dessert

Zoek naar dessert in jouw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Plattekaasbavarois

Ingrediënten:
bavarois, citroen, gelatineblaadjes, platte kaas, slagroom, speculaas, suiker, vanillesuiker, fruit en vetstof

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Plattekaasbavarois met fruitgarnituur

Ingrediënten:
bavarois, bloem, bloemsuiker, citroen, ei, eieren, gelatineblaadjes, melk, platte kaas, slagroom, suiker, fruit, vetstof en zanddeeg

Soort:
zoet / pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Witte chocolademousse

Ingrediënten:
amandelen, cacaopoeder, chocoladeschilfers, eieren, gelatineblaadjes, rum, slagroom, vanillesuiker, water en witte chocolade

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Plattekaasbavarois met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienconfituur, bavarois, gelatineblaadjes, petit beurre, platte kaas, sinaasappel, slagroom, suiker, verse muntblaadjes en vetstof

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

IJssoufflé Grand Marnier

Ingrediënten:
bloemsuiker, cacaopoeder, eieren, gekonfijte sinaasappelschil, oploskoffie, sinaasappellikeur, slagroom, suiker en vanillesuiker

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

IJssoufflé met chocolade

Ingrediënten:
eieren, gelatineblaadjes, geraspte chocolade, pure chocolade, slagroom, suiker, vanille-extract en zout

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Amarettobavarois

Ingrediënten:
amaretto, amarettokoekjes, bavarois, boudoirkoekjes, eieren, gelatineblaadjes, melk, slagroom, suiker en vanillesuiker

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Ricottacharlotte

Ingrediënten:
amarettokoekjes, boudoirkoekjes, koffie, koffiepoeder, ricotta, rum, suiker, suikersiroop en vetstof

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Chipolata

Ingrediënten:
bavarois, bigarreaux, bitterkoekjes, eieren, gekonfijt fruit, gelatineblaadjes, kirsch, melk, rozijnen, slagroom, suiker en vanillesuiker

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Charlotte met kastanjeroom

Ingrediënten:
amandelschilfers, boudoirkoekjes, cognac, ei, gemalen amandelen, kastanjepuree, melk, suiker, suikersiroop, vanillebloem en vetstof

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Russische charlotte

Ingrediënten:
ananas uit blik, bloemsuiker, boter, madeirakoekjes, melk, suiker, suikersiroop, vanillebloem en vanillesuiker

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete crèpes met notenpasta

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, nutella, pindakaas, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Aardbeien met rodevruchtencoulis

Ingrediënten:
aardbeien, bloemsuiker, rode vruchten en suiker

Soort:
fruit
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete crèpes met vers fruit

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, kaneel, melk, rum, suiker, fruit en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Zoetkruidige komkommer en ingelegde vlierbloesems

Ingrediënten:
appelbalsamico, dille, dillestelen, komkommer, melk, minikomkommer, room, vlierbloesem, vloeibare stikstof en water

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
groente / granita
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Yoghurt met honing

Ingrediënten:
honing en yoghurt

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Gelato al latte - Melkroomijs

Ingrediënten:
dextrose, fijne tafelsuiker, ijs, ijsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, slagroom en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Pesche sciroppate, semifreddo di menta e gelatina d'Amaretto - Gepocheerde perzik met semifreddo van munt en amarettogelei

Ingrediënten:
amarettogelei, fijne tafelsuiker, gembervla, kaneelstokje, munt, perzik, semifreddo met munt en steranijs

Keuken:
Italiaans
Soort:
fruit / pudding / vegetarisch / ijs
Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Opera

Ingrediënten:
breekgalet van pure chocolade met bladgoud, chocolacrumble, chocolade-notenschaafsel, gebakken peer in calx, gouden karamelglaçage, perencompote-interieur, perencoulis en rol van chocolademousse

Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / nagerecht / dessert uit Pien laat haar eten zien:

Witte chocolademousse met chocoladebodem

Ingrediënten:
bloem, cacao, eiwitten, frambozen, gelatine, melkchocolade, poedersuiker, roomboter, slagroom en witte chocolade

Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / nagerecht / dessert uit Pien laat haar eten zien:

Caramel slices

Ingrediënten:
bakpoeder, basterdsuiker, gecondenseerde melk, kokos, melkchocolade, patentbloem, roomboter en schenkstroop

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / nagerecht / dessert uit Pien laat haar eten zien:

Pornstar martini pavlova

Ingrediënten:
citroensap, eetbare bloemen, eidooier, eieren, limoen, maïzena, munt, passievruchten, roomboter, slagroom, suiker, vanille-aroma, vanillesuiker, witte basterdsuiker, witte chocolade en witte wijnazijn

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / nagerecht / dessert uit Pien laat haar eten zien:

Warme peer met espresso-mascarpone

Ingrediënten:
cacaopoeder, espresso, kaneel, mascarpone, peren, roomboter, vanillestokje en vanillesuiker

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

bramen en appels met kruimelkorst

Ingrediënten:
amandelen, boter, bramen, geroosterde geschaafde amandelen, havermout, honing, suiker en zure appels

Keuken:
Joods
Je moet eerst inloggen of registreren, voordat je verder kunt gaan.