Noord-Amerikaans

Zoek naar Noord-Amerikaans in jouw eigen kookboeken

Noord Amerikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella bijt:

De noten van het union square cafe

Ingrediënten:
amandelen, boter, cashewnoten, cayennepeper, donkere basterdsuiker, hazelnoten, maldonzout, noten, paranoten, pecannoten, pinda’s, rozemarijn en walnoten

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella bijt:

De noten van het union square cafe

Ingrediënten:
amandelen, boter, cashewnoten, cayennepeper, donkere basterdsuiker, hazelnoten, maldonzout, noten, paranoten, pecannoten, pinda’s, rozemarijn en walnoten

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Meer-in-de-pan

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cayennepeper, ei, farro, gerst, halfvolle melk, kamutkorrels, neutrale olie, parelgort, parmezaanse kaas, peterselie, rogge, room, spelt, tarwe, witte rijst, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Mierikswortel-barbecuesaus

Ingrediënten:
chilipoeder, droge rode wijn, knoflook, mierikswortel, peper, rijstazijn, tomatenketchup, ui, water, wijnazijn, worcestersaus en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Rubkruiden Philadelphia style

Keuken:
Amerikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Rubkruiden Memphis Tennessee

Keuken:
Amerikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete aardappel en quinoasalade uit het Zuid-Westen

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, chilipoeder, chilivlokken, koriander, limoensap, peterselie, pompoenzaden, quinoa, rode paprika, rode ui, sjalot, zoete aardappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete aardappel en quinoasalade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bieslook, peterselie, quinoa, rode paprika, rode ui, sherry-azijn, sjalot, wijnazijn, zoete aardappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Brownies

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, poedersuiker, pure chocolade, vanillesuiker, walnoten en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Ontbijt uit Nieuw vegetarisch koken:

Ontbijtburrito´s

Ingrediënten:
bloemtortilla's, cheddarkaas, dikke yoghurt, ei, guacamole, melk, mild chilipoeder, olijfolie, oregano, pintobonen uit blik, refried beans, salsa naar keuze, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Rijst en risotto:

Waldorfsalade met rijst

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, gekookte ham, groene appel, ijsbergsla, mayonaise, rode appel, saffraandraadjes, verse basilicum, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, walnoten, witte langkorrelrijst, zout en zure room

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vlees / rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Waldorf salade

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, mayonaise, zure appel, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

American rubkruiden

Keuken:
Amerikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

Rubkruiden South Dakota lamb

Keuken:
Amerikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Pittige koolsla zonder mayo

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, citroensap, dijonmosterd, gele paprika, groene kool, habaneropeper, jalapeñopeper, knoflook, lente-ui, olijfolie, peterselie, rode kool, rode paprika, rode wijnazijn, savooiekool, serrano chilipeper, sherryazijn, thaise peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Gepekelde kalkoen

Ingrediënten:
citroen, knoflook, laurier, rietsuiker, rozemarijn, water, witte wijn en zeezout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gevogelte / boter en olie
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Knapperige meer-in-de-pan van amarant

Ingrediënten:
amarant, bakpoeder, bloem, ei, melk, neutrale olie, peper, room, slagroom, tijm en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / lunchgerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete cottage cheeseburgers

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, citroensap, cottage cheese, kaneel, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomatencobbler met topping van kaas

Ingrediënten:
asagio, bakpoeder, bloem, boter, cheddar, ei, gruyère, karnemelk, maïsmeel, maïzena, natriumbicarbonaat, olie, parmezaanse kaas, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Ontbijt / brunch / lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Eggs Benedict

Ingrediënten:
azijn, bakbacon, beschuitbollen, boter, citroen, ei, eidooier en ham

Keuken:
Amerikaans
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Chicken salad Waldorf

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, braadkip, kippenbouillonblokje, mayonaise, tabasco, walnoten en zout

Keuken:
Amerikaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / brunch / lunch uit De dikke vegetariër:

Bakpoederbiscuits

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, melk en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Kleverige BBQ-spareribs

Ingrediënten:
donkerbruine suiker, donkere sojasaus, gladde peterselie, honing, lente-ui, limoensap, mais, olijfolie, peper, rode paprika, tomatenketchup, varkenssparerib, worcestersaus en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
barbecue/grill / sous-vide / varkensvlees
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Snack of tussendoortje uit Kooktechnieken:

Popcorn

Ingrediënten:
olie, popcornmaïs, suiker en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Chicken salad zonder mayonaise

Ingrediënten:
avocado, braadkip, citroensap, kippenbouillonblokje, koriander, lente-ui, limoensap, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Amerikaans
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Boston baked beans - Gebakken bonen, Boston-stijl

Ingrediënten:
lichtbruine suiker, melassestroop, mosterdpoeder, ui, witte bonen, zout en zuurkoolspek

Keuken:
Amerikaans
Soort:
groente