Cajun

Zoek naar Cajun in jouw eigen kookboeken

Cajun koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rijst uit Louisiana

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, cayennepeper, gehakt, groene paprika, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, laurierblad, oregano, paprikapoeder, plantaardige olie, tijm, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Cajun / Creools / Noord-Amerikaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rijst uit Louisiana

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, cayennepeper, gehakt, groene paprika, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, laurierblad, oregano, paprikapoeder, plantaardige olie, tijm, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Cajun / Creools / Noord-Amerikaans
Soort:
vlees / rijst

Recept van Thomas de Beer:

All Purpose Marinade

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflookpoeder, sojasaus, uienpoeder en witte wijn

Keuken:
Cajun / Cajun
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Cajun gumbo

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bosui, boter, cajunkruiden, hot peppersauce, kruidenbouillontablet, rode paprika, sugarsnaps, tivall chicken, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Cajun
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Roergebakken zalm met cashewnoten

Ingrediënten:
broccoli, cajunkruiden, cashewnoten, citroensap, zalm en zonnebloemolie

Keuken:
Cajun
Soort:
vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Roergebakken scholfilet 'cajun-style'

Ingrediënten:
blanke amandelen, cajunkruiden, citroensap, prei, scholfilet en zonnebloemolie

Keuken:
Cajun
Soort:
vis
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Recept uit Cajun koken:

Cajungroente

Ingrediënten:
bleekselderij, groene paprika, groente en ui

Keuken:
Cajun
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Stoofschotetl met vis en garnalen

Ingrediënten:
cajunkruiden, garnalen, gedroogde basilicum, lente-uien, mosterdzaad, olijfolie, rijst, room, visfilet, witte wijn en zoet paprikapoeder

Keuken:
Cajun
Soort:
stoofgerecht / vis / samengestelde boter
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Snack of tussendoortje uit Cajun koken:

"Hushpuppies" maismeelballetjes

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakpoeder, cajunkruiden, chilipoeder, ei, frituurolie, knoflook, maismeel, melk, reuzel, ui, uienzout en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Cajun
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Snack of tussendoortje uit Cajun koken:

Rivierkreeftpasteitjes

Ingrediënten:
bloem, boter, cajungroente, cajunkruiden, ei, garnalen, rivierkreeftstaartjes, tomaten uit blik en zandtaartdeeg

Keuken:
Cajun
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Snack of tussendoortje uit Cajun koken:

"Popcorn" krokante gekruide garnalen

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, cajunkruiden, frituurolie, garnalen, gedroogd basilicum, maismeel, melk en selderijzout

Keuken:
Cajun
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Recept uit Cajun koken:

Zoete broodjes uit Louisiana

Ingrediënten:
bakpoeder, basterdsuiker, boter, karnemelk, room en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Cajun
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Bijgerecht uit Cajun koken:

Spinazie met vleesbouillon

Ingrediënten:
aardappelen, gerookte varkenspoot, spinazie en water

Keuken:
Cajun
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Krielkip gevuld met maisbrood

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cajunkruiden, garnalen, kippen, krielkip, maisbroodkruim, rode paprika, roux, ui, witte peper en wortel

Keuken:
Cajun
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Kippasteitjes

Ingrediënten:
bacon, boter, droge sherry, gedroogde tijm, kipfilet, kippenbouillon, lente-ui, room, roux en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Cajun
Soort:
quiche / gevogelte
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Bijgerecht uit Cajun koken:

Creoolse kidneybonen

Ingrediënten:
bleekselderij, cajunkruiden, gedroogde kidneybonen, gedroogde oregano, groene paprika, knoflook, laurier, pimentpoeder, ui, varkenspoot en water

Keuken:
Cajun
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Bijgerecht uit Cajun koken:

Dirty rice

Ingrediënten:
boter, cajungroente, cajunkruiden, kippenbouillon, kippenbouillonblokje, kippenlevers, knoflook, langkorrelrijst, roux, tabasco, varkensgehakt en zwarte peper

Keuken:
Cajun
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Bijgerecht uit Cajun koken:

Geglaceerde aardappelen

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, citroenrasp, citroensap, kaneelstokje, sinaasappelsap en zoete aardappel

Keuken:
Cajun
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Creoolse kip

Ingrediënten:
bloem, boter, cajungroente, cajunkruiden, gedroogde basilicum, kip, kippenbouillontablet, plantaardige olie, rode chilipeper, rode paprika, water, zoet paprikapoeder en zure room

Keuken:
Cajun
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / voorgerecht uit Cajun koken:

New Orleans oesters

Ingrediënten:
bloem, boter, cajunkruiden, gedroogde basilicum, oesters, paprikapoeder en plantaardige olie

Keuken:
Cajun
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Recept uit Cajun koken:

Cajunkruiden

Ingrediënten:
cayennepeper, gedroogde oregano, gedroogde tijm, knoflookpoeder, uienpoeder, witte peper en zwarte peper

Keuken:
Cajun
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Creools pasteitjes

Ingrediënten:
bloem, boter, cajungroente, cajunkruiden, ei, knoflook, laurier, melk, peterselie, rundergehakt, suiker en tomaten uit blik

Keuken:
Cajun
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Fruits de mer ´cajun style´

Ingrediënten:
bloem, cajunkruiden, citroensap, fruits de mer, groente, hot peppersauce, olie, verse peterselie en visbouillontablet

Keuken:
Cajun
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Diner / hoofdgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Cajun varkenskarbonade

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, gemalen komijn, haaskarbonade, knoflookpoeder, olie, paprikapoeder, peper, salie en zout

Keuken:
Cajun
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Geblakerde vis

Ingrediënten:
boter, cajunkruiden, witte visfilet en zoet paprikapoeder

Keuken:
Cajun
Soort:
vis
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Zeevruchtenflensjes

Ingrediënten:
bloem, boter, cajunkruiden, ei, garnalen, krabvlees, lente-ui, melk, oesters, oude geraspte kaas, room, suiker, tomaat, witte wijn en zoet paprikapoeder

Keuken:
Cajun
Soort:
schaal- en schelpdieren