De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: fijne bulgur, hashwa, mager lamsvlees, peper, ui en zout
Keuken: Libanees / Syrisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: citroensap, mierikswortel, slagroom, witte wijnazijn en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, gember, kweeperen, lamsvlees, peper, piment, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods / Georgisch / Iraaks
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: aardappelen, amandelen, artisjokharten, bleekselderij, citroensap, courgette, gedroogde munt, kippenkarkas, kippenvleugels, knoflook, kurkuma, pijnboompitten, prei, selderijblad, suiker, witte peper en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / gevogelte
Ingrediënten: arachideolie, citroensap, gekarameliseerde suiker, gemberpoeder, honing, kaneel, kip, kweeperen, peper, suiker, ui, water en zout
Keuken: Bulgaars / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: amandelen, boter, ei, filodeeg, plantaardige olie, poedersuiker, sinaasappelrasp, suiker en walnoten
Keuken: Midden-europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, citroensap, lamsvlees, peper, rundvlees, suiker, tomaten, ui en zonnebloemolie
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Ingrediënten: citroen, citroensap, gedroogde witte bonen, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, rundvlees, spinazie, suiker, tomaten, ui en zout
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: bloem, boter, dadelvulling, melk, oranjebloesemwater, pistachevulling, poedersuiker, rozenwater, suiker en walnootvulling
Keuken: Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: peperkorrels, selderij, suiker, ui, vissenkoppen, witte peper, wortel en zout
Keuken: Amerikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort: bouillon
Ingrediënten: bloem, boter, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Mediterraans / Sefardisch / Joods
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, gemberpoeder, kaneel, kardemomzaad, kipfilet, lintpasta, maïsolie, peper, saffraandraadjes, saffraanpoeder, spaghettini, zonnebloemolie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte / ovenschotel
Ingrediënten: cashews, ei, geklaarde boter, gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, griesmeel, krenten, nootmuskaat, rum en suiker
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: boter, fijne tafelsuiker, filodeeg, pistaches, oranjebloesemwater en poedersuiker
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelpuree, ei, kalfsborst, kippenbouillon, knoflook, peper, peterselie, plantaardige olie, runderbouillon, ui, wortel en zout
Keuken: Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: ei, harissa, knoflook, olijfolie, peper, tomaten, zonnebloemolie en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroenschil, extra vergine olijfolie, knoflook, spaghettini, suiker, tagliolini, tomaten, wijnazijn en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: saus / pasta/noodles
Ingrediënten: aardbeien, framboos, rode bessen, suiker, water, witte wijn en zwarte bessen
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / fruit / chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: aubergines, groene paprika, knoflook, olijfolie, rode paprika, wijnazijn en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: amandelen, broodkruim, dadels, doorregen rundgehakt, ei, nootmuskaat, olie, peper, rozijnen, walnoten en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: arachideolie, artisjokbodems, boterhammen, cayennepeper, citroensap, couscous, groentestoofpot, harissa, kaneel, knoflook, lamsgehakt, nieuwe aardappels, paprikapoeder, peper, piment, rundergehakt, suiker, tomaten, tomatenpuree, zonnebloemolie en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: kaneel, kruidnagel, kweeperen, rode wijn, suiker en witte wijn
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: rijst, mager lamsgehakt, mager rundgehakt, peper, piment, rijstballetjes, rijstmeel, roz ou hamud bouillon en zout
Keuken: Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: gehakt, kaneel, kardemom, kruidnagel, lever, peper, rijst, schapendarm en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: worst
Ingrediënten: aubergine, citroensap, knoflook, peterselie, tahin en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: saus/dressing/jus / vegan