dessert

Zoek naar dessert in jouw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Greenfeast 50x snel & vega

Diner / nagerecht / dessert uit Greenfeast 50x snel & vega:

Geglaceerde marmercake

Ingrediënten:
boter, eieren, poedersuiker, rietsuiker, sinaasappel, sinaasappelmarmelade, sinaasappelsap en zelfrijzend bakmeel

Een recept uit Nigel Slater - Greenfeast 50x snel & vega

Diner / nagerecht / dessert uit Greenfeast 50x snel & vega:

Panna cotta van yoghurt en rozenwater

Ingrediënten:
gelatine, melk, poedersuiker, rozenwater, slagroom, vanillestokjes en yoghurt

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Coings en gelée - Kweepeer in gelei

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, kaymak, kruidnagel, kweepeer, mascarpone, slagroom, suiker en vanille-essence

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
pudding
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Rijksmuseum kookboek:

Flan van citroen met bloedende aardbeien en griesmeelkroketjes

Ingrediënten:
aardbei, aardbeien lambada, citroen, citroensap, geconfijte gember, gelatine, gember, gembersiroop, griesmeel, melk, paneermeel, room, suiker, water en zonnebloemolie

Keuken:
Nederlands / Brits
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / pudding
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Diner / nagerecht / dessert uit Lente in Sicilië:

Macaroncini di Ada

Ingrediënten:
amandelen, citroen, eieren, poedersuiker en zout

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Pastiera Napoletana - Paastaart

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, citroenschil, ei, fijne tafelsuiker, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, kaneel, melk, poedersuiker, ricotta, sinaasappelbloesemwater, sukade, tarwekorrels, zoet gebakdeeg en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Fruitfondue met witte chocolade

Ingrediënten:
boter, fruit, melk, room en witte chocolade

Soort:
fruit / chocolade
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Kiwimoes

Ingrediënten:
citroen, cocktailkersen, eierdooier, eiwitten, kiwi's, slagroom en suiker

Soort:
schuim/mousse/gelei / fruit / zoet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Fijne vanilleroom

Ingrediënten:
eieren, maïszetmeel, melk, suiker, vanillebloem en vanillestokje

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Karamelroom

Ingrediënten:
amandelschilfers, maïszetmeel, melk en suiker

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Coupe Smirnov

Ingrediënten:
oploskoffie, slagroom, vanille-ijs en wodka

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Chocoladecharlotte

Ingrediënten:
boter, cacaopoeder, eieren, madeirakoekjes, poedersuiker, pure chocolade en suikersiroop

Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / nagerecht / dessert uit Als kok in Frankrijk:

Napoleondessert

Ingrediënten:
likeur, mandarijn, poedersuiker, slagroom en vanilleijs

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / nagerecht / dessert uit Groot handboek sauzen:

Crema Fritta met kriekensaus

Ingrediënten:
bloem, ei, eidooier, geklaarde boter, kriekensaus, melk, paneermeel, pepermuntblad, plantaardige olie, poedersuiker, suiker, vanillemerg en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / nagerecht / dessert uit Groot handboek sauzen:

IJs van banaan met zoete aardappel met chocolade-chilisaus

Ingrediënten:
agavediksap, bananen, bruine suiker, chocolade-chilisaus, crème fraîche, gecondenseerde melk, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en zoete aardappelen

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / nagerecht / dessert uit Koken met Sylvia Witteman:

Slagroomtoetje submission

Ingrediënten:
frambozen, meringues, passievruchten en slagroom

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Rodebessensoep

Ingrediënten:
aalbessen, appelsap, braambessen, citroen, druivensap, frambozen, kristalsuiker, maïzena, zure kersen en zwarte bessen

Soort:
fruit / zoet
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Italiaanse 'cassata'

Ingrediënten:
amandelschaafsel, eierdooiers, gekonfijte vruchten, kirsch, kristalsuiker, slagroom, vanille-ijs en water

Soort:
zoet / ijs
Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

White and gold

Ingrediënten:
bladgoud, bosvruchtenconfituur interieur, cassismousse, eetbare witte bloemblaadjes, krokant van witte suiker, limoenzest, witte chocoladespriet, witte glaçage en yoghurtkrokant

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Gâteau à l'orange - Sinaasappeltaart

Ingrediënten:
bakpoeder, blanke amandelen, ei, oranjebloesemwater, sinaasappels en suiker

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Kheer - Romige rijstepudding met kokos

Ingrediënten:
amandelschaafsel, blanke amandelen, kardemom, kokosmelk, pistaches, rijstemeel, suiker en water

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Dodail - Romige rijstepudding met kokos uiot Calcutta

Ingrediënten:
amandelschaafsel, blanke amandelen, kardemompoeder, javaanse suiker, kokosmelk, palmsuiker, pistaches, rijstemeel, rozenwater en water

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Fruitcompotes

Ingrediënten:
abrikoos, appel, citroensap, citroenschil, clementines, cognac, cointreau, druiven, kaneelstokje, kersen, kirsch, kruidnagel, kruisbessen, peer, perzik, pruim, rode wijn, sinaasappelschil, suiker, vanillestokje, water en witte wijn

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / fruit / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Rood fruit in siroop

Ingrediënten:
aardbeien, framboos, rode bessen, suiker, water, witte wijn en zwarte bessen

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / fruit / chutney/pickle/jam/compote