De joodse keuken
800 authentieke recepten uit de diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: crème fraîche, kaimak, kaneel, kruidnagels, mascarpone, mastiek, oranjebloesemwater, oranje pompoen, pistaches en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: blanke amandelen, citroensap, dadels, suiker en water
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: ei, kippenlever, olie, pastadeeg, peper, ui en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: noedels
Ingrediënten: boter, citroenrasp, ei, eiernoedels, gedroogde kersen, kwark, roomkaas, rozijnen, sinaasappelrasp, suiker, vermicelli en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, koriander, langkorrelrijst, oranje pompoen, plantaardige olie, rozijnen, saffraandraadjes, saffraanpoeder, suiker, ui, zout en zure appels
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort: vegan
Ingrediënten: boter, citroenrasp, ei, filodeeg, kwark, plantaardige olie, poedersuiker, rozijnen en suiker
Keuken: Midden-europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: brandewijn, kersen, muskaatdruiven, reine-claudes en suiker
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / fruit
Ingrediënten: aardappel, cayennepeper, chilipoeder, plantaardige olie, rundvlees, tomaten, ui, zoete paprikapoeder en zout
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rundvlees
Ingrediënten: citroensap, hashwa, kip, knoflook, peper, plantaardige olie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardappel, arachideolie, aubergine, gemalen kruidnagel, gemalen kurkuma, gember, groene chilipeper, kaneel, knoflook, kokosmelk, koriander, peper, plantaardige olie, santen, tomaten, ui en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht / vegan
Ingrediënten: basmatirijst, bladpeterselie, dille, fenegriek, gemalen iraanse gedroogde limoen, koriander, lamsvlees, lente-ui, nierbonen, peper, plantaardige olie, prei, rundvlees, ui, zout en zwarte-ogenboontjes
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: dille, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, munt, olie, peper, ui, water, wilde spinazie, yoghurt en zout
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rijst
Ingrediënten: bosui, boter, ei, ganzenvet, peper, plantaardige olie, spaanse peper en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: salade
Ingrediënten: bladzilver, gebakken uitjes, kaneelstokje, kokosmelk, kruidnagel, noten, rijst en rozijnen
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: bouillon
Ingrediënten: ansjovisfilet, bladpeterselie, broodkruim, citroen, ei, knoflook, koriander, matsemeel, nootmuskaat, olijfolie, plantaardige olie, witte peper, witvis en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vis
Ingrediënten: knoflook, okra, olijfolie, peper, piment, suiker, tamarindepasta, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: groente
Ingrediënten: knoflook, koriander, lamsvlees, okra, peper, rundvlees, suiker, tomaten, zonnebloemolie en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: honing, melk, risottorijst en water
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, azijn, bouillon, gele rozijnen, karper, suiker, ui, visballetjes, witte peper, wortel en zout
Keuken: Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: bulghur, citroensap, extra vergine olijfolie, gedroogde munt, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, rode linzen, runderbouillon, tagliatelle, ui, water en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rijst
Ingrediënten: bladpeterselie, gemalen rozenknoppen, harissa, kalfsgehakt, kaneel, knoflook, koriander, lamsgehakt, munt, peper, rundergehakt, suiker, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: peperkorrels, suiker, ui, vissenkoppen, witte peper, wortel en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: bouillon
Ingrediënten: bloem, droge gist, ei, gemalen komijn, gemalen koriander, komijnzaad, margarine, nigellazaad, sesamzaad, suiker, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort: brood en broodgerecht
Ingrediënten: amandelschaafsel, ananas, cayennepeper, chilipoeder, gember, javaanse suiker, knoflook, rozijnen, witte wijnazijn en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / chutney
Ingrediënten: cayennepeper, citroensap, gemalen korianderzaad, groene kardemompeul, kalfsschenkel, kip, knoflook, laurier, Molokhia, olie, peper, rijst, ui en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rundvlees / lamsvlees