Aziatisch

Zoek naar Aziatisch in jouw eigen kookboeken

Aziatisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Rijstpapierwraps

Ingrediënten:
basilicum, biefstuk, citroengras, eikenbladsla, knoflook, komkommer, kristalsuiker, limoensap, mihoen, munt, rijstazijn, rijstpapier, rode peper, sla, spaanse peper en vissaus

Keuken:
Aziatisch / Thais
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Rijstpapierwraps

Ingrediënten:
basilicum, biefstuk, citroengras, eikenbladsla, knoflook, komkommer, kristalsuiker, limoensap, mihoen, munt, rijstazijn, rijstpapier, rode peper, sla, spaanse peper en vissaus

Keuken:
Aziatisch / Thais
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Marie Claire Crispy:

Gebakken tonijn met citrusblad en pinda's

Ingrediënten:
djeroek poeroet, gemberwortel, javaanse suiker, komkommer, koriander, limoensap, pinda, rode chilipeper, sereh, sesamolie, tamarindewater, tonijnfilet en vissaus

Keuken:
Aziatisch
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Karamelkip

Ingrediënten:
basterdsuiker, kip, kippendijen, knoflook, nam pla, olie, peper, rijst, rode ui, sojasaus, suiker, ui en vissaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Bijgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Komkommersalade

Ingrediënten:
azijn, komkommer, kristalsuiker, rijstzazijn, rode peper, rode ui, sjalot, spaanse peper en suiker

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Rijststokjes met roergebakken tofoe, shii-takes en peultjes en rode currysaus

Ingrediënten:
bouillon, bulgaarse yoghurt, koriander, lente-ui, maïzena, peultjes, pindaolie, rijststokjes, rode currypasta, shii-take, sjalot, tofu, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Pindadressing met gember

Ingrediënten:
bosui, citroensap, gembersiroop, maïsolie, pinda, sambal brandal en zonnebloemolie

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Recept uit Noedels:

dashi

Ingrediënten:
bonitovlokken en kelp

Keuken:
Aziatisch
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Avondmaal uit Noedels:

Kabeljauwfilet op rijstvermicelli met sperziebonen in pittige kokosdressing

Ingrediënten:
gedroogde ansjovis, kabeljauwfilet, kokosdressing, limoensap, rietsuiker, rijstvermicelli, sperziebonen en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / hoofdgerecht uit Noedels:

Op thee gerookte zeeduivel met roedjaksaus

Ingrediënten:
assam thee, bruine basterdsuiker, darjeeling thee, fijn zeezout, groene appel, mango, oolongthee, patentbloem, rijststokjes, roedjaksaus, waterkers, zeeduivelfilet en zwarte thee

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Avondmaal uit Noedels:

Birmaanse vissoep met rijststokjes

Ingrediënten:
bananenbloem, bladpeterselie, chilisaus, citroengras, eendenei, ei, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, kwartelei, palmhart, pindaolie, rijststokjesnoedels, rode chilipeper, sjalot, ui, visbouillon, zalmfilet, zeeduivelfilet, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Avondmaal uit Noedels:

Gebakken noedels ui Singapore

Ingrediënten:
bladpeterselie, gele bonensaus, gember, kastanjechampignons, knoflook, krabvlees, lente-ui, lichte sojasaus, mager varkensvlees, pindaolie, rijststokjes, rode chilipeper, scampi, shii-take, sjalot, tomatenpuree, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Lunch / lunchgerecht uit Ingrediënten:

Spinaziesalade met gebakken kipfilet en pindakokosdressing

Ingrediënten:
bosui, citroensap, dikke kokosmelk, gembersiroop, gezouten pinda's, kipfilet, sambal brandal en spinazie

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Recept uit Noedels:

Basisvisbouillon

Ingrediënten:
garnalenschalen, schol, selderijstengel, ui, vis, visafsnijdsel en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Recept uit Noedels:

Basis-misobouillon

Ingrediënten:
gember, gerst, knoflook, rijst, sjalot en sojabonenmiso

Keuken:
Aziatisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Basisrecept uit Noedels:

Soba-(boekweit)noedels

Ingrediënten:
ei, japans boekweitmeel en patentbloem

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Recept uit Noedels:

Basiskippenbouillon

Ingrediënten:
kip, ui en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Recept uit Noedels:

Tofoedressing

Ingrediënten:
bouillon, bruine basterdsuiker, citroensap, dashi, lichte sojasaus, limoensap, mirin, thaise pepers, tofu en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Recept uit Noedels:

Pikante avocadodip

Ingrediënten:
avocado, bruine suiker, knoflook, limoensap, thaise pepers en zeezout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Lunch / avondmaal uit Noedels:

Chow mein-garnalen uit Szechuan

Ingrediënten:
chilipoeder, chinese rijstwijn, droge sherry, eiernoedels, gemberwortel, knoflook, koriander, lente-ui, pindaolie, scampi, sjalot, sojasaus, suiker, szechuanpeper, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Noedels:

Vietnamese gevulde pijlinktvis met rijststokjes

Ingrediënten:
bietjes-ansjovisdipsaus, ei, gember, glasvermicelli, knoflook, lente-ui, mager gehakt, munt, nuoc mam, pijlinktvis, plantaardige olie, rijststokjes, rode chilipeper en shii-take

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Walnoten-yoghurtchutney

Ingrediënten:
chilipeper, jalapeños, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, pinda, thaise pepers, walnoten, yoghurt en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Tomatenchutney

Ingrediënten:
arachideolie, boter, chilipeper, kerriepoeder, komijnzaad, kruidnagel, pinda, rode ui, thaise pepers, tomaten, tomatenpuree, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch / chutney
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Recept uit Noedels:

Rode bieten dipsaus

Ingrediënten:
ansjovis in olie, bruine suiker, chili, gember, japanse bruine-rijstazijn, jonge rode bietjes, knoflook, olijfolie, peterselie, sjalot, vissaus, witte-wijnazijn en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Recept uit Noedels:

Roedjaksaus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, garnalenpasta, lente-ui, limoensap, palmsuiker, tamarindewater, thaise pepers en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Bijgerecht uit Noedels:

Blozende tomaten

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, dille, knoflook, olijfolie, oregano, suiker, tomaten, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch / groente