Claudia Roden - De joodse keuken

De joodse keuken

800 authentieke recepten uit de diaspora

Een boek van Claudia Roden

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Paschka - Roomkaaspudding

Ingrediënten:
amandelen, boter, citroenrasp, eidooier, gekonfijte citroen, gekonfijte vruchten, kwark, roomkaas, rozijnen, suiker, vanille-essence en zure room

Keuken:
Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tomaten met rijstvulling

Ingrediënten:
munt, olijfolie, peper, pijnboompitten, risottorijst, rozijnen, suiker, tamarindepasta, ui, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Cholent met knaidlach

Ingrediënten:
aardappel, doorregen runderlappen, gedroogde witte bonen, knaidlach, knoflook, mergpijp, parelgerst, peper, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Frans / Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees / eenpansgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kaaspasteitjes uit Thessaloniki

Ingrediënten:
aardappel, basis piedeeg 1, ei, eidooier, feta, parmezaanse kaas, sesamzaad, witte peper en zout

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / pastei
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt uit De Joodse keuken:

Mofleta

Ingrediënten:
boter, honing, pitadeeg en zonnebloemolie

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Tatlo tharid - Gestoofde kersen op brood

Ingrediënten:
boerenbrood, briochebrood, citroensap, crème fraîche, donkere kersen, kaimak, kersenjam, mascarpone, morellenjam, slagroom en yoghurt

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Shorba van tabyit - Dikke soep van kip met rijst

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui, water en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Zoetzure rodekool met appel

Ingrediënten:
ciderazijn, citroensap, peper, plantaardige olie, rodekool, rode wijn, rozijnen, suiker, ui, water, wijnazijn, zout en zure appels

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / groenten en aardappels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Asjkenazische haroset

Ingrediënten:
honing, kaneel, suiker, walnoten, zoete rode wijn en zure appels

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Dranken / drinken uit De Joodse keuken:

Iraakse amandelmelk

Ingrediënten:
amandelessence, blanke amandelen, gemalen kardemom, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Brinjal albares - Aubergineschotel in laagjes

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, aubergine, gemalen kruidnagel, gemalen kurkuma, gember, groene chilipeper, kaneel, knoflook, kokosmelk, koriander, peper, plantaardige olie, santen, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Groentestoofpot voor de pasen

Ingrediënten:
artisjokharten, bieten, bladpeterselie, courgette, doperwten, foelie, gemberpoeder, groene kool, kaneel, kardoen, kippenbouillon, knoflook, koriander, peper, piment, prei, spinazie, tuinbonen, venkel en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Falafel - Beignets van gedroogde tuinbonen

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, frituurolie, gedroogde tuinbonen, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, koriander, lente-ui, sesamzaad en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
beignets / vegetarisch