Japans

Zoek naar Japans in jouw eigen kookboeken

Japans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gezuurde rijst sumeshi

Ingrediënten:
japanse rijst, japanse rijstazijn, kombu, suiker en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Simpele sushirollen norimaki

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse sojasaus, komkommer, nori-zeewier en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Recept uit Yakitori & Korean BBQ:

Tataki snel gegrilde sashimi

Ingrediënten:
bosui, japanse sojasaus, kewpie-mayonaise, ponzu, rundvlees, sesamblad, sesamolie, sesamzaad, shiso, tataki-saus, tonijn, vis en vlees

Keuken:
Japans
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Recept uit Yakitori & Korean BBQ:

Teriyaki teriyakisaus

Ingrediënten:
bosui, gele ui, gemberwortel, japanse sojasaus, kippendij, knoflook, maïzena, mirin, ruwe rietsuiker, sesamzaad, teriyakisaus en visfilet

Keuken:
Japans
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Noel Cottrell, D. Pieters en M. Cottrell - Sushi, lekker en eenvoudig

Recept uit Sushi, lekker en eenvoudig:

Handgemaakte rolletjes

Ingrediënten:
ei, groenten, norivellen, vis, sushirijst en wasabi

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Noel Cottrell, D. Pieters en M. Cottrell - Sushi, lekker en eenvoudig

Recept uit Sushi, lekker en eenvoudig:

Maki

Ingrediënten:
age, avocado, chili-kruiden, garnaal, gedroogde pruimen, gestoomde zalm, ijsbergsla, kalebas, komkommer, lente-ui, mayonaise, omelet, reuzengarnaal, rijstazijn, sesamzaadjes, surimi, sushirijst, tonijn, wasabi, wortel, zalm, zalmkaviaar en zeewiervellen

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst / vegetarisch
Een recept uit Noel Cottrell, D. Pieters en M. Cottrell - Sushi, lekker en eenvoudig

Recept uit Sushi, lekker en eenvoudig:

Daishi

Ingrediënten:
bonitovlokken, kombu, rijstwijn, sake, sojasaus, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Noel Cottrell, D. Pieters en M. Cottrell - Sushi, lekker en eenvoudig

Recept uit Sushi, lekker en eenvoudig:

Heldere soep met reuzengarnalen

Ingrediënten:
dashi, japanse peperplant, kousenband, maïsmeel, reuzengarnalen, sake, sojasaus, waterkers en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Noel Cottrell, D. Pieters en M. Cottrell - Sushi, lekker en eenvoudig

Recept uit Sushi, lekker en eenvoudig:

Miso-soep

Ingrediënten:
dashi, klaver, nameko, rode miso, sansho-peper, shiitake en tofu

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse zomer pastasalade met gepocheerde eieren

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, ei, ingelegde japanse gember, kombu dashi, komkommer, maïsolie, nori, ramen noedels, rijstwijnazijn, sesamzaad, sojasaus, suiker, wasabi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse zomer pastasalade met hardgekookte eieren

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, ei, ingelegde japanse gember, kombu dashi, komkommer, maïsolie, nori, ramen noedels, rijstwijnazijn, sesamzaad, sojasaus, suiker, wasabi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Noel Cottrell, D. Pieters en M. Cottrell - Sushi, lekker en eenvoudig

Basisrecept uit Sushi, lekker en eenvoudig:

Rijst

Ingrediënten:
mirin, rijstazijn, rondkorrelige rijst, suiker, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Noel Cottrell, D. Pieters en M. Cottrell - Sushi, lekker en eenvoudig

Recept uit Sushi, lekker en eenvoudig:

Reuzengarnaal- of steurgarnaalsushi

Ingrediënten:
reuzengarnalen, rijstazijn, rijstwijn, steurgarnalen en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Noel Cottrell, D. Pieters en M. Cottrell - Sushi, lekker en eenvoudig

Recept uit Sushi, lekker en eenvoudig:

Zoete omeletrolletjes

Ingrediënten:
droge witte wijn, ei, olie, sake, sojasaus, suiker, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Noel Cottrell, D. Pieters en M. Cottrell - Sushi, lekker en eenvoudig

Recept uit Sushi, lekker en eenvoudig:

Nigiri-sushi

Ingrediënten:
sushirijst en vis

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Noel Cottrell, D. Pieters en M. Cottrell - Sushi, lekker en eenvoudig

Recept uit Sushi, lekker en eenvoudig:

Gunkanmaki

Ingrediënten:
garnaleneitjes, gezouten krabeitjes, haringeitjes, inktvis, kabeljauweitjes, kombu, norivellen, sojasaus, sushirijst, vliegende vis, zalmeitjes en zee-egeleitjes

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sukiyaki - Gebakken vlees

Ingrediënten:
champignons, chinese kool, dashi, ei, lente-ui, mager rundvlees, rundvet, shiratakinoedels, shoyu, suiker en tofu

Keuken:
Japans
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Teriyaki - Vis of vlees in zoete soja

Ingrediënten:
gember, mirin, olie, rundvlees, shoyu, teriyaki-glazuur, tonijn en zalm

Keuken:
Japans
Soort:
vlees / vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Shioyaki - Zwemmende forel

Ingrediënten:
beni shoga, citroen, forel en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / buffet / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Langzaam gegaarde zalm

Ingrediënten:
japanse sojasaus, limoenrasp, olijfolie, verse koriander en zalmhaasje

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tempuradipsaus

Ingrediënten:
dashi, japanse sojasaus en mirin

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Japanse dipsaus

Ingrediënten:
bosui, japanse sojasaus, medium sherry, mierikswortel, rijstazijn en wasabi

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / hoofdgerecht uit Recepten voor de wok:

Zalm teriyaki

Ingrediënten:
donkere sojasaus, droge sherry, droge witte wijn, gemberwortel, poedersuiker, rettich, rijstwijn, roze levensmiddelenkleurstof, waterkers, zalmfilet, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Recept uit Elseviers culinaire atlas:

Tempuradeeg

Ingrediënten:
bloem, ei en ijswater

Keuken:
Japans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tempura - Gebakken vis met groenten in deeg met dipsaus

Ingrediënten:
aubergine, champignons, daikon, garnaal, gedroogde japanse paddestoelen, groene paprika, inktvis, olie, peterselie, tempuradeeg, tempuradipsaus, tongfilet en zoete aardappel

Keuken:
Japans
Soort:
groente / vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Dashi - Japanse bouillon

Ingrediënten:
katsuobushi en kombu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon