De joodse keuken
800 authentieke recepten uit de diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: gele ui, groene paprika, mayonaise, mosterd, suiker, witte kool, witte peper, witte wijnazijn, wortel en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, bladpeterselie, citroensap, olijfolie, plantaardige olie, wijnazijn en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: amandelessence, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, mandarijnsap, sinaasappelrasp, sinaasappels en suiker
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: vegan / amandelwerk
Ingrediënten: basilicum, courgette, knoflook, munt, olijfolie, peper, suiker, wijnazijn en zout
Keuken: Siciliaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan
Ingrediënten: basilicum, courgette, knoflook, munt, olijfolie, peper, wijnazijn en zout
Keuken: Siciliaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan
Ingrediënten: citroensap, crème fraîche, kaymak, kruidnagel, kweepeer, mascarpone, slagroom, suiker en vanille-essence
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: pudding
Ingrediënten: citroensap, gedroogde kersen, gedroogde zure kersen, krenten, lamsschouder, langkorrelrijst, peper, pijnboompitten, rozijnen, rundergehakt, ui, water, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Syrisch / Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: bladpeterselie, bruine linzen, citroensap, extra vergine olijfolie, groene linzen, knoflook, komijn, rode ui en zwarte peper
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: arachideolie, gemalen kokos, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kurkuma, maanzaad, pompoenballetjes, rode chilipeper, santen, sesamolie, suiker, tomaten, ui en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: curry / vegan
Ingrediënten: aubergines, knoflook, peterselie, plantaardige olie en zout
Keuken: Spaans / Portugees / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: citroensap, plantaardige olie, witte wijn, zalm, zalmfilet en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: citroen, gedroogde munt, olie, peper en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: marinade
Ingrediënten: ei, eidooier, kaas, pitabrooddeeg, venkelzaad en witte peper
Keuken: Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, kip, peper, suiker, tamarindepasta, tomaten, ui en zonnebloemolie
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, peterselie, prei, raapje, saffraan, selderijblad, soepkip, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: ei, kippenvlees, mager rundgehakt, noedels, olie, pastadeeg, peper, peterselie, ui en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Ingrediënten: boter, kippenvet, paddenstoelen, parelgerst, plantaardige olie, ui, water, zout en zure room
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta, rijst, granen en deegwaren
Ingrediënten: mager rundgehakt, rijstmeel, vulling voor kobeba, water en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: noedels
Ingrediënten: abrikozen, gedroogde abrikozen, kifte, kikkererwten, kippenbouillon, koriander, peper, tomaten en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort: soep/bouillon / bouillon
Ingrediënten: arachideolie, citroensap, kweepeer, plantaardige olie, suiker en ui
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: arachideolie, bloemkool, cayennepeper, chilipoeder, courgette, foelie, gemberpoeder, harissa, kaneel, kikkererwten, kip, knoflook, kruidnagel, nieuwe aardappels, oranje pompoen, paprikapoeder, peper, raapjes, rozijnen, tomaten, tuinbonen, wortel en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: abrikozen, citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, suiker, water, witte wijn en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: appel, calvados, cognac, ganzenvet, kaneel en plantaardige olie
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: fruit
Ingrediënten: kalfsgehakt, kaneel, knoflook, lamsgehakt, peper, piment, rundergehakt, suiker, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: bloem, citroensap, ei, kipfilet, kippenpoten, peper, plantaardige olie en zout
Keuken: Toscaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gevogelte