Chinees

Zoek naar Chinees in jouw eigen kookboeken

Chinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Chinese kippakketjes

Ingrediënten:
bosui, chili-jam, chilisaus, chinese kool, gember, kipfilet, knoflook, koriander, limoen, rode peper, savooiekool, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, vissaus en waterkastanje

Keuken:
Chinees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

gestoomde chinese broodjes

Ingrediënten:
bloem, gedroogde rode peper, gember, gist, hoisinsaus, knoflook, limoenblad, maïzena, sesamolie, sinaasappel, varkensfilet, vijfkruidenpoeder en zoete chilisaus

Keuken:
Chinees
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Marinade voor drooggebaken rundvlees

Ingrediënten:
lichte sojasaus, medium dry sherry, shaoxingwijn, sichuanpeper en suiker

Keuken:
Chinees
Soort:
marinade
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Runderreepjes met rode ui

Ingrediënten:
bosui, chilipeper, donkere sojasaus, gember, groene peper, knoflook, olie, peper, rijstwijn, rode ui, runderfilet, suiker en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Tofu gevuld met varkensvlees

Ingrediënten:
bamboescheuten, bosui, chinese champignons, gember, kippenbouillon, knoflook, olie, peper, rijstwijn, tofu, varkensspek, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Lamscarre

Ingrediënten:
bosui, chilipeper, donkere sojasaus, gember, groene paprika, knoflook, lamscarre, peper, rijstwijn, rode paprika, ui, vijfkruidenpoeder, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Chinese gebakken rijst

Ingrediënten:
chinese rijstwijn, doperwten, droge sherry, ei, garnalen, gekookte ham, lente-ui, lichte sojasaus, plantaardige olie, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Won ton - Chinese ravioli

Ingrediënten:
arachideolie, bamboescheuten, bloem, champignons, ei, garnalen, sesamzaad, sojasaus, varkensvlees, water, waterkastanjes en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
pasta/noodles / varkensvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Recept uit Smaak van china:

Vulling voor aubergines

Ingrediënten:
donkere sojasaus, droge sherry, garnaal, lente-ui, rijstwijn, sesamolie, varkensgehakt, zout en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Smaak van china:

Zong bao - Gefrituurde kleefrijstkoeken

Ingrediënten:
arachideolie, kleefrijst, suiker en water

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Jin gu yin liu - Geroerbakte taugé met lelieknoppen

Ingrediënten:
arachideolie, droge sherry, gedroogde lelieknoppen, lichte sojasaus, rijstwijn, sesamolie, taugé en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Yan jian rou - Geroerbakt varkensvlees met paprika's

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, droge sherry, knoflook, lichte sojasaus, mager varkensvlees, paprika, rijstwijn, roze peperkorrels, sesamolie, suiker, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Dong po rou - Varkensvlees tung po

Ingrediënten:
arachideolie, bacon, donkere sojasaus, droge sherry, gember, kandij, lente-ui, lichte sojasaus, rijstwijn, suiker en water

Keuken:
Chinees
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Jidan chao xihongshi - Geroerbakte eieren met tomaat

Ingrediënten:
arachideolie, lente-ui, sesamolie, tomaat en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

You bao xia - In olie gexplodeerde garnalen

Ingrediënten:
arachideolie, droge sherry, garnaal, maïsmeel, rijstwijn, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gebakken miehoen uit Singapore

Ingrediënten:
char-siu, ei, garnalen, groene paprika, maïsolie, marinade voor garnalen, mihoen, milde kerrie, saus voor mie singapore en sojaolie

Keuken:
Chinees
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gebakken varkensvlees met visaroma uit Sichuan

Ingrediënten:
bamboe uit blik, gember, hamlappen, knoflook, lente-uien, maïsolie, marinade voor gebakken varkensvlees, medium dry sherry, rijstazijn, saus bij gebakken varkensvlees, shaoxingwijn, sichuan chilipasta, sojaolie, varkensfricandeau, varkenslende, waterkastanje in blik, witte wijnazijn en muizenoortjes

Keuken:
Chinees
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Roergebakken kleefrijst

Ingrediënten:
chinese champignons, chinese varkensworst, chinese worst van eendenlever, donkere sojasaus, gedroogde garnalen, geroosterd vet buikspek, kleefrijst, lente-uien, maïsolie, peterselie, sojaolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Marinade voor roergebakken rijst met rundvlees

Ingrediënten:
aardappelmeel, donkere sojasaus, lichte sojasaus, maïsolie, medium dry sherry, shaoxingwijn, sojaolie, suiker, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
marinade
Een recept uit Kylie Kwong - Food for thought

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Food for thought:

Kip kung po

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, chinese zwarte azijn, gedroogde rode chilipeper, gember, kippendijfilet, maïzena, pinda’s, shaoxingwijn, sichuanpeper, sojasaus en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Kylie Kwong - Food for thought

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Food for thought:

Hot and sour komkommersalade

Ingrediënten:
bruine rijstazijn, bruine suiker, gember, groene chilipeper, groente, knoflook, komkommer, lente-ui, lichte sojasaus en sesamolie

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Kylie Kwong - Food for thought

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Food for thought:

Gemarineerde kool met chiliepepertjes

Ingrediënten:
arachideolie, bruine rijstazijn, bruine suiker, chinese kool, gedroogde rode peper, groente, rode chilipeper, sichuanpeperkorrels en zeezout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit Kylie Kwong - Food for thought

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Food for thought:

Geroerbakte scheermessen of mosselen met zwarte bonen-chilisaus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine rijstazijn, bruine suiker, gember, gezouten zwarte boontjes, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, mosselen, rode chilipeper, scheermessen, sesamolie, shaoxingwijn en water

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Kylie Kwong - Food for thought

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Food for thought:

Salade van granaatappel en sinaasappel

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, granaatappel, korianderblaadjes, sinaasappel en zeezout

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Kantonese gebraden eend

Ingrediënten:
donkere sojasaus, eend, hoisinsaus, honing, komkommer, lente-uien, mandarijnenflensjes, mei-kuei-lu chiew, suiker, vijfkruidenpoeder, water, zoete bonensaus en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Roerei met grote garnalen

Ingrediënten:
bosui, ei, olie, sesamolie, sugarsnaps, taugé en tijgergarnalen

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ei/omelet/frittata