Chinees

Zoek naar Chinees in jouw eigen kookboeken

Chinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Chinese kippakketjes

Ingrediënten:
bosui, chili-jam, chilisaus, chinese kool, gember, kipfilet, knoflook, koriander, limoen, rode peper, savooiekool, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, vissaus en waterkastanje

Keuken:
Chinees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

gestoomde chinese broodjes

Ingrediënten:
bloem, gedroogde rode peper, gember, gist, hoisinsaus, knoflook, limoenblad, maïzena, sesamolie, sinaasappel, varkensfilet, vijfkruidenpoeder en zoete chilisaus

Keuken:
Chinees
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit AH wereldkeukens China:

Gebakken rijst met gehakt en groenten

Ingrediënten:
arachideolie, bosui, gemberwortel, kastanjechampignons, knoflook, lichte sojasaus, rijst, rundergehakt, sesamolie en winterwortel

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Bijgerecht uit AH wereldkeukens China:

Ijsbergsla met oestersaus

Ingrediënten:
ijsbergsla, oestersaus, olie, stoneleeks en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Gestoomde zalm met prei en zwarte boontjes

Ingrediënten:
droge sherry, gezouten zwarte boontjes, knoflook, lichte sojasaus, prei, gember en zalmhaasje

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / stomen
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Leng oing gua - Koude komkommer met knoflook

Ingrediënten:
arachideolie, knoflook, komkommer, suiker, witte rijstazijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Bu xue yang yan tang - Soep voor het bloed en de huid

Ingrediënten:
gember, jujubebessen, mandarijnschillen, ongebrande pindas, runderschenkel, sinaasappelschillen, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Chao sansi - Drie reepjes-schotel

Ingrediënten:
arachideolie, donkere sojasaus, droge sherry, ei, gekookte eend, gekookte kip, gember, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, mager varkensvlees, maïsmeel, peper, rijstwijn, sesamolie, varkenslever, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / varkensvlees / orgaanvlees
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Gulao rou - Zoetzuur varkensvlees bereid met vruchtensap

Ingrediënten:
arachideolie, chinese rode azijn, droge sherry, ei, halskarbonade, lichte sojasaus, maïsmeel, ongebleekte bloem, peper, rijstwijn, schouderkarbonade, sesamolie, sinaasappelsap, sjalotten, suiker, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
varkensvlees
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Chinese eend met sugarsnaps en sinaasappelrijst

Ingrediënten:
donkere sojasaus, eendenborst, langkorrelrijst, lente-ui, peper, rode ui, sesamolie, sinaasappelsap, sugarsnaps, vijfkruidenpoeder, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
sous-vide / rijst / gevogelte
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Huangyou xie fen - Namaakkrab

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, ei, gember, knoflook, sesamolie, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Huo zhong dun ji tang - Gesmoorde kip met gerookte ham van de schenkel

Ingrediënten:
chinese kool, droge sherry, gember, ham van de schenkel, kip, lente-ui, peper, rijstwijn, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Qiguo ji - Gestoomde yunnan-kip

Ingrediënten:
chilibonensaus, droge sherry, gember, kip, kippenbouillon, lente-ui, lichte sojasaus, rijstwijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Eendenborstfilet met gember

Ingrediënten:
bamboescheuten, droge sherry, eendenborstfilet, eiwit, gevogeltefond, lichte sojasaus, maïzena, olie, spinazie, suiker en gember

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Tofu met paddestoelen

Ingrediënten:
bosui, droge sherry, gemberwortel, kruidenbouillon, lichte sojasaus, maïzena, peultjes, roerbakolie, shii-take, tofu en winterwortel

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Yunnan kao ya - Geroosterde yunnan eend

Ingrediënten:
dipkruiden bij eend, dipsaus voor eend, donkere sojasaus, eend, honing, lente-ui, peper, water, witte rijstazijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Cong chao mian - Gebakken noedels met uien

Ingrediënten:
arachideolie, chinese eiernoedels, chinese zwarte azijn, lente-ui en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Recept uit Smaak van china:

Dipsaus bij eend

Ingrediënten:
chili-bonensaus en hoisinsaus

Keuken:
Chinees
Soort:
saus
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Recept uit Smaak van china:

Lianggua rouru he - Fijngehakte bittere meloen met rijstnoedels

Ingrediënten:
arachideolie, kippenbouillon, knoflook, lichte sojasaus, rijstmie, rijstnoedels, sopropo, suiker, varkensgehakt en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Snack of tussendoortje uit Smaak van china:

Chengdu huntun - Wontons uit Chengdu

Ingrediënten:
chilipeperolie, chinese zwarte azijn, donkere sojasaus, knoflook, lente-ui, roze peperkorrels, suiker, wontonvellen en wontonvulling

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Qing zheng yu - Gestoomde vis op de wijze van Guangzhou

Ingrediënten:
arachideolie, gember, heilbot, kabeljauw, karper, lente-ui, lichte sojasaus, schelvis, tong, zeeduivel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Smaak van china:

Zong bao - Gefrituurde kleefrijstkoeken

Ingrediënten:
arachideolie, kleefrijst, suiker en water

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Qing chao bai cai - Geroerbakte paksoi

Ingrediënten:
arachideolie, knoflook, paksoi, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Recept uit Smaak van china:

Wontonvuling

Ingrediënten:
ei, sesamolie, varkensgehakt, zout en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Leng donggua - Pompoen-salade

Ingrediënten:
pompoen, suiker, witte rijstazijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Ganbian kugua - Geroerbakte bittere meloen met verse spaanse peper

Ingrediënten:
arachideolie, groente, kippenbouillon, knoflook, lichte sojasaus, sopropo, spaanse pepers en suiker

Keuken:
Chinees