Terug naar Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger.
Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger recepten
Der Feinschmecker bookazine nr. 1
Wolfram Siebeck
Overzicht van alle recepten
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, gemberpoeder, groente, jeneverbessen, korianderzaad, laurier, peper, suiker, ui, witte wijn, zout, zure appel en zuurkool uit blik
- Keuken:
- Duits
- Ingrediënten:
- bloemige aardappel, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, tarbot, tijm en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- basilicum, dragon-vinaigrette, grof gemalen peper, grof zeezout, laurier, prei, sardines op olie, sjalot, tomatenconcassé, water, witte bonen, wortel, zout en zwarte olijven
- Keuken:
- Frans / Duits
- Soort:
- vegan
- Ingrediënten:
- aardappel, cayennepeper, court-bouillon, kabeljauw, room, scherpe mosterd, vis en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- boter en olie
- Ingrediënten:
- kookworst, puy-linzen en vinaigrette
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- gevogeltekarkassen, kalfsbotten, kalfspoot, kalfsvlees, knolselderij, laurier, peper, prei, rode wijn, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm, wortel en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- bouillon
- Ingrediënten:
- kalfschenkel, knoflook, olijfolie, prei, rozemarijn, sjalotten, tijm, tomaat, witte wijn, wortel, zout, zwarte olijven met pit en zwarte peper
- Keuken:
- Mediterraans
- Soort:
- kalfsvlees
- Ingrediënten:
- boter, cayennepeper, citroensap, forel, limoen, stoofvocht en witte wijn
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- dragonazijn, olijfolie, sjalotten, zout en zwarte peper
- Soort:
- vinaigrette
- Ingrediënten:
- bloem, boter, eidooier, eiwit, korrelssuiker en suiker
- Keuken:
- Noors
- Soort:
- koek en gebak / vegetarisch
- Ingrediënten:
- bladerdeeg, boter, citroensap, eigeel, gemalen koriander, olie, ossenhaas, rauwe ham, rode wijn, suiker, ui, witte peper, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Duits / Brits
- Soort:
- rundvlees
- Ingrediënten:
- aardappelen, aubergine, courgette, knoflook, olijfolie, rode paprika, sjalot, tijm, vleestomaten, witte peperkorrels, zout en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- groente
- Ingrediënten:
- aardappel, champignons, erwten, foelie, gedroogde morieljes, kip, kruidnagel, laurier, peper, port, prei, selderij, tijm, ui, wortel en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- boter, citroen, gekookte aardapelen, kappertjes, roodbaarsfilet en zout
- Keuken:
- Zwitsers
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- aardappelen, boter, broodkruim, citroen, crème fraîche, ei, eidooier, knoflook, lamsgehakt, peper, room, savooiekool, sjalotten, spek, tijm, witte wijn en zout
- Keuken:
- Duits
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroenrasp, hazelnootmeel, kaneel, kruidnagelpoeder en suiker
- Keuken:
- Hongaars / Midden-Europees
- Soort:
- koek en gebak / vegetarisch
- Ingrediënten:
- knoflook, parmezaanse kaas, peper, runderbouillon, spinazie en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- boter, eidooier, eiwit, grand marnier, poedersuiker, sinaasappelrasp, suiker en wijnsteenpoeder
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vegetarisch
- Ingrediënten:
- knoflook, knoflooksaus, lamsbout, rozemarijn, tijm en zwarte peper
- Keuken:
- Brits
- Ingrediënten:
- bleekselderij, extra vierge olijfolie, gebakken rookspek, gember, hambot, kerrie, kippenbouillon, knoflook, korianderpoeder, rookspek, room, selderijblad, verse witte bonen, voorgerecht, zout, zwarte peper en zwoerd
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, duiven, gerookt mager spek, ham, jeneverbes, knoflook, olijfolie, peper, preiwit, pure chocolade, rode côte du rhône, saffraanpoeder, sjalot, suiker, tomatenpuree, wortel en zout
- Keuken:
- Frans / Duits
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- knoflook, olijfolie, puy-linzen, schapenkaas, tijm en zwarte peper
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- salade / kaas
- Ingrediënten:
- boter, glace de viande, kalfsfond, kippenfond, sherryazijn, suiker, witte wijn, zout en zwarte peper
- Soort:
- saus
- Ingrediënten:
- abrikozen, boter, bourbonvanille, citroensap, citroenschil, dessertwijn, gedroogde abrikozen, halbtrockener spätlese, honing, kirsch, kruidnagel, melk, risottorijst, slagroom en suiker
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- rijst / vegetarisch
- Ingrediënten:
- amandelmeel, bloem, boter, poedersuiker, suiker en vanillesuiker
- Keuken:
- Hongaars / Midden-Europees
- Soort:
- koek en gebak / vegetarisch
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, korianderzaad, roodbaarsfilet, room, savooiekool, sjalot, suiker en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- champignonafsnijsel, citroensap, forelgraten, forelkoppen, laurier, peperkorrels, prei, ui, water, witte wijn en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- bouillon
- Ingrediënten:
- braadvet en ongepelde knoflooktenen
- Keuken:
- Internationaal
- Ingrediënten:
- amandelstiften, bittere chocolade, bloem, boter, ei, slagroom, suiker en witte rum
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gebak/koek/taart/pudding
- Ingrediënten:
- aardappel, gedroogde tomaten in olie, gruyère, laurier, nootmuskaat, olijfolie, peper, prei, rookspek en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- kippenvlees, lamsvlees, puy-linzen, rundvlees en vinaigrette
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade / gevogelte
- Ingrediënten:
- boter, chilipeper, citroensap, dille, kerrie, kippenbouillon, komkommer, room, zalm en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- kwartelborst, kwartelbout, puy-linzen en vinaigrette
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade / gevogelte
- Ingrediënten:
- basmatirijst, citroensap, kerriepoeder, olijfolie, pijnboompitten, roodbaarsfilet, rozijnen, sjalot en zout
- Keuken:
- Indiaas
- Ingrediënten:
- acaciahoning, banyuls, dragonazijn, garam masala, gedroogde chilipeper, gedroogde tijm, kaneelstokje, kerrie, korianderzaad, kruidnagel, madeira, maury, olijfolie, pompoen, port, rozijnen, saffraanpoeder, sojasaus, suiker, tomatenpuree en witte ui
- Keuken:
- Duits / Indiaas
- Soort:
- chutney
- Ingrediënten:
- ansjovis, ei, kropsla, olijfolie, rode wijnazijn, tomaten, tonijn uit blik, zout, zwarte olijven en zwarte peper
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- bruin brood zomder korst, gerookte zalm en rauwmelkse boter
- Keuken:
- Internationaal
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, kippenfond, knoflook, konijnenbouten, laurier, rookspek, tomatenpuree, wild, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- samengestelde boter
- Ingrediënten:
- ansjovisfilet, broodjes zonder korst, citroenrasp, citroensap, eidooier, kalfsschouder gemalen, kappertjes, kruidnagel, laurier, melk, mergpijp, noedels, nootmuskaat, room, runderbouillon, soepgroenten, vleesbotten, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- kalfsvlees
- Ingrediënten:
- azijn, chilipeper, gedroogde dragon, gember, karwijzaad, knoflook, madeira, olijfolie, ossenstaart, peterseliewortel, rode wijnazijn, selderij, sojasaus, ui, witte kool, witte peperkorrels, wortel en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- rundvlees
- Ingrediënten:
- azijn, knoflook, mosterd, olijfolie, sherry, slagroom, walnootolie, zout en zwarte peper
- Soort:
- vinaigrette
- Ingrediënten:
- ansjovis, chilipeper, goudbrasem, knoflook, olijfolie, pastis, peper, prei, saffraan, schelvis, schorpioenvis, selderij, selderijblad, sinaasappelschil, tarbot, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelknol, visfond, witte wijn, wortel, zalm, zeeduivel, zeewolf en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- soep/bouillon / vis
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, citroensap, eekhoorntjesbrood, gedroogd eekhoorntjesbrood, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peterseliewortel, prei, risottorijst, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- rijst / vegetarisch
- Ingrediënten:
- kruidnagel, laurier, peper, prei, selderij, water, wijn en wortel
- Soort:
- vegan / bouillon / zuivel
- Ingrediënten:
- aardappelpuree girardet, cayennepeper, gamba's, olijfolie, peterselie, saffraanpoeder en zout
- Keuken:
- Zwitsers
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- azijn-karamelsaus, eend, barbarie, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte / boter en olie
- Ingrediënten:
- extra vierge olijfolie, knoflook, room, vastkokende aardappelen en zout
- Keuken:
- Zwitsers
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, boter, eendenborst, kaneel, kruidnagel, laurier, rode wijn, sinaasappelmarmelade, tijm, tomatenpuree en zwarte peper
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- chilipeper, knoflooktenen, kruidnagel, laurier, olijfolie, rode wijn, rode wijnazijn, suiker, tijm, water en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- vegan
- Ingrediënten:
- appel, bloem, calvados, ei, gezouten boter, poedersuiker en suiker
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
- Ingrediënten:
- blanke eendenfond, eendenbout, kerriepoeder, knolselderij, olie, vastkokende aardappelen, wortel, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- dragon-vinaigrette, geglaceerde groene paprika, grof gemalen peper, grof zeezout, laurier, prei, sardines op olie, tomatenconcassé, water, witte bonen, wortel, zout en zwarte olijven
- Keuken:
- Frans / Duits
- Soort:
- vegan
- Ingrediënten:
- citroen, droge witte wijn, kalfsschouder, knoflook, laurier, olijfoliebrood, peper, selderij, sjalotten, spaanse peper, tomaten, wortel, zout en zwarte olijven zonder pit
- Keuken:
- Mediterraans
- Soort:
- kalfsvlees
- Ingrediënten:
- bieslook, crème fraîche, knoflook, scherpe mosterd, sjalot, witte peper, zout en zure room
- Soort:
- saus
- Ingrediënten:
- azijn, knoflook, mosterd, olijfolie, sherry, walnootolie, zout en zwarte peper
- Soort:
- vinaigrette
- Ingrediënten:
- boter, champignons, citroen, crème fraîche, forel, laurier, peperkorrels, port, prei, sjalotten, tomatenpuree, ui, visfond, witte wijn en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, groente, knoflook, room, scherpe paprika, snoekbaarsfilet, snoekfilet, ui, witte peper, zout, zure room en zuurkool
- Keuken:
- Hongaars
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- banaan, boter, citroen, gember, kokosijs, korianderzaad, munt, rum, suiker en vanille-ijs
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch
- Ingrediënten:
- artisjokbodems, bloemkool, cayennepeper, champignons, citroensap, droge witte wijn, koriander, laurier, olijfolie, pareluitjes, peper, prei, rozemarijn, saffraan en zout
- Keuken:
- Grieks
- Soort:
- vegan
- Ingrediënten:
- aalbessen, aardappelmeel, aardbeien, bramen, eiwit, frambozen, gember, maïzena, rode wijn en suiker
- Keuken:
- Noord-west-Europees
- Soort:
- vegetarisch
- Ingrediënten:
- boter, jeneverbessen, madeira, mirepoix van groente, plantaardige olie, port, reebotten, reefilet, reerug, rookspek, tomatenpuree, truffel, wild, wildfond, zeezout en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Duits
- Ingrediënten:
- boter, courgette, crème fraîche, ei, gekookte ham, gruyère, nootmuskaat, peper, room en zout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- varkensvlees / groente
- Ingrediënten:
- groene paprika, suiker en zoete sojasaus
- Soort:
- bouillon / groente
- Ingrediënten:
- boter, champignons, citroen, droge riesling, eau de vie, geklaarde boter, knoflook, knolselderij, peper, poularde, prei, room, sjalotten, soepkip, tijm, ui, wortel en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- gevogelte
- Ingrediënten:
- eendenbout, kerriepoeder, knolselderij, olie, vastkokende aardappelen, wortelen, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- gevogelte / eenpansgerecht
- Ingrediënten:
- boter, donkere chocolade, eidooier, eiwit, espressokoffie, grand marnier, poedersuiker, sinaasappelzest en slagroom
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vegetarisch
- Ingrediënten:
- eendenbout, gedroogd eekhoorntjesbrood, knolselderij, olie, vastkokende aardappelen, wortelen, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- gevogelte / eenpansgerecht
- Ingrediënten:
- ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, knoflook, olijfolie, roodbaarsfilet, saffraanpoeder, tijmthee, tomaten-concassé, tomatenpuree, ui, venkelzaad, witbrood, witte wijn, zout en zwarte olijvenpuree
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bloem, boter, geraspte chocolade, geraspte hazelnoten en suiker
- Keuken:
- Hongaars / Midden-Europees
- Soort:
- koek en gebak / vegetarisch
- Ingrediënten:
- bataviasla, eikenbladsla, kleine aardappelen, kropsla, paardenbloemblad, saint-maure kaas en vinaigrette voor salade met geitenkaas
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- cognac, gember, gerookt spek, jeneverbessen, kaneel, kruidnagel, laurier, mosterd, reeborst, reebout, reehals, rodebessengelei, rode wijn, sjalotten, tijm, tomatenpuree, ui, wild, wortel, zout en zwarte peperkorrels
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- stoofgerecht
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, crème fraîche, duts, riesling, room, sjalot, zalm en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- azijn, knoflook, mosterd, olijfolie, sherry, sjalot, zout en zwarte peper
- Soort:
- vinaigrette
- Ingrediënten:
- dragonazijn, knoflook, mosterd, olijfolie, sjalotten en zwarte peper
- Soort:
- vegan / vinaigrette
- Ingrediënten:
- boter, boudin noir, citroensap, groente, kalfslever, knoflook, konijnenlever, room, scherpe paprika, ui, witte peper, zout, zure room en zuurkool
- Keuken:
- Hongaars
- Soort:
- worst / orgaanvlees
- Ingrediënten:
- boter, champignons, citroen, gedroogde tomaten in olie, peper, savooiekool, walnoten en zout
- Keuken:
- Duits
- Soort:
- vegetarisch / groente