Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Qroquetjes - Elisabeth Vrijdag, 1790-1857

Ingrediënten:
beschuit, brood, ei, ham, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, spek en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Nieren-croquetten - Elisabeth, 1930

Ingrediënten:
ei, frituurvet, kalfsnier, paneermeel, peterselie, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise Too:

Limburgs zuurvlees met gebakken aandappelen en appelcompote met citroen en rozemarijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Nierbroodjes - Elisabeth, 1930

Ingrediënten:
brood, bruine ragoutsaus, ei, frituurvet, kalfsnier, paneermeel, rundernier en soja

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / nagerecht uit Het krokettenboek:

Dessertkroketten - Cees Holtkamp, 2010

Ingrediënten:
banketbakkersroom, eiwit, fijn paneermeel, frituurolie, gedroogde dadels, grof paneermeel, rozijnen en rum

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Nachtbrood luxe

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gebuild meel, gist, melk, suiker en water

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Volkoren/zadenbrood

Ingrediënten:
gist, meel t110, meel t65, water, zaden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Speltbrood

Ingrediënten:
bio desem, gist, speltbloem, volkoren speltmeel, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Gierstkroketten met verse kruiden - Ons kookboek, 1999

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, ei, eiwit, gierst, kervel, nootmuskaat, paneermeel, peper, peterselie, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Autentiek rozijnen/dadelbrood

Ingrediënten:
appelzuurdesem, bloem, dadel, gist, ras el hanout, rozijn, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Paddenstoelenkroketten - Johan Freud

Ingrediënten:
aardappelpuree, boter, ei, frituurolie, paddenstoelen, paneermeel, panko, peper, sjalot, spek en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / nagerecht uit Het krokettenboek:

Griesmeel-croquetten - François Blom, 1891

Ingrediënten:
angelica, bloem, eidooier, eiwit, frambozensaus, frituurolie, griesmeel, krenten, kristalsuiker, paneermeel, room, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / nagerecht uit Het krokettenboek:

Dessertkroket van peer met kaneel en amandelspijs - Edwin Kats, 2006

Ingrediënten:
amandelspijs, bloem, citroen, eiwit, peer, kaneel, paneermeel en peer

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Rijstcroquetten 1- Elisabeth, 1930

Ingrediënten:
bruine ragoutsaus, ei, frituurolie, kerrie, kruidnagel, oude geraspte kaas, paneermeel, rijst, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
bouillon
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Honing/noten/rozemarijnbrood

Ingrediënten:
bloem, gist, honing, noten, olijfolie, roggebloem, rozemarijn, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

`Pulled-pork kroket - Julius Jaspers/Oma Bobs, 2014

Ingrediënten:
bloem, coca cola bbq-saus, eiwit, gelatine, knoflook, maïzena, paneermeel, pulled pork, runderbouillon, sjalot, tijm, zout, zwarte peper en zwoerd

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood 1 notitie

Basisrecept uit Nachtbrood:

Autentiek gemberbrood

Ingrediënten:
appelzuurdesem, gemberpoeder, gist, roggebloem, stemgember, tarwebloem, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Hacheekruiden

Keuken:
Nederlands
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise Too:

Hachee met spruitjesstamppot

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot / stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bijgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Broccoli met amandelsnippers

Ingrediënten:
amandelsnippers, bloem, boter, broccoli, goudse kaas, melk, witte peper en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bijgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Spruitjes met spek

Ingrediënten:
boter, buikspek, spruitjes, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
groente
Een recept uit  - 101 ballen

Snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Bitterballen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, citroensap, ei, frituurolie, mosterd, nootmuskaat, plantaardige olie, rundergehakt, ui, volle melk, wortel en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
rundvleesragout
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Gekookte makreel met zure saus

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, eidooier, laurier, makreelfilet, peentjes, peterselie en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Quenelles van aardappel

Ingrediënten:
aardappelen, bakpoeder, bloem, boter, kaassaus, melk, peterseliesaus, tomatensaus, ui en wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch