De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: augurk, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, groene olijven, knoflook, peper, pijnboompitten, witte wijnazijn en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: saus
Ingrediënten: arachideolie, bladpeterselie, cayennepeper, filodeeg, foelie, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, mager rundgehakt, nootmuskaat, peper, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: azijn
Ingrediënten: bladpeterselie, ei, kaneel, kipfilet, kippenpoten, knoflook, peper, piment, suiker, tomaten, tomaten uit blik, witbrood en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bulghur, citroensap, extra vergine olijfolie, ui, kippenbouillon, knoflookcroutons, komijn, peper, rode linzen, runderbouillon, tomaten, ui, vermicelli, water, wilde spinazie en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rijst
Ingrediënten: amandelen, broodkruim, dadels, doorregen rundgehakt, ei, nootmuskaat, olie, peper, rozijnen, walnoten en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: eidooier, mascarpone, mastiek, rozenwater en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch / roomijs
Ingrediënten: boter, challe, citroensap, citroenschil, ei, honing, kaneel, krenten, melk, nootmuskaat, rozijnen, rum, suiker, zoete appel en zure appel
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, chilipeper, curryblad, fenegriekzaad, gemalen komijn, gember, knoflook, kurkuma, mosterdzaad, sesamolie, suiker, wijnazijn en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: pickles
Ingrediënten: bosui, boter, ei, ganzenvet, peper, plantaardige olie, spaanse peper en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: salade
Ingrediënten: aubergine, bladpeterselie, chilipeper, citroensap, extra vergine olijfolie, groene paprika, lente-ui, tomaat en zout
Keuken: Israëlisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: bladpeterselie, ei, kalfsgehakt, lamsgehakt, peper, piment, plantaardige olie, rundergehakt, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: knoflook, okra, olijfolie, peper, piment, suiker, tamarindepasta, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: groente
Ingrediënten: gedroogde abrikozen, pistaches en poedersuiker
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / koek en gebak
Ingrediënten: aardappelpuree, arachideolie, ei, eidooier, filodeeg, olijfolie, peper, peterselie, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Israëlisch / Sefardisch / Joods / Algerijns
Ingrediënten: aardappel, cayennepeper, chilipoeder, plantaardige olie, rundvlees, tomaten, ui, zoete paprikapoeder en zout
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rundvlees
Ingrediënten: bladpeterselie, chilipeper, citroensap, extra vergine olijfolie, kikkererwten, knoflook, paprikapoeder, tahin, zhoug en zout
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods / Jemenitisch
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: citroenrasp, olie en paprikapoeder
Keuken: Hongaars / Sefardisch / Joods
Soort: marinade
Ingrediënten: citroensap, gemberpoeder, kardemomzaaddozen, kikkererwten, kip, kurkuma, olie, ui, witte peper en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: botmoot, chilipeper, citroensap, dikke kokosmelk, kabeljauwmoot, kokosmelk, lente-ui, nieuwe aardappels en schelvismoot
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vis
Ingrediënten: arachideolie, citroensap, gember, kipfilet, kippendijen, knoflook, kurkuma, langkorrelrijst, munt, paprika, peper, plantaardige olie, suiker en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: olie, peper, suiker, tomaten, tomaten in blik, tomatenpuree, water en zout
Keuken: Joods
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, peper, tomaten, ui, witte wijn, zeebaarsmoten en zout
Keuken: Grieks / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: arachideolie, citroensap, kweepeer, plantaardige olie, suiker en ui
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: chilipeper, ei, groene paprika, peper, plantaardige olie, rode paprika, tomaten, ui en zout
Keuken: Israëlisch / Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: ciderazijn, citroensap, ei, fijne tafelsuiker, gele ui, haringfilet, stemgember, wijnazijn, zonnebloemolie en zure appel
Keuken: Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis