fondue

Zoek naar fondue in jouw eigen kookboeken

De lekkerste fondue recepten

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Shuang yang jou - Mongoolse fondue

Ingrediënten:
bruine suiker, chilnese chilisaus, chinese kool, gember, kippenbouillon, knoflook, lamsbout, lenteui, mihoen, pindakaas, sesamolie, sherry, sojasaus, spinazie en wijnazijn

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / bouillon
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Fondue bourguignonne

Ingrediënten:
aïoli, kerriesaus, mager rundvlees, mayonaise, mosterd, olijfolie, roomsaus, saus naar keuze, tartaarsaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Kruidenroomsaus

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, groene kruiden, room en ui

Keuken:
Europees
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Mosterdsaus

Ingrediënten:
mosterd en room

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Cocktailsaus

Ingrediënten:
room, tomatenketchup en whiskey

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Bietensla

Ingrediënten:
kervel, radijs, voorgekookte bietjes en yoghurtsaus

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Aardappel als bijgerecht 3

Ingrediënten:
droge witte wijn, gekookte aardappel, mayonaise, prinsessenbonen, tomaat en vinaigrettesaus

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Yoghurtsaus nr 1

Ingrediënten:
bulgaarse yoghurt, mango-chutney en mierikswortelcrème

Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Tomatensaus

Ingrediënten:
knoflooksaus, milde olijfolie, peper, sjalot, tomaten, worcestershiresaus en zout

Soort:
saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Yoghurtsaus nr 2

Ingrediënten:
augurk, bulgaarse yoghurt, citroensap, franse mosterd, kappertjes, peterselie en suiker

Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Speciale yoghurtsaus

Ingrediënten:
bulgaarse yoghurt, groene paprika, hardgekookt ei, knolselderij, olijven, rode paprika, worcestershiresaus en zoetzure augurk

Soort:
saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Bieslook-radijssaus

Ingrediënten:
bieslook, mayonaise, paprikapoeder, peper, radijs, yoghurt en zout

Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Chutneysaus

Ingrediënten:
aardappelmeel, bouillon, chutney, kerrie, olijfolie en sjalotten

Soort:
saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Appel-mierikssaus

Ingrediënten:
appel, bieslook, citroensap, mierikswortel, slagroom, suiker en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Mornaysaus

Ingrediënten:
bechamelsaus, eidooier, gruyère, nootmuskaat, room en sbrinz

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Provençaalse saus

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, paprika, tomaten en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Sauce Bearnaise à la Toez

Ingrediënten:
bearnaisessaus, gembernat en tomatenpuree

Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Paprikasaus

Ingrediënten:
boter, paprikapoeder, peper, room, sjalot, tomatenpuree, ui en vleesbouillon

Soort:
saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Mosterdsaus met augurken

Ingrediënten:
eidooier, knoflook, olie, peper, peterselie, witte mosterd, zout en zure augurken

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Mosterdsaus met olijven

Ingrediënten:
citroen, groene olijven, knoflook, mosterd, olijfolie, peterselie en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Aardappel als bijgerecht 2

Ingrediënten:
appel, droge witte wijn, gekookte aardappel, mayonaise, rode bieten in azijn en vinaigrettesaus

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Aardappel als bijgerecht 4

Ingrediënten:
droge witte wijn, gekookte aardappel, knolselderij, mayonaise, vinaigrettesaus en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Sangria-yoghurtsaus

Ingrediënten:
magere yoghurt, sangria, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Sauce aux herbes

Ingrediënten:
citroensap, dragon, hangop, kervel, peper, peterselie, room en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Mierikswortelsaus

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, melk, mierikswortel, room, tomatenketchup en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Eenvoudige sla

Ingrediënten:
citroensap, ei, komkommer, kropsla, olijfolie, radijs, suiker, tabasco, ui, verse kruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade