Snijbiet

Snijbiet wordt beschouwd als bladgroente.

Over snijbiet

De snijbiet is een plant uit de amarantenfamilie. Het is een bladgewas, waarvan de bladeren of de bladstelen als groente worden gegeten. Het is een oude groente, waarvan de smaak deels overeenkomt met die van spinazie. Daarnaast is ook de smaak van rode biet in het blad te herkennen. In sommige streken wordt vooral de naam warmoes gebruikt. Er wordt dan met name de variëteit met dikke bladstelen bedoeld.

Wikipedia

Alternatieve naam: warmoes.

Zoek naar snijbiet in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met snijbiet in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste snijbiet recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient snijbiet:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Recept uit Jamie's Italie:

Minestrone van de vroege herfst

Ingrediënten:
aardappel, bacon, basilicum, bleekselderij, borlottibonen, cannellinibonen, courgette, gedroogde pasta, groentebouillon, hambouillon, kippenbouillon, knoflook, laurier, pancetta, parmezaanse kaas, rode ui, rode wijn, snijbiet, spinazie, tomaat, tomaat in blik, venkel en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon