Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Spitskool met appel en komijn

Ingrediënten:
appels, komijnzaad, roomboter en spitskool

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Gekookte asperges met mimosadressing

Ingrediënten:
asperges, bladpeterselie, bosui, ei, olijfolie en witte-wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Diner / tussengerecht uit Lekker Hollands:

Aspergesoep met Stellendamse garnalen

Ingrediënten:
asperge, bladpeterselie, citroenrasp, hollandse garnalen, olijfolie en slagroom

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Hollandse kropsla met tuinbonen en muntolie

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, kropsla, munt, olijfolie en tuinboon

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Posteleinsalade met hazelnoten

Ingrediënten:
hazelnoot, hazelnootolie, rode ui, rode-wijnazijn en winterpostelein

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Gebakken spruitjes met aardappel

Ingrediënten:
ganzenvet, olijfolie, rode chilivlokken, spruitjes en vastkokende aardappel

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Diner / tussengerecht uit Lekker Hollands:

Zomerse doperwtensoep met knoflooktoast

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, crème fraîche, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, laurier, peperkorrels, prei, roomboter, salie, stokbrood, tijm, ui, verse doperwten, verse knoflook en wortel

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Kerststol of paasstol

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, citroen, donkere rum, ei, gedroogde vijgen, instantgist, kaneel, krenten, melk, rozijn, sinaasappel, suiker, water, witte amandelen, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Autentiek rozijnen/dadelbrood

Ingrediënten:
appelzuurdesem, bloem, dadel, gist, ras el hanout, rozijn, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Veel brood van 2 kilo meel

Ingrediënten:
amandel, gebuild meel, gedroogde abrikoos, gist, hazelnoot, rozijn, vijgen, waldkornmix, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Spelt streekbrood

Ingrediënten:
olijfolie, roggemeel, speltbloem, speltvlokken, volkoren speltmeel, water, zeezout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Witbrood met zuurdesem van boekweit

Ingrediënten:
boekweitzuurdesem, tarwebloem, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Zuurdesemstarter van boekweitmeel

Ingrediënten:
boekweitmeel en water

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Recept uit Nachtbrood:

Brabantse worstenbroodjes

Ingrediënten:
brood, ei, gist, half-om-halfgehakt, margarine, melk, patentbloem, peper, reuzel, volkoren tarwemeel, water, worcestersaus en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / hartige hapjes
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Brabants roggebrood

Ingrediënten:
bloem, fijn roggemeel, gist, karnemelk, stroop, volkoren tarwemeel, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Honing/noten/rozemarijnbrood

Ingrediënten:
bloem, gist, honing, noten, olijfolie, roggebloem, rozemarijn, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Paasfiguren

Ingrediënten:
bloem, ei, gebuild meel, gist, rozijn, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / feestdagen
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Spiraal

Ingrediënten:
bloem, gebuild meel, gist, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Houthakker

Ingrediënten:
meel t110, meel t65, roggebloem, water, zeezout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Speltbrood

Ingrediënten:
bio desem, gist, speltbloem, volkoren speltmeel, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Autentiek maanzaadbrood

Ingrediënten:
appelzuurdesem, bloem, gist, maanzaadolie, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Recept uit Nachtbrood:

Authentiek witbrood

Ingrediënten:
appelzuurdesem, bloem, gist, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Volkoren/zadenbrood

Ingrediënten:
gist, meel t110, meel t65, water, zaden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Handrie's speltbrood met noten, vijgen en dadels

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, dadels, noten, roggebloem, sinaasappelrasp, suiker, vijgen, volkoren speltmeel, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht