Polynesisch

Polynesisch

Zoek naar Polynesisch in jouw eigen kookboeken

Polynesisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Tropische teriyakisaus

Ingrediënten:
ananassap, gemberwortel, honing, knoflook, lente ui, mirin, passievruchtensap en sojasaus

Keuken:
Aziatisch / Polynesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Gemarineerde vis op zijn Tahitiaans

Ingrediënten:
bieslook, crème fraîche, goudbrasemfilet, grietfilet, komkommer, lente-ui, limoen, poonfilet, tonijnfilet, witte peper, zeebaarsfilet, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Tahitiaans
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Speenvarken

Ingrediënten:
banaan, boter, bruine suiker, citroen, knoflook, olie, peper, sojasaus, speenvarken, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Tahitiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Shrimps palusami - GarnaIen palusami

Ingrediënten:
garnaal, kokosroom, koolblad, peper, taroblad, ui en zout

Keuken:
Samoa
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tahitische poe - Fruitsalade uit Tahiti

Ingrediënten:
ananas, ananassap, arrowroot, banaan, bruine suiker, kokosroom, mango, meloen, papaya, slagroom en vanillemerg

Keuken:
Tahitiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Toheroa soup - Toheroasoep

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, melk, mosselen, nootmuskaat, peper, peterselie, room, toheroa, visbouillon en zout

Keuken:
Nieuw-Zeelands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Canterbury lamb with honey - Lam met honing uit Canterbury

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, gemberpoeder, honing, knoflook, lamsbout, peper, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Nieuw-Zeelands
Soort:
vlees
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het ATAG kookboek:

Pavlova met blauwe bes en bakkersroom

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bakkersroom, blauwe bessen, citroensap, citroenverbana, ei, fijne kristalsuiker, maïzena, munt, nougatine en poedersuiker

Keuken:
Nieuw-Zeelands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Pavlova

Ingrediënten:
citroensap, eiwit, frambozen, poedersuiker, rood fruit, slagroom, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Australisch / Nieuw-Zeelands
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Pavlova

Ingrediënten:
aardbeien, ananas, azijn, banaan, eiwit, kiwi, maïzena, slagroom, suiker en zout

Keuken:
Australisch / Nieuw-Zeelands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / nagerecht uit Story on a Plate:

Pavlova

Ingrediënten:
aardbeien, marshmalloschuim, passiefruit, passiefruitmeringue, passiefruitwrongel, slagroom en viooltjes

Keuken:
Amerikaans / Internationaal / Nieuw-Zeelands
Soort:
vegetarisch