Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Rundvleesstoofpot met gekarameliseerde ui en aardappelpuree

Ingrediënten:
bloem, boter, donker bier, kruimige aardappelen, melk, runderbouillonblokje, runderlappen, spekreepjes, tijm en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Snack of tussendoortje uit Nederland op z'n lekkerst:

Preibroodjes met oude kaas en mosterd

Ingrediënten:
bakpoeder, ei, grove mosterd, karnemelk, komijnzaad, oude kaas, prei, roomboter, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Hertenbiefstuk met gebakken knolselderijblokjes en misojus

Ingrediënten:
hertenbiefstuk, knolselderij, kruimige aardappelen, milde olijfolie, misopasta, roomboter, selderij, volle melk en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
wild
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Haringtartaar met kruidensalade en rode bietjes

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bladpeterselie, citroensap, extra vierge olijfolie, haring, kervel, knoflook, laurier, rode biet, rode ui, rucola en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Nederland op z'n lekkerst:

Pompoentaart met amandel en ahornsiroop

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandelschaafsel, basterdsuiker, bloem, ei, flespompoen, gemalen kardemom, gemalen nootmuskaat, gemberpoeder, kaneel, roomboter, volle melk en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Aardappel-peterseliesoep met chorizo

Ingrediënten:
bloemkool, chorizo, citroenrasp, citroensap, kippenbouillonblokje, kruimige aardappels, olijfolie, bladpeterselie en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Pastasalade met zeekraal en warmgerookte zalm

Ingrediënten:
appel, appelciderazijn, dille, extra vierge olijfolie, komkommer, minipenne, sjalot, warmgerookte zalmstukken en zeekraal

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Pasta met broccoli en ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis in olie, broccoli, chilivlokken, farfalle, knoflook, milde olijfolie en vis

Keuken:
Nederlands
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Broccolisoep met pitacroutons en oude kaas

Ingrediënten:
broccoli, oude kaas, groentebouillonblokjes, knoflook, kruimige aardappelen, milde olijfolie, ui en volkorenpita

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Koude bospeensoep met geitenkaas

Ingrediënten:
basilicum, bospeen, groentebouillonblokje, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, rode peper, sinaasappel, volkorenbrood, zachte geitenkaas en zoete aardappelen

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Geroosterde bospeen met couscous en sinaasappel-sesamdressing

Ingrediënten:
bospeen, bosuitjes, extra vierge olijfolie, gewelde abrikozen, milde olijfolie, munt, bladpeterselie, rode ui, sesamolie, sesamzaad, sinaasappel en zaatar

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / couscous
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Appelchutney

Ingrediënten:
appelciderazijn, elstar appel, fruit, geleisuiker speciaal, gemalen kurkuma, gember, olijfolie, rozijnen en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / inmaak / chutney
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Nederland op z'n lekkerst:

Appel-amandelcake met amandelschaafsel

Ingrediënten:
amandelmeel, amandelschaafsel, boter, ei, extra vierge olijfolie, gemberpoeder, honing, kaneelpoeder, kardemompoeder, lichtbruine basterdsuiker, sprank appels, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Lauwwarme aardappelsalade met mosterddressing en witte kaas

Ingrediënten:
ahornsiroop, bieslook, grove mosterd, milde olijfolie, rode wijnazijn, sperziebonen, vastkokende aardappelen en witte kaas

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Appelcompote

Ingrediënten:
agavesiroop, citroensap, elstar appel en gemalen kaneel

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / fruit / inmaak
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Gepofte bieten met zalm en dille

Ingrediënten:
crème fraîche, dille, extra vierge olijfolie, komijnzaad, milde mosterd, milde olijfolie, rode aardappelen, rode bieten, witte balsamicoazijn en zalmfilet

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Gegrilde rode kool met quinoa en tahinsaus

Ingrediënten:
bosuitjes, driekleurenquinoa, gekonfijte citroen, knoflook, milde olijfolie, munt, peterselie, rode kool, tahin en vadouvan

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Tostada's met maiskolven, gehakt en chipoyledressing

Ingrediënten:
agavesiroop, cherrytomaten, chipotlesaus, gordita's, half om gehakt, koriander, limoenrasp, limoensap, maiskolven, milde olijfolie, rode peper, rode ui en zwarte bonen uit blik

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Spitskoolpakketjes met kipvulling en tomatensaus

Ingrediënten:
borlottibonen, gemalen chilivlokken, gezeefde tomaten, italiaanse kruidenmix, kappertjes, kipgehakt, knoflook, milde olijfolie, spitskool, ui en zwarte olijven

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte / groente
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Nederland op z'n lekkerst:

Pruimentaart met mascarpone

Ingrediënten:
amandelmeel, balsamicoazijn, ei, mascarpone, pruimen, roomboter, slagroom, suiker, tarwebloem, vanille-extract en witte basterdsuiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Gegrilde karbonades en gegrilde pruimen met oregano

Ingrediënten:
citroen, honing, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pruimen, ribkarbonades en zwarte peperkorrels

Keuken:
Nederlands
Soort:
barbecue/grill / varkensvlees
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Volkorennoedels met paksoi en knapperige tofu

Ingrediënten:
bosuitjes, gember, knoflookpoeder, koriander, limoenrasp, limoensap, milde olijfolie, paksoi, sojasaus, sriracha, tofu, uienpoeder en volkorennoedels

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / pasta/noodles
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Salie-sinaasappelboter

Ingrediënten:
salie, sinaasappelrasp en venkelzaad

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Pasta met geroosterde bloemkool en pangrattato

Ingrediënten:
bloemkool, chilivlokken, citroen, extra vierge olijfolie, fusilli, kalamata olijven, knoflook, milde olijfolie, peterselie, rucola, sjalotten en volkorenbrood

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan