De joodse keuken
800 authentieke recepten uit de diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: chilipeper, ei, groene paprika, peper, plantaardige olie, rode paprika, tomaten, ui en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, cayennepeper, chilipoeder, donkerbruine basterdsuiker, gemalen kokos, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, koriander, santen, tamarindepasta, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: aardappel, aubergine, cottagecheese, ei, feta, gedroogde munt, kashkavalkaas, nootmuskaat, olie, parmezaanse kaas, peper en zout
Keuken: Turks / Balkan / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: arachideolie, blanke amandelen, foelie, gedroogde abrikozen, gevogeltebouillon, kaneel, nootmuskaat, pijnboompitten, pistaches, rozijnen, saffraanpoeder, snelkookcouscous, suiker en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: aardappel, ei, munt, peper, peterselie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: ei/omelet/frittata / etherische olie
Ingrediënten: boter, eiernoedels, melk en water
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Ingrediënten: ei, kalfsgehakt, kalfsvlees, kalkoen, knoflook, nootmuskaat, olijven, pistachenoten, radijs, witte peper en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: amandel-essence, blanke amandelen, bloem, ei, eidooier, oranjebloesemwater, poedersuiker en suiker
Keuken: Portugees / Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, ei, plantaardige olie en zout
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch / noedels
Ingrediënten: bieslook, dille, ei, kwark, roomkaas, witte peper, zout en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, kaneel, kastanjes, lamsnek, lamsschouder, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, citroenrasp, ei, eidooier, plantaardige olie, sinaasappelrasp, suiker, vanille-essence, witte amandelen en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, extra vergine olijfolie, harderkuit, kabeljauwkuit, witte boterhammen en zonnebloemolie
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: citroensap, knoflook, peper, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: marinade
Ingrediënten: citroensap, hashwa, knoflook, kwartel, peper, plantaardige olie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardappelpuree, ei, kalfsborst, kippenbouillon, knoflook, peper, peterselie, plantaardige olie, runderbouillon, ui, wortel en zout
Keuken: Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bladpeterselie, groene tomaten, lamsgehakt, peper, rundergehakt, witbrood en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: bloem, boter, ei, eidooier, maanzaadvulling, melk, pruimenvulling, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, arachideolie, aubergine, gemalen kruidnagel, gemalen kurkuma, gember, groene chilipeper, kaneel, knoflook, kokosmelk, koriander, peper, plantaardige olie, santen, tomaten, ui en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht / vegan
Ingrediënten: bladpeterselie, dille, groene chilipeper, kaneel, kleine visjes, knoflook, olijfolie, peper, suiker, tomaten, visfilet, vismoten, witte wijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Grieks / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: arganolie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, sevillasinaasappels, sinaasappel, wijnazijn en zwarte olijven
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: bloem, ei, eidooier, kalfsgehakt, kippenlever, kippenvet, lamsgehakt, maccheroni, nootmuskaat, penne, peper, plantaardige margarine, rundergehakt, suiker, ui, witte wijn, zitti, zonnebloemolie en zout
Keuken: Joods / Italiaans
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, knoflook, koriander, paprikapoeder, wijnazijn en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / saus / marinade
Ingrediënten: citroensap, kalfsboegschenkel, kalfsschenkel, kikkererwten, knoflook, koriander, kurkuma, peper en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, frituurolie, gedroogde kikkererwten, gedroogde tuinbonen, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, koriander, lente-ui, sesamzaad en zout
Keuken: Israëlisch / Sefardisch / Joods
Soort: beignets / vegetarisch