Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Spitskool met appel en komijn

Ingrediënten:
appels, komijnzaad, roomboter en spitskool

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Gekookte asperges met mimosadressing

Ingrediënten:
asperges, bladpeterselie, bosui, ei, olijfolie en witte-wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / tussengerecht uit Lekker Hollands:

Aspergesoep met Stellendamse garnalen

Ingrediënten:
asperge, bladpeterselie, citroenrasp, hollandse garnalen, olijfolie en slagroom

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Hollandse kropsla met tuinbonen en muntolie

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, kropsla, munt, olijfolie en tuinboon

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Posteleinsalade met hazelnoten

Ingrediënten:
hazelnoot, hazelnootolie, rode ui, rode-wijnazijn en winterpostelein

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Gebakken spruitjes met aardappel

Ingrediënten:
ganzenvet, olijfolie, rode chilivlokken, spruitjes en vastkokende aardappel

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / tussengerecht uit Lekker Hollands:

Zomerse doperwtensoep met knoflooktoast

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, crème fraîche, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, laurier, peperkorrels, prei, roomboter, salie, stokbrood, tijm, ui, verse doperwten, verse knoflook en wortel

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Gort met karnemelk en pruimen

Ingrediënten:
alkmaarse gort, gedroogde pruimen en karnemelk

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / pap
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / hoofdgerecht uit Het kleine fornuis:

Chineese stamppot

Ingrediënten:
aardappel, boter, chinese kool en vijfkruidenpoeder

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot / groenten en aardappels / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Bijgerecht uit Het kleine fornuis:

Zuurzoete rozen

Ingrediënten:
azijn, bieslook, komkommer, peterselie, rode biet, suiker en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade / vegan / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / nagerecht / dessert uit Het kleine fornuis:

Flip van vla

Ingrediënten:
appelmoes, beschuit, chocoladevla, hopjesvla en vanillevla

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoete hapjes / vegetarisch / zuivel
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / lunch / bijgerecht uit Het kleine fornuis:

Gezond voor jong en oud

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, grotchampignons, olie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / veganistisch / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Het kleine fornuis:

Puree-eiland

Ingrediënten:
aardappel, olijfolie, rode peper en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / aardappelgerecht / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / hoofdgerecht uit Het kleine fornuis:

Geheime lof-club

Ingrediënten:
aardappelpuree, ham, kaas, peper en witlof

Keuken:
Nederlands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Knakworst à la Créole

Ingrediënten:
boter, brood, ei, gekookte rijst, knakworst, margarine, mosterdsaus, peterselie, soepballetjes, tomaten en zure augurken

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Bij de koffie uit Luilekkerland:

Gembercake

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, gember en rum

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Recept uit Luilekkerland:

Eieren van Magirus

Ingrediënten:
boter, citroensap, ei, gemberpoeder, kaneel, parmezaanse kaas, sinaasappelsap, suiker, witte boterhammen en witte wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Recept uit Luilekkerland:

Karnemelkstruif

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, karnemelk, suiker en witbrood

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / nagerecht uit Luilekkerland:

Vloeibaar amandeldessert

Ingrediënten:
blanke amandelen, eidooier, rozenwater, slagroom en suiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Asperges met peterselie

Ingrediënten:
boter, eidooier, groente, melk, peterselie, suiker en witte asperges

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Tuinbonen in uiensaus

Ingrediënten:
bloem, bonenkruid, boter, bouillon, koffieroom, melk, peper, tuinbonen, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
groente
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Gevulde venkelknollen

Ingrediënten:
belegen edammer kaas, bloem, boter, ham, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, venkelknollen en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Recept uit Luilekkerland:

Gevulde flensjes met yoghurt-kwarkvulling

Ingrediënten:
bloem, boter, cacaopoeder, ei, melk, suiker, yoghurt en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / buffet / voorgerecht uit Luilekkerland:

Tomaten met doperwtenvulling

Ingrediënten:
boter, citroensap, diepvriesdoperwtjes, ei, peper, peterselie, suiker, tomaten, yoghurt en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch