Kombu dashi

Kombu dashi wordt beschouwd als dashi.

Zoek naar kombu dashi in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met kombu dashi in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste kombu dashi recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient kombu dashi:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Sobanoedels met dipsaus

Ingrediënten:
kombu dashi, lente ui, lichtbruine basterdsuiker, mirin, sobanoedels, sojasaus, wasabi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Sushirolletjes

Ingrediënten:
adukibonen, aubergine, avocado, boontjes, dashidipsaus, edamamebonen, eiercrepe, gember, kimchi, kliswortel, kombu dashi, komkommer, lente ui, mirin, misosaus, nori, nori-shake, norivel, paddenstoelenketchup, ponzusaus, radijs, rijst, rijstazijn, rijstwijnazijn, rode kerstomaten, sake, sesamzaad, sojabonen, sushirijst, tofu, ui, wasabipasta, wortel, zeewiersalade en zevenkruidenpoeder

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep met zeewier

Ingrediënten:
hatcho miso, hijiki, kombu, kombu dashi, lente-ui, miso en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep

Ingrediënten:
hatcho miso, kombu dashi, lente-ui, miso en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse rijst met edamame en zeewier

Ingrediënten:
donkere sesamolie, edamamebonen, hijiki, kombu, kombu dashi, rondkorrelrijst, sesamzaad, shiitake, sojasaus, ui en wakame

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep met glasmie

Ingrediënten:
glasmie, hatcho miso, kombu dashi, lente-ui, miso en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse rijst met edame en shiso

Ingrediënten:
edamamebonen, hijiki, kombu, kombu dashi, rijstazijn, rondkorrelrijst, sesamzaad, shiitake, shiso, suiker, wakame en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep met daikon

Ingrediënten:
daikon, hatcho miso, kombu dashi, lente-ui, miso, radijs en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Tempura

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bonitovlokken, dashi, eidooier, ijswater, kombu, mirin, rettich, reuzengarnaal, rode paprika, sake, sojasaus en sperziebonen

Keuken:
Aziatisch / Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep met gember

Ingrediënten:
gember, hatcho miso, kombu dashi, lente-ui, miso en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep met groente

Ingrediënten:
andijvie, hatcho miso, kombu dashi, lente-ui, miso, spinazie en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Heldere visbouillon

Ingrediënten:
citroen, citroengras, djeroek poeroet, gele currypasta, gemberwortel, kombu, shiro shoyu, steranijs, visbouillon en zoete ui

Soort:
bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Dashidipsaus

Ingrediënten:
honing, kombu dashi, mirin, sojasaus en suiker

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Ingelegde zwartoogbonen

Ingrediënten:
arame, dulse, honing, kombu dashi, linzen du puy, mirin, neutrale olie, peper, sjalot, zeewier, zout, zwarte linzen en zwartoogbonen

Keuken:
Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Unagi chawanmushi

Ingrediënten:
dashi, eicustard, gegrilde paling, gemarinerde zalmkaviaar en japanse peperboombladeren

Keuken:
Japans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Snelle edamame met zeewier

Ingrediënten:
borlottibonen, edamamebonen, gemberwortel, groentebouillon, hijiki, kombu dashi, lente ui, limabonen, neutrale olie, peper, sojasaus, tuinboon, zeewier en zout

Keuken:
Japans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch