Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Kreeftkroketten - Ferry van Houten, 2014

Ingrediënten:
arachideolie, bechamelsaus, broodkruim, cognac, dille, dragon, ei, eidooier, grove zaanse mosterd, kervel, kreeftenvlees, limoensap, spaanse peper en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Bij de koffie uit Luilekkerland:

Gembercake

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, gember en rum

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Rijksmuseum kookboek:

Kibbeling met ravigottesaus

Ingrediënten:
bieslook, bloem, dijonmosterd, dragon, ei, kabeljauwwangen, kappers, kervel, melk, olie, peper, peterselie, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Lunch / bijgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Zuurdesemtosti van caulils

Ingrediënten:
bosui, etivaz, prei, rode ui, wilde weidekaas en zuurdesembrood

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Lof met ham en kaas

Ingrediënten:
belegen kaas, ei, ham, peper, room, witlof en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Qroquetjes - Elisabeth Vrijdag, 1790-1857

Ingrediënten:
beschuit, brood, ei, ham, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, spek en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Gevulde venkelknollen

Ingrediënten:
belegen edammer kaas, bloem, boter, ham, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, venkelknollen en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Kip met renaissancesaus

Ingrediënten:
blanke amandelen, gemberpoeder, kip, kippenbouten, knolselderij, oud witbrood, poedersuiker, prei, ui, winterpeen en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Ham uit de hooikist

Ingrediënten:
bouillon, graanjenever, ham, hooi, jeneverbes, kruidnagel, laurier, limburgse appelstroop, pekel en rietsuiker

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Bijgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Asperges in aspergesaus

Ingrediënten:
asperges, boerenboter en crème fraîche

Keuken:
Nederlands
Soort:
groente
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Asperges met peterselie

Ingrediënten:
boter, eidooier, groente, melk, peterselie, suiker en witte asperges

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Rijksmuseum kookboek:

Ontbijtkoek of peperkoek

Ingrediënten:
abrikozenmoes, amandelen, bakpoeder, bruine basterdsuiker, citroen, gedroogde abrikoos, geleisuiker, honing, koekkruiden, piment, roggemeel, roomboter, suiker, sukade en water

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Tartaartje van haring, haringkaviaar, komkommerbernagiegelei, aardappeljenevermayonaise en zeekraalvinaigrette

Ingrediënten:
aardappelpuree, agar-agar, bernagieblaadjes, borage cress, citroensap, haring, haringkaviaar, jenever, komkommer, mayonaise, olijfolie, peper, ui, water, zeekraal en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
azijn / vis
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Gierstkroketten met verse kruiden - Ons kookboek, 1999

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, ei, eiwit, gierst, kervel, nootmuskaat, paneermeel, peper, peterselie, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Rijstcroquetten 1- Elisabeth, 1930

Ingrediënten:
bruine ragoutsaus, ei, frituurolie, kerrie, kruidnagel, oude geraspte kaas, paneermeel, rijst, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Paddenstoelenkroketten - Johan Freud

Ingrediënten:
aardappelpuree, boter, ei, frituurolie, paddenstoelen, paneermeel, panko, peper, sjalot, spek en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / nagerecht uit Het krokettenboek:

Griesmeel-croquetten - François Blom, 1891

Ingrediënten:
angelica, bloem, eidooier, eiwit, frambozensaus, frituurolie, griesmeel, krenten, kristalsuiker, paneermeel, room, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / nagerecht uit Het krokettenboek:

Dessertkroket van peer met kaneel en amandelspijs - Edwin Kats, 2006

Ingrediënten:
amandelspijs, bloem, citroen, eiwit, peer, kaneel, paneermeel en peer

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Nachtbrood luxe

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gebuild meel, gist, melk, suiker en water

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Nieren-croquetten - Elisabeth, 1930

Ingrediënten:
ei, frituurvet, kalfsnier, paneermeel, peterselie, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Nierbroodjes - Elisabeth, 1930

Ingrediënten:
brood, bruine ragoutsaus, ei, frituurvet, kalfsnier, paneermeel, rundernier en soja

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise Too:

Limburgs zuurvlees met gebakken aandappelen en appelcompote met citroen en rozemarijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise Too:

Hachee met spruitjesstamppot

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot / stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Hacheekruiden

Keuken:
Nederlands
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan