Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bijgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Aardappelen met kaas

Ingrediënten:
aardappelen, boter, goudse kaas, komijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Kabeljauw met tomaten

Ingrediënten:
citroen, crème fraîche, droge witte wijn, kabeljauw, prei, tomaten, tuinkruiden, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Schelvis in citroensaus

Ingrediënten:
boter, citroen, droge witte wijn, eidooier, groentenat, jeneverbessen, schelvis, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Amuse / diner uit Allerlekkerst Zomer:

Kletskoppen met chocoladerand

Ingrediënten:
extra bittere chocolade en kletskoppen

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Allerlekkerst Zomer:

Aardbeienbowl

Ingrediënten:
aardbeien, cassis, lichte basterdsuiker, rode wijn, sinaasappellikeur en vanillesuiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gegrilleerde kippenbouten

Ingrediënten:
kippenbouten, olie, zoete paprikapoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Tomatenrozetten

Ingrediënten:
boter, goudse kaas, vleestomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / hoofdgerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Gemarineerde karbonade en maïskolf in sinaasappelboter

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, donkere basterdsuiker, haaskarbonade, japanse sojasaus, knoflook, maïskolven, pittige mosterd, roomboter, sinaasappel, tomatenketchup en zonnebloemolie

Keuken:
Nederlands
Soort:
barbecue/grill / varkensvlees / rijst, granen en peulvruchten
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Witlofbootje met garnalen in vinaigrette

Ingrediënten:
kappertjes, noorse garnalen, olijfolie, peterselie, rode peper, sjalot, witlof en witte wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / nagerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Foliepakketjes van rabarber of perzik en aardbei

Ingrediënten:
aardbeien, lichte basterdsuiker, perzik, rabarber, southern comfort en vanillestokje

Keuken:
Nederlands
Soort:
barbecue/grill / vegan / fruit / groente
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Lunch uit Allerlekkerst Zomer:

Aardappelsalade met gerookte kip en dilledressing

Ingrediënten:
dille, gerookte kipfilet, melk, mierikswortel, olijfolie, radijs, stoneleeks, tomaat, veldsla, witte wijnazijn en zure room

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade / gevogelte / aardappelgerecht
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Bijgerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Sinaasappelbroodjes met walnoten

Ingrediënten:
boter, mix voor witbrood, oregano, sinaasappel, tijm en walnoten

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Kruidige kip met knoflookmayonaise

Ingrediënten:
djinten, droge sherry, gedroogde tijm, kipfilet, knoflook, mayonaise, olijfolie en pikante paprikapoeder

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Kaas-gembertruffels

Ingrediënten:
gemberwortel, hazelnoten, oude geraspte kaas en roomkaas

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Lunch uit Allerlekkerst Zomer:

Groene salade met bacon en cashewnoten

Ingrediënten:
avocado, bakbacon, cashewnoten, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, rucola, veldsla en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Allerlekkerst Zomer:

Komkommerdrink

Ingrediënten:
citroensap, komkommer, koolzuurhoudende citroenlimonade, munt en pepermuntlikeur

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Dranken / drinken uit Allerlekkerst Zomer:

Frambozen-watermeloenshake

Ingrediënten:
balsamicoazijn, banaan, frambozen en watermeloen

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / nagerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Kiwigranita met gember

Ingrediënten:
citroensap, gembersiroop, kiwi, munt en vanillesuiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / hoofdgerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Geroosterde kipfilet met muntmarinade

Ingrediënten:
bosui, citroen, kipfilet, knoflook, laurier, munt en olijfolie

Keuken:
Nederlands
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / lunch / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Hollandse omelet

Ingrediënten:
gerookte zalm en omelet

Keuken:
Nederlands
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / bijgerecht / nagerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Appelmoes

Ingrediënten:
appels, citroensap, kaneelpijpje en suiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / bijgerecht / nagerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Pruimencompote

Ingrediënten:
bruine suiker, kaneel, kruidnagels, pruimen en slivovitz

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Tibetaan

Ingrediënten:
gerstemeel, volkoren tarwemeel, water, zonnebloemolie, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Goulashkroketten - Jonah Freud

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, ei, gelatine, knoflook, paneermeel, paprikapoeder, peper, rode paprika, runderbouillon, runderlappen, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Nederlands