dessert

Zoek naar dessert in jouw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Flan à l'orange

Ingrediënten:
blanke amandelen, ei, sinaasappellikeur, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en suiker

Keuken:
Spaans / Sefardisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Dit is geen kookboek:

Geitenkaas met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenmelisse, franse geitenkaas en honing

Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Dit is geen kookboek:

Tarte tartin

Ingrediënten:
bladerdeeg, blauwe bessen, limoensap, mango, peren en zure room

Soort:
koek en gebak
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Dit is geen kookboek:

Créma Catalan

Ingrediënten:
citroen, eierdooier, frambozen, kaneelstokje, maïzena, mascarpone, suiker en volle melk

Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Dit is geen kookboek:

Portugese farofias, engelenbilletjes

Ingrediënten:
citroen, ei, kaneel, maïzena, melk, suiker en vanillestokje

Keuken:
Portugees
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Diner / nagerecht / dessert uit California Dreamin':

Dutch baby met zomers fruit en maanzaad

Ingrediënten:
amandelmeel, citroen, eieren, kokosolie, maanzaad, slagroom, steenvruchten, vanilleijs, witte basterdsuiker en zuiverginszout

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Diner / nagerecht / dessert uit Creative chef:

Bonbon

Ingrediënten:
espresso oploskoffiepoeder, grand marnier, poedersuiker, pure chocolade en slagroom

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
zoet / zoete hapjes / snoep
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Diner / nagerecht / dessert uit Creative chef:

Persik en aardbei

Ingrediënten:
aardbei, griekse yoghurt, honing, kletskop, witte chocolade en witte perzik

Keuken:
Internationaal
Soort:
fruit
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Crema fritta - gebakken custard

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, citroenschil, ei, fijne tafelsuiker, melk en plantaardige olie

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Mousse au chocolat

Ingrediënten:
boter, eieren, kristalsuiker, melk, pure chocolade en slagroom

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gebakken appels met amarettikoekjes

Ingrediënten:
amaretti, boter, fijne tafelsuiker, water, witte wijn en zoetzure appel

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Mousse café

Ingrediënten:
chocolade koffiebonen, cognac, eieren, gelatineblaadjes, koffie-essence, slagroom en suiker

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Peren met sinaasappellikeur

Ingrediënten:
peren, praliné, sinaasappellikeur, suiker en vanilleroom

Soort:
fruit
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Geflambeerde bananen

Ingrediënten:
bakbananen, citroen, rum, suiker en vetstof

Soort:
fruit
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / nagerecht / dessert uit Baru Belanda:

Kokossouflé met een crémeux van mais, kokoscoulis en frozen meringue

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, crémeux van mais, eiwit, frozen meringue, kokoscoulis, kokosrasp, maïzena en suiker

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijk simpel:

Sinaasappel-vanillebroodpudding met boerenhangop

Ingrediënten:
boerenyoghurt, ei, melk, poedersuiker, sinaasappels, slagroom, vanillesuiker en witbrood

Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Abrikozen met room

Ingrediënten:
abrikozen, citroen, marasquin, slagroom, suiker en vanillesuiker

Soort:
fruit
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

wijnappeltjes met notenroom

Ingrediënten:
appelen, cassis-siroop, citroen, citroenmelisse, hazelnoten, kaneelstokje, rode wijn, rozijnen, slagroom, suiker en walnoten

Soort:
fruit
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Herfstfruitsalade

Ingrediënten:
appelen, citroen, druiven, frambozenjenever, honing, kwetsen, peren, sinaasappelen en walnoten

Soort:
fruit
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Chocoladefondue met fruit

Ingrediënten:
abrikozen, kaneel, likeur, melk, perziken, pruimen, pure chocolade, room en suiker

Soort:
fruit / chocolade
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Gekarameliseerde fruitspiesjes

Ingrediënten:
appelen, blonde kandijsuiker, kaneelpoeder, peren, pruimen, room, vanille-ijs, verse muntblaadjes, vetstof en witte wijn

Soort:
fruit
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Exotische vruchtensalade met kokoscrème

Ingrediënten:
eierdooiers, exotisch fruit, gemalen kokos, kokosnotenlikeur, melk, slagroom, suiker en verse muntblaadjes

Soort:
fruit
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Fruitsoepje met zacht fruit

Ingrediënten:
aardbeien, abrikozen, frambozen, peren, perziken, pruimen, rode wijn, rum, suiker en vruchtensap

Soort:
fruit
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Vruchtensalade met kaas en yoghurt

Ingrediënten:
appel, bananen, cottagecheese, gemberpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, peer, platte kaas, sinaasappel, suikermeloen, tarwekiemen en yoghurt

Soort:
fruit