Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Gerookte palingkroketten - Oma Bobs

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroensap, dille, eiwit, gelatinepoeder, gerookte palingfilet, kappertjes, maïzena, palingbouillon, paneermeel, peterselie, roomboter, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Bijgerecht uit Het kleine fornuis:

Zuurzoete rozen

Ingrediënten:
azijn, bieslook, komkommer, peterselie, rode biet, suiker en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade / vegan / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / hoofdgerecht uit Het kleine fornuis:

Geheime lof-club

Ingrediënten:
aardappelpuree, ham, kaas, peper en witlof

Keuken:
Nederlands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / hoofdgerecht uit Het kleine fornuis:

Chineese stamppot

Ingrediënten:
aardappel, boter, chinese kool en vijfkruidenpoeder

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot / groenten en aardappels / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Het kleine fornuis:

Puree-eiland

Ingrediënten:
aardappel, olijfolie, rode peper en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / aardappelgerecht / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / lunch / bijgerecht uit Het kleine fornuis:

Gezond voor jong en oud

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, grotchampignons, olie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / veganistisch / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / nagerecht / dessert uit Het kleine fornuis:

Flip van vla

Ingrediënten:
appelmoes, beschuit, chocoladevla, hopjesvla en vanillevla

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoete hapjes / vegetarisch / zuivel
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Recept uit Luilekkerland:

Paddenstoelenragout

Ingrediënten:
aroma, bloem, boter, cantharellen, champignons, peterselie, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Recept uit Luilekkerland:

Uiensoep

Ingrediënten:
boter, bouillon, kappertjes, oud stokbrood, ui, water en wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / nagerecht uit Luilekkerland:

Citroenrijst met vanillesaus

Ingrediënten:
citroen, dessertrijst, ei, maïzena, melk, pudding, risottorijst, suiker en vanillestokje

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Wildragout

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, knoflook, laurierblad, peper, rode wijn, rookspek, rozemarijn, ui, wild, wildfond, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
wild
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Lunch / traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Dikke pannenkoeken, ook wel drie-in-de-pan

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, ei, eiwit, schenkstroop, tarwebloem, volle melk en witte basterdsuiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Lunch / traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Dunne pannenkoeken

Ingrediënten:
boter, ei, tarwebloem, volle melk, witte basterdsuiker en zeezout

Keuken:
Nederlands
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Gegrilde venkel met overjarige Hollandse kaas

Ingrediënten:
balsamicoazijn, olijfolie, overjarige boerenkaas, tijm en venkelknollen

Keuken:
Nederlands
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / voorgerecht uit Luilekkerland:

Aardappelpasteitjes met paddenstoelenragout

Ingrediënten:
bloem, ei, aardappel, nootmuskaat, paddenstoelenragout en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / nagerecht uit Luilekkerland:

Wortelpudding met wijnsaus

Ingrediënten:
amandelspijs, bakpoeder, boter, citroenrasp, ei, eidooier, wortel, paneermeel, suiker, sukade en wijnsaus

Keuken:
Nederlands
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Gepaneerde kipfilets met zomerkruiden en tomatensaus

Ingrediënten:
dragonazijn, droog broodkruim, eiwit, kippenborstfilet, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, saffloerolie, tomaat, verse basilicum, verse dragon, verse peterselie, witte peper en zout

Keuken:
Europees / Nederlands
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Gesmoorde kip met prei, aardappels en boerenkool

Ingrediënten:
boerenkool, cayennepeper, kip, prei, rode aardappel, saffloerolie, sjalot, tijm, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Europees / Nederlands
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Pannenkoekrolletjes met gerookte zalm

Ingrediënten:
bloem, citroensap, gerookte zalm, mierikswortelsaus, roomkaas, sesamolie, verse bieslook, verse tuinkruiden en water

Keuken:
Nederlands
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vis
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Houthakker

Ingrediënten:
meel t110, meel t65, roggebloem, water, zeezout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / lunch / voorgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Macaronisalade met mosselen en garnalen

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, garnalen, gembersiroop, krabstick, macaroni, mosselen, noorse garnalen, peper, schelpjesmacaroni, slablad, tomaat en whisky

Keuken:
Europees / Nederlands
Soort:
salade / pasta/noodles / schaal- en schelpdieren / cocktails
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / hoofdgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Groene bloemkoolsalade met kaas en ananas

Ingrediënten:
ananas, cottage cheese, ei, garnalen, groene bloemkool, kappertjes, kwark, mayonaise, peper, tomaten, yoghurt en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Ontbijt uit Wat je vér haalt is lekker:

Boterham met kip en mango

Ingrediënten:
boter, kiprollade, mango en volkorenbrood

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Croquettes - Mariënwerth, 1890

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, foelie, gelatine, gevogeltevlees, kalfsjus, knolselderij, niervet, peperkorrels, peterselie, vleesbouillon, witbroodkruim, witte wijn en zout

Keuken:
Nederlands