Cajun

Zoek naar Cajun in jouw eigen kookboeken

Cajun koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rijst uit Louisiana

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, cayennepeper, gehakt, groene paprika, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, laurierblad, oregano, paprikapoeder, plantaardige olie, tijm, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Cajun / Creools / Noord-Amerikaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rijst uit Louisiana

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, cayennepeper, gehakt, groene paprika, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, laurierblad, oregano, paprikapoeder, plantaardige olie, tijm, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Cajun / Creools / Noord-Amerikaans
Soort:
vlees / rijst

Recept van Thomas de Beer:

All Purpose Marinade

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflookpoeder, sojasaus, uienpoeder en witte wijn

Keuken:
Cajun / Cajun
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Stoofschotetl met vis en garnalen

Ingrediënten:
cajunkruiden, garnalen, gedroogde basilicum, lente-uien, mosterdzaad, olijfolie, rijst, room, visfilet, witte wijn en zoet paprikapoeder

Keuken:
Cajun
Soort:
stoofgerecht / vis / samengestelde boter
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Recept uit Cajun koken:

Cajungroente

Ingrediënten:
bleekselderij, groene paprika, groente en ui

Keuken:
Cajun
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Recept uit Cajun koken:

Cajunkruiden

Ingrediënten:
cayennepeper, gedroogde oregano, gedroogde tijm, knoflookpoeder, uienpoeder, witte peper en zwarte peper

Keuken:
Cajun
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Creoolse kip

Ingrediënten:
bloem, boter, cajungroente, cajunkruiden, gedroogde basilicum, kip, kippenbouillontablet, plantaardige olie, rode chilipeper, rode paprika, water, zoet paprikapoeder en zure room

Keuken:
Cajun
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Bijgerecht uit Cajun koken:

Creoolse kidneybonen

Ingrediënten:
bleekselderij, cajunkruiden, gedroogde kidneybonen, gedroogde oregano, groene paprika, knoflook, laurier, pimentpoeder, ui, varkenspoot en water

Keuken:
Cajun
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Bijgerecht uit Cajun koken:

Geglaceerde aardappelen

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, citroenrasp, citroensap, kaneelstokje, sinaasappelsap en zoete aardappel

Keuken:
Cajun
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Krielkip gevuld met maisbrood

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cajunkruiden, garnalen, kippen, krielkip, maisbroodkruim, rode paprika, roux, ui, witte peper en wortel

Keuken:
Cajun
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Bijgerecht uit Cajun koken:

Spinazie met vleesbouillon

Ingrediënten:
aardappelen, gerookte varkenspoot, spinazie en water

Keuken:
Cajun
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Bijgerecht uit Cajun koken:

Dirty rice

Ingrediënten:
boter, cajungroente, cajunkruiden, kippenbouillon, kippenbouillonblokje, kippenlevers, knoflook, langkorrelrijst, roux, tabasco, varkensgehakt en zwarte peper

Keuken:
Cajun
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Kippasteitjes

Ingrediënten:
bacon, boter, droge sherry, gedroogde tijm, kipfilet, kippenbouillon, lente-ui, room, roux en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Cajun
Soort:
quiche / gevogelte
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Recept uit Cajun koken:

Zoete broodjes uit Louisiana

Ingrediënten:
bakpoeder, basterdsuiker, boter, karnemelk, room en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Cajun
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Creools pasteitjes

Ingrediënten:
bloem, boter, cajungroente, cajunkruiden, ei, knoflook, laurier, melk, peterselie, rundergehakt, suiker en tomaten uit blik

Keuken:
Cajun
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Snack of tussendoortje uit Cajun koken:

"Hushpuppies" maismeelballetjes

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakpoeder, cajunkruiden, chilipoeder, ei, frituurolie, knoflook, maismeel, melk, reuzel, ui, uienzout en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Cajun
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / voorgerecht uit Cajun koken:

New Orleans oesters

Ingrediënten:
bloem, boter, cajunkruiden, gedroogde basilicum, oesters, paprikapoeder en plantaardige olie

Keuken:
Cajun
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Snack of tussendoortje uit Cajun koken:

Rivierkreeftpasteitjes

Ingrediënten:
bloem, boter, cajungroente, cajunkruiden, ei, garnalen, rivierkreeftstaartjes, tomaten uit blik en zandtaartdeeg

Keuken:
Cajun
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Snack of tussendoortje uit Cajun koken:

"Popcorn" krokante gekruide garnalen

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, cajunkruiden, frituurolie, garnalen, gedroogd basilicum, maismeel, melk en selderijzout

Keuken:
Cajun
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Cajun gumbo

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bosui, boter, cajunkruiden, hot peppersauce, kruidenbouillontablet, rode paprika, sugarsnaps, tivall chicken, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Cajun
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Roergebakken zalm met cashewnoten

Ingrediënten:
broccoli, cajunkruiden, cashewnoten, citroensap, zalm en zonnebloemolie

Keuken:
Cajun
Soort:
vis
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Annelene van Eijndhoven en Clara ten Houte de Lange - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Roergebakken scholfilet 'cajun-style'

Ingrediënten:
blanke amandelen, cajunkruiden, citroensap, prei, scholfilet en zonnebloemolie

Keuken:
Cajun
Soort:
vis
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kippenvleugels cajun

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, cognac, gedroogde tijm, karwijzaad, kippenvleugel, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, laurierblad, limoensap, mosterdpoeder, paprikapoeder en zout

Keuken:
Cajun
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Geblakerde vis

Ingrediënten:
boter, cajunkruiden, witte visfilet en zoet paprikapoeder

Keuken:
Cajun
Soort:
vis
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Recept uit Cajun koken:

Custardtaart

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, citroenschil, ei, eidooier, kaneelstokje, melk, reuzel en vanille-essence

Keuken:
Cajun
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Aubergine gevuld met zeevruchten

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, cajungroente, cayennepeper, citroenpeper, ei, frituurolie, garnalen, krab, lente-ui, paneermeel, room, roux, sint jakobsschelpen, tomatenpuree, witte peper, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Cajun
Soort:
schaal- en schelpdieren