Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Rijstcroquetten 3 - Peet & Janssen, 1960

Ingrediënten:
bacon, bloem, ei, eiwit, frituurvet, gehakt, ham, kappertjes, lever, paneermeel, paprika, peper, peterselie, rijst, rookvlees, tomatenpuree en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Stamppot met boerenkool en rookworst

Ingrediënten:
aardappel, boerenkool, boter, grove mosterd, melk, peper, rookworst en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot / aardappelgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Snack of tussendoortje uit Het krokettenboek:

Kalfskroketten - Cees Holtkamp, 2010

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, bouquet garni, eidooier, eiwit, fijn paneermeel, gelatine, grof paneermeel, maggi, mosterd, nootmuskaat, peper, peperkorrels, roomboter, slagroom, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Pastinaakpuree

Ingrediënten:
melk, nootmuskaat, pastinaak, roomboter, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Dominoballen - Elisabeth, 1930

Ingrediënten:
droge aardappelpuree, ei, frituurvet, paneermeel, peterselie en vleesragout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Croquettes van garnaalen gehakt of zwezerik - Petronella Calkoen, 1750

Ingrediënten:
boter, broodkruim, eiwit, garnaal, meel, melk, nootmuskaat, peterselie, reuzel, room en zwezerik

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Pasta met kokkels

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, kokkel, olijfolie, peper, peterselie, rode peper, spaghetti en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Eier croquetten - Blom, 1891

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, paneermeel, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Eierbal - van Dam, 2005

Ingrediënten:
ei, kruidige kroketmassa, kwartelei, paneermeel, pureekroketmassa, viskroketmassa en vleeskroketmassa

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / voorgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Tomatensoep

Ingrediënten:
basilicum, boter, crème fraîche, melk, suiker, tomaten, ui, zoete paprikapoeder en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Gebraden kip in eendenleversaus met gebakken spitskool en wilde paddenstoelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, cantharellen, citroen, fond, gevogeltefond, kalfsfond, kip, knoflook, laurierblad, peper, pieds de mouton, roomboter, sherryazijn, sjalot, spitskool, suiker, tijm, trompettes de la mort, vlees, water, wild, witte wijn en zeezout

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte / groente
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Gepaneerde nierbroodjes - F.M. Stoll en W.H. de Groot, 1995

Ingrediënten:
bloem, boter, brood, ei, foelie, kalfsnier, laurier, melk, nootmuskaat, paneermeel, peper, peperkorrels, peterselie, tijm, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Snack of tussendoortje uit Nederland op z'n lekkerst:

Knoflook-plukbrood

Ingrediënten:
bosuitjes, ei, extra vierge olijfolie, gedroogde gist, knoflook, kristalsuiker, maanzaad, bladpeterselie, roomboter, tarwebloem, zoet gerookt paprikapoeder en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Salade van kropsla met tonijn en ciabattacroutons

Ingrediënten:
ciabatta, courgette, dijonmosterd, dille, knoflook, kropsla, limoen, milde olijfolie, bladpeterselie, tonijn in olijfolie en verse doperwten

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade / vis
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Paddestoelenquiche met radijssalade

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, ei, extra vierge olijfolie, grove mosterd, kastanjechampignons, knoflook, oesterzwammen, radijs, rode ui, sojasaus, tarwebloem, tijm en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade / quiche / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Zoete-aardappelgratin met gruyere

Ingrediënten:
gruyerekaas, knoflook, roomboter, salie, slagroom en zoete aardappelen

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Quinoasalade met komkommelinten en yoghurtdressing

Ingrediënten:
dijonmosterd, dille, driekleurenquinoa, extra vierge olijfolie, groentebouillonblokje, honing, komkommer, radijs, salade, verse doperwten en volle yoghurt

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Amuse / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Rons garnalen-gastrobar

Ingrediënten:
agar-agar, bloem, bosui, chardonnayazijn, cherry-tomaat, citroen, droge sherry, eiwit, hollandse garnaal, kropsla, mosterd, paprikachips, peper, piment d'espelette, tomatenketchup, water, worcestersaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Lunch uit Lekker Hollands:

Doruvael met Fries roggebrood

Ingrediënten:
fries roggebrood, petit doruvael, roggebrood, roomboter en veldsla

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Rijstcroquetten 2 - Elisabeth, 1930

Ingrediënten:
ei, frituurolie, vlees, kerrie, maggi-aroma, melk, paneermeel, peper, peterselie, rijst, water en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Geroosterde kalfswang, noordzeekrab, palmkool, grapefruit, saus met nieren, bergamot en munt, en parelgort

Ingrediënten:
bergamot, droge witte wijn, grapefruit, kalfsnier, kalfswang, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, munt, noilly prat, noordzeekrabbenpoten, olie, olijfolie, palmkool, parelgort, peper, peterselie, prei, roomboter, selderij, tabasco, ui, wittewijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees / kalfsvlees
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Ontbijt uit Lekker Hollands:

Cranberryjam

Ingrediënten:
cranberry, geleisuiker, mandarijn en vanillestokje

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Krokant gebakken asperges met lamskoteletten

Ingrediënten:
asperge, bladpeterselie, knoflook, lamskotelet, opperdoezer-ronde en roomboter

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Captains's dinner gehaktballetjes

Ingrediënten:
ei, half-om-halfgehakt, mosterd, peper, roomboter, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees