Aziatisch

Zoek naar Aziatisch in jouw eigen kookboeken

Aziatisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Rijstpapierwraps

Ingrediënten:
basilicum, biefstuk, citroengras, eikenbladsla, knoflook, komkommer, kristalsuiker, limoensap, mihoen, munt, rijstazijn, rijstpapier, rode peper, sla, spaanse peper en vissaus

Keuken:
Aziatisch / Thais
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Rijstpapierwraps

Ingrediënten:
basilicum, biefstuk, citroengras, eikenbladsla, knoflook, komkommer, kristalsuiker, limoensap, mihoen, munt, rijstazijn, rijstpapier, rode peper, sla, spaanse peper en vissaus

Keuken:
Aziatisch / Thais
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Aziatische vinagrette

Ingrediënten:
arachideolie, chilipeper, gele paprika, gevogeltefond, knoflook, peper, rijstazijn, rode paprika, sjalot, stemgember, suiker en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Roerbakgerecht van rundvlees met mihoen en broccoli

Ingrediënten:
arachideolie, broccoli, chinese broccoli, gember, kippenbouillon, mihoen, mirin, oestersaus, ossenhaas, rijstwijn, sesamolie, sherry, sojasaus en suiker

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tofoepannenkoeken

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, bieslook, bloem, dille, koriander, neutrale olie, peterselie, rijstmeel, sojamelk, sojasaus, tahin, tofu, volkorenmeel en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tofoepannenkoeken

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, bieslook, dille, koriander, lente ui, neutrale olie, peterselie, rijstmeel, sojamelk, sojasaus, tahin, tofu en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kleefrijst met sojasaus en kokosmelk

Ingrediënten:
kleefrijst, kokosmelk, sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Eend met gember en ananas

Ingrediënten:
aardappelmeel, ananas op siroop, ananassap, cayennepeper, droge witte wijn, eend, gemberwortel, olie, prei, sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Salade van kerstomaat en sojasaus

Ingrediënten:
donkere sesamolie, kerstomaat, sojasaus, suiker, thaise basilicum en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kerrierijst met kikkererwten

Ingrediënten:
doperwten, garam masala, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, langkorrelrijst, laurierblad, olijfolie, paprika, peper, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Pindasaus

Ingrediënten:
limoen, miso, pinda, pindakaas, sojasaus en suiker

Keuken:
Aziatisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Snel gesmoorde tofoe en tempé

Ingrediënten:
arachideolie, chilivlokken, gemberwortel, groentebouillon, knoflook, koriander, lente ui, sojasaus, tempé, tofu en zijde tofu

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Knapperig gebakken taugé in slabladeren

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, ijsbergsla, koriander, limoen, maïzena, peper, pinda, rijstmeel, sla, sojasaus, taugé en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kleefrijst met groentevulling

Ingrediënten:
groenten, kleefrijst, sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Pittige garnalen in krokant fillodeeg

Ingrediënten:
boter, fillobladerdeeg, gamba, sambal oelek en zoete chilisaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Recept uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Rosa gegarte Entenbrust / Aziatisch gegaarde eendenborst (1uur bij 55°C)

Ingrediënten:
barbarie-eendenborst, chutney, olijfolie en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
sous-vide
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Geroerbakte vis met gember en broccolini

Ingrediënten:
bosui, broccolini, gember, lente ui, limoensap, nam pla, olie, pandanrijst, suiker, visfilet, visssaus, zeezout en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kokossaus

Ingrediënten:
gember, gezouten gele sojabonen, knoflook, kokosmelk, palmsuiker, rode chilipeper en ui

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Coquilles met salade van peultjes en Aziatische vinaigrette

Ingrediënten:
aziatische vinaigrette, citroengras, coquilles, peper, peultjessalade en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Dorade met kokosssaus

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, doradefilet, kokossaus, olie, thaise basilicum, witte peper en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Bijgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Mirinsaus

Ingrediënten:
droge sherry, mirin, zoutarme sojasaus, rijstazijn, rode peperkorrels, shoyu, suiker en zwarte peperkorrels

Keuken:
Aziatisch
Soort:
warme sauzen / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Scherpzure edemame met groente

Ingrediënten:
arachideolie, asperges, bleekselderij, broccoli, chilipeper, daikon, droge sherry, edamamebonen, gefermenteerde zwarte bonen, gemberwortel, groentebouillon, honing, knoflook, kool, neutrale olie, paddenstoelen, paksoi, paprika, peultjes, rijstazijn, shaoxingwijn, sojasaus, sperziebonen, suiker, winterwortel en wittewijnazijn

Keuken:
Aziatisch
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Gember-misodip met geroosterde wortel

Ingrediënten:
gember, sesamzaad, tahin, witte miso en wortel

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Yoghurt-tahinsaus

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijn, peper, tahin, yoghurt en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise Too:

Sjasliek van varkenshaas en biefstuk

Keuken:
Aziatisch
Soort:
barbecue/grill / varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Witte rijst met zwarte bonen

Ingrediënten:
gele paprika, knoflook, koriander, langkorrelige rijst, olijfolie, peterselie, rijst, rode paprika, tomaten, tomaten uit blik, ui, zout, zwarte bonen en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch