Zuid-Amerikaans

Zoek naar Zuid-Amerikaans in jouw eigen kookboeken

Zuid Amerikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Molho de pimanta e limao - Peper en limoensaus

Ingrediënten:
groene chilipeper, knoflook, limoensap, ui en zout

Keuken:
Zuid-Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sals de aji - Chilisaus

Ingrediënten:
groene chilipeper, ui en zout

Keuken:
Zuid-Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / nagerecht uit Sous-vide thuis:

Dulce de leche

Ingrediënten:
gecondenseerde melk, kaneelstokje, vanillestokje en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
sous-vide / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde quinoa met aardappelen en kaas

Ingrediënten:
amarant, bloemige aardappel, bulgur, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, jalapeños, knoflook, lente ui, olijfolie, peper, peterselie, quinoa, rode paprika, rookkaas en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde quinoa met aardappelen en kaas

Ingrediënten:
amarant, bloemige aardappel, bulgur, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, jalapeños, knoflook, lente ui, olijfolie, peper, peterselie, quinoa, rode paprika, rookkaas en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quinoa met zijdezachte kool

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, chinese kool, donkere sesamolie, gemberwortel, groentebouillon, kool, lente ui, melassestroop, peper, quinoa, savooiekool en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quinoa met gekarameliseerde prei

Ingrediënten:
bruine suiker, groentebouillon, melassestroop, olijfolie, peper, prei, quinoa, tijm en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Linda Lomelino - Vruchtentaarten

Bijgerecht uit Vruchtentaarten:

Zelfgemaakte Mascarpone

Ingrediënten:
slagroom en citroensap

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Traktatie / bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Mangorepen

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, kokosrasp, limoensap, limoenschil, mango, ongezouten roomboter, suiker en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken limabonen alla parmigiana

Ingrediënten:
cannellinibonen, edamamebonen, gigantes, kikkererwt, limaboon, mozzarella, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, peterselie, tomatensaus, tuinbonen en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quinoa met gekarameliseerde uien

Ingrediënten:
bruine suiker, groentebouillon, melassestroop, olijfolie, peper, quinoa, rode ui, tijm, ui en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Rijst en risotto:

Tomatenrijst

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chilipoeder, gele paprika, knoflook, tomaat, ui, uienzout, gember, verse koriander, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken limabonen alla parmigiana

Ingrediënten:
basilicum, cannellinibonen, edamamebonen, gigantes, kikkererwt, limaboon, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, ricotta, tomatensaus, tuinbonen en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Traktatie / bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Kokos-limoenrepen

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, kokosrasp, limoensap, limoenschil, ongezouten roomboter, suiker en zout

Keuken:
Zuid Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Chilipeperkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, chilipeper, ei, kristalsuiker, ongezouten roomboter, tarwebloem, wit maismeel en zout

Keuken:
Amerikaans / Zuid Amerikaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Kalkoen-cranberrychili met rode en groene paprika

Ingrediënten:
aardappel, bospaddestoelen, champignons, chilipoeder, gedroogde cranberry's, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, groene paprika, italiaanse kruiden, kalkoengehakt, knoflook, koriander, olie, rodebessengelei, rode chilipeper, rode paprika, rode wijn, runderbouillon, runderbouillonblokje, tomatenpuree, ui en worcestershiresaus

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Maissalsa

Ingrediënten:
knoflook, koriander, lente ui, limoensap, maiskolven, milde chilipeper, peper, poblano chilipeper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het krokettenboek:

Surinaamse bakkeljauw fritta

Ingrediënten:
aardappelen, bakkeljauw, ei, frituurolie, groene peper, knoflook, olie, paneermeel, selderijblad, suiker, tomatenpuree, ui en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Chilo pico de verde

Ingrediënten:
citroen, groene chilipeper, knoflook, koriander, lente ui, milde chilipeper, peper, peterselie, poblano chilipeper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner uit Koken met Sylvia Witteman:

Bruine bonen met rijst

Ingrediënten:
bladselderij, bouillonblokjes, bruine bonen uit pot, gember, gemberpoeder, ketchup, kip, knoflook, madame jeanette peper, olie, rijst, suiker, tomatenpuree, ui, zoutvlees en zuurkoolspek

Keuken:
Surinaams
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chiliquesadilla's

Ingrediënten:
bloemtortilla, chilipeper, cotija, crème fraîche, guacamole, jong belegen kaas, knoflook, koriander, maistortilla, neutrale olie, pintobonen, queso blanco, salsa en yoghurt

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Dadelpruimsalsa

Ingrediënten:
basilicum, dadelpruim, gele paprika, gemberwortel, groene paprika, limoensap, olijfolie, papaja, rode paprika, rode ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chiliquesadilla voor 1 persoon

Ingrediënten:
bloemtortilla, bonen, chilipeper, cotija, crème fraîche, guacamole, jong belegen kaas, knoflook, koriander, maïstortilla, neutrale olie, pintobonen, queso blanco, salsa en yoghurt

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chili con tempé

Ingrediënten:
bruine bonen, chilipeper, groentebouillon, kidneybonen, knoflook, komijnpoeder, koriander, neutrale olie, oregano, peper, pintobonen, sojabonen, tempé, tempeh, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Rode kool-quesadillas met tomatensalsa

Ingrediënten:
cheddar, crème fraîche, half-om-halfgehakt, olijfolie, peper, rode kerstomaten, rode kool, rode ui, tortilla's, zout en zwarte bonen uit blik

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Popido Estrella - Kip met rijst uit de oven

Ingrediënten:
ajumapeper, azijn, ei, kipkarbonade, kippenbouillontablet, nootmuskaat, rijst, selderij, tomaten, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
gevogelte