Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Waterkerssoep

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, parmezaanse kaas, peper, waterkers en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / nagerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Schuimgebak met kiwi

Ingrediënten:
azijn, eiwit, kiwi, kristalsuiker, maïzena, slagroom en vanille-essence

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Lunch uit Wat je vér haalt is lekker:

Bruine pistolet met rosbief en daikonkers

Ingrediënten:
boter, daikonkers, peper, pistolets en rosbief

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Bijgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Zeekraalsalade

Ingrediënten:
bospeen, citroensap, dille, honing, knoflook, olijfolie, peper en zeekraal

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Gegrilde witlof met spekjesvinaigrette

Ingrediënten:
balsamicoazijn, extra vierge-olijfolie, fijngehakte bladpeterselie, ontbijtspek, sjalot, versgemalen zwarte peper en witlof

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Wolverleikaasjes met geroosterde pompoen

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, geitenkaasjes, pompoen, raapstelen, rode ui en rode-wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Indische saus

Ingrediënten:
kerriepoeder, magere dieetkaas, magere melk, pepers en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Fondue waar men slank bij blijft

Ingrediënten:
indische saus, mager vlees, provençaalse saus en tomatensaus

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Spitskool met appel en komijn

Ingrediënten:
appels, komijnzaad, roomboter en spitskool

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Konijn gestoofd in Texels Skuumkoppe

Ingrediënten:
bier, jeneverbes, konijnenbout, laurier, olijfolie, roomboter en ui

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Zeeduivel met witte-wijnsaus

Ingrediënten:
bosui, droge witte wijn, olijfolie, roomboter, sjalot, slagroom en zeeduivelfilet

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Gestoofde eendenbout met bospeen

Ingrediënten:
bospeen, eendenbout, knoflook, knolselderij, laurier, tijm en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Snoekbaars met doperwtenpuree

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, olijfolie, roomboter, snoekbaars en verse doperwten

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Fondue exotique

Ingrediënten:
dillesaus, gekruide mayonaisesaus, kalfsniertjes, kippenpoulet, mager ossenvlees, mager rundvlees, sauce à la mode de toez, sherry, sterke kippenbouillon, tartarensaus en varkenshaas

Keuken:
Nederlands
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Mousse van Toez

Ingrediënten:
boter, ei, melkchocolade met hazelnoten en whiskey

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Geroosterde asperges met tijm

Ingrediënten:
groene asperges, olijfolie en verse tijm

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Geroosterde aardpeertjes

Ingrediënten:
chiliflakes en olijfolie

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Gegrilde kreeft

Ingrediënten:
asperge, azijn, boter, castric, droge witte wijn, eidooier, fleur de sel, gezouten roomboter, hazelnootolie, kippenbouillon, kreeft, olijfolie, boter, oosterscheldekreeft, peper, peperkorrel, sjalot, snelkooktarwe, ui, water, zeekool, zeekraal, zeeuwse kooktarwe, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Terrine van varkenskop in savooiekool

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, dijonmosterd, dragon, droge witte wijn, ei, knoflook, krulpeterselie, laurierblad, olijfolie, pistachenoten, savooiekool, tijm, ui, varkenskop, water, winterpeen en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Kerriesaus

Ingrediënten:
appel, banaan, boter, kerrie, peper, room, ui, vleesbouillon en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / nagerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Verse vijgen met frambozencrème

Ingrediënten:
frambozen, munt, slagroom, vanillesuiker, vijgen en witte basterdsuiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Pastinaakpuree

Ingrediënten:
melk, nootmuskaat, pastinaak, roomboter, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / nagerecht uit Lekker Hollands:

Dijkmans zoet appels met kruimeldeeg

Ingrediënten:
hazelnoot, kaneel, lichtbruine basterdsuiker, patentbloem, roomboter, slagroom, suiker en zoete appel

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Recept uit Lekker Hollands:

Alikruiken met peterseliedressing

Ingrediënten:
alikruiken, bladpeterselie, extra vierge olijfolie, rode-wijnazijn, sjalot, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Nederlands
Soort:
hapjes