Amerikaans

Eten uit de Verenigde Staten (USA).

Zoek naar Amerikaans in jouw eigen kookboeken

Amerikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Bijgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Parmezaamkoekjes

Ingrediënten:
melk, oregano, parmezaanse kaas, roomboter en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Polenta

Ingrediënten:
boter, pecorino, polenta en water

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Chilipeperkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, chilipeper, ei, kristalsuiker, ongezouten roomboter, tarwebloem, wit maismeel en zout

Keuken:
Amerikaans / Zuid Amerikaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Maischowder met tomaat

Ingrediënten:
bloem, boter, croutons van maïsbrood, druivenpitolie, halfvolle room, lente-ui, maïskorrels, maïsolie, melk, suiker, tomaat uit blik, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / brunch / lunch uit De dikke vegetariër:

Anadamabrood

Ingrediënten:
bloem, instantgist, melassestroop, melk, neutrale olie, wit maismeel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

L.A. Burger met gebakken zoete aardappels

Ingrediënten:
broodkruim, cayennepeper, ei, gehakt, hamburgerbroodjes, ka, paprikapoeder, peper, peterselie, rode paprika, rode ui, rucola, ui, varkensgehakt, venkelzaad, zeezout, zoete aardappel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Rode met vlees gevulde tamales - red meat filled tamales

Ingrediënten:
bloem, bouillon, groene olijven met piment, knoflook, komijnpoeder, maïsblad, masa harina, olie, oregano, reuzel, runderschouder, rundvlees, salsa colorado, varkensvlees en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / stomen / feestdagen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Spinaziesalade met warme dressing en tofucroutons met gefermenteerde zwarte bonen

Ingrediënten:
arachideolie, chilipepervlokken, donkere sesamolie, druivenpitolie, gefermenteerde zwarte bonen, gember, lente-ui, rijstwijnazijn, sojasaus, spinazie, suiker, tofucroutons, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / brunch / lunch uit De dikke vegetariër:

Halfvolkoren sandwichbrood

Ingrediënten:
bloem, honing, instantgist, melk, neutrale olie, suiker, volkorenmeel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Tropische vruchtensalsa - tropical fruit salsa

Ingrediënten:
ananas, chilipeper, gemberwortel, knoflook, macadamia-olie, mango, maui ui, notenolie, papaya, sojasaus, verse koriander, zoete rode paprika en zoete ui

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / fruit / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Met bier geglaceerde zwarte bonen

Ingrediënten:
appaloosabonen, bier, chilibonen, chilipoeder, duivenerwten, honing, knoflook, melasse, olijfolie, peper, pintobonen, ui, zout, zwarte bonen en zwartoogbonen

Keuken:
Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Zwarte quinoakroketten - black quinoa croquettes

Ingrediënten:
bloem, ei, frituurolie, knoflook, parmezaanse kaas, ui, verse peterselie, verse tijm en zwarte quinoa

Keuken:
Amerikaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / frituur
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / brunch / lunch uit De dikke vegetariër:

Sandwichbrood, zes manieren

Ingrediënten:
bloem, brood, honing, instantgist, melk, neutrale olie, suiker en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Blauwe-kaasboter

Ingrediënten:
boter en stilton

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / techniek
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Gestoofd hertenvlees met jeneverbessen

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, jeneverbes, knoflook, olijfolie, peterselie, rozemarijn, runderbouillonblokje, stoofvlees, ui, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch / bijgerecht uit Jamie's Amerika:

Botersla & in de pan gebakken paddenstoelen

Ingrediënten:
boter, botersla, dijonmosterd, extra vierge olijfolie, paddestoel, knoflook, olijfolie, tijm, witte wijnazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Champignonketchup

Ingrediënten:
champignons, foelie, kruidnagel, maïzena, rode wijn, rode wijnazijn, sjalot, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / techniek
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Kip op het bierblik

Ingrediënten:
bier, bruine suiker, chilipoeder, gerookt paprikapoeder, kip, komijnzaad, olijfolie, venkelzaad, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Recept uit Jamie's Amerika:

Hete chilisaus

Ingrediënten:
appelsap, chilipoeder, ciderazijn, knoflook, lichtbruine rietsuiker, olijfolie, rode spaanse peper, tomaat, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Biefstuk met blauwe-kaasboter, champgnonketchup en salade

Ingrediënten:
arachideolie, blauwe-kaasboter, champignonketchup, gerookt zeezout, olijfolie, runderribstuk, zeezout, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / techniek
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Chili con Jamie

Ingrediënten:
bonen, gedroogde spaanse peper, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, kaneelstokje, knoflook, koffie, laurier, melasse, olijfolie, oregano, paprika, rode spaanse peper, rode ui, runderborst, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch / bijgerecht uit Jamie's Amerika:

Broccolisalade

Ingrediënten:
bieslook, broccoli, dijonmosterd, extra vierge olijfolie, gerookte doorregen bacon, knoflook, olijfolie, tomaat, witte wijnazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Bijgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Koolsalade met sinaasappel & citroen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bleekselderij, cayennepeper, citroensap, kool, olijfolie, oregano en sinaasappel

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Drinken / cocktails uit Sous-vide thuis:

Big Easy does it

Ingrediënten:
citroenschil, hibiscusbitter met roze peperkorrels, rye whiskey, venkelgroen en venkellikeur

Keuken:
Amerikaans
Soort:
sous-vide
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Bier-barbecuesaus

Ingrediënten:
bockbier, chilipoeder, donker bier, droge rode wijn, knoflook, peper, rijstazijn, stout, tomatenketchup, ui, water, wijnazijn, worcestersaus en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Lichte barbecuesaus

Ingrediënten:
chilipoeder, droge rode wijn, groentebouillon, knoflook, peper, rijstazijn, tomatenketchup, ui, water, wijnazijn, worcestersaus en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch