Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Hutspot met knolselderij en gekarameliseerde winterpeen

Ingrediënten:
belegen goudse komijnnenkaas, fijne kristalsuiker, knolselderij, kruimige aardappelen, laurierbladeren, marmite, bladpeterselie, roomboter, ui, volle melk en winterpeen

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Salade van witlof en peer

Ingrediënten:
ahornsiroop, appelciderazijn, bieslook, extra vierge olijfolie, gezouten pecannoten, grove mosterd, peren, sjalotten en witlof

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Koriander-Gerookte paprikaboter met limoen

Ingrediënten:
koriander, limoenrasp en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Rodekoolsalade met dadel en mandarijndressing

Ingrediënten:
dijonmosterd, mandarijnrasp, mandarijnsap, medjouldadels, milde olijfolie, bladpeterselie, rode kool, rode wijnazijn en zaatar

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Orzo met geroosterde cherrytomaatjes en feta

Ingrediënten:
cherrytomaten, feta, gerookte spekreepjes, knoflook, olijfolie, orzo, rozemarijn en verse doperwten

Keuken:
Nederlands
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Maiskolven van de barbecue met drie toppings

Ingrediënten:
bieslook, dille, extra vierge olijfolie, grof zeezout, knoflook, limoenrasp, limoensap, maiskolven, majoraan, plantaardige boter, bladpeterselie, vegan mayonaise en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Geroosterde spitskool met cashew-jalapenosalsa

Ingrediënten:
bosuitjes, groene jalapeñopeper, kidneybonen uit blik, knoflook, komijnzaad, koriander, limoenrasp, limoensap, maiskorrels uit blik, milde olijfolie, ongebrande cashewnoten, rode ui, spitskool en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Volkorenspaghetti met mosselen en tomaat

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, mosselen, olijfolie, bladpeterselie, rode peper, romatomaten en volkorenspaghetti

Keuken:
Nederlands
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Yoghurtflatbreads met halloumi, gepofte paprika en ingelegde rode ui

Ingrediënten:
bakpoeder, gemalen komijn, halfvolle griekse yoghurt, halloumi, harissa, koriander, olijfolie, rode parika, rode ui, spinazie, witte wijnazijn, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Rozemarijn-zeezoutboter

Ingrediënten:
heel grof zeezout, knoflook, rozemarijn en samengestelde boters

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / boter en olie
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Stroopwafels

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, keukenstroop, melk, verse bakkersgist, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Vlaflip

Ingrediënten:
limonadesiroop, slagroom, vanillevla en yoghurt

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Hangop

Ingrediënten:
slagroom, vanillesuiker en yoghurt

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / zuivel
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Salade de hareng nouveau - Salade van nieuwe haring

Ingrediënten:
appel, bieslook, ciderdressing, crème fraîche, kropsla, nieuwe haring, peper, rode biet, vis, zalmeitjes en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Saucijzenbroodjes

Ingrediënten:
beschuitkruim, bloem, ei, ketjap manis, melk, nasikruiden, roomboterbladerdeeg, rundergehakt, sambal en selderijblad

Keuken:
Nederlands
Soort:
quiche / rundvlees
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Lunch uit Nederland op z'n lekkerst:

Eggs benedict

Ingrediënten:
cherrytomaten, citroen, dijonmosterd, dragonazijn, ei, kaiserbroodjes, olijfolie en roomboter

Keuken:
Nederlands
Soort:
eieren, kaas en zuivel / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Lamskoteletjes met kriel, veldsla en basilicumolie

Ingrediënten:
appelciderazijn, basilcum, extra vierge olijfolie, knoflook, koolrabi, krieltjes, lamskotelet, rode peper, roomboter en veldsla

Keuken:
Nederlands
Soort:
lamsvlees
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / voorgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Hollandse garnalencocktail met grapefruit-cocktailsaus

Ingrediënten:
ei, grapefruit, hollandse garnalen, ketchup, kropsla, milde mosterd, olijfolie, slagroom, tabasco, whisky en worcestershiresaus

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Lunch uit Nederland op z'n lekkerst:

Tosti met graskaas, kimchi en komkommersalade

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, graskaas, kimchi, komkommer, mayonaise, rode ui, volkorenbrood en witte balsamicoazijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Groene frittata met feta en veldsla

Ingrediënten:
amandelen, ei, feta, halfvolle melk, knoflook, milde olijfolie, prei, sjalot en veldsla

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Snack of tussendoortje uit Nederland op z'n lekkerst:

Labneh met dunsgeschaafde radijs en platbrood

Ingrediënten:
dille, dukkah, extra vierge olijfolie, griekse yoghurt, radijs, volkorenflatbread, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Filodeegtaart met radijs

Ingrediënten:
amandelschaafsel, ei, extra vierge olijfolie, filodeeg, olijfolie, panko, pecorino romano, radijs, ricotta, roomboter, sperziebonen en spinazie

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Orecchiette met spinazie en kruiden

Ingrediënten:
basilicum, citroen, dille, extra vierge olijfolie, knoflook, munt, orecchiette, parmezaanse kaas, pijnboompitten en spinazie

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Spinaziesoep met knapperig gebakken ham

Ingrediënten:
aleppo-peper, coburger ham, crème fraîche, gemalen koriander, groentebouillonblokje, knoflook, milde olijfolie, soepgroenten, spinazie en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon