Aziatisch

Zoek naar Aziatisch in jouw eigen kookboeken

Aziatisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Rijstpapierwraps

Ingrediënten:
basilicum, biefstuk, citroengras, eikenbladsla, knoflook, komkommer, kristalsuiker, limoensap, mihoen, munt, rijstazijn, rijstpapier, rode peper, sla, spaanse peper en vissaus

Keuken:
Aziatisch / Thais
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Rijstpapierwraps

Ingrediënten:
basilicum, biefstuk, citroengras, eikenbladsla, knoflook, komkommer, kristalsuiker, limoensap, mihoen, munt, rijstazijn, rijstpapier, rode peper, sla, spaanse peper en vissaus

Keuken:
Aziatisch / Thais
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Pindasaus

Ingrediënten:
chilisaus, hoisinsaus, knoflook, olie, pinda, pindakaas, sojasaus en sriracha

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Lunch uit Wrap 'n roll:

Oosterse soep met gehaktballetjes

Ingrediënten:
bouillon, citroengras, gemberwortel, glasnoedels, half-om-halfgehakt, knoflook, koriander, lente ui, noedels, paksoi, rode paprika, sesamolie, sesamzaad, shiitake, sojasaus en spaanse peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Diner / nagerecht uit Wrap 'n roll:

Frambozensushi

Ingrediënten:
framboos, honing, melk, pinda, poedersuiker en sushirijst

Keuken:
Aziatisch
Soort:
rijst / zoete hapjes
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Vietnamese rijstrolletjes met kip en munt

Ingrediënten:
kip, kool, munt en rijstvel

Keuken:
Aziatisch
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Vietnamese rijstrolletjes met Chili-zalm

Ingrediënten:
komkommer, korianderblaadjes, peultjes, rijstvel en zalm

Keuken:
Aziatisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Wortelsoep met tuinkers variatie

Ingrediënten:
gemberwortel, japanse sojasaus, kippenbouillon, sereh, sjalot, tuinkers, winterwortel en zonnebloemolie

Keuken:
Aziatisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Vietnamese rijstrolletjes met krokante tofu

Ingrediënten:
peulkiem, pinda, rijstvel, tofu en wortel

Keuken:
Aziatisch
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Recepten voor de wok:

Gekruide groenten met kokos

Ingrediënten:
bleekselderij, druivenpitolie, gemberwortel, knoflook, knolvenkel, kokosmelk, lente-ui, rode peper, verse koriander, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Kimchifriet met paddenstoelen en paksoi

Ingrediënten:
ei, kastanjechampignons, kimchi, knoflook, mayonaise, oesterzwammen, paddenstoelen, paksoi, plantaardige olie, sojasaus, uitjes, zijdetofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Bloemkool en sesamrijst in zoetzure saus

Ingrediënten:
bloemkool, suiker, zaden, hennepzaad, water, lente-uitjes, panko, plantaardige olie, rijstazijn, sojasaus, srirachasaus, tarwebloem, knoflook, zout, tomatenpuree, gember, zoetzure saus en zonnebloempitten

Keuken:
Aziatisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Maleise noedels met tofu en witte kool

Ingrediënten:
brede rijstnoedels, chilivlokken, gebakken uitjes, kerriepoeder, ketjap manis, lente-uitjes, limoen, plantaardige olie, sesamolie, sojasaus, suiker, knoflook, tofu, water, witte kool en witte miso

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Aubergine in zwartebonensaus met broccoli en haricots verts

Ingrediënten:
broccoli, suiker, aubergine, haricots verts, plantaardige olie, rode spaanse peper, rodewijnazijn, sesamolie, sesamzaad, knoflook, tofu, water, zilvervliesrijst, zwartebonensaus en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veggie in 30 minuten:

Knapperige tofu met noedels en hoisinsaus in een slablad

Ingrediënten:
maïzena, glasnoedels, hoisinsaus, pinda’s, plantaardige olie, romaanse sla, sesamolie, srirachasaus, sugar snaps, zout, tofu, verse koriander, vijfkruidenpoeder, wortels en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gefrituurde tofu

Ingrediënten:
neutrale olie, spinazie, tofu en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Tandooribloemkool met linzenrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bloemkool, koriander, cashewnoten, groene linzen, kokosroom, kurkuma, limoen, plantaardige olie, rode spaanse peper, tandoorikruiden en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Gevulde prei

Ingrediënten:
gerookte ham, gerookte spekplakjes, mirin, misopasta, prei, sake en sesamolie

Keuken:
Aziatisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Salade van geperste tofoe

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipasta, japanse sesamolie, sojasaus, stevige tofu en winterwortel

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Sojasaus

Ingrediënten:
lente ui, rijstazijn, sesamzaad en sojasaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Pannenkoeken met lente-uitjes

Ingrediënten:
bloem, chinese zwarte azijn, knoflook, lente ui, olie, sesamolie, sherryazijn, sojasaus, suiker, wit sesamzaad en zwart sesamzaad

Keuken:
Aziatisch
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Diner / nagerecht uit Wrap 'n roll:

Gevulde matchaflensjes met abrikozen

Ingrediënten:
abrikoos, bloem, boter, cognac, eau de vie, ei, mascarpone, matchapoeder, poedersuiker, slagroom, suiker, vanille-extract, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Aziatisch
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Grandioze gado gado

Ingrediënten:
aardappel, chinese kool, ei, knoflook, komkommer, koriander, kroepoek, limoen, palmsuiker, pindakaas, radijs, rawitpeper, sesamolie, sojasaus, spaanse peper, tamarindepasta, taugé, tofu, tomaat en vissaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kip met pinda's en gembersaus

Ingrediënten:
droge witte wijn, gemberwortel, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, pindakaas, pinda’s, saffloerolie, tomatenpuree, versgemalen zwarte peper, voorjaarsui en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

7 snelle toevoeginen voor dashidipsaus

Ingrediënten:
chilipeper, daikon, gember, gemberpoeder, honing, knoflook, kombu dashi, lente ui, mirin, rettich, sesamzaad, sjalot, sojasaus, suiker en wasabipasta

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Bouillon met grote garnalen

Ingrediënten:
gemberwortel, prei, reuzengarnaal, rode paprika, rode peper, serehstengel, sojasaus, verse koriander en winterwortel

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon