Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Lunch uit Wat je vér haalt is lekker:

Broodjes met alfafa-eisalade

Ingrediënten:
alfalfa, augurk, ei, kerriepoeder, ketjap manis, mayonaise, peper, sesamzaad, tomaat, zoetzure zilveruitjes en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / voorgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Mosselen met venkel, gember en chilipeper

Ingrediënten:
boter, chilipeper, knoflook, koriander, mossel, pernod, sjalot en venkelknol

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / sous-vide
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Salade van witlof en peer

Ingrediënten:
ahornsiroop, appelciderazijn, bieslook, extra vierge olijfolie, gezouten pecannoten, grove mosterd, peren, sjalotten en witlof

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Honing/noten/rozemarijnbrood

Ingrediënten:
bloem, gist, honing, noten, olijfolie, roggebloem, rozemarijn, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Volkoren/zadenbrood

Ingrediënten:
gist, meel t110, meel t65, water, zaden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Speltbrood

Ingrediënten:
bio desem, gist, speltbloem, volkoren speltmeel, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Autentiek rozijnen/dadelbrood

Ingrediënten:
appelzuurdesem, bloem, dadel, gist, ras el hanout, rozijn, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood 1 notitie

Basisrecept uit Nachtbrood:

Autentiek gemberbrood

Ingrediënten:
appelzuurdesem, gemberpoeder, gist, roggebloem, stemgember, tarwebloem, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Gevulde venkelknollen

Ingrediënten:
belegen edammer kaas, bloem, boter, ham, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, venkelknollen en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Hacheekruiden

Keuken:
Nederlands
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise Too:

Hachee met spruitjesstamppot

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot / stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Tuinbonen in uiensaus

Ingrediënten:
bloem, bonenkruid, boter, bouillon, koffieroom, melk, peper, tuinbonen, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
groente
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Kip met renaissancesaus

Ingrediënten:
blanke amandelen, gemberpoeder, kip, kippenbouten, knolselderij, oud witbrood, poedersuiker, prei, ui, winterpeen en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Recept uit Harmonie Op Je Bord:

Hazenrug

Ingrediënten:
hazenrugfilet, rode wijn, tijm, vleesjus en wild

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Gierstkroketten met verse kruiden - Ons kookboek, 1999

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, ei, eiwit, gierst, kervel, nootmuskaat, paneermeel, peper, peterselie, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

`Pulled-pork kroket - Julius Jaspers/Oma Bobs, 2014

Ingrediënten:
bloem, coca cola bbq-saus, eiwit, gelatine, knoflook, maïzena, paneermeel, pulled pork, runderbouillon, sjalot, tijm, zout, zwarte peper en zwoerd

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Nachtbrood luxe

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gebuild meel, gist, melk, suiker en water

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Paddenstoelenkroketten - Johan Freud

Ingrediënten:
aardappelpuree, boter, ei, frituurolie, paddenstoelen, paneermeel, panko, peper, sjalot, spek en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Rijstcroquetten 1- Elisabeth, 1930

Ingrediënten:
bruine ragoutsaus, ei, frituurolie, kerrie, kruidnagel, oude geraspte kaas, paneermeel, rijst, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / nagerecht uit Het krokettenboek:

Dessertkroketten - Cees Holtkamp, 2010

Ingrediënten:
banketbakkersroom, eiwit, fijn paneermeel, frituurolie, gedroogde dadels, grof paneermeel, rozijnen en rum

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / nagerecht uit Het krokettenboek:

Griesmeel-croquetten - François Blom, 1891

Ingrediënten:
angelica, bloem, eidooier, eiwit, frambozensaus, frituurolie, griesmeel, krenten, kristalsuiker, paneermeel, room, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mathijs Vrieze, Samuel Levie, Hugo Kennis, Jim de Jong en Het Nederlands Visbureau - Kookboek de kleine smaakmaker

Diner / voorgerecht uit Kookboek de kleine smaakmaker:

Hartige no-bake cheesecake met Hollandse garnalen

Ingrediënten:
citroen, doperwten, hazelnoten, hollandse garnalen, knoflook, meergranencrackers, peper, roomboter, slagroom, tuinkers, roomkaas en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Philip Mechanicus - De vrolijke keuken

Diner / hoofdgerecht uit De vrolijke keuken:

Linzen zonder krenten

Ingrediënten:
ham, jong belegen goudse kaas, knoflook, linzen, mosterd, olijfolie, peper, soepgroenten en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
peulvruchten / ovenschotel
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Indische saus

Ingrediënten:
kerriepoeder, magere dieetkaas, magere melk, pepers en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch