dessert

Zoek naar dessert in jouw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Homms de purim - In honing gekookte deegstukjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, frituurolie, hazelnoten, olie, pijnboompitten, pistaches, suikerstroop, walnoten en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Bulemas dulses de balabak - Filodeegspiraaltjes met een zoete pompoenvullling

Ingrediënten:
ei, eidooier, filodeeg, kaneel, olie, pompoen, suiker en water

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods / Georgisch
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Haroset uit Egypte

Ingrediënten:
dadels, gele rozijnen, walnoten en zoete rode wijn

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Cassola - Zoete ricotta-pannenkoek

Ingrediënten:
citroenrasp, cognac, ei, kaneel, olie, ricotta en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Haroset uit Marokko

Ingrediënten:
dadels, gemalen kruidnagel, kaneel, walnoten en zoete rode wijn

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Vlottende eilandjes

Ingrediënten:
abrikozenjam, eierdooiers, eiwitten, honing, kirsch, rum, slagroom, tarwemeel, vanilleroom, vanillesuiker, fruit en water

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Meloen gevuld met fruit

Ingrediënten:
abrikozen, likeur, meloen, peren, perziken, rode aalbessen en suiker

Soort:
fruit
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Vijgensalade met vier sausjes

Ingrediënten:
aardbeien, amandelpoeder, bloemsuiker, citroensap, hagelsuiker, kiwi, lychees, mango, slagroom, suikersiroop en vijgen

Soort:
fruit
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Passievruchtenschuim met physalisbessen

Ingrediënten:
eiwitten, limoen, passievruchten, physalis en suiker

Soort:
fruit
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Worteltjespudding

Ingrediënten:
amandelschilfers, maïszetmeel, melk, rozijnen, suiker, vetstof en wortelen

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Appelroom

Ingrediënten:
appelen, melk, suiker en vanillebloem

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Advocaatroom

Ingrediënten:
advocaat, ei, maïszetmeel, melk en suiker

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Mousse van passievrucht en perzik

Ingrediënten:
bloemsuiker, eieren, maïszetmeel, passievruchten, perziknectar en suiker

Soort:
schuim/mousse/gelei / fruit / zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Chocoladecrèpes

Ingrediënten:
bloem, boter, cacaopoeder, ei, melk, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Amandelcrèpes

Ingrediënten:
amandelmeel, amandelmelk, amaretto, bloem, boter, ei, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Knoflookcrèpes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, knoflook, melk en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Yoghurt met gehakte noten

Ingrediënten:
noten en yoghurt

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Yoghurt met jam

Ingrediënten:
jam en yoghurt

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / nagerecht / dessert uit Als kok in Frankrijk:

Crème au caramel volgens Maigret

Ingrediënten:
boter, eidooier, melk en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / nagerecht / dessert uit Als kok in Frankrijk:

Napoleondessert

Ingrediënten:
likeur, mandarijn, poedersuiker, slagroom en vanilleijs

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Chocoladefondant met Bicerin di Gianduiotto

Ingrediënten:
bakpoeder, bicerin di gianduiotto, bloem, boter, cacaopoeder, chocoladesaus, ei, fijne tafelsuiker en pure chocolade

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kokoscrèpes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Boekweitcrèpes

Ingrediënten:
bloem, boekweitmeel, boter, ei, melk, suiker, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Saffraan en chocoladefondant

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, chocoladesaus, ei, fijne tafelsuiker, hazelnoottuiles, melkroomijs, pure chocolade en saffraanvulling

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch