dessert

Zoek naar dessert in jouw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Chipolata

Ingrediënten:
bavarois, bigarreaux, bitterkoekjes, eieren, gekonfijt fruit, gelatineblaadjes, kirsch, melk, rozijnen, slagroom, suiker en vanillesuiker

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Witte chocolademousse

Ingrediënten:
amandelen, cacaopoeder, chocoladeschilfers, eieren, gelatineblaadjes, rum, slagroom, vanillesuiker, water en witte chocolade

Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Zoetkruidige komkommer en ingelegde vlierbloesems

Ingrediënten:
appelbalsamico, dille, dillestelen, komkommer, melk, minikomkommer, room, vlierbloesem, vloeibare stikstof en water

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente / granita
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Yoghurt met honing

Ingrediënten:
honing en yoghurt

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Roomijs van aardperen

Ingrediënten:
aardperen, appelbalsamico, appelsap, bloem, boter, bruine boter, bruine suiker, citroensap, dextrose, donker moutmeel, druivenpitolie, gellan, guargom, invertsuiker, majoraan, melk, melkpoeder, mout, room, suiker, tijm, topas-appel, witte wijn en zout spek

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Amarettobavarois

Ingrediënten:
amaretto, amarettokoekjes, bavarois, boudoirkoekjes, eieren, gelatineblaadjes, melk, slagroom, suiker en vanillesuiker

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Plattekaasbavarois met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienconfituur, bavarois, gelatineblaadjes, petit beurre, platte kaas, sinaasappel, slagroom, suiker, verse muntblaadjes en vetstof

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Plattekaasbavarois

Ingrediënten:
bavarois, citroen, gelatineblaadjes, platte kaas, slagroom, speculaas, suiker, vanillesuiker, fruit en vetstof

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Charlotte met kastanjeroom

Ingrediënten:
amandelschilfers, boudoirkoekjes, cognac, ei, gemalen amandelen, kastanjepuree, melk, suiker, suikersiroop, vanillebloem en vetstof

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Russische charlotte

Ingrediënten:
ananas uit blik, bloemsuiker, boter, madeirakoekjes, melk, suiker, suikersiroop, vanillebloem en vanillesuiker

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Ricottacharlotte

Ingrediënten:
amarettokoekjes, boudoirkoekjes, koffie, koffiepoeder, ricotta, rum, suiker, suikersiroop en vetstof

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

IJssoufflé Grand Marnier

Ingrediënten:
bloemsuiker, cacaopoeder, eieren, gekonfijte sinaasappelschil, oploskoffie, sinaasappellikeur, slagroom, suiker en vanillesuiker

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Plattekaasbavarois met fruitgarnituur

Ingrediënten:
bavarois, bloem, bloemsuiker, citroen, ei, eieren, gelatineblaadjes, melk, platte kaas, slagroom, suiker, fruit, vetstof en zanddeeg

Soort:
zoet / pudding
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht / dessert uit Een kookboek.:

Hasseltse sabayon met braambessen

Ingrediënten:
bloemsuiker, bosbessenconfituur, bramen, eidooier, hasseltse jenever, limoenzest, suiker en witte wijn

Keuken:
Belgisch / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Roomijs van onrijpe jeneverbessen met rabarber

Ingrediënten:
agar-agar, berkensiroop, bladgelatine, citroensap, druivensuiker, groenejeneverbessenolie, guargom, invertsuiker, mager melkpoeder, melk, onrijpe jeneverbessen, rabarber, room, roomse kervel, suiker, water en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Palačinke

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, melk, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Citroenijs

Ingrediënten:
citroensap, slagroom, suiker, citroen en water

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Ijskoude sleepruim met ganache van bruine kaas

Ingrediënten:
00-bloem, agar-agar, amandelpoeder, appelbalsamico, bladgelatine, boter, bramen, bruine kaas, bruine suiker, druivenpitolie, eidooier, iota, melk, poedersuiker, pruimpitten, room, sleepruimensap, suiker en yoghurtwei

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
zoet / hartige hapjes
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Fudge uit botten

Ingrediënten:
appelbalsamico, boter, druivenpitolie, glucose, merg, mergpijp, room, suiker en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
zoet
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Perenboom

Ingrediënten:
bladgelatine, citroentijm, citroenzuur, clara frijs-peer, druivenpitolie, eidooier, fondant, heidebloemen, ijzerhardkruid, jeneverbes, peer, perenaquavit, room, sparrennaalden, sparrenolie, sparrentak, suiker, tijmolie, velletjes van onrijpe jeneverbes, venkelgroen, water en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
fruit
Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Lava

Ingrediënten:
cacaopoeder, chocoladebrood, chocoladeroomijs en limoenrasp

Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Diner / nagerecht / dessert uit California Dreamin':

Kampvuurcookies

Ingrediënten:
bakpoeder, bruine basterdsuiker, ei, pure chocolade, vanille extract en wijnsteenpoeder

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Brood- en appelshalet met melk

Ingrediënten:
boter, challe, citroensap, citroenschil, ei, honing, kaneel, krenten, melk, nootmuskaat, rozijnen, rum, suiker, zoete appel en zure appel

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Confiture de courge - Pompoenjam

Ingrediënten:
crème fraîche, kaimak, kaneel, kruidnagels, mascarpone, mastiek, oranjebloesemwater, oranje pompoen, pistaches en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
chutney/pickle/jam/compote