De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: kaneel, maïsmeel, melk, oranjebloesemwater, pistaches, rozenwater, salep en suiker
Keuken: Turks / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: ansjovisfilet, bigoli, bladpeterselie, extra vergine olijfolie, kappertjes, knoflook, peper, tonijn uit blik, volkorenpasta en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: saus / pasta/noodles
Ingrediënten: ciderazijn, citroensap, ei, fijne tafelsuiker, gele ui, haringfilet, stemgember, wijnazijn, zonnebloemolie en zure appel
Keuken: Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: bloem, heek, heilbot, kabeljauw, karper, knoflook, koriander, maïsolie, witbrood, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort: vis
Ingrediënten: azijn, bouillon, mierikswortel, peper, suiker, vleesstoofpot en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: stoofgerecht / rundvlees
Ingrediënten: blanke amandelen, citroensap, kokosrasp, oranjebloesemwater, pistaches, rozenwater en suiker
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, ei, frituurolie, honing, matsemeel, suiker, water en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: beignets / vegetarisch
Ingrediënten: gehakt, kaneel, kardemom, kruidnagel, lever, peper, rijst, schapendarm en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: worst
Ingrediënten: citroensap, harissa, karwij, korianderzaad, olijfolie, water en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: marinade
Ingrediënten: boter, kaneel, melk, peper, ui, zoete aardappels, zonnebloemolie en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: azijn, chilipeper, knoflook, komijn, olijfolie, paprikapoeder, pens, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort: stoofgerecht / orgaanvlees
Ingrediënten: kikkererwten, kurkuma, langkorrelrijst, saffraan, ui, vermicelli, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort: vegan
Ingrediënten: gele paprika, halloumi, knoflook, mozzarella, peper, rode paprika, tomaten, zonnebloemolie en zout
Keuken: Spaans / Balkan / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: langkorrelrijst, rozijnen, vermicelli, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: fijne tafelsuiker, komkommer en zure room
Keuken: Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch / azijn
Ingrediënten: bladpeterselie, kaneel, pepers, piment, rundergehakt, selderij, ui en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods / Iraaks
Ingrediënten: bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen piment, granaatappelsiroop, grove bulgur, hazelnoten, pijnboompitten, tamarindepasta, tomatenpuree, ui en walnoten
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: ei, kippenlever, kippenvet, peper, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gevogelte / orgaanvlees
Ingrediënten: ei, halloumi, kashkavalkaas, peper, tomaten, zonnebloemolie en zout
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, eiernoedels, melk en water
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Ingrediënten: bloem, droge gist, ei, eidooier, maanzaad, oost-indische kers blad, plantaardige olie, sesamzaad, suiker, water en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, citroenrasp, ei, eidooier, plantaardige olie, sinaasappelrasp, suiker, vanille-essence, witte amandelen en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: kaneel, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en walnoten
Keuken: Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boulette, cayennepeper, doorregen kalfsschouder, ei, extra vergine olijfolie, harissa, kalfshaks, kardoen, kikkererwten, knoflook, mergpijpjes, nieuwe aardappels, osban, plantaardige olie, runderschenkel, snijbiet, suiker, tomatenpuree, wilde spinazie, witte bonen, zout en zwarte peper
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, kaneel, kastanjes, lamsnek, lamsschouder, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: lamsvlees