De joodse keuken
800 authentieke recepten uit de diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: arachideolie, basmatirijst, doperwten, kaneelstokje, kardemom, kruidnagel, langkorrelrijst, nootmuskaat, plantaardige olie, santen, sesamolie, ui en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: brasemfilet, ei, heekfilet, kabeljauwfilet, matsemeel, schelvisfilet, suiker, ui, wijtingfilet, witte peper en zout
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, kalfsborst, kalfsschouder, olijfolie, peper, salsa verde, ui, wortel en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Ingrediënten: water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: rijst
Ingrediënten: bakpoeder, ei, gembermarmalade, gemberpoeder, kaneel, plantaardige olie, suiker, vloeibare stroop, water en zelfrijzend bakmeel
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bloem, cayennepeper, chilipeper, kerriepoeder, lente-ui, olie, tomaat, ui, visfilet, water en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: vis
Ingrediënten: botmoot, chilipeper, citroensap, dikke kokosmelk, kabeljauwmoot, kokosmelk, lente-ui, nieuwe aardappels en schelvismoot
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vis
Ingrediënten: boter, ei, eiernoedels, melk en water
Keuken: Frans / Joods
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, harissa, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, tomatenpuree, witvisfilet, witvismoten en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: amandelschaafsel, blanke amandelen, kardemom, kokosmelk, maïzena, pistaches, rijstemeel, suiker en water
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegan
Ingrediënten: aubergines, cayennepeper, chilipoeder, donkerbruine basterdsuiker, gemalen kokos, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, koriander, santen, tamarindepasta, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: bosui, boter, ei, ganzenvet, peper, plantaardige olie, spaanse peper en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: salade
Ingrediënten: bloem, citroen, ei, kalfskarbonade, kalfslap, kalfsvlees, matsemeel, paneermeel, peper, plantaardige olie en zout
Keuken: Oostenrijks / Asjkenazisch / Joods
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: olie, peper, suiker, tomaten, tomaten in blik, tomatenpuree, water en zout
Keuken: Joods
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: aardappel, citroen, citroensap, ei, kalfshaks, knoflook, lamspoot, tomaten, witte wijnazijn en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / orgaanvlees
Ingrediënten: bloem, ei, koolzuurhoudend water, olie en zout
Keuken: Joods
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: citroenschil, ei, kaneel, krenten, rozijnen, suiker, walnoten, witte wijn en zure appels
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroen, citroensap, gedroogde witte bonen, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, piment, rundvlees, suiker, tomatenpuree, ui en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: aardbeien, framboos, rode bessen, suiker, water, witte wijn en zwarte bessen
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / fruit / chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: bloem, extra vergine olijfolie, frituurolie, mul, peper, pijnboompitten, rozijnen, sardines, tong, ui, witte wijn, witte wijnazijn en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vis
Ingrediënten: arachideolie, cayennepeper, chilipeper, kappertjes, knoflook, koriander, paprikapoeder, suiker, tomaten, ui, witvismoten en zonnebloemolie
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: citroensap, gemberpoeder, kardemomzaaddozen, kikkererwten, kip, kurkuma, olie, ui, witte peper en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, peper, walnoten, witbrood, witvisfilet en zout
Keuken: Grieks / Sefardisch / Joods
Soort: azijn / vis
Ingrediënten: arachideolie, citroensap, foelie, honing, saffraan, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: boter, diepvriesspinazie, ei, eidooier, feta, filodeeg, gruyère, nootmuskaat, peper, spinazie en zout
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch