Japans

Zoek naar Japans in jouw eigen kookboeken

Japans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gezuurde rijst sumeshi

Ingrediënten:
japanse rijst, japanse rijstazijn, kombu, suiker en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Simpele sushirollen norimaki

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse sojasaus, komkommer, nori-zeewier en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Bouillon met visballetjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, gemberpoeder, gemberwortel, japanse sojasaus, kabeljauwfilet, visfond en zeewolffilet

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Nori-'shake'

Ingrediënten:
cayennepeper, nori, sesamzaad en zout

Keuken:
Japans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep met gember

Ingrediënten:
gember, hatcho miso, kombu dashi, lente-ui, miso en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Omelet-buideltjes-sushi fukusa-zushi

Ingrediënten:
ansjovis, eieren, gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse sojasaus, maïzena, mitzuna, sesamzaad en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Bijgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Gewürzte Reisbällchen (Onigiri) mit Shiitake Pilzen / Gekruide rijstballetjes met shiitake paddenstoelen

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / paddenstoelen
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / hoofdgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Rindertatar mit Lotuswortel - Rundertartaar met lotuswortel

Keuken:
Japans
Soort:
rundvlees
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Grote sushirollen futomaki

Ingrediënten:
eieren, gedroogde pompoen, gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse rijstazijn, japanse sojasaus, mirin, nori-zeewier, shiitake, spinazie, tijgergarnalen, wortel en zoete sherry

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Recept uit Yakitori & Korean BBQ:

Yakiyasai gegrilde groente

Ingrediënten:
aubergine, avocado, boter, enoki, gedroogd zeewier, gemberwortel, honing, japanse sojasaus, knoflook, maiskolven, mirin, miso, nori, oosterse paddestoelen, ponzusaus, sesamzaad, shichimi tōgarashi en zoete aardappel

Keuken:
Japans
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Recept uit Yakitori & Korean BBQ:

Ikayaki gegrilde vis

Ingrediënten:
bonitovlokken, katsuobushi, kewpie-mayonaise, octopustentakels, olijfolie, pulpo, sesamzaad en srirachasaus

Keuken:
Japans
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Japans zevenkruidenpoeder

Ingrediënten:
chilipoeder, maanzaad, mandarijnschil, sesamzaad, sinaasappelschil, szechuanpeper, zwarte peperkorrels en zwart sesamzaad

Keuken:
Japans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Eierbloemsoep met zeegroente

Ingrediënten:
dashi, druivenpitolie, ei, gember, groentebouillon, lente-ui, maïsolie, nori, zijdetofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Anne Cazor, Julien Attard en Christine Lienard - De kunst van het moleculair koken

Recept uit De kunst van het moleculair koken:

Japanse vinaigrette

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, groene voedingskleurstof, kokosmelk, olijfolie, wasabipoeder en witte chocolade

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Bijgerecht uit Keukenlab:

Kabu no senmai-zuké

Ingrediënten:
citroensap, graanstroop, knolraap, kombu, meiraap, mirin, rettich, rijstazijn en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige citrus-misodipsaus

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, honing, limoensap, mandarijnsap, mirin, misopasta, rijstazijn, sake, sinaasappelsap, suiker, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Recept uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Dashi-Brühe - Dashi-bouillon

Keuken:
Japans
Soort:
bouillon / vis
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Recept uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

1

Keuken:
Japans
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / hoofdgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Eiersstich mit Meeresfrüchten (Chawanmushi) - Eierstich met zeevruchten

Keuken:
Japans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / nagerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Klebreisbällchen mit süßer Bohnenpaste (Michi) - Kleefrijstballetjes met zoete bonenpasta

Keuken:
Japans
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / voorgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Marinierte Muscheln mit Wasabi - Gemarineerde mosselen met wasabi

Keuken:
Japans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Ovengebakken seitan met knoflook

Ingrediënten:
knoflook, neutrale olie, peper, seitan en zout

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep

Ingrediënten:
hatcho miso, kombu dashi, lente-ui, miso en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene thee bouillon met udon-noedels met noten

Ingrediënten:
cashewnoten, groene theeblaadjes, hazelnoot, mirin, pistache, suiker, udonnoedels en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Sojabonen met morieljes en asperges

Ingrediënten:
asperges, droge witte wijn, edamamebonen, honing, kombu dashi, morielje, olijfolie, room, sojabonen, winterwortel en zwarte sojabonen

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Misoshiru - Sojabonensoep

Ingrediënten:
champignons, dashi, mosselen, rode miso, tofu, varkensgehakt en visfilet

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon