Internationaal

Zoek naar Internationaal in jouw eigen kookboeken

Internationaal koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gerookte paling met mierikswortelroom

Ingrediënten:
aardappel, aquavit, gerookte palingfilet, gerookte zalmfilet, jenever, malt whisky, mierikswortelpuree, peper, room, warme toast en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Recept uit 500 slowcooker recepten:

Kalfsbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbotten, kalfsstoofvlees, knoflook, kruidnagel, laurier, olie, peper, peterselie, rozemarijn, tijm, ui en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Appel-pecantaart met chocolade glazuur

Ingrediënten:
appel, bakpoeder, bloem, boter, cacao, ei, gecondenseerde melk, gemberpoeder, kaneel, poedersuiker, vanille-extract, zonnebloemolie en zuiveringszout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Gevulde appels met abrikozen en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, appel, bruine suiker, citroensap, gedroogde abrikozen, grand marnier, kristalsuiker, sinaasappelrasp en sinaasappelsap

Keuken:
Internationaal
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kreeft in de oven

Ingrediënten:
beurre blanc, boter, champagne, droge witte wijn, groene kruiden, kreeft, peper, sjalot, stoofvocht en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Cocktailsaus

Ingrediënten:
cayennepeper, droge sherry, engelse saus, ketchup, mayonaise, peper, room, whisky en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gekookte kreeft

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, cocktailsaus, kropsla, laurier, lavas, mayonaise, peperkorrels, selderij, tijm, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gekookte scampi

Ingrediënten:
court-bouillon, mayonaise en scampi

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Bouillon voor het koken van granen

Ingrediënten:
kip, prei, selderij, tuinkruiden, ui en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
kalfsvlees / rundvlees / bouillon
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gepocheerde kabeljauw

Ingrediënten:
aardappel, citroen, court-bouillon, geklaarde boter, kabeljauw en peterselie

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / nagerecht uit Rijst & risotto:

Smeuige rijstebrij met een vruchtenspiesje

Ingrediënten:
aardbeien, basilicumbladeren, boter, honing, kaneelstokje, kiwi, melk, rondkorrelrijst, vanillestokje en witte basterdsuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / voorgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Gepeperde tonijn met rucola en Parmazaanse kaas

Ingrediënten:
balsamicoazijn, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peperkorrel, tonijnsteak, wilde rucola en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / sous-vide / vis
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Gemarineerde varkensfilet met knoflook, salie en spinazie

Ingrediënten:
citroenrasp, honing, kappertjes, knoflook, peper, salie, sjalot, spinazie, varkensfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
sous-vide / varkensvlees
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Hele ossenhaas met een mosterdkorstje

Ingrediënten:
dijonmosterd, engels mosterdpoeder, grof zeezout, grove mosterd, olijfolie, ossenhaas, peterselie, pofaardappel, slablad, tijm en zonnebloemolie

Keuken:
Internationaal
Soort:
sous-vide / rundvlees
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gegrilde forel

Ingrediënten:
beurre blanc, bloem, citroen, forel, olie, peper, peterselie, ricard, venkeltakken, venkelzaad en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / nagerecht uit Rijst & risotto:

Rijsttaart met karamel

Ingrediënten:
appel, boter, citroensap, ei, gezouten boter, peer, rondkorrelrijst, steranijs, suikerklontjes, vanillestokje, volle melk, water en witte basterdsuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Bijgerecht uit Rijst & risotto:

Rijstgratin

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, ei, gruyerekaas, peper, raclettekaas, reblochon, rijst, spekjes, tuinkruiden en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / nagerecht uit Rijst & risotto:

Rijsttaart met kaneel en vijgen

Ingrediënten:
ei, gedroogde vijgen, gezouten boter, kaneelijs, kaneelpoeder, kaneelstokje, rondkorrelrijst, vanilleijs, volle melk en witte basterdsuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / nagerecht uit Rijst & risotto:

Rijstebrij met twee kleuren chocolade

Ingrediënten:
gedroogde dadels, gedroogde vijgen, melkchocolade, rondkorrelrijst, vanillestokje, volle melk, witte basterdsuiker en witte chocolade

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Basisrecept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Gekookte rijst met afgepast water

Ingrediënten:
boter, olie, water, wilde rijst en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Basisrecept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Witte saus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk, nootmuskaat en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Basisrecept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Gekookte rijst

Ingrediënten:
boter, langkorrelrijst, olie, water en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Basisrecept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Vleessaus

Ingrediënten:
bouillon, citroenschil, gedroogde paddenstoelen, ham, knoflook, olie, peterselie, rode wijn, rundergehakt, tomaten, ui, varkensgehakt, witte wijn en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Recept uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Zandtaart

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, poedersuiker, rum, suiker, vanillesuiker en zetmeel

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch