dessert

Zoek naar dessert in jouw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / ei/omelet/frittata
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete omelet

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraiche, ei, fruit op sap, jam, marmelade, melk, poedersuiker, room, slagroom, suiker, yoghurt en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / ei/omelet/frittata
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Roomijs van onrijpe jeneverbessen met rabarber

Ingrediënten:
agar-agar, berkensiroop, bladgelatine, citroensap, dextrosee, groenejeneverbessenolie, guargom, invertsuiker, mager melkpoeder, melk, onrijpe jeneverbessen, rabarber, room, roomse kervel, suiker, water en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vegetarisch / fruit
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Vliermousse en zoete komkommer

Ingrediënten:
appelbalsamico, appelzuur, bladgelatine, citroensap, dextrose, dilleolie, komkommersap, maltodextrine, room, suiker, vlierbloesems, vlierbloesemsiroop, yoghurt en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijk simpel:

Sinaasappel-vanillebroodpudding met boerenhangop

Ingrediënten:
boerenyoghurt, ei, melk, poedersuiker, sinaasappels, slagroom, vanillesuiker en witbrood

Soort:
vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Een appel valt in het gras

Ingrediënten:
00-bloem, aardpeer, appelbalsamico, ascorbinezuur, boter, citroentijm, donkere pils, druivenpitolie, elstar, fruit, honing, ijzerhardkruid, knoflook, korianderblaadjes, korianderolie, mout, sjalot, zout en zuring

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Dessert van vers en gedroogd gras

Ingrediënten:
ascorbinezuur, bladgelatine, bloemenhoning, citroensap, citroenzuur, eidooier, groene appelsap, hooiroom, invertsuiker, kamillebloem, oost-indische kers, raapzaadolie, schapenzuring, suiker, tijmbloemen, water, zout en zuring

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het sous-vide kookboek:

Smeuïge amandelcupcakes met bramencoulis

Ingrediënten:
amandelmeel, boter, bramen, citroenrasp, crème fraîche, ei, fruit, kristalsuiker, sinaasappelsap, vanille extract, vanillepasta en vanillesuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding / fruit / sous-vide
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het sous-vide kookboek:

Perzik brûlée met vlierbloesem

Ingrediënten:
amarettikoekjes, cointreau, fruit, griekse yoghurt, honing, lichtbruine basterdsuiker, perensiroop, perzik, sinaasappelrasp, vlierbloesemsiroop en water

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / fruit / sous-vide
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het sous-vide kookboek:

Tuttifrutti-compote met zelfgemaakt vanille-ijs

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, eidooier, gedroogde vruchten, kaneelstokje, kristalsuiker, melk, sinaasappelsap, slagroom, vanillepasta, vanillestokje en wafel

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / fruit / sous-vide / roomijs
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het sous-vide kookboek:

Rabarbergembertaartjes met vanilleroom

Ingrediënten:
bloem, bot, crème fraîche, fijne kristalsuiker, kruimeldeeg, poedersuiker, rabarber, sinaasappelrasp, stemgember en vanille extract

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding / fruit / sous-vide
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het sous-vide kookboek:

In sauternes gepocheerde vijgen met saffraan en amandelen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, saffraandraadjes, sauternes, vanilleijs en vijgen

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / fruit / sous-vide
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Basilicum en chocoladefondant

Ingrediënten:
bakpoeder, basilicumvulling, bloem, boter, cacaopoeder, chocoladesaus, ei, fijne tafelsuiker, hazelnoottuiles, melkroomijs en pure chocolade

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Zuppa al cioccolate e yogurt - Witte chocolade en yoghurtsoep

Ingrediënten:
appelchips, dulce de leche, melk, pistacheroomijs, sinaasappel en passiefruitgelei, slagroom, witte chocolade, yoghurt en zandkoekjes

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het sous-vide kookboek:

Pannenkoeken met warme sinaasappelbosbessencompote

Ingrediënten:
bloem, bosbessen, bot, crème fraîche, ei, fijne kristalsuiker, melk en sinaasappelsap

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / fruit / sous-vide / pannenkoeken en flensjes / zoete hapjes
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het sous-vide kookboek:

Crumbles van herfstfruit

Ingrediënten:
bloem, bramen, citroensap, clotted cream, crème fraîche, fijne kristalsuiker, handappel, havervlokken, kaneel, lichtbruine basterdsuiker, ongezouten boter, rietsuiker en vanillepasta

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / fruit / sous-vide
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het sous-vide kookboek:

Rozenwater-kaneel-abrikozen met zachte amarettikoekjes

Ingrediënten:
abrikoos, amandelmeel, citroenrasp, crème fraîche, eiwit, fijne kristalsuiker, honing, kaneelstokje, kardemompeul, rozenwater, vanillestokje en water

Keuken:
Italiaans / Oosters / Marokkaans
Soort:
vegetarisch / fruit / sous-vide
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het sous-vide kookboek:

Schwarzwalderkirschecoupes met brownies

Ingrediënten:
chocolade, chocoladesaus, eidooier, fijne kristalsuiker, kers, kirsch, melk, pure chocoladebrownies, slagroom en vanillepasta

Keuken:
Duits / Amerikaans
Soort:
vegetarisch / sous-vide / zoete hapjes
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het sous-vide kookboek:

Gepocheerde peren met cranberry en appel

Ingrediënten:
appelsap, citroensap, cranberrysap, honing, peer en vanille extract

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / fruit / sous-vide
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Yoghurt met jam

Ingrediënten:
jam en yoghurt

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Yoghurt met gehakte noten

Ingrediënten:
noten en yoghurt

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Lasagne di fragole e mango - Aardbeien en mangolassagne

Ingrediënten:
aardbeien, fruit, karamelsponscake, mango en vanilleijs

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Gelato alla vaniglia - Vanilleroomijs

Ingrediënten:
dextrose, eidooier, fijne tafelsuiker, ijs, invertsuiker, melkpoeder, slagroom, vanillepeulen en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Crème Catalanschuim met bessen

Ingrediënten:
aardbeien, bosbessen, citroenschil, crème catalanijs, eidooier, fijne tafelsuiker, frambozen, kaneelstokje, maïzena, melk, sinaasappelschil, slagroom, vanillepeul en wafelbiscuits

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / fruit / pudding
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Crèpes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Torta di prunge - pruimentaart

Ingrediënten:
amandelmeel, bloem, ei, fijne tafelsuiker, hazelnootmeel, pruimen en zoet gebakdeeg

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding