Japans

Zoek naar Japans in jouw eigen kookboeken

Japans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gezuurde rijst sumeshi

Ingrediënten:
japanse rijst, japanse rijstazijn, kombu, suiker en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Simpele sushirollen norimaki

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingemaakte gember, japane sojasaus, komkommer, nori-zeewier en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Zeeduivelbeignets met geroerbakte sobanoedels met bosuitjes en verse koriander

Ingrediënten:
augurk, bakpoeder, bosui, crème fraîche, eiwit, frituurolie, gember, kappertjes, koriander, maïzena, mosterdpoeder, olijfolie, shiso, sobanoedels, sojasaus, sperziebonen, tempurameel, wit sesamzaad, zeeduivelfilet, zeewier en zwart sesamzaad

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Sjasliek van heilbot en artisjok met een uien-sojacrème

Ingrediënten:
artisjokken, boter, heilbotfilet, katenspek, kippenfond, knoflook, olijfolie, sesamolie, sojasaus en ui

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Soupe Thailandaise met schuim ven kokosmelk

Ingrediënten:
bosui, dunne eiernoedels, garnalen, gemberwortel, groen pepertje, koksmelk, koriander, limoensap, olijfolie, runderbouillon, sereh, visbouillon, volle melk, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Japans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Rode poon met chorizo, in soja-saké gekookte kokkels, spitskool en aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, kokkels, plantaardige olie, rode-poonfilet, sake, sojasaus, spitskool en visbouillon

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Zeebaars met groene-theerisotto en sojabonen, met een emulsie van olijfolie en yuzu

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, extra vierge-olijfolie, kippenbouillon, knoflook, lichte sojasaus, matchapoeder, sojabonen, witte wijn, yuzusap en zeebaarsfilet

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Gebakken coquilles met pickled rode ui, wakamezeewier en tempura van shisoblad

Ingrediënten:
coquilles, groene shisobladeren, honing, olie, rijstazijn, rode ui, sojasaus, tempurameel, wakame en witte sesamzaadjes

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Eenpansgerecht van kleine haantjes, ui, knoflook, gekonfijte aubergine, grote garnalen en mosseltjes

Ingrediënten:
boerenbrood, boter, garnaal, gekonfijte japanse berggroenten, gevogeltefond, haan, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, mosseltjes, nootmuskaat, olijfolie, jonge prei, sojasaus en ui

Keuken:
Japans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / nagerecht uit Retour Japan:

Kleine crêpes met Japanse groene-theepoederboter en een jus van sinaasappelsap en passievruchten

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, basterdsuiker, bloem, boter, citroensap, ei, matcha, melk, passievruchten, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker, vanille, vanillemerg, zoete rijstwijn en zout

Keuken:
Japans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

'Lasagna' van parelhoenfilet, koolrabi en shii-take, met port-sojasaus

Ingrediënten:
boter, kippenfond, knoflook, koolrabi, olie, parelhoenfilet, rode port, shii-take, slagroom en sojasaus

Keuken:
Japans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / nagerecht uit Retour Japan:

Kleine bitterkoekjes gevuld met groene-thee-citroencrème en gedoopt in chocolade

Ingrediënten:
amandelen, bittere amandelen, chocolade, citroensap, eiwit, fijne kristalsuiker, glucose, kristalsuiker, matcha en poedersuiker

Keuken:
Japans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / nagerecht uit Retour Japan:

Japanse roomtruffel

Ingrediënten:
boter, japanse pruimenwijn, matcha, poedersuiker, room, vanillemerg en witte chocolade

Keuken:
Japans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Licht gezouten zalmfilet met sugarsnap puffs, wasabi-botersaus en krokante wasabi-erwtjes

Ingrediënten:
amsoi, bloem, boter, crème fraîche, gedroogde erwtjes met wasabikorst, gember, munt, olie, plantaardige olie, sojasaus, sugarsnaps, suiker, wasabipoeder, witte wijn en zalmfilet

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Salade van zoetzure komkommer en rettich met tempura van gerookte aal en sesam-sojadressing

Ingrediënten:
gerookte aalfilet, honing, knoflook, komkommer, kruidnagel, laurier, limoensap, olie, rettich, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, suiker, tempurameel, witte wijn en witte wijnazijn

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Geroosterde zeebrasem met tomaat, broccoli en knoflookcroutons en een saus van gerookte zalm

Ingrediënten:
aardappelpuree, aka-tōgarashi, boter, broccoli, crème fraîche, gerookte zalm, knoflookcroutons, kruidenolie, mirin, nootmuskaat, olijfolie, sansho-peper, tomaten en zeebrasemfilet

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Domino's van pikante aardappelschijfjes, zomerbietjes met sesamolie, tofu en mangochutney

Ingrediënten:
aardappel, mangochutney, olijfolie, sambal, sesamolie, shisokers, tofu, zeezout en zomerbietjes

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Aubergineterrine met miso-gember

Ingrediënten:
aubergine, extra vierge-olijfolie, gember, golden miso pasta, lichte sojasaus, miniloempiavellen, mirin, suiker en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Geplukte kippenbout met champignons en aardappel, met soja-gembersaus

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouillon, champignons, ganzenvet, jonge gemberwortel, kippenbout, knoflook, laurier, notenolie, oesterzwammen, peterselie, shii-take, sojasaus en ui

Keuken:
Japans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Heilbotfilets in doperwtjes-tempurabeslag, warme tartaarsaus en aardappelsalade

Ingrediënten:
augurk, balsamicoazijn, bieslook, citroensap, doperwtjes, ei, eidooier, heilbotfilet, kappertjes, mosterdpoeder, munt, olie, olijfolie, peterselie, rode biet, rozevalaardappelen, sojasaus en tempurameel

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / nagerecht uit Retour Japan:

Bavarois van Calpis met een zoete-bonensorbet, gekonfijte citroenschilletjes en gefrituurde vermicelli

Ingrediënten:
calpis, cellofaannoedels, citroensap, citroenschil, eidooier, eiwit, gelatine, olie, poedersuiker, slagroom, suiker, suikersiroop, tonic en zoete rode bonen

Keuken:
Japans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Speklappen begraiseerd in honing-sojamarinade, met een puree van granny smith en een pastinaak-aardappelgratin

Ingrediënten:
aardappel, boter, granny smith, groene peperkorrels, honing, kippenbouillon, pastinaak, room, sojasaus en speklappen

Keuken:
Japans
Soort:
vlees
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / nagerecht uit Retour Japan:

Pecannoten-shichimi tōgarashi brittle roomijs met geroosterde verse wijgen en blokjes yokan in karamelsiroop

Ingrediënten:
blauwe vijgen, honing, karamelsiroop, pecannoten, shichimi tōgarashi, sojasaus, suiker, vanilleroomijs en yokan

Keuken:
Japans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Tournedos van ossenhaas met soja-uienconfit, gedroogd spek en kruidenjus

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boter, katenspek, kervel, knoflook, penne, peterselie, rozemarijn, runderfond, sojasaus, tournedos en ui

Keuken:
Japans
Soort:
vlees
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Wild-zwijnsrugfilet met eekhoorntjesbrood, stamppot van prei, en rode wijn-Tonkatsusaus

Ingrediënten:
aardappel, boter, eekhoorntjesbrood, geklaarde boter, kalfsfond, prei, rode port, rode wijn, tonkatsusaus, wild en wild-zwijnsrugfilet

Keuken:
Japans
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Gehaktbal van kalfsvlees met geroerbakte spinazie, rijstkoekjes en uien-sojasaus

Ingrediënten:
boter, bouillon, ei, kalfsgehakt, ketjap, knoflook, olijfolie, paneermeel, rijstkoekjes, shii-take, sjalotten, sojasaus, spinazie, tijm, ui en zoete sherry

Keuken:
Japans
Soort:
vlees