Chinees

Zoek naar Chinees in jouw eigen kookboeken

Chinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Chinese kippakketjes

Ingrediënten:
bosui, chili-jam, chilisaus, chinese kool, gember, kipfilet, knoflook, koriander, limoen, rode peper, savooiekool, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, vissaus en waterkastanje

Keuken:
Chinees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

gestoomde chinese broodjes

Ingrediënten:
bloem, gedroogde rode peper, gember, gist, hoisinsaus, knoflook, limoenblad, maizena, sesamolie, sinaasappel, varkensfilet, vijfkruidenpoeder en zoete chilisaus

Keuken:
Chinees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken noedelkoek

Ingrediënten:
eiermie, lente ui, neutrale olie, noedels, pasta, sesamolie en sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chinese bonensla

Ingrediënten:
chinese zwarte azijn, citroensap, donkere sesamolie, druivenpittenolie, gember, knoflook, lente-ui, maïsolie, mungbonen, rijstwijnazijn, sjalot, sojabonen, sojasaus en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Roerei met gegrilde tomaat Chinese stijl

Ingrediënten:
druivenpitolie, ei, gember, knoflook, lente-ui, maïsolie, sesamolie, sojasaus, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gebakken kip met peultjes

Ingrediënten:
chinese oestersaus, gember, kipfilet, knoflook, lente-uien, maïsolie, marinade voor kip, medium dry sherry, peultjes, shaoxingwijn, sojaolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gestoomd rundvlees op boerenwijze

Ingrediënten:
donkere sojasaus, gedroogde chinese champignons, gouden naalden, ingemaakte sichuan groente, koriander, lente-uien, maïsolie, marinade voor gestoomd rundvlees, peterselie, ribstuk, rosbief, runderlende, sojaolie en wolkenoren

Keuken:
Chinees
Soort:
rundvlees
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Tweemaal gekookt varkensvlees

Ingrediënten:
knoflook, mager buikspek, maïsolie, prei, saus bij varkensvlees, sojaolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gesmoord rundvlees met knoflook

Ingrediënten:
aardappelmeel, donkere sojasaus, heldere bouillon, knoflook, lente-uien, lichte sojasaus, maïsolie, medium dry sherry, riblappen, runderschenkelvlees, shaoxingwijn, sojaolie, suiker, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
rundvlees
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Marinade voor gestoomd rundvlees

Ingrediënten:
aardappelmeel, donkere sojasaus, gember, maïsolie, marinade, medium dry sherry, shaoxingwijn, sojaolie, suiker, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Pekingsaus

Ingrediënten:
donkere sojasaus, knoflook en sesamolie

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Donderslag bij heldere hemel

Ingrediënten:
eiwit, garnalen, guoba, heldere bouillon, lichte sojasaus, maïsolie, maïzena, medium dry sherry, shaoxingwijn, sojaolie, suiker, tomaten uit blik, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Guoba

Ingrediënten:
gekookte rijst, maïsolie en sojaolie

Keuken:
Chinees
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gestoomde forel met zwarte bonen en knoflook

Ingrediënten:
donkere sojasaus, forel, gember, knoflook, lente-uien, maïsolie, medium dry sherry, shaoxingwijn, sojaolie, suiker en zwarte bonen

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Saus voor zoet-zuur varkensvlees

Ingrediënten:
aardappelmeel, ananassap, lichte sojasaus, rijstazijn, suiker, tomatenketchup, water, wijnazijn, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Zoet-zuur varkensvlees

Ingrediënten:
ananas uit blik, ei, groene paprika, knoflook, lichte sojasaus, mager buikspek, maïsolie, maïzena, saus voor zoet-zuur varkensvlees, sojaolie, ui en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Saus bij tweemaal gekookt varkensvlees

Ingrediënten:
donkere sojasaus, medium dry sherry, pikante sojabonenpasta, shaoxingwijn, suiker en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Jook met groente

Ingrediënten:
chinese kool, donkere sesamolie, doperwten, gember, geroosterde pinda's, ijsbergsla, koriander, kortkorrelrijst, kropsla, lente-ui, savooie kool, shiitake, sojasaus, spinazie, wortel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken rijst, met of zonder ei

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, doperwten, ei, gember, knoflook, koriander, lente ui, neutrale olie, pandanrijst, paprika, peper, sesamolie, shaoxingwijn, sherry, sojasaus, tofu, ui, witte rijst, witte wijn, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

13 lekkere toevoegingen voor gebakken rijst

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, basilicum, bloemkool, broccoli, chilipasta, chilipeper, courgette, ei, groenten, hoisinsaus, kerriepoeder, ketchup, komkommer, lente ui, mais, nori-shake, paprika, pompoen, seitan, sesamzaad, tempé, thaise basilicum, tofu, tomaten en ui

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudig gebakken rijst met sla

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, bindsla, doperwt, ei, gember, ijsbergsla, knoflook, koriander, lente ui, pandanrijst, paprika, peper, sesamolie, shaoxingwijn, sherry, sojasaus, tofu, ui, water, witte rijst, witte wijn, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Roergebakken biefstuk met mango uit Kanton

Ingrediënten:
biefstuk, gember, knoflook, lente-uien, maïsolie, mango, marinade voor biefstuk, medium dry sherry, saus bij roergebakken biefstuk met mango, shaoxingwijn en sojaolie

Keuken:
Chinees
Soort:
rundvlees
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Marinade voor lamsvlees

Ingrediënten:
lichte sojasaus, marinade, medium dry sherry en shaoxingwijn

Keuken:
Chinees
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Tweezijdige bruingebakken mie met varkensvlees

Ingrediënten:
chinese rode azijn, gedroogde chinese champignons, gedroogde eiernoedels, knoflook, lente-uien, mager varkensvlees, maïsolie, marinade voor tweezijdige bruingebakken mie, medium dry sherry, saus voor tweezijdig bruingebakken mie, shaoxingwijn, sojaolie en taugé

Keuken:
Chinees
Soort:
pasta/noodles / varkensvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudigste gebakken rijst met uien

Ingrediënten:
arachideolie, neutrale olie, paprika, peper, sesamolie, sojasaus, ui, witte rijst, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Lunchgerecht met kip

Ingrediënten:
droge sherry, kipfilet, knoflook, lente-ui, olie, peultjes, rode peper, sesamolie en sojasaus

Keuken:
Chinees