Aziatisch

Zoek naar Aziatisch in jouw eigen kookboeken

Aziatisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Rijstpapierwraps

Ingrediënten:
basilicum, biefstuk, citroengras, eikenbladsla, knoflook, komkommer, kristalsuiker, limoensap, mihoen, munt, rijstazijn, rijstpapier, rode peper, sla, spaanse peper en vissaus

Keuken:
Aziatisch / Thais
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Rijstpapierwraps

Ingrediënten:
basilicum, biefstuk, citroengras, eikenbladsla, knoflook, komkommer, kristalsuiker, limoensap, mihoen, munt, rijstazijn, rijstpapier, rode peper, sla, spaanse peper en vissaus

Keuken:
Aziatisch / Thais
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Walnoten-yoghurtchutney

Ingrediënten:
chilipeper, jalapeños, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, pinda, thaise pepers, walnoten, yoghurt en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Tomatenchutney

Ingrediënten:
arachideolie, boter, chilipeper, kerriepoeder, komijnzaad, kruidnagel, pinda, rode ui, thaise pepers, tomaten, tomatenpuree, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch / chutney
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Pindadressing met gember

Ingrediënten:
bosui, citroensap, gembersiroop, maïsolie, pinda, sambal brandal en zonnebloemolie

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gemarineerde tofoe

Ingrediënten:
citroen, citroensap, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, ui en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Vietnamese rijstrolletjes met peultjes en cashewnoten

Ingrediënten:
asperge, cashewnoten, komkommer, korianderblaadjes, peultjes, rijstvel, rijstvermicelli en wortel

Keuken:
Aziatisch
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Avondmaal uit Fresh en light:

Roerbak van ribeye, broccoli en zwarte bonen

Ingrediënten:
basilicum, broccoli, gemberwortel, kippenbouillon, knoflook, plantaardige olie, ribeye, rode chilipeper, stengelui en zwarte bonen

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / lunch / voorgerecht uit Zuur:

Sichuan Heetzure Hotpot

Ingrediënten:
arachideolie, chiliolie, gedroogde chilipepers, gedroogde paddenstoelen, gember, kristalsuiker, lamsnek, lamsschouder, lente-uien, l runderbouillon, noodles, rijstazijn, rijstnoedels, steranijs en tofu

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / hoofdgerecht uit Recepten voor de wok:

Lamsvlees met citroen en honing

Ingrediënten:
citroensap, druivenpitolie, lamsbout, lente-ui, peultjes, sesamzaad, verse koriander, versgemalen zwarte peper, vloeibare honing en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / lamsvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Rijstkoeken met shoaxingwijn

Ingrediënten:
bamboescheuten, droge sherry, knoflook, lente ui, neutrale olie, rijstkoek, sesamzaad, shaoxingwijn, sojasaus en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / snack of tussendoortje / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Volkorendumplingvellen

Ingrediënten:
volkorenmeel en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Volkoren dumplingvellen met ei

Ingrediënten:
eidooier, volkorenbrood en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Wontonsoep

Ingrediënten:
bieslook, gember, groentebouillon, lente ui, peper, sesamolie, tofu, wontonvellen en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Bijgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Salade van witlof met roze peperbessen

Ingrediënten:
chinese sojasaus, citroen, gembernat, olie, roze peperbessen, sesamolie, verse basilicum, verse bieslook, verse koriander, verse peterselie en witlof

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vegetarisch

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Chi­li­kar­bo­na­des met ana­nas ***

Ingrediënten:
ananasschijven op siroop, gembersiroop, olijfolie, schouderkarbonade en zoete chilisaus

Keuken:
Aziatisch / Aziatisch
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Citroengras-kokosrijst met kipcurry

Ingrediënten:
citroengras, groene paprika, groene spaanse peper, kippenborst, knoflook, kokoscrème, lente-ui, pandanrijst, thaise vissaus, verse gember, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
curry / rijst / gevogelte
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Miniloempia's

Ingrediënten:
boter, filodeeg, gemberwortel, gemengde groenten, knoflook, knolselderij, koolrabi, lente-ui, peper, peultjes, prei, sesamolie, sesamzaadjes, sojasaus, taugé, wortel en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Vietnamese rijstrolletjes met garnalen en kruiden

Ingrediënten:
basilicumbladeren, garnaal, korianderblaadjes, rijstvel, rijstvermicelli en verse muntblaadjes

Keuken:
Aziatisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete kokossoep met granita

Ingrediënten:
adukibonen, fruit, jasmijnthee, kiwi, kokosmelk, kokosrasp, lychees, mango, meloen, mungbonen, papaja, passievruchtengranita en suiker

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / zoet / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

13 smaakmakers voor vegaburgers

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bataat, bladgroente, broccoli, cayennepeper, chilipeper, chilipoeder, chilivlokken, citroenschil, courgette, dille, dragon, gemberpoeder, gerookt-paprikapoeder, granen, kardemompoeder, kerrie, kervel, ketchup, knoflook, komijnpoeder, koriander, limoenschil, marjolein, miso, munt, oregano, paddenstoel, peterselie, pompoenpitten, rozemarijn, salsa, sesamzaad, sinaasappelschil, sojasaus, tijm, tomatenpuree, ui en zonnebloempitten

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch / mosterd
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Vietnamese rijstrolletjes met rundvlees en radijs

Ingrediënten:
basilicumbladeren, radijs, rijstvel, rundvlees en taugé

Keuken:
Aziatisch
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Diner uit Fresh en light:

Roerbak van tofoe, chili en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, bouillon, broccoli, gai lan, gemberwortel, groentebouillon, knoflook, lichte sojasaus, plantaardige olie, rijstvermicelli, rode chilipeper, shaoxing-rijstwijn, tofu en zilvervliesrijst

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Roertofoe met taugé

Ingrediënten:
kurkuma, neutrale olie, peper, peterselie, taugé, tofu en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Bijgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Lauwwarme salade van taugé met gemberdressing

Ingrediënten:
bosui, citroensap, gembernat, gemberwortel, olie, sesamolie, sesamzaadjes en taugé

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Zoetzure cocktailgarnalen en asperges

Ingrediënten:
cocktailgarnalen, gemberbolletjes op siroop, groene asperge, oestersaus, rijstazijn, sesamolie, shii-take, versgemalen zwarte peper en vloeibare honing

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren