dessert

Zoek naar dessert in jouw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Dame Blanche 2.0

Ingrediënten:
atsina cress, bloemsuiker, slagroom, chocoladesaus, chocoladespongecake, crumble, eetbare paarse viooltjes, pure chocoladekrullen, pure chocolade ring en deksel met gaten, pure chocoladesprietjes, tuilles en vanilleroomijs

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Gestoofde abrikozen op brood

Ingrediënten:
abrikozen, abrikozenjam, boerenbrood, briochebrood, citroensap, crème fraîche, kaimak, mascarpone, slagroom en yoghurt

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / nagerecht / dessert uit Baru Belanda:

Kue pisang - Bananen butter met spekkoek en parels van tapioca met sepia

Ingrediënten:
bananen, boter, ei, melk, slagroom en spekkoek

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete crèpes met zoete samengestelde boter

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine boter, ei, kaneel, kardemom, kruidnagel, melk, suiker, zoete samengestelde boter en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete crèpes met zuivel

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, ei, melk, suiker, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / nagerecht / dessert uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Frozen yoghurt met granaatappel en ricotta

Ingrediënten:
granaatappelmelasse, granaatappelpitjes, granaatappelsap, grenadine, griekse volle yoghurt, kaneel, ricotta en vloeibare honing

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Dit is geen kookboek:

Tarte tartin

Ingrediënten:
bladerdeeg, blauwe bessen, limoensap, mango, peren en zure room

Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Diner / nagerecht / dessert uit Creative chef:

Rabarber

Ingrediënten:
aardbei, dessertwijn, fruit, honing, rabarber, venkelkruid, verveine en yoghurt

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Diner / nagerecht / dessert uit California Dreamin':

Perzikgranité met shiso

Ingrediënten:
perzik, shiso, suiker en witte perzik

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
ijs
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Diner / nagerecht / dessert uit California Dreamin':

Veganistische panna cotta met gekonfijte kumquats

Ingrediënten:
gelatine, kumquat, notenmelk en venkelzaad

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Diner / nagerecht / dessert uit Creative chef:

Bonbon

Ingrediënten:
espresso oploskoffiepoeder, grand marnier, poedersuiker, pure chocolade en slagroom

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
zoet / zoete hapjes / snoep
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Dit is geen kookboek:

Portugese farofias, engelenbilletjes

Ingrediënten:
citroen, ei, kaneel, maïzena, melk, suiker en vanillestokje

Keuken:
Portugees
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Dit is geen kookboek:

Créma Catalan

Ingrediënten:
citroen, eierdooier, frambozen, kaneelstokje, maïzena, mascarpone, suiker en volle melk

Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Dit is geen kookboek:

Geitenkaas met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenmelisse, franse geitenkaas en honing

Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Vliermousse en zoete komkommer

Ingrediënten:
appelbalsamico, appelzuur, bladgelatine, citroensap, dextrose, dilleolie, komkommersap, maltodextrine, room, suiker, vlierbloesems, vlierbloesemsiroop, yoghurt en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

wijnappeltjes met notenroom

Ingrediënten:
appelen, cassis-siroop, citroen, citroenmelisse, hazelnoten, kaneelstokje, rode wijn, rozijnen, slagroom, suiker en walnoten

Soort:
fruit
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Tatlo tharid - Gestoofde kersen op brood

Ingrediënten:
boerenbrood, briochebrood, citroensap, crème fraîche, donkere kersen, kaimak, kersenjam, mascarpone, morellenjam, slagroom en yoghurt

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Granita van sinaasappel

Ingrediënten:
sinaasappelsap, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Flan à l'orange

Ingrediënten:
blanke amandelen, ei, sinaasappellikeur, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en suiker

Keuken:
Spaans / Sefardisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Beignets met honingsuiker en kaneel

Ingrediënten:
bloem, droge gist, frituurolie, kaneel, poedersuiker, suiker, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Spaans / Sefardisch / Joods
Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Diner / nagerecht / dessert uit California Dreamin':

Dutch baby met zomers fruit en maanzaad

Ingrediënten:
amandelmeel, citroen, eieren, kokosolie, maanzaad, slagroom, steenvruchten, vanilleijs, witte basterdsuiker en zuiverginszout

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Cotognata - Kweeperen in wijn

Ingrediënten:
kaneel, kruidnagel, kweeperen, rode wijn, suiker en witte wijn

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Diner / nagerecht / dessert uit California Dreamin':

Beignets met passievruchten crème

Ingrediënten:
bloem, eieren, framboos, gedroogde gist, passievruchten créme en vanillestokje

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Vruchtensalade met kaas en yoghurt

Ingrediënten:
appel, bananen, cottagecheese, gemberpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, peer, platte kaas, sinaasappel, suikermeloen, tarwekiemen en yoghurt

Soort:
fruit