dessert

Zoek naar dessert in jouw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Haroset uit Egypte

Ingrediënten:
dadels, gele rozijnen, walnoten en zoete rode wijn

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Haroset uit Marokko

Ingrediënten:
dadels, gemalen kruidnagel, kaneel, walnoten en zoete rode wijn

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Cassola - Zoete ricotta-pannenkoek

Ingrediënten:
citroenrasp, cognac, ei, kaneel, olie, ricotta en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

bananenroom

Ingrediënten:
bananen, fijne vanilleroom en karamelsaus

Soort:
pudding
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Homms de purim - In honing gekookte deegstukjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, frituurolie, hazelnoten, olie, pijnboompitten, pistaches, suikerstroop, walnoten en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Amandelcrèpes

Ingrediënten:
amandelmeel, amandelmelk, amaretto, bloem, boter, ei, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Rijstsoufflé met rode vruchten

Ingrediënten:
citroenschil, dessertrijst, eierdooiers, eiwitten, melk, rode vruchten, rum, suiker, zelfrijzend bloem en zout

Soort:
rijst
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Sinaasappelroom

Ingrediënten:
melk, sinaasappel, sinaasappelsap, suiker, vanillebloem en vanillesuiker

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Ananas gevuld met fruitsalade

Ingrediënten:
ananas, fruit, kirsch, slagroom, suiker en vanillesuiker

Soort:
fruit
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Gebakken banaan met chocoladesaus

Ingrediënten:
bakbananen, cashewnoten, koffie, melkchocolade, pure chocolade, room, rum en vetstof

Soort:
fruit
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Parijse room

Ingrediënten:
bloem, boudoirkoekjes, eieren, gekonfijt fruit, melk, rum, suiker, vanillesuiker en vetstof

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Brusselse room

Ingrediënten:
karamelroom en vanilleroom

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Vijgen met vanille-ijs

Ingrediënten:
armagnac, kaneelstokje, sinaasappelen, sinaasappellikeur, slagroom, suikerklontjes, vanille-ijs, vetstof en vijgen

Soort:
fruit / zoet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Malakoffroom

Ingrediënten:
bloemsuiker, geraspte amandelen, maïszetmeel, melk, suiker, vanillesuiker en vetstof

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Vanilleroom

Ingrediënten:
melk, suiker en vanillebloem

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Pasteibakkersroom

Ingrediënten:
eieren, maïszetmeel, melk, suiker, vanillebloem en vanillestokje

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Plattekaasbavarois met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienconfituur, bavarois, gelatineblaadjes, petit beurre, platte kaas, sinaasappel, slagroom, suiker, verse muntblaadjes en vetstof

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Amarettobavarois

Ingrediënten:
amaretto, amarettokoekjes, bavarois, boudoirkoekjes, eieren, gelatineblaadjes, melk, slagroom, suiker en vanillesuiker

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Quinoapudding

Ingrediënten:
amandelschilfers, gemalen amandelen, maïszetmeel, melk, oranjebloesemwater, quinoa, slagroom, suiker en vanillesuiker

Soort:
pudding
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / nagerecht / dessert uit Toprecepten voor de sifon:

Panna cotta met bosbessencoulis

Ingrediënten:
bosbessencoulis, carrageen, crème fraîche, halfvolle melk, suiker en vanillestokje

Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Chocoladesoufflé

Ingrediënten:
bloemsuiker, cacaopoeder, eieren, pure chocolade, room, rum en suiker

Soort:
soufflé
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Exotische sorbetr

Ingrediënten:
ananassap, banaan, bloemsuiker, citroen, eiwitten, limoen, mango, sinaasappellikeur, sinaasappelsap, vanillesuiker en witte rum

Soort:
sorbet
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Zabaglione

Ingrediënten:
eidooier, fijne tafelsuiker en marsala

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Advocaat-ananasbavarois

Ingrediënten:
advocaat, ananas in blik, bavarois, cognac, eierdooiers, gelatineblaadjes, meringues, slagroom en suiker

Soort:
pudding