dessert

Zoek naar dessert in jouw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete crèpes met notenpasta

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, nutella, pindakaas, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Zoetkruidige komkommer en ingelegde vlierbloesems

Ingrediënten:
appelbalsamico, dille, dillestelen, komkommer, melk, minikomkommer, room, vlierbloesem, vloeibare stikstof en water

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente / granita
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete crèpes met vers fruit

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, kaneel, melk, rum, suiker, vers fruit en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Yoghurt met honing

Ingrediënten:
honing en yoghurt

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Beignets de paques au sucre - Matsebeignets met suiker en kaneel

Ingrediënten:
citroensap, ei, frituurolie, suiker en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Beignets met honing

Ingrediënten:
bloem, droge gist, frituurolie, honing, suiker, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Spaans / Sefardisch / Joods
Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Cheesecake

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, kirsch, kwark, rozijnen, rum, suiker, vanille-essence, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Reiz kugel - Rijstpudding

Ingrediënten:
appel, citroenrasp, eidooier, eiwit, gedroogde kersen, kaneel, melk, nootmuskaat, risottorijst, rumkrenten, suiker, sukade, vanille-essence en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Bruscasdelle - Geroosterd brood in rode wijn

Ingrediënten:
brioche, hallahbrood, kaneel, rode wijn en suiker

Keuken:
Joods / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / nagerecht / dessert uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Chai brûlée met kaneelsuiker

Ingrediënten:
eidooier, gemberpoeder, groene kardemompeulen, kaneel, kruidnagel, mascarpone, ruwe rietsuiker en slagroom

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Appelcrumble

Ingrediënten:
appels, bloem, boter, kaneelpoeder, kristalsuiker, rozijnen, rum en zout

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Kwarktaart

Ingrediënten:
boter, eieren, gelatine, kaakjes, kristalsuiker, kwark, sinaasappel en slagroom

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Kheer - Romige rijstepudding met kokos

Ingrediënten:
amandelschaafsel, blanke amandelen, kardemom, kokosmelk, pistaches, rijstemeel, suiker en water

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Halwa - Stevige rijstepudding met kokos

Ingrediënten:
amandelschaafsel, blanke amandelen, kardemom, kokosmelk, maïzena, pistaches, rijstemeel, suiker en water

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Dodail - Romige rijstepudding met kokos uiot Calcutta

Ingrediënten:
amandelschaafsel, blanke amandelen, gemalen kademom, javaanse suiker, kokosmelk, palmsuiker, pistaches, rijstemeel, rozenwater en water

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegan
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Pere cotte al vino rosso e bianco - Gepocheerde peer in rode en witte wijn

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, frangipanechips, kaneelijs, kaneelstokje, kardamonpeulen, kruidnagel, mascarponeijs, peren, rode wijn, steranijs, vanilleijs, witte wijn en zandkoekjes

Keuken:
Italiaans
Soort:
fruit
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Kleine potjes vla

Ingrediënten:
eieren, kristalsuiker, melk, room en vanillestokje

Soort:
zoet / pudding
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Appels uit de oven

Ingrediënten:
amandelschilfers, bessengelei, boter, kristalsuiker en moesappels

Soort:
fruit / zoet
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Sorbetto di basilico - Basilicumsorbet

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, dextrose, fijne tafelsuiker, glucosepoeder, ijs, sorbetstabilisator en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Crème brûlée

Ingrediënten:
eierdooiers, kristalsuiker, melk, sinaasappellikeur, slagroom en vanillestokje

Soort:
zoet / pudding
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Île fottante

Ingrediënten:
eieren, kristalsuiker, melk, suiker, vanillestokje, water en zout

Soort:
zoet / pudding
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Sabayon

Ingrediënten:
citroen, eierdooiers, suiker en witte wijn

Soort:
zoet
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Amandelpudding

Ingrediënten:
amandelpoeder, bittere-amandelessence, gelatine, kirsch, kristalsuiker, slagroom, suiker en water

Soort:
zoet / pudding
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Eieren met melk

Ingrediënten:
eieren, kristalsuiker, melk en vanillestokje

Soort:
zoet