dessert

Zoek naar dessert in jouw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Geflambeerde bananen

Ingrediënten:
bakbananen, citroen, rum, suiker en vetstof

Soort:
fruit
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Peren met sinaasappellikeur

Ingrediënten:
peren, praliné, sinaasappellikeur, suiker en vanilleroom

Soort:
fruit
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Coupe Smirnov

Ingrediënten:
oploskoffie, slagroom, vanille-ijs en wodka

Soort:
ijs
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Gâteau à l'orange - Sinaasappeltaart

Ingrediënten:
bakpoeder, blanke amandelen, ei, oranjebloesemwater, sinaasappels en suiker

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / nagerecht / dessert uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Frozen yoghurt met granaatappel en ricotta

Ingrediënten:
granaatappelmelasse, granaatappelpitjes, granaatappelsap, grenadine, griekse volle yoghurt, kaneel, ricotta en vloeibare honing

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Kiwimoes

Ingrediënten:
citroen, cocktailkersen, eierdooier, eiwitten, kiwi's, slagroom en suiker

Soort:
schuim/mousse/gelei / fruit / zoet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Chocoladecharlotte

Ingrediënten:
boter, cacaopoeder, eieren, madeirakoekjes, poedersuiker, pure chocolade en suikersiroop

Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Diner / nagerecht / dessert uit Lente in Sicilië:

Macaroncini di Ada

Ingrediënten:
amandelen, citroen, eieren, poedersuiker en zout

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Chocoladeroom

Ingrediënten:
cacao, chocolade, maïszetmeel, melk en suiker

Soort:
pudding / chocolade
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Fijne vanilleroom

Ingrediënten:
eieren, maïszetmeel, melk, suiker, vanillebloem en vanillestokje

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Karamelroom

Ingrediënten:
amandelschilfers, maïszetmeel, melk en suiker

Soort:
pudding
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Pastiera Napoletana - Paastaart

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, citroenschil, ei, fijne tafelsuiker, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, kaneel, melk, poedersuiker, ricotta, sinaasappelbloesemwater, sukade, tarwekorrels, zoet gebakdeeg en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Dodail - Romige rijstepudding met kokos uiot Calcutta

Ingrediënten:
amandelschaafsel, blanke amandelen, kardemompoeder, javaanse suiker, kokosmelk, palmsuiker, pistaches, rijstemeel, rozenwater en water

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Kheer - Romige rijstepudding met kokos

Ingrediënten:
amandelschaafsel, blanke amandelen, kardemom, kokosmelk, pistaches, rijstemeel, suiker en water

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Gestoofde abrikozen op brood

Ingrediënten:
abrikozen, abrikozenjam, boerenbrood, briochebrood, citroensap, crème fraîche, kaimak, mascarpone, slagroom en yoghurt

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete crèpes met zuivel

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, ei, melk, suiker, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete crèpes met zoete samengestelde boter

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine boter, ei, kaneel, kardemom, kruidnagel, melk, suiker, zoete samengestelde boter en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete crèpes met fruitconserven

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, ingemaakt fruit, jam, marmelade, melk, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

peren met zwartebessensaus

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, citroen, honing, peren, witte wijn en zwarte bessen

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

vijgentaart met olijfolie

Ingrediënten:
bloem, bruine suiker, ei, honing, olijfolie, slagroom, vanille-extract, vijgen en yoghurt

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

bramen en appels met kruimelkorst

Ingrediënten:
amandelen, boter, bramen, geroosterde geschaafde amandelen, havermout, honing, suiker en zure appels

Keuken:
Joods
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Pesche sciroppate, semifreddo di menta e gelatina d'Amaretto - Gepocheerde perzik met semifreddo van munt en amarettogelei

Ingrediënten:
amarettogelei, fijne tafelsuiker, gembervla, kaneelstokje, munt, perzik, semifreddo met munt en steranijs

Keuken:
Italiaans
Soort:
fruit / pudding / vegetarisch / ijs
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Zabaione met Barbera of Barbaresco

Ingrediënten:
barbaresco, barbera, eidooier, eiwit en fijne tafelsuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Notenijs

Ingrediënten:
eidooier, hazelnootpasta, melk, poedersuiker en vanillestokje

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch