dessert

Zoek naar dessert in jouw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / ei/omelet/frittata
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete omelet

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraiche, ei, fruit op sap, jam, marmelade, melk, poedersuiker, room, slagroom, suiker, yoghurt en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / ei/omelet/frittata
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / nagerecht / dessert uit Toprecepten voor de sifon:

Perenloempia met lauwe chocoladesaus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, halfvolle melk, peer, rijstwafel en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / schuim/mousse/gelei / chocolade
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / nagerecht / dessert uit Toprecepten voor de sifon:

Bietenschuim

Ingrediënten:
bietensap, methylcellulose a, slagroom en witte chocolade

Soort:
vegetarisch / schuim/mousse/gelei
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / nagerecht / dessert uit Toprecepten voor de sifon:

Berijpte passievrucht

Ingrediënten:
methylcellulose a, passievruchten en passievruchtensap

Soort:
vegetarisch / schuim/mousse/gelei
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / nagerecht / dessert uit Koken met Sylvia Witteman:

Slagroomtoetje submission

Ingrediënten:
frambozen, meringues, passievruchten en slagroom

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Yoghurt met esdoornsiroop

Ingrediënten:
esdoornsiroop en yoghurt

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Yoghurt met vanille-extract

Ingrediënten:
vanille-extract en yoghurt

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / nagerecht / dessert uit Toprecepten voor de sifon:

Flensjes

Ingrediënten:
amandelroomijs, bloem, ei, frambozen, halfvolle melk, olie en suiker

Soort:
vegetarisch / schuim/mousse/gelei
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Ricotta koffiecrème

Ingrediënten:
donkere rum, espresso, fijne tafelsuiker, koffiebonen en ricotta

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Sgroppino - Venetiaans citroen- en aardbeienshake met mousserende wijn

Ingrediënten:
aardbeien, citroensap, citroenschil, fijne tafelsuiker, prosecco en slagroom

Keuken:
Italiaans
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / nagerecht / dessert uit Toprecepten voor de sifon:

Gekarameliseerde appel met kwarkmousse

Ingrediënten:
appel, gelatineblaadjes, halfvolle melk, honing, kardemompoeder, licht gezouten boter, magere franse kwark en rietsuiker

Soort:
vegetarisch / schuim/mousse/gelei
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / nagerecht / dessert uit Toprecepten voor de sifon:

Tagadawodka

Ingrediënten:
slagroom, tagada-snoepjes en wodka

Soort:
vegetarisch / schuim/mousse/gelei
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / nagerecht / dessert uit Toprecepten voor de sifon:

Citroensoufflé

Ingrediënten:
boter, citroen, ei, eiwit, halfvolle melk, maïzena en suiker

Soort:
vegetarisch / schuim/mousse/gelei
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Zuccotto

Ingrediënten:
amandelen, cake, cognac, cointreau, hazelnoten, maraschino, poedersuiker, pure chocolade, slagroom en witte curacao

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Régine's feestelijke muhallabeya

Ingrediënten:
amandelen, honingstroop, melk, oranjebloesemwater, pistaches, rijstebloem en suiker

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Monte sinai con uova filate - Amandeldeeg met eierdraden

Ingrediënten:
amandelpoeder, ei, eierdraden, gekonfijte citrusschil, sinaasappelrasp en suiker

Keuken:
Italiaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Salade d'oranges

Ingrediënten:
kaneel, oranjebloesemwater en sinaasappel

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Tishpishti - Pesach-cake met walnoten en siroop

Ingrediënten:
citroensap, ei, gemalen amandelen, kaneel, rozenwater, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker, walnoten en water

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Friteches - Sfereet - Beignets de paques - Matsebeignets in suikerstroop met honing

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, ei, frituurolie, honing, matsemeel, suiker, water en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / beignets
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Ataif - Pannenkoekjes in siroop

Ingrediënten:
bloem, citroensap, crème fraîche, droge gist, kaimak, mascarpone, oranjebloesemwater, pistaches, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Gâteau à l'orange - Sinaasappeltaart

Ingrediënten:
bakpoeder, blanke amandelen, ei, oranjebloesemwater, sinaasappels en suiker

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Farka - Tunesische cake met couscous, dadels en noten

Ingrediënten:
amandelen, arachideolie, citroensap, fijne tafelsuiker, gedroogde dadels, hazelnoten, kaneel, oranjebloesemwater, pistaches, plantaardige olie, poedersuiker en walnoten

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegan / couscous
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Scodelline - Amandelcrème

Ingrediënten:
amandelessence, citroenrasp, citroensap, eidooier, gemalen amandelen, kaneel, sinaasappelrasp, suiker en water

Keuken:
Italiaans / Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / custard
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Chocoladeparfait en -schuim

Ingrediënten:
amedei chuao chocolade, chocoladeschuim, dextrose, eiwit, fijne tafelsuiker, slagroom en valrhona chocolade

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Torta de pesce all' amaretto - Perzik en amarettotaart

Ingrediënten:
amarettikoekjes, amarettocrème, fruit, perzik en zoet gebakdeeg

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding