dessert

Zoek naar dessert in jouw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Chocoladeroom

Ingrediënten:
cacao, chocolade, maïszetmeel, melk en suiker

Soort:
pudding / chocolade
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / nagerecht / dessert uit Baru Belanda:

Kokosdessert met gesuikerde groenten

Ingrediënten:
cherrytomaten, citroengras, eiwit, frituurolie, gelatine, kokosrasp, kokosroom, poedersuiker, slagroom, suiker, truffelaardappeltjes en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Coings en gelée - Kweepeer in gelei

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, kaymak, kruidnagel, kweepeer, mascarpone, slagroom, suiker en vanille-essence

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
pudding
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Régine's feestelijke muhallabeya

Ingrediënten:
amandelen, honingstroop, melk, oranjebloesemwater, pistaches, rijstebloem en suiker

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Amarettoschuim met kersen

Ingrediënten:
amaretto, eierdooiers, gelatineblaadjes, kersen op sap, slagroom, suiker, vanillesuiker en verse muntblaadjes

Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Papajacocktail

Ingrediënten:
amandelen, amaretto, appel, citroensap, papaja, rode bessen en room

Soort:
fruit
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Diner / nagerecht / dessert uit Simpel:

Zoet-hartige kwarktaart met kersen

Ingrediënten:
amandelmeel, anijssterren, blanke hazelnoten, boter, diepvrieskersen, feta, fijne kristalsuiker, olijfolie, roomkaas, sesamzaad, sinaasappel en slagroom

Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het ATAG kookboek:

Pavlova met blauwe bes en bakkersroom

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bakkersroom, blauwe bessen, citroensap, citroenverbana, ei, fijne kristalsuiker, maïzena, munt, nougatine en poedersuiker

Keuken:
Nieuw-Zeelands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Diner / nagerecht / dessert uit Simpel:

Roompudding met geroosterde aardbeien en rabarber

Ingrediënten:
aardbei, eidooier, fijne kristalsuiker, maïzena, rabarber, slagroom en vanille-extract

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete crèpes met zuivel

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, ei, melk, suiker, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete crèpes met zoete samengestelde boter

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine boter, ei, kaneel, kardemom, kruidnagel, melk, suiker, zoete samengestelde boter en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / nagerecht / dessert uit Groot handboek sauzen:

Chocolade-notensouffle met witte chocoladesaus

Ingrediënten:
boter, ei, pecannoten, poedersuiker, pure chocolade, sinaasappellikeur, suiker, walnoten, witte chocoladesaus en zout

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Wittechocolademousse

Ingrediënten:
slagroom en witte chocolade

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / nagerecht / dessert uit Groot handboek sauzen:

Karamelsaus

Ingrediënten:
amaretto, room en suiker

Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / nagerecht / dessert uit Groot handboek sauzen:

Mascarponesaus

Ingrediënten:
eidooier, eiwit, mascarpone, sinaasappellikeur en suiker

Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / nagerecht / dessert uit Groot handboek sauzen:

Sinaasappelsoufflè met rozemarijn-vanillesaus

Ingrediënten:
boter, maïzena, rozemarijn-vanillesaus, sinaasappellikeur, sinaasappels, suiker, volle kwark en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
suikerwerk
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / nagerecht / dessert uit Groot handboek sauzen:

Mangolasagne met kokos-chilisaus

Ingrediënten:
ananas, geroosterd kokosschaafsel, kokos-chilisaus, kokosmelk, lasagnevellen, limoensap, mango, munt, olie, palmsuiker, papaya en vanillepeul

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete crèpes met fruitconserven

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, ingemaakt fruit, jam, marmelade, melk, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / nagerecht / dessert uit Groot handboek sauzen:

IJs van banaan met zoete aardappel met chocolade-chilisaus

Ingrediënten:
agavediksap, bananen, bruine suiker, chocolade-chilisaus, crème fraîche, gecondenseerde melk, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en zoete aardappelen

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / nagerecht / dessert uit Groot handboek sauzen:

Crema Fritta met kriekensaus

Ingrediënten:
bloem, ei, eidooier, geklaarde boter, kriekensaus, melk, paneermeel, pepermuntblad, plantaardige olie, poedersuiker, suiker, vanillemerg en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / nagerecht / dessert uit Groot handboek sauzen:

Chocoladeparfait met cranberries en kaneelsaus

Ingrediënten:
brandewijn, bruine suiker, ceylonthee, cranberries, eidooier, gedroogde pruimedanten, kaneelsaus, melk, pure couverture en room

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

kokosbroodpudding met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, amaretto, eieren, kokosmelk, panettone en suiker

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

gembercitroensorbet met lavendelkoekjes

Ingrediënten:
bakmeel, boter, bruine suiker, citroen, gemberextract, kristalsuiker, lavendelblaadjes en lavendelbloemen

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

sojarijst met paranotencompote

Ingrediënten:
boter, honing, kardemom, paranoot, rijst voor rijstpap, sinaasappelsap en sojamelk

Keuken:
Joods