Dal

Zoek naar dal in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met dal in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste dal recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient dal:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met Dal

Ingrediënten:
chana dal, dal, druivenpitolie, gemalen masoorlinzen, kikkererwtenmeel, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Pittig mengsel voor peperwater

Ingrediënten:
asafoetida, chana dal, fenegriekzaad, gedroogde rode peper, komijnzaad, korianderzaad, masoor dal, urad dhal, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Linzenpoeder

Ingrediënten:
asafoetida, chana dal, gemalen mosterdzaad, kokosnootvruchtvlees, rood chilipoeder, urad dhal en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Linzen-specerijenpoeder

Ingrediënten:
asafoetida, chana dal, gedroogde rode peper, moong dal en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Pittig mengsel voor tamarinderijst

Ingrediënten:
arhar dal, chana dal, curryblaadjes, gedroogde tamarinde, groene peper, pinda's, rode peper, sesamzaad, toor dal, urad dhal, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Chettinad-sambharpoeder

Ingrediënten:
arhar dal, basmatirijst, chana dal, gedroogde rode peper, komijnzaad, korianderzaad, toor dal, venkelzaad, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pannenkoekjes van mungbonen en kimchi

Ingrediënten:
arachideolie, bruine linzen, chana dal, donkere sesamolie, ei, kimchi, knoflook, lente ui, moong dal, pepers, rode linzen, spliterwten, urad dal en zout

Keuken:
Koreaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Cucumber Black-Eyed Pea Salad

Ingrediënten:
asafoetida, bruin mosterdzaad, chana dal, citroensap, gedroogde rode chilipeper, groene thaise chilipeper, kerrieblad, kokosnoot, kokosnootolie, komijn, komkommer, uradbonen en zwarte oogbonen

Soort:
salade
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Bijgerecht uit India:

Droge gemalen chutney

Ingrediënten:
asafoetida, chana dal, curryblaadjes, gedroogde kokosnoot, gedroogde rode peper, urad dhal, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Sambhar masala

Ingrediënten:
arhar dal, chana dal, curryblaadjes, fenegriekzaad, gedroogde rode peper, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kurkumapoeder, maanzaad, mosterdzaad, toor dal, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

pittig chilipoeder

Ingrediënten:
asafoetida, chana dal, gedroogde rode peper, sesamzaad, urad dhal, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Kootupoeder

Ingrediënten:
asafoetida, chana dal, gedroogde kokosvlokken, gedroogde rode peper, geraspte copra, komijnzaad, korianderzaad, urad dhal, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Sambhar masala II

Ingrediënten:
arachideolie, asafoetida, chana dal, fenegriekzaad, gedroogde rode peper, knoflookpoeder, komijnzaad, korianderzaad, kurkumapoeder, mosterdzaad, urad dhal en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Eetbare Zen-tuin

Ingrediënten:
chana dal, hertenhaas, pijnappelpitolie, spons-mos van chrysanten en zand van aardappelchips

Keuken:
Aziatisch / Amerikaans / Internationaal
Soort:
wild
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Haleem

Ingrediënten:
chaat masala, chana dal, chicken korma, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, gerst, groene peper, kaneelstokje, knoflook, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, mash dal, masoor dal, mung dal, munt, rijstolie, rode peper, tarwe, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Dosai-chilipoeder

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, chana dal, gedroogde rode peper, palmsuiker, pinda's, urad dhal, wit sesamzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Bijgerecht uit India:

Rauwe groene-mangochutney

Ingrediënten:
asafoetida, chana dal, chilipoeder, fenegriekzaad, gedroogde rode peper, groene mango, kurkuma, mosterdpoeder, mosterdzaad, sesamolie, urad dhal, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Yoghurtchutney

Ingrediënten:
chana dal, curryblaadjes, gedroogde rode peper, gember, groene peper, kokosnoot, limoensap, mosterdzaad, natuuryoghurt, urad dhal, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pannenkoekjes van rode linzen

Ingrediënten:
arachideolie, bruine linzen, cayennepeper, chaat masala, chana dal, chilipeper, chilivlokken, donkere sesamolie, ei, garam masala, geel kerriepoeder, gemberwortel, knoflook, lente ui, moong dal, pepers, rode linzen, spliterwten, urad dal, winterwortel en zout

Keuken:
Koreaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch / chutney