dessert

Zoek naar dessert in jouw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Yoghurt met vanille-extract

Ingrediënten:
vanille-extract en yoghurt

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Yoghurtijs met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroensap, suiker en yoghurt

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Chocoladeschuim

Ingrediënten:
chocoladeschilfers, eieren, poedersuiker, pure chocolade en slagroom

Soort:
chocolade
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Pêche Melba

Ingrediënten:
frambozensaus, perziken uit blik, slagroom, suiker en vanille-ijs

Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Gelato al tartuffo e miele - Truffelroomhoningijs

Ingrediënten:
dextrose, eidooier, fijne tafelsuiker, ijs, melkpoeder, slagroom, vloeibare honing, volle melk en zwarte truffelhoning

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het sous-vide kookboek:

Crumbles van herfstfruit

Ingrediënten:
bloem, bramen, citroensap, clotted cream, crème fraîche, fijne kristalsuiker, handappel, havermoutvlokken, kaneel, lichtbruine basterdsuiker, boter, rietsuiker en vanillepasta

Keuken:
Internationaal
Soort:
fruit / sous-vide / vegetarisch
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het sous-vide kookboek:

Rozenwater-kaneel-abrikozen met zachte amarettikoekjes

Ingrediënten:
abrikoos, amandelmeel, citroenrasp, crème fraîche, eiwit, fijne kristalsuiker, honing, kaneelstokje, kardemompeul, rozenwater, vanillestokje en water

Keuken:
Oosters / Marokkaans / Italiaans
Soort:
fruit / sous-vide / vegetarisch
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het sous-vide kookboek:

Schwarzwalderkirschecoupes met brownies

Ingrediënten:
chocolade, chocoladesaus, eidooier, fijne kristalsuiker, kers, kirsch, melk, pure chocoladebrownies, slagroom en vanillepasta

Keuken:
Duits / Amerikaans
Soort:
sous-vide / zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het sous-vide kookboek:

Gepocheerde peren met cranberry en appel

Ingrediënten:
appelsap, citroensap, cranberrysap, honing, peer en vanille extract

Keuken:
Internationaal
Soort:
fruit / sous-vide / vegetarisch
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert uit Bakboek:

Diplomate

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bloemsuiker, fruit uit blik, gelatineblaadjes, lange vingers, rum, slagroom en speculaas

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert uit Bakboek:

Rijstdessert

Ingrediënten:
bloemsuiker, gelatineblaadjes, kristalsuiker, melk, risottorijst, slagroom en vanillestokje

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / pudding
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert uit Bakboek:

Frambozenbavarois

Ingrediënten:
frambozen, frambozenpuree, gelatineblaadjes, slagroom en suiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Dessert van wortel en duindoorn

Ingrediënten:
appelbalsamico, citroensap, citroentijm, citroenverbena, duindoornsap, eiwitpoeder, gelatineblaadjes, room, schapenyoghurt, suiker, ultra-sperse hv, water, wortel, wortelloof, wortelsap, yoghurtwei, zoethout, zout en zuivel

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Soleil

Ingrediënten:
amandelmousse, citroencrémeux, crémeux van kalamansi, crémeux van passievruchten, gele glaçage, gelei van mangoazijn interieur, lemon cress, mangocoulis, panna cotta, passie-limoen-banaanijs, soleil-bonbon, suikerring, witte aalbessen, witte bloemetjes en witte broschocolade

Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

rode zomervruchtensoep

Ingrediënten:
aardappelmeel, honing, kaneel, rode zomervruchten en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

kersenclafoutis

Ingrediënten:
boter, citroenmelisse, eieren, volkorenmeel en zoete kersen

Keuken:
Joods
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Diner / nagerecht / dessert uit Lente in Sicilië:

cannoli

Ingrediënten:
boter, cacaopoeder, citroen, ei, marsala, poedersuiker, pure chocolade, ricotta, sinaasappel, suiker, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

amandeltaart met drie soorten fruit

Ingrediënten:
bakpoeder, bruine suiker, citroen, eieren, gemalen amandelen, limoen, roze pompelmoes en sinaasappel

Keuken:
Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Diner / nagerecht / dessert uit Lente in Sicilië:

gelo di anguria

Ingrediënten:
kaneel, maïzena, pistachenoten, rozenblaadjes, rozenwater en watermeloen

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Banana-split

Ingrediënten:
bananen, chocoladesaus en vanille-ijs

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Engelse room

Ingrediënten:
eierdooiers, melk, suiker en vanillestokje

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Poire Belle Hélène

Ingrediënten:
chocoladesaus, peren uit blik en vanille-ijs

Soort:
ijs
Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Vijgen

Ingrediënten:
atsina cress, bladerdeeg, bodem van chocoladefriand, hazelnotencrunch, roomijs met pistache, ruby chocolade, vijgen, vijgenconfiture en vijgencoulis

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

World of butterflies

Ingrediënten:
atsina cress, chocolade crumble, chocoladenotenschaafsel, dulcey interieur, hazelnotenmousseline, olijfolie-citroencrème, pompernikkel, vlierbloesemschuim, witte chocoladebavarois, witte chocolade bol met gaten, witte chocoladekrulletjes, witte chocoladevlinders, witte spuitchocolade en yoghurt spongecake