Japans

Zoek naar Japans in jouw eigen kookboeken

Japans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gezuurde rijst sumeshi

Ingrediënten:
japanse rijst, japanse rijstazijn, kombu, suiker en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Simpele sushirollen norimaki

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse sojasaus, komkommer, nori-zeewier en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Sashimi vom Loup de Mer mit Ponzu-Sauce / Sashimi van zeewolf met ponzusaus

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Shabu-Shabu mit Udon-Nudeln, Ponzu- und Sesamsauce / Japanse dashi-bouillonfondue met ponzu- en sesamsaus

Keuken:
Japans
Soort:
saus / noedels
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / voorgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Jakobsmuscheln mit Mandarinen-Yuzu und dunkler Miso-Mayonnaise / Coquilles mey mandarijnenyuzu en donkere misomayonaise

Keuken:
Japans
Soort:
saus / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene thee bouillon met udon-noedels met gember

Ingrediënten:
gember, groene theeblaadjes, mirin, suiker, udonnoedels en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / hoofdgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Makrele in Miso-sauce (Sabano miso ni) - Makreel in misosaus

Keuken:
Japans
Soort:
saus / vis
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / hoofdgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Rindfleisch-Maki-Röllchen (Gyu negi maki) - Rundvlees maki

Keuken:
Japans
Soort:
salade / saus / rundvlees
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Sashimi vom Teriyaki-Tunfisch - Sashimi van teriyaki-tonijn

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Miso-tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge-olijfolie, miso, parmezaanse kaas, peper, peterselie, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

In tempura gefrituurde groente met basilicum-dipsaus

Ingrediënten:
basilicumdipsaus, frituurolie, groente en tempura

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Recept uit De dikke vegetariër:

Groentetempurabeslag zonder eieren

Ingrediënten:
koolzuurhoudend water en rijstmeel

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gebakken bonen met kerrie

Ingrediënten:
chilipeper, kerriepoeder, kidneybonen, kokosmelk, kombu, mosterdpoeder, neutrale olie, pintobonen, ui, witte boon, zout en zwarte boter

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

In tempura gefrituurde groente met Koreaanse soja- en sesamdipsaus en -marinade

Ingrediënten:
frituurolie, groente, koreaanse soja en sesamdipsaus en -marinade en tempura

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Miso-mosterddressing

Ingrediënten:
dijonmosterd, gele misopasta, gemberwortel, honing, rijstazijn en witte misopasta

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gemengde rijst op z'n Japans

Ingrediënten:
doperwt, honing, kliswortel, kombu dashi, mirin, neutrale olie, norivel, rondkorrelrijst, shiitake, soja, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Kombu dashi

Ingrediënten:
bonitovlokken, gember, kombu en water

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Dashi zonder koken

Ingrediënten:
kombu en water

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Sushirijst

Ingrediënten:
rijstazijn, rondkorrelrijst, suiker en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / hoofdgerecht uit Recepten voor de wok:

Kip teriyaki

Ingrediënten:
donkere sojasaus, droge sherry, kippenborst, mosterdkers, rijstwijn, sinaasappel, sinaasappelrasp en suiker

Keuken:
Japans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gebakken bonen met ahornsiroop en appelstroop

Ingrediënten:
ahornsiroop, appelstroop, boter, chilipeper, kidneybonen, kombu, mosterdpoeder, neutrale olie, pintobonen, ui, witte boon, zout en zwarte boter

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Zeesla

Ingrediënten:
chilivlokken, komkommer, kool, koriander, mayonaise, paprika, pinda's, rijstazijn, sojasaus, suiker, vegannaise, wakame, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Courgette met walnoot-misosaus

Ingrediënten:
courgette, gember, lichte miso, sojasaus, walnoten en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bloemkool of broccoli met walnoot-misosaus

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, gember, lichte miso, sojasaus, walnoten en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Ramen met varkensbuik

Ingrediënten:
gedroogde ramennoedels, gember, knoflook, lente-ui, mirin, nanami togarashi, norivel, rode miso, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, ei, varkensbouillon, varkensbuik, witte miso en witte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / sous-vide / pasta/noodles
Een recept uit Angelique Schmeinck en Angélique Schmeinck - Smaakvrienden

Basisrecept uit Smaakvrienden:

Ichiban dashi

Ingrediënten:
bonito, kombu, mirin en shoyu

Keuken:
Japans