Chinees

Zoek naar Chinees in jouw eigen kookboeken

Chinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Chinese vissoep

Ingrediënten:
cotechino, djahé, japanse sojasaus, kabeljauw, knoflook, maïzena, peper, sherry, sjalot, ve-tsin, visbouillon en zout

Keuken:
Indonesisch / Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Chinese kippensoep met asperges en krab

Ingrediënten:
asperges in blik, ei, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, maïzena, olie, peper, sojasaus, ui, ve-tsin, witte krab uit blik en zout

Keuken:
Indonesisch / Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Chinees 5-kruidenpoeder

Keuken:
Chinees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Fried rice - Gebakken rijst

Ingrediënten:
gekookte rijst, gember, groene paprika, ham, knoflook, korianderblaadjes, mager rookspek, maïsmeel, peper, peterselie, plantaardige olie, runderhaas, sojasaus, suiker, voorjaarsui en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
rijst
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Chao sansi - Drie reepjes-schotel

Ingrediënten:
arachideolie, donkere sojasaus, droge sherry, ei, gekookte eend, gekookte kip, gember, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, mager varkensvlees, maïsmeel, peper, rijstwijn, sesamolie, varkenslever, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / varkensvlees / orgaanvlees
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Ji you cai xin - Kool in 'room'saus

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, kippenbouillon, knoflook, maïsmeel, water, witte peper en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Gulao rou - Zoetzuur varkensvlees bereid met vruchtensap

Ingrediënten:
arachideolie, chinese rode azijn, droge sherry, ei, halskarbonade, lichte sojasaus, maïsmeel, ongebleekte bloem, peper, rijstwijn, schouderkarbonade, sesamolie, sinaasappelsap, sjalotten, suiker, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Recept uit Smaak van china:

Chao Liangyu zhusun mian - Noedelsoep met meerval en bamboescheuten

Ingrediënten:
arachideolie, bamboescheuten, chinese noedels, donkere sojasaus, droge sherry, gedroogde wolkenoren, gember, heilbot, kabeljauw, karper, kippenbouillon, lente-ui, maïsmeel, meerval, rijstwijn, schelvis, sesamolie, suiker, tong, zeeduivel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Yunnan kao ya - Geroosterde yunnan eend

Ingrediënten:
dipkruiden bij eend, dipsaus voor eend, donkere sojasaus, eend, honing, lente-ui, peper, water, witte rijstazijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Cong chao mian - Gebakken noedels met uien

Ingrediënten:
arachideolie, chinese eiernoedels, chinese zwarte azijn, lente-ui en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Leng donggua - Pompoen-salade

Ingrediënten:
pompoen, suiker, witte rijstazijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Recept uit Smaak van china:

Dipsaus bij eend

Ingrediënten:
chili-bonensaus en hoisinsaus

Keuken:
Chinees
Soort:
saus
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Qing zheng yu - Gestoomde vis op de wijze van Guangzhou

Ingrediënten:
arachideolie, gember, heilbot, kabeljauw, karper, lente-ui, lichte sojasaus, schelvis, tong, zeeduivel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Qing chao bai cai - Geroerbakte paksoi

Ingrediënten:
arachideolie, knoflook, paksoi, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Mongoolse vuurpot

Ingrediënten:
champignons, chinese kippenbouillon, chinese kool, dipsaus voor mongoolse vuurpot, gember, knoflook, koriander, lamslende, lente-ui, peulen, rijstnoedels, rode paprika, spinazie en stevige tofu

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / lamsvlees
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Lajiao shao sijidou - Geroerbakte sperziebonen met spaanse peper

Ingrediënten:
arachideolie, droge sherry, groene spaanse peper, knoflook, paprika, rijstwijn, rode spaanse peper, roze peperkorrels, sperziebonen, suiker, witte rijstazijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Mayi shang shu - Transparantnoedels met varkensvlees

Ingrediënten:
arachideolie, chilibonensaus, donkere sojasaus, droge sherry, gember, glasmie, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, rijstwijn, sesamolie, suiker, varkensgehakt en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Chinese kippenbouillon

Ingrediënten:
droge sherry, gember, kip, koriander, lente-ui en rijstwijn

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Dipsaus bij Mongoolse vuurpot

Ingrediënten:
chinese kristalsuiker, gember, knoflook, lente-ui, natriumarme sojasaus, ruwe rietsuiker, shoyu en tabascosaus

Keuken:
Chinees
Soort:
saus
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Recept uit Smaak van china:

Lianggua rouru he - Fijngehakte bittere meloen met rijstnoedels

Ingrediënten:
arachideolie, kippenbouillon, knoflook, lichte sojasaus, rijstmie, rijstnoedels, sopropo, suiker, varkensgehakt en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Qing jiao rousi - Ingemaakte pepers met varkensvlees

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, chilivlokken, donkere sojasaus, droge sherry, gember, groene spaanse peper, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, mager varkensvlees, maïsmeel, paprika, rijstwijn, rode spaanse peper, roze peperkorrels, sesamolie, sperziebonen, suiker, witte rijstazijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Qing sun shao rou - Stengelsla met wolkenoren

Ingrediënten:
arachideolie, broccolisteel, chilibonensaus, donkere sojasaus, droge sherry, gember, groene ui, knoflook, lichte sojasaus, rijstwijn, roze peperkorrels, stengelsla, suiker, water, wolkenoren en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Liang ban rou - Dubbelgekookt varkensvlees

Ingrediënten:
arachideolie, bacon, chilibonensaus, droge sherry, gember, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, rijstwijn, speklappen, suiker en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Dan dan mian - Kruidige sichuan noedels

Ingrediënten:
arachideolie, chilipeperolie, chinese eiermie, donkere sojasaus, gedroogde eiermie, gember, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, pindakaas, roze peperkorrels, sesampasta, tahin, varkensgehakt en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Qing lazi chao roupian - Geroerbakt varkensvlees met spaanse pepers

Ingrediënten:
arachideolie, droge sherry, knoflook, lichte sojasaus, rijstwijn, sesamolie, spaanse peper, suiker, varkensgehakt en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Wangfujing leng mian - Smakelijke koude noedels

Ingrediënten:
eiernoedels, komkommer, saus voor koude noedels, sesamolie en taugé

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels