De joodse keuken
800 authentieke recepten uit de diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: aardappel, ganzenvet, kippenvet, peper, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Ingrediënten: amandelen, citroensap, crème fraîche, gedroogde abrikozen, kaimak, mascarpone, oranjebloesemwater, pistaches, slagroom, suiker, water en yoghurt
Keuken: Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, laurier, peterselie, prei, raapje, selderijblad, soepkip, tijm, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: allspice, bouquet garni, citroenschil, halfdroge witte wijn, karper, knoflook, laurier, peper, peterselie, tijm, ui en zout
Keuken: Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: brasemfilet, ei, heekfilet, kabeljauwfilet, matsemeel, schelvisfilet, suiker, ui, wijtingfilet, witte peper en zout
Keuken: Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: langkorrelrijst, rozijnen, vermicelli, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: ei, kippenvet, matsemeel, peper en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: noedels
Ingrediënten: aubergine, citroensap, knoflook, peterselie, tahin en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: aardappel, cayennepeper, chilipoeder, kool, pasta, plantaardige olie, rode nierbonen, rundvlees, tomaten, ui, zoete paprikapoeder, zout en zuurkool
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rundvlees
Ingrediënten: bladpeterselie, kaneel, mager rundgehakt, peper, pijnboompitten, piment, rozijnen, tomaten, ui, walnoten, zonnebloemolie en zout
Keuken: Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: amandelen, basmatirijst, langkorrelrijst, pijnboompitten, pistaches, saffraanpoeder, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort: bouillon
Ingrediënten: citroensap, gemberpoeder, kardemomzaaddozen, kikkererwten, kip, kurkuma, olie, ui, witte peper en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardappelen, basis piedeeg 1, bladpeterselie, ei, eidooier, mager rundgehakt, peper, sesamzaad, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Grieks / Sefardisch / Joods
Soort: pastei
Ingrediënten: appel, citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, suiker, water, witte wijn en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: kaneel, olie, rozijnen, suiker en ui
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: dadels en water
Keuken: Indiaas / Joods / Iraaks
Soort: vegan / zoetstoffen
Ingrediënten: gedroogde munt, gele spliterwten, kaneel, kikkererwten, knoflook, munt, olijfolie, peper, rundvlees, ui, wilde spinazie en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: knoflook, koriander, lamsvlees, okra, peper, rundvlees, suiker, tomaten, zonnebloemolie en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, gele ui, mierikswortel, nieuwe aardappels, zoute haringfilet, zure haringfilet en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: salade / vis
Ingrediënten: gierst, olie, ui, water en zout
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / pasta, rijst, granen en deegwaren
Ingrediënten: kaneel, oranjebloesemwater en sinaasappel
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, kirsch, kwark, rozijnen, rum, suiker, vanille-essence, zout en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: ei, gember, kaneel, langkorrelrijst, peper, plantaardige olie, rozijnen, rundergehakt, saffraan, ui en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: arachideolie, gemalen kokos, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kurkuma, maanzaad, pompoenballetjes, rode chilipeper, santen, sesamolie, suiker, tomaten, ui en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: curry / vegan
Ingrediënten: citroensap, haringkuit, karperkuit, olijfolie, plantaardige olie, snoekkuit, ui en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vis