De joodse keuken
achthonderd authentieke recepten uit de Diaspora
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De joodse keuken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur… Een monumentaal werk dat de geschiedenis vertelt van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. De achthonderd(!) magnifieke recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar heeft verzameld uit de diaspora, de verspreiding van Joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze proefde de gerechten, praatte met koks, met marktkooplui en met mensen die recepten mondeling hebben overgeleverd, en ze luisterde naar de verhalen die u overal in dit boek vindt…
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: citroensap, ei, gemalen amandelen, kaneel, rozenwater, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker, walnoten en water
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: gierst, olie, ui, water en zout
Keuken: Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / pasta, rijst, granen en deegwaren
Ingrediënten: kaneel, peper, uienpuree en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: marinade
Ingrediënten: ciderazijn, citroensap, ei, fijne tafelsuiker, gele ui, haringfilet, stemgember, wijnazijn, zonnebloemolie en zure appel
Keuken: Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort: vis
Ingrediënten: gehakt, kaneel, kardemom, kruidnagel, lever, peper, rijst, schapendarm en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort: worst
Ingrediënten: braadkuiken, challe, citroensap, duif, eidooier, kippenlever, kippenvet, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, poussins en zout
Keuken: Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: cayennepoeder, chilipoeder, ciderazijn, knoflook, plantaardige olie, tamarindepasta, ui, walnoten, water en wijnazijn
Keuken: Joods
Soort: saus
Ingrediënten: peper, spliterwten en zout
Keuken: Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: arachideolie, bladpeterselie, cayennepeper, filodeeg, foelie, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, mager rundgehakt, nootmuskaat, peper, ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort: azijn
Ingrediënten: aardappel, basis piedeeg 1, ei, eidooier, feta, parmezaanse kaas, sesamzaad, witte peper en zout
Keuken: Turks / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch / pastei
Ingrediënten: arboriorijst, kippenbouillon, saffraandraadjes, saffraanpoeder, witte wijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Ingrediënten: arachideolie, citroensap, gedroogde kokos, groene chilipepers, knoflook, kokosmelk, kokosnoot, komijn, koriander, kurkuma, limoensap, sesamolie, witvisfilet en zout
Keuken: Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort: curry / vis
Ingrediënten: aardappel, ei, honing, olie, parmezaanse kaas en poedersuiker
Keuken: Spaans / Balkan / Sefardisch / Joods
Soort: ei/omelet/frittata
Ingrediënten: arachideolie, arganolie, boter, couscous, granaatappelpitten, kaneel, karnemelk, melk, poedersuiker en zout
Keuken: Marokkaans / Sefardisch / Joods
Ingrediënten: aardappel, ganzenvet, kippenvet, peper, plantaardige olie, ui en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Ingrediënten: ei, kalfsgehakt, knoflook, paneermeel, peper, vel van ganzenhals en zout
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: brood, ganzenlever, kippenlever, matsemeel en vel van ganzenhals
Keuken: Asjkenazisch / Joods
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardperen, citroensap, kippenbouillon, knoflook, peper, plantaardige olie, tomaten, ui, water en zout
Keuken: Israëlisch / Asjkenazisch / Joods
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bindsla, bladpeterselie, citroensap, groene paprika, komkommer, kropsla, lente-ui, peper, radijs, rode ui, tomaten en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort: salade
Ingrediënten: all spice, gemberpoeder, kaneel, kippenvet, nieuwe aardappel, nootmuskaat, olie, peper, pruimedanten, ribstuk, runderborst, runderrollade, suiker, ui en zout
Keuken: Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort: rundvlees
Ingrediënten: anijszaad, basilicum, gedroogde rozenblaadjes, gedroogde sinaasappelschil, lavendel, majoraan, oranjebloesems, salie, suiker, verbena en water
Keuken: Sefardisch / Joods
Soort: vegan / koffie en thee
Ingrediënten: boter, courgette, couscous, doperwten, kaneel, karnemelk, melk, poedersuiker, pompoen, rozijnen, tuinbonen, ui, water, yoghurt en zout
Keuken: Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, courgette, knoflook, munt, olijfolie, peper, wijnazijn en zout
Keuken: Siciliaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: vegan
Ingrediënten: amandelen, boter, citroensap, fijne tafelsuiker, filodeeg, oranjebloesemwater, pistaches, rozenwater, suiker, walnoten, water en zonnebloemolie
Keuken: Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: baars, bladpeterselie, bot, brasem, extra vergine olijfolie, griet, groene chilipeper, heek, kabeljauw, knoflook, mul, peper, rode chilipeper, saffraandraadjes, saffraanpoeder, suiker, tarbot, tomaten, tong, witbrood, witte wijn, zalm, zonnevis en zout
Keuken: Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort: soep/bouillon / vis