Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / nagerecht uit Koken in een duinpan:

Rosette d'ananas aux framboises - Ananasdessert met frambozen

Ingrediënten:
ananas, eiwit, frambozen, frambozensaus, munt, slagroom en suiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / nagerecht uit Luilekkerland:

Rood stekelvarkenpudding

Ingrediënten:
geroosterde geschaafde amandelen, griesmeel, rode bessensap, suiker en water

Keuken:
Nederlands
Soort:
pudding
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / hoofdgerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Gepocheerde maïskip met vanille-wijnsaus

Ingrediënten:
bladselderij, bloem, boter, droge witte wijn, gevogeltefond, knoflook, maïskipfilet, sjalot en vanillestokje

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Kip met prei

Ingrediënten:
boter, braadkip, gedroogde dragon, kruidnagel, paprikapoeder, prei, slagroom en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte / bouillon
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Kippensoep met rijst

Ingrediënten:
braadkip, eidooier, foelie, rijst en water

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Recept uit Lekker Hollands:

Makreelrilette

Ingrediënten:
cayennepeper, citroenrasp, gestoomde makreel, kappertjes, mayonaise, sjalot en verse kervel

Keuken:
Nederlands
Soort:
hapjes
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Lekker Hollands:

Ossenworst met vijf specerijen

Ingrediënten:
all spice, korianderzaad, kruidnagel, ossenworst, rammenas, rettich, tuinkers, witte peperkorrels en zwarte peperkorrels

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / hoofdgerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Lamsrack met groene-kruidensaus

Ingrediënten:
ei, grove mosterd, kappertjes, knoflook, lamsrack, munt, olijfolie, peterselie, sjalot en witte wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Ossenhaasrol met tuinkruiden

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bladpeterselie, dragon, extra vierge olijfolie, marjolein, ossenhaas en sjalot

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het krokettenboek:

Hutspotkroket - Albert Kooij, 2006

Ingrediënten:
aardappelpuree, bieslook, bloem, ei, eiwit, frituurolie, groen paneermeel, paneermeel, peper, rookworst, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Om croquettes van garnalen te maaken - handschrift,1830

Ingrediënten:
beschuitkruim, boter, ei, garnalen, meel, nootmuskaat, peterselie, reuzel en room

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Captains's dinner gehaktballetjes

Ingrediënten:
ei, half-om-halfgehakt, mosterd, peper, roomboter, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Bal Bourguinon - Chef Thor, 2019

Ingrediënten:
agavesiroop, bloem, champignons, grof paneermeel, jonge rode wijn, knoflook, laurier, peper, plantaardige margarine, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Texels lamsbout met rozemarijn

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, knolselderij, lamsbot, lamsbout, laurier, olijfolie, prei, rode wijn, roomboter, rozemarijn, tomatenpuree, ui en winterwortel

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Stoofpeertjes

Ingrediënten:
citroen, kaneelstokje, stoofpeer, suiker en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Lunch uit Lekker Hollands:

Kruidige eiersalade

Ingrediënten:
bieslook, ei, kervel, mayonaise, olijfolie en zuurdesembrood

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Ontbijt uit Lekker Hollands:

Cranberryjam

Ingrediënten:
cranberry, geleisuiker, mandarijn en vanillestokje

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Hartige cranberryjam

Ingrediënten:
cranberry, kaneelstokje, prei en rode port

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Coca Cola BBQ-saus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, coca cola, heinz ketchup, mizkan graanazijn, nescafé, peper, srirachasaus en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Croquant, 1830

Ingrediënten:
bloem, ei, eidooier, garnalen, ham, melk, reuzel, room, runderverhemelte, ui, wit broodkruim, zout en zwezerik

Keuken:
Nederlands
Soort:
kalfsvlees / bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Brandadekroketjes - Adriaan van Raab van Canstein, 2019

Ingrediënten:
aardappel, bakkeljauw, bloem, extra vierge olijfolie, frituurvet, kabeljauw, klipvis, knoflook, laurier, paneermeel, prei, witte wijn, wortel en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / hoofdgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Pasta-ovenschotel met makreel

Ingrediënten:
belegen goudse kaas, boter, cayennepeper, citroensap, ei, eidooier, makreelfilet, peper, prei, schelpjesmacaroni, slagroom, tomaat en zout

Keuken:
Europees / Nederlands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / vis
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Octopuskroketjes - Adriaan van Raab van Canstein, 2019

Ingrediënten:
aioli, azijn, bloem, cayennepeper, ei, frituurolie, gestoofde paprika, knoflook, laurier, lavas, octopus, olijfolie, paneermeel, rode wijn, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / voorgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Mosterdsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, grove zaanse mosterd, peper, schelpjesmacaroni, ui, verse bieslook, vleesbouillon en zout

Keuken:
Europees / Nederlands
Soort:
vlees / soep/bouillon / pasta/noodles