De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: aubergine, citroensap, knoflook, peterselie, tahin en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: courgette, dille, munt, olijfolie, peper, plantaardige olie, yoghurt en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: arachideolie, chilipeper, citroensap, gezouten citroen, kalfshersenen, knoflook, komijn, lamshersenen, suiker, tomaten, tomaten uit blik en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: azijn
Ingrediënten: blanke amandelen, citroensap, kardemom, kokosrasp, oranjebloesemwater, pistaches, rozenwater en suiker
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: aubergines, chilipeper, curryblad, fenegriekzaad, gemalen komijn, gember, knoflook, kurkuma, mosterdzaad, sesamolie, suiker, wijnazijn en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: pickles
Ingrediënten: amandelmeel, aubergines, bloem, ei, kip, kipfilet, laurier, peper, tomaten, ui, witbrood, zonnebloemolie en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroensap, ei, harissa, kalfshaks, knoflook, komijn, lamspoot, paprikapoeder, witte wijnazijn en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / orgaanvlees
Ingrediënten: cayennepeper, kalfsgehakt, komijn, lamsgehakt, peper, pijnboompitten, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: peper, pijnboompitten, rozijnen, spinazie, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: ciderazijn, extra vierge olijfolie, gele ui, nieuwe aardappel, peper, peterselie, sjalot, wijnazijn en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: chinese gunpowderthee, groene thee, munt, suiker en water
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / koffie en thee
Ingrediënten: arganolie, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, koriander, peper, sinaasappelsap, suiker, wortel en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: salade
Ingrediënten: cayennepeper, citroensap, gemalen korianderzaad, groene kardemompeul, kalfsschenkel, kip, knoflook, laurier, Molokhia, olie, peper, rijst, ui en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rundvlees / lamsvlees
Ingrediënten: aubergines, lamsvlees, peper, rundvlees, suiker, tamarindepasta, tomaten, ui en zonnebloemolie
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, ei, frituurolie, honing, matsemeel, suiker, water en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: beignets / vegetarisch
Ingrediënten: boter, chilipoeder, doperwten, gemalen kardemom, gemalen koriander, gember, kaneel, knoflook, kurkuma, mozzarella, peper, tomaten, ui en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: curry / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, peper, rijst, spinazie, suiker, ui, water en zonnebloemolie
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / bouillon
Ingrediënten: boleten, cantharellen, fruitige witte wijn, ganzenvet, peper, plantaardige olie, shii-takes, ui, zout en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: paddenstoelen
Ingrediënten: azijn, chilipeper, knoflook, komijn, olijfolie, paprikapoeder, pens, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort: stoofgerecht / orgaanvlees
Ingrediënten: aardappel, aubergines, boter, ei, eidooier, feta, filodeeg, gruyère, nootmuskaat en witte peper
Keuken: Grieks / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, citroen, frituurolie, knoflook, kurkuma, lamsschouder, peper, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht / lamsvlees
Ingrediënten: bladpeterselie, brood, ei, kaneel, pepers, piment, tomaten, ui en zout
Keuken: Balkan / Sefardisch / Joods
Soort: rundvlees
Ingrediënten: knoflook, slagroom, witte wijn, zout en zuring
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, gezouten citroen, kappertjes, lente-ui, nieuwe aardappel, olijven en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: honing, oranjebloesemwater, rozenwater en water
Keuken: Joods
Soort: vegan / saus