De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: dadels, gemalen kruidnagel, kaneel, walnoten en zoete rode wijn
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, dille, gemalen kruidnagel, kaneel, munt, olijfolie, peper, pijnboompitten, piment, risottorijst, rozijnen, suiker, ui, vleestomaten, water en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: cottagecheese, dille, ei, kasseri, koriander, lente-ui, munt, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, piment, spinazie, walnoten, zonnebloemolie en zout
Keuken: Iraans / Sefardisch / Joods
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, bruine suiker, citroensap, gemberbolletjes op siroop, knoflook, peper, rundergehakt, tomaten, tomaten in blik, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bladpeterselie, bloem, olijfolie, walnoten, water, witvisfilet, zonnebloemolie en zout
Keuken: Spaans / Turks / Sefardisch / Joods
Soort: pastei
Ingrediënten: arachideolie, citroensap, gember, kipfilet, kippendijen, knoflook, kurkuma, langkorrelrijst, munt, peper, plantaardige olie, suiker, tomaat en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: ei, kalfsgehakt, kalfsvlees, kip, knoflook, nootmuskaat, olijven, pistachenoten, radijs, witte peper en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: ei, gemalen amandelen, matsemeel, olie, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker en walnoten
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, granaatappelsiroop, olijfolie, plantaardige olie, wijnazijn en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: bindsla, bladpeterselie, citroensap, groene paprika, komkommer, kropsla, lente-ui, peper, radijs, rode ui, tomaten en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort: salade
Ingrediënten: boleten, cantharellen, farfel, fruitige witte wijn, ganzenvet, peper, plantaardige olie, shii-takes, ui, zout en zure room
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta/noodles / paddenstoelen
Ingrediënten: ei, matsemeel, olie, paneermeel, peper, peterselie, rundergehakt, tomatenpuree, ui en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: rundvlees
Ingrediënten: ei, plantaardige olie, suiker, zelfrijzend bakmeel en zout
Keuken: Zuid-Afrikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, gemalen kardemom, poedersuiker en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, blanke amandelen, citroensap, ei, eidooier, filodeeg, gemberpoeder, kaneel, kip, koriander, peper, plantaardige olie, poedersuiker, ui, warkavellen en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: hartige taarten, pasteien en pizza’s / gevogelte
Ingrediënten: ciderazijn, citroensap, ei, gele ui, haringfilet, mariabiscuits, wijnazijn, zonnebloemolie en zure appel
Keuken: Russisch / Zuid-Afrikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: augurk, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, groene olijven, knoflook, peper, pijnboompitten, witte wijnazijn en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: saus
Ingrediënten: grof zeezout en zalmfilet
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: amandelen, ei, gemberpoeder, kippenvet, matsemeel, olie, peterselie, rundermerg, ui, water, witte peper en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: noedels
Ingrediënten: bloem, fijne griesmeel, gedroogde limoen, mager rundgehakt, peper, ui en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Ingrediënten: abrikozen, citroensap, rozenwater, sinaasappelbloesemwater en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / chutney/pickle/jam/compote
Ingrediënten: water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: rijst
Ingrediënten: bouillon, citroensap, knoflook, kobeba, kurkuma, olie, peper, prei en zout
Keuken: Syrisch / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: bladpeterselie, chilipeper, citroensap, extra vergine olijfolie, granaatappelsiroop, knoflook, komijn, paprika, suiker, volkorenbrood, walnoten en zout
Keuken: Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort: vegan
Ingrediënten: abrikozen, bloem, ei, pastadeeg, pruimen en zout
Keuken: Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort: pasta/noodles / vegetarisch