Terug naar B. Van Loo.

Recepten van B. Van Loo

Overzicht van de recepten

Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Kruidenomelet (1393)

Ingrediënten:
blad van maartse viooltjes, boerenwormkruid, boter, ei, gember, kropsla, marjolein, munt, peterselie, salie, selderieblad, snijbiet, spinazie, venkel, wijnruit en zout

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / nagerecht uit Als kok in Frankrijk:

Tarte Tatin

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, suiker, vanillesuiker en zure appel

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Recept uit Als kok in Frankrijk:

Kip Marengo

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, champignons, kip, olijfolie, peterselie, sjalot, tomatenpuree en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Kaastaartjes

Ingrediënten:
boter, eidooier, kruimeldeeg, kwark, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / nagerecht uit Als kok in Frankrijk:

Normandische appelbollen

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, eidooier, gedroogde appelschil, goudreinet, kaneel, poedersuiker en ruwe rietsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / voorgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Salade Francillon

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, in champagne gekookte truffel, mosselen, olijfolie, peper, peterselie, sauterne wijn, selderij, tijm, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Als kok in Frankrijk:

Wafels

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, room en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Bij de koffie uit Als kok in Frankrijk:

Madeleines

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenschil, ei, gist, suiker en vanillestokje

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
bouquet garni, brood, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peper, saffraan, tomaat, ui, visfumet, zeeduivel en zout

Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Vleessoep

Ingrediënten:
ei, mager rundvlees, marjolein, munt, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, peterselie, saffraan, vleesbouillon, water en wijnazijn

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Recept uit Als kok in Frankrijk:

Engelse vissoep Lady Morgan (1833)

Ingrediënten:
ansjovis, cayennepeper, champagne, champignons, citroen, garnalen, griet, kalfsbouillon, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, oesters, oestervocht, paling, prei, rivierkreeftboter, rivierkreeftstaartjes, selderijstengel, tong, truffel, ui, visbraadjus, wijting, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Recept uit Als kok in Frankrijk:

Sauce gribiche

Ingrediënten:
augurk, champignons, citroensap, dijon-mosterd, hardgekookte eidooiers, hardgekookt eiwit, kappertjes, knoflook, peper, tuinkruiden en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Als kok in Frankrijk:

Poffertjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, reuzel, rum, suiker en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch