Chinees

Zoek naar Chinees in jouw eigen kookboeken

Chinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Chinese kippakketjes

Ingrediënten:
bosui, chili-jam, chilisaus, chinese kool, gember, kipfilet, knoflook, koriander, limoen, rode peper, savooiekool, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, vissaus en waterkastanje

Keuken:
Chinees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

gestoomde chinese broodjes

Ingrediënten:
bloem, gedroogde rode peper, gember, gist, hoisinsaus, knoflook, limoenblad, maïzena, sesamolie, sinaasappel, varkensfilet, vijfkruidenpoeder en zoete chilisaus

Keuken:
Chinees
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Gan bian niurou - Krokant rundvlees in Spaanse pepersaus

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, lichte sojasaus, magere runderlappen, maïsmeel, rijstwijn, sesamolie, spaanse pepersaus en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
rundvlees
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Recept uit Smaak van china:

Yumi Chao Lajiao - Geroerbakte zoete maïs met verse paprika

Ingrediënten:
arachideolie, kippenbouillon, maïskorrels, rode paprika, suiker, witte peper en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Doujiao zai chao sigua yuner - Geroerbakte Chinese haricots met Chinese okra en wolkenoren

Ingrediënten:
arachideolie, chinese haricots, chinese okra, courgette, droge sherry, gember, groente, haricots verts, kippenbouillon, knoflook, lichte sojasaus, oestersaus, rijstwijn, sjalot, suiker, wolkenoren en zout

Keuken:
Chinees
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Jiuhuang rousi chao mifen - Rijstnoedels met gele bieslook en varkensvlees

Ingrediënten:
arachideolie, chinese bieslook, chinese gele bieslook, donkere sojasaus, droge sherry, gedroogde rijstnoedels, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, mager varkensvlees, maïsmeel, oestersaus, rijstwijn, sesamolie, suiker, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
noedels
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Hongshao doufu - Roodgekookte tofu

Ingrediënten:
arachideolie, donkere sojasaus, hoisinsaus, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, rijstwijn, sesamolie, suiker en tofu

Keuken:
Chinees
Soort:
soja
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Recept uit Smaak van china:

Hongshao wanyu - Roodgekookte graskarper met mandarijnschil

Ingrediënten:
arachideolie, donkere sojasaus, droge sherry, gedroogde mandarijnschil, gele bonensaus, gember, heilbot, kabeljauw, karper, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, maïsmeel, rijstwijn, schelvis, suiker, tong, water, zeeduivel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Recept uit Smaak van china:

Chao lajiao - Geroerbakte hele paprika's

Ingrediënten:
arachideolie, kippenbouillon, knoflook, lichte sojasaus, paprika, suiker en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Yumi Zhou - Rijstepap met zoete maïs

Ingrediënten:
chili-bonensaus, gebroken rijst, lente-ui, maïskorrels, roze peperkorrels, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Jiuwang chao dan - Geroerbakte eieren met gele bieslook

Ingrediënten:
arachideolie, chinese bieslook, chinese gele bieslook, ei, lente-ui, sesamolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ch'ao yu ssu - Casserole van vis en vlees

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillon, frituurvet, gedroogde chinese paddestoelen, gember, lente-ui, maïzena, mihoen, sesamolie, sherry, sojasaus, varkensribkarbonade, visfilet en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees / vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Li tzu pai ts'ai - Kastanjes met chinese kool

Ingrediënten:
chinese kool, gedroogde chinese paddestoelen, gedroogde garnalen, gember, kastanje, kippenbouillon, sherry, sojasaus, spekvet, vruchtensuiker en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hsueh san tan hsia - Garnalen in een sneeuwberg

Ingrediënten:
eiwit, frituurvet, garnaal, gekookte ham, maïzena en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Zoete tahoe vervanger

Ingrediënten:
bloem, sesamolie, sojasaus en suiker

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kan pien niu jou - Gebakken biefstuk

Ingrediënten:
biefstuk, bleekselderij, chinese chilisaus, droge sherry, gember, peper, sojasaus, suiker, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Suan-la t'ang - Rundvleessoep

Ingrediënten:
bamboespruiten, biefstuk, chinese chilisaus, ei, garnaal, gedroogde chinese paddestoelen, lente-ui, maïzena, peper, rosbief, runderbouillon, sesamolie, sojasaus, tahoe en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hui kuo jou - Doorregenvarkenslappen in saus

Ingrediënten:
bouillon, chinese chilisaus, doorregen varkenslappen, gember, knoflook, lente-ui, sesamolie, sherry, sojasaus, suiker, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie, zout en gefermenteerde zwarte bonen

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Yen hs'un p'ai ku - Gebakken en gerookte krabbetjes

Ingrediënten:
chinese chilisaus, dennennaalden, droge sherry, frituurvet, kippenbouillon, knoflook, krabbetjes, peper, sesamolie, sojasaus, suiker, theeblaadjes, ui, zonnebloemolie, zout en gefermenteerde zwarte bonen

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ch'ao mi-fen - Mihoen met krab en oesters

Ingrediënten:
gedroogde chinese paddestoelen, knoflook, krab, oesters, prei, rijstvermicelli, sojasaus, spekvet, ui, varkensribkarbonade en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Zoetzure saus

Ingrediënten:
azijn, maïzena, sinaasappelsap, sojasaus, suiker en tomatenpuree

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Cha li jou - Varkensvlees met worteltjes

Ingrediënten:
azijn, bouillon, broodkruim, ei, frituurvet, sherry, sojasaus, suiker, varkenspoot, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Chi'i kuo chi - Gedestilleerd kip uit Yunan

Ingrediënten:
bamboespruiten, braadkuiken, gedroogde chinese paddestoelen, gember, prei, sherry, witte wijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Chang ch'a fei ya - Gerookte, gestoomde, gebakken, gemarineerde eend

Ingrediënten:
frituurvet, gedroogde dennennaalden, gedroogd jasmijntheeblad, lente-ui, sherry, tamme eend, ui, witte peperkorrels, zoete tahoe vervanger en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Biefstuk met gember

Ingrediënten:
biefstuk, gember, knoflook, maïzena, peper, sherry, sojasaus, suiker, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ya ni mien pao t'ang - Eendensoep met croutons

Ingrediënten:
bouillon, doperwten, eendenvlees, frituurvet, gedroogde chinese paddestoelen, kippenbouillonblokje, kippenvet, maïzena, peper, sherry, sojasaus, witbrood, witte wijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / gevogelte