Chinees

Zoek naar Chinees in jouw eigen kookboeken

Chinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Chinese kippakketjes

Ingrediënten:
bosui, chili-jam, chilisaus, chinese kool, gember, kipfilet, knoflook, koriander, limoen, rode peper, savooiekool, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, vissaus en waterkastanje

Keuken:
Chinees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

gestoomde chinese broodjes

Ingrediënten:
bloem, gedroogde rode peper, gember, gist, hoisinsaus, knoflook, limoenblad, maïzena, sesamolie, sinaasappel, varkensfilet, vijfkruidenpoeder en zoete chilisaus

Keuken:
Chinees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Koude sesam- of pindanoedels

Ingrediënten:
azijn, eiermie, gember, komkommer, lente ui, linguine, pindakaas, rijstwijnazijn, sesamolie, sojabonen, sojasaus, suiker, tabasco, tahin, tempeh, tofu, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming 1 notitie

Recept uit Wokken met Ming:

Zoetzure pekingsoep

Ingrediënten:
boomoortjes, bosui, chilipeper, ei, kippenbouillon, kippenbout, olie, rijstazijn, rijstwijn, sesamolie, sojasaus, tofu, witte peper, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Rou Jia Mo

Ingrediënten:
chinese rijstwijn, el suiker, engelse muffins, gehakt, kaneelstokje, komijnpoeder, komkommer, koriander, kruidnagels, laurierblaadjes, lente-uitje, speklappen, steranijs, szechuanpeper, venkelzaad, verse gember en zoete sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / voorgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Zoetzuur van groente op Kantonese wijze

Ingrediënten:
bleekselderij, komkommer, rijstwijn, suiker, wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Marinade bij garnalen

Ingrediënten:
eiwit, maïzena en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
marinade
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Chinese rijst

Ingrediënten:
doperwten, gedroogde chinese paddestoelen, oestersaus, plantaardige olie, suiker, ui, waterkastanje in blik, witte krab uit blik, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Saus bij garnalen

Ingrediënten:
kippenbouillon, maïzena, suiker en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / voorgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Knapperig gebakken garnalen

Ingrediënten:
hollandse garnalen, maïsolie, marinade voor garnalen, medium sherry, noorse garnalen, rijstwijn en saus bij garnalen

Keuken:
Chinees
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Ossenhaas in oestersaus

Ingrediënten:
bieflap, bosui, cashewnoten, gemberwortel, knoflook, maïzena, medium dry sherry, oestersaus, olie, ossenhaas, rijstwijn, sesamolie en sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chinese bonensla met noten

Ingrediënten:
chinese zwarte azijn, citroensap, donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, knoflook, lente-ui, maïsolie, mungbonen, pinda's, rijstwijnazijn, sjalot, sojabonen, sojasaus en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken rijst met ananas

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, basmatirijst, doperwt, ei, gember, groentebouillon, ijswater, ketchup, knoflook, koriander, lente ui, neutrale olie, pandanrijst, paprika, sesamolie, shaoxingwijn, sherry, sojasaus, tofu, tomaten, ui, witte rijst, witte wijn en zilvervliesrijst

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Meestersaus

Ingrediënten:
donkere sojasaus, gedroogde gember, gedroogde mandarijnschil, gember, gin, kandijsuiker, kaneel, kardemonpeulen, kruidnagel, lichte sojasaus, medium dry sherry, mei-kuei-lu chiew, shaoxingwijn, sichuanpeper, steranijs, venkelzaad, water, zeezout en zoethout

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Zoete bonensaus

Ingrediënten:
gemalen gelebonensaus, maïsolie, sojaolie, suiker en water

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Sichuan chilipasta

Ingrediënten:
gedroogde rode peper en gemalen gelebonensaus

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit AH wereldkeukens China:

Gestoomde broodjes met vlees

Ingrediënten:
arachideolie, bosui, droge sherry, half-om-halfgehakt, hoisinsaus, knoflook en witbroodmix

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / stomen
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Chinese rivierkreeftjes met prei

Ingrediënten:
bakgember, gevogeltefond, oestersaus, pernod, prei, rivierkreeftjes, rode peper en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Roomsaus

Ingrediënten:
aardappelmeel, gecondenseerde melk, heldere bouillon en slagroom

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Acht-schatten rijstpudding

Ingrediënten:
bloem, gedroogde chinese rode dadels, gekonfijte kers, gekonfijte sinaasappelschil, krenten, maïsolie, reuzel, rodebonen-pasta, siroop, sojaolie, suiker, sukade, sultanarozijnen, water en witte kleefrijst

Keuken:
Chinees
Soort:
pudding
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Mu-shu varkensvlees

Ingrediënten:
donkere sojasaus, ei, gouden naalden, lente-uien, mager varkensvlees, maïsolie, marinade voor mu-shu varkensvlees, medium dry sherry, sesamolie, shaoxingwijn, sojaolie, suiker, wolkenoren en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Marinade voor gebakken rundvlees

Ingrediënten:
aardappelmeel, donkere sojasaus, medium dry sherry, peper, sesamolie, shaoxingwijn, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
marinade
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / voorgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Kantonese wontonsoep

Ingrediënten:
bamboe uit blik, bindsla, chinese kool, eidooier, eiwit, garnalen, heldere bouillon, lente-uien, lichte sojasaus, maïsolie, marinade voor varkensvlees, peper, sesamolie, sojaolie, varkensvet, wontonvelletjes en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / varkensvlees
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Abalone met chinese champignons

Ingrediënten:
aardappelmeel, donkere sojasaus, gedroogde chinese champignons, ijsbergsla, lente-uien, maïsolie, medium dry sherry, oestersaus, shaoxing wijn, sojaolie, suiker en zeeoren uit blik

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Snack of tussendoortje uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gefrituurde kokos

Ingrediënten:
bakpoeder, krabvlees uit blik, maïsolie, maïzena, melk, santen, sojaolie, tarwebloem, water, witte peper en zout

Keuken:
Chinees
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Geurig gebakken eend uit Sichuan

Ingrediënten:
bloem, eend, lichte sojasaus, lotusbladbroodjes, maïsolie, marinade voor eend, sichuanpeper, sojaolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte