De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, harissa, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, tomatenpuree, witvisfilet, witvismoten en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: druiven, gekarameliseerde suiker en suiker
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / wijn
Ingrediënten: bladpeterselie, bloem, cayennepeper, chilipeper, kerriepoeder, lente-ui, olie, tomaat, ui, visfilet, water en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: vis
Ingrediënten: bladpeterselie, dunne pasta, gemberpoeder, kaneel, kip, koriander, kurkuma, olie, peper, saffraandraadjes, saffraanpoeder, ui, vermicelli, water en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroenrasp, olie en paprikapoeder
Keuken: Hongaars / Sefardisch / Joods
Soort: marinade
Ingrediënten: dadelsiroop, gedroogde limoen, groene chilipeper, kabeljauwfilet, peper, plantaardige olie, tomatenpuree, ui, vleestomaten, wijnazijn en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: vis
Ingrediënten: appel, bier, bloem, cognac, donkere rum, ei, fruitlikeur, kaneelpoeder, melk, plantaardige olie, poedersuiker, suiker, water en zout
Keuken: Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, chilipeper, citroensap, gezouten citroen, kalfshersenen, knoflook, komijn, lamshersenen, suiker, tomaten, tomaten uit blik en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: azijn
Ingrediënten: citroensap, ei, eidooier, kippenbouillon, maïzena, olijfolie, peper, tagliolini, verjus en zout
Keuken: Joods / Italiaans
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: aardappelpuree, ui en vel van ganzenhals
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bladpeterselie, ei, kaneel, kipfilet, kippenpoten, knoflook, peper, piment, suiker, tomaten, tomaten uit blik, witbrood en zout
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroensap, gemberpoeder, gezouten citroen, groene olijven, kip, knoflook, koriander, peper, roodbruine marokkaanse olijven, saffraanpoeder, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, fijne tafelsuiker, filodeeg, pistaches, oranjebloesemwater en poedersuiker
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: boter, ganzenvet, kastanjes, peper, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: groente
Ingrediënten: bladpeterselie, gedroogde limoen, gemalen kardemom, kaneel, pepers, piment, rundergehakt, selderij, ui en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Ingrediënten: boter, citroensap, filodeeg, gemalen amandelen, pistaches, oranjebloesemwater, plantaardige olie, rozenwater, sinaasappelrasp, suiker, vloeibare honing en water
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: amandelessence, boter, citroensap, ei, filodeeg, gemalen amandelen, plantaardige olie, sinaasappelrasp, suiker, vloeibare honing en water
Keuken: Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, blanke amandelen, foelie, gedroogde abrikozen, gevogeltebouillon, kaneel, nootmuskaat, pijnboompitten, pistaches, rozijnen, saffraanpoeder, snelkookcouscous, suiker en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: cottagecheese, courgette, dille, ei, feta, kashkavalkaas, munt, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, roomkaas en zout
Keuken: Spaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, citroensap, gemberpoeder, kip, knoflook, saffraanpoeder, witte peper, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: amandelschaafsel, ananas, cayennepeper, chilipoeder, gember, javaanse suiker, knoflook, rozijnen, witte wijnazijn en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: vegan / chutney
Ingrediënten: bloem, citroensap, droge gist, frituurolie, mozzarella, oranjebloesemwater, ricotta, rozenwater, suiker en water
Keuken: Joods
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, arachideolie, bloem, droge gist, ei, eidooier, plantaardige olie, rozijnen, saffraan, sinaasappelrasp, suiker, walnoten en water
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, olijfolie en spinazie
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: karamel, melk, risottorijst, suiker en water
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch