De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, ei, glasvermicelli, kipkarkassen, kiporganen, kurkuma, peper, peterselie, saffraan, wortel en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: soep/bouillon / rijst
Ingrediënten: amandelen, maïzena, melk, oranjebloesemwater, pistaches, rijstebloem, rozenwater en suiker
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: dadels, ei, foelie, honing, kalfshaks, kaneel, karamel, kikkererwten, kweeperenjam, mergpijp, nieuwe aardappels, nootmuskaat, peper, runderboegschenkel, runderborst, runderhaks, runderschenkel, ui, witte bonen en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: azijn, citroensap, ei, karwijzaad, peper, plantaardige olie, suiker, witte kool, zout en zure room
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: groenten en aardappels / vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, cayennepeper, chilipoeder, donkerbruine basterdsuiker, gemalen kokos, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, koriander, santen, tamarindepasta, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: boter, kippenvet, parelgerst, plantaardige olie, ui, water, zout en zure room
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta, rijst, granen en deegwaren
Ingrediënten: citroen, extra vergine olijfolie, gemalen kardemom, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, peper, piepkuiken, ui en zout
Keuken: Libanees / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: kaneel, peper, piment, prei, rundergehakt, suiker, tamarindepasta en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: peperkorrels, suiker, ui, vissenkoppen, witte peper, wortel en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: bouillon
Ingrediënten: gember, groene chilipeper, kip, knoflook, kurkuma, munt, sesamolie, ui, wortel, zonnebloemolie en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: arachideolie, citroensap, gember, kipfilet, kippendijen, knoflook, kurkuma, langkorrelrijst, munt, peper, plantaardige olie, suiker, tomaat en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: allspice, bloem, kippenvet, matsemeel, paprikapoeder, peper, runderdarm, ui en zout
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: worst
Ingrediënten: bloem, citroenrasp, ei, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, olijfolie, water en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan / beslag/deeg
Ingrediënten: aardappel, aubergines, bladpeterselie, courgette, frituurolie, kaneel, knoflook, lamsgehakt, peper, piment, rundergehakt, suiker, tomatenpuree, ui, vleestomaten en zout
Keuken: Grieks / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: ovenschotel
Ingrediënten: brioche, challebrood, kaneel, rode wijn en suiker
Keuken: Joods / Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, amandelstaafjes, kaneel, kippenbouillon, langkorrelrijst, peper, pijnboompitten, piment, pistaches, rundergehakt, vleesbouillon, zonnebloemolie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: aubergines, citroenschil, olijfolie, plantaardige olie, wijnazijn en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: arganolie, chilipeper, extra vergine olijfolie, gezouten citroenschil, groene paprika, knoflook, komijn, peper, rode paprika, tomaten, wijnazijn en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: bataat, cayennepeper, ei, gedroogde donkerrode paprika, harissa, jonge groene tarwe, kaneel, knoflook, lamsschenkel, lamsschouder, nieuwe aardappel, paprikapoeder, peper, piment, plantaardige olie, suiker, ui en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, gemalen fenegriekzaad, gember, groene chilipeper, koriander, peper en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: anijszaad, arachideolie, bloem, ei, eidooier, gedroogde gist, melk, suiker, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Joods
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, cayennepeper, harissa, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, wijnazijn en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: citroensap, limoensap, suiker en water
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: abrikozen, amandelschaafsel, arachideolie, citroensap, gemberpoeder, honing, kaneel, kip, kweeperen, peper, pruimedanten, rozijnen, saffraan, sesamzaad, suiker, ui en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte