De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: karnemelk, water, melk, plantaardig stremsel en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch / kaas
Ingrediënten: brasemfilet, ei, heekfilet, kabeljauwfilet, matsemeel, schelvisfilet, suiker, ui, wijtingfilet, witte peper en zout
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: visballetjes en visbouillon
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, harderkuit, kabeljauwkuit en zeebaarskuit
Keuken: Mediterraans / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: citroensap, gemberpoeder, honing, olie, peper, rozijnen, rundergehakt, savooiekool, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, witte kool, zout en zure appel
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: rijst / rundvlees / groente
Ingrediënten: ansjovisfilet, bladpeterselie, broodkruim, citroen, ei, knoflook, koriander, matsemeel, nootmuskaat, olijfolie, plantaardige olie, witte peper, witvis en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vis
Ingrediënten: aardappel, citroen, kippenbouillon, peper, peterselie, plantaardige olie, shii-takes, water, zout en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: eidooier, oranje pompoen, peper, pitadeeg, suiker, ui en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort: vegan
Ingrediënten: boter, fijne tafelsuiker, filodeeg, gemalen amandelen, gemalen kardemomzaad, rozenwater, suiker, water en zonnebloemolie
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: dadels, gemalen kruidnagel, gember, nootmuskaat, walnoten en zoete rode wijn
Keuken: Sefardisch / Joods / Libisch
Soort: vegan / chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: amandelen, honingstroop, melk, oranjebloesemwater, pistaches, rijstebloem en suiker
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, kaneel, peper, piment, plantaardige olie, rundergehakt, suiker, tamarindepasta, ui en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: artisjokbodems, artisjokharten, peper, risottorijst, water, witte wijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan
Ingrediënten: bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, parelgerst, peterselie, prei, raapje, selderijblad, soepkip, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bieslook, boter, ei, ganzenvet, plantaardige olie, ui, witte peper en zout
Keuken: Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: bladpeterselie, chilipeper, citroensap, extra vergine olijfolie, kikkererwten, knoflook, paprikapoeder, tahin, zhoug en zout
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods / Jemenitisch
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: aardappel, cayennepeper, chilipoeder, kool, pasta, plantaardige olie, rode nierbonen, rundvlees, tomaten, ui, zoete paprikapoeder, zout en zuurkool
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rundvlees
Ingrediënten: bloem, boter, dadelvulling, melk, oranjebloesemwater, pistachevulling, poedersuiker, rozenwater, suiker en walnootvulling
Keuken: Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, kikkererwten, middelgrote couscous, rozijnen, water en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: druiven, gekarameliseerde suiker en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / wijn
Ingrediënten: broodkruim, ei, frituurolie, kashkavalkaas en matzemeel
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: extra vierge olijfolie, gele ui, paarse radijs, peper, zout en zwarte radijs
Keuken: Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: amandelen, arachideolie, arganolie, boter, dadels, kaneel, karnemelk, melk, poedersuiker en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: couscous
Ingrediënten: olijfolie, zalmfilet op huid en zout
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: ei, jonge groene tarwe, kalfsboegschenkel, kaneel, kurkuma, lamsschenkel, lamsschouder, peper, piment, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht