Claudia Roden - De Joodse keuken

De Joodse keuken

800 authentieke recepten uit de diaspora

Een boek van Claudia Roden

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Joodse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Ingrijpend herziene uitgave

De Joodse keuken vertelt de geschiedenis van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. In twee verschillende delen beschrijft Claudia Roden in dit boek de smaken en de ontwikkeling van de Asjkenazische keuken, waarvan de wortels in West- en Oost-Europa en Rusland liggen, enerzijds en van de Sefardische keuken (mediterrane landen en Azië) anderzijds.

De 800 recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar verzamelde uit de diaspora. Ze proefde de gerechten en sprak met koks, marktkooplieden en mensen die de recepten uit de overlevering kennen. Het resultaat zijn de magnifieke verhalen en recepten in dit monumentale boek.

Dit boek geeft het complete beeld van de veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur zoals die zich in de loop der eeuwen heeft gevormd.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Khoshaf - Compote van gedroogd fruit en noten

Ingrediënten:
blanke amandelen, blauwe rozijnen, gedroogde abrikozen, gele rozijnen, oranjebloesemwater, pijnboompitten, pistaches, pruimedanten, rozenwater en water

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Indiase tabyit - Indiaase kip met rijst

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, kurkuma, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kippensoep met tomaat en saffraan

Ingrediënten:
bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, peterselie, prei, raapje, saffraanpoeder, selderijblad, soepkip, suiker, tomaten, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poisson hraymi - Pikante vis met knoflook

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, harissa, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, tomatenpuree, witvisfilet, witvismoten en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bij de koffie uit De Joodse keuken:

Kichelach - Koekjes

Ingrediënten:
bloem, ei, plantaardige olie, suiker en zout

Keuken:
Zuid-Afrikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Spinaziesalade

Ingrediënten:
citroen, olijfolie en spinazie

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Satsivi - Kip met walnootsaus

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, ciderazijn, gemalen korianderzaad, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, melasse, paprikapoeder, peterselie, piment, tamarindepasta, ui, walnoten, wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zure granaatappelsiroop

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Suikerstroop

Ingrediënten:
citroensap, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Abrikozentaart

Ingrediënten:
abrikozen, boter, cognac, ei, margarine, poedersuiker, suiker en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Dranken / drinken uit De Joodse keuken:

Iraakse amandelmelk

Ingrediënten:
amandelessence, blanke amandelen, gemalen kardemom, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
vegan