Amerikaans

Eten uit de Verenigde Staten (USA).

Zoek naar Amerikaans in jouw eigen kookboeken

Amerikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Bijgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Parmezaamkoekjes

Ingrediënten:
melk, oregano, parmezaanse kaas, roomboter en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Polenta

Ingrediënten:
boter, pecorino, polenta en water

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Chilipeperkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, chilipeper, ei, kristalsuiker, ongezouten roomboter, tarwebloem, wit maismeel en zout

Keuken:
Amerikaans / Zuid Amerikaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Stevige winterse groenteburger

Ingrediënten:
amandelen, bloem, bulgur, cayennepeper, chilivlokken, dadel, dijonmosterd, gedroogde pruim, gemberwortel, olijfolie, peper, rode biet, rode wijn en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Lenteburger met verse groente

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bloem, boter, doperwten, groene asperge, kervel, munt, olijfolie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Jamie's comfort food:

Allerbeste maisbrood & chipotleboter

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cheddar, chipotlepeper, ciderazijn, ei, goudse kaas, huttenkase, jalapeñopeper, knoflook, mais, maïsmeel, melk, peper, polenta en spaanse peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Kidneybonenburgers met avocadosalsa

Ingrediënten:
avocado, cajunkruiden, citroensap, knoflook, maïsolie, oude kaas, peper, rode kidneybonen, rode peper, rucolacress, tortillachips en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Kippastei in korstdeeg

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, boter, cantharellen, champignon, droge sherry, droge witte wijn, ei, extra vierge-olijfolie, gele ui, kip, kippendij, laurierblad, room, taartdeeg, tijm, wortels, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Traktatie uit Zout, vet, zuur, hitte:

'Marshmallow'-meringues

Ingrediënten:
eiwit, maïzena, suiker, vanille-extract, wijnsteenbakpoeder en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
zoet / zoete hapjes
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Omelet met perzik

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, ei, fruit op sap, jam, kaneel, marmelade, perzik, poedersuiker, slagroom, suiker, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Omelet met nectarine

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, ei, fruit op sap, jam, kaneel, marmelade, nectarine, poedersuiker, slagroom, suiker, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Gebakken aardappel met gehakte eieren met selderij en augurk

Ingrediënten:
aardappel, augurk met dille, bleekselderij, boter, dijonmosterd, ei, knoflook, lente-ui, olijfolie, peterselie, zoete augurk, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Ontbijt uit Het kookboek van Tip Culinair:

Roerei met bacon

Ingrediënten:
bieslook, boter, ei, margarine, melk en peterselie

Keuken:
Amerikaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Chowder van geroosterde mais

Ingrediënten:
bloem, boter, croutons van maïsbrood, druivenpitolie, halfvolle room, lente-ui, maïskorrels, maïsolie, melk, olijfolie, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebonden maischowder

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, croutons van maïsbrood, druivenpitolie, halfvolle room, lente-ui, maïskorrels, maïsolie, melk, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Maischowder

Ingrediënten:
bloem, boter, croutons van maisbrood, druivenpitolie, halfvolle room, lente-ui, maïskorrels, maïsolie, melk, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Brunch / snack of tussendoortje / high tea / traktatie uit De dikke vegetariër:

Luchtige muffins

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, melk, neutrale olie, suiker en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Brunch / snack of tussendoortje / high tea / traktatie uit De dikke vegetariër:

Muffins met crème fraîche of yoghurt

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, crème fraîche, ei, neutrale olie, suiker, yoghurt en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Brunch / snack of tussendoortje / high tea / traktatie uit De dikke vegetariër:

Koffiecakemuffins

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cashewnoten, ei, kaneelpoeder, melk, neutrale olie, pecannoot, rietsuiker, suiker, walnootsaus en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / brunch / lunch uit De dikke vegetariër:

Bananenbrood

Ingrediënten:
bakpoeder, banaan, bloem, boter, ei, kokos, pecannoot, suiker, vanille-essence, volkorenmeel, walnoten en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / brunch / lunch uit De dikke vegetariër:

Vruchten-notenbrood of groente-notenbrood

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenschil, ei, fruit, groente, natriumbicarbonaat, pecannoten, sinaasappelschil, suiker, vruchtensap, walnoten en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Noten-zadenburger

Ingrediënten:
amandel, arachideolie, cashewnoten, ei, havermout, ketchup, miso, neutrale olie, notenpasta, pecannoot, peper, pompoenpitten, rondkorrelrijst, sesamzaad, tahin, tomatenpuree, ui, walnoten, zonnebloem en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Nootachtiger notenburger

Ingrediënten:
amandel, arachideolie, cashewnoten, ei, havermout, ketchup, miso, neutrale olie, notenpasta, pecannoot, peper, rondkorrelrijst, tahin, tomatenpuree, ui, walnoten en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bill Granger - Man in de keuken

Ontbijt uit Man in de keuken:

Bessen pannenkoek

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, bessen, bloem, boter, ei, kristalsuiker, maple syrup, melk, ricotta, volkorenbloem en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / lunchgerecht uit De dikke vegetariër:

Cottage cheeseburgers met verse kruiden

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boter, cottage cheese, dille, dragon, kervel, munt, olijfolie, oregano, peterselie, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Spinaziesalade met warme dressing en tofucroutons

Ingrediënten:
arachideolie, chilipepervlokken, donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, lente-ui, rijstwijnazijn, sojasaus, spinazie, suiker, tofucroutons, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch