Japans

Zoek naar Japans in jouw eigen kookboeken

Japans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gezuurde rijst sumeshi

Ingrediënten:
japanse rijst, japanse rijstazijn, kombu, suiker en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Simpele sushirollen norimaki

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse sojasaus, komkommer, nori-zeewier en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Mosselen met zeewier en wasabidressing

Ingrediënten:
gedroogd zeewier, jumbo mosselen, sesamolie, sojasaus en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Basisrecept uit A little bite of Beddington:

Sushirijst

Ingrediënten:
rijstazijn, suiker, sushirijst, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Sushi maki (Gevulde sushirijst in nori)

Ingrediënten:
avocado, gezouten haring, ingelegde japanse gember, komkommer, krabvlees, norivellen, sushirijst, tonijn en wasabi

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Sushibonbons

Ingrediënten:
avocado, gemarineerde makreel, gerookte zalm, rode biet, sishoscheuten, sushirijst en tonijn

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Sushi oshizushi (geperste sushi)

Ingrediënten:
gerookte makreel, gerookte palingfilet, gerookte zalm, japanse ingelegde gember, paars shisopoeder, sushirijst en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Japanse saus

Ingrediënten:
acaciahoning, cayennepeper, japans bouillonpoeder, japanse peper, sojasaus en tomaten

Keuken:
Japans
Soort:
saus
Een recept uit Noel Cottrell, D. Pieters en M. Cottrell - Sushi, lekker en eenvoudig

Recept uit Sushi, lekker en eenvoudig:

Omgekeerde rolletjes

Ingrediënten:
komkommer, norivellen, omelet, sushirijst, takuan en wit sesamzaad

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Japanische Miso-Suppe mit Soba-Nudeln / Japanse miso-soep met soba noedels

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene thee bouillon met udon-noedels met ei

Ingrediënten:
groene theeblaadjes, mirin, roerei, suiker, udonnoedels en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene thee bouillon met udon-noedels met wasabi

Ingrediënten:
groene theeblaadjes, mirin, suiker, udonnoedels, wasabipasta en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Knapperige tofoe uit de koekenpan

Ingrediënten:
neutrale olie, tofu en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse zomer pastasalade met knapperige verkruimelde tempeh

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, ingelegde japanse gember, kombu dashi, komkommer, knapperige tempehkruim, maïsolie, nori, ramen noedels, rijstwijnazijn, roerei, sojasaus, suiker, wasabi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Japanse eierpannenkoekjes

Ingrediënten:
druivenpitolie, ei, maïsolie, sojasaus, suiker en zout

Keuken:
Japans
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene thee bouillon met udon-noedels met cayennepeper

Ingrediënten:
cayennepeper, groene theeblaadjes, mirin, suiker, udonnoedels en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Japanse eierrol

Ingrediënten:
druivenpitolie, ei, kombu dashi, maïsolie, nigiri sushi, sojasaus, suiker, sushirijst, witte rijst en zout

Keuken:
Japans
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Japanse eierpannenkoekjes met nori

Ingrediënten:
druivenpitolie, ei, maïsolie, nori, sojasaus, suiker en zout

Keuken:
Japans
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Eiernoedels

Ingrediënten:
druivenpitolie, ei, maïsolie, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Sushirijst

Ingrediënten:
japanse rondkorrelrijst, rijstazijn, suiker, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Rijst stomen (Japanse methode)

Ingrediënten:
rondkorrelrijst en water

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Rauwe vis op z'n Japans (Sashimi)

Ingrediënten:
goudbrasem, japanse sojasaus, komkommer, poon, rammenas, tarbot, tong, wakame zeewier, wasabi, wortel en zalm

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde of gegrilde tofoe met miso

Ingrediënten:
glucosesiroop, glucosestroop, mirin, miso, sake, sojasaus, tofu, witte wijn en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

In tempura gefrituurde groente met eenvoudige miso-dipsaus

Ingrediënten:
eenvoudige misodipsaus, frituurolie, groente en tempura

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse rijst met edame en shiso

Ingrediënten:
edamamebonen, hijiki, kombu, kombu dashi, rijstazijn, rondkorrelrijst, sesamzaad, shiitake, shiso, suiker, wakame en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gebakken bonen met ahornsiroop en appelstroop

Ingrediënten:
ahornsiroop, appelstroop, boter, chilipeper, kidneybonen, kombu, mosterdpoeder, neutrale olie, pintobonen, ui, witte boon, zout en zwarte boter

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch