Claudia Roden - De joodse keuken

De joodse keuken

800 authentieke recepten uit de diaspora

Een boek van Claudia Roden

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Hongaarse paprikakip

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, groene paprika, kip, kippenvet, olie, paprikapoeder, rode paprika, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Beignets met honing

Ingrediënten:
bloem, droge gist, frituurolie, honing, suiker, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Spaans / Sefardisch / Joods
Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Sfenj - Sinaasappel-donuts

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, ei, frituurolie, gedroogde gist, plantaardige olie, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en suiker

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Indiaase linzensoep

Ingrediënten:
bulghur, cayennepeper, citroensap, extra vergine olijfolie, gedroogde chilipeper, kippenbouillon, komijn, kurkuma, peper, rode linzen, runderbouillon, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / rijst
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Couscous de poulet - Couscous met kip

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, cayennepeper, chilipoeder, courgette, foelie, gemberpoeder, harissa, kaneel, kikkererwten, kip, knoflook, kruidnagel, nieuwe aardappels, oranje pompoen, paprikapoeder, peper, raapjes, rozijnen, tomaten, tuinbonen, wortel en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Baklava uit Bagdad

Ingrediënten:
boter, citroensap, fijne tafelsuiker, filodeeg, gemalen amandelen, kardemom, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, water en zonnebloemolie

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Gehakte haring met zure room

Ingrediënten:
bruinbrood, ciderazijn, citroensap, ei, gele ui, haringfilet, wijnazijn, zonnebloemolie, zure appel en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods / Oekraiens
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gebraden eend met appels

Ingrediënten:
appel, eend, appel, peper, ui, water, witte wijn en zout

Keuken:
Duits / Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Shorba van tabyit - Dikke soep van kip met rijst

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui, water en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
stoofgerecht / gevogelte