Chinees

Zoek naar Chinees in jouw eigen kookboeken

Chinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Chinese kippakketjes

Ingrediënten:
bosui, chili-jam, chilisaus, chinese kool, gember, kipfilet, knoflook, koriander, limoen, rode peper, savooiekool, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, vissaus en waterkastanje

Keuken:
Chinees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

gestoomde chinese broodjes

Ingrediënten:
bloem, gedroogde rode peper, gember, gist, hoisinsaus, knoflook, limoenblad, maïzena, sesamolie, sinaasappel, varkensfilet, vijfkruidenpoeder en zoete chilisaus

Keuken:
Chinees
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Sojasaus (Hoisinsaus)

Ingrediënten:
5-spice, bruine basterdsuiker, gedroogde pruimen, gember, honing, knoflook, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, sriracha, water, zout en zwartebonensaus

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Geroosterde tonijn met kruiden

Ingrediënten:
bosui, chilipoeder, chinese kruiden, komijn, medium dry sherry, sesamolie, sojasaus, suiker, tonijnsteak, vierseizoenenpeper en zout

Keuken:
Chinees
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Verse rijstnoedels met paddenstoelen (Gan Chao Su He)

Ingrediënten:
champignons, knoflook, lente-ui, olie, shiitake, sojasaus, taugé en verse rijstnoedels

Keuken:
Chinees
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Gebakken rijst

Ingrediënten:
bouillon, knoflook, lente-ui, olie, rijst en spaanse peper

Keuken:
Chinees
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Bouillon voor elke dag (Xian Tang)

Ingrediënten:
gember, kip, lente-ui en varken

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
gember, kip, lente-ui, soepkip en varken

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Bouillon van gekiemde sojabonen

Ingrediënten:
gekiemde sojabonen

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Rijke vegetarische bouillon

Ingrediënten:
bamboescheuten, gekiemde sojabonen en shiitake

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Snelle vegetarische bouillon (Su Xiang Tang)

Ingrediënten:
sesamolie en sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Noedelsoep met gemengde paddenstoelen

Ingrediënten:
paddestoel

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Noedelsoep met gebakken ei en tomaat (Fan Qie Jian Dan Mian)

Ingrediënten:
ei, olie en tomaat

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Noedelsoep met gesmoorde kip en shiitakes

Ingrediënten:
kip

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Zhajiang-noedels (Zha Jiang Mian)

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipeper, chinese kool, chinese tarwenoedels, doperwten, gember, groene sojabonen, komkommer, olie, shaoxingwijn, sichuanpeper, steranijs, taugé, varken en wortel

Keuken:
Chinees
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Noedels met garnalen en lente-ui ult Shanghai (Kai Yang Cong You Mian)

Ingrediënten:
garnalen, lente-ui, noedels, olie, shaoxingwijn en sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Chef-kok Chen Dailu's pittige sesamnoedels (Chen Shifu Hong You Su Mian)

Ingrediënten:
chili-olie, chinese tarwenoedels, chinkiangazijn, erwtenscheuten, knoflook, lente-ui, sesampasta, shanghai-paksoy, sichuanpeper en sojasaus

Keuken:
Chinees
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De echte Chinese keuken thuis:

Gemarineerde kip met zwarte bonen (Dou Chi Ji Ding)

Ingrediënten:
kip en marinade voor kip

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Geroerbakte aardappelreepjes met lente-ui

Ingrediënten:
aardappel, lente-ui, olie en sesamolie

Keuken:
Chinees
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Courgettereepjes met knoflook

Ingrediënten:
courgette, knoflook en olie

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De echte Chinese keuken thuis

Recept uit De echte Chinese keuken thuis:

Geroerbakte aardappelreepjes met groene paprika

Ingrediënten:
aardappel, lente-ui, olie, paprika en sesamolie

Keuken:
Chinees
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Qing zheng yu - Gestoomde vis op de wijze van Guangzhou

Ingrediënten:
arachideolie, gember, heilbot, kabeljauw, karper, lente-ui, lichte sojasaus, schelvis, tong, zeeduivel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Qing chao bai cai - Geroerbakte paksoi

Ingrediënten:
arachideolie, knoflook, paksoi, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / groente
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Runderreepjes met rode ui

Ingrediënten:
bosui, chilipeper, donkere sojasaus, gember, groene peper, knoflook, olie, peper, rijstwijn, rode ui, runderfilet, suiker en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Tofu gevuld met varkensvlees

Ingrediënten:
bamboescheuten, bosui, chinese champignons, gember, kippenbouillon, knoflook, olie, peper, rijstwijn, tofu, varkensspek, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Lamscarre

Ingrediënten:
bosui, chilipeper, donkere sojasaus, gember, groene paprika, knoflook, lamscarre, peper, rijstwijn, rode paprika, ui, vijfkruidenpoeder, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees