De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, kaneel, melk, peper, ui, zoete aardappels, zonnebloemolie en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: ei, knoflook, olijfolie, peper, tomaten, zonnebloemolie en zout
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroenschil, ei, kaneel, krenten, rozijnen, suiker, walnoten, witte wijn en zure appels
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, heek, heilbot, kabeljauw, karper, knoflook, koriander, maïsolie, witbrood, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort: vis
Ingrediënten: aubergine, citroensap, extra vergine olijfolie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Mediterraans / Balkan / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: boter, cheddar, cottagecheese, dille, edammer, ei, eidooier, filodeeg, goudse kaas, munt, nootmuskaat, sesamzaad en zonnebloemolie
Keuken: Orientaals / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, groene lasagnevellen, parmezaanse kaas, spinazie, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, aardappelzetmeel, ei, olie en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, gemberpoeder, kaneel, kardemomzaad, kipfilet, lintpasta, maïsolie, peper, saffraandraadjes, saffraanpoeder, spaghettini, zonnebloemolie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte / ovenschotel
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, gele ui, nieuwe aardappels, zoute haringfilet, zure appel, zure haringfilet en zure room
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: salade / vis
Ingrediënten: arboriorijst, kippenbouillon, saffraandraadjes, saffraanpoeder, witte wijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Ingrediënten: baars, bladpeterselie, bot, brasem, extra vergine olijfolie, griet, groene chilipeper, heek, kabeljauw, knoflook, mul, peper, rode chilipeper, saffraandraadjes, saffraanpoeder, suiker, tarbot, tomaten, tong, witbrood, witte wijn, zalm, zonnevis en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: soep/bouillon / vis
Ingrediënten: gedroogde limoenen, suiker en water
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: vegan
Ingrediënten: citroensap, plantaardige olie, witte wijn, zeebaars en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: aardappel, chilipeper, ei, groene paprika, merguez, peper, plantaardige olie, rode paprika, tomaten, ui en zout
Keuken: Israëlisch / Tunesisch / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: amandelen, bouillon, gele rozijnen, karper, suiker, ui, visballetjes, witte peper, wortel en zout
Keuken: Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: arachideolie, arganolie, boter, couscous, kaneel, melk, poedersuiker en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: arachideolie, citroen, gezouten citroen, koriander, kurkuma, ui, witte peper, zonnebloemolie en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: bladpeterselie, bloem, buricchedeeg, vis, ei, olijfolie, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: pastei
Ingrediënten: aardperen, arachideolie, citroensap, doperwten, kalfsborst, kalfsschouder, knoflook, lamsborst, lamsschouder, peper en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: aubergines, bloem, ei, olijfolie, paneermeel, plantaardige olie en zout
Keuken: Spaans / Portugees / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: bruine suiker, dadelstroop, water, witte raapjes en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: bloem, ei en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch / noedels
Ingrediënten: aardappel, bloem, ei, ganzenvet, peper, ui, vel van ganzenhals en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: abrikozenjam, bloem, cognac, ei, eiwit, koolzuurhoudend water, rum, suiker, walnoten en zout
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak/koek/taart/pudding / pannenkoeken en flensjes / vegetarisch