De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: arachideolie, brasem, gezouten citroen, koriander, kurkuma, paprikapoeder, peper, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: honing, pruimen, sinaasappelsap en walnoten
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: aardappel, aubergines, boter, ei, eidooier, feta, filodeeg, gruyère, nootmuskaat en witte peper
Keuken: Grieks / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde meloenpitten, water, oranjebloesems, rozenblaadjes en viooltjes
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: amandelen, amandelschaafsel, citroensap, kaneel, oranjebloesemwater, parelgort, pistaches, rozenwater, rozijnen, suiker, verse tarwe en walnoten
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegan
Ingrediënten: citroensap, extra vergine olijfolie, sjalot, suiker, zilveruitjes en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: citroensap, ei, harissa, kalfshaks, knoflook, komijn, lamspoot, paprikapoeder, witte wijnazijn en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / orgaanvlees
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, ei, kipkarkassen, kippenorgaanvlees, kippenvleugel, peper, peterselie, ui, wortel en zout
Keuken: Grieks / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rijst
Ingrediënten: bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, frituurolie, gedroogde kikkererwten, gedroogde tuinbonen, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, koriander, lente-ui, sesamzaad en zout
Keuken: Israëlisch / Sefardisch / Joods
Soort: beignets / vegetarisch
Ingrediënten: amandelessence, blanke amandelen, mastiek, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en water
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: citroensap, olie, peper, rundergehakt, savooiekool, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, witte kool en zout
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: rijst / rundvlees / groente
Ingrediënten: boleten, boter, cantharel, kasha, peper, shii-take, ui, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta, rijst, granen en deegwaren
Ingrediënten: droge gist, ei, eiwit, gebakken uitjes, grof zeezout, maanzaad, patentbloem, plantaardige olie, sesamzaad, suiker, water en zout
Keuken: Amerikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, ei, ganzenvet, peper, peterselie, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Ingrediënten: frituurolie, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneel, mager rundgehakt, olie, peper, pijnboompitten, piment, ui en zout
Keuken: Libanees / Syrisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: bouillon, citroensap, kobeba, kweeperen, nootmuskaat, peper, piment, suiker en zout
Keuken: Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, dille, gedroogde munt, gemalen kruidnagel, groene paprika, kaneel, olijfolie, peper, pijnboompitten, piment, risottorijst, rode paprika, rozijnen, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui en zout
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: buricchedeeg, ei, kippenlevers, marsala, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Duits / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gevogelte / orgaanvlees
Ingrediënten: citroen, gedroogde munt, olie, peper en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: marinade
Ingrediënten: boter, cottagecheese, diepvriesspinazie, dille, ei, eidooier, feta, filodeeg, lente-ui, nootmuskaat, peper, plantaardige olie, ricotta en zout
Keuken: Grieks / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: ciderazijn, gele ui, gember, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, suiker, witte wijnazijn, zoute haring en zwarte peperkorrels
Keuken: Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: citroensap, ei, kalfshaks, knoflook, lamspoot, witte bonen, witte wijnazijn en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / orgaanvlees
Ingrediënten: arboriorijst, kippenbouillon, saffraandraadjes, saffraanpoeder, witte wijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Ingrediënten: azijn, basilicum, bladpeterselie, brood, citroenrasp, ei, gehakt, knoflook, nootmuskaat, peper, suiker, tomaten, water en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Ingrediënten: bloem, citroenrasp, ei, eidooier, gemalen amandelen, gemalen kardemom, oranjebloesemwater, plantaardige olie, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker en vanille-essence
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: koek en gebak / vegetarisch