Japans

Zoek naar Japans in jouw eigen kookboeken

Japans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gezuurde rijst sumeshi

Ingrediënten:
japanse rijst, japanse rijstazijn, kombu, suiker en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Simpele sushirollen norimaki

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse sojasaus, komkommer, nori-zeewier en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit  - Gemüse!

Snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Courgetterolletjes met sesam en roomkaas

Ingrediënten:
chilivlokken, courgette, donkere sesam, noribladeren, roomkaas, sesamzaad en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Courgetterolletjes met sesam en roomkaas variatie met zalm

Ingrediënten:
chilivlokken, courgette, donkere sesam, gerookte zalm, noribladeren, roomkaas, sesamzaad en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vis
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / voorgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Sobanoodlesalade met tonijn en ponzudressing

Ingrediënten:
komkommer, kristalsuiker, lente-ui, limoen, mirin, peper, sesamzaad, sobanoedels, sojasaus, tonijnsteak, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Japans
Soort:
sous-vide / pasta/noodles / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse zomer pastasalade met zijdetofu

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, ingelegde japanse gember, kombu dashi, komkommer, maïsolie, nori, ramen noedels, rijstwijnazijn, roerei, sojasaus, suiker, wasabi, zijdetofu en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Gekochter Schweinebauch auf Japanische Art / Gekookte varkensbuik op Japanse manier

Ingrediënten:
bonitovlokken, daslook, gember, knoflook, koriander, lente-ui, rettich, sake, shii-takes, speenvarkenbuik, suiker, varkensbuik en zoutloze donkere sojasaus

Keuken:
Japans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene thee bouillon met udon-noedels met komkommer

Ingrediënten:
groene theeblaadjes, komkommer, mirin, suiker, udonnoedels en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige miso-kruidendipsaus

Ingrediënten:
basilicum, honing, koriander, mirin, misopasta, munt, rijstazijn, sake, suiker, thaise basilicum, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte tofoe met doperwten, peultjes of sugarsnaps

Ingrediënten:
arachideolie, doperwt, gemberwortel, groentebouillon, knoflook, lente ui, neutrale olie, peultjes, sake, shaoxingwijn, sherry, sojasaus, sugarsnaps, tofu, ui, water en witte wijn

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Zeebaars met groene-theerisotto en sojabonen, met een emulsie van olijfolie en yuzu

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, extra vierge-olijfolie, kippenbouillon, knoflook, lichte sojasaus, matchapoeder, sojabonen, witte wijn, yuzusap en zeebaarsfilet

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Rijst stomen (Japanse methode)

Ingrediënten:
rondkorrelrijst en water

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Alice Hart en Lisa Linder - Vegalicious

Recept uit Vegalicious:

miso aubertines op z'n Japans

Ingrediënten:
aubergine, gemberwortel, koriander, kristalsuiker, lente ui, mirin, rijstazijn, sesamzaad, tuinkers en witte miso

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Japanse gemarineerde makreel

Ingrediënten:
avocado, bieslook, japanse ingelegde gember, limoensap, makreelfilet, mirin, rijstazijn, sojasaus en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Tonijn met teriyakisaus en wasabipuree

Ingrediënten:
aardappel, basterdsuiker, crème fraîche, peper, rijstazijn, sojasaus, sugarsnaps, tonijnsteak, wasabipasta, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Japans
Soort:
sous-vide / aardappelgerecht / vis
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Mamuko - Sashini (Rauwe vis)

Ingrediënten:
azijn, daurade, komkommer, sla, sojasaus, suiker, tonijn en zeebrasem

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse bonensla met noten

Ingrediënten:
adzukibonen, citroensap, druivenpitolie, edamamebonen, maïsolie, nori, rijstwijnazijn, rode ui, sesamzaad, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Japanse saus

Ingrediënten:
acaciahoning, cayennepeper, japans bouillonpoeder, japanse peper, sojasaus en tomaten

Keuken:
Japans
Soort:
saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene thee bouillon met udon-noedels met sla

Ingrediënten:
groene theeblaadjes, mirin, sla, suiker, udonnoedels en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / hoofdgerecht uit De truffel:

Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek) met zwarte truffel

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, dashibouillon, druivenpitolie, ei, gedroogde bonitovlokken, groene kool, truffelmayonaise, zoetzure sojasaus, zout en zwarte truffel

Keuken:
Japans
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep met daikon

Ingrediënten:
daikon, hatcho miso, kombu dashi, lente-ui, miso, radijs en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Auberginesalade met miso

Ingrediënten:
aubergine, bruine suiker, cayennepeper, citroensap, mirin, rijstazijn, sojasaus, walnoten, witte miso en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige misodipsaus

Ingrediënten:
honing, mirin, misopasta, rijstazijn, sake, suiker, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Sushirijst

Ingrediënten:
japanse rondkorrelrijst, rijstazijn, suiker, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene thee bouillon met udon-noedels met nori-shake

Ingrediënten:
groene theeblaadjes, mirin, nori-shake, suiker, udonnoedels en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep met zeewier

Ingrediënten:
hatcho miso, hijiki, kombu, kombu dashi, lente-ui, miso en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch