De joodse keuken
800 authentieke recepten uit de diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: brasem, extra vergine olijfolie, mul, peper, pijnboompitten, rode snapper, rozijnen, suiker, wijnazijn en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vis
Ingrediënten: aardperen, arachideolie, citroensap, doperwten, kalfsborst, kalfsschouder, knoflook, lamsborst, lamsschouder, peper en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: ei, jonge groene tarwe, kaneel, lamsschenkel, lamsschouder, peper, piment, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: gemalen kardemomzaad, maïzena, melk, rijstebloem, rozenwater en suiker
Keuken: Midden-Oosten / Iraans / Indiaas / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, extra vergine olijfolie, suiker, zonnebloemolie en zout
Keuken: Turks / Balkan / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: botmoot, chilipeper, citroensap, dikke kokosmelk, kabeljauwmoot, kokosmelk, lente-ui, nieuwe aardappels en schelvismoot
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vis
Ingrediënten: belegen kaas, courgette, ei, nootmuskaat, olie, peper, ui, water en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch / ovenschotel
Ingrediënten: aubergines, cayennepeper, harissa, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, wijnazijn en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: honing, melk, risottorijst en water
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, kruisbessen, suiker, water, witte wijn en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroenschil, extra vergine olijfolie, knoflook, spaghettini, suiker, tagliolini, tomaten, wijnazijn en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: saus / pasta/noodles
Ingrediënten: kaneel, peper, piment, prei, rundergehakt, suiker, tamarindepasta en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: amandelen, arachideolie, citroensap, duiven, foelie, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, kalfsgehakt, kaneel, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, poussins, pruimedanten, rozijnen, rundergehakt, uiensaus, walnoten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: abrikozensaus, bladpeterselie, knoflook, komijn, lamsschouder, morellensaus, munt, olie, saffraan, water en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: blanke amandelen, eidooier, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker, voorgekookte kastanjes en zoete rode wijn
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan / chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: citroen, majoraan, olie, peper, tijm en zout
Keuken: Grieks / Sefardisch / Joods
Soort: marinade
Ingrediënten: aardappel, bladpeterselie, ei, kashkavalkaas, parmezaanse kaas, peper, tomaten en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: ei/omelet/frittata
Ingrediënten: appel, boter, citroenschil, kaneel, margarine, rozijnen, suiker en walnoten
Keuken: Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, citroensap, gemalen karwijzaad, gemalen korianderzaad, harissa, knoflook en olijfolie
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: blanke amandelen, citroensap, dadels, suiker en water
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: bloem, droge gist, frituurolie, honing, suiker, water en zout
Keuken: Midden-Oosten / Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: beignets / vegetarisch
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, kip, peper, pijnboompitten, rozemarijn, rozijnen, salie, tagliatelle en zout
Keuken: Joods / Italiaans
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: peper, spinazie, tomaten, tomatenpuree, ui, witte bonen, zonnebloemolie en zout
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: kikkererwten, kurkuma, langkorrelrijst, saffraan, ui, vermicelli, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort: vegan
Ingrediënten: aubergines, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, plantaardige olie, rode paprika's en zout
Keuken: Marokkaans / Joods
Soort: salade / vegan