Adams-Lingwood en Craig Robertson - Afrikaanse keuken

Drinken / aperitief uit Afrikaanse keuken:

Banaan met notenkorst

Ingrediënten:
bananen, boter, cashewnoten, kaneel, kokos, nootmuskaat, pinda's, rietsuiker, rum, sinaasappelsap en slagroom

Keuken:
Afrikaans
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Basisrecept uit Spice Wise:

Couscouskruiden

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Harissa-kruidenmix

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Bobotie

Keuken:
Zuid-Afrikaans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Mals Noord-Afrikaans lamsvlees met fruitige couscous

Ingrediënten:
amandelschaafsel, citroen, citroensap, couscous, gemberpoeder, hamschijf, harissa, knoflook, komijn, koriander, lamsvleesbouillon, munt, olijfolie, sultanarozijnen en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
sous-vide / lamsvlees / couscous
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Viscouscous

Ingrediënten:
artisjokbodems, bleekselderij, courgette, extra vergine olijfolie, gemalen koriander, gemberpoeder, goudbrasemfilet, harissa, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, raapjes, raz el hanout, rode paprika, tarbotfilet, tomaten, tomatenpuree, ui, wortel, zeebaarsfilet, zeeduivelfilet, zeehaanfilet, zeetongfilets en zeewolffilet

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
couscous
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Bobotie

Ingrediënten:
abrikozenjam, brandewijn, ei, fijne kristalsuiker, kerriepoeder, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, passata, slagroom, sultana's, tomatenpuree en ui

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Lam-kipragout

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, courgette, gemberpoeder, kikkererwten, kippenpoot, knoflook, komijn, lamspoot, laurier, oregano, prei, selderijblad, sperziebonen, tomaat, wortel en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Harissa - Paprikasaus

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflook, olijfolie, rode paprika, scherpe paprikapoeder en tomaat

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Couscous met lam-kipragout en paprikasaus

Ingrediënten:
couscous, harissa en lam-kipragout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete couscous met gedroogd fruit

Ingrediënten:
citroenschil, couscous, gedroogde vruchten, gesuikerde gember, kardemompoeder, rozenwater, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / vegan / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete couscous met citrussalade

Ingrediënten:
citroenschil, couscous, grapefruit, manderijn, munt, sinaasappel, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / vegan / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Pitabroodjes

Ingrediënten:
bloem, boter, instantgist, olijfolie, suiker en zeezout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete couscous met pistachenoten

Ingrediënten:
citroenschil, couscous, kardemompoeder, pistachenoten, rozenwater, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / vegan / couscous
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Koeskoes

Ingrediënten:
courgette, couscous, harissa, kikkererwten, kip, koolraap, koriander, pompoen, water en wortel

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees / couscous
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Harissa

Ingrediënten:
gedroogde chilipeper, grof zout, karwijzaad, knoflook, olie en water

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / saus
Een recept uit  - Asperges - verrukkelijk veelzijdig

Recept uit Asperges - verrukkelijk veelzijdig:

Vanille-schaaldierenvinaigrette

Ingrediënten:
knoflook, langoustinekarkassen, laurierblad, olijfolie, preien, tomatenpuree, vanillestokje, witte wijnazijn, wortels en zwarte peperkorrels

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Ghanese pindastoof

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, kip, kippenbouillon, koriander, laurier, laurierblad, madame jeanette peper, okra, olijfolie, paprikapoeder, peper, pindakaas, rietsuiker, rode ui, rodewijnazijn, suiker, tomaat, tomatenpuree en ui

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete amandelmelkcouscous

Ingrediënten:
amandelmelk, amandelschaafsel, citroenschil, couscous, kardemompoeder, rozenwater, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / vegan / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete bulgur met specerijen

Ingrediënten:
bulgur, gemberpoeder, kaneel, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, rozijnen, sinaasappelschil, suiker en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / vegan / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Wortelsalade met komijn

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, olijfolie, sinaasappelsap, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
salade / vegetarisch / vegan
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Bunny Chow

Ingrediënten:
aardappelen, blik kikkererwten, blik tomatenblokjes, currypoeder, garam masala, gember, kerrieblaadjes, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, tl kaneel, ui, verse koriander en zonnebloemolie

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Gatsby

Ingrediënten:
friet, klontje boter, kropsla, mortadella, piripirisaus en wittewijnazijn

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gestoofde linzen op z'n Ethiopisch

Ingrediënten:
bruine linzen, fenegriek, gemberwijn, gerookt-paprikapoeder, groentebouillon, kardemompoeder, knoflook, korianderpoeder, olijfolie, peper, peterselie, piment, rode wijn, ui, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / vegan
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Noord-Afrikaanse Charmoula

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, gemberwortel, jalapeñopeper, knoflook, komijnzaad, koriander, limoensap en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus