dessert

Zoek naar dessert in jouw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Bimuelos of zkabia - Beignets in siroop

Ingrediënten:
bloem, droge gist, frituurolie, suiker, suikerstroop, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Spaans / Sefardisch / Joods
Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Beignets met honing

Ingrediënten:
bloem, droge gist, frituurolie, honing, suiker, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Spaans / Sefardisch / Joods
Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Chocoladecharlotte

Ingrediënten:
boter, eierdooiers, eiwitten, kristalsuiker, lange vingers, pure chocolade, water en zout

Soort:
chocolade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Sutlage - mulhallabeya - Geurige melkpudding 3

Ingrediënten:
gemalen kardemomzaad, maïzena, melk, rijstebloem, rozenwater en suiker

Keuken:
Midden-Oosten / Iraans / Indiaas / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Sutlage - mulhallabeya - Geurige melkpudding 2

Ingrediënten:
citroenrasp, kaneel, maïzena, melk, rijstebloem, suiker, vanille-essence en vanillestokje

Keuken:
Midden-Oosten / Spaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Sutlage - mulhallabeya - Geurige melkpudding 1

Ingrediënten:
amandelen, maïzena, melk, oranjebloesemwater, pistaches, rijstebloem, rozenwater en suiker

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Halwa - Stevige rijstepudding met kokos

Ingrediënten:
amandelschaafsel, blanke amandelen, kardemom, kokosmelk, maïzena, pistaches, rijstemeel, suiker en water

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Kheer - Romige rijstepudding met kokos

Ingrediënten:
amandelschaafsel, blanke amandelen, kardemom, kokosmelk, pistaches, rijstemeel, suiker en water

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Dodail - Romige rijstepudding met kokos uiot Calcutta

Ingrediënten:
amandelschaafsel, blanke amandelen, gemalen kademom, javaanse suiker, kokosmelk, palmsuiker, pistaches, rijstemeel, rozenwater en water

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Marokkaanse ceremoniele taart

Ingrediënten:
bisquitgebak, chocolademousse, jam, karamelcrème, kokoscrème, meringue, oranjebloesemwater, rum, sinaasappelsap, suikerstroop, vanillecrème en vers fruit

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / nagerecht / dessert uit Het kleine fornuis:

Spaghettitaart voor de Dikke

Ingrediënten:
appel, citroensap, ei, gember, kaneel, olie, roomboter, rozijnen, spaghetti, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / nagerecht / dessert uit Het kleine fornuis:

Flip van vla

Ingrediënten:
appelmoes, beschuit, chocoladevla, hopjesvla en vanillevla

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoete hapjes / vegetarisch / zuivel
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / nagerecht / dessert uit Het kleine fornuis:

Lekker recept

Ingrediënten:
gedroogde abrikoos, kruidnagel, pijpkaneel, slagroom en suiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kokoscrèpes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Kokoscrèpes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, kokosmelk en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Boekweitcrèpes

Ingrediënten:
bloem, boekweitmeel, boter, ei, melk, suiker, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Confiture de cheveux d'ange - Spaghettipompoenjam

Ingrediënten:
citroensap, cox-appels, crème fraîche, golden delicious, granny smith, rozenwater, suiker, water en yoghurt

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Koerdische pompoencompote

Ingrediënten:
kaneel, pompoen, suikerstroop en walnoten

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert uit Bakboek:

Tiramisu

Ingrediënten:
amaretto, bloemsuiker, cacaopoeder, eierdooiers, eiwit, gelatineblaadjes, kristalsuiker, mascarpone en slagroom

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert uit Bakboek:

Sinaasbavarois

Ingrediënten:
citroen, gelatineblaadjes, kristalsuiker, sinaasappels en slagroom

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Yoghurtbavarois

Ingrediënten:
amaretto, bavarois, bloem, bloemsuiker, brokkeldeeg, ei, eierdooiers, eiwitten, gelatineblaadjes, slagroom, suiker, vers fruit, vetstof en volle yoghurt

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Rodebessen-advocaatbavarois

Ingrediënten:
advocaat, bavarois, eierdooiers, gelatineblaadjes, mascarpone, melk, rode bessen, slagroom en suiker

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Plattekaasbavarois met passievruchten

Ingrediënten:
bavarois, gelatineblaadjes, koekjes, pasievruchtenpuree, passievruchten, platte kaas, slagroom, suiker en water

Soort:
pudding
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert uit Bakboek:

Frambozenbavarois

Ingrediënten:
frambozen, frambozenpuree, gelatineblaadjes, slagroom en suiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet