Noord-Amerikaans

Zoek naar Noord-Amerikaans in jouw eigen kookboeken

Noord Amerikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella bijt:

De noten van het union square cafe

Ingrediënten:
amandelen, boter, cashewnoten, cayennepeper, donkere basterdsuiker, hazelnoten, maldonzout, noten, paranoten, pecannoten, pinda’s, rozemarijn en walnoten

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella bijt:

De noten van het union square cafe

Ingrediënten:
amandelen, boter, cashewnoten, cayennepeper, donkere basterdsuiker, hazelnoten, maldonzout, noten, paranoten, pecannoten, pinda’s, rozemarijn en walnoten

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zwartoogbonen met champignons

Ingrediënten:
bacon, basmatirijst, champignons, chilipoeder, groene kool, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, maïs, oregano, paprikapoeder, snijbiet, tomaat uit blik, ui en zwartoogbonen

Keuken:
Amerikaans
Soort:
groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Spinaziesalade met warme dressing en tofucroutons met gefermenteerde zwarte bonen

Ingrediënten:
arachideolie, chilipepervlokken, donkere sesamolie, druivenpitolie, gefermenteerde zwarte bonen, gember, lente-ui, rijstwijnazijn, sojasaus, spinazie, suiker, tofucroutons, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Diner / hoofdgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Kalkoengehaktbrood met pesto en spinazie

Ingrediënten:
diepvriesspinazie, ei, gedroogde oregano, kalkoengehakt, knoflook, koolhydraatbeperkt brood, peper, pesto, room en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Gesmoorde voorjaarsgroente - braised spring vegetables

Ingrediënten:
boter, doperwten, groene asperge, knoflook, paddestoelen, peper, sjalot, struisvarenspruiten, wilde asperge, wilde paddestoelen en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Lamsburgers met blauwe kaas - lamb burgers with blue cheese

Ingrediënten:
blauwe kaas, broodje, grove mosterd, lamsgehakt, slablad, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper, worcestersaus en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Recept uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Dressing groene godin

Ingrediënten:
ansjovispasta, bieslook, dragon, lente-ui, mayonaise, peper, peterselie, witte wijnazijn, zout en zure room

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Met roux gebonden okrastoof

Ingrediënten:
bloem, knoflook, okra, olijfolie, oregano, peterselie, tomaat, tomaat in blik, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / nagerecht uit De man die alles at:

Dazey citroenijs

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, sinaasappel, suiker en water

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ijs
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / brunch / lunch uit De dikke vegetariër:

Sandwichbrood met havervlokken

Ingrediënten:
bloem, grove havervlokken, honing, instantgist, melk, neutrale olie, suiker, tarwezemelen, volkorenmeel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Bijgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Parmezaamkoekjes

Ingrediënten:
melk, oregano, parmezaanse kaas, roomboter en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Ontbijt uit Culinaria U.S.A.:

Blauwe-maïspannenkoeken - blue corn pancakes

Ingrediënten:
bakpoeder, blauw maïsmeel, bloem, boter, ei, melk, olie, pijnpitten, spekvet, suiker en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Lindy's cheesecake - Lindy's kwarktaart

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, eidooier, kwarkvulling voor lindsy's taart, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Spinaziesalade met warme dressing en tofucroutons met rijstnoedels

Ingrediënten:
arachideolie, chilipepervlokken, donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, glasmie, lente-ui, rijstvermicelli, rijstwijnazijn, sojasaus, spinazie, suiker, tofucroutons, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Picknick / ontbijt / lunch uit De dikke vegetariër:

Sodabrood met olijfolie

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, brood, olijfolie, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Devil's food cake with fudge icing - Duivelstaart met karamelglazuur

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, karamelglazuur, melk, pure chocolade, vanillesuiker, vruchtensuiker, zout en zuiveringszout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Scalloped oysters - Oesters uit de oven met broodkruim

Ingrediënten:
boter, creamcrackers, nootmuskaat, oesters, peper, slagroom, tabasco, wit broodkruim en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Pumpkin pie - Pompoentaart

Ingrediënten:
allspice, bladerdeeg, ei, kaneel, melk, pompoen en suiker

Keuken:
Amerikaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Black bean soup - Zwarte bonensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bruine bonen, citroen, ei, hamschijf, knoflook, kruidnagel, laurier, madeira, peper, peperkorrels, prei, soepbeenderen, ui, zout en zwarte bonen

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Fish chowder - Gebonden vissoep

Ingrediënten:
aardappel, boter, kabeljauw, koffieroom, melk, peper, schelvis, ui, zout en zuurkoolspek

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Old-fashioned chicken pie - Ouderwetse kippastei

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, kip, kruidnagel, peterselie, selderij, slagroom, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Recept uit Elseviers culinaire atlas:

Kwarkvulling voor lindsy's taart

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, eidooier, kwark, sinaasappelrasp, slagroom, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Amerikaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Okrastoof met tomaten

Ingrediënten:
knoflook, okra, olijfolie, oregano, peterselie, tomaat, tomaat in blik, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Baked ham - Ham, gebakken

Ingrediënten:
cider, gerookte ham, kruidnagel, lichtbruine suiker en mosterdpoeder

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Creoole jambalaya - Creoolse jambalaya

Ingrediënten:
garnaal, gekookte ham, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, rijst, tabasco, tijm, tomaat, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht