Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / hoofdgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Tamme eendenborst met geroosterde bospeen, bieten en balsamicoazijn

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bieten, bospeen, olijfolie, peper, bladpeterselie, roseval aardappel, suiker, tamme eendenborstfilet, tijm, zoete ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / hoofdgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Gebakken kalfslever met gestoofde paprika

Ingrediënten:
bloem, boter, kalfslever, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, rode wijn, rookspek, tijm, tomaten en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / hoofdgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Hazenrugfilet met stoof van haas onder korstdeeg

Ingrediënten:
champignons, dragon, knoflook, knolselderij, korstdeegrondjes, pijnboompitten, rode wijn, rozemarijn, rozijnen, sjalot, spekblokjes, stoofvlees van haas, tijm, tomaten, venkel, vleesjus, wild en wortel

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Philip Mechanicus - De vrolijke keuken

Snack of tussendoortje uit De vrolijke keuken:

Geklutste snoepjes

Ingrediënten:
ananas uit blik, boter, ei en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
fruit / ei/omelet/frittata / zoete hapjes / broodbeleg / snoep
Een recept uit Philip Mechanicus - De vrolijke keuken

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De vrolijke keuken:

Pindakaas voor beginners

Ingrediënten:
bacon, maïsolie, zonnebloemolie en zoute pinda’s

Keuken:
Nederlands
Soort:
hartige hapjes
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Recept uit Harmonie Op Je Bord:

Aardappelpuree

Ingrediënten:
aardappel, boter, melk, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Boerenhoofdkaas met sauce gribiche

Ingrediënten:
augurk, basilicum, citroengras, citroensap, kappertje, koolrabi, kruidnagel, laurierblad, meiknol, olijfolie, peper, peterselie, prei, rozemarijn, salie, selderijblad, sjalot, tijm, ui, varkenskop, varkenspoot, varkensschenkel, varkenstong, vlees, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
hartige hapjes / broodbeleg / mosterd
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Erwtensoep

Ingrediënten:
afkokers, bladselderij, hamschijf, laurierblad, peper, prei, rookspek, rookworst, selderijknol, spliterwten, varkenspoot, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Hollandse gehaktballen

Ingrediënten:
boterhammen, ei, gemalen foelie, kruidnagelpoeder, mosterd, peper, roomboter, rundergehakt, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

High tea / bij de koffie uit Rijksmuseum kookboek:

Worteltjestaart

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, poedersuiker, roomkaas, rozijn, sinaasappelrasp, walnoten, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / groente
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Bijgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Rookworst

Ingrediënten:
foelie, mager varkensvlees, peper, piment, varkensdarm, vet varkensvlees en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees / varkensvlees
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Klassieke hutspot

Ingrediënten:
aardappel, bloem, klapstuk, laurierblad, olijfolie, pastinaak, peper, rookworst, rundvet, slagroom, ui, water, winterpeen, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot / aardappelgerecht
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Stroopkoeken

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, keukenstroop, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Weespermoppen

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, spaanse amandelen en suiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Fries suikerbrood

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, gist, kaneel, melk, roomboter, witte basterdsuiker, witte kandijsuiker en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / zoet
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Hachee met spruitjes

Ingrediënten:
bloem, buikspek, gele ui, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, riblappen, rodewijnazijn, roomboter, spruit, water, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees / groente
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Boekweit-spekknödel

Ingrediënten:
aardappelen, bieslook, boekweitmeel, brabants roggebrood, ei, gerookt vetspek, knoflook, margarine, melk, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
noedels
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Zaanse knol

Ingrediënten:
ongebleekte bloem, ongebleekt tarwebloem, pompoenpitten, volkorenmeel, water, zonnebloempitten, zout en zuurdesemstarter

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Gemarineerde hazebout met druiven

Ingrediënten:
boter, cognac, crème fraîche, hazenbout, marinade voor hazebout en witte druiven

Keuken:
Nederlands
Soort:
wild
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Brood met Goudse kaas

Ingrediënten:
boter, broodje, jonge goudse kaas, radijs, sla, tomaat en tuinkers

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Maccherotti met rookworst

Ingrediënten:
gezeefde tomaten, laurier, maccherotti, majoraan, margarine, peper, rookworst, rozemarijn, salie, ui, worcestershiresaus, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Brood met Friese nagelkaas

Ingrediënten:
boter, friese nagelkaas, paprikapoeder, roggebrood en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch / boter en olie
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / tussengerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Op de huid gebakken kabeljauw met couscous

Ingrediënten:
basilicum, bloem, cerisetomaat, courgette, couscous, kabeljauwfilet met huid, knoflook, koriander, olijfolie, peper, rode paprika, rode ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis