Matsemeel

Matsemeel wordt beschouwd als meel.

Van matsemeel worden matseballetjes gemaakt als vulling voor soep.

Alternatieve naam: matzemeel.

Zoek naar matsemeel in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met matsemeel in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste matsemeel recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient matsemeel:

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Pompoenstoofpot met dumplings

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, ei, flespompoen, gedroogde perzische citroen, gemalen koriander, gemalen kurkuma, gerookt paprikapoeder, kaneel, knoflook, koolzuurhoudend water, korianderzaad, matsemeel, olijfolie, plantaardige olie, tomaat, ui, venkelzaad, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Latkes

Ingrediënten:
aardappel, ei, matsemeel, ui en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Bijgerecht uit Nigella bijt:

Knaidlach

Ingrediënten:
bouillon, ei, matsemeel en schmalz

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Matseballetjes

Ingrediënten:
ei, matsemeel, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
garnituur / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Lichte knaidlach

Ingrediënten:
eidooier, eiwit, gemberpoeder, matsemeel, peterselie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Salsa verde

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, citroen, eidooier, kalfsbouillon, kappertjes, knoflook, matsemeel en olijfolie

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
saus
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Nigella bijt:

Viskoekjes met zalm

Ingrediënten:
aardappelpuree, boter, cayennepeper, ei, matsemeel, plantaardige olie, zalm in blik en zout & peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Visballetjes

Ingrediënten:
brasemfilet, ei, heekfilet, kabeljauwfilet, matsemeel, schelvisfilet, suiker, ui, wijtingfilet, witte peper en zout

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Koude gebakken vis

Ingrediënten:
bloem, bot, citroen, ei, heek, heilbotmoot, kabeljauwmoot, matsemeel, paneermeel, plantaardige olie, schelvismoot, schol, tong en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis