Chinees

Zoek naar Chinees in jouw eigen kookboeken

Chinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Chinese vissoep

Ingrediënten:
cotechino, djahé, japanse sojasaus, kabeljauw, knoflook, maïzena, peper, sherry, sjalot, ve-tsin, visbouillon en zout

Keuken:
Indonesisch / Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Chinese kippensoep met asperges en krab

Ingrediënten:
asperges in blik, ei, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, maïzena, olie, peper, sojasaus, ui, ve-tsin, witte krab uit blik en zout

Keuken:
Indonesisch / Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / nagerecht uit Koude keuken:

Chinese vruchtensalade

Ingrediënten:
aardbeien, arak, citroensap, litchee uit blik, mandarijnen, pistaches, poedersuiker en room

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch / fruit
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Sichuanese salade van groene sojabonen (Xiang You Qing Dou)

Ingrediënten:
paprika, sesamolie, sichuanese ingelegde groente (zha cai), sojabonen en wortel

Keuken:
Chinees
Soort:
salade
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Sichuanese tuinbonensalade met sojadressing (Liang Ban Hu Dou)

Ingrediënten:
sojadressing

Keuken:
Chinees
Soort:
salade
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Zijden tofu met duizendjarige eieren

Ingrediënten:
ei, koriander en zijden tofu met sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
soja
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Eenvoudige salade van stevige tofu

Ingrediënten:
chili-olie, fijne kristalsuiker, lente-ui, sesamolie, sesamzaad en tofu

Keuken:
Chinees
Soort:
salade
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Zijden Tofu Met Sojasaus (Xiao Cong Ban Dou Fu)

Ingrediënten:
lente-ui, olie, sesamolie, sojasaus, tamari en zijden tofu

Keuken:
Chinees
Soort:
soja
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Sojadressing

Ingrediënten:
chili-olie, chinkiangazijn, fijne kristalsuiker, knoflook, sichuanpeper, sojadressing en sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Zijden tofu met avocado (E'li Dou Fu)

Ingrediënten:
avocado, sesamolie, sojasaus, wasabipasta en zijden tofu

Keuken:
Chinees
Soort:
soja
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gedroogde oesters met wollig zoetwaterwier

Ingrediënten:
aardappelmeel, gedroogde chinese champignons, gedroogde oesters, gedroogd wollig zoetwaterwier, gember, geroosterd buikspek, heldere bouillon, inweekvocht van champignons, inweekvocht van oesters, knoflook, lente-uien, lichte sojasaus, maïsolie, medium dry sherry, oestersaus, shaoxingwijn, sojaolie, suiker en water

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Dun gesneden lamsvlees met lente-ui

Ingrediënten:
knoflook, lamszadel, lente-uien, maïsolie, marinade voor lamsvlees, saus bij lamsvlees, sesamolie en sojaolie

Keuken:
Chinees
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Saus bij lamsvlees

Ingrediënten:
donkere sojasaus, medium dry sherry, sesamolie, shaoxingwijn, suiker en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Dipsaus voor Kantonese vuurpot

Ingrediënten:
chilisaus, donkere sojasaus, ei, lichte sojasaus, maïsolie, mosterd, sesamolie, sojaolie en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Saus van gebakken varkensvlees

Ingrediënten:
aardappelmeel, lichte sojasaus, suiker en water

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus / bouillon
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / voorgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Gevarieerde hors-d'oeuvre van kreeft - Shao-mai

Ingrediënten:
arachideolie, bieslook, boter, donkere sojasaus, gembersiroop, ravioli-vel, sesamolie en sjalot

Keuken:
Chinees
Soort:
deegwaren
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / hoofdgerecht uit Recepten voor de wok:

Tjap-tjoy met eendeborst en gember

Ingrediënten:
donkere sojasaus, eendenborst, ei, gemberwortel, knoflook, lente ui, lichte sojasaus, oestersaus, rijstwijn, taugé, versgemalen zwarte peper, vloeibare honing, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Aziatisch / Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Tofubeignets met zout en sichuanpeper

Ingrediënten:
peper, pipa-tofu en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soja
Een recept uit M. Declercq, Wu Chang-Ying, Karl Bruninx en K. Bruninx - Wokken met Ming

Diner / nagerecht uit Wokken met Ming:

Sesamtaart

Ingrediënten:
gekonfijte sinaasappel, kristalsuiker, rijstebloem, sesamzaad, varkensvet en water

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit M. Declercq, Wu Chang-Ying, Karl Bruninx en K. Bruninx - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Keizerlijke ribbetjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, donkere sojasaus, ei, gember, knoflook, olie, peper, rijstazijn, rijstwijn, suiker, tomatenpuree, varkensribbetjes, water, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit M. Declercq, Wu Chang-Ying, Karl Bruninx en K. Bruninx - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Lamscarre

Ingrediënten:
bosui, chilipeper, donkere sojasaus, gember, groene paprika, knoflook, lamscarre, peper, rijstwijn, rode paprika, ui, vijfkruidenpoeder, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit M. Declercq, Wu Chang-Ying, Karl Bruninx en K. Bruninx - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Eendenrolletjes met asperges

Ingrediënten:
bosui, chilipeper, donkere sojasaus, eendenfilet, gember, groene asperge, kippenbouillon, knoflook, olie, peper, rijstwijn, suiker, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Declercq, Wu Chang-Ying, Karl Bruninx en K. Bruninx - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Hyacint van vis

Ingrediënten:
bosui, gember, kippenbouillon, knoflook, olie, pijnboompitten, rijstwijn, suiker, tomatenpuree, visfilet, witte azijn, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit M. Declercq, Wu Chang-Ying, Karl Bruninx en K. Bruninx - Wokken met Ming

Diner / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Duif in lotusblad met korianderparfum

Ingrediënten:
bosui, donkere sojasaus, duif, gember, koriander, lotusblad, rijstwijn, suiker, water, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Declercq, Wu Chang-Ying, Karl Bruninx en K. Bruninx - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Gestoomd varkensvlees met chinese rijstwijn

Ingrediënten:
bosui, buikspek, gember, knoflook, lichte sojasaus, rijstwijn, suiker en water

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Chinees hapje

Ingrediënten:
broccoli, chinese sojasaus, droge sherry, gekookte rijst, gember, knoflook, olie, paprika, peper, rundvlees, sperziebonen, varkensvlees en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
bouillon