De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: aubergine, bloem, eidooier, feta, gruyère, kashkavalkaas, parmezaanse kaas, peper, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: gemalen kardemom, melk, risottorijst, saffraandraadjes, saffraanpoeder, suiker en water
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: cayennepeper, fijne bulgur, hashwa, komijn, mager kalfsvlees, mager lamsvlees, mager rundvlees, peper, ui en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: ovenschotel
Ingrediënten: citroensap, ei, frituurolie, sinaasappelsap, suiker en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: beignets / vegetarisch
Ingrediënten: groene paprika, olie, tomaat en zwaardvis
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: barbecue/grill / vis
Ingrediënten: citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, peper, sperziebonen, suiker, tomaten, ui en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: citroensap, ei, eidooier, kippenbouillon, maïzena, olijfolie, peper, tagliolini, verjus en zout
Keuken: Joods / Italiaans
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: knoflook, maïsolie, peper, suiker, tomaten, tomaten uit blik, zonnebloemolie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: dadels, ei, foelie, honing, kalfshaks, kaneel, karamel, kikkererwten, kweeperenjam, mergpijp, nieuwe aardappels, nootmuskaat, peper, runderboegschenkel, runderborst, runderhaks, runderschenkel, ui, witte bonen en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: doperwten, peper, sla, suiker, ui, witte wijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: boter, fijne tafelsuiker, filodeeg, frituurolie, gemalen amandelen, oranjebloesemwater, rozenwater en suikerstroop
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, cayennepeper, citroensap, gedroogde gist, granaatappelsiroop, lamsgehakt, piment, tomatenpuree, ui, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: eidooier, mascarpone, mastiek, rozenwater en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch / roomijs
Ingrediënten: citroensap, cox-appels, crème fraîche, golden delicious, granny smith, rozenwater, suiker, water en yoghurt
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, doorregen runderlappen, gedroogde witte bonen, knoflook, mergpijp, parelgerst, peper, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort: rundvlees / eenpansgerecht
Ingrediënten: bladzilver, gebakken uitjes, kaneelstokje, kokosmelk, kruidnagel, noten, rijst en rozijnen
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: bouillon
Ingrediënten: arachideolie, cayennepeper, chilipoeder, gemalen kardemom, gemalen koriander, gember, kaneel, kip, knoflook, kurkuma, laurier, plantaardige olie, suiker, tomaten, tomaten in blik, ui, wijnazijn en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui, water en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: aardappels, melk, oranje pompoen, suiker, witte peper, zout en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: amandel-essence, appel, blanke amandelen, ei, matsemeel en suiker
Keuken: Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, chilipeper, citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, ui, witte wijn, witte wijnazijn, witvisfilet en zout
Keuken: Peruaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: bloem, citroen, ei, kleine visjes, koriander, olijfolie, peterselie, vismoten en water
Keuken: Mediterraans / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: citroen, ei, kalfshersenen, kipfilet, kippendijen, lamshersenen, nootmuskaat en peper
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte / azijn / orgaanvlees
Ingrediënten: boter, grove bulgur, halloumi, peper, plantaardige olie, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, gemarineerde artisjokharten, harissa, nieuwe aardappel en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan