Claudia Roden - De joodse keuken

De joodse keuken

800 authentieke recepten uit de diaspora

Een boek van Claudia Roden

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Notenvingers met walnoten

Ingrediënten:
boter, fijne tafelsuiker, filodeeg, gemalen walnoten, kaneel, poedersuiker, rozenwater en sinaasappelrasp

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Zoete aardappellatkes

Ingrediënten:
aardappel, ei, olie, poedersuiker en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Indiaase kokosjam

Ingrediënten:
blanke amandelen, citroensap, kardemom, kokosrasp, oranjebloesemwater, pistaches, rozenwater en suiker

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Noix fourées

Ingrediënten:
amandelpasta, marsepein, suikerstroop en walnoten

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Falafel - Beignets van gedroogde tuinbonen

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, frituurolie, gedroogde tuinbonen, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, koriander, lente-ui, sesamzaad en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Thee van aromatische planten

Ingrediënten:
anijszaad, basilicum, gedroogde rozenblaadjes, gedroogde sinaasappelschil, lavendel, majoraan, oranjebloesems, salie, suiker, verbena en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / koffie en thee
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tabyit - Kip met rijst

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Cheesecake

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, kirsch, kwark, rozijnen, rum, suiker, vanille-essence, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Haroset uit Libië

Ingrediënten:
dadels, gemalen kruidnagel, gember, nootmuskaat, walnoten en zoete rode wijn

Keuken:
Sefardisch / Joods / Libisch
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude pruimensoep

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, pruimen, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Drank (alcoholisch) / dranken / diner / nagerecht / dessert / drinken uit De Joodse keuken:

Vruchten op brandewijn

Ingrediënten:
brandewijn, kersen, muskaatdruiven, reine-claudes en suiker

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Romeinse galantine van kalkoen

Ingrediënten:
ei, ei, kalfsgehakt, kalfsvlees, kalkoen, knoflook, nootmuskaat, olijven, pistachenoten, radijs, truffel, uier, witte peper en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Halvemaan gevuld met amandelpasta uit Irak of Syrie

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, eidooier, gemalen amandelen, gemalen kardemom, oranjebloesemwater, plantaardige olie, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker en vanille-essence

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Gembercake

Ingrediënten:
bakpoeder, ei, gembermarmalade, gemberpoeder, kaneel, plantaardige olie, suiker, vloeibare stroop, water en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch