Japans

Zoek naar Japans in jouw eigen kookboeken

Japans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gezuurde rijst sumeshi

Ingrediënten:
japanse rijst, japanse rijstazijn, kombu, suiker en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Simpele sushirollen norimaki

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingemaakte gember, japane sojasaus, komkommer, nori-zeewier en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Inari-zushi

Ingrediënten:
abura-age, bieslook, japanse sojasaus, mirin, rijstazijn, rondkorrelrijst, suiker, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep met groente

Ingrediënten:
andijvie, hatcho miso, kombu dashi, lente-ui, miso, spinazie en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Ingemaakte gember met citroen

Ingrediënten:
citroenschil, gemberwortel, grapefruitschil, limoenschil, mandarijnschil, rijstazijn, sinaasappelschil, suiker en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse zomer pastasalade met pittige Aziatische augurken

Ingrediënten:
aziatische kruidige augurken, donkere sesamolie, druivenpittenolie, gember, ingelegde japanse gember, kombu dashi, komkommer, maïsolie, nori, ramen noedels, rijstwijnazijn, roerei, sojasaus, suiker, wasabi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Snelle edamame met vissaus zonder vis

Ingrediënten:
borlottibonen, chilipeper, chilivlokken, edamamebonen, lente ui, limabonen, neutrale olie, peper, peultjes, tuinboon, vegetarische vissaus, winterwortel en zout

Keuken:
Japans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Snelle edamame met kombu-dashi of sojasaus

Ingrediënten:
borlottibonen, edamamebonen, gemberwortel, groentebouillon, kombu dashi, lente ui, limabonen, neutrale olie, peper, peultjes, sojasaus, tuinboon, winterwortel en zout

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Twee maal gebakken aardappel met miso-wortelsaus met gember

Ingrediënten:
aardappel, boter, melk, miso-wortelsaus met gember en olijfolie

Keuken:
Japans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte tofoe met (boeren)kool of bladgroente

Ingrediënten:
arachideolie, boerenkool, gele paprika, gemberwortel, groene pap, groentebouillon, knoflook, kool, lente ui, neutrale olie, paksoi, rode paprika, sake, shaoxingwijn, sherry, sojasaus, tofu, ui, water, wittekool en witte wijn

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte tofoe met broccoli of bloemkool

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkoolpuree, broccoli, gemberwortel, groentebouillon, knoflook, lente ui, neutrale olie, sake, shaoxingwijn, sherry, sojasaus, tofu, ui, water en witte wijn

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse rijst met tomaten en gefermenteerde zwarte boontjes

Ingrediënten:
gefermenteerde zwarte bonen, hijiki, kombu, kombu dashi, rondkorrelrijst, sesamolie, sesamzaad, shiitake, sojasaus, tomaten, tomaten uit blik en wakame

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Rijstballetjes met sesam

Ingrediënten:
daikon, komkommer, norivel, rondkorrelige rijst, sesamzaad, sojasaus, umeboshi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Katsu Sando

Ingrediënten:
ei, el bloem, frituurolie, mayonaise, panko, varkensschouderlappen, witte boterhammen en witte kool

Keuken:
Japans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Yakisoba Pan

Ingrediënten:
el suiker, gedroogd zeewier, gember, groene peper, mayonaise, mirin, noedels, varkensvlees, witte kool, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Yakatorisaus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gember, knoflook, lente-ui, mirin, sake, sherryazijn, sojasaus en zwarte peperkorrels

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Tsukune

Ingrediënten:
gember, geroosterde sesamolie, kippendijvlees, knoflook, lente-ui, panko, yakatorisaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Shogayaki

Ingrediënten:
gember, mirin, olie, sojasaus en varkensvlees

Keuken:
Japans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Zalm met een salade van misovinaigrette en venkel

Ingrediënten:
erwtenscheuten, koolzaadolie, misovinaigrette, sesamolie, shichimi tōgarashi, suiker, venkel, water, zalmfilet en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / sous-vide
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Tonijnsteak met gedroogde kruiden, zomergroenten en gembersaus

Ingrediënten:
bosuitjes, boter, doperwtjes, escargotkruiden, gember, knoflookpoeder, meiknol, olijfolie, oregano, peultjes, room, szechuanpeper, tijm, tonijnsteak, uienpoeder, visfond en wortel

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Geitenbout met komijn, kaneel en citroensap, met kastanjes, bleekselderij en knolselderij

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, citroensap, geitenbout, gemalen komijn, grof zeezout, honing, kaneel, kastanjes, kruidnagels, olijfolie, selderijknol, shichimi tōgarashi en vleesfond

Keuken:
Japans
Soort:
vlees
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Tournedos van gemarineerde runderzijlende met udon en een jus met sojabonen

Ingrediënten:
bosui, boter, chinees vijfkruidenpoeder, gemberwortel, kalfsjus, knoflook, mierikswortel, olijfolie, sojabonen, sojasaus, tournedos, udonnoedels en wakame

Keuken:
Japans
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse zomer pastasalade met eenvoudige zeewiersalade

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpittenolie, eenvoudige zeewier salade, gember, ingelegde japanse gember, kombu dashi, komkommer, maïsolie, nori, ramen noedels, rijstwijnazijn, roerei, sojasaus, suiker, wasabi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige zeewiersalade met tomaat

Ingrediënten:
cayennepeper, donkere sojaolie, lente-ui, rijstwijn, rode ui, sesamzaad, sjalot, sojasaus, suiker, tomaat, zeewier en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige zeewiersalade met nashipeer of grannu smithappel

Ingrediënten:
cayennepeper, donkere sojaolie, granny smith appel, lente-ui, nashipeer, rijstwijn, rode ui, sesamzaad, sjalot, sojasaus, suiker, zeewier en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Tempura

Ingrediënten:
aubergine, champignons, dashipoeder, ei, garnalen, gember, inktvis, mirin, paprika, plantaardige olie, rettich, sojasaus, sperziebonen, sprot, tempurameel, tong, ui, wijting en zoete aardappel

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groente / frituur