De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: citroensap, gedroogde abrikozen, gemalen limoen, krenten, lamsgehakt, peper, piment, rozijnen, suiker, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: knoflook, slagroom, witte wijn, zout en zuring
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, cayennepeper, doorregen rundgehakt, kaneel, lamsgehakt, peper, ui en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: barbecue/grill
Ingrediënten: bloem, droge gist, ei, gemalen komijn, gemalen koriander, komijnzaad, margarine, nigellazaad, sesamzaad, suiker, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort: brood en broodgerecht
Ingrediënten: aubergines, basis piedeeg 1, ei, eidooier, olijfolie, peper, sesamzaad, tomaten, ui en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch / pastei
Ingrediënten: bladpeterselie, kaneel, mager rundgehakt, peper, pijnboompitten, piment, rozijnen, tomaten, ui, walnoten, zonnebloemolie en zout
Keuken: Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: ansjovisfilet, bladpeterselie, citroen, eidooier, kalfsbouillon, kappertjes, knoflook, matsemeel en olijfolie
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: saus
Ingrediënten: bladpeterselie, boterhammen, citroensap, gedroogde zure kersen, kaneel, kersencompote, kersen op siroop, mager lamsvlees, morellen, peper, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, suiker, tamarindepasta, ui en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: brasemfilet, ei, heekfilet, kabeljauwfilet, matsemeel, schelvisfilet, suiker, ui, wijtingfilet, witte peper en zout
Keuken: Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: boter, citroenrasp, custard, eidooier, gekonfijte vruchten, room, roomkaas, suiker, vanille-essence en zure room
Keuken: Frans / Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, citroen, frituurolie, knoflook, kurkuma, lamsschouder, peper, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht / lamsvlees
Ingrediënten: ciderazijn, ei, extra vierge olijfolie, gele ui, komkommer, mosterdpoeder, nieuwe aardappel, peper, peterselie, sjalot, wijnazijn en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: basmatirijst, bladpeterselie, dille, fenegriek, gemalen iraanse gedroogde limoen, koriander, lamsvlees, lente-ui, nierbonen, peper, plantaardige olie, prei, rundvlees, ui, zout en zwarte-ogenboontjes
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: citroensap, mierikswortel, suiker, zout en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, ei, plantaardige olie en zout
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch / noedels
Ingrediënten: ansjovisfilet, bladpeterselie, broodkruim, citroen, ei, knoflook, koriander, matsemeel, nootmuskaat, olijfolie, plantaardige olie, witte peper, witvis en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vis
Ingrediënten: boter, kippenvet, parelgerst, plantaardige olie, water, zout en zure room
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta, rijst, granen en deegwaren
Ingrediënten: amandelmeel, boter, citroensap, kadaifideeg, oranjebloesemwater, pistaches, suiker, walnoten en water
Keuken: Midden-Oosten / Balkan / Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bisquitgebak, chocolademousse, jam, karamelcrème, kokoscrème, meringue, oranjebloesemwater, rum, sinaasappelsap, suikerstroop, vanillecrème en fruit
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, maïsolie en zonnebloemolie
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / aardappelgerecht
Ingrediënten: cayennepeper, chilipoeder, dikke yoghurt, komkommer, rozijnen en ui
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: amandelschaafsel, boterhammen, donkere rozijnen, ei, kokosmelk, santen, suiker, vanille-essence en water
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, grove bulgur, halloumi, peper, plantaardige olie, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: blanke amandelen, kardemomzaaddozen, kip, kurkuma, langkorrelrijst, pijnboompitten, rozijnen, ui, witte peper en zout
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bladpeterselie, garam masala, gember, kipfilet, knoflook, kurkuma, risottorijst en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte