Japans

Zoek naar Japans in jouw eigen kookboeken

Japans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gezuurde rijst sumeshi

Ingrediënten:
japanse rijst, japanse rijstazijn, kombu, suiker en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Simpele sushirollen norimaki

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse sojasaus, komkommer, nori-zeewier en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Shabu-Shabu mit Udon-Nudeln, Ponzu- und Sesamsauce / Japanse dashi-bouillonfondue met ponzu- en sesamsaus

Keuken:
Japans
Soort:
saus / noedels
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pittige dulse en taugésalade

Ingrediënten:
donkere sesamolie, dulse roodwier, jalapeñopeper, limoen, serrano chilipeper, taugé, thaise peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

In tempura gefrituurde groente met Koreaanse soja- en sesamdipsaus en -marinade

Ingrediënten:
frituurolie, groente, koreaanse soja en sesamdipsaus en -marinade en tempura

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

In tempura gefrituurde groente met basilicum-dipsaus

Ingrediënten:
basilicumdipsaus, frituurolie, groente en tempura

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Recept uit De dikke vegetariër:

Groentetempurabeslag zonder eieren

Ingrediënten:
koolzuurhoudend water en rijstmeel

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Sushirolletjes

Ingrediënten:
adukibonen, aubergine, avocado, boontjes, dashidipsaus, edamamebonen, eiercrepe, gember, kimchi, kliswortel, kombu dashi, komkommer, lente ui, mirin, misosaus, nori, nori-shake, norivel, paddenstoelenketchup, ponzusaus, radijs, rijst, rijstazijn, rijstwijnazijn, rode kerstomaten, sake, sesamzaad, sojabonen, sushirijst, tofu, ui, wasabipasta, wortel, zeewiersalade en zevenkruidenpoeder

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Nigiri-sushi

Ingrediënten:
gember, ingelegde gember, norivel, rijst, rijstazijn, sojasaus, sushirijst en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Auberginesalade met miso en tofu

Ingrediënten:
aubergine, bruine suiker, cayennepeper, citroensap, mirin, rijstazijn, sojasaus, tofu, walnoten, witte miso en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde of gegrilde tofoe met barbecuesaus, teriyaki of ponzu

Ingrediënten:
barbecuesaus, glucosestroop, mirin, ponzusaus, sojasaus, teriyakisaus, tofu en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gemengde rijst op z'n Japans

Ingrediënten:
doperwt, honing, kliswortel, kombu dashi, mirin, neutrale olie, norivel, rondkorrelrijst, shiitake, soja, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gebakken bonen met kerrie

Ingrediënten:
chilipeper, kerriepoeder, kidneybonen, kokosmelk, kombu, mosterdpoeder, neutrale olie, pintobonen, ui, witte boon, zout en zwarte boter

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Kombu dashi

Ingrediënten:
bonitovlokken, gember, kombu en water

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Dashi zonder koken

Ingrediënten:
kombu en water

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse bonensla

Ingrediënten:
adzukibonen, citroensap, druivenpitolie, edamamebonen, maïsolie, nori, rijstwijnazijn, rode ui, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse zomer pastasalade - Hiyashi Chuka

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, ingelegde japanse gember, kombu dashi, komkommer, lente-ui, maïsolie, nori, ramen noedels, rijstwijnazijn, roerei, sesamzaad, sojasaus, suiker, wasabi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse zomer pastasalade met paddestoelen

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, ingelegde japanse gember, kombu dashi, komkommer, maïsolie, nori, ramen noedels, rijstwijnazijn, roerei, shiitake, sojasaus, suiker, wasabi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Bijgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Kousebandsalade met sesamsaus

Ingrediënten:
japanse sojasaus, kousenband, rijstazijn, sesampasta, sesamzaad en suiker

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene thee bouillon met udon-noedels met gember

Ingrediënten:
gember, groene theeblaadjes, mirin, suiker, udonnoedels en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / hoofdgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Rindfleisch-Maki-Röllchen (Gyu negi maki) - Rundvlees maki

Keuken:
Japans
Soort:
salade / saus / rundvlees
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Sashimi vom Teriyaki-Tunfisch - Sashimi van teriyaki-tonijn

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Sashimi vom Loup de Mer mit Ponzu-Sauce / Sashimi van zeewolf met ponzusaus

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / hoofdgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Makrele in Miso-sauce (Sabano miso ni) - Makreel in misosaus

Keuken:
Japans
Soort:
saus / vis
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / voorgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Jakobsmuscheln mit Mandarinen-Yuzu und dunkler Miso-Mayonnaise / Coquilles mey mandarijnenyuzu en donkere misomayonaise

Keuken:
Japans
Soort:
saus / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Gyoza

Ingrediënten:
bosui, dipsaus voor gyoza, gember, gyozavellen, kipgehakt, knoflook, maïzena, sesamolie, sojasaus, spitskool, varkensgehakt, water en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
gevogelte