Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Spitskool met appel en komijn

Ingrediënten:
appels, komijnzaad, roomboter en spitskool

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Gekookte asperges met mimosadressing

Ingrediënten:
asperges, bladpeterselie, bosui, ei, olijfolie en witte-wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Diner / tussengerecht uit Lekker Hollands:

Aspergesoep met Stellendamse garnalen

Ingrediënten:
asperge, bladpeterselie, citroenrasp, hollandse garnalen, olijfolie en slagroom

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Hollandse kropsla met tuinbonen en muntolie

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, kropsla, munt, olijfolie en tuinboon

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Posteleinsalade met hazelnoten

Ingrediënten:
hazelnoot, hazelnootolie, rode ui, rode-wijnazijn en winterpostelein

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Gebakken spruitjes met aardappel

Ingrediënten:
ganzenvet, olijfolie, rode chilivlokken, spruitjes en vastkokende aardappel

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Diner / tussengerecht uit Lekker Hollands:

Zomerse doperwtensoep met knoflooktoast

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, crème fraîche, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, laurier, peperkorrels, prei, roomboter, salie, stokbrood, tijm, ui, verse doperwten, verse knoflook en wortel

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Stamppotmix

Keuken:
Nederlands
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Captains's dinner gehaktballetjes

Ingrediënten:
ei, half-om-halfgehakt, mosterd, peper, roomboter, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Ossenhaasrol met tuinkruiden

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bladpeterselie, dragon, extra vierge olijfolie, marjolein, ossenhaas en sjalot

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Texels lamsbout met rozemarijn

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, knolselderij, lamsbot, lamsbout, laurier, olijfolie, prei, rode wijn, roomboter, rozemarijn, tomatenpuree, ui en winterwortel

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Ontbijt uit Lekker Hollands:

Cranberryjam

Ingrediënten:
cranberry, geleisuiker, mandarijn en vanillestokje

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Stoofpeertjes

Ingrediënten:
citroen, kaneelstokje, stoofpeer, suiker en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Lunch uit Lekker Hollands:

Kruidige eiersalade

Ingrediënten:
bieslook, ei, kervel, mayonaise, olijfolie en zuurdesembrood

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Lunch uit Lekker Hollands:

Doruvael met Fries roggebrood

Ingrediënten:
fries roggebrood, petit doruvael, roggebrood, roomboter en veldsla

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Job Franken, S. Benjamins en Yolanda van der Jagt - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Hartige cranberryjam

Ingrediënten:
cranberry, kaneelstokje, prei en rode port

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Gerookte palingkroketten - Oma Bobs

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroensap, dille, eiwit, gelatinepoeder, gerookte palingfilet, kappertjes, maïzena, palingbouillon, paneermeel, peterselie, roomboter, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Gepaneerde kipfilets met zomerkruiden en tomatensaus

Ingrediënten:
dragonazijn, droog broodkruim, eiwit, kippenborstfilet, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, saffloerolie, tomaat, verse basilicum, verse dragon, verse peterselie, witte peper en zout

Keuken:
Europees / Nederlands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Lunch / snack of tussendoortje uit Het krokettenboek:

Gevulde eieren als croquet, Elisabeth, 1930

Ingrediënten:
ei, eidooier, eiwit, frituurvet, melk, paneermeel, peper, vleesresten en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Paddenstoelenkroketten - Johan Freud

Ingrediënten:
aardappelpuree, boter, ei, frituurolie, paddenstoelen, paneermeel, panko, peper, sjalot, spek en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

`Pulled-pork kroket - Julius Jaspers/Oma Bobs, 2014

Ingrediënten:
bloem, coca cola bbq-saus, eiwit, gelatine, knoflook, maïzena, paneermeel, pulled pork, runderbouillon, sjalot, tijm, zout, zwarte peper en zwoerd

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Bijgerecht uit Het krokettenboek:

Spinaziecroquetten - Catenius van der Meijden, 1912

Ingrediënten:
aardappelen, boter, ei, eiwit, olie, paneermeel en spinazie

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Croquettes - Mariënwerth, 1890

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, foelie, gelatine, gevogeltevlees, kalfsjus, knolselderij, niervet, peperkorrels, peterselie, vleesbouillon, witbroodkruim, witte wijn en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Rijstcroquetten 1- Elisabeth, 1930

Ingrediënten:
bruine ragoutsaus, ei, frituurolie, kerrie, kruidnagel, oude geraspte kaas, paneermeel, rijst, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
bouillon