Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Volkorenplaatpizza met courgette en blauwe kaas

Ingrediënten:
courgette, diepvries tuinerwtjes, gedroogde gist, gorgonzola dolce, groene pesto, milde olijfolie, mozzarella light, volkorenspeltmeel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Stevige doperwtensoep met piepkuikens

Ingrediënten:
boter, doperwten, gevogeltefond, kwartels, laurier, maïzena, peterselie, piepkuikens, postelein en tijm

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Nederland op z'n lekkerst:

Appeltaart met walnoten

Ingrediënten:
abrikozenjam, amandelmeel, citroenrasp, citroensap, elstar appel, gedroogde cranberries, lichtbruine basterdsuiker, maïzena, plantaardige boter, rozijnen, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, speculaaskruiden, tarwebloem, walnoten en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Veldslaroomsoep met crunchy pittentopping

Ingrediënten:
baguette, groentebouillonblokje, knoflook, knolselderij, kookroom, milde olijfolie, peterselie, pompoenpitten, roomboter, ui, veldsla en zonnebloempitten

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Snack of tussendoortje uit Nederland op z'n lekkerst:

Miniquiches met waterkers en gerookte zalm

Ingrediënten:
bladerdeeg, bosui, citroen, ei, knoflook, roomboter, slagroom, waterkers en zalmfilet

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Bijgerecht uit Luilekkerland:

Gestoofde aardappelen met uien of ziepels

Ingrediënten:
aardappel, boter, crème fraîche, groente, nootmuskaat, peper, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Bijgerecht uit Luilekkerland:

Gebakken knolselderij

Ingrediënten:
belegen geraspte kaas, boter, margarine, peper, peterselie, selderijknol en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Slapakketjes met gehakt

Ingrediënten:
boter, ei, kalfsgehakt, kropsla, nootmuskaat, paneermeel en varkensgehakt

Keuken:
Nederlands
Soort:
kalfsvlees / varkensvlees
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Zoete aardappelparten met boerenkoolpesto en -salade

Ingrediënten:
boerenkool, champignons, hazelnoten, knoflook, olijfolie, oude geitenkaas, rode peper, rode ui en zoete aardappelen

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Stevige bonensoep met rauwe andijvie, spinazie of soepgroenten

Ingrediënten:
aardappelen, andijvie, boter, groente, krombekken, margarine, melk, peper, spinazie, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Aubergine van de barbecue met miso-honingmarinade

Ingrediënten:
aubergines, bosuitjes, chilivlokken, honing, koriander, milde olijfolie, mirin, misopasta, sesamzaad en sojasaus

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Recept uit Nederland op z'n lekkerst:

1

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Nederland op z'n lekkerst:

Aardbeientaart met amandel

Ingrediënten:
aardbeien, amandelmeel, amandelschaafsel, bakpoeder, bloem, citroen, ei, fijne kristalsuiker, gelatine, poedersuiker, roomboter, slagroom, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Maïskorrels met mangochutneysaus

Ingrediënten:
citroensap, maïskolven, mangochutney, mosterd, peper, zout en zure room

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Salade van geroosterde gele courgette, venkel en burrata

Ingrediënten:
burrata, dijonmosterd, funghi trifolati, gele courgette, groentebouillonblokje, honing, milde olijfolie, munt, rode wijnazijn, rucola, tasty tom tomaat, venkelknol en volkorenpenne

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Snack of tussendoortje uit Nederland op z'n lekkerst:

Rode bietenspread met gepofte knoflook en verkelzaadcrackers

Ingrediënten:
bloem, boekweitmeel, extra vierge olijfolie, karwijzaad, knoflook, ricotta, rode bieten, rode wijnazijn, venkelzaad en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / voorgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Witlofsoep met Hollandse garnalen

Ingrediënten:
bieslook, groentebouillonblokje, hollandse garnalen, kruimige aardappel, milde olijfolie, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, slagroom, ui en witlof

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Traybake van prei en sticky worstjes met linzen

Ingrediënten:
boerenkool, honing, linzen uit blik, midden-oosterse ovengroente kruidenmix, milde olijfolie, prei, rode ui en runderchipolataworstjes

Keuken:
Nederlands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Sedani in de oven

Ingrediënten:
bloem, gekookte ham, margarine, melk, oude hollandse kaas en sedani

Keuken:
Nederlands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Snack of tussendoortje uit Nederland op z'n lekkerst:

Groene asperge met bladerdeeg

Ingrediënten:
bladerdeeg, groene asperges en groene pesto

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Gevulde venkelknollen

Ingrediënten:
belegen edammer kaas, bloem, boter, ham, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, venkelknollen en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Kip met renaissancesaus

Ingrediënten:
blanke amandelen, gemberpoeder, kip, kippenbouten, knolselderij, oud witbrood, poedersuiker, prei, ui, winterpeen en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Ham uit de hooikist

Ingrediënten:
bouillon, graanjenever, ham, hooi, jeneverbes, kruidnagel, laurier, limburgse appelstroop, pekel en rietsuiker

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Bijgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Asperges in aspergesaus

Ingrediënten:
asperges, boerenboter en crème fraîche

Keuken:
Nederlands
Soort:
groente