Japans

Zoek naar Japans in jouw eigen kookboeken

Japans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gezuurde rijst sumeshi

Ingrediënten:
japanse rijst, japanse rijstazijn, kombu, suiker en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Simpele sushirollen norimaki

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingemaakte gember, japane sojasaus, komkommer, nori-zeewier en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene thee bouillon met udon-noedels met wasabi

Ingrediënten:
groene theeblaadjes, mirin, suiker, udonnoedels, wasabipasta en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / vegan
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / voorgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Sobanoodlesalade met tonijn en ponzudressing

Ingrediënten:
komkommer, kristalsuiker, lente-ui, limoen, mirin, peper, sesamzaad, sobanoedels, sojasaus, tonijnsteak, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Japans
Soort:
sous-vide / pasta/noodles / vis
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Tonijn met teriyakisaus en wasabipuree

Ingrediënten:
aardappel, basterdsuiker, crème fraîche, peper, rijstazijn, sojasaus, sugarsnaps, tonijnsteak, wasabipasta, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Japans
Soort:
sous-vide / aardappelgerecht / vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Japanse saus

Ingrediënten:
acaciahoning, cayennepeper, japans bouillonpoeder, japanse peper, sojasaus en tomaten

Keuken:
Japans
Soort:
saus
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Rauwe vis op z'n Japans (Sashimi)

Ingrediënten:
goudbrasem, japanse sojasaus, komkommer, poon, rammenas, tarbot, tong, wakame zeewier, wasabi, wortel en zalm

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Okonomiyaki met avocado

Ingrediënten:
avocado, barbecuesaus, bieslook, eieren, ketchup, koud water, lente-uitjes, mayonaise, panko, slablaadjes, spitskool, suiker, tarwebloem, tl honing, tl sesamolie en witte miso

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Miso-tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge-olijfolie, miso, parmezaanse kaas, peper, peterselie, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gebakken bonen met kerrie

Ingrediënten:
chilipeper, kerriepoeder, kidneybonen, kokosmelk, kombu, mosterdpoeder, neutrale olie, pintobonen, ui, witte boon, zout en zwarte boter

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

In tempura gefrituurde groente met Koreaanse soja- en sesamdipsaus en -marinade

Ingrediënten:
frituurolie, groente, koreaanse soja en sesamdipsaus en-marinade en tempura

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch / vegan / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

In tempura gefrituurde groente met basilicum-dipsaus

Ingrediënten:
basilicumdipsaus, frituurolie, groente en tempura

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch / vegan / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Recept uit De dikke vegetariër:

Groentetempurabeslag zonder eieren

Ingrediënten:
koolzuurhoudend water en rijstmeel

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch / vegan / beslag/deeg
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Kombu dashi

Ingrediënten:
bonitovlokke, gember, kombu en water

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Dashi zonder koken

Ingrediënten:
kombu en water

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gemengde rijst op z'n Japans

Ingrediënten:
doperwt, honing, kliswortel, kombu dashi, mirin, neutrale olie, norivel, rondkorrelrijst, shiitake, soja, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch / vegan / rijst
Een recept uit Angélique Schmeinck en Angelique Schmeinck - Smaakvrienden

Basisrecept uit Smaakvrienden:

Ichiban dashi

Ingrediënten:
katsuoboshi, kombu, mirin en shoyu

Keuken:
Japans
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Recept uit Happy Days met the Naked Chef:

Japanse varkensrolletjes met pruimen, koriander, sojasaus en lente-uitjes

Ingrediënten:
basterdsuiker, gember, koriander, kruidnagel, lente ui, olijfolie, pruimen, sojasaus, steranijs en varkenslende

Keuken:
Japans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Sobanoedels met dipsaus

Ingrediënten:
kombu dashi, lente ui, lichtbruine basterdsuiker, mirin, sobanoedels, sojasaus, wasabi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Snelle edamame met ponzu

Ingrediënten:
borlottibonen, daikon, edamamebonen, gemberwortel, groentebouillon, kombu dashi, lente ui, limabonen, neutrale olie, peper, peultjes, sojasaus, tuinboon en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch / peulvruchten / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Ingemaakte gember

Ingrediënten:
gemberwortel, rijstazijn, suiker en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Sojabonen met shiitakes en miso

Ingrediënten:
edamamebonen, gemberwortel, honing, knoflook, kombu dashi, miso, olijfolie, shiitake, sojabonen, winterwortel en zwarte sojabonen

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegetarisch / peulvruchten
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappel met walnoot-misosaus

Ingrediënten:
aardappel, gember, lichte miso, sojasaus, walnoot en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch / vegan / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Erwten met walnoot-misosaus

Ingrediënten:
doperwten, gember, lichte miso, peultjes, sojasaus, sugar snaps, walnoot en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch / vegan / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Sperziebonen met walnoot-misosaus

Ingrediënten:
gember, lichte miso, sojasaus, sperzieboon, walnoot en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch / vegan / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappel met dashi-dipsaus

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, dashi-dipsaus, druivenpittenolie, maïsolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch / vegan / aardappelgerecht