De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: aubergine, basis piedeeg 1, basis piedeeg 2, eidooier, olijfolie, peper, sesamzaad, tomaten, ui en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde abrikozen, pistaches en poedersuiker
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / koek en gebak
Ingrediënten: aubergine, citroensap, extra vergine olijfolie, gedroogde munt, knoflook en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: karnemelk, water, melk, plantaardig stremsel en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch / kaas
Ingrediënten: karamel, melk, risottorijst, suiker en water
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: ei, halloumi, kashkavalkaas, peper, tomaten, zonnebloemolie en zout
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en water
Keuken: Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, ei, extra vergine olijfolie, peper, tomaten, ui, witte bonen, zout en zwarte olijven
Keuken: Turks / Balkan / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, citroensap, lamsvlees, peper, rundvlees, suiker, tomaten, ui en zonnebloemolie
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Ingrediënten: arachideolie, bloem, ei, frituurolie, gedroogde gist, plantaardige olie, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en suiker
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, parelgerst, peterselie, prei, raapje, selderijblad, soepkip, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: fijne tafelsuiker, komkommer en zure room
Keuken: Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch / azijn
Ingrediënten: amandelen, cognac, ei, kaneel, matsemeel, olie, rozijnen, suiker, water, witbrood en zout
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, citroensap, gedroogde witte bonen, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, rundvlees, spinazie, suiker, tomaten, ui en zout
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: appel, calvados, cognac, ganzenvet, kaneel en plantaardige olie
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: fruit
Ingrediënten: bladpeterselie, boterhammen, kaneel, mager lamsvlees, morellen, zure kersen, peper, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, suiker, tamarindepasta, ui en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: belegen kaas, courgette, ei, nootmuskaat, olie, peper, ui, water en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch / ovenschotel
Ingrediënten: boter, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, munt, olie, paprikapoeder, peper, ui, water, wilde spinazie, yoghurt en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rijst
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, knoflook, koriander, okra's, peper, suiker, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Joods
Soort: groente
Ingrediënten: bloem, boter, ei, eidooier, maanzaadvulling, melk, pruimenvulling, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: dadels en walnoten
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: vegan / koek en gebak
Ingrediënten: citroenrasp, eidooier, krenten, kwark, roomkaas, rozijnen, rum, suiker en vanille-essence
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, honing, pitadeeg en zonnebloemolie
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: peper, risottorijst, rozijnen, water, witte wijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan
Ingrediënten: aardappel, frankfurters, ganzenconfit, ganzenvet, gepekeld rundvlees, gerookt rundvlees, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, peper, plantaardige olie, riesling, rundertong, runderworstjes, sylvaner, ui, zout en zuurkool
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods