Japans

Zoek naar Japans in jouw eigen kookboeken

Japans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gezuurde rijst sumeshi

Ingrediënten:
japanse rijst, japanse rijstazijn, kombu, suiker en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Simpele sushirollen norimaki

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse sojasaus, komkommer, nori-zeewier en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Knapperige tofoe uit de koekenpan

Ingrediënten:
neutrale olie, tofu en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Gevulde kleine eitjes met roerei, paling en kaviaar

Ingrediënten:
bieslook, boter, ei, henneneitjes, kaviaar, palingfilet en room

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Witte misosoep met boudin blanc van kip en enoki

Ingrediënten:
dunne darm, eiwit, enoki, kipfilet, kippenbouillon, slagroom, sojasaus, witte miso en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Zeeduivelbeignets met geroerbakte sobanoedels met bosuitjes en verse koriander

Ingrediënten:
augurk, bakpoeder, bosui, crème fraîche, eiwit, frituurolie, gember, kappertjes, koriander, maïzena, mosterdpoeder, olijfolie, shiso, sobanoedels, sojasaus, sperziebonen, tempurameel, wit sesamzaad, zeeduivelfilet, zeewier en zwart sesamzaad

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Rauwe vis op z'n Japans (Sashimi)

Ingrediënten:
goudbrasem, japanse sojasaus, komkommer, poon, rammenas, tarbot, tong, wakame zeewier, wasabi, wortel en zalm

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Mille-feuilles van rijstkoekjes met eendenborst en japanse preisalade

Ingrediënten:
boter, bruine rijst, eidooier, honing, olijfolie, rijstazijn, sansho-peper, sojasaus, tamme eendenborst, taugé en wit van prei

Keuken:
Japans
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Ravioli gevuld met kreeft op een salade van rucola met sojadressing

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bosui, crème fraîche, eidooier, extra vergine olijfolie, gari, gember, japanse raviolivelletjes, komkommer, koriander, kreeftenstaart, olijfolie, rucola, sjalot, sojasaus en zwarte olijven

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Witlofpuntje met een salade van kreeft, crème fraîche en gesnipperd zeewier

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, koriander, kreeftenstaart, mayonaise, witlof, zeewier en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Eenpansgerecht van kleine haantjes, ui, knoflook, gekonfijte aubergine, grote garnalen en mosseltjes

Ingrediënten:
boerenbrood, boter, garnaal, gekonfijte japanse berggroenten, gevogeltefond, haan, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, mosseltjes, nootmuskaat, olijfolie, jonge prei, sojasaus en ui

Keuken:
Japans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / nagerecht uit Retour Japan:

Kleine crêpes met Japanse groene-theepoederboter en een jus van sinaasappelsap en passievruchten

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, basterdsuiker, bloem, boter, citroensap, ei, matcha, melk, passievruchten, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker, vanille, vanillemerg, zoete rijstwijn en zout

Keuken:
Japans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / nagerecht uit Retour Japan:

Kleine bitterkoekjes gevuld met groene-thee-citroencrème en gedoopt in chocolade

Ingrediënten:
amandelen, bittere amandelen, chocolade, citroensap, eiwit, fijne kristalsuiker, glucose, kristalsuiker, matcha en poedersuiker

Keuken:
Japans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Lasagna van ei met gamba's en tofu en een tomatendressing

Ingrediënten:
basilicum, boter, ei, gamba's, knoflook, plantaardige olie, sjalot, sojasaus, spinazie, tofu, tomaten, visbouillon en zoete sojasaus

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Gebakken ganzenlever met oosterse paddestoelenragout met sojasaus gravy en krokant Chinees spek

Ingrediënten:
arrowroot, chinees spek, ganzenlever, kippenbouillon, oesterzwammen, plantaardige olie, shii-take, sojasaus en stropaddestoelen

Keuken:
Japans
Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

In zijn geheel gebakken tong met krokant merg en bruine boter met soja

Ingrediënten:
bloem, eidooier, frituurolie, geklaarde boter, paneermeel, rundermerg, sojasaus, taugé, tong en wortel

Keuken:
Japans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

'Lasagna' van parelhoenfilet, koolrabi en shii-take, met port-sojasaus

Ingrediënten:
boter, kippenfond, knoflook, koolrabi, olie, parelhoenfilet, rode port, shii-take, slagroom en sojasaus

Keuken:
Japans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / nagerecht uit Retour Japan:

Japanse roomtruffel

Ingrediënten:
boter, japanse pruimenwijn, matcha, poedersuiker, room, vanillemerg en witte chocolade

Keuken:
Japans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene thee bouillon met udon-noedels met ei

Ingrediënten:
groene theeblaadjes, mirin, roerei, suiker, udonnoedels en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse zomer pastasalade met knapperige verkruimelde tempeh

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, ingelegde japanse gember, kombu dashi, komkommer, knapperige tempehkruim, maïsolie, nori, ramen noedels, rijstwijnazijn, roerei, sojasaus, suiker, wasabi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Auberginesalade met miso

Ingrediënten:
aubergine, bruine suiker, cayennepeper, citroensap, mirin, rijstazijn, sojasaus, walnoten, witte miso en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep met zeewier

Ingrediënten:
hatcho miso, hijiki, kombu, kombu dashi, lente-ui, miso en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene thee bouillon met udon-noedels met nori-shake

Ingrediënten:
groene theeblaadjes, mirin, nori-shake, suiker, udonnoedels en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Japanse saus

Ingrediënten:
acaciahoning, cayennepeper, japans bouillonpoeder, japanse peper, sojasaus en tomaten

Keuken:
Japans
Soort:
saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep met daikon

Ingrediënten:
daikon, hatcho miso, kombu dashi, lente-ui, miso, radijs en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse zomer pastasalade met zwarte of witte sojabonen

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, ingelegde japanse gember, kombu dashi, komkommer, maïsolie, nori, ramen noedels, rijstwijnazijn, roerei, sojasaus, suiker, wasabi, witte sojabonen, zout en zwarte sojabonen

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch