Japans

Zoek naar Japans in jouw eigen kookboeken

Japans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gezuurde rijst sumeshi

Ingrediënten:
japanse rijst, japanse rijstazijn, kombu, suiker en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Simpele sushirollen norimaki

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse sojasaus, komkommer, nori-zeewier en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse bonensla met gekookte groente

Ingrediënten:
adzukibonen, andijvie, boerenkool, citroensap, druivenpitolie, edamamebonen, kool, maïsolie, nori, rijstwijnazijn, rode ui, sjalot, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Ovengebakken seitan met knoflook

Ingrediënten:
knoflook, neutrale olie, peper, seitan en zout

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Ingrediënten:

Japanse noedelsoep

Ingrediënten:
eiermie, garnalen, japanse sojasaus, medium dry sherry, peper, prei, rijstwijn, shiitake, tahoe, udon noodles, verse bieslook, visfond en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep

Ingrediënten:
hatcho miso, kombu dashi, lente-ui, miso en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene thee bouillon met udon-noedels met noten

Ingrediënten:
cashewnoten, groene theeblaadjes, hazelnoot, mirin, pistache, suiker, udonnoedels en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bespaar met Jamie:

Okonomiyaki (hemelse Japanse pannenkoekjes)

Ingrediënten:
bloem, chinese kool, ei, hete chilisaus, magere yoghurt, mayonaise, olijfolie, radijs, savooiekool, sojasaus, tomatenketchup, ui en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Japanse rijstschotel

Ingrediënten:
abura-age, asperges, bamboescheuten, bosuitjes, dashi, gedroogde shii-takes, gember, japanse rijst, kipfilet, saké, sojasaus, suiker, wortel en zout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Udon (Japanse mie)

Ingrediënten:
bamboescheuten, bosui, dashi, ei, kipfilet, mirin, shiitake, sojasaus, udonnoedels en zout

Keuken:
Japans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Inari-zushi

Ingrediënten:
abura-age, bieslook, japanse sojasaus, mirin, rijstazijn, rondkorrelrijst, suiker, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Daikonpuree

Ingrediënten:
daikon, donkere sesamolie, kookvocht van daikon, nori-shake en sesamzaad

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Somen-salade

Ingrediënten:
bosui, dashi, ei, gember, ijsblokjes, japanse rijstmie, komkommer, mirin, olie, ongepelde grote garnalen, sojasaus en water

Keuken:
Japans
Soort:
noedels / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Noel Cottrell, D. Pieters en M. Cottrell - Sushi, lekker en eenvoudig

Basisrecept uit Sushi, lekker en eenvoudig:

Rijst

Ingrediënten:
mirin, rijstazijn, rondkorrelige rijst, suiker, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Noel Cottrell, D. Pieters en M. Cottrell - Sushi, lekker en eenvoudig

Recept uit Sushi, lekker en eenvoudig:

Daishi

Ingrediënten:
bonitovlokken, kombu, rijstwijn, sake, sojasaus, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Noel Cottrell, D. Pieters en M. Cottrell - Sushi, lekker en eenvoudig

Recept uit Sushi, lekker en eenvoudig:

Heldere soep met reuzengarnalen

Ingrediënten:
dashi, japanse peperplant, kousenband, maïsmeel, reuzengarnalen, sake, sojasaus, waterkers en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Noel Cottrell, D. Pieters en M. Cottrell - Sushi, lekker en eenvoudig

Recept uit Sushi, lekker en eenvoudig:

Miso-soep

Ingrediënten:
dashi, klaver, nameko, rode miso, sansho-peper, shiitake en tofu

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Diner uit Het complete keto-dieet kookboek:

Ramen met eendenborst en shiratakinoedels

Ingrediënten:
champignons, eendenborst, eieren, gember, keto, kippenbouillon, knoflook, lente-uitjes, paksoi, peper, rode chilipeper, sesamolie, shiratakinoedels, sugarsnaps, tamari, taugé, visssaus en zout

Keuken:
Japans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep met gember

Ingrediënten:
gember, hatcho miso, kombu dashi, lente-ui, miso en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse zomer pastasalade met hardgekookte eieren

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, ei, ingelegde japanse gember, kombu dashi, komkommer, maïsolie, nori, ramen noedels, rijstwijnazijn, sesamzaad, sojasaus, suiker, wasabi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse zomer pastasalade met gepocheerde eieren

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, ei, ingelegde japanse gember, kombu dashi, komkommer, maïsolie, nori, ramen noedels, rijstwijnazijn, sesamzaad, sojasaus, suiker, wasabi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Bouillon met visballetjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, gemberpoeder, gemberwortel, japanse sojasaus, kabeljauwfilet, visfond en zeewolffilet

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Bijgerecht uit Simpel Sushi:

Ingemaakte gember

Ingrediënten:
gember, japanse rijstazijn en suiker

Keuken:
Japans
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Recept uit Mas is meer:

Vinaigrette

Ingrediënten:
bonitovlokken, dashiazijn, druivenpitolie, olie van gedroogde gambakoppen, japanse peperplant, shisoblad, watermeloensap en xanthaangom

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Twee maal gebakken aardappel met misopasta en lente-ui

Ingrediënten:
aardappel, boter, donkere sesamolie, lente-ui, melk, misopasta en olijfolie

Keuken:
Japans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Recept uit Yakitori & Korean BBQ:

Tataki snel gegrilde sashimi

Ingrediënten:
bosui, japanse sojasaus, kewpie-mayonaise, ponzu, rundvlees, sesamblad, sesamolie, sesamzaad, shiso, tataki-saus, tonijn, vis en vlees

Keuken:
Japans
Soort:
barbecue/grill